Octavia A5 iskustva i preporuke
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- golfiista
#76 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Evo, prostraniji, udobniji, izdržljiviji od te Octavije, a i jeftiniji, a bolje ćete i služiti sigurno, još nije vožen po našim cestama.
http://www.olx.ba/artikal/21613128/pass ... odel-2005/
-
rusmir.ba
#77 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Slabo ih u ponudi nazalost, kako rekoh najvise VW familije.golfiista wrote:Eto bolja Škoda od Forda, to moze samo upravo u Bosni.
Ja bih pogledao kakvog Opela za ovaj novac.
A Opel bi isto bio OK, no Insignia npr preskupa a Astra premala.
-
rusmir.ba
#78 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Uvoz otpada, posebno ovi iz Posusja sa cca 200.000 km, koje je vozio jedan vlasnik ..i koji ne zna raspored slova kod volkswagenagolfiista wrote:Evo, prostraniji, udobniji, izdržljiviji od te Octavije, a i jeftiniji, a bolje ćete i služiti sigurno, još nije vožen po našim cestama.
Last edited by rusmir.ba on 01/05/2016 12:14, edited 1 time in total.
-
autoskolee
#79 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
[quote="golfiista"]Eto bolja Škoda od Forda, to moze samo upravo u Bosni.
Ja bih pogledao kakvog Opela za ovaj novac.[/quote
Kvalitetnija je unutra i vani 100% bolji materijal.
A sto se tice opreme to je opcija nek se uporedi full octavia i full ford il neko auto sve je to isto
A opel je solidan.
A sto se tice opreme to je opcija nek se uporedi full octavia i full ford il neko auto sve je to isto
A opel je solidan.
-
rusmir.ba
#80 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
http://www.olx.ba/artikal/21278206/opel-astra/autoskolee wrote:golfiista wrote:Eto bolja Škoda od Forda, to moze samo upravo u Bosni.
A opel je solidan.
ne mogu naci zamjerku, samo ne znam koliko je prostrano auto.
- klavirdžija
#81 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Vozio, odlično auto. Za Škodu limuzina, leži na cesti kao malo šta drugo, a svejedno udobno.commendatore wrote:
OT:
meni samo nije jasno sto raja bjezi od pravo moderne astre ili fokusa dizle a ljepi se za ovakvu ofucanu precijenjenu konfekciju - ok kaze skupo u njemackoj - evo sad nadjoh fokus karavan ko lutka 6000€ sa navigacijom i servisnom koji je mis svijeta i izvana i iznutra za ovu oktaviju o kojoj se prica.....
evo link - mislim da je ovo koliko toliko bezveze cijena....
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... geNumber=1
- Bakir1
#82 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
@rusmir
Dobro a koliko realno moraš dati para za 2011 ispod 100.000 Km?
Recimo tip top bez jedne jedine KM ulaganja?
- golfiista
#83 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Astra sama od sebe je preteška, tako da bih ovaj motor zaobišao.rusmir.ba wrote:http://www.olx.ba/artikal/21278206/opel-astra/autoskolee wrote:golfiista wrote:Eto bolja Škoda od Forda, to moze samo upravo u Bosni.
A opel je solidan.
-
timezone
#84 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
rusmir.ba wrote:http://www.olx.ba/artikal/21278206/opel-astra/autoskolee wrote:golfiista wrote:Eto bolja Škoda od Forda, to moze samo upravo u Bosni.
A opel je solidan.
Pogledaj sliku 10 i vidis koliko je prostrano
-
rusmir.ba
#85 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Bakir1 wrote:@rusmir
Ja ni marku preko planiranog, sve da iz nje sunce sija
Al evo primjer: bila je jedna crvena, prvi vlasnik, elegance oprema, zeder, registrovana, ko bombona..16400KM pocetna..vjerovatno bi se dalo nesto skinuti cijena.
Pa ako je npr 16.000 ovo sto ima a ova rent a car nema je razlika bar 3000..da ne pominjem stanje ukupno.
A meni pase i 2007-08-09, sa 150-170.000 da je ispod tih 13.000
-
530i
#86 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Sa tim kilometrima od 150.000 taman si mušterije za sve što sljeduje jedan moderan tdi motor, posebno ako ne znaš ko je i kako vozio taj auto.
-
tempuser
#87 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Kad vec tako generalises, bez da ne ulazim u kakva prakticna iskustva stoje iza tvoje tvrdnje, kao neko ko je vlasnik oba pomenuta dozvoli da ti kazem da je Focus sasvim solidan auto, vrijedi svoje cijene, ali ima itekako razloga zasto je Focus nov kostao "samo" 26.000 KM dok ekvivalentnoj Octaviji mogao prici bez par hiljada vise.golfiista wrote:Eto bolja Škoda od Forda, to moze samo upravo u Bosni.
-
autoskolee
#88 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
ali ima itekako razloga zasto je Focus nov kostao "samo" 26.000 KM dok ekvivalentnoj Octaviji mogao prici bez par hiljada visetempuser wrote:Kad vec tako generalises, bez da ne ulazim u kakva prakticna iskustva stoje iza tvoje tvrdnje, kao neko ko je vlasnik oba pomenuta dozvoli da ti kazem da je Focus sasvim solidan auto, vrijedi svoje cijene, ali ima itekako razloga zasto je Focus nov kostao "samo" 26.000 KM dok ekvivalentnoj Octaviji mogao prici bez par hiljada vise .golfiista wrote:Eto bolja Škoda od Forda, to moze samo upravo u Bosni.
To upravo i ja govorim, nije to samo "bosnjo glupi" kako se ovdje 90% poziva na to.
-
tempuser
#89 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Ne znam koliko ima svrhe da nekom ko nema nikakvih direktnih iskustava objasnjavam da Focus ima mozda najbolje lezanje na cesti u klasi (tradicionalno), da mu je mjenjac jako dobar, da je dobar osjecaj za volanom, ali da istovremeno ima jeftinije materijale u unutrasnjosti, jako puno tvrde plastike, losu zvucnu izolaciju, manjkavosti u zavrsnoj obradi, vanjske plasticne obloge sa vrata i kederi oko sajbe se vitopere, da su poslije par god zadnje obrve "ispjeskarene" od kamencica, zadnji branik ce poslije najmanjeg udarca odvaliti komad laka sa coskova zadnjih obrva, da putnici na zadnjem sljedalu elementarno nogama postutaju otvore za ventilaciju, mjerac temp ne pokazuje realne vrijednosti i sl i da upravo zato kosta koliko kosta i ne bi trebao kostati vise. Dzaba, neko napise ne moze Ford biti losiji i to je to...
-
timezone
#90 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Octavija je za klasu bolja od focusa
- golfiista
#91 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Ja sam kupio novu Octaviju A5 2007 i platio je paprenih 36000 KM. Veću glupost u životu nisam napravio. Zvučna izolacija kriza vas kao i te plastike. Oprema elegance , a opet gola ko pištolj . Ali ona je još i dobra, recimo FL Octaviju iz 2009 čini mi se, plastike još gore, posebno one na zadnjim vratima fuj . Ne kažem ja da je Ford sjajno rješenje, ali je bolji od Škode.tempuser wrote:Ne znam koliko ima svrhe da nekom ko nema nikakvih direktnih iskustava objasnjavam da Focus ima mozda najbolje lezanje na cesti u klasi (tradicionalno), da mu je mjenjac jako dobar, da je dobar osjecaj za volanom, ali da istovremeno ima jeftinije materijale u unutrasnjosti, jako puno tvrde plastike, losu zvucnu izolaciju, manjkavosti u zavrsnoj obradi, vanjske plasticne obloge sa vrata i kederi oko sajbe se vitopere, da su poslije par god zadnje obrve "ispjeskarene" od kamencica, zadnji branik ce poslije najmanjeg udarca odvaliti komad laka sa coskova zadnjih obrva, da putnici na zadnjem sljedalu elementarno nogama postutaju otvore za ventilaciju, mjerac temp ne pokazuje realne vrijednosti i sl i da upravo zato kosta koliko kosta i ne bi trebao kostati vise. Dzaba, neko napise ne moze Ford biti losiji i to je to...
-
tempuser
#92 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Na osnovu cega kazes da je bolji od Skode???? Ja kao vlasnik oba iz nepsorednog iskustva tvrdim da nije, bar sto se kvalitete materijala tice, dovoljo je napisati da taj bajni Ford u klasi Octavie u srednjem paketu opreme nema *ebenog kvadratnog milimetra tkanine na tapecirunzima vrata, nema cak ni mekane plastike, to kod Skode neces naci ni u Fabiji Classic.golfiista wrote:Ja sam kupio novu Octaviju A5 2007 i platio je paprenih 36000 KM. Veću glupost u životu nisam napravio. Zvučna izolacija kriza vas kao i te plastike. Oprema elegance , a opet gola ko pištolj . Ali ona je još i dobra, recimo FL Octaviju iz 2009 čini mi se, plastike još gore, posebno one na zadnjim vratima fuj . Ne kažem ja da je Ford sjajno rješenje, ali je bolji od Škode.tempuser wrote:Ne znam koliko ima svrhe da nekom ko nema nikakvih direktnih iskustava objasnjavam da Focus ima mozda najbolje lezanje na cesti u klasi (tradicionalno), da mu je mjenjac jako dobar, da je dobar osjecaj za volanom, ali da istovremeno ima jeftinije materijale u unutrasnjosti, jako puno tvrde plastike, losu zvucnu izolaciju, manjkavosti u zavrsnoj obradi, vanjske plasticne obloge sa vrata i kederi oko sajbe se vitopere, da su poslije par god zadnje obrve "ispjeskarene" od kamencica, zadnji branik ce poslije najmanjeg udarca odvaliti komad laka sa coskova zadnjih obrva, da putnici na zadnjem sljedalu elementarno nogama postutaju otvore za ventilaciju, mjerac temp ne pokazuje realne vrijednosti i sl i da upravo zato kosta koliko kosta i ne bi trebao kostati vise. Dzaba, neko napise ne moze Ford biti losiji i to je to...
Sta znaci gola ko pistolj? Moja je godinu starija ima i dvozonsku klimu, i alu felge, i prifilirana sjedala, i Isofix (kojeg u Focusu naravno nema), i klimatizirani sredisnji pretinac, 8 airbagova, maxi dot displej, ostalo tipa folow me home, senzori, maglenke, naslon za ruke nazad, mreza za teret i sl manje-vise. Mozda imamo razlicite pojmove golosti za pistolj, ali to je prije 10-ak god bilo sve samo ne golost ko pistolj...
- klavirdžija
#93 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Ti si izgleda kupio neku verziju Focusa namijenjenu sirijskom tržištu... 
- golfiista
#94 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Moja nije imala samo maxi-dot, sve pobrojano drugo jeste, ali ako je usporedim, recimo, sa ponudom za novu Astru, ne da je gola ko pištolj, već je i vise od toga.
Ja je vise ne bih, možda nisam u pravu za Forda, ali ako je suditi i ako se moze Focus donekle mjeriti sa Mondeom, onda ne bi bilo nikakve dileme.
Ja je vise ne bih, možda nisam u pravu za Forda, ali ako je suditi i ako se moze Focus donekle mjeriti sa Mondeom, onda ne bi bilo nikakve dileme.
-
tempuser
#95 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Da li sam nesto pogresno protumacio ili poredis ponudu opreme modela iz 2004 god sa ponudom modela iz 2016? Sta je Astra H nudila od opreme a Octavia A5 nije?golfiista wrote:Moja nije imala samo maxi-dot, sve pobrojano drugo jeste, ali ako je usporedim, recimo, sa ponudom za novu Astru, ne da je gola ko pištolj, već je i vise od toga.
- golfiista
#96 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Poredim, ali sam odvagao i ponude aktualne Octavije i Astre, pogodi ko je prevagnuo?tempuser wrote:Da li sam nesto pogresno protumacio ili poredis ponudu opreme modela iz 2004 god sa ponudom modela iz 2016? Sta je Astra H nudila od opreme a Octavia A5 nije?golfiista wrote:Moja nije imala samo maxi-dot, sve pobrojano drugo jeste, ali ako je usporedim, recimo, sa ponudom za novu Astru, ne da je gola ko pištolj, već je i vise od toga.
-
tempuser
#97 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Poredim, ali sam odvagao i ponude aktualne Octavije i Astre, pogodi ko je prevagnuo?[/quote]golfiista wrote:
Da li sam nesto pogresno protumacio ili poredis ponudu opreme modela iz 2004 god sa ponudom modela iz 2016? Sta je Astra H nudila od opreme a Octavia A5 nije?
Nemoj vise poredit zivota ti...
- golfiista
#98 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Nemoj vise poredit zivota ti...tempuser wrote:Poredim, ali sam odvagao i ponude aktualne Octavije i Astre, pogodi ko je prevagnuo?golfiista wrote:
Da li sam nesto pogresno protumacio ili poredis ponudu opreme modela iz 2004 god sa ponudom modela iz 2016? Sta je Astra H nudila od opreme a Octavia A5 nije?
Kupio, vozio, nikad vise, cao, prijatno!
-
tempuser
#99 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Tvoj izbor, ali osim sto tvrdis da je auto losiji od drugog samo na osnovu predpostavke, tvrditi da je nesto golo ko pistolj i pri tome ga porediti sa 12 god mladjim modelom dovoljno govori o argumentima!
- golfiista
#100 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Tipično, komentarišes samo onaj dio koji ti odgovara.tempuser wrote:Tvoj izbor, ali osim sto tvrdis da je auto losiji od drugog samo na osnovu predpostavke, tvrditi da je nesto golo ko pistolj i pri tome ga porediti sa 12 god mladjim modelom dovoljno govori o argumentima!
Dobio sam tri ponude u posljednjih deset dana u toj klasi automobila, Škoda se digla ko da je Audi, mada ni Audi nije mjera za bilo sto, ali eto moze im se.
Za onaj novac sto oni traže drugi nude vise, pa analogno tome ili i deduktivno, ako hoćeš, i to sto nude je upitno u odnosu na druge koji nude isto to ali za manje novca.
Škoda zdravo.