ado-šampion wrote:Tacno, ali kad pricas u mahali na cigari. Ovdje su mahom pametni i obrazovani ljudi koji uglavnom nisu ignorantni.amar1994 wrote:a sta god kazes protiv VAG-a odma si hejter, nemas pojma, a firma toliko propusta ima, al moze im se, prodaju ih samo tako
Druga stvar, ljudi ovdje puno hejtaju i pljuju. Jedva cekaju razlog.
Nikom pismenom se ne treba objasnjavati da VW ima problema s mnogim stvarima, pa i u Auto Bildovim godisnjim istrazivanjima pouzdanosti su uglavnom u zadnja 3-4 mjesta, tj. pri dnu.
Isto tako nikom pismenom ne trebas objasnjavati da je razlika kad VW 2005. godine uvede malog turbo-bezinca (za one koje zanimaju tacni podaci nebitni za kontekst price, 11/05 1.4 TSI 170 KS u Golfu 5) i kad lupam Toyota u 2015. uvede turbo-benzinski motor prvi put. Jedni uvedu prvi drugi uvedu 10 godina poslije kad su sigurni u tehnologiju, tj. da s tim nece biti nikakvih problema. Mnogi se ovdje prave budale po tom pitanju.
Dakle, koliko god neko to ignorisao, dosta dobar dio problema koje VW ima dolazi od toga sto teze da prvi uvode nove stvari, jer im kupci to traze. Dokaz za to je sto je Audi s istom tehnologijom dosta bolji u statistikama pouzdanosti (za usporedbu prvi mali turbo-benzinac u Audiju A3 se pojavio u avgustu 2007., skoro 2 godine nakon predstavljanja u Golfu), a Skoda je daleko bolja i u jednoj od zadnjih 5 godina se ugurala medju dalekoistocne marke kao treca ukupno na Auto Bildovom istrazivanju. Logika je u tome da Skoda zadnja dobije nove tehnologije.
A prodaju se samo tako jer prave odlicna i uravnotezena auta, s konzervativnim dizajnom sto kupci uglavnom vole. Recimo meni je to minus, ali sta se ja pitam.I unatoc prilicno velikom broju krupnih problema jako kvalitetno uradjena i izdrzljiva.
Sto se tice BMWa, nije tacno da su ikad rijesili problem s lancima. Ljudi su se sve do prestanka ugradnje tih motora zalili u pojedinacnim slucajevima da se lanac cuje. I to nakon 3 update-a mehanizma. Sad ce se vjerovatno zaliti vlasnici novih Avensisa, jer su njima tutnuli taj motor.Druga stvar, BMW je reagovao prekasno na te probleme, nakon sto se digla velika halabuka, cak je i BBC imao emisiju o tome, jer su ljudi placali reparacije 5 k funti, a BMW je u odredjenim slucajevima pokrivao dio kao good will gesture, tj. opozivi su poceli tek nekad 2015. godine, dobrih 7 godina nakon sto su problemi poceli. Ako ja imam razloga da navodim vodu na bilo ciji mlin, to je BMW, ali treba biti realan.
zato se ja drzim mazde, honde(koja ksni haman 20god sa T motorima,ali ce bit sigurno kaoi i 1,6 idtec