Problemi u braku

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Bloo
Globalna šefica

#76 Re: Problemi u braku

Post by Bloo »

bolje ne čitati ovu temu, neću se nikad udat :mrgreen:

hebote horor, jaram, zlo, pakao,
HAVANA

#77 Re: Problemi u braku

Post by HAVANA »

Nije ba,dobro pravo.Sa svim svojim manama i vrlinama braka. :D
Bloo
Globalna šefica

#78 Re: Problemi u braku

Post by Bloo »

HAVANA wrote:Nije ba,dobro pravo.Sa svim svojim manama i vrlinama braka. :D
u dobru i zlu
u šmirglanju i postavljanju laminata
nightvision

#79 Re: Problemi u braku

Post by nightvision »

Pa i da nije nista od toga brak vise nije ono sto je bio. Davno se pretvorio u zajednicu cistog interesa. Zar nije onda bolje zivjeti vanbracno? Bar nema toliko pravnih zavrzlama u slucaju raskida a uvijek se moze mjesto bracnog ugovora potpisati sporazumno kod notara ugovor koji ce sadrzavati obaveze koje preuzimas kao i posljedice kojih si svjestan da ces trpiti u slucaju nepostivanja. Puno postenije nego farsa oko pristanka na brak i dozivotnu robiju udvoje.
HAVANA

#80 Re: Problemi u braku

Post by HAVANA »

Sace ona u pet,da lahne kupatilo i prozore. :D
HAVANA

#81 Re: Problemi u braku

Post by HAVANA »

nightvision wrote:Pa i da nije nista od toga brak vise nije ono sto je bio. Davno se pretvorio u zajednicu cistog interesa. Zar nije onda bolje zivjeti vanbracno? Bar nema toliko pravnih zavrzlama u slucaju raskida a uvijek se moze mjesto bracnog ugovora potpisati sporazumno kod notara ugovor koji ce sadrzavati obaveze koje preuzimas kao i posljedice kojih si svjestan da ces trpiti u slucaju nepostivanja. Puno postenije nego farsa oko pristanka na brak i dozivotnu robiju udvoje.
Jedino gace i sestrine farmerke da sam u taj ugovor stavio,drugo nismo ni imali.Svakom njegovo,gledaj na vrijeme da ne bi dosao u tu neveselu situaciju.Pare i imovina su tu najmanji problem.A i ako se desi,sta ces,nije mrtva glava,produzi dalje,ni prvi,ni zadnji.
nightvision

#82 Re: Problemi u braku

Post by nightvision »

Nisu pare i imovina jedina stavka, ili onda smatras da se i brak svodi samo na to, sto svakako govori u prilog mojoj tvrdnji da se brak pretvorio u zadnicu iz interesa.

Edit - jebat ga tamo, uvijek je uglavnom i bio iz interesa.
prog321

#83 Re: Problemi u braku

Post by prog321 »

Nevezano koliko se vole na početku, partneri se poslije nekog vremena zasite jedni drugog. Ona poželi novu kitu a njemu novi set dojki visi u snovima svaku noć.
I onda lažu jedno drugog bezbrojnim diskusijama i monotonom seksu. Samo da ne bi priznali vlastite prirodne želje.
Zato je brak bespotrebna zastarjela društvena forma koja će biti ukinuta :-D
ovo_mi_je_nick

#84 Re: Problemi u braku

Post by ovo_mi_je_nick »

nightvision wrote:Nisu pare i imovina jedina stavka, ili onda smatras da se i brak svodi samo na to, sto svakako govori u prilog mojoj tvrdnji da se brak pretvorio u zadnicu iz interesa.

Edit - jebat ga tamo, uvijek je uglavnom i bio iz interesa.
Slazem se u potpunosti. Bitno je da se dobro uda, da ima platu preko 2 milje, da zivi u centru, da se moze hvaliti rodbini i drugaricama. Treba gledati naravno da se ima sto vise kesa ali bar se onda udaj za onoga koga volis i tko ti se svidja.

Poremeceno je sve, hoce da su samostalne i kao nije ih briga koliko drugi ima kesa a opet se sve svodi na imovinsko stanje. Prevare su tu uvjek prisutne jer se vode kao jednom se zivi, iskoristi zivot dok jos gravitacija nije uzela svoje mjesto.

U takvim brakovima se moze opstati samo ako niko nikog ne voli. Tada nisi ljubomoran ni na sto i svejedno ti.

Ako je volis ne mozes je pustiti sa drugaricama u Slogu jer ce se napiti i popusit nekom liku u wc-u i onda da se pravis kao da ti je svejedno.

Isto vrijedi za oba spola.
Bianconeri1988

#85 Re: Problemi u braku

Post by Bianconeri1988 »

Dajte ba nek' neko napiše nešto lijepo, hoću da se ženim. Nemojte me strašiti.
ovo_mi_je_nick

#86 Re: Problemi u braku

Post by ovo_mi_je_nick »

Bloo wrote:bolje ne čitati ovu temu, neću se nikad udat :mrgreen:

hebote horor, jaram, zlo, pakao,
:lol: :lol:
suspect_zero

#87 Re: Problemi u braku

Post by suspect_zero »

Bianconeri1988 wrote:Dajte ba nek' neko napiše nešto lijepo, hoću da se ženim. Nemojte me strašiti.

ma pusti bolan, zeza se raja....u braku im bolje nego dok su momkovali :D ....žena pazi, mazi, ugađa, pere, kuha, masira, čisti, pegla, dočekuje goste (kad dođu tvoji posebno se sve spremi, nakuha i osmijeh nabaci)...dalje, odgaja dijete, donosi cekere, uvijek raspoložena za :izet: , hvali te na svakom koraku posebno pred gostima, govori ti sve što želiš čuti :D ....kad je utakmica k'o duh se kreće oko tebe i prinosi da ti šta ne zafali, pokrije te kad zaspiš, svako veče pripremi šta ćeš obući sutra za posao, uglanca cipele da se možeš oglednut :D ....valjda te sada hastra popustila :-D :D
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#88 Re: Problemi u braku

Post by heat »

suspect_zero wrote:
ma pusti bolan, zeza se raja....u braku im bolje nego dok su momkovali :D ....žena pazi, mazi, ugađa, pere, kuha, masira, čisti, pegla, dočekuje goste (kad dođu tvoji posebno se sve spremi, nakuha i osmijeh nabaci)...dalje, odgaja dijete, donosi cekere, uvijek raspoložena za :izet: , hvali te na svakom koraku posebno pred gostima, govori ti sve što želiš čuti :D ....kad je utakmica k'o duh se kreće oko tebe i prinosi da ti šta ne zafali, pokrije te kad zaspiš, svako veče pripremi šta ćeš obući sutra za posao, uglanca cipele da se možeš oglednut :D ....valjda te sada hastra popustila :-D :D
jel trazimo zenu za zivot ili drugu mamu ? :shock:
Asta

#89 Re: Problemi u braku

Post by Asta »

Neki muskarci kad se zene ne traze zenu nego kucnu pomocnicu. Neki opet samo "fabriku za proizvodnju djece" rijetki traze ono sto i zena.
tanjjaa

#90 Re: Problemi u braku

Post by tanjjaa »

E ovako, da se oglasim. Ja sam malo smirila strasti. Polako dolazi na svoje. Iako nekad on kao da se opire. Nekako sam nesigurna.

Eto izadjemo, odemo negdje, druzimo se, isl. Ali u svemu tome mene brine taj neki osjecaj u meni koji ne jenjava. Ne znam jel intuicija ili samo strah nakon sto sam vidjela tu stranicu... Ali dugo ga poznajem i znam kakav je bio na pocetku braka, kakav je sad. I kada me grli, i kada smo intimni, fali mi ta neka toplina, bliskost. Kada me gleda, kada radimo nesto skupa... Zna cesto biti hladan, dalek, trazit mi mane, prigovarati... Iako zaista ima problema s finansijama i to pripisujem tomu. Ali ne vidim na njemu da je zabrinut previse, nekako ipak ima nekog poleta u sebi i samopouzdanja.

Ne znam... Ostaje da se trudim i pratim situaciju dalje.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#91 Re: Problemi u braku

Post by Truba »

Asta wrote:Neki muskarci kad se zene ne traze zenu nego kucnu pomocnicu. Neki opet samo "fabriku za proizvodnju djece" rijetki traze ono sto i zena.
a žene traže bankomat i sigurnost za djecu u današnjem vremenu stresa kada sve više ljudi umiru ko muhe
a otkaz i propast čitavih firmi je normalna pojava
JThomas

#92 Re: Problemi u braku

Post by JThomas »

država, a ne firmi... :mrgreen:
Walther

#93 Re: Problemi u braku

Post by Walther »

tanjjaa wrote:E ovako, da se oglasim. Ja sam malo smirila strasti. Polako dolazi na svoje. Iako nekad on kao da se opire. Nekako sam nesigurna.

Eto izadjemo, odemo negdje, druzimo se, isl. Ali u svemu tome mene brine taj neki osjecaj u meni koji ne jenjava. Ne znam jel intuicija ili samo strah nakon sto sam vidjela tu stranicu... Ali dugo ga poznajem i znam kakav je bio na pocetku braka, kakav je sad. I kada me grli, i kada smo intimni, fali mi ta neka toplina, bliskost. Kada me gleda, kada radimo nesto skupa... Zna cesto biti hladan, dalek, trazit mi mane, prigovarati... Iako zaista ima problema s finansijama i to pripisujem tomu. Ali ne vidim na njemu da je zabrinut previse, nekako ipak ima nekog poleta u sebi i samopouzdanja.

ne radjaj i ne ulazi u kredu... nece to dugo...

na drustvenim mrezama nije trazio starog kolegu :wink: ako je trazio jednom, bice i drugi put... i treci...
Euridika
Globalna šefica

#94 Re: Problemi u braku

Post by Euridika »

Black swan wrote:
Asta wrote:Neki muskarci kad se zene ne traze zenu nego kucnu pomocnicu. Neki opet samo "fabriku za proizvodnju djece" rijetki traze ono sto i zena.
a žene traže bankomat i sigurnost za djecu u današnjem vremenu stresa kada sve više ljudi umiru ko muhe
Sigurnost za djecu treba da traže i obezbjeđuju oba roditelja. Sve manje od toga je krajnje neodgovorno. A što se tiče finansija, treba ih biti onoliko koliko će osigurati normalan život porodice (uz učešće oba roditelja, ako to mogućnosti dozvoljavaju).
ovo_mi_je_nick

#95 Re: Problemi u braku

Post by ovo_mi_je_nick »

Euridika wrote:
Black swan wrote:
Sigurnost za djecu treba da traže i obezbjeđuju oba roditelja. Sve manje od toga je krajnje neodgovorno. A što se tiče finansija, treba ih biti onoliko koliko će osigurati normalan život porodice (uz učešće oba roditelja, ako to mogućnosti dozvoljavaju).
Joj ljudi pa normalno da će se neko ženiti tek kad dobije stalni posao i platu koja je malo iznad prosjeka (što veća to bolje) i koji ima rješeno stambeno pitanje.
Ne kontam tu smisao "tražim sigurnost" ako se već ženi tj ulazi u brak onaj ko je zaposlen i ima redovna primanja (plate :lol: )

Sad ostaje samo pitanje jel se ta sigurnost veže za sigurnost u fizičkom smislu tj da frajer ima 95 kg od toga da je procenat sala 17 %
ili je ta sigurnost da je frajer iz bogate familije ko ima iza leđa "jakog" babu amiđe, tetke i ostale srodnike a to već prelazi u sponzuše.

A gdje je "ona" tj ona koja se udaje u svemu tome. Ima li ona dobro plaćen posao, obrazovanje, jake roditelje, ako se već ide tom logikom i pored onih izjednačavanja spolova i emapcipaciji i samostalnosti a ovamo opet neke priče o sigurnosti u muškarca, malo to se sve razilazi, tačnije žena nikad ne zna šta hoće :lol:
Last edited by ovo_mi_je_nick on 18/01/2016 12:51, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#96 Re: Problemi u braku

Post by Bloo »

Euridika wrote:
Black swan wrote:
:thumbup:
ovo_mi_je_nick

#97 Re: Problemi u braku

Post by ovo_mi_je_nick »

tanjjaa wrote:E ovako, da se oglasim. Ja sam malo smirila strasti. Polako dolazi na svoje. Iako nekad on kao da se opire. Nekako sam nesigurna.

Samo pitanjce... Voliš li ti još uvjek nekog svog bivšeg ?
Klitemnestraaa

#98 Re: Problemi u braku

Post by Klitemnestraaa »

Sad cu da ti ja nesto kazem, na stranu zajebancija na ovim stranicama.

Najprije, prvi problem koji ja tu vidim jeste sto ti nemas zivot, a on ga ima! Zasto - pa zato sto nemas sta raditi u zivotu i onda sjedis i pre-analiziras stvari i padas u depresiju. Da radis 8h dnevno i dodjes kuci umorna s posla, ne bi ti imala vremena niti energije sjediti i plakati i gnjaviti nekoga zasto je usao na neku stranicu. Stranica ko stranica, ja iz zajebancije udjem da se smijem kakvih spodoba zna biti. Uostalom, idi i ti vani i socijalizuj se da i ti imas mogucnost za drugu opciju, ne kazem da varas, nego da imas sirok krug ljudi s kojima se druzis pa i muskaraca i onda ovaj tvoj kad vidi da si i ti negdje percipirana kao atraktivna zena i da i ti imas zivot izvan kuce kao i on, jos ce te vise htjeti. ;-)

Tvoj je problem 'neediness', odnosno pretjerana potreba za paznjom i to na kraju nikuda ne vodi! Moras nauciti biti sretna sama po sebi, tj. i bez njega da uzivas u danu, a ne da tvoja sreca ovisi od njegove paznje. Ne kazem ja da trebas raditi i biti jednaka s njim u tom kontekstu ako ne mozes/ne zelis, ali nadji nesto sta ces raditi po cijeli dan: treniraj sport, idi na kurs stranih jezika, neki hobi, bilo kakva aktivnost da prosiris socijalni krug, nadjes se medju ljudima i ucinis svoj dan sretnim neovisno o njegovom ponasanju.

Ako to ne ucinis,postajat ces sve paranoicnija i paranoicnija i naposljetku on ce te ostaviti jer ko zeli biti s negativnom osobom koja samo ronda i kuka i vezi ili braku? :run:
Klitemnestraaa

#99 Re: Problemi u braku

Post by Klitemnestraaa »

Preporucujem svima koji pricaju engleski:

https://www.youtube.com/watch?v=XF77426aWzY

I koji ne, on dosta sporo i razumljivo prica. Ja obozavam njegov kanal, ima super stvari, vezano za veze savjeti.
Asta

#100 Re: Problemi u braku

Post by Asta »

Black swan wrote:
Sigurnost za djecu, bankomat itd... nisam nikad trazila, sve ja to svome djetetu mogu i sama obezbjediti. Mislim na matrijalne stvari.
Treba puno vise za uspjesan brak/vezu od toga.
Post Reply