Jesu li kršćani mnogobošci?

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Connaisseur Karlin

#76 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?

Post by Connaisseur Karlin »

Mormoni,Jehovini Svjedoci i Unitarci su odbili doktrinu o svetom Trojstvu jer ne postoji u Bibliji.
Smrcak15

#77 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?

Post by Smrcak15 »

patriot_1 wrote:Ne odnosi se na Davida,nemože,David piše i nemože se na njega odnositi "Danas te rodih".Kako danas kad on već postoji?Prorok vidi buduće!

"Prije nego je Abraham bio,ja jesam!",ili točnije:"Ivan 8,58 Reče im Isus: "Zaista, zaista, kažem vam: prije negoli Abraham posta, Ja jesam! "
"Prije nego je Abraham bio,ja jesam!",ili točnije:"Ivan 8,58 Reče im Isus: "Zaista, zaista, kažem vam: prije negoli Abraham posta, Ja jesam! "

ti kao krscanin ovo nemozes razumjeti, dok mi muslimani mozemo da razumijemo ovo jer ima pojasnjenja u Kur'anu za ovakve izjave

sta to znaci, Prije nego je abraham dosao na svijet ja sam bio stvoren kao dusa.

Kako to, po muslimanskom vjerovanju Bog je nas sviju stvorio kao duse prije nego ce nas poslati na svijet, to jeste nakon 120 dana u majcinoj utrobi Allah nase duse ubaci u dijete.

Ne odnosi se na Davida,nemože,David piše i nemože se na njega odnositi "Danas te rodih".Kako danas kad on već postoji?Prorok vidi buduće!
ama moze covjce, ako David prenosi samo sta je Bog rekao kad je stvorio Davida.

Nelogicno je da se to odnosi na Isusa kad ama bas nigdje na to ne upucuje
patriot_1

#78 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?

Post by patriot_1 »

Connaisseur Karlin wrote:Mormoni,Jehovini Svjedoci i Unitarci su odbili doktrinu o svetom Trojstvu jer ne postoji u Bibliji.
To je o,6% kršćanske populacije!
Jel to tebi dokaz?
Postoji jasan stav N.Zavjeta,Isus je Bog, nema dileme.Apostol Toma ga tako Nazva:"Gospod moj i Bog moj" a Apostol Ivan to zapisa jer je bio očevidac tog događaja!
Isus bi Tomu gadno ukorio da to nije istina!
Connaisseur Karlin

#79 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?

patriot_1 wrote:
Connaisseur Karlin wrote:Mormoni,Jehovini Svjedoci i Unitarci su odbili doktrinu o svetom Trojstvu jer ne postoji u Bibliji.
To je o,6% kršćanske populacije!
Jel to tebi dokaz?
Postoji jasan stav N.Zavjeta,Isus je Bog, nema dileme.Apostol Toma ga tako Nazva:"Gospod moj i Bog moj" a Apostol Ivan to zapisa jer je bio očevidac tog događaja!
Isus bi Tomu gadno ukorio da to nije istina!
Isus NIKAD nije rekao da je Bog!
fatamorgana

#80 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?

Post by fatamorgana »

Lopov-eliminator wrote:
Towelie wrote:
irac300 wrote:Sudar TITANA, napokon, patriot_1 vs Smrcak15, ko preživi pričat će. :D
:lol: Realno.
:lol: :thumbup:
Kombinacija "The Matrixa" i "Beavis and Butt-heada"
:thumbup: :lol:
broj dva

#81 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?

Post by broj dva »

Smrcak15 wrote:
patriot_1 wrote:Ne odnosi se na Davida,nemože,David piše i nemože se na njega odnositi "Danas te rodih".Kako danas kad on već postoji?Prorok vidi buduće!

ti kao krscanin ovo nemozes razumjeti, dok mi muslimani mozemo da razumijemo ovo jer ima pojasnjenja u Kur'anu za ovakve izjave

sta to znaci, Prije nego je abraham dosao na svijet ja sam bio stvoren kao dusa.

Kako to, po muslimanskom vjerovanju Bog je nas sviju stvorio kao duse prije nego ce nas poslati na svijet, to jeste nakon 120 dana u majcinoj utrobi Allah nase duse ubaci u dijete.

Ne odnosi se na Davida,nemože,David piše i nemože se na njega odnositi "Danas te rodih".Kako danas kad on već postoji?Prorok vidi buduće!

--------
Ovo podvuceno bi stvarno volio da se malo razjasni, je'l to rjec o nekom urodjemon mentalom defetku kriscana ili sta ?
Inace je tema trolerska, milijardu ljudi gleda svoju religiji kao monoteizam ali nasao se doktor teoligije da objasni kako su u stvari idioti koji ne znaju brojat i mnogobosci.
Da se razumijemo, meni je kriscanstvo jednako smjesno i fundamentalno pogresno kao i sve druge religije ali treba ljude pustiti da vjeruju sta i kako hoce..
patriot_1

#82 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?

Post by patriot_1 »

"Isus NIKAD nije rekao da je Bog![/quote]"

Ako mu Toma kaže "Bog moj" a on ga ne ispravlja,onda je jasno da sebe smatra Bogom!
Nadalje,i ovdje je jasno,:"Ja i Otac jedno smo.
Ivan 10,31 Židovi ponovno pograbiše kamenje da ga kamenuju.
Ivan 10,32 Isus im odgovori: "Mnoga vam dobra djela Očeva pokazah. Za koje me od tih djela kamenujete?
Ivan 10,33 Odgovoriše mu Židovi: "Zbog dobra te djela ne kamenujemo, nego zbog hule: što ti - čovjek - sebe Bogom praviš."
Dovoljno?
Smrcak15

#83 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?

Post by Smrcak15 »

broj dva wrote:
Smrcak15 wrote:

--------
Ovo podvuceno bi stvarno volio da se malo razjasni, je'l to rjec o nekom urodjemon mentalom defetku kriscana ili sta ?
Inace je tema trolerska, milijardu ljudi gleda svoju religiji kao monoteizam ali nasao se doktor teoligije da objasni kako su u stvari idioti koji ne znaju brojat i mnogobosci.
Da se razumijemo, meni je kriscanstvo jednako smjesno i fundamentalno pogresno kao i sve druge religije ali treba ljude pustiti da vjeruju sta i kako hoce..
ne apsolutno ne radi se o nekom urodjenom defektu, nego jednostavno nije objasnjeno u bibliji pa zato i neznaju protucmacit ono na sta bi moglo da se misli izreka isusa pred zidovima.
Smrcak15

#84 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?

Post by Smrcak15 »

patriot_1 wrote:"Isus NIKAD nije rekao da je Bog! "

Ako mu Toma kaže "Bog moj" a on ga ne ispravlja,onda je jasno da sebe smatra Bogom!
Ivan 10,32 Isus im odgovori: "Mnoga vam dobra djela Očeva pokazah. Za koje me od tih djela kamenujete?
Ivan 10,33 Odgovoriše mu Židovi: "Zbog dobra te djela ne kamenujemo, nego zbog hule: što ti - čovjek - sebe Bogom praviš."
Dovoljno?
iako sam ti objasnio ti opet po istom
ako vidim da ustanes nakon sto te streljaju, pa kazem u cudu velikom, "o boze moj"

jesam li ciljao da si ti moj Bog ili je to samo izreka u cudjenju?

sramota da ovo uzimas iako sam ti detaljno objasnio, cak sta vise, ne ja nego isus licno objasnio ovo da se ne misli da su on i Bog jedno kao sos, jer da se to odnosi na to sto mislis onda bi imao 13 Bogova , ucenici, Bog, i isus.
a sto si stao na tom stihu, sto nisi nastavio da vidis da Isus kaze dalje, umjesto da cupas tekstove iz konteksta trebao bi malo vise citati bibliju u cjelini a ne komadic po komadic uzimati i ubjedjivati sebe u nesto sto nije, iako ti isus objasnio ja i otac smo jedno nije da su jedan bog, nego jedno u cilju i ljubavi, znaci isti im je cilj a ne da su tjelesno jedno.

da vidimo sta isus kaze dalje

34 Odgovori im Isus: "Nije li pisano u vašem Zakonu: Ja rekoh: bogovi ste!

sto znaci da se on nepravi Bogom nego je to zidovski nacin govora,

Psalma 82
1 Psalam. Asafov. Bog ustaje u skupštini "bogova", usred "bogova" sud održava.
2 "Dokle ćete sudit' krivo, ić' na ruku bezbožnima?
3 Štitite slaba i sirotu, vratite pravicu jadniku i siromahu!
4 Izbavite potlačenog i ubogog: istrgnite ga iz ruku bezbožnih!"
5 Ne shvaćaju nit' razumiju, po mraku hodaju: poljuljani su svi temelji zemlje.
6 Rekoh doduše: "Vi ste bogovi i svi ste sinovi Višnjega!
7 Ali ćete k'o svi ljudi umrijeti, past ćete kao svatko od velikih!"

znaci imamo jednog pravog BOga koji nemoze umrijeti, i imamo takozvane bogove koji su sinovi boziji, znaci obicne ljude koji ce umrijeti na zemlji, biti predstavnici boziji, jer ce Bog zabranjivati i dozvoljavati stvari Preko njih, i Bog ce preko njih cuda ciniti.

Ti si covjece pravi mnogobozac, jasno ko dan.
patriot_1

#85 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?

Post by patriot_1 »

"broj dva"--------

"Ovo podvuceno bi stvarno volio da se malo razjasni, je'l to rjec o nekom urodjemon mentalom defetku kriscana ili sta ?
Da se razumijemo, meni je kriscanstvo jednako smjesno i fundamentalno pogresno kao i sve druge religije ali treba ljude pustiti da vjeruju sta i kako hoce.."
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Podvučeno:
Bog je onakav kakav on je a ne kako mi mislimo da je ili još gore,kako mi mislimo da treba biti!On je takav bilo to nama logički prihvatljivo ili ne!
Kakav god bio,da i nije TROJEDAN opet nije logično da itko postoji oduvjek,logika kaže da svatko i sve ima početak i kraj!Već smo van domene logike!Tako da to da nemože biti trojedan jer nije logično,pada u vodu!
Ako milijarde ljudi vjeruju u nekakvog tj. nekog Boga,jesu li baš svi oni telebani a samo vi koji ne vjerujete,pametni?
I nije bitno koliko ljudi vjeruje,ne toliko, nego da vjeruju mnogi znanstvenici,ljudi kojima netko kao ti nije dostojan cipele obrisati(što se tiče intelektualnog nivoa).
Meni je teorija velikog praska toliko neuvjerljiva da se čudim onima koji ju smatraju logičnijom od teorije da iza svega stoji netko a ne slučaj!
Nitko ovdje ne prisiljava nikog na nešto!Tema je ,"Jesu li kršćani mnogobošci" ,ja kao i svi kršćani tvrdim da nisunego su monoteisti,a ti,on ili bilo tko drugi može tvrditi što hoće,vjerovati u koga hoće,meni ni u džep ni iz džepa!
Npr Dowekins i Lennox ,vodeći predstavnici ateizma i vjere mogu mirno i sa poštovanjem debatirati , bez da netko nekog omalovažava!
https://www.youtube.com/watch?v=J0UIbd0eLxw
Smrcak15

#86 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?

Post by Smrcak15 »

Patriote zasto vjesto izbjagavas suociti se sa skakljivim pitanjima

Ako je isus Bog, kako to da se Bog klanja drugom Bogu? objasni ovo

Ili kako to uopste da Bog ima svog Boga kome ide?

Ivan 20:17 Isus joj reče (Mariji Magdaleni): "Ja se uzdižem svom Ocu i tvom ocu; i mom Bogu i tvom Bogu".

a isus kaze jedan je Bog, nemogu biti dva.
patriot_1

#87 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?

Post by patriot_1 »

Smrcak15

Ajmo jedno po jedno,a ne ti natrpaš 10 teza,prvo , vidi kako je ovo glupo,kako ovo tako i sve drugo,zar bih sad trebao na sve glupe tvrdnje odgovarati?

Evo:"ako vidim da ustanes nakon sto te streljaju, pa kazem u cudu velikom, "o boze moj"

jesam li ciljao da si ti moj Bog ili je to samo izreka u cudjenju
?"-kažeš ti,no ovo je nepodnošljivo plitko!Zašto?

Zatim će Tomi: "Prinesi prst ovamo i pogledaj mi ruke! Prinesi ruku i stavi je u moj bok i ne budi nevjeran nego vjeran. "
Ivan 20,28 Odgovori mu Toma: "Gospodin moj i Bog moj!
Ivan 20,29 Reče mu Isus: "Budući da si me vidio, povjerovao si. Blaženi koji ne vidješe, a vjeruju! "

Dakle tvoje "o bože moj" nema veze sa vezom!Toma se nečudi"o moj bože" nego Isusu kaže "Bože"!

Kad Isus kaže "Ne piše li u VAŠEM zakonu bogovi ste" On to govori jer oni tvrde da je On samo čovjek a čovjek nemože biti Bog!
32 Isus im odgovori: Mnoga vam dobra djela Očeva pokazah. Za koje me od tih djela kamenujete? 33 Odgovoriše mu Židovi: Zbog dobra te djela ne kamenujemo, nego zbog hule: što ti - čovjek - sebe Bogom praviš. 34 Odgovori im Isus: Nije li pisano u vašem Zakonu: Ja rekoh: bogovi ste! 35 Ako bogovima nazva one kojima je riječ Božja upravljena - a Pismo se ne može dokinuti - 36 kako onda vi onome kog Otac posveti i posla na svijet možete reći: 'Huliš!' - zbog toga što rekoh: 'Sin sam Božji!'
Nije ni meni bilo previše jasno, ali taj citat je uzet iz Psalma, Isus ga je u određenom kontextu primenio. Jedino je pitanje razumeti što bolje dve stvari. Prvo, sam kontext u kome su reči iz tog Psalma napisane. Radi se o Psalmu 82 (6 redak). A drugo, sam kontext u kojima ih je Isus kazao. Ivan 10. Prilično nategnuta situacija oko pitanja tko je Isus, jer verovatno je uzeo na Sebe ili je koristio za Sebe prerogative koji Mu baš nisu, premda tradiciji jevreja, pripadali. Međutim, Isus Svoju izjavu (o tome kako je "jedno" s Ocem, što god da to "jedno" označava) pravda "zakonom," odnosno textom iz Psalma, na šta Mu Njegovi oponenti više nemaju šta prigovoriti.

Simpatičan izveštaj kojeg nisam nikad dublje upoznao i razumeo, no mislim da su mi neke osnovne stvari jasne!Jasno je da ljudi nisu Bogovi!
Smrcak15

#88 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?

Post by Smrcak15 »

patriot_1 wrote:Smrcak15

Ajmo jedno po jedno,a ne ti natrpaš 10 teza,prvo , vidi kako je ovo glupo,kako ovo tako i sve drugo,zar bih sad trebao na sve glupe tvrdnje odgovarati?

Evo:"ako vidim da ustanes nakon sto te streljaju, pa kazem u cudu velikom, "o boze moj"

Zatim će Tomi: "Prinesi prst ovamo i pogledaj mi ruke! Prinesi ruku i stavi je u moj bok i ne budi nevjeran nego vjeran. "
Ivan 20,29 Reče mu Isus: "Budući da si me vidio, povjerovao si. Blaženi koji ne vidješe, a vjeruju! "

Dakle tvoje "o bože moj" nema veze sa vezom!Toma se nečudi"o moj bože" nego Isusu kaže "Bože"!

Kad Isus kaže "Ne piše li u VAŠEM zakonu bogovi ste" On to govori jer oni tvrde da je On samo čovjek a čovjek nemože biti Bog!
32 Isus im odgovori: Mnoga vam dobra djela Očeva pokazah. Za koje me od tih djela kamenujete? 33 Odgovoriše mu Židovi: Zbog dobra te djela ne kamenujemo, nego zbog hule: što ti - čovjek - sebe Bogom praviš. 34 Odgovori im Isus: Nije li pisano u vašem Zakonu: Ja rekoh: bogovi ste! 35 Ako bogovima nazva one kojima je riječ Božja upravljena - a Pismo se ne može dokinuti - 36 kako onda vi onome kog Otac posveti i posla na svijet možete reći: 'Huliš!' - zbog toga što rekoh: 'Sin sam Božji!'
Nije ni meni bilo previše jasno, ali taj citat je uzet iz Psalma, Isus ga je u određenom kontextu primenio. Jedino je pitanje razumeti što bolje dve stvari. Prvo, sam kontext u kome su reči iz tog Psalma napisane. Radi se o Psalmu 82 (6 redak). A drugo, sam kontext u kojima ih je Isus kazao. Ivan 10. Prilično nategnuta situacija oko pitanja tko je Isus, jer verovatno je uzeo na Sebe ili je koristio za Sebe prerogative koji Mu baš nisu, premda tradiciji jevreja, pripadali. Međutim, Isus Svoju izjavu (o tome kako je "jedno" s Ocem, što god da to "jedno" označava) pravda "zakonom," odnosno textom iz Psalma, na šta Mu Njegovi oponenti više nemaju šta prigovoriti.

Simpatičan izveštaj kojeg nisam nikad dublje upoznao i razumeo, no mislim da su mi neke osnovne stvari jasne!Jasno je da ljudi nisu Bogovi!
jesam li ciljao da si ti moj Bog ili je to samo izreka u cudjenju[/b]?"-kažeš ti,no ovo je nepodnošljivo plitko!Zašto?

apsolutno se nvidi to tako, jer da stvarno jeste, onda ako je Isus Bog, dolazi poslije do ogromni vjerski prblema u samom krscanstvu

jer ti tvoj Bog isus ima svog Boga kome se klanja i kome ide, znaci dva Boga imas

a ako tumacis to sto je daleko razumnije da , to znaci Boze moj, kao sto mi u cudu kazemo Boze moj, i ne mislimo na osobu kojjoj se cudimo, je daleko logicnije i prihvatljivije upravo zbog drugih tekstova biblije, jer ti ako vjerujes da je isus bog ti sam sebi pucas u sljepocnicu i pravis sebi vjerske probleme i konflikte

jer kako ces objasniti da Bog se klanja drugom bogu, kako ce sobjasniti da Bog ide drugog Bogu

kako ces objasniti da Bog nezna stvari ,kako ces objasniti da Bog nema moci nego mu diktira onaj gore Bog na nebesima, kako es uopste objasniti da Bog ide u wc, ili da ga ljudi mogu ubiti, problema vjerski ima koliko hoces

cak sta vise, biblija najstarija koja je pronadjena u jeruzalemu, cuvaju je krscanski svestenici uopste ne govori o isuss kao Bogu nego obicnom Bozijem slugi

stahoba jedna u kakvoj ste vi zabludi, nije cudo sto Bog za vas kaze da ste zalutao narod sa pravog puta
Connaisseur Karlin

#89 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?

[quote="patriot_1]
Dovoljno?[/quote]

To je Tomin stav i misljenje,jer mu Isus nije nikad direktno rekao da je Bog.Isus je vise puta ispravljao ljude.
Isus nikad nije rekao da je Bog.a mnogi traze izvore o tome,a svi koji su izjavili su vjerovali ili imali takav stav i potrebu,ali nisu imali izjavu od Isusa ni dokaze! Nema potrebe traziti daljnje "dokaze".
patriot_1

#90 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?

Post by patriot_1 »

Connaisseur Karlin wrote:[quote="patriot_1]
Dovoljno?
To je Tomin stav i misljenje,jer mu Isus nije nikad direktno rekao da je Bog.Isus je vise puta ispravljao ljude.
Isus nikad nije rekao da je Bog.a mnogi traze izvore o tome,a svi koji su izjavili su vjerovali ili imali takav stav i potrebu,ali nisu imali izjavu od Isusa ni dokaze! Nema potrebe traziti daljnje "dokaze".
[/quote][/quote]
A da je rekao decidirano,;"Ja sam Bog"-da to piše,ti bi kakti vjerovao da je?Opet bi neki poput tebe ,mudraci,izmišljali:"On to nije rekao,to Apostoli(koji su pisali Evanđelja) jažu jer ... ili to ne piše,to je crkva ubacila kasnije" itd.
Ajd sad pošteno,što ti znaš što je Isus rekao?Jedino možeš znati ono što piše.Tome vjerovati ili ne!Ako jaže "Ja sam jedno sa Ocem,(Bogom)tko je vidio mene vidio je(Oca) Boga,ako ne negira da je Bog kad ga tako Toma nazove,nije li to dovoljno?
patriot_1

#91 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?

Post by patriot_1 »

Smrcak15 wrote:
patriot_1 wrote:Smrcak15

jesam li ciljao da si ti moj Bog ili je to samo izreka u cudjenju[/b]?"-kažeš ti,no ovo je nepodnošljivo plitko!Zašto?

apsolutno se nvidi to tako, jer da stvarno jeste, onda ako je Isus Bog, dolazi poslije do ogromni vjerski prblema u samom krscanstvu

jer ti tvoj Bog isus ima svog Boga kome se klanja i kome ide, znaci dva Boga imas

a ako tumacis to sto je daleko razumnije da , to znaci Boze moj, kao sto mi u cudu kazemo Boze moj, i ne mislimo na osobu kojjoj se cudimo, je daleko logicnije i prihvatljivije upravo zbog drugih tekstova biblije, jer ti ako vjerujes da je isus bog ti sam sebi pucas u sljepocnicu i pravis sebi vjerske probleme i konflikte

jer kako ces objasniti da Bog se klanja drugom bogu, kako ce sobjasniti da Bog ide drugog Bogu

kako ces objasniti da Bog nezna stvari ,kako ces objasniti da Bog nema moci nego mu diktira onaj gore Bog na nebesima, kako es uopste objasniti da Bog ide u wc, ili da ga ljudi mogu ubiti, problema vjerski ima koliko hoces

cak sta vise, biblija najstarija koja je pronadjena u jeruzalemu, cuvaju je krscanski svestenici uopste ne govori o isuss kao Bogu nego obicnom Bozijem slugi

stahoba jedna u kakvoj ste vi zabludi, nije cudo sto Bog za vas kaze da ste zalutao narod sa pravog puta
Nemoram ja ništa objašnjavati,Isus je objasnio sve:"Ja i Otac smo jedno"(te isto)!
Pametnom dosta!
Connaisseur Karlin

#92 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?

patriot_1 wrote: A da je rekao decidirano,;"Ja sam Bog"-da to piše,ti bi kakti vjerovao da je?Opet bi neki poput tebe ,mudraci,izmišljali:"On to nije rekao,to Apostoli(koji su pisali Evanđelja) jažu jer ... ili to ne piše,to je crkva ubacila kasnije" itd.
Ajd sad pošteno,što ti znaš što je Isus rekao?Jedino možeš znati ono što piše.Tome vjerovati ili ne!Ako jaže "Ja sam jedno sa Ocem,(Bogom)tko je vidio mene vidio je(Oca) Boga,ako ne negira da je Bog kad ga tako Toma nazove,nije li to dovoljno?
Pa u Bibliji znam da Isus nije rekao! Ti vjerujes u price "rekla kazala" ,i niko ti ne brani,ali nema potrebe uporno pisati da je Isus Bog jer je neko tako rekao.tu je kraj price! Pa i da je reako da je Bog u Bibliji,jerovatno bi i objasnio zasto je Bog.Ali NIJE rekao.
patriot_1

#93 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?

Post by patriot_1 »

Connaisseur Karlin wrote:
patriot_1 wrote: A da je rekao decidirano,;"Ja sam Bog"-da to piše,ti bi kakti vjerovao da je?Opet bi neki poput tebe ,mudraci,izmišljali:"On to nije rekao,to Apostoli(koji su pisali Evanđelja) jažu jer ... ili to ne piše,to je crkva ubacila kasnije" itd.
Pa u Bibliji znam da Isus nije rekao! Ti vjerujes u price "rekla kazala" ,i niko ti ne brani,ali nema potrebe uporno pisati da je Isus Bog jer je neko tako rekao.tu je kraj price! Pa i da je reako da je Bog u Bibliji,jerovatno bi i objasnio zasto je Bog.Ali NIJE rekao.
Svejedno,on je Bog,vjerovao ti to ili ne!A dokaza,baš u Bibliji imamo stotinu!
Isus zacijelo ne spada u kalup drugih vjerskih vođa. Thomas Schultz piše: "Nijedan priznati vjerski vođa, Mojsije, Pavao,Buddha, Muhamed, Konfucije i ostali, nisu nikad tvrdili da su Bog; to je isključivo tvrdio Isus Krist. Krist je jedini vjerski vođa koji je ikad tvrdio da je božansko biće i jedini pojedinac koji je uvjerio veliki dio svijeta da je Bog!"
Mi možemo sa sigurnošću zaključiti da je Isus potvrdio svoje božanstvo na način koji su mogli prepoznati svi Njegovi tužitelji. Te su tvrdnje vjerski vođe smatrali bogohulnim, što se prema hebrejskom zakonu kažnjavalo smrću. Razapeli su Isusa "jer se pravio Sinom Božjim" (Ivan 19:7),
Connaisseur Karlin

#94 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?

patriot_1 wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
Svejedno,on je Bog,vjerovao ti to ili ne!A dokaza,baš u Bibliji imamo stotinu!
Isus zacijelo ne spada u kalup drugih vjerskih vođa. Thomas Schultz piše: "Nijedan priznati vjerski vođa, Mojsije, Pavao,Buddha, Muhamed, Konfucije i ostali, nisu nikad tvrdili da su Bog; to je isključivo tvrdio Isus Krist. Krist je jedini vjerski vođa koji je ikad tvrdio da je božansko biće i jedini pojedinac koji je uvjerio veliki dio svijeta da je Bog!"
Mi možemo sa sigurnošću zaključiti da je Isus potvrdio svoje božanstvo na način koji su mogli prepoznati svi Njegovi tužitelji. Te su tvrdnje vjerski vođe smatrali bogohulnim, što se prema hebrejskom zakonu kažnjavalo smrću. Razapeli su Isusa "jer se pravio Sinom Božjim" (Ivan 19:7),
Opet ti o vjerskim vodjama! Jadan Isus,sad vidim da mu nije bilo lako objasiti svakoj osobi pjedinacno da nije Bog. Vjerske vodje znaju sve i znaju najbolje.Uzas!
Smrcak15

#95 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?

Post by Smrcak15 »

patriot_1 wrote: Nemoram ja ništa objašnjavati,Isus je objasnio sve:"Ja i Otac smo jedno"(te isto)!
Pametnom dosta!
Nemoram ja ništa objašnjavati
naravno da nemoras jer neznas

Isus je objasnio sve:"Ja i Otac smo jedno"(te isto)!
sad mi je jasno da iako si procitao kako je to isus objasnio, ti uporno furas po svom

kad neslusas sta ti isus kazes a da mene poslusas :-)
fatamorgana

#96 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?

Post by fatamorgana »

patriot_1 wrote:

...... Nemoram ja ništa objašnjavati, Isus je objasnio sve:
"Ja i Otac smo jedno"(te isto)! ....
Fališ im još samo ti i eto svetog trojstva! :wink:
patriot_1

#97 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?

Post by patriot_1 »

Smrcak15 wrote:
patriot_1 wrote: Nemoram ja ništa objašnjavati,Isus je objasnio sve:"Ja i Otac smo jedno"(te isto)!
Pametnom dosta!

sad mi je jasno da iako si procitao kako je to isus objasnio, ti uporno furas po svom

Pa objasnio je jasno:"Ja i otac smo jedno,tko je vidio mene,vidio je oca" ,,ne piše "kao da je vidio" nego vidio je!
Uostalom,ako je Isus Božji sin,što je sam tvrdio,što drugo može biti nego BOG?
Sin majmuna je majmun,bika "mali bik",slona - slon,čovjeka -čovjek a Boga BOG! :-D
Smrcak15

#98 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?

Post by Smrcak15 »

patriot_1 wrote:
Smrcak15 wrote:
Pametnom dosta!

Pa objasnio je jasno:"Ja i otac smo jedno,tko je vidio mene,vidio je oca" ,,ne piše "kao da je vidio" nego vidio je!
Uostalom,ako je Isus Božji sin,što je sam tvrdio,što drugo može biti nego BOG?
Sin majmuna je majmun,bika "mali bik",slona - slon,čovjeka -čovjek a Boga BOG! :-D
Bog koji ima drugog BOga kome se klanja :-) znaci ti se klanjas slabijem bogu (isusu) a ne klanjas onom jacem na nebesima, ili se obadvojici klanjas???
patriot_1

#99 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?

Post by patriot_1 »

Ponekad se molim Ocu,ponekad Isusu,nema za mene razlike,oni su jedno kako on sam reče!
fatamorgana

#100 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?

Post by fatamorgana »

patriot_1 wrote:Ponekad se molim Ocu,ponekad Isusu,nema za mene razlike,oni su jedno kako on sam reče!
A što mu se ne klanjaš ko sav pošten svijet?
Post Reply