Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
KIseljak12

#76 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by KIseljak12 »

KENJAC wrote:Nesto sam , fol, se bio angazovao oko prihvata prvih izbjeglica iz Sirije koje su prosle kroz sjever Italije. Imao sam priliku da vidim autenticne izbjeglice iz Sirije. Sa par porodica sam proveo jedno citavo poslje podne. Svakog tog covjeka , njihovu djecu , zene bih bez imalo dvoumljenja volio za komsiju. Obrazovani , vaspitani , veoma veoma nacitani, kulturni , odgojeni. Dvije porodice su bile razlicitog socijalnog statusa. Jedna fakultetski obrazovana a druga , koliko sam shvatio pandam nasoj srednjoj skoli. Ljudi za pozelit pozvat na kafu. Da samo vidite kako su klinci vaspitani .....
..... Zivjeci dugo ovdje dolazio sam u kontakt sa raznim Alzircima , Marokancima, Tunizanima ..... Nikad ni jednom nebih praga presao nit bi ga u moju kucu pustio !!!! Prvedite ovo kako hocete i razumite kako hocete.
... Problem je sto danas niko ne pravi razliku izmedju ovih ljudi.
:thumbup:

Drasticna je razlika izmedju mentaliteta afrikanaca i levantinaca, samo sto prosjecnom bijelom evropljaninu svi izgledaju smedje i pricaju arapski, na zalost.
sunceKOtepsija

#77 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by sunceKOtepsija »

piupiu wrote:O, tugo moja ... :(

Pogledajte izraz lica čovjeka na slici ... da zajaučeš. :cry:

http://www.theguardian.com/commentisfre ... ?CMP=fb_gu
kakve veze njegov izraz ima s temom?
piupiu

#78 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by piupiu »

sunceKOtepsija wrote:

Pročitaj tekst.
tututuuuu

#79 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by tututuuuu »

KIseljak12 wrote:
KENJAC wrote:Nesto sam , fol, se bio angazovao oko prihvata prvih izbjeglica iz Sirije koje su prosle kroz sjever Italije. Imao sam priliku da vidim autenticne izbjeglice iz Sirije. Sa par porodica sam proveo jedno citavo poslje podne. Svakog tog covjeka , njihovu djecu , zene bih bez imalo dvoumljenja volio za komsiju. Obrazovani , vaspitani , veoma veoma nacitani, kulturni , odgojeni. Dvije porodice su bile razlicitog socijalnog statusa. Jedna fakultetski obrazovana a druga , koliko sam shvatio pandam nasoj srednjoj skoli. Ljudi za pozelit pozvat na kafu. Da samo vidite kako su klinci vaspitani .....
..... Zivjeci dugo ovdje dolazio sam u kontakt sa raznim Alzircima , Marokancima, Tunizanima ..... Nikad ni jednom nebih praga presao nit bi ga u moju kucu pustio !!!! Prvedite ovo kako hocete i razumite kako hocete.
... Problem je sto danas niko ne pravi razliku izmedju ovih ljudi.
:thumbup:

Drasticna je razlika izmedju mentaliteta afrikanaca i levantinaca, samo sto prosjecnom bijelom evropljaninu svi izgledaju smedje i pricaju arapski, na zalost.
Nije istina, jedni su "nigers" a drugi su "sand nigers". :D Nego, ja sam siguran da ima razlika i u mentalitetu Afrikanaca, vidjao sam sasvim o sebi i pri sebi crnce iz Afrike. Ja bih prije rekao da bi neko zelio sve svaliti na crnce, sto opet nije bas ispravno, kao sto nije ispravno samo na Arape. Kako sam ja uspio procitati bilo ih je tu svakakvih, i jednih i drugih. Eto cim se "izbjeglice" danas bave. :roll:
sunceKOtepsija

#80 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by sunceKOtepsija »

piupiu wrote:
sunceKOtepsija wrote:

Pročitaj tekst.
cuj procitaj tekst, a vamo vidi mu cehre :-) :roll:
piupiu

#81 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by piupiu »

sunceKOtepsija wrote:
piupiu wrote:
sunceKOtepsija wrote:
Pročitaj tekst.
:roll:

Izraz lica ovog čovjeka savršeno ilustruje emociju i poruku teksta i nekog čovjeka kome je oduzeta domovina, prošli život, pravo da bude 'čovjek', njegov očaj u ulozi 'izbjeglice koja dolazi u "naš" svijet da siluje, pali i ruši'. Je l' jasnije ovako?
sunceKOtepsija

#82 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by sunceKOtepsija »

piupiu wrote:
sunceKOtepsija wrote:
piupiu wrote:
Pročitaj tekst.
:roll:

Izraz lica ovog čovjeka savršeno ilustruje emociju i poruku teksta i nekog čovjeka kome je oduzeta domovina, prošli život, pravo da bude 'čovjek', njegov očaj u ulozi 'izbjeglice koja dolazi u naš svijet da siluje, pali i ruši'. Ja l' jasnije ovako?
smanji dozivljaj, mozda je uvijek takav, o covjeku ne znamo nista osim jedne slike... ko nema krvi na rukama ne treba da strahuje
Cracked

#83 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by Cracked »

Vitezanin wrote:Kad su bili protesti u Egiptu prije par godina kad je bila revolucija bile su slične vijesti. Čak imaju i snimci na YT. Likovi okruže par žena i počnu. Dno dna.

Ove budaletine su napravile ogromnu štetu izbjeglicama i migrantima koji nemaju nikakve veze s ovim.

Zašto je to tako, da li se radi o tome da se ti likovi koji dolaze iz tako konzervativnih društava osjećaju kao pušteni s lanca ne znam.
Ako se ne varam, tad su lokalni dusebriznici pricali da je sve namjesteno od medija prljavog zapada. Lijepo vagone napuniti i nazad ih vracati, ko god i pomisli da se ne integrise u drustvo.
piupiu

#84 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by piupiu »

sunceKOtepsija wrote:smanji dozivljaj, mozda je uvijek takav, o covjeku ne znamo nista osim jedne slike... ko nema krvi na rukama ne treba da strahuje
Hvala na savjetu. Ja bih ipak zadržala svoje pravo na doživljaj, utisak, impresiju, interpretaciju, pa i na empatiju ... :)
KB9

#85 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by KB9 »

sve to polupat treba ko najgoru stoku
dječak sa šibicama

#86 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by dječak sa šibicama »

navodno Koln, ne vjerujem zbog engleskog/arapskog natpisa iznad ulaza u podzemnu zeljeznicu (Egipat?), ali ovako to u sustini izgleda... rulja
pirmin

#87 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by pirmin »

Problem je sto danas niko ne pravi razliku izmedju ovih ljudi.
Problem je sto se uopste ne pravi razlika izmedju ljudi, ne samo izbjeglica i migranata.
Nema se vremena, sta li?
Ili se nema mentalnog kapaciteta da se svaku induvidiuu posmatra kao slucaj za sebe
sto ona i jeste. Ne, lakse je sve trpati u ladice! Ne mozes ocekivati empatiju i sire poglede od rasiste i ksenofoba sa
spaljenim mozgom. Ne ide.
Moj otac i ja, dva razlicita karaktera. Oba Bosanci.
U komsiluku imamo kako huligana i kriminalaca tako i profesora i doktora. Svi Bosanci.
I onda dodje neki idiot (ima ih dovoljno na ovakvim temama) i kaze svi Bosanci su isti.
Umjesto Bosanci umetni random naciju, svejedno je.
dječak sa šibicama

#88 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by dječak sa šibicama »

Naravno da postoji razlika ali domacin rijetko vidi istu, vecinom je svaki dosljo - dosljo.

A i iskreno da kazem, kad u Torontu ili Becu vidim autobus isaran samo natpisima tipa Moke, Hamo ili Zoki, mene bude stid iako ja nisam pisao.

Mora svako znati da su Zoki PFC i Moke bili u autobusu.
sunceKOtepsija

#89 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by sunceKOtepsija »

dječak sa šibicama wrote:Naravno da postoji razlika ali domacin rijetko vidi istu, vecinom je svaki dosljo - dosljo.
vidilo se to i na slucaju Mahira, dosao iz Tuzle zvali ga Tuzlak (sto znaci seljak) itd, vjerovatno bi ga da je dosao iz sarajeva isto nazivali,
sunceKOtepsija

#90 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by sunceKOtepsija »

piupiu wrote:
sunceKOtepsija wrote:smanji dozivljaj, mozda je uvijek takav, o covjeku ne znamo nista osim jedne slike... ko nema krvi na rukama ne treba da strahuje
Hvala na savjetu. Ja bih ipak zadržala svoje pravo na doživljaj, utisak, impresiju, interpretaciju, pa i na empatiju ... :)
lako je tudim kurcem (da ne kazem sta...)
haos1

#91 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by haos1 »

mislim se ja kurac će oni ovo ponašanje iskorijenit. pa koliko su generacija proveli na zapadu da bi na kraju otišli u siriju da se bore i raznose bombama? samo protjerat nazad pa nek tamo siluju i kradu odakle su i došli. :pusi2:
SOMA

#92 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by SOMA »

dječak sa šibicama wrote:

navodno Koln, ne vjerujem zbog engleskog/arapskog natpisa iznad ulaza u podzemnu zeljeznicu (Egipat?), ali ovako to u sustini izgleda... rulja
nije ni blizu Kelna...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#93 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by -LIBERO- »

pirmin wrote:
Problem je sto danas niko ne pravi razliku izmedju ovih ljudi.
Problem je sto se uopste ne pravi razlika izmedju ljudi, ne samo izbjeglica i migranata.
Nema se vremena, sta li?
Ili se nema mentalnog kapaciteta da se svaku induvidiuu posmatra kao slucaj za sebe
sto ona i jeste. Ne, lakse je sve trpati u ladice! Ne mozes ocekivati empatiju i sire poglede od rasiste i ksenofoba sa
spaljenim mozgom. Ne ide.
Moj otac i ja, dva razlicita karaktera. Oba Bosanci.
U komsiluku imamo kako huligana i kriminalaca tako i profesora i doktora. Svi Bosanci.
I onda dodje neki idiot (ima ih dovoljno na ovakvim temama) i kaze svi Bosanci su isti.
Umjesto Bosanci umetni random naciju, svejedno je.
Poenta!
harač

#94 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by harač »

čovječe koja ti pogan moraš biti da ovako nešto činiš u njemačkoj (?!) i to ovako masovno, otvoreno i besramno. ovi nisu ni za gasne komore
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#95 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by _BataZiv_0809 »

Vi koji ste tamo, morate nesto poduzeti. Morate se organizovati. Rade vam o glavi :run:

(Sarkazam na "dobronamjerne" ratnohuskacke savjete koje nam pojedini salju otamo :lol: )
prog321

#96 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by prog321 »

Tesko je biti bijelac imigrant u Zap Evropi.
Zamisli da si tamne puti i u svakom pogledu osjetis prezir?
Naravno ne odobravam nasilje, ali je jebeno tesko tim ljudima tamo. Mnogi ce pozaliti (ako vec i nisu) sto su uopste dosli.
piupiu

#97 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by piupiu »

sunceKOtepsija wrote: lako je tudim kurcem (da ne kaz)em sta...)
Upravo tako. Ovdje se radi prvenstveno o nasilju nad ženama, koje je, inače, dio jedne još neiskorijenjene epidemije ljudskog roda. A, to ima veze sa sedamdeset hiljada stvari prije nego što stignemo do rase (rasizam je još jedna neiskorijenjena epidemija), i prije će biti da je nasilje nad ženama univerzalna pojava s kojom se do sada na neki način izborila samo šačica društava na svijetu, nego što je to neka izolovana karakteristika ove grupe 'divljaka', koje, naravno, treba i kazniti i obrazovati i šta sve ne. U svemu ovome žrtve su prije svega žene, a ne civilizovani bijeli Europejci, ako razumiješ šta želim reći. Nasilje nad ženama, na kraju balade, ni našem društvu nije strano. Dapače.

Evo, malo UN-ovih podataka:
It is estimated that 35 per cent of women worldwide have experienced either physical and/or sexual intimate partner violence or sexual violence by a non-partner at some point in their lives. However, some national studies show that up to 70 per cent of women have experienced physical and/or sexual violence from an intimate partner in their lifetime [1].

http://www.unwomen.org/en/what-we-do/en ... nd-figures
sunceKOtepsija

#98 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by sunceKOtepsija »

piupiu wrote:
Upravo tako. Ovdje se radi prvenstveno o nasilju nad ženama, koje je, inače, dio jedne još neiskorijenjene epidemije ljudskog roda. A, to ima veze sa sedamdeset hiljada stvari prije nego što stignemo do rase (rasizam je još jedna neiskorijenjena epidemija), i prije će biti da je nasilje nad ženama univerzalna pojava s kojom se do sada na neki način izborila samo šačica društava na svijetu, nego što je to neka izolovana karakteristika ove grupe 'divljaka', koje, naravno, treba i kazniti i obrazovati i šta sve ne. U svemu ovome žrtve su prije svega žene, a ne civilizovani bijeli Europejci, ako razumiješ šta želim reći. Nasilje nad ženama, na kraju balade, ni našem društvu nije strano. Dapače.
"svi smo ista govna"? :roll: :-) ako neprilagodeni spustaju stepenicu na nizi nivo, ne znaci da se i sami moramo spustat na njihov nivo
ti mi licis na nekog ko bi drzo plakat "freee hugs" al dok drugi grli
piupiu

#99 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by piupiu »

sunceKOtepsija wrote:
piupiu wrote:
"svi smo ista govna"? :roll: :-) ako neprilagodeni spustaju stepenicu na nizi nivo, ne znaci da se i sami moramo spustat na njihov nivo
ti mi licis na nekog ko bi drzo plakat "freee hugs" al dok drugi grli
Ne, radi se o kontekstualizaciji problema. To nije problem 'rase', niti je 'seksualni nasilnik' profil svakog od milion i kusur izbjeglica koji su pobjegli od rata u Evorpu, to je problem obrazovanja i društvenih normi. Što se ostatka tiče, ovdje tema nisam ja. Hvala. :wink:
mali_balon

#100 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by mali_balon »

Ovo se moze rijesiti samo masovnim odsjecanjem cuna svim silovateljima na glavnom trgu uz tv prenos....i urezivanje nekog znaka na celo da se zna da je isti silovatelj....nema tu ljudskih prava....sa silovateljima i pedofilima ne treba imat milosti....
Post Reply