Octavia A5 iskustva i preporuke

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
golfiista

#76 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke

Post by golfiista »

Evo, prostraniji, udobniji, izdržljiviji od te Octavije, a i jeftiniji, a bolje ćete i služiti sigurno, još nije vožen po našim cestama.

http://www.olx.ba/artikal/21613128/pass ... odel-2005/
rusmir.ba

#77 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke

Post by rusmir.ba »

golfiista wrote:Eto bolja Škoda od Forda, to moze samo upravo u Bosni.
Ja bih pogledao kakvog Opela za ovaj novac.
Slabo ih u ponudi nazalost, kako rekoh najvise VW familije.
A Opel bi isto bio OK, no Insignia npr preskupa a Astra premala.
rusmir.ba

#78 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke

Post by rusmir.ba »

golfiista wrote:Evo, prostraniji, udobniji, izdržljiviji od te Octavije, a i jeftiniji, a bolje ćete i služiti sigurno, još nije vožen po našim cestama.

http://www.olx.ba/artikal/21613128/pass ... odel-2005/
Uvoz otpada, posebno ovi iz Posusja sa cca 200.000 km, koje je vozio jedan vlasnik ..i koji ne zna raspored slova kod volkswagena :) Salu na stranu, 11god je autu, sigurno je dobro ali vakat mu je da lagano krenu odlaziti sitnice koje izlude vlasnika...prekidaci, brave, steke, sijalice, dijelovi trapa..one sitne gluposti na koje slabo ko obraca paznju ali te vode u servis.
Last edited by rusmir.ba on 01/05/2016 12:14, edited 1 time in total.
autoskolee

#79 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke

Post by autoskolee »

[quote="golfiista"]Eto bolja Škoda od Forda, to moze samo upravo u Bosni.
Ja bih pogledao kakvog Opela za ovaj novac.[/quote

Kvalitetnija je unutra i vani 100% bolji materijal.
A sto se tice opreme to je opcija nek se uporedi full octavia i full ford il neko auto sve je to isto
A opel je solidan.
rusmir.ba

#80 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke

Post by rusmir.ba »

autoskolee wrote:

A sto se tice opreme to je opcija nek se uporedi full octavia i full ford il neko auto sve je to isto
A opel je solidan.
http://www.olx.ba/artikal/21278206/opel-astra/
ne mogu naci zamjerku, samo ne znam koliko je prostrano auto.
klavirdžija

#81 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke

Post by klavirdžija »

commendatore wrote::lol:

OT:

meni samo nije jasno sto raja bjezi od pravo moderne astre ili fokusa dizle a ljepi se za ovakvu ofucanu precijenjenu konfekciju - ok kaze skupo u njemackoj - evo sad nadjoh fokus karavan ko lutka 6000€ sa navigacijom i servisnom koji je mis svijeta i izvana i iznutra za ovu oktaviju o kojoj se prica.....

evo link - mislim da je ovo koliko toliko bezveze cijena....

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... geNumber=1

Vozio, odlično auto. Za Škodu limuzina, leži na cesti kao malo šta drugo, a svejedno udobno.
Bakir1

#82 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke

Post by Bakir1 »

@rusmir
Dobro a koliko realno moraš dati para za 2011 ispod 100.000 Km?
Recimo tip top bez jedne jedine KM ulaganja?
golfiista

#83 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke

Post by golfiista »

rusmir.ba wrote:
autoskolee wrote:

A opel je solidan.
Astra sama od sebe je preteška, tako da bih ovaj motor zaobišao.
timezone

#84 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke

Post by timezone »

rusmir.ba wrote:
autoskolee wrote:

A opel je solidan.

Pogledaj sliku 10 i vidis koliko je prostrano
rusmir.ba

#85 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke

Post by rusmir.ba »

Bakir1 wrote:@rusmir
Dobro a koliko realno moraš dati para za 2011 ispod 100.000 Km?
Recimo tip top bez jedne jedine KM ulaganja?

Ja ni marku preko planiranog, sve da iz nje sunce sija :)
Al evo primjer: bila je jedna crvena, prvi vlasnik, elegance oprema, zeder, registrovana, ko bombona..16400KM pocetna..vjerovatno bi se dalo nesto skinuti cijena.

Pa ako je npr 16.000 ovo sto ima a ova rent a car nema je razlika bar 3000..da ne pominjem stanje ukupno.

A meni pase i 2007-08-09, sa 150-170.000 da je ispod tih 13.000 :) Vise mi trebaju preporuke za motor, jer ima ovih 2.0 jako povoljnih a meni treba za grada. Odluci sam ja davno koji cu model, sugestije prihvatam i za opela i za druge ali za sad je ovo ciljni model.
530i

#86 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke

Post by 530i »

Sa tim kilometrima od 150.000 taman si mušterije za sve što sljeduje jedan moderan tdi motor, posebno ako ne znaš ko je i kako vozio taj auto.
tempuser

#87 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke

Post by tempuser »

Kad vec tako generalises, bez da ne ulazim u kakva prakticna iskustva stoje iza tvoje tvrdnje, kao neko ko je vlasnik oba pomenuta dozvoli da ti kazem da je Focus sasvim solidan auto, vrijedi svoje cijene, ali ima itekako razloga zasto je Focus nov kostao "samo" 26.000 KM dok ekvivalentnoj Octaviji mogao prici bez par hiljada vise.
autoskolee

#88 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke

Post by autoskolee »

tempuser wrote:
Kad vec tako generalises, bez da ne ulazim u kakva prakticna iskustva stoje iza tvoje tvrdnje, kao neko ko je vlasnik oba pomenuta dozvoli da ti kazem da je Focus sasvim solidan auto, vrijedi svoje cijene, ali ima itekako razloga zasto je Focus nov kostao "samo" 26.000 KM dok ekvivalentnoj Octaviji mogao prici bez par hiljada vise .
ali ima itekako razloga zasto je Focus nov kostao "samo" 26.000 KM dok ekvivalentnoj Octaviji mogao prici bez par hiljada vise

To upravo i ja govorim, nije to samo "bosnjo glupi" kako se ovdje 90% poziva na to.
tempuser

#89 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke

Post by tempuser »

Ne znam koliko ima svrhe da nekom ko nema nikakvih direktnih iskustava objasnjavam da Focus ima mozda najbolje lezanje na cesti u klasi (tradicionalno), da mu je mjenjac jako dobar, da je dobar osjecaj za volanom, ali da istovremeno ima jeftinije materijale u unutrasnjosti, jako puno tvrde plastike, losu zvucnu izolaciju, manjkavosti u zavrsnoj obradi, vanjske plasticne obloge sa vrata i kederi oko sajbe se vitopere, da su poslije par god zadnje obrve "ispjeskarene" od kamencica, zadnji branik ce poslije najmanjeg udarca odvaliti komad laka sa coskova zadnjih obrva, da putnici na zadnjem sljedalu elementarno nogama postutaju otvore za ventilaciju, mjerac temp ne pokazuje realne vrijednosti i sl i da upravo zato kosta koliko kosta i ne bi trebao kostati vise. Dzaba, neko napise ne moze Ford biti losiji i to je to...
timezone

#90 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke

Post by timezone »

Octavija je za klasu bolja od focusa
golfiista

#91 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke

Post by golfiista »

tempuser wrote:Ne znam koliko ima svrhe da nekom ko nema nikakvih direktnih iskustava objasnjavam da Focus ima mozda najbolje lezanje na cesti u klasi (tradicionalno), da mu je mjenjac jako dobar, da je dobar osjecaj za volanom, ali da istovremeno ima jeftinije materijale u unutrasnjosti, jako puno tvrde plastike, losu zvucnu izolaciju, manjkavosti u zavrsnoj obradi, vanjske plasticne obloge sa vrata i kederi oko sajbe se vitopere, da su poslije par god zadnje obrve "ispjeskarene" od kamencica, zadnji branik ce poslije najmanjeg udarca odvaliti komad laka sa coskova zadnjih obrva, da putnici na zadnjem sljedalu elementarno nogama postutaju otvore za ventilaciju, mjerac temp ne pokazuje realne vrijednosti i sl i da upravo zato kosta koliko kosta i ne bi trebao kostati vise. Dzaba, neko napise ne moze Ford biti losiji i to je to...
Ja sam kupio novu Octaviju A5 2007 i platio je paprenih 36000 KM. Veću glupost u životu nisam napravio. Zvučna izolacija kriza vas kao i te plastike. Oprema elegance , a opet gola ko pištolj . Ali ona je još i dobra, recimo FL Octaviju iz 2009 čini mi se, plastike još gore, posebno one na zadnjim vratima fuj . Ne kažem ja da je Ford sjajno rješenje, ali je bolji od Škode.
tempuser

#92 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke

Post by tempuser »

golfiista wrote:
tempuser wrote:Ne znam koliko ima svrhe da nekom ko nema nikakvih direktnih iskustava objasnjavam da Focus ima mozda najbolje lezanje na cesti u klasi (tradicionalno), da mu je mjenjac jako dobar, da je dobar osjecaj za volanom, ali da istovremeno ima jeftinije materijale u unutrasnjosti, jako puno tvrde plastike, losu zvucnu izolaciju, manjkavosti u zavrsnoj obradi, vanjske plasticne obloge sa vrata i kederi oko sajbe se vitopere, da su poslije par god zadnje obrve "ispjeskarene" od kamencica, zadnji branik ce poslije najmanjeg udarca odvaliti komad laka sa coskova zadnjih obrva, da putnici na zadnjem sljedalu elementarno nogama postutaju otvore za ventilaciju, mjerac temp ne pokazuje realne vrijednosti i sl i da upravo zato kosta koliko kosta i ne bi trebao kostati vise. Dzaba, neko napise ne moze Ford biti losiji i to je to...
Ja sam kupio novu Octaviju A5 2007 i platio je paprenih 36000 KM. Veću glupost u životu nisam napravio. Zvučna izolacija kriza vas kao i te plastike. Oprema elegance , a opet gola ko pištolj . Ali ona je još i dobra, recimo FL Octaviju iz 2009 čini mi se, plastike još gore, posebno one na zadnjim vratima fuj . Ne kažem ja da je Ford sjajno rješenje, ali je bolji od Škode.
Na osnovu cega kazes da je bolji od Skode???? Ja kao vlasnik oba iz nepsorednog iskustva tvrdim da nije, bar sto se kvalitete materijala tice, dovoljo je napisati da taj bajni Ford u klasi Octavie u srednjem paketu opreme nema *ebenog kvadratnog milimetra tkanine na tapecirunzima vrata, nema cak ni mekane plastike, to kod Skode neces naci ni u Fabiji Classic.
Sta znaci gola ko pistolj? Moja je godinu starija ima i dvozonsku klimu, i alu felge, i prifilirana sjedala, i Isofix (kojeg u Focusu naravno nema), i klimatizirani sredisnji pretinac, 8 airbagova, maxi dot displej, ostalo tipa folow me home, senzori, maglenke, naslon za ruke nazad, mreza za teret i sl manje-vise. Mozda imamo razlicite pojmove golosti za pistolj, ali to je prije 10-ak god bilo sve samo ne golost ko pistolj...
klavirdžija

#93 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke

Post by klavirdžija »

Ti si izgleda kupio neku verziju Focusa namijenjenu sirijskom tržištu... :D
golfiista

#94 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke

Post by golfiista »

Moja nije imala samo maxi-dot, sve pobrojano drugo jeste, ali ako je usporedim, recimo, sa ponudom za novu Astru, ne da je gola ko pištolj, već je i vise od toga.
Ja je vise ne bih, možda nisam u pravu za Forda, ali ako je suditi i ako se moze Focus donekle mjeriti sa Mondeom, onda ne bi bilo nikakve dileme.
tempuser

#95 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke

Post by tempuser »

golfiista wrote:Moja nije imala samo maxi-dot, sve pobrojano drugo jeste, ali ako je usporedim, recimo, sa ponudom za novu Astru, ne da je gola ko pištolj, već je i vise od toga.
Ja je vise ne bih, možda nisam u pravu za Forda, ali ako je suditi i ako se moze Focus donekle mjeriti sa Mondeom, onda ne bi bilo nikakve dileme.
Da li sam nesto pogresno protumacio ili poredis ponudu opreme modela iz 2004 god sa ponudom modela iz 2016? Sta je Astra H nudila od opreme a Octavia A5 nije?
golfiista

#96 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke

Post by golfiista »

tempuser wrote:
golfiista wrote:Moja nije imala samo maxi-dot, sve pobrojano drugo jeste, ali ako je usporedim, recimo, sa ponudom za novu Astru, ne da je gola ko pištolj, već je i vise od toga.
Da li sam nesto pogresno protumacio ili poredis ponudu opreme modela iz 2004 god sa ponudom modela iz 2016? Sta je Astra H nudila od opreme a Octavia A5 nije?
Poredim, ali sam odvagao i ponude aktualne Octavije i Astre, pogodi ko je prevagnuo?
tempuser

#97 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke

Post by tempuser »

golfiista wrote:
Poredim, ali sam odvagao i ponude aktualne Octavije i Astre, pogodi ko je prevagnuo?[/quote]

Nemoj vise poredit zivota ti... :run:
golfiista

#98 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke

Post by golfiista »

tempuser wrote:
golfiista wrote:
Poredim, ali sam odvagao i ponude aktualne Octavije i Astre, pogodi ko je prevagnuo?
Nemoj vise poredit zivota ti... :run:[/quote]

Kupio, vozio, nikad vise, cao, prijatno!
tempuser

#99 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke

Post by tempuser »

Tvoj izbor, ali osim sto tvrdis da je auto losiji od drugog samo na osnovu predpostavke, tvrditi da je nesto golo ko pistolj i pri tome ga porediti sa 12 god mladjim modelom dovoljno govori o argumentima!
golfiista

#100 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke

Post by golfiista »

tempuser wrote:Tvoj izbor, ali osim sto tvrdis da je auto losiji od drugog samo na osnovu predpostavke, tvrditi da je nesto golo ko pistolj i pri tome ga porediti sa 12 god mladjim modelom dovoljno govori o argumentima!
Tipično, komentarišes samo onaj dio koji ti odgovara.
Dobio sam tri ponude u posljednjih deset dana u toj klasi automobila, Škoda se digla ko da je Audi, mada ni Audi nije mjera za bilo sto, ali eto moze im se.
Za onaj novac sto oni traže drugi nude vise, pa analogno tome ili i deduktivno, ako hoćeš, i to sto nude je upitno u odnosu na druge koji nude isto to ali za manje novca.
Škoda zdravo.
Post Reply