Zelite li palacinkarnicu u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Zelite li palacinkarnicu u Sarajevu

Da
51
35%
Ne
27
18%
Da, ali jeftiniju jer ne bi smo nikada platili 5Km za palacinku
69
47%

Total votes: 147

Pirija

#76 Re: Zelite li palacinkarnicu u Sarajevu?

Post by Pirija »

uglavnomja wrote:
dječak sa šibicama wrote:Neka nam vrate galette kod Ekonomije, ja bi bio zadovoljan.

:thumbup:

:D

prvo su mi one pale na pamet ... jesu bile dobre ... :P

ap bili su tad palacini u crepes-u kod trznice :)
Libyano

#77 Re: Zelite li palacinkarnicu u Sarajevu?

Post by Libyano »

Cakum Pakum je predobar. Bili su specijalizovani samo za palačinke, sada će proširiti ponudu na paste, pice i sl.
Ja volim tu svratiti, kada sam u blizini :)
Sviđa mi se i uređenje, poslagani koferi i knjige, opušta me ambijent.
klixo

#78 Re: Zelite li palacinkarnicu u Sarajevu?

Post by klixo »

Palacinak nije da se najedes vec da se pocastis sa drustvom/djevojkom.
Cuj onog kaze za 6 KM mogu tri kolaca pojesti.
Jebem ti selo :skoljka:
tututuuuu

#79 Re: Zelite li palacinkarnicu u Sarajevu?

Post by tututuuuu »

Da. :D

Ovisi gdje otvoris, ako je negdje gdje se krece studentarija nista od toga. Ako moze Vapiano gdje prodaju salatice 5 - 10, 11 KM mozes i ti. :D

Meni je zao dati i 1.50 - 2 KM za ove palacinke i mislim da ne vrijede taj iznos, ni blizu. A jeo sam palacinke po cca 6 - 8 KM vani i nisam pozalio. Od jedne palacinke mozes da se useres. :D prvo sto je to velika palacinka, unutra je prava topljena cokolada (jedna cokolada na jednu palacinku) i sladoled na vrhu sa svjezim borovnicama, tu sam ja jeo, bile su i umjesto borovnica sa mnjevenim orasima, pistacije, razni preljevi itd... Al definitvno vrijedi.

Palacinke sa mladim sirom. :-D Mislim da bi to islo a nije ih nesto skupo za napraviti.
Last edited by tututuuuu on 04/03/2016 15:19, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#80 Re: Zelite li palacinkarnicu u Sarajevu?

Post by Tomahawk11 »

klixo wrote:Palacinak nije da se najedes vec da se pocastis sa drustvom/djevojkom.
:mrgreen:
Nece otvarati u Ilijasu :D (uz duzno postovanje)

@tututuuuu, ovo izgleda kvalitetno, otprilike kako si opisao.
Mislim da vrijedi tih para.
tututuuuu

#81 Re: Zelite li palacinkarnicu u Sarajevu?

Post by tututuuuu »

Ma kako da ne vrijedi, ja nisam mogao vjerovati samo sta je borovnica doslo s tom palacinkom. Tesko se odluciti bila sta uzeti jer ne znas sta bi prije. Bilo nas je vise pa smo se mijenjali. :D Al kad pojedes bar znas sta placas. :)
JThomas

#82 Re: Zelite li palacinkarnicu u Sarajevu?

Post by JThomas »

klixo wrote:Palacinak nije da se najedes vec da se pocastis sa drustvom/djevojkom.
da bi išao kod nas za 6 KM, morao bi biti pozamašan i kvalitetan, i moralo bi se pročuti da tamo ide "prava raja". ali nije nemoguće, daleko od toga.
Skyfox

#83 Re: Zelite li palacinkarnicu u Sarajevu?

Post by Skyfox »

Libyano wrote:Cakum Pakum je predobar. Bili su specijalizovani samo za palačinke, sada će proširiti ponudu na paste, pice i sl.
Ja volim tu svratiti, kada sam u blizini :)
Sviđa mi se i uređenje, poslagani koferi i knjige, opušta me ambijent.
dobar ambijent ali su mu palacinci malo prijesni, nepeceni ili kako se vec kaze. bar meni
Shon Phon

#84 Re: Zelite li palacinkarnicu u Sarajevu?

Post by Shon Phon »

Rijetko kad pojedem palacinke vani, vise su mi za kucni ambijent, ali sigurno bih otisao da probam ako se otvori nesto novo i drugacije. Nakon toga odlucis da li nesto vrijedi ili ne, pa se ponekad vratis, pocastis i sl. Svjedoci smo da su mjesta poput Vatre, Torte i to, Metropolisa uvijek puni, a pricamo o cijenama. Dakle, klijentela koja je spremna nesto skuplje platiti postoji.
U Cakum pakum sam isao nekoliko puta, posljednji put kad sam bio nije bilo nista od "priloga" koje sam trazio, tako da se na kraju zavrsilo na palacinkama sa nutelom i orasima, sto je dokaz da se ne vodi racuna o ponudi i da njihov spisak nema nikakvog smisla. Takve mogu pojesti bilo gdje, ne moram ici u palacinkarnicu.
Nepass

#85 Re: Zelite li palacinkarnicu u Sarajevu?

Post by Nepass »

Ne znam bih li dao tu lovu za palacinke, zena mi pravi najbolje, po mom ukusu. Gotovi za 20 minuta.
To mi je isto kao uzeti sladoled u kaficu i platiti 6km dvije porcije a grandisimo 9km tri dana da jedes.
Thorgerson

#86 Re: Zelite li palacinkarnicu u Sarajevu?

Post by Thorgerson »

Ovo i moze proci samo ako bude ovako kako je i predstavljeno. Dakle, svi moguci prilozi da su tu itd itd.

Ako to bude ono dodjes, e nemamo taj prilog moze l ovaj, pisi propalo.
Thorgerson

#87 Re: Zelite li palacinkarnicu u Sarajevu?

Post by Thorgerson »

Nepass wrote:Ne znam bih li dao tu lovu za palacinke, zena mi pravi najbolje, po mom ukusu. Gotovi za 20 minuta.
To mi je isto kao uzeti sladoled u kaficu i platiti 6km dvije porcije a grandisimo 9km tri dana da jedes.
?

Ono, za 8 KM kupim kafe moze mi bit sedmicama. A u kaficu za te pare mozes popiti 3-4.

Po tvojoj logici, onda ni kafici ne bi trebali postojati? Ili restorani...a sve bgm postoji u ovom gradu i fino radi.

I vec se placaju palacinci po 5 KM, koji nisu nesto. Obicni oni koje i kuci mozes napraviti.
vješalica

#88 Re: Zelite li palacinkarnicu u Sarajevu?

Post by vješalica »

rapravu vodite kao da imate obavezu da svaki dan idete žderati fancy palačinke :lol:

odeš nekad probaš vidiš odgovara ,ne odgovara po cijeni količini i kvaliteti i skontaš šta ćeš dalje
hoćeš li eksperimentisati po kući
da li se isplati ili ne i tako dalje

nećete valjda totalno propasti ako odete jednom i vidite o čemu se radi i probate

samo ponavljam ne bi bilo red da nešto središ i napucaš da bi privukao mušterije i da ti kvalitet i količina sa vrmeneom opadne kao i ponuda a da ti cijene budu iste ili gluho bilo veće
addy_sa

#89 Re: Zelite li palacinkarnicu u Sarajevu?

Post by addy_sa »

sto skuplje to bolji prolaz..nigdje kao ovdje ljudi nemaju patolosku potrebu da idu na napucana mjesta sa izrazito skupim cijenama za prosjecnog korisnika
Nepass

#90 Re: Zelite li palacinkarnicu u Sarajevu?

Post by Nepass »

Thorgerson wrote:
Nepass wrote:Ne znam bih li dao tu lovu za palacinke, zena mi pravi najbolje, po mom ukusu. Gotovi za 20 minuta.
?

Ono, za 8 KM kupim kafe moze mi bit sedmicama. A u kaficu za te pare mozes popiti 3-4.

Po tvojoj logici, onda ni kafici ne bi trebali postojati? Ili restorani...a sve bgm postoji u ovom gradu i fino radi.

I vec se placaju palacinci po 5 KM, koji nisu nesto. Obicni oni koje i kuci mozes napraviti.
Nemam naviku da jedem palacinke napolju, pomfrit npr nikad kuci ne pravim vec jedem vani, cheesecake isto ne pravimo odem u torte i to pojedem, kafa espreso vani.
Neko je gore napisao nekako mi je za kucne atmosfere.
tututuuuu

#91 Re: Zelite li palacinkarnicu u Sarajevu?

Post by tututuuuu »

Dobra palacinka i u kucnoj radinosti kosta. Palacinka sa pravom cokoladom, orasima, sladoledom, borovnice, preljevi itd... ne mogu se ni u kuci napraviti za par feninga ili dvije tri markice, a utroseno vrijeme i rad da i ne spominjem.

Na kraju krajeva, najeftinije se zatvoriti u kucu i nigdje ne proviriti i nista ne probati.
avetinja

#92 Re: Zelite li palacinkarnicu u Sarajevu?

Post by avetinja »

Za 6KM ošinem 10-ku ,u cijeli samun, sa više luka, u Specijalu. Zviždi mi iz usta cijeli dan, toliko budem sit.
dust in the wind

#93 Re: Zelite li palacinkarnicu u Sarajevu?

Post by dust in the wind »

avetinja wrote:Za 6KM ošinem 10-ku ,u cijeli samun, sa više luka, u Specijalu. Zviždi mi iz usta cijeli dan, toliko budem sit.
ma ja ba... normalno... samo ove socijalne postove treba furati. a pravo da ti kažem najbolje je da za tih 6 skuckaš sebi ručak kakav i zovnes i komšiluk. nemoj da marku viška igdje daš :lol: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#94 Re: Zelite li palacinkarnicu u Sarajevu?

Post by Tomahawk11 »

@dust :thumbup: pretjeruje se sa tom socijala pricom. Isto ko da ce se neko svaki dan hraniti palacincima od 6 KM. Pa pice je 5 KM, u cemu je problem sa palacincima koji su ipak kvalitetniji i sa malo vise truda pripremljeni?!
Uostalom, kome je zao ili nema, niko ga ne tjera da ide na takva mjesta.
Ima od Vijecnice do vrela Bosne za svaciji dzep.
dust in the wind

#95 Re: Zelite li palacinkarnicu u Sarajevu?

Post by dust in the wind »

Tomahawk11 wrote:@dust :thumbup: pretjeruje se sa tom socijala pricom. Isto ko da ce se neko svaki dan hraniti palacincima od 6 KM. Pa pice je 5 KM, u cemu je problem sa palacincima koji su ipak kvalitetniji i sa malo vise truda pripremljeni?!
modern je danas vaziti socijalne price... kao što je modern reći ma sve je to SDA. heheh. mjesto da želimo da nam Sarajevo ima sve što ima Beč mi ćemo da kritikujemo sve okolo. Pa i potencijalno dobro.
Tomahawk11
Globalni moderator

#96 Re: Zelite li palacinkarnicu u Sarajevu?

Post by Tomahawk11 »

dust in the wind wrote:
Tomahawk11 wrote:@dust :thumbup: pretjeruje se sa tom socijala pricom. Isto ko da ce se neko svaki dan hraniti palacincima od 6 KM. Pa pice je 5 KM, u cemu je problem sa palacincima koji su ipak kvalitetniji i sa malo vise truda pripremljeni?!
modern je danas vaziti socijalne price... kao što je modern reći ma sve je to SDA. heheh. mjesto da želimo da nam Sarajevo ima sve što ima Beč mi ćemo da kritikujemo sve okolo. Pa i potencijalno dobro.
U realnosti je to malo drugacije. Mnogi ce se napeti ko zaba da pokaze neki nivo, iako su mogucnosti puno slabije.
Naravno, ako bi isli linijom socijale, Sarajevo bi trebalo izgledati kao Visegrad za vrijeme dolaska Osmanlija :D
Han, tradicionalne radnje i Kozja cuprija :D sta ces vise. Pusti te zapadnjacke karafeke :skoljka:
A onda se cudimo sto nas sve zivo zaobilazi....
avetinja

#97 Re: Zelite li palacinkarnicu u Sarajevu?

Post by avetinja »

dust in the wind wrote:
avetinja wrote:Za 6KM ošinem 10-ku ,u cijeli samun, sa više luka, u Specijalu. Zviždi mi iz usta cijeli dan, toliko budem sit.
ma ja ba... normalno... samo ove socijalne postove treba furati. a pravo da ti kažem najbolje je da za tih 6 skuckaš sebi ručak kakav i zovnes i komšiluk. nemoj da marku viška igdje daš :lol: :lol:
Ne mogu zovnuti komšiluk, ode mi marka. :mrgreen:
Nepass

#98 Re: Zelite li palacinkarnicu u Sarajevu?

Post by Nepass »

tututuuuu wrote:
Dobra palacinka i u kucnoj radinosti kosta. Palacinka sa pravom cokoladom, orasima, sladoledom, borovnice, preljevi itd... ne mogu se ni u kuci napraviti za par feninga ili dvije tri markice, a utroseno vrijeme i rad da i ne spominjem.

Na kraju krajeva, najeftinije se zatvoriti u kucu i nigdje ne proviriti i nista ne probati.
Sinoc zena napravi za 30 minuta ostalo i za danas. Nije peglatvno napraviti ko npr dobar pomfrit ili hamburger (treba ti gril/friteza, prska itd) a i kg krompira je marka a ja pomfrit platim 2-3km.
Vise pricam o nacinu pripreme nego lovi.
Torte i to ima najbolji cheesecake u sarajevu, bolji nego i jedan iz kucne radinosti. I redovno bacim petaka na to.
karanana

#99 Re: Zelite li palacinkarnicu u Sarajevu?

Post by karanana »

palachinka ko palachinka kad je tijesto u pitanju. nijanse su male kad poredimo kucnu radinost i ono sto bi kupio vani. nije to sada neki specijalitet ili zahmetluk za napraviti kao neke torte i kolaci. nije to nesto s cim cu se zaraziti i hipnotisan vrracati svaki dan da kupujem.
mozda da smjesu "solite" kokainom pa da se raja vraca.
Tomahawk11
Globalni moderator

#100 Re: Zelite li palacinkarnicu u Sarajevu?

Post by Tomahawk11 »

Nekom je cejf i hamburger baciti na rostilj, a ovamo ga rijetko ili nikad pojede.
Relativizacija. Neces palacinke svaki dan jesti. No, nekad ces izaci i svratiti na dobre palacinke.
Isto kao i sto se ne pije svaki dan, ali eto nekad se zalomi.
Ko je kokuz....ko mu je kriv :D
Cejf nema cijenu.
Post Reply