Iako ne pijem puno, kafa je ono nesto sto bas zblizava ljude i velika pozitivna stvarsupercali wrote:naravno da ne sprjecava kafa da radimo ona je samo izgovorTheMule wrote:Ne moze BiH biti ko Japan, jer mi smo Evropljani i pogotovo Balkanci i naravno imamo drugaciju proslost. Da bi se razumio Japan mora se proci kroz njihovu historiju, religija, klase, specificnosti u kulturi kao cast i obraz, srednji vijek i Bushido, dolazak Evropljana, Edo period, industrijalizaciju, manjak resursa i imperijalizaciju, 2. svijetski rat, zlocini, poraz i okupaciju, reformaciju bushida u biznis kodeks, korporacije i konglomerati itd itd.
Vecina nas na zapadu ne razumije tu kulturu. Kao recimo, ovdje se spominje kako smo mi losi i lijeni jer imamo ritual kafe, ocito nismo upoznati da i Japanci imaju ritual ispijanja zelenog caja. Njihova kultura je puna rituala. Ne sprijecava te kafa da radis.
Zasto BiH nikada nece biti kao Japan?
-
TheMule
#76 Re: Zasto BiH nikada nece biti kao Japan?
- supercali
#77 Re: Zasto BiH nikada nece biti kao Japan?
To je tvoje misljenje i ok al se licno ne bih slozio
- dildi
#78 Re: Zasto BiH nikada nece biti kao Japan?
jeste ako se ne pije 8h dnevnoTheMule wrote:Iako ne pijem puno, kafa je ono nesto sto bas zblizava ljude i velika pozitivna stvarsupercali wrote:naravno da ne sprjecava kafa da radimo ona je samo izgovorTheMule wrote:Ne moze BiH biti ko Japan, jer mi smo Evropljani i pogotovo Balkanci i naravno imamo drugaciju proslost. Da bi se razumio Japan mora se proci kroz njihovu historiju, religija, klase, specificnosti u kulturi kao cast i obraz, srednji vijek i Bushido, dolazak Evropljana, Edo period, industrijalizaciju, manjak resursa i imperijalizaciju, 2. svijetski rat, zlocini, poraz i okupaciju, reformaciju bushida u biznis kodeks, korporacije i konglomerati itd itd.
Vecina nas na zapadu ne razumije tu kulturu. Kao recimo, ovdje se spominje kako smo mi losi i lijeni jer imamo ritual kafe, ocito nismo upoznati da i Japanci imaju ritual ispijanja zelenog caja. Njihova kultura je puna rituala. Ne sprijecava te kafa da radis.