hebote horor, jaram, zlo, pakao,
Problemi u braku
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Bloo
- Globalna šefica
#76 Re: Problemi u braku
bolje ne čitati ovu temu, neću se nikad udat
- HAVANA
#77 Re: Problemi u braku
Nije ba,dobro pravo.Sa svim svojim manama i vrlinama braka. 
- Bloo
- Globalna šefica
#78 Re: Problemi u braku
u dobru i zluHAVANA wrote:Nije ba,dobro pravo.Sa svim svojim manama i vrlinama braka.
u šmirglanju i postavljanju laminata
-
nightvision
#79 Re: Problemi u braku
Pa i da nije nista od toga brak vise nije ono sto je bio. Davno se pretvorio u zajednicu cistog interesa. Zar nije onda bolje zivjeti vanbracno? Bar nema toliko pravnih zavrzlama u slucaju raskida a uvijek se moze mjesto bracnog ugovora potpisati sporazumno kod notara ugovor koji ce sadrzavati obaveze koje preuzimas kao i posljedice kojih si svjestan da ces trpiti u slucaju nepostivanja. Puno postenije nego farsa oko pristanka na brak i dozivotnu robiju udvoje.
- HAVANA
#80 Re: Problemi u braku
Sace ona u pet,da lahne kupatilo i prozore. 
- HAVANA
#81 Re: Problemi u braku
Jedino gace i sestrine farmerke da sam u taj ugovor stavio,drugo nismo ni imali.Svakom njegovo,gledaj na vrijeme da ne bi dosao u tu neveselu situaciju.Pare i imovina su tu najmanji problem.A i ako se desi,sta ces,nije mrtva glava,produzi dalje,ni prvi,ni zadnji.nightvision wrote:Pa i da nije nista od toga brak vise nije ono sto je bio. Davno se pretvorio u zajednicu cistog interesa. Zar nije onda bolje zivjeti vanbracno? Bar nema toliko pravnih zavrzlama u slucaju raskida a uvijek se moze mjesto bracnog ugovora potpisati sporazumno kod notara ugovor koji ce sadrzavati obaveze koje preuzimas kao i posljedice kojih si svjestan da ces trpiti u slucaju nepostivanja. Puno postenije nego farsa oko pristanka na brak i dozivotnu robiju udvoje.
-
nightvision
#82 Re: Problemi u braku
Nisu pare i imovina jedina stavka, ili onda smatras da se i brak svodi samo na to, sto svakako govori u prilog mojoj tvrdnji da se brak pretvorio u zadnicu iz interesa.
Edit - jebat ga tamo, uvijek je uglavnom i bio iz interesa.
-
prog321
#83 Re: Problemi u braku
Nevezano koliko se vole na početku, partneri se poslije nekog vremena zasite jedni drugog. Ona poželi novu kitu a njemu novi set dojki visi u snovima svaku noć.
I onda lažu jedno drugog bezbrojnim diskusijama i monotonom seksu. Samo da ne bi priznali vlastite prirodne želje.
Zato je brak bespotrebna zastarjela društvena forma koja će biti ukinuta
I onda lažu jedno drugog bezbrojnim diskusijama i monotonom seksu. Samo da ne bi priznali vlastite prirodne želje.
Zato je brak bespotrebna zastarjela društvena forma koja će biti ukinuta
-
ovo_mi_je_nick
#84 Re: Problemi u braku
Slazem se u potpunosti. Bitno je da se dobro uda, da ima platu preko 2 milje, da zivi u centru, da se moze hvaliti rodbini i drugaricama. Treba gledati naravno da se ima sto vise kesa ali bar se onda udaj za onoga koga volis i tko ti se svidja.nightvision wrote:Nisu pare i imovina jedina stavka, ili onda smatras da se i brak svodi samo na to, sto svakako govori u prilog mojoj tvrdnji da se brak pretvorio u zadnicu iz interesa.
Poremeceno je sve, hoce da su samostalne i kao nije ih briga koliko drugi ima kesa a opet se sve svodi na imovinsko stanje. Prevare su tu uvjek prisutne jer se vode kao jednom se zivi, iskoristi zivot dok jos gravitacija nije uzela svoje mjesto.
U takvim brakovima se moze opstati samo ako niko nikog ne voli. Tada nisi ljubomoran ni na sto i svejedno ti.
Ako je volis ne mozes je pustiti sa drugaricama u Slogu jer ce se napiti i popusit nekom liku u wc-u i onda da se pravis kao da ti je svejedno.
Isto vrijedi za oba spola.
- Bianconeri1988
#85 Re: Problemi u braku
Dajte ba nek' neko napiše nešto lijepo, hoću da se ženim. Nemojte me strašiti.
-
ovo_mi_je_nick
#86 Re: Problemi u braku
Bloo wrote:bolje ne čitati ovu temu, neću se nikad udat![]()
-
suspect_zero
#87 Re: Problemi u braku
Bianconeri1988 wrote:Dajte ba nek' neko napiše nešto lijepo, hoću da se ženim. Nemojte me strašiti.
ma pusti bolan, zeza se raja....u braku im bolje nego dok su momkovali
- heat
- Grijem se na: Ljubav
- Vozim: ABCD
#88 Re: Problemi u braku
jel trazimo zenu za zivot ili drugu mamu ?suspect_zero wrote:
ma pusti bolan, zeza se raja....u braku im bolje nego dok su momkovali....žena pazi, mazi, ugađa, pere, kuha, masira, čisti, pegla, dočekuje goste (kad dođu tvoji posebno se sve spremi, nakuha i osmijeh nabaci)...dalje, odgaja dijete, donosi cekere, uvijek raspoložena za
, hvali te na svakom koraku posebno pred gostima, govori ti sve što želiš čuti
....kad je utakmica k'o duh se kreće oko tebe i prinosi da ti šta ne zafali, pokrije te kad zaspiš, svako veče pripremi šta ćeš obući sutra za posao, uglanca cipele da se možeš oglednut
....valjda te sada hastra popustila
![]()
- Asta
#89 Re: Problemi u braku
Neki muskarci kad se zene ne traze zenu nego kucnu pomocnicu. Neki opet samo "fabriku za proizvodnju djece" rijetki traze ono sto i zena.
-
tanjjaa
#90 Re: Problemi u braku
E ovako, da se oglasim. Ja sam malo smirila strasti. Polako dolazi na svoje. Iako nekad on kao da se opire. Nekako sam nesigurna.
Eto izadjemo, odemo negdje, druzimo se, isl. Ali u svemu tome mene brine taj neki osjecaj u meni koji ne jenjava. Ne znam jel intuicija ili samo strah nakon sto sam vidjela tu stranicu... Ali dugo ga poznajem i znam kakav je bio na pocetku braka, kakav je sad. I kada me grli, i kada smo intimni, fali mi ta neka toplina, bliskost. Kada me gleda, kada radimo nesto skupa... Zna cesto biti hladan, dalek, trazit mi mane, prigovarati... Iako zaista ima problema s finansijama i to pripisujem tomu. Ali ne vidim na njemu da je zabrinut previse, nekako ipak ima nekog poleta u sebi i samopouzdanja.
Ne znam... Ostaje da se trudim i pratim situaciju dalje.
Eto izadjemo, odemo negdje, druzimo se, isl. Ali u svemu tome mene brine taj neki osjecaj u meni koji ne jenjava. Ne znam jel intuicija ili samo strah nakon sto sam vidjela tu stranicu... Ali dugo ga poznajem i znam kakav je bio na pocetku braka, kakav je sad. I kada me grli, i kada smo intimni, fali mi ta neka toplina, bliskost. Kada me gleda, kada radimo nesto skupa... Zna cesto biti hladan, dalek, trazit mi mane, prigovarati... Iako zaista ima problema s finansijama i to pripisujem tomu. Ali ne vidim na njemu da je zabrinut previse, nekako ipak ima nekog poleta u sebi i samopouzdanja.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#91 Re: Problemi u braku
a žene traže bankomat i sigurnost za djecu u današnjem vremenu stresa kada sve više ljudi umiru ko muheAsta wrote:Neki muskarci kad se zene ne traze zenu nego kucnu pomocnicu. Neki opet samo "fabriku za proizvodnju djece" rijetki traze ono sto i zena.
a otkaz i propast čitavih firmi je normalna pojava
- JThomas
#92 Re: Problemi u braku
država, a ne firmi... 
-
Walther
#93 Re: Problemi u braku
ne radjaj i ne ulazi u kredu... nece to dugo...tanjjaa wrote:E ovako, da se oglasim. Ja sam malo smirila strasti. Polako dolazi na svoje. Iako nekad on kao da se opire. Nekako sam nesigurna.
na drustvenim mrezama nije trazio starog kolegu
- Euridika
- Globalna šefica
#94 Re: Problemi u braku
Sigurnost za djecu treba da traže i obezbjeđuju oba roditelja. Sve manje od toga je krajnje neodgovorno. A što se tiče finansija, treba ih biti onoliko koliko će osigurati normalan život porodice (uz učešće oba roditelja, ako to mogućnosti dozvoljavaju).Black swan wrote:a žene traže bankomat i sigurnost za djecu u današnjem vremenu stresa kada sve više ljudi umiru ko muheAsta wrote:Neki muskarci kad se zene ne traze zenu nego kucnu pomocnicu. Neki opet samo "fabriku za proizvodnju djece" rijetki traze ono sto i zena.
-
ovo_mi_je_nick
#95 Re: Problemi u braku
Joj ljudi pa normalno da će se neko ženiti tek kad dobije stalni posao i platu koja je malo iznad prosjeka (što veća to bolje) i koji ima rješeno stambeno pitanje.Euridika wrote:Sigurnost za djecu treba da traže i obezbjeđuju oba roditelja. Sve manje od toga je krajnje neodgovorno. A što se tiče finansija, treba ih biti onoliko koliko će osigurati normalan život porodice (uz učešće oba roditelja, ako to mogućnosti dozvoljavaju).Black swan wrote:a žene traže bankomat i sigurnost za djecu u današnjem vremenu stresa kada sve više ljudi umiru ko muheAsta wrote:Neki muskarci kad se zene ne traze zenu nego kucnu pomocnicu. Neki opet samo "fabriku za proizvodnju djece" rijetki traze ono sto i zena.
Ne kontam tu smisao "tražim sigurnost" ako se već ženi tj ulazi u brak onaj ko je zaposlen i ima redovna primanja (plate
Sad ostaje samo pitanje jel se ta sigurnost veže za sigurnost u fizičkom smislu tj da frajer ima 95 kg od toga da je procenat sala 17 %
ili je ta sigurnost da je frajer iz bogate familije ko ima iza leđa "jakog" babu amiđe, tetke i ostale srodnike a to već prelazi u sponzuše.
A gdje je "ona" tj ona koja se udaje u svemu tome. Ima li ona dobro plaćen posao, obrazovanje, jake roditelje, ako se već ide tom logikom i pored onih izjednačavanja spolova i emapcipaciji i samostalnosti a ovamo opet neke priče o sigurnosti u muškarca, malo to se sve razilazi, tačnije žena nikad ne zna šta hoće
Last edited by ovo_mi_je_nick on 18/01/2016 12:51, edited 1 time in total.
- Bloo
- Globalna šefica
#96 Re: Problemi u braku
Euridika wrote:Sigurnost za djecu treba da traže i obezbjeđuju oba roditelja. Sve manje od toga je krajnje neodgovorno. A što se tiče finansija, treba ih biti onoliko koliko će osigurati normalan život porodice (uz učešće oba roditelja, ako to mogućnosti dozvoljavaju).Black swan wrote:a žene traže bankomat i sigurnost za djecu u današnjem vremenu stresa kada sve više ljudi umiru ko muheAsta wrote:Neki muskarci kad se zene ne traze zenu nego kucnu pomocnicu. Neki opet samo "fabriku za proizvodnju djece" rijetki traze ono sto i zena.
-
ovo_mi_je_nick
#97 Re: Problemi u braku
Samo pitanjce... Voliš li ti još uvjek nekog svog bivšeg ?tanjjaa wrote:E ovako, da se oglasim. Ja sam malo smirila strasti. Polako dolazi na svoje. Iako nekad on kao da se opire. Nekako sam nesigurna.
-
Klitemnestraaa
#98 Re: Problemi u braku
Sad cu da ti ja nesto kazem, na stranu zajebancija na ovim stranicama.
Najprije, prvi problem koji ja tu vidim jeste sto ti nemas zivot, a on ga ima! Zasto - pa zato sto nemas sta raditi u zivotu i onda sjedis i pre-analiziras stvari i padas u depresiju. Da radis 8h dnevno i dodjes kuci umorna s posla, ne bi ti imala vremena niti energije sjediti i plakati i gnjaviti nekoga zasto je usao na neku stranicu. Stranica ko stranica, ja iz zajebancije udjem da se smijem kakvih spodoba zna biti. Uostalom, idi i ti vani i socijalizuj se da i ti imas mogucnost za drugu opciju, ne kazem da varas, nego da imas sirok krug ljudi s kojima se druzis pa i muskaraca i onda ovaj tvoj kad vidi da si i ti negdje percipirana kao atraktivna zena i da i ti imas zivot izvan kuce kao i on, jos ce te vise htjeti.
Tvoj je problem 'neediness', odnosno pretjerana potreba za paznjom i to na kraju nikuda ne vodi! Moras nauciti biti sretna sama po sebi, tj. i bez njega da uzivas u danu, a ne da tvoja sreca ovisi od njegove paznje. Ne kazem ja da trebas raditi i biti jednaka s njim u tom kontekstu ako ne mozes/ne zelis, ali nadji nesto sta ces raditi po cijeli dan: treniraj sport, idi na kurs stranih jezika, neki hobi, bilo kakva aktivnost da prosiris socijalni krug, nadjes se medju ljudima i ucinis svoj dan sretnim neovisno o njegovom ponasanju.
Ako to ne ucinis,postajat ces sve paranoicnija i paranoicnija i naposljetku on ce te ostaviti jer ko zeli biti s negativnom osobom koja samo ronda i kuka i vezi ili braku?
Najprije, prvi problem koji ja tu vidim jeste sto ti nemas zivot, a on ga ima! Zasto - pa zato sto nemas sta raditi u zivotu i onda sjedis i pre-analiziras stvari i padas u depresiju. Da radis 8h dnevno i dodjes kuci umorna s posla, ne bi ti imala vremena niti energije sjediti i plakati i gnjaviti nekoga zasto je usao na neku stranicu. Stranica ko stranica, ja iz zajebancije udjem da se smijem kakvih spodoba zna biti. Uostalom, idi i ti vani i socijalizuj se da i ti imas mogucnost za drugu opciju, ne kazem da varas, nego da imas sirok krug ljudi s kojima se druzis pa i muskaraca i onda ovaj tvoj kad vidi da si i ti negdje percipirana kao atraktivna zena i da i ti imas zivot izvan kuce kao i on, jos ce te vise htjeti.
Tvoj je problem 'neediness', odnosno pretjerana potreba za paznjom i to na kraju nikuda ne vodi! Moras nauciti biti sretna sama po sebi, tj. i bez njega da uzivas u danu, a ne da tvoja sreca ovisi od njegove paznje. Ne kazem ja da trebas raditi i biti jednaka s njim u tom kontekstu ako ne mozes/ne zelis, ali nadji nesto sta ces raditi po cijeli dan: treniraj sport, idi na kurs stranih jezika, neki hobi, bilo kakva aktivnost da prosiris socijalni krug, nadjes se medju ljudima i ucinis svoj dan sretnim neovisno o njegovom ponasanju.
Ako to ne ucinis,postajat ces sve paranoicnija i paranoicnija i naposljetku on ce te ostaviti jer ko zeli biti s negativnom osobom koja samo ronda i kuka i vezi ili braku?
-
Klitemnestraaa
#99 Re: Problemi u braku
Preporucujem svima koji pricaju engleski:
https://www.youtube.com/watch?v=XF77426aWzY
I koji ne, on dosta sporo i razumljivo prica. Ja obozavam njegov kanal, ima super stvari, vezano za veze savjeti.
https://www.youtube.com/watch?v=XF77426aWzY
I koji ne, on dosta sporo i razumljivo prica. Ja obozavam njegov kanal, ima super stvari, vezano za veze savjeti.
- Asta
#100 Re: Problemi u braku
Sigurnost za djecu, bankomat itd... nisam nikad trazila, sve ja to svome djetetu mogu i sama obezbjediti. Mislim na matrijalne stvari.Black swan wrote:a žene traže bankomat i sigurnost za djecu u današnjem vremenu stresa kada sve više ljudi umiru ko muheAsta wrote:Neki muskarci kad se zene ne traze zenu nego kucnu pomocnicu. Neki opet samo "fabriku za proizvodnju djece" rijetki traze ono sto i zena.
Treba puno vise za uspjesan brak/vezu od toga.