pa vidis da zajebavam hahahaha,a jel to oglas ne prodajem samo se hvalimHAVANA wrote:Ne lazi,znam i gdje ga je kupio i kako i sta...Pise ne prodaje se.bitanga_sa_otesa wrote:sve dogovorio ,idem sutra po njegaHAVANA wrote: Evo ti moj drug,nazovi i reci da sam ti ja rekao...![]()
http://www.jbcars.be/auto.php?idauto=1303Al ako si vruc,premuntacu ga.
E sad mi je fino pozlilo
Sta je ovo vako skupo,gledao im cijene.A ja mu se smijao kad mi je pricao kako ga je kupio.Guraju ga levati u opelovoj garazi,nece da im upali.Kaze psuju,rondaju,tamo ga,vamo ga svako par dana...I ponudi on par hiljada i dobije ga,upalio ga isti dan,glupost neka od 40 eura
Što vas živcira na vašim autima?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#76 Re: Što vas živcira na vašim autima?
-
tempuser
#77 Re: Što vas živcira na vašim autima?
ranger wrote:nisi ti vozio astru g, vidio bi sta znaci magljenje
generalno u svih auta odmagljivanje zadnjih stakala radi 'nako...
Ako otvori kod branika nisu blokirani i ako je sve ostalo uredu, na Astri G stakla magle jer crkne motor za recirkulaciju, a klapna ostala zatvorena. Ja sam klapnu rucno otvorio, a motor iskljucio i nikad nije zamaglila, a vozio sam je 9 god!
-
ado-šampion
#78 Re: Što vas živcira na vašim autima?
BMW 116d E87, 2011.
Sad zasad jedino sto mi smeta je neprakticnost u kabini, ostalo sve 5+, bas po mom ukusu.
U vrata stane boca od max pola litra, litar ne moze, dva litra da ne govorim. 2 litra su standard u toj klasi. Pored rucne imaju 2 drzaca za case/flase ali jedan prekriva naslon za ruku. Pretinac za rukavice popunjen s papirima od auta i nekoliko CDova, ne mogu vise ni suncane naocale u futroli stati. Drzaci za case i pretinci u vratima nemaju onu mekanu plastiku na dnu da stvari ne zvekecu.
Eh da, fali mi i skrivena polica ispod poda gepeka u koju bih ubacio sve stvari koje tu stalno drzim a koje inace moraju u gepek, a koju sam imao u prethodnom autu.
Ali jbg s necim se mora zivjeti.
I ja imam RFT gume, ali nemam iskustvo @Jeffersona, meni su taman. Poslije njih na zimskim Conti obicnim djeluje malo premekano.
Neko spomenu i magljenje, kod ovog na klimi ima nekakva anti-fog funkcija, sistem uvijek stoji u AUTO i nikad ali bas nikad ne magli, zaboravio sam sta to znaci. Ali eto necemo o vrlinama dalje.
Sad zasad jedino sto mi smeta je neprakticnost u kabini, ostalo sve 5+, bas po mom ukusu.
Eh da, fali mi i skrivena polica ispod poda gepeka u koju bih ubacio sve stvari koje tu stalno drzim a koje inace moraju u gepek, a koju sam imao u prethodnom autu.
I ja imam RFT gume, ali nemam iskustvo @Jeffersona, meni su taman. Poslije njih na zimskim Conti obicnim djeluje malo premekano.
Neko spomenu i magljenje, kod ovog na klimi ima nekakva anti-fog funkcija, sistem uvijek stoji u AUTO i nikad ali bas nikad ne magli, zaboravio sam sta to znaci. Ali eto necemo o vrlinama dalje.
-
SSemir
#79 Re: Što vas živcira na vašim autima?
bmw 1 mene pravo privlaci. bez obzira na sve "glasove razuma" koji govore o njegovim nedostatcima.
- jrambo
#80 Re: Što vas živcira na vašim autima?
ElDzidziIbnDzo wrote:Dobra tema.Citroen C5 2009 godina.
-Nema grijanje u retrovizorima
-Boja displeja
-Neprakticno/ruzno izvedeno/glupavo rjesenje za podesavanje naslona sjedista
-Koristi previse vode prilikom prskanja/pranja farova i sajbe
-Preslabi motori za onoliku grdosiju
-Manuelni mjenjac
-Nedostatak drzaca za flase ili case
-Dugme/prekidac/taster za svirenu glupavo postavljen na volanu.Moras biti utreniran dobro da potrefis iz prve
-Komplikovan nacin ako imas za hobi da cackas nesto po elektronici.Kodiranje/dekodiranje
-Ako zelis da ukljucis puhanje ventilatora samo prema sajbi,znaci da odmaglis evt.sajbu,moguce je samo na najjacem/najvecoj brzini ventilatora.Ne mozes podesiti jacinu puhanja.
Ima jos dosta toga ne mogu sad da se sjetim...
C5 ima veliki izbor motora, samo ovi jači kod nas nisu toliko zastupljeni.
Od dizela tu su 1.6 , 2.0 u dvije jačine, 2.2 , 2.7 V6 i na kraju 3.0 V6 motor sa 243 konje
- basicm
#81 Re: Što vas živcira na vašim autima?
Zivcira me sto nije sejflift
i sto ne moze na 6000 obrtaja. Case flase me ne interesuju u autu.
- supercali
#82 Re: Što vas živcira na vašim autima?
ja ti sigurno kazem da na pezou one brojke ne oznacavaju temperaturuZux wrote:
Naravno da je to zadana temperatura. I naravno, jasno da puše u ovisnosti o uslovima, ali kako objasniti da u par minuta sa istim uslovima tj. nepromijenjenom temperaturom vani, a i unutra se nije stigla dovoljno promijeniti odjednom ova ogromna razlika? I ovo odmagljivanje koje ne radi dovoljno dobro meni govori da to nisu bas najbolje odradili s klimom.
A ova prica da na klimi ne pokazuje temperaturu na nekim autima, sta bi to drugo pokazivalo? Bas me zanima, jer nisam vidio klimu, kojoj je svi znamo svrhu, a da brojevi na njoj ne oznacavaju temperaturu.
-
jefferson
#83 Re: Što vas živcira na vašim autima?
Ma problem sa RFT gumama nije mekoca ili performanse u krivinama. Ljetne su mi 19 incha RFT u novembru sam nabacio nove 18 incha felge i zimske gume koje su obicne, i ok je, jer E70 X5 je svakako tvrd i ima vrlo, vrlo direktan volan.ado-šampion wrote:BMW 116d E87, 2011.
Sad zasad jedino sto mi smeta je neprakticnost u kabini, ostalo sve 5+, bas po mom ukusu.U vrata stane boca od max pola litra, litar ne moze, dva litra da ne govorim. 2 litra su standard u toj klasi. Pored rucne imaju 2 drzaca za case/flase ali jedan prekriva naslon za ruku. Pretinac za rukavice popunjen s papirima od auta i nekoliko CDova, ne mogu vise ni suncane naocale u futroli stati. Drzaci za case i pretinci u vratima nemaju onu mekanu plastiku na dnu da stvari ne zvekecu.
Problem je sto je X5 sa 7 sjedista i nema one rupe u gepeku gdje bi se mogla ubaciti rezervna guma. To znaci kada ovdje bilo gdje krenes po ovim vukojebinama mozes vrlo lako se naci par sati od prvog vulkanizera.
Drugo, kad i probusis RFT neke mozes a neke nemozes zakrpiti. Npr. Continental i Pirelli nemozes krpiti, Michelin, Bridgestone i GY dozvoljavaju jednom da se krpi. Tako da sam uzeo malu rezervnu gumu, i kad idem negdje dalje samo je fiksiram u gepek na podu.
Last edited by jefferson on 18/02/2016 17:12, edited 2 times in total.
-
jefferson
#84 Re: Što vas živcira na vašim autima?
Meni to lici na manjak plina.Naravno da je to zadana temperatura. I naravno, jasno da puše u ovisnosti o uslovima, ali kako objasniti da u par minuta sa istim uslovima tj. nepromijenjenom temperaturom vani, a i unutra se nije stigla dovoljno promijeniti odjednom ova ogromna razlika? I ovo odmagljivanje koje ne radi dovoljno dobro meni govori da to nisu bas najbolje odradili s klimom.
A ova prica da na klimi ne pokazuje temperaturu na nekim autima, sta bi to drugo pokazivalo? Bas me zanima, jer nisam vidio klimu, kojoj je svi znamo svrhu, a da brojevi na njoj ne oznacavaju temperaturu.
-
Zux
#85 Re: Što vas živcira na vašim autima?
OK, ali sta onda označavaju, pitam te, zanima me?supercali wrote:ja ti sigurno kazem da na pezou one brojke ne oznacavaju temperaturuZux wrote:
Naravno da je to zadana temperatura. I naravno, jasno da puše u ovisnosti o uslovima, ali kako objasniti da u par minuta sa istim uslovima tj. nepromijenjenom temperaturom vani, a i unutra se nije stigla dovoljno promijeniti odjednom ova ogromna razlika? I ovo odmagljivanje koje ne radi dovoljno dobro meni govori da to nisu bas najbolje odradili s klimom.
-
Zux
#86 Re: Što vas živcira na vašim autima?
Na novom autu manjak plina? Tako je od početka otkako sam ga kupio. Ali i to je svojevremeno provjeravano još u garanciji, tako da definitivno nije.jefferson wrote:Meni to lici na manjak plina.Naravno da je to zadana temperatura. I naravno, jasno da puše u ovisnosti o uslovima, ali kako objasniti da u par minuta sa istim uslovima tj. nepromijenjenom temperaturom vani, a i unutra se nije stigla dovoljno promijeniti odjednom ova ogromna razlika? I ovo odmagljivanje koje ne radi dovoljno dobro meni govori da to nisu bas najbolje odradili s klimom.
-
jefferson
#87 Re: Što vas živcira na vašim autima?
Na novom autu se svasta moze desiti.Zux wrote:Na novom autu manjak plina? Tako je od početka otkako sam ga kupio. Ali i to je svojevremeno provjeravano još u garanciji, tako da definitivno nije.jefferson wrote:Meni to lici na manjak plina.Naravno da je to zadana temperatura. I naravno, jasno da puše u ovisnosti o uslovima, ali kako objasniti da u par minuta sa istim uslovima tj. nepromijenjenom temperaturom vani, a i unutra se nije stigla dovoljno promijeniti odjednom ova ogromna razlika? I ovo odmagljivanje koje ne radi dovoljno dobro meni govori da to nisu bas najbolje odradili s klimom.
Kako god, ja jos nisam sjeo u auto gdje se klima tako ponasa. Mozda da odes do nekog drugog majstora/servisa i vidis? Jesil isao na inostrane forume? Njemacke ili Engleske (Vauxhall) ili americke (Buick Regal)?
-
ado-šampion
#88 Re: Što vas živcira na vašim autima?
Kontam. Kod mene su dosle Michelin RFT na autu, a sad sam uzeo Conti obicne zimske, 16-ke oboje. Dobio sam i onaj set za popravku s kompresorom BMWov (zlu ne trebalo), i osim njega i akumulatora nista ispod police gepeka ne moze vise stati.jefferson wrote:Ma problem sa RFT gumama nije mekoca ili performanse u krivinama. Ljetne su mi 19 incha RFT u novembru sam nabacio nove 18 incha felge i zimske gume koje su obicne, i ok je, jer E70 X5 je svakako tvrd i ima vrlo, vrlo direktan volan.ado-šampion wrote:BMW 116d E87, 2011.
Sad zasad jedino sto mi smeta je neprakticnost u kabini, ostalo sve 5+, bas po mom ukusu.U vrata stane boca od max pola litra, litar ne moze, dva litra da ne govorim. 2 litra su standard u toj klasi. Pored rucne imaju 2 drzaca za case/flase ali jedan prekriva naslon za ruku. Pretinac za rukavice popunjen s papirima od auta i nekoliko CDova, ne mogu vise ni suncane naocale u futroli stati. Drzaci za case i pretinci u vratima nemaju onu mekanu plastiku na dnu da stvari ne zvekecu.
Problem je sto je X5 sa 7 sjedista i nema one rupe u gepeku gdje bi se mogla ubaciti rezervna guma. To znaci kada ovdje bilo gdje krenes po ovim vukojebinama mozes vrlo lako se naci par sati od prvog vulkanizera.
Drugo, kad i probusis RFT neke mozes a neke nemozes zakrpiti. Npr. Continental i Pirelli nemozes krpiti, Michelin, Bridgestone i GY dozvoljavaju jednom da se krpi. Tako da sam uzeo malu rezervnu gumu, i kad idem negdje dalje samo je fiksiram u gepek na podu.
Mislio sam vise na famu oko RFT guma i tvrdoce, mozda je bilo prije, ali ove moje su sasvim OK, zapravo ove Michelin Primacy RFT ko da su srasle s ovim autom, da su mekse ne bi valjalo.
-
prof.
#89 Re: Što vas živcira na vašim autima?
citroen xsara 1.6 16v (2002)
-tvrdo kvačilo
-loše proračunat odnos prve i druge brzine, kako god iz prve u drugu nije mi 'tečan' prijelaz
-stalno 'hrđaju' hromirani dijelovi, koliko god glamcaš opet počne da tamni
- pomalo nepregledan za vužnju unazad zbog spojlera
-šarafi na izduvnoj grani umjesto harmonike, čuju se kako klepeću kod jačeg gasa
- dug hod ručice mjenjača, kad malo razmislim čitav mjenjač je katastrofa (da se razumijemo nije do mog auta, sjedao u 5-6 tuđih baš da vidim jel do mene - jok, loš mjenjač za ovaj motor)
-tvrdo kvačilo
-loše proračunat odnos prve i druge brzine, kako god iz prve u drugu nije mi 'tečan' prijelaz
-šarafi na izduvnoj grani umjesto harmonike, čuju se kako klepeću kod jačeg gasa
- dug hod ručice mjenjača, kad malo razmislim čitav mjenjač je katastrofa (da se razumijemo nije do mog auta, sjedao u 5-6 tuđih baš da vidim jel do mene - jok, loš mjenjač za ovaj motor)
Last edited by prof. on 18/02/2016 17:36, edited 1 time in total.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#90 Re: Što vas živcira na vašim autima?
To je temperautura koju ti zelis u autu,a ne ona koja puse iz otvora na ventilaciji.Zux wrote:OK, ali sta onda označavaju, pitam te, zanima me?supercali wrote:ja ti sigurno kazem da na pezou one brojke ne oznacavaju temperaturuZux wrote:
- gnjev
#91 Re: Što vas živcira na vašim autima?
Sto ima za reci jel da nikad temperatura nece biti ona koju ti zelis

- amar1994
#92 Re: Što vas živcira na vašim autima?
ja se da tako kazem, sjebo
kad sam stavio na 16 stepeni klimu , u odnosu na astru g zaledi
, odmagljivanje isto tako(ali sa klimom
) bez nje slijep 
-
condy
#93 Re: Što vas živcira na vašim autima?
Greška je odmah odrediti visoku temperaturnu razliku između unutrašnje trenutne temperature u vozilu i one koju zadaaš , i zbog toga tako žestoko grije/hladi. Grijanje/hlađenje samo izvršava naredbe vozača. Znači ako je temperatura u auto prije kretanja 17C, treba se postaviti grijanje na 20C, a ne 25C, i postepeno grijati unutrašnjost. Ja nisam ljubitelj auto hlađenja / grijanja, i uvijek je štimam manuelno, iako on sam u jačini duvanja pravi korekcije, i to zna smetati. Auto hlađenje/grijanje treba uključiti kad ostvariš zadanu temperaturu, jer tad on samo održava temperaturu.Zamisli situacije, ljeto auto pola dana na suncu se peče, unutra ima preko 30 C i upališ auto postaviš klimu na auto i to na 18C. To je katastrofa, kako će unutra hladno žestoko duvati, da bolnice fasuješ. Postepeno griješ i postepeno hladiš, a na auto postaviš kad ga ohladiš ili ugriješ da ravnomjerno održava temperaturu i neće biti problema.
Last edited by condy on 18/02/2016 17:52, edited 1 time in total.
- O'zone
- Globalni moderator
#94 Re: Što vas živcira na vašim autima?
prof. wrote:citroen xsara 1.6 16v (2002)
-tvrdo kvačilo
Koji im je kufer sa tim kvačilima? Evo od današnjih 50-ak kilometara po gradu još uvijek me noga boli. Nevjerovatno kolika fula!
-
prof.
#95 Re: Što vas živcira na vašim autima?
ma ne bi to bili francuzi da ne zakomplikuju. umjesto hidrauličnog kvačila oni stavili samoštelujuću sajlu sa nekim povratnim hepekom kao da ti pomaže a u stvari odmaže. ista stvar i sa izduvnom granom, umjesto harmonike oni (pežo&citroen) koriste šarafeO'zone wrote:prof. wrote:citroen xsara 1.6 16v (2002)
-tvrdo kvačilo
Koji im je kufer sa tim kvačilima? Evo od današnjih 50-ak kilometara po gradu još uvijek me noga boli. Nevjerovatno kolika fula!
p.s. da ne bude da auto ne valja, i sad je ne bih zamijenio ni za jednog nijemca, ove dvije stvari koje su objektivno sitnice da se zamijene i auto je savršenstvo
- O'zone
- Globalni moderator
#96 Re: Što vas živcira na vašim autima?
Sad bih ja zamjenio da znam čimeprof. wrote:
ma ne bi to bili francuzi da ne zakomplikuju. umjesto hidrauličnog kvačila oni stavili samoštelujuću sajlu sa nekim povratnim hepekom kao da ti pomaže a u stvari odmaže. ista stvar i sa izduvnom granom, umjesto harmonike oni (pežo&citroen) koriste šarafe![]()
p.s. da ne bude da auto ne valja, i sad je ne bih zamijenio ni za jednog nijemca, ove dvije stvari koje su objektivno sitnice da se zamijene i auto je savršenstvoneko se gore žalio na torzione osovine, to nije mana nego ogroman plus, ja još nisam vozio auto koje je stabilnije i bolje sedrži u krivini a vozio sam i mnoga skupa i navikana
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#97 Re: Što vas živcira na vašim autima?
rekoh ti isto ce ti biti...znam iz iskustva...
-
prof.
#98 Re: Što vas živcira na vašim autima?
nema od toga ništa, ja zamijenio set kvačila i sajlu (zbog dotrajalosti) i bila mekana 3 dana, četvrti dan opet tvrdoO'zone wrote:Sad bih ja zamjenio da znam čimeprof. wrote:
ma ne bi to bili francuzi da ne zakomplikuju. umjesto hidrauličnog kvačila oni stavili samoštelujuću sajlu sa nekim povratnim hepekom kao da ti pomaže a u stvari odmaže. ista stvar i sa izduvnom granom, umjesto harmonike oni (pežo&citroen) koriste šarafe![]()
p.s. da ne bude da auto ne valja, i sad je ne bih zamijenio ni za jednog nijemca, ove dvije stvari koje su objektivno sitnice da se zamijene i auto je savršenstvoneko se gore žalio na torzione osovine, to nije mana nego ogroman plus, ja još nisam vozio auto koje je stabilnije i bolje sedrži u krivini a vozio sam i mnoga skupa i navikana
Sajlu sam zamjenio, malo blaže ali opet teško, sljedeća je lamela (i onako je loša) pa ćemo da vidimo i ako @bitanga kaže da ni to neće pomoći
- amar1994
#99 Re: Što vas živcira na vašim autima?
cuj nema, evo lijeka

-
prof.
#100 Re: Što vas živcira na vašim autima?
ovaj lijek mi i doktor preporučujeamar1994 wrote:cuj nema, evo lijeka![]()
![]()
Last edited by prof. on 18/02/2016 18:29, edited 1 time in total.