Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti
- dust in the wind
#76 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti
da neko može trbušnjacima skinuti 20 kg. mislim da je ovo rang naučne fantastike. to tako se može pričati nekom ko sport ne prati ni na tv-u
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#77 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti
sto bi pratio sport na TVeu kad mogu sam otici do dvorane i odigrati koju turu malog nogometa ili basketa... nisam rekao da sam skinuo tek tako al za sest mjeseci mrkotrpnog treninga se moze uraditi trbusnjaci su skinuli trbuh ostalo se skinulo trcanjem, plivanjem, kosarkom, fudbalom itd ko voli neki sport jebo TV nek ode sa rajom i prakticno sat dva makar dva puta sedmicno...jeo sve od mesa, jaja, pita, rostilja i jos zaljevo pivom i cigarama al bio odlucan da uradim svaki dan par stoja trbusnih plus sklekova... kasnije malo dizao tegove da dobijem na misicnoj masi zato nisam ni mogao nize od 95 kila... za sest mjeseci moze se sve ako se hoce...dust in the wind wrote:da neko može trbušnjacima skinuti 20 kg. mislim da je ovo rang naučne fantastike. to tako se može pričati nekom ko sport ne prati ni na tv-u
- dust in the wind
#78 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti
onda počni raditi plank... najbolje vježbe na svijetu. i ne trebaš da radiš duže od 10 minuta. za početak je dobro da u klasičnom planku izduraš duže od minute i po. spominjat ćeš me. i za stomak i za leđa, ma za cijelo tijelo.pici wrote:sto bi pratio sport na TVeu kad mogu sam otici do dvorane i odigrati koju turu malog nogometa ili basketa... nisam rekao da sam skinuo tek tako al za sest mjeseci mrkotrpnog treninga se moze uraditi trbusnjaci su skinuli trbuh ostalo se skinulo trcanjem, plivanjem, kosarkom, fudbalom itd ko voli neki sport jebo TV nek ode sa rajom i prakticno sat dva makar dva puta sedmicno...jeo sve od mesa, jaja, pita, rostilja i jos zaljevo pivom i cigarama al bio odlucan da uradim svaki dan par stoja trbusnih plus sklekova... kasnije malo dizao tegove da dobijem na misicnoj masi zato nisam ni mogao nize od 95 kila... za sest mjeseci moze se sve ako se hoce...dust in the wind wrote:da neko može trbušnjacima skinuti 20 kg. mislim da je ovo rang naučne fantastike. to tako se može pričati nekom ko sport ne prati ni na tv-u
- BoomBiddyByeBye
#79 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti
Po svemu sto si napisao moguce je da imas Klinefelterov sindrom koji je razlog hipogondizmu.. Trebao bi otici endokrinologu da te pregleda i uraditi kariotip test.Svaka ti cast na ovom objasnjenju.Citao sam ove tvoje postove i mislim da si u potpunosti u pravu sto se tice testosterona i estrogena.Vjeruj da mi se i gustoca kostiju primjetno smanjila i imam nekih primjetnih degenerativnih promjena zbog kojih puno teze dizem i radim vjezbe kao prije.Vidim da se razumijes u te hormone pa da te pitam da li i kosa ima veze s tim jer mi je sad kao neka slama i ufrckavila mi se skroz a prije ravna i jaka ?Naime i jedan testis mi se smanjio gotovo da ga i nemam pa je moguce da je i to u pitanju.Bio sam na pregledu kod urologa koji se takodjer zacudio ali bilo je sve ok sto se tice testisa,ali to nestajanje ni njemu nije jasno..
Klinefelterov sindrom je genetski poremećaj koji utječe na muškarce. Nastaje kada se dječak rodi s jednim X kromosomom više(XXY umjesto XY). Klinefelterov sindrom negativno utječe na rast testisa, a rezultat može biti da su premali. To može dovesti do smanjenja proizvodnje spolnih hormona testosterona. Također, može uzrokovati smanjenu mišićnu masu, smanjenu dlakavost po licu i tijelu, te povećane dojke.
Simptomi:
•Viši od prosjeka
•Dulje noge, kraći torzo i širi bokovi
•Smanjena mišićna masa i dlakavost
•Mali, čvrsti testisi
•Povećano tkivo dojki
•Slabe kosti
•Niska razina energije
•Problemi s održavanjem koncentracije
•Smanjen libido

Evo jedan video kako se nizak nivo testosterona odrazava na tijelo muskarca
https://www.youtube.com/watch?v=2Gva_lAUrAg
-
Marx25
#80 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti
Hvala ti na ovome.Sve ovo druze sto si stavio tu se upravo desava sa mnom.Ali kada sam usao u pubertet i sve do 22 god.bilo mi je sve super.Mogao sam povecavati snagu i masu odjednom sam probujao bio imao sam i definicije i vise manje ok testise s tim da se taj jedan testis drasticno smanjio.I evo sad mi se desava da imam samo jedan testis neobjasnjivo isao sam na pregled urologu i sve je bilo ok s tim da je i on pitao gdje mi je taj testis ali nisam imao odgovor..i eto sad sve naopako kile idu gdje ne treba a misici i kosti opadaju s tim i energija i ostalo..jednostavno kao da imam 70 god.iako se i dalje trudim da treniram setam cesto ali snaga i svjezina uvijek nedostaje i misice vise ne dobijam ustvari ih i nemam osim tog cudnog sala iako kad se pogleda visina i tezina trebao bi izgledati idealno.Nalazi krvi supe,abdomen super kod urologa sve ok,tako ra mi jedino ostaju ti spolni hormoni i sto si mi napisao taj pregled kod endokrinologa.BoomBiddyByeBye wrote:Po svemu sto si napisao moguce je da imas Klinefelterov sindrom koji je razlog hipogondizmu.. Trebao bi otici endokrinologu da te pregleda i uraditi kariotip test.Svaka ti cast na ovom objasnjenju.Citao sam ove tvoje postove i mislim da si u potpunosti u pravu sto se tice testosterona i estrogena.Vjeruj da mi se i gustoca kostiju primjetno smanjila i imam nekih primjetnih degenerativnih promjena zbog kojih puno teze dizem i radim vjezbe kao prije.Vidim da se razumijes u te hormone pa da te pitam da li i kosa ima veze s tim jer mi je sad kao neka slama i ufrckavila mi se skroz a prije ravna i jaka ?Naime i jedan testis mi se smanjio gotovo da ga i nemam pa je moguce da je i to u pitanju.Bio sam na pregledu kod urologa koji se takodjer zacudio ali bilo je sve ok sto se tice testisa,ali to nestajanje ni njemu nije jasno..
Klinefelterov sindrom je genetski poremećaj koji utječe na muškarce. Nastaje kada se dječak rodi s jednim X kromosomom više(XXY umjesto XY). Klinefelterov sindrom negativno utječe na rast testisa, a rezultat može biti da su premali. To može dovesti do smanjenja proizvodnje spolnih hormona testosterona. Također, može uzrokovati smanjenu mišićnu masu, smanjenu dlakavost po licu i tijelu, te povećane dojke.
Simptomi:
•Viši od prosjeka
•Dulje noge, kraći torzo i širi bokovi
•Smanjena mišićna masa i dlakavost
•Mali, čvrsti testisi
•Povećano tkivo dojki
•Slabe kosti
•Niska razina energije
•Problemi s održavanjem koncentracije
•Smanjen libido
Evo jedan video kako se nizak nivo testosterona odrazava na tijelo muskarca
https://www.youtube.com/watch?v=2Gva_lAUrAg
- BoomBiddyByeBye
#81 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti
Nije mi jasno imas li oba testisa ili samo jedan? Ako je samo jedan onda je u pitanju kriptorhizam.
Urolog te pregledao i rekao da je sve ok? Ako je to istina onda stvarno u kakvoj drzavi zivimo...
Urolog te pregledao i rekao da je sve ok? Ako je to istina onda stvarno u kakvoj drzavi zivimo...
- fortaleza
#82 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti
Nije kriptorhizam nego monorhizam kad je u pitanju samo jedan testis.BoomBiddyByeBye wrote:Nije mi jasno imas li oba testisa ili samo jedan? Ako je samo jedan onda je u pitanju kriptorhizam.
Kriptorhizam je nespušteni testis.
-
Marx25
#83 Re: Skidanje sala i dobijanje snage i izdrzljivosti
Imam jedan a taj drugi mi se s vremenom smanjivao i nestao a i ovaj jedan sto mi je ostao je umanjene velicine.Covjek mi pregledao i pita gdje ti je drugi testis hahaha pa reko ne znam nemam vise kaze kako nemas nemoguce.I eto ostali smo u toj dilemi pa sam se ja malo raspitao i saznao da testisi mogu atrofirati a izgleda da taj u privatnoj klinici nikad nije cuo za to jos se cudi eto gdje zivimo.Napisao mi u nalazu da izvadim spolne hormone a i to sam mu napomenuo i stavio da jedan testis nemam da je to nejasno a drugi umanjen hahaha.I eto kad vratim film pocinjem da mislim da je od smanjenja testisa pocelo i moje sve gore zdravstveno stanje.BoomBiddyByeBye wrote:Nije mi jasno imas li oba testisa ili samo jedan? Ako je samo jedan onda je u pitanju kriptorhizam.