Petar o Srbiji!!!

stickitout

Post by stickitout »

HAKPA wrote:"stickitout"

Napisao sam ti objasnjenje. Ponovicu jos jednom. Vinska musica, bliska prijateljica Pere Lukovica, dobije Perin mail sa najnovijim tekstom za

Ja ovdje nemam gdje da kupim ni stari ni najnoviji broj.

Koji li su razlozi tome? Da nije demokratija?Geografski polozaj?Sta li je?

Da geografski polozaj je u pitanju
Sta da ti kazem? Ja sam u mogocnosti da kupim svakakvih novina, sa raznih geografskih podrucija. Da sam kojim slucajem u tvojoj situaciji, preselio bih na geografsko podrucije u kojem je tolerancija i sloboda stampe malo vise zastupljena. U takvim okolnstima novine koje su smece, pisu o smecu i propaganda im je smece, vrlo brzo propadnu jer nemaju tiraz.

Pokazujes, koliko sam primjetio na par tema, nepovjerenje i veoma si svadjalacki raspolozen. Da li je to takodjer zbog geografskog polozaja?
HAKPA

Post by HAKPA »

KEKEC,
Kao prvo da se zahvalim za ovaj link
http://feral.mdlf.org/look/weekly1/arti ... rchLevel=0
Drugo nije samo Pero bio protiv Milosevica i onog rezima, bio je i narod koji ga je i srusio i poslao u Hag,a to nije mogla ni NATO alijansa sa svim svojim bombama i ratnom tehnikom i sa nevidljivim F117, to je uradio posteni i demokratski narod , a koji su za njega ostali to je svega 4-5%, a Pero i neki drugi zele da pljuju po svim i onim koji ne spadaju u tih 4-5%.
Trece sto sam procitao na ovom linku neznam da li je Pero Lukovic pisao o tim UZVRATNIM utakmicama u Srbiji i kako su ti susreti prosli?Da li su bili Hrvati i BBB docekani kao novinari iz Srbije i navijaci? Onoliko koliko ovdje mogu nabaviti stampe izgleda da nije bilo nista od Perinih vidovnjackih predvidjanja o uzvratnom uzasu????? ali nisam siguran pa eto pitam te da li znas nesto o tome i da li je on to pisao.
Isto tako neznam da li je pisao o dobrodoslici nogometne-fudbalske reprezentacije SCG u BiH za kvalifikacije EP, da li je spomenuo ono vrijedjanje i novinara i fudbalera a za navijace da ti i ne govorim i o kamenovanju istih, da li je pisao o tome kako su dolazili navijaci BiH sa majcama -dresovima Turske, da li je pisao da su isti dolazili sa natpisima o DZihadu i gdje su arapska slova izvedena u obliku Handzara.?' i da nenavodim vise primjera!!!

Mislim da bi o nekim slicnim navodima najbolje bilo kad bi mi to pokusali bez pretjerivanja pisati iz licnog iskustva, a ne navoditi necije tekstove samo iz tog razloga jer se meni to svidja jer ja mrzim tu neku stranu .
HAKPA

Post by HAKPA »

stickitout wrote:
HAKPA wrote:"stickitout"

Napisao sam ti objasnjenje. Ponovicu jos jednom. Vinska musica, bliska prijateljica Pere Lukovica, dobije Perin mail sa najnovijim tekstom za

Ja ovdje nemam gdje da kupim ni stari ni najnoviji broj.

Koji li su razlozi tome? Da nije demokratija?Geografski polozaj?Sta li je?

Da geografski polozaj je u pitanju
Sta da ti kazem? Ja sam u mogocnosti da kupim svakakvih novina, sa raznih geografskih podrucija. Da sam kojim slucajem u tvojoj situaciji, preselio bih na geografsko podrucije u kojem je tolerancija i sloboda stampe malo vise zastupljena. U takvim okolnstima novine koje su smece, pisu o smecu i propaganda im je smece, vrlo brzo propadnu jer nemaju tiraz.

Pokazujes, koliko sam primjetio na par tema, nepovjerenje i veoma si svadjalacki raspolozen. Da li je to takodjer zbog geografskog polozaja?

Pretpostavljam da zelis reci da ili mislis da sam negdje u Srbiji, Za tvoju informaciju nisam Zivim i radim u Svicarskoj-Svajcarskoj. Nisam ja svadjalacki raspolozen, naprotiv mi koji smo vani mi se daleko vise druzimo i razmjenjujemo iskustva to mislim na sve tri skupine (i Srbe i Muslimane i Hrvate) i mnogo realnije gledamo neke stvari nego neki koji su u tim novonastalim balkanskim zemljama. Jer taj dole ne moze mozda od muke da vidi drugacije , mozda nema ni za koricu kruha, a kamo li za nesto vise pa i mora da misli jednosmjerno i da se tako izrazava. S tim ne zelim pobiti cinjenicu da i ovdje ima EKSTREMISTA.
HAKPA

Post by HAKPA »

stickitout

Zaboravio sam ti priznati da jesam nepovjerljiv, ali sumljam da bi zelio znati i zasto....
Liska

Post by Liska »

Potrudi se malo,pretplati se na internet izdanje. Pisao je Pero i o BBB, samo je Pero prvenstveno autor koji vidi i pise o problemima medju Srbima. Ne mozes ocekivati od jednog novinara da jednim tekstom tjedno proprati sve aktuelnosti u regionu.
HAKPA

Post by HAKPA »

Liska wrote:Potrudi se malo,pretplati se na internet izdanje. Pisao je Pero i o BBB, samo je Pero prvenstveno autor koji vidi i pise o problemima medju Srbima. Ne mozes ocekivati od jednog novinara da jednim tekstom tjedno proprati sve aktuelnosti u regionu.
Pretpostavljam da nisi bas u cjelosti razumio oaj moj post pa ga zato postavljam KOPY

Drugo nije samo Pero bio protiv Milosevica i onog rezima, bio je i narod koji ga je i srusio i poslao u Hag,a to nije mogla ni NATO alijansa sa svim svojim bombama i ratnom tehnikom i sa nevidljivim F117, to je uradio posteni i demokratski narod , a koji su za njega ostali to je svega 4-5%, a Pero i neki drugi zele da pljuju po svim i onim koji ne spadaju u tih 4-5%.
Trece sto sam procitao na ovom linku neznam da li je Pero Lukovic pisao o tim UZVRATNIM utakmicama u Srbiji i kako su ti susreti prosli?Da li su bili Hrvati i BBB docekani kao novinari iz Srbije i navijaci? Onoliko koliko ovdje mogu nabaviti stampe izgleda da nije bilo nista od Perinih vidovnjackih predvidjanja o uzvratnom uzasu????? ali nisam siguran pa eto pitam te da li znas nesto o tome i da li je on to pisao.
Isto tako neznam da li je pisao o dobrodoslici nogometne-fudbalske reprezentacije SCG u BiH za kvalifikacije EP, da li je spomenuo ono vrijedjanje i novinara i fudbalera a za navijace da ti i ne govorim i o kamenovanju istih, da li je pisao o tome kako su dolazili navijaci BiH sa majcama -dresovima Turske, da li je pisao da su isti dolazili sa natpisima o DZihadu i gdje su arapska slova izvedena u obliku Handzara.?' i da nenavodim vise primjera!!!

Mislim da bi o nekim slicnim navodima najbolje bilo kad bi mi to pokusali bez pretjerivanja pisati iz licnog iskustva, a ne navoditi necije tekstove samo iz tog razloga jer se meni to svidja jer ja mrzim tu neku stranu .
Liska

Post by Liska »

A ja stvarno ne znam na osnovu cega si ti zakljucio da ja mrzim neku stranu, jer navodim tekstove jednog autora koji kriticki pise o svom narodu. Stvarno bih bio sretan da Hrvati imaju takvog novinara ali to nije slucaj. A ja toliko mrzim Srbe da mi je poseban gust biti u Beogradu i uzivati na splavovima, ili rucati u Zlatnom burencetu, popiti kafu u Ruskom caru itd. Iz mrznje obilazim beogradske knjizare i setam Knez Mihajlovom. Blago meni! :x
HAKPA

Post by HAKPA »

LISKA ,
Izvini ali nisam ni pomislio a kamo li rekao da ti mrzis , ja sto sam napisao govorim kao prigovor LUKOVICU, pa kroz to gledam da je tekst i postavljen iz tog razloga, ali to nevezano za tebe niti ja to mogu reci na osnovu ovakog repliciranja, mozda bih to mogao reci kada bi s tobom razgovarao oci u oci.
Liska

Post by Liska »

OK, nema frke. Potrudi se pronaci Lukoviceve tekstove i knjige. Pero je bio jedan od rijetkih novinarskih glasova u Srbiji koji je bio protiv vladajuce struje.
JBT

Post by JBT »

Ti bi, Arkane, trebao sretan biti sto ima ljudi kao Petar u Srbiji. Ako volis Srbiju i ako joj mislis najbolje.
Mada, tvoj izbor je pravo koje ti niko ne moze oduzeti.
ipe

Post by ipe »

ja hej vidis ti to ...
HAKPA

Post by HAKPA »

Liska wrote:OK, nema frke. Potrudi se pronaci Lukoviceve tekstove i knjige. Pero je bio jedan od rijetkih novinarskih glasova u Srbiji koji je bio protiv vladajuce struje.
Liska
Ako sa malo vise neutralnosti citamo njegove tekstove vidjet cemo da on nije BIO protiv vladajuce strukture u Srbiji, on je to i ostao i bilo koja vladajuca struktura da dojde on ce uvijek samo crno da pise , jer za njega nepostoji nesto pozitivno s one strane Drine, niti postoji objektivna patnja s one strane Drine.
E bas zbog toga je on i postavljen na ovaj Forum iz tog razloga razloga mrznje, a recimo da on napise poneki tekst u losem smislu za BiH to jest BOSNJAKE odmah bi mu jebali Chetnicku majku i nazvali ga Risto II, ili da pise tako lose o bosni a da se pretstavi kao primjera radi Musa Music odmah bi bilo da je on neki izdajica ili chetnicki placenik ili kako je vec i sam Emir Kusturica nazvan "Dzelatov shegrt" .

Ne bih zelio da me pogresno svatis ali ja pokusavam to da nekako objektivnije svatim i objasnim, cak sta vise pogledaj samo koliko ima glupih tema na forumu i to su pretezno postavljene iz mrznje jednih prema drugima naravno da u vecem procentu je muslimanska ili bosnjacka prema srpskoj i hrvatskoj .
JBT

Post by JBT »

Ovo ti vec prelazi u prorocanstvo.

Arkane, sta je covjek slagao u svojim textovima?
HAKPA

Post by HAKPA »

JBT wrote:Ovo ti vec prelazi u prorocanstvo.

Arkane, sta je covjek slagao u svojim textovima?
Zasto mislis da je prorocanstvo?
Nije pojam u istinitosti, vec je pojam u preuvelicavanju, generalizovanju i neobjektivnosti iz aspekta mrznje ili doudvaranja nekom.
Da li ti JBT znas ko je recimo Sulejman Spaho i koji je tvoj komentar za njega?
Reci mi da li sam pogrijesio u ovom gore postu sto sam napisao i jel tako bilo ili nije? prilazem KOPY

Ako sa malo vise neutralnosti citamo njegove tekstove vidjet cemo da on nije BIO protiv vladajuce strukture u Srbiji, on je to i ostao i bilo koja vladajuca struktura da dojde on ce uvijek samo crno da pise , jer za njega nepostoji nesto pozitivno s one strane Drine, niti postoji objektivna patnja s one strane Drine.
E bas zbog toga je on i postavljen na ovaj Forum iz tog razloga razloga mrznje, a recimo da on napise poneki tekst u losem smislu za BiH to jest BOSNJAKE odmah bi mu jebali Chetnicku majku i nazvali ga Risto II, ili da pise tako lose o bosni a da se pretstavi kao primjera radi Musa Music odmah bi bilo da je on neki izdajica ili chetnicki placenik ili kako je vec i sam Emir Kusturica nazvan "Dzelatov shegrt
xoxo

Post by xoxo »

HAKPA wrote:
Liska wrote:OK, nema frke. Potrudi se pronaci Lukoviceve tekstove i knjige. Pero je bio jedan od rijetkih novinarskih glasova u Srbiji koji je bio protiv vladajuce struje.
Liska
E bas zbog toga je on i postavljen na ovaj Forum iz tog razloga razloga mrznje, a recimo da on napise poneki tekst u losem smislu za BiH to jest BOSNJAKE odmah bi mu jebali Chetnicku majku i nazvali ga Risto II, ili da pise tako lose o bosni a da se pretstavi kao primjera radi Musa Music odmah bi bilo da je on neki izdajica ili chetnicki placenik ili kako je vec i sam Emir Kusturica nazvan "Dzelatov shegrt" .

Ne bih zelio da me pogresno svatis ali ja pokusavam to da nekako objektivnije svatim i objasnim, cak sta vise pogledaj samo koliko ima glupih tema na forumu i to su pretezno postavljene iz mrznje jednih prema drugima naravno da u vecem procentu je muslimanska ili bosnjacka prema srpskoj i hrvatskoj .
Prvo -
HAPKA, znas ti onu "sta bi bilo kad bi bilo"? P. Lukovic jest ono sto on jest. On je jedan Srbin koji kritikuje Srbiju i njenu politiku a ti se sa tim pomiri. Zaboravi e da je on ovo e da je on ono!

Drugo -
Ne znam sta hoces reci s onim da je veca muslimanska mrznja prema srpskoj ili hrvatskoj ali zar ne vidis da si ti na sarajevo-x forumu. Da odemo malo na neko beogradski forum (Beograd - grad sa vecinskim srpskim stanovnistvom) pa da vidim procenat mrznje jedne prema drugima. Sta ti mislis?
stickitout

Post by stickitout »

HAKPA wrote:stickitout

Zaboravio sam ti priznati da jesam nepovjerljiv, ali sumljam da bi zelio znati i zasto....
Nisam ni "sumnjao" da si nepovjerljiv. To je sve ok, imas ti pravo da mislis sta god hoces i da budes nepovjerljiv. Steta je, po mom misljenju, sto je takav tvoj izbor. No opet, sve je u redu dok god se ne svadjamo i ne psujemo.

Ja sam naucio da ne stojim ispred svog naroda i da ga isto tako ne stavljam ispred svega drugog. Zasto? Zato sto taj narod ne stoji iza mene!
Zato sto taj narod gazi sve pred sobom.
Skrivati se iza mase bez svog misljenja kao individualac je ravno priznanju da sam zivotinja. U takvoj situaciji samo cekas da dodju neki da te pojedu.

To se zove paranoja, obicno pocinje nepovjerenjem....
Fair Life

Post by Fair Life »

JBT wrote:Ti bi, Arkane, trebao sretan biti sto ima ljudi kao Petar u Srbiji. Ako volis Srbiju i ako joj mislis najbolje.
Mada, tvoj izbor je pravo koje ti niko ne moze oduzeti.
Skuzio si JBT. Ja vec dugo cekam nekog pismenog ko poznaje cirilicu.

Zar se moze ocekivati da "Arkan" prihvati tekstpve Pere Lukovica kao nesto sto je vrijedno citanja.

Kad su ubili Curuviju, mislio sam Pero je slijedeci.
Liska

Post by Liska »

Koliko si procitao njegovih tekstova? Ili mozda knjiga. Ti ces ostati anonimac koji se krije iza akronima ratnog zlocinca i kriminalca a Pero barem ima ciste ruke. Nit je koga ubio niti je koga opljackao. A ako hoces da vidis kako Srbi mrze dovoljno je da otvoris stranicu foruma na serbian cafeu. Ni drugi nisu bolji, ali ni gori od Srba. Iako su samo Srbi "nebeski narod" :lol: .
JBT

Post by JBT »

"Drugo nije samo Pero bio protiv Milosevica i onog rezima, bio je i narod koji ga je i srusio i poslao u Hag,a to nije mogla ni NATO alijansa sa svim svojim bombama i ratnom tehnikom i sa nevidljivim F117, to je uradio posteni i demokratski narod , a koji su za njega ostali to je svega 4-5%, a Pero i neki drugi zele da pljuju po svim i onim koji ne spadaju u tih 4-5%"

-Pitanje je bi li narod poslao Milosevica u Haag da nije bilo bombardovanja. Da svijet nije pomogao "Otpor". Koji je prevaren. Sve je vraceno na isto ubistvom Djindjica. Slika Srbije koju Petar opisuje je realnost napisana na jedan blag nacin. Sa dozom ljubavi prema domovini. Inace, bi ta slika bila jos puno crnja i ruznija.
bihsex

Post by bihsex »

HAKPA JE SRBIJANSKI,SRBSKI NAJVECI NACIJONALISTA NA OVOME FORUMU JE PA ZATO BRANI SVOJE SRBIJANSKE NACIONALISTE
Fair Life

Post by Fair Life »

JBT wrote:-Pitanje je bi li narod poslao Milosevica u Haag da nije bilo bombardovanja. Da svijet nije pomogao "Otpor". Koji je prevaren. Sve je vraceno na isto ubistvom Djindjica. Slika Srbije koju Petar opisuje je realnost napisana na jedan blag nacin. Sa dozom ljubavi prema domovini. Inace, bi ta slika bila jos puno crnja i ruznija.
[size=200]PETAR LUKOVIC[/size][color=white]__[/color] [size=150](Feral Tribune)[color=white]__[/color]19 Mar 2003.[/size] wrote:
HAMLETOVSKA DILEMA NAD SRBIJOM

Sedam dana nakon atentata na Zorana Đinđića, u aktuelnom vanrednom stanju, s novim premijerom na čelu (Zoran Živković, dosadašnji potpredsednik Demokratske stranke i nekadašnji savezni ministar policije), Srbija pokušava da se privikne na činjenicu da posle 12. marta više nikad ništa neće biti isto. Bar na prvi pogled – život ili ono što se ovde smatra životom, vraća se u nasumičnu kolotečinu: opet je veselo na svim televizijama, muzike nam ne nedostaje, kreću i prve nogometne utakmice (neke od njih bez publike: policija je procenila da je riječ o visokom riziku), u srpskom Parlamentu opet sve po starom – ista meta, isto odstojanje, isti protivnici: radikali, koštunjavi DSS, socijalisti, arkanovci… ali, opet, sve je sasvim drukčije.

Najveća i najozbiljnija akcija policije i vojske u obračunu s organizovanim kriminalom – a nikako ne treba zaboraviti ni njihove političke spoznore – svojom sveobuhvatnošću u poteri za osumnjičenima i njihovim jatacima, pokušava da nadoknadi sve ono što je izgubljeno u prethodne dve godine tihog oprosta, bojkota ili saradnje sa zločinačkom strukturom miloševićevskog režima, previše jakog da se slomi preko noći.

Nekoliko stotina privedenih i uhapšenih lica – među kojima su svima poznati Jovica Stanišić, nekadašnji šef Državne bezbednosti ili Frenki Simatović ex-lider ”Crvenih beretki” ili Svetlana Ceca Ražnatović, folk ikona u ulozi Arkanove udovice – tek su vrh ledenog brega i lakmus test za novu/staru Vladu Srbije koja nema izbora: ili će ova tragedija biti motiv da se jednom, konačno, po svaku cenu, završi s organizovanim krimogenim strukturama (iza čijih motive jasno stoji strah od optužbi za ratne zločine, pod krinkom kvazi-patriotizma) ili će Srbija postati lovački teren gde će se ubijati kad god to nekom padne na pamet.

Pitanje koje visi u zraku: a zašto Srbija u vreme Đinđića nije krenula u ovakav obračun kad se znalo šta su sve radili izvesni Legija, Šiptar,

Budala ili Pacov (kojeg ”Večernji list”, možete misliti, prevodi kao ”Štakora” te će verovatno – iz politički korektnog popriva i nadimak ”Šiptar” prevesti u ”Albanac”), jeste, u stvari, ključ za otkrivanje srpske političke šifre. Raspad jedinstvene Demokratske Opozicije Srbije (DOS) onog časa kad je dr Vojislav Koštunica, kao savezni predasednik, pod svoje skute prigrlio i sačuvao sav zločinački otpad nasleđen od Miloševića – bio je definitivna točka razlaza: imali smo šizofreno podeljenu Srbiju u kojoj su se stvorila dva tabora, jedan za Đinđića drugi za Koštunicu, u svojevrsnom klinču koji je blokirao svaku akciju.

Pokazalo se tek sad da ona organizovana medijska hajka na srpskog premijera koji je vređan, ponižavan, pljuvan kao nitko na ovim prostorima – nije bila spotana politička reakcija, već sustavni dio Velikog Plana u kojima su listovi kao što su ”Identitet” ili ”Nacional” imali svoju manju i veću ulogu. Ne čudi što je Vlada Srbija obe novine – zbog kršenja Uredbe o vanrednom stanju – zabranila: jer ono što je, recimo, ”Nacional” radio od svog osnivanja – kapitalom iz hard-core delova Republike Srpske, predstavljajući se kao fašističko glasilo otvoreno za svakog ovdašnjeg nacistu – kulminiralo je maltene oduševljenjem zbog ubistva Đinđića, uz niz ”koincidencija” kakva je, na primer, rubrika ”Horoskop” koja je na dan premijerovog ubistva, u znaku ”Lav” (Đinđić) donela obavijest da se ”treba čuvati napada” uz misteriozno pojašnjenje da ”niko nije siguran”. Što tek reći za ”Identitet” koji je dan uoči ubistva – ubistvo najavio na naslovnoj strani (”Đinđić žrtva atenta slobodnog strelca; ubistvo naručili haški Srbi”)?

Ta vrsta navodne slobode za listove u kojima se pljuje na sve strane, čak i posle smrti Zorana Đinđića (jedan od najodvratnijih tekastova ispisao je prošle subote Bogdan Tirnanić, kolumnista ”Nacionala”), svakako nije bila dio klasičnog političkog novinarstva, već programirana i odlično plaćena kampanja iza koje su stajali Šešeljevi radikali, Arkanovi naslednici, branitelji Radovana Karadžića, Miloševićevi podanici, ratni zločinci kao Milorad Umelek Legija (koj je prezime Luković uzeo od svoje supruge), generali koji su obožavali Koštunicu… a i sam Koštunica koji je svesno ili ne, kao da je sad to bitno, činio sve da se stvori atmosfera linča u kojoj je povući snajperski oroz bila pobeda Nacionalnog Dobra nad Međunarodnim Zlom.

Slučaj Cece Veličković-Ražnatović, medijski spektakularan zbog činjenice da su u njenoj bunker-vili pronađene neverovatne količine oružja (tri sanduka municije, 21 revolver, laserski daljinometar, nišanski teleobjektiv, busole, veliki broj policijskih lisica, uređaje za noćna merenja i osmatranje, nekoliko sanduka vojno-policijske opreme i par registarskih tablica s vukovarskim oznakama), i da su joj redovni posetioci bili Milorad Ulemek – Legija i Dušan Spasojević – Šiptar s kojima se godina družila, početak je kraja legende koja se bazirala na autentičnom silikonskom Srpstvu. Od žene koja je prošlog juna na stadionu ”Crvene zvezde” imala preko 100.000 gledalaca do ćelije Centralnog zatvora bez gledalaca – put je političko-zločinačke propasti kakvu ovu zemlja ne pamti, ali kako je Ceca kao Arkanova udovica nastavila tamo gde je on stao, logično je da se ovo dogodilo, ne kao finalni krah kulturnog modela turbo-folka (nije ona uhapšena što je pevala) već kao krah karizme kojom je fucking Srbija godina bila hipnotisana, što njenim sisama, što njenim smislom za show-business. Ironija da je istragu nad Cecom vodio Dragan Karleuša, jedan od policijskih šefova, otac pevačice Jelene Karleuše (najveće Cecine konkuretkinje), bizarno zatvara ovaj krug estradnog učešća u zločinu: Arkanova crna udovica zaklopila je poslednju glavu svoje karijere od koje, ovog časa, nije ostalo ništa sem rešetkastog pogleda i nekoliko samoužasavajućih refrena.

Pred svim tim činjenicama, uhapšenim kriminalcima, hiljadama komada oružja, kilogramima droge i milionima evra prema kojima su se ponašali kao da je u pitanju desetak kuna – naivno ali opasno izgleda protest dr Vojislava Koštunice da je vanredno stanje prepreka ”demokratiji” i ”kršenju ljudskih prava”. Možda baš u ovom času nisam najbolji sugovornik o pitanju ljudskih prava u Srbiji, jer dok se ne pohapse/likvidiraju/osude svi oni koji su zemlju pokušali da pretvore u privatnu kriminalnu prćiju – ovde nema nikakve nade za vrstu normalnog života o kojem smo toliko slušali.

Isti oni koji su kidnapovali i ubili Ivana Stambolića; odgovorni za atentat na Vuka Draškovića; isti oni koji su krivi za bar pedesetak ubistava i komercijalnih kidnapovanhja (Slučaj Lepe Brene); oni koji su se zaklanjali iza patriotizma, vrištali protiv Haga, govorili kako Srbi nikad nisu činili zločine – upravo su ti, da li akutrni kriminalci, vojnici, specijalci, novinari, analitičari, advokati, pevači…. sasvim svejedno, koji su ovu zemlju pretvorili u svoj posed i u kojoj neko kao Zoran Đinđić koji je hteo u Evropu, želeo demokratske uzuse i nadao se bezbrižnom životu – nije imao šanse.

Gledam u novinama fotografiju jednog od trojice ubica; ne zna mu se ime, nadimak, mesto rođenja, postoji samo slika… na kojoj Nepoznati izgleda kao alternativni književnik, haker, mladi biznismen ili advokat-pripavnik. Njemu nadimak nije Prevara, Pacov zvani Štakor ili Budala: ovde imamo posla s hladnokrvim ubicom koji simbolizuje dubinu srpskog ludila.

Zato je najvažnije da se zatvori svaki kriminalna pora; da ne bude milosti – Ceca ili ”Nacional”; da se sve karte, konačno, bace na sto i da vidimo: tko je i kako pomagao kriminalce, jesu li to bili Šešeljevi radikali, Arkanovi naslednici, koliko je sam Koštunica – autistično spor – pomogao kreiranju atmosphere mržnje i netrpeljivosti. Ako se svaki od ovih elemenata ne ispita do kraja (uz čuveno American Crime Story pitanje: ”A tko od ubistva ima koristi”), ako se sedam dana post festum pretvori u sedamdeset sedam dana lutanja – onda je jasno da u ovoj zemlji nema vlasti i da se država predala.

Ali, ako Živkovićeva vlada – i on sam, naročito – ne odustanu, jer je odustajanje poraz za svakog od nas, ima šanse da jednom zauvek ubijemo Miloševićevu hidru od milion pipaka koja se dve i po godine uvlačila u svaku državnu para-ćeliju, pod izgovorom da revanišzma ne sme biti, jer su, gle, ljudska prava nešto sveto i nešto nedodirljivo.

Danas, kad na ulicama vidim policajce/vojnike, u maskirnim uniformama, s mrežicom na licu i otkočenim oružjem – sve ove teoretske rasprave nemaju smisla: Srbija ima vrlo poslednju šansu da preživi, ako bude dosledna i nepokolebljiva.

Kao što je bila ovih dana kad smo, kao, iznenadili za Cecu The Nacionale, ”Nacional”, ”Identitet” ili ljude iz Karadžićevog okruženja koji nam kroje medijsku sliku u stotinama tisuća primeraka. Ništa, razume se, nije bilo slučajno. Kao što neće biti slučajna ni sledeća sedmica, uvek otvorena za iznenađenja tipa Estrada.

Hamletovska dilema nad Srbijom – to be or not to be – asvedena na svakodnevicu ove zemlje, počinje i završava pitanjem: hoćemo li do kraja? Nadam se da hoćemo. U protivnom, pomoći nema.
HAKPA

Post by HAKPA »

JBT wrote:"Drugo nije samo Pero bio protiv Milosevica i onog rezima, bio je i narod koji ga je i srusio i poslao u Hag,a to nije mogla ni NATO alijansa sa svim svojim bombama i ratnom tehnikom i sa nevidljivim F117, to je uradio posteni i demokratski narod , a koji su za njega ostali to je svega 4-5%, a Pero i neki drugi zele da pljuju po svim i onim koji ne spadaju u tih 4-5%"

-Pitanje je bi li narod poslao Milosevica u Haag da nije bilo bombardovanja. Da svijet nije pomogao "Otpor". Koji je prevaren. Sve je vraceno na isto ubistvom Djindjica. Slika Srbije koju Petar opisuje je realnost napisana na jedan blag nacin. Sa dozom ljubavi prema domovini. Inace, bi ta slika bila jos puno crnja i ruznija.
Kazes pitanje je da li b i NAROD POSLAO , ides u pretpostavke pa da pretpostavimo i to da je Tito Aliju i Franju streljao umjesto sto ih je poslao na robiju sedamdesetih zbog istih ovih ideja koje su izazvale rat na odredjen nacin , najvjerojatnije nebi ni bilo rata.
Ok i neka Lukovic ima svu istinu u svojim spisima, ali moze biti da to radi iz mrznje, NE ZELIM nikoga da pravdam ni jednu od te tri zaracene strane pa ni komuniste, ali samo zelim reci jednu stvar da se pljuvanjem po dugima zeli prikriti isto ono lose sto i sami radimo, ili bolje receno tudjim licem prat svoj supak. Znaci musliman ne smije priznat da je pravio zlocin i to ce samo prikrivat tako sto ce pisat i pricat da je to uradio Srbin ili Hrvat, pa ce onda isto tako uraditi Srbin pa onda Hrvat. Svako ima nekog svog Lukovica, ali na ovom sajtu ovom forumu je velika mrznja , od svih ucesnika na ovom forumu mozda sam jedini koji bi imao puno pravo da mrzim ali to necinim. Meni su pripadnici Armije BiH na celu sa Musimbegovicem i Halilovivem ubili Familiju u Visokom od 1924 godista do 1970 i to 1992 nedozvolivsi im da pojedu ni rucak iza kojeg su ih digli i pobili.
Ajde realna gospodo Bosnjaci napisite nesto o svom Bosnjaku Sulejmanu Sulji Spaho inace potomak ugledne muslimanske familije unuk reisa Fehima a clan i poslanik SRS= Srpske Radikalne Stranke, e sad ce te reci da je on izrod ili nesto sto i neznam, a ja ili neko drugi nema pravo reci da Lukovic mozda to radi iz koristoljublja ili mrznje ili sta znam koga , ako to kazem ili neko to kaze odmah nazivate ga ili mene cetnikom, pa u kome je onda mrznja i nacionalizam.
Zasto ne pisete o Bakirovom priznanju da je njegov otac znao i obilazio Logore u kojima su bili zlostavljani Srbi i Hrvati. Ako se nesmije i ta istina iznijeti onda neka se napise na naslovnoj strani da je sajt i forum postavljem samo za ISTOMISLJENIKE koji podrzavaju Islam i koji pljuju po drugima i onda ce biti ok, a ne ko fol demokratija .
trtmrt

Post by trtmrt »

HAKPA wrote:Ako se nesmije i ta istina iznijeti onda neka se napise na naslovnoj strani da je sajt i forum postavljen samo za ISTOMISLJENIKE koji podrzavaju Islam i koji pljuju po drugima i onda ce biti ok, a ne ko fol demokratija.

!!!
verbal

#100 Re: Petar o Srbiji!!!

Post by verbal »

xoxo wrote:Evo jedan interesantan clanak na konto teme "Daca o Sarajevu". Covjek sam na svoje pljuje. :lol:

Pise: Petar Lukovic
>> >
>> > Jednog junskog prepodneva 1977. godine, pamtim s
>> > razlogom, prvu jutarnju kavu, espreso s hladnim
>> > mlekom, pio sam u basti kafane "Sumatovac", zurio u
>> > plavo, suncem okupano nebo i sebe uhvatio kako donosim
>> > odluku da tog popodneva odem u London. Sex Pistols
>> > objavili su singl God Save The Queen, The Stranglers
>> > su se upravo hvalili debi albumom, The Clash su tih
>> > dana imali koncert... sasvim dovoljno razloga da bez
>> > frke organizujem weekend na Ostrvu; u Ljubljanskoj
>> > banci uzeo sam traveller"s cekove i nesto funti; u
>> > prvoj ekspozituri JAT-a kupio avionsku kartu; poneo
>> > crveni pasos u kojem nije bilo viza - iste nam, da
>> > podsetim mladje stanovnistvo danasnje Srbije, nikad
>> > nisu ni trebale, vecina vlasnika SFRJ-putovnice nije
>> > ni znala cemu sluze vize... javio roditeljima da idem
>> > u Englesku i jedino sto su me pitali - secam se -
>> > jeste kad se vracam.
>> >
>> > Iz memorije secanja (kako bi to, je li, nadahnuto
>> > rekla Svetlana Ceca Raznatovic) ovu sam epizodu
>> > izvukao kao jedini moguci odgovor na danasnje
>> > naucno-fantasticno pitanje kakvu Srbiju zamisljam, ako
>> > uopste nesto zamisljam; biti slobodan da, kad ti padne
>> > na pamet, odes u London ili Pariz ili Amesterdam, da
>> > od svoje plate sebi to mozes da priustis, da se ne
>> > jebavas stojeci 96 sati u redovima ispred svake
>> > ambasade cijim ces cinovnicima strpljivo morati da
>> > objasnjavas razloge zbog cega bas hoces u London, da
>> > dokazes da po Trafalgar skveru neces likvidirati
>> > Bosnjake kao sto su to cinili srpski nacionalni heroji
>> > tipa Mladica ili Karadzica ili pukovnika Beare, da
>> > obecas da ces se pristojno ponasati jer ti Engleska
>> > nije Republika Srpska ili Kosovo i da se na Ostrvu
>> > hladnjacama prevozi sladoled a ne lesevi.
>> >
>> > Ali, kako je ovo The Serbia u kojoj ratne zlocince
>> > celivaju premijer & patrijarh, kako je ovo zemlja u
>> > kojoj su ministri Velimir Ilic & Dragan Jocic - koji
>> > bi po najblazim plemenskim kriterijumima Nove Gvineje
>> > bili odavno hospitalizovani ili pojedeni, kako je ovo
>> > zemlja u kojoj iznova slusamo potresni argument da
>> > Haski Tribunal, recimo, nije formiran po samoupravnim
>> > propisima Pravnog fakulteta u Beogradu, kako je ovo
>> > zemlja u kojoj po fakultetima Crkva organizuje tribine
>> > o "vaskoliko odvratnoj Evropi", kako je ovo zemlja u
>> > kojoj radikali sa zardjalim kasikama imaju najveci
>> > broj glasaca... koji *urac imam da zamisljam kad mi je
>> > sve izmisljeno!
>> >
>> > Izmedju pomenute Srbije i, recimo, mene - kao u nekim
>> > brakovima gde se partneri ne podnose, ali zive u istom
>> > stanu - problem je nastao onog casa kad se SFRJ-Srbija
>> > koju pamtim iz vizure onog junskog dana u "Sumatovcu",
>> > odjednom zaljubila u Milosevicevo duhovno spolovilo,
>> > pocela da povraca i smrdi, preko noci zaboravila na
>> > svaku od bozjih zapovesti i zapocela rat, ruseci,
>> > paleci i ubijajuci sve oko sebe, oblikujuci svest na
>> > principima rakije i noza, toboz u odbrani nekih
>> > nacionalnih interesa koji su se, videli smo, efikasno
>> > a posebice masovno branili u Srebrenici, Karadzicevim
>> > konc-logorima, do temelja oslobodjenom Vukovaru ili
>> > trogodisnjim granatiranjem Sarajeva.
>> >
>> > Kad ovih dana, nakon svega, desetak godina posle
>> > ex-yu-ratova, cujem podatak da se jedva pedesetak
>> > odsto ispitanika "kao kroz maglu" seca da se "nesto
>> > desavalo" oko Sarajeva (eufemizam za bombardovanje) i
>> > da je sve manje onih koji pamte nekakve ratne zlocine
>> > - a da ne govorim da ogroman broj onih koji nesto
>> > pamti istovremeno ne veruje da su se zlocini stvarno
>> > desili... onda je razmisljanje o normalnoj Srbiji
>> > jednako kvadraturi kruga, na ivici teoretske sanse da
>> > vas usred mog rodnog Kraljeva udari meteorit optocen
>> > dijamantima!
>> >
>> > Spoznaja da se srpsko drustvo - kao u crtanom filmu -
>> > ubrzano vraca unazad i da smo 2005. blizi onom
>> > Milosevicevom duhovnom spolovilu nego sto smo bili pre
>> > desetak godina, dokazuje se na najstrasniji nacin
>> > svaki dan; sudjenje ubicama Zorana DJindjica odavno se
>> > pretvorilo u sudjenje samom DJindjicu i njegovim
>> > saradnicima; medijski linc Cedomira Jovanovica -
>> > nezapamcen u istoriji pisane reci, bilo gde i bilo kad
>> > - ilustruje danasnju Srbiju na njen najprimitivniji
>> > nacin, ocigledno omiljen medju nepisimenim
>> > stanovnistvom koje sricanje slova smatra vrhunskom
>> > intelektualnom vestinom. Uostalom, kad pazljivije
>> > pogledate citaoce tih "Kurira", "Nacionala",
>> > "Tabloida" ili ostalih toaletoida, lako cete
>> > ustanoviti genetski kod niskog cela, smanjene
>> > uracunljivosti, micanje usana i podvlacenja prstom
>> > tokom Operacije "citanja", visokog obrazovanja koje
>> > pocinje i zavrsava dubokom sumnjom u navodnu cinjenicu
>> > da je Zemlja okrugla... U istoj toj glavi sve su vrste
>> > strahova pomesanih s mrznjom: strah od pokojnog Pape,
>> > od katolika, Islama, budizma, strah od crnaca (koje je
>> > lako prebiti u mraku kad su nevidljivo crni), strah od
>> > Evrope, strah od trzisne privrede u kojoj, zamislite,
>> > mora da se radi... novokomponovana mrznja prema
>> > Bosnjacima i istorijski utemeljena spram Hrvata koji
>> > su svi, je li, ustase; mrznja prema onima koji znaju
>> > strane jezike i slusaju Alkaline Trio a ne, npr, DJ
>> > Krmka; mrznja pojedinacno i kolektivno, ksenofobija,
>> > nacionalna paranoja koja nas uverava da smo
>> > najpametniji, najveci, najmudriji i da nas je priroda,
>> > pravoslavni prijatelj, podarila najvecim penisima na
>> > Planeti!
>> >
>> > Ako se vec usudim da nesto zamislim - jeste da vise ne
>> > budem okruzen bradatim svestenicima s krstovima od tri
>> > metra u rukama, u svakoj od mogucih situacija, od
>> > otvaranja bolnice preko diplomatskih prijema do
>> > obelezavanja cetnickih slava; da vise ne citam o
>> > popovima koji u pauzi dijaloga sa Srpskim Bogom guze
>> > maloletne decake, jer pravoslavni ponos negde moraju
>> > da gurnu!
>> >
>> > Usudim se da zamislim zemlju u kojoj se danas
>> > pomahnitali ljudi nece baviti politikom 24 casa;
>> > usudim se da pomislim da London jos uvek postoji i da
>> > ovih dana ima isto tako sjajnih ploca kao 1977; usudim
>> > se da pomislim da na kioscima vise nema tabloida i da
>> > je novinarstvo, jebi ga, neka pristojna profesija;
>> > usudim se da zamislim televizijske emisije u kojima se
>> > nece pojavljivati mentalno obolelili likovi iz
>> > Miloseviceve ere; usudim se da pomislim da bas sve
>> > nije izgubljeno - ali me pojava Velimira Ilica vraca u
>> > realnost, reci Vojislava Kostunice me potpuno bude,
>> > lik Dragana Jocica me konacno trezni.
>> >
>> > To, da se ne zajebavamo, jeste Srbija! Pa sad
>> > zamisljajmo koliko hocemo!
>> >
>> > PS. Tokom nekoliko sati rada na ovom tekstu, muzicku
>> > podrsku davali su mi: Garbage, Alkaline Trio, The
>> > Unisex, Interpol, Madrugada, Tegan & Sara, The
>> > National i The Bravery
Svaka ti cast Srbine.
Neki kazu da je ovo tipicno pljuvanje po svojima.
A ja te bas zato volim, jer je meni dusevna hrana pljuvati po "svojoj" bagri. Nek se svako zabavi o svome, pa nece biti problema.
Post Reply