15.maj (da se ne zaboravi)

Tuzla, Bijeljina, Brčko, Gradačac, Živinice, Srebrenik, Lukavac, sve do Gračanice, Kladnja i Zvornika...
Post Reply
Solomon

Post by Solomon »

Drzite se teme, molit cu lijepo. :oops:
Šandor

Post by Šandor »

okin wrote:Image
Kao ekspert iz oblasti kartografije :oops: :D osjecam moralnu duznost da naglasim da ova mapa nema veze sa realnim stanjem na terenu.

Kamo lepe srece da je Atif Dudakovic bio toliko jak.

Kamo lepe srece..... :-) :roll:
Solomon

Post by Solomon »

Drzite se teme (po drugi put vam kazem).
sunday_morning

Post by sunday_morning »

ne kontam ... :?
Alfons Kauders

#80 Re: Da se ne zaboravi

Post by Alfons Kauders »

mario-s wrote:Parastos poginulima u "tuzlanskoj koloni"
BIJELJINA - Povodom 13. godišnjice stradanja pripadnika JNA u Tuzli danas će ispred spomen-kosturnice na gradskom groblju "Pučile" u Bijeljini biti služen parastos poginulima u "tuzlanskoj koloni" 15. maja 1992. godine.

Na pripadnike JNA, koja je u dogovoru sa lokalnim vlastima 15. maja 1992. godine napuštala Tuzlu u pravcu Srbije preko Bijeljine, iz zgrada na raskrsnici na Brčanskoj malti pucali su pripadnici tzv. patriotske lige.

Tačan broj poginulih u "tuzlanskoj koloni" nikada nije utvrđen, a pretpostavlja se da je stradalo više od 200 vojnika.

U Tuzli se 15. maj slavi kao Dan oslobođenja.

Parastos poginulima u "tuzlanskoj koloni"
BIJELJINA - Povodom 13. godišnjice stradanja pripadnika JNA u Tuzli danas će ispred spomen-kosturnice na gradskom groblju "Pučile" u Bijeljini biti služen parastos poginulima u "tuzlanskoj koloni" 15. maja 1992. godine.

Na pripadnike JNA, koja je u dogovoru sa lokalnim vlastima 15. maja 1992. godine napuštala Tuzlu u pravcu Srbije preko Bijeljine, iz zgrada na raskrsnici na Brčanskoj malti pucali su pripadnici tzv. patriotske lige.

Tačan broj poginulih u "tuzlanskoj koloni" nikada nije utvrđen, a pretpostavlja se da je stradalo više od 200 vojnika.

U Tuzli se 15. maj slavi kao Dan oslobođenja. (Srna)

Zasto je ovo bilo potrebno, kad je bio postignut dogovor o tome da niko nikoga ne napada i da ce se vojnici normalno povuci u Srbiju. Najgore od svega toga je sto su to bili mladi vojnici, regruti koji su se samo vracali kuci.
Ovo je, dakle, ta tema ?! :lol:
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

mujosaistoka wrote::D :D :D ах, Соломон значи ти си тај.....

јеби га, не дозвољаваш ми да метем ове болеснике.......
уствари они заслужују твоју метлу, али ето стадо је стадо....
Ne psuj !
Solomon

Post by Solomon »

Ovo je, dakle, ta tema ?!

Imas dovoljno argumenata kojima to mozes demantovati. Upotrijebi ih.

ах, Соломон значи ти си тај.....

уствари они заслужују твоју метлу, али ето стадо је стадо...."

Vojvodo, i nakon toliko banovanja ti se nisi dozvao pameti.
pitt

Post by pitt »

mujosaistoka wrote::D :D :D ах, Соломон значи ти си тај.....

уствари они заслужују твоју метлу, али ето стадо је стадо....
Tmujche....vidi bolesnika....da ne kazem pacenika vdeo :

Image

Kad to pometes ili bar probas onda se javi.

To o mladim regrutima mozes macku o rep okaciti. Mladi regruti su se izvlacila iz gradova mirni na brda odakle su ravnali te iste gradove us pomoc okolnih bradatih spodoba koje gle cuda vaskrsnuse ko aveti.
sunday_morning

Post by sunday_morning »

solomon ba*????

ko je ovdje isprovociran? jel treba da slavim u pravoslavnoj crkvi za ''regrute''...ili da slavim dan kada je moj grad spasen?! zasto dopustate Muji da ovako pise?!

mislim da ovo od sa-x nema smisla!
Solomon

Post by Solomon »

Daj link za post za koji mislis da nije OK.
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

sunday_morning wrote:RS..mislis vjestacka tvorevina, krvlju najstravicnijeg genocida ogradjena?
zao mi je sto ti ovo kazem...ali njoj je pocelo da odbrojava..vidi sta rade sa policijom :roll: ...preporucujem ti - preventivno - jedan nitroglicerin pod jezik... rapidno djeluje!
Neko mi je izbrisao post pa da preformulišem. I da ukinu Republiku Srpsku ukinuće samo naziv. Srbi su na tom području skoncentrisani a to se ne može promijeniti. I vi to imate u FBiH samo se tamo zovu kantoni sa hrvatskom većinom gdje iako je HR-HB pokojna na papiru stvarnost u Hercegovini je posve drugačija.
O tome govorim.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Nenadv24 wrote:
sunday_morning wrote:RS..mislis vjestacka tvorevina, krvlju najstravicnijeg genocida ogradjena?
zao mi je sto ti ovo kazem...ali njoj je pocelo da odbrojava..vidi sta rade sa policijom :roll: ...preporucujem ti - preventivno - jedan nitroglicerin pod jezik... rapidno djeluje!
Neko mi je izbrisao post pa da preformulišem. I da ukinu Republiku Srpsku ukinuće samo naziv. Srbi su na tom području skoncentrisani a to se ne može promijeniti. I vi to imate u FBiH samo se tamo zovu kantoni sa hrvatskom većinom gdje iako je HR-HB pokojna na papiru stvarnost u Hercegovini je posve drugačija.
O tome govorim.
I kakve to ima veze s temom ? :shock:
Šandor

Post by Šandor »

pitt wrote:.To o mladim regrutima mozes macku o rep okaciti. Mladi regruti su se izvlacila iz gradova mirni na brda odakle su ravnali te iste gradove us pomoc okolnih bradatih spodoba koje gle cuda vaskrsnuse ko aveti.
Kopali rovove i snabdijevali se logistikom godinu prije rata. :roll: Vec godinu prije rata pripremali su se u svakom segmentu.

sunday_morning wrote:solomon ba*????

ko je ovdje isprovociran? jel treba da slavim u pravoslavnoj crkvi za ''regrute''...ili da slavim dan kada je moj grad spasen?! zasto dopustate Muji da ovako pise?!

mislim da ovo od sa-x nema smisla!
Naspram onoga sto se desavalo ranije ovo je sad jos i dobro.

Jos kad uzmes u obzir da se vecina moderatora sad trijezni....znas kako je....mjesec maj....moraju na neki nacin ubiti tugu.... :D
sunday_morning

Post by sunday_morning »

Solomon wrote:Daj link za post za koji mislis da nije OK.
ocito se nase percepcije ne podudaraju...nemam namjeru da dajem linkove za temu koja ima 4 stranice!
takodjer ovdje zavrsava svaki moj pokusaj da urazumim ili argumentiram...kad sve ove godine nisu..kad sve GROBNICE nisu...nece nikoga promijeniti ni par postova...
Last edited by sunday_morning on 15/05/2005 19:16, edited 1 time in total.
Solomon

Post by Solomon »

Svi postovi mujesaistoka su obrisani. Odavno.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Solomon wrote:
Ovo je, dakle, ta tema ?!

Imas dovoljno argumenata kojima to mozes demantovati. Upotrijebi ih.
Nema potrebe, ni koristi, ako vi na sa-x smatrate da se teme sa revizionistickim i fasistickim stavovima trebaju nalaziti na ovom forumu, bujrum - vas izbor, vas obraz...
pitt

Post by pitt »

Nemoj mi ti o osudjivanju prichati dedine ti kame. Slika je sa ravne gore gdje velicaju tvoje idole. :D:D Cudi me da nisi prepoznao koljacima svojstven ambijent.
Solomon

Post by Solomon »

Nema potrebe, ni koristi, ako vi na sa-x smatrate da se teme sa revizionistickim i fasistickim stavovima trebaju nalaziti na ovom forumu, bujrum - vas izbor, vas obraz...

-Ima koristi, ako nema. Neces promjeniti misljenje mujisaistoka i slicnima, ali to nije ni bitno, jer argumentima pokazujes ljudima koji citaju sta je u stvari. Tako kad sretnu mujusaistoka i kompaniju, onda znaju da isti lazu. Jer si im ti predocio argumenta.
okin

Post by okin »

Pozdrav
Image

Image

Image

Image

Zastava
Image

Image

Logori
Image

Image

Sudjenje
Image

Image
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Solomon wrote:

-Ima koristi, ako nema. Neces promjeniti misljenje mujisaistoka i slicnima, ali to nije ni bitno, jer argumentima pokazujes ljudima koji citaju sta je u stvari. Tako kad sretnu mujusaistoka i kompaniju, onda znaju da isti lazu. Jer si im ti predocio argumenta.

NEMA POTREBE !

Sve je ocito, i djeci bi bilo jasno, njihovi postovi nisu nista drugo do vrijedjanje svih normalnih ljudi na ovom forumu. Da si moderator nekakvog TelAviv-x foruma, da li bi onda rekao da nadjem argumente i pricam sa jebenim neonacistima ?! :shock: :?
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Alfons Kauders wrote:
Nenadv24 wrote:
O tome govorim.

I kakve to ima veze s temom ? :shock:

Ne kažem da ima ali ni prethodni post ovog lika sunday morning nema veze s temom.
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

@Alfons Kauders
@mujo sa istoka

Hajde više prekinite idete mi na qrac obojica.

Koji bolesnici.
aris_angelis

Post by aris_angelis »

Nenadv24 wrote:
aris_angelis wrote:
Nenadv24 wrote:Isto se desilo i u na izlasku iz Sarajeva samo po mnogo gorem scenariju kada je na vojsku u povlačenju bačen strujni vod pa ih je dosta sprženo. Niko o tome i ne govori.
Sjećam se kada su na makedonskoj televiziji to objavili kao veliku nesreću. Nije da mi je nešto bogzna ni JNA draga pored činjenice da sam uz pomoć njih uspio izaći iz grada ali ovo graniči sa monstruoznošću.
Stvarno Nenade jes ova Armija Bih monstruozna cuj bacili el. kablo na kolonu :D mogu mislit koliko ih je bilo sprzenih :lol: :lol:
p.s. ima li ti havera muje sa istoka :shock: :D
Vidiš meni to nimalo nije smiješno a to je istina. To se je stvarno desilo iako vi stalno mislite da sve patri(j)otska ARBiH nije bila u stanju učiniti to ili bilo kakav drugi zločin. Oni su se samo povlačili iz Sarajeva. Barem nije bila propaganda jer sam tada bio u neutralnoj državi čija je državna televizija objektivno prenosila događanja u BiH.
Ma da Nenade povlacila se naivna jna iz Sarajeva :lol: na brda oko Sarajeva gdje su napravili rovove i ukopali tenkove godinu dana prije pocetka rata u Bosni.Jes ova Armija BIH pokvarena :oops:
Oficir s puzom

Post by Oficir s puzom »

"Jebo rat ljudi ajde da se druzimo , da budemo prijatelji da zivimo skupa zajedno ko sto smo i do sada"!!!

Djordje ljubojevic.

(ovo su njegove rijeci, samo mjesec dana pre pocetka rata u BIH)

Ubijen je u koloni 15 maja, u Tuzli!

Da li su slicno govorili oni koji su ubili ovog momka...?
AjvazDedo

Post by AjvazDedo »

Svaka vam cast Tuzlaci, niste dozvolili da se Srebrenica dogodi u Tuzli!!!
Post Reply