uglavnomja wrote:dječak sa šibicama wrote:Neka nam vrate galette kod Ekonomije, ja bi bio zadovoljan.
![]()
![]()
prvo su mi one pale na pamet ... jesu bile dobre ...
ap bili su tad palacini u crepes-u kod trznice
uglavnomja wrote:dječak sa šibicama wrote:Neka nam vrate galette kod Ekonomije, ja bi bio zadovoljan.
![]()
![]()
prvo su mi one pale na pamet ... jesu bile dobre ...
klixo wrote:Palacinak nije da se najedes vec da se pocastis sa drustvom/djevojkom.
Cuj onog kaze za 6 KM mogu tri kolaca pojesti.
Jebem ti selo
da bi išao kod nas za 6 KM, morao bi biti pozamašan i kvalitetan, i moralo bi se pročuti da tamo ide "prava raja". ali nije nemoguće, daleko od toga.klixo wrote:Palacinak nije da se najedes vec da se pocastis sa drustvom/djevojkom.
Cuj onog kaze za 6 KM mogu tri kolaca pojesti.
Jebem ti selo
dobar ambijent ali su mu palacinci malo prijesni, nepeceni ili kako se vec kaze. bar meniLibyano wrote:Cakum Pakum je predobar. Bili su specijalizovani samo za palačinke, sada će proširiti ponudu na paste, pice i sl.
Ja volim tu svratiti, kada sam u blizini![]()
Sviđa mi se i uređenje, poslagani koferi i knjige, opušta me ambijent.
?Nepass wrote:Ne znam bih li dao tu lovu za palacinke, zena mi pravi najbolje, po mom ukusu. Gotovi za 20 minuta.
To mi je isto kao uzeti sladoled u kaficu i platiti 6km dvije porcije a grandisimo 9km tri dana da jedes.
Nemam naviku da jedem palacinke napolju, pomfrit npr nikad kuci ne pravim vec jedem vani, cheesecake isto ne pravimo odem u torte i to pojedem, kafa espreso vani.Thorgerson wrote:?Nepass wrote:Ne znam bih li dao tu lovu za palacinke, zena mi pravi najbolje, po mom ukusu. Gotovi za 20 minuta.
To mi je isto kao uzeti sladoled u kaficu i platiti 6km dvije porcije a grandisimo 9km tri dana da jedes.
Ono, za 8 KM kupim kafe moze mi bit sedmicama. A u kaficu za te pare mozes popiti 3-4.
Po tvojoj logici, onda ni kafici ne bi trebali postojati? Ili restorani...a sve bgm postoji u ovom gradu i fino radi.
I vec se placaju palacinci po 5 KM, koji nisu nesto. Obicni oni koje i kuci mozes napraviti.
Dobra palacinka i u kucnoj radinosti kosta. Palacinka sa pravom cokoladom, orasima, sladoledom, borovnice, preljevi itd... ne mogu se ni u kuci napraviti za par feninga ili dvije tri markice, a utroseno vrijeme i rad da i ne spominjem.Nepass wrote:Ne znam bih li dao tu lovu za palacinke, zena mi pravi najbolje, po mom ukusu. Gotovi za 20 minuta.
ma ja ba... normalno... samo ove socijalne postove treba furati. a pravo da ti kažem najbolje je da za tih 6 skuckaš sebi ručak kakav i zovnes i komšiluk. nemoj da marku viška igdje dašavetinja wrote:Za 6KM ošinem 10-ku ,u cijeli samun, sa više luka, u Specijalu. Zviždi mi iz usta cijeli dan, toliko budem sit.
modern je danas vaziti socijalne price... kao što je modern reći ma sve je to SDA. heheh. mjesto da želimo da nam Sarajevo ima sve što ima Beč mi ćemo da kritikujemo sve okolo. Pa i potencijalno dobro.Tomahawk11 wrote:@dustpretjeruje se sa tom socijala pricom. Isto ko da ce se neko svaki dan hraniti palacincima od 6 KM. Pa pice je 5 KM, u cemu je problem sa palacincima koji su ipak kvalitetniji i sa malo vise truda pripremljeni?!
Uostalom, kome je zao ili nema, niko ga ne tjera da ide na takva mjesta.
Ima od Vijecnice do vrela Bosne za svaciji dzep.
U realnosti je to malo drugacije. Mnogi ce se napeti ko zaba da pokaze neki nivo, iako su mogucnosti puno slabije.dust in the wind wrote:modern je danas vaziti socijalne price... kao što je modern reći ma sve je to SDA. heheh. mjesto da želimo da nam Sarajevo ima sve što ima Beč mi ćemo da kritikujemo sve okolo. Pa i potencijalno dobro.Tomahawk11 wrote:@dustpretjeruje se sa tom socijala pricom. Isto ko da ce se neko svaki dan hraniti palacincima od 6 KM. Pa pice je 5 KM, u cemu je problem sa palacincima koji su ipak kvalitetniji i sa malo vise truda pripremljeni?!
Uostalom, kome je zao ili nema, niko ga ne tjera da ide na takva mjesta.
Ima od Vijecnice do vrela Bosne za svaciji dzep.
Ne mogu zovnuti komšiluk, ode mi marka.dust in the wind wrote:ma ja ba... normalno... samo ove socijalne postove treba furati. a pravo da ti kažem najbolje je da za tih 6 skuckaš sebi ručak kakav i zovnes i komšiluk. nemoj da marku viška igdje dašavetinja wrote:Za 6KM ošinem 10-ku ,u cijeli samun, sa više luka, u Specijalu. Zviždi mi iz usta cijeli dan, toliko budem sit.![]()
Sinoc zena napravi za 30 minuta ostalo i za danas. Nije peglatvno napraviti ko npr dobar pomfrit ili hamburger (treba ti gril/friteza, prska itd) a i kg krompira je marka a ja pomfrit platim 2-3km.tututuuuu wrote:Dobra palacinka i u kucnoj radinosti kosta. Palacinka sa pravom cokoladom, orasima, sladoledom, borovnice, preljevi itd... ne mogu se ni u kuci napraviti za par feninga ili dvije tri markice, a utroseno vrijeme i rad da i ne spominjem.Nepass wrote:Ne znam bih li dao tu lovu za palacinke, zena mi pravi najbolje, po mom ukusu. Gotovi za 20 minuta.
Na kraju krajeva, najeftinije se zatvoriti u kucu i nigdje ne proviriti i nista ne probati.