Djeca i prosjačenje?! | Bezobrazni mali 'prosjak' (Teme povezane)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vade_mecum

#76 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by vade_mecum »

jesu li ovdje pojedinci slijepi pa ne vide da je prosijacenje dobro uhodani i isplativ biznis? drugi problem lezi u mentalitetu "merhametli bosnje" jer je sevap dati markicu sto ti zamaze vjetrobransko staklo ili maramice :roll:
insomnia78

#77 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by insomnia78 »

Al kad cujem "merhametli bosnjo"
:D
Bloo
Globalna šefica

#78 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by Bloo »

insomnia78 wrote:Al kad cujem "merhametli bosnjo"
hajd jednu sa terena :mrgreen:
vade_mecum

#79 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by vade_mecum »

pa da, u francuskoj bi mu oduzeli maramice (ili flase vode posto to uglavnom ide), napisali prekrsajni nalog, a ako nema dokumente priveli pa mu napisali prekrsajni nalog i za to sto nema dokumente.
insomnia78

#80 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by insomnia78 »

vade_mecum wrote:
pa da, u francuskoj bi mu oduzeli maramice (ili flase vode posto to uglavnom ide), napisali prekrsajni nalog, a ako nema dokumente priveli pa mu napisali prekrsajni nalog i za to sto nema dokumente.
Jasta bi, ako bio nekad po turistickim destinacijama Pariza vidio si da vrvi od prosjaka, prodavaca, dzeparosa i slicne fele

A za takvo ponasanje u BiH nije "kriv" merhametluk nego uhljupluk
mali_balon

#81 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by mali_balon »

Postavljacica teme trazila i dobila, pored malih cigancica proci kao pored nekog predmeta...dakle ignorisati. Ignorisanjem prosjaka izbjegavate bilo kakvu daljnu komunikaciju i neugodnosti a da ne kazem da time ne podrzavate i hranite njihove gazde, a sto je jos gore u njihovim glavama to znaci da ne moraju nikad raditi da ce vazda neka budala dati pare...
KB9

#82 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by KB9 »

na autobuskoj u tuzli sam bio svjedok kad lik daje malom cigojneru pola marke a on baca to pola marke i kaze liku da je prosjak :lol: to treba samo palicom kakvom po ledjima kad ti pridje i mirna bosna :thumbup:
JThomas

#83 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by JThomas »

ma samo ne davati.
Mlohavi

#84 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by Mlohavi »

Jedini ispravan odgovor je pogledati s prezirom i gadenje svakog zdravog i sposobnog covjeka koji pruzi ruku. Djecu samo ignorisati, jer sve sto im date ustvari ne dajete njima vec nekim hajvanima koji ih iskoristavaju.
bluerapsody

#85 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by bluerapsody »

mali_balon wrote:Postavljacica teme trazila i dobila, pored malih cigancica proci kao pored nekog predmeta...dakle ignorisati. Ignorisanjem prosjaka izbjegavate bilo kakvu daljnu komunikaciju i neugodnosti a da ne kazem da time ne podrzavate i hranite njihove gazde, a sto je jos gore u njihovim glavama to znaci da ne moraju nikad raditi da ce vazda neka budala dati pare...

''trazila i dobila''... ja sam mu dala taj sitnis iz nekog eto sevapa... a i sta sam drugo mogla uraditi kad je sjeo do mene navalio da me ispituje prvo koliko je sati pa kazem mu koliko je sati pa mi je zamalo razrovio kese u pokusaju da dobije sok od 2 L pa sam mu onda dala uz novcanika tih 90 feninga....pa sam zamalo ostala bez mob za koji je nebitno koliko kosta bitno je da obavlja svoju funkciju i drag mi je poklon od rahmetli nane koja je umrla prije 2 god i skoro pred smrt mi je kupila mob od nekih para koje je stedila da me obraduje jer sam zavrsila master studij. Ali ocito je da tim prosjacima nije zapravo sevap dati jer vecina ih vara narod kao npr ona baba koja se najvise ispred ekonomskog fakulteta razapne bosa po najgorim minusima i ledu i kuka zavija ...narice ...tu istu sam prije par god vidjela rano ujutro u gradu kako skida dobre cipele i tasnu ostavila fino u grmlju i sjela na mjesto da prosi. Ljetos prolazim sa drugaricom onim prolazma izmedju radnji na Bascarsiji kad mi zacujemo i vidimo okupljene starije zene puno njih sto prosi pored njih oni dronjci i sasvim normalno obucene i cuejmo ih jasno glasno prebrojavaju pazar koliko su isprosile nijedna nije navela manje od 100 KM dnevnicu znaci oko ponoci je to bilo ,i kad su skontale da nas dvije stojimo i posmatram u cudu da one zarade nekoliko dobrih hiljada mjesecno prosjacenjem glumeci zaboga nemocne nane isl...Inace ne dajem pare vec odnesem hranu odjecu onima za koje saznam preko bliskih ljudi da im je zaista potrebna pomoc.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#86 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by Truba »

svaki pfening koji dadneš produžavaš agoniju

ne znam što romi rade u americi i kako se prema njima ophode
ima roma po kiseljaku bogatiji su od svih nas ovdje = rade ljudi sa sirovinama

dakle samo rad
ništa davanje para

pare dajite u narodne kuhinje
Rockefeller

#87 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by Rockefeller »

Svugdje je tako. Nauči s tim da živiš, nisi jedina. Žalosno je ali šta se može..
Njanjavi

#88 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by Njanjavi »

bluerapsody wrote:
mali_balon wrote:Postavljacica teme trazila i dobila, pored malih cigancica proci kao pored nekog predmeta...dakle ignorisati. Ignorisanjem prosjaka izbjegavate bilo kakvu daljnu komunikaciju i neugodnosti a da ne kazem da time ne podrzavate i hranite njihove gazde, a sto je jos gore u njihovim glavama to znaci da ne moraju nikad raditi da ce vazda neka budala dati pare...

''trazila i dobila''... ja sam mu dala taj sitnis iz nekog eto sevapa... a i sta sam drugo mogla uraditi kad je sjeo do mene navalio da me ispituje prvo koliko je sati pa kazem mu koliko je sati pa mi je zamalo razrovio kese u pokusaju da dobije sok od 2 L pa sam mu onda dala uz novcanika tih 90 feninga....pa sam zamalo ostala bez mob za koji je nebitno koliko kosta bitno je da obavlja svoju funkciju i drag mi je poklon od rahmetli nane koja je umrla prije 2 god i skoro pred smrt mi je kupila mob od nekih para koje je stedila da me obraduje jer sam zavrsila master studij. Ali ocito je da tim prosjacima nije zapravo sevap dati jer vecina ih vara narod kao npr ona baba koja se najvise ispred ekonomskog fakulteta razapne bosa po najgorim minusima i ledu i kuka zavija ...narice ...tu istu sam prije par god vidjela rano ujutro u gradu kako skida dobre cipele i tasnu ostavila fino u grmlju i sjela na mjesto da prosi. Ljetos prolazim sa drugaricom onim prolazma izmedju radnji na Bascarsiji kad mi zacujemo i vidimo okupljene starije zene puno njih sto prosi pored njih oni dronjci i sasvim normalno obucene i cuejmo ih jasno glasno prebrojavaju pazar koliko su isprosile nijedna nije navela manje od 100 KM dnevnicu znaci oko ponoci je to bilo ,i kad su skontale da nas dvije stojimo i posmatram u cudu da one zarade nekoliko dobrih hiljada mjesecno prosjacenjem glumeci zaboga nemocne nane isl...Inace ne dajem pare vec odnesem hranu odjecu onima za koje saznam preko bliskih ljudi da im je zaista potrebna pomoc.
Cheri draga, realno nesta da ti kazem, ljutila se ne ljutila tako ti je.
Imas zesci problem sa stavom, vidis ovde je prica o prosjacenju i nezeljenom dozivljaju, a ti nama uhvatila pricat o telefonu koji ti je poklonila nena, o master studiju, o masi licnih stvari kojima nije mjesto u ovoj temi, nit ima veze sa temom, sasvim suvisne informacije nebitne za ovu pricu.
E sad ako malo kriticki pogledamo tvoju neutazivu zelju da sa forumskom svjetinom podjelis neke tako intimne crtice iz svog zivota, ja bi rekao onda automatski da se prema ciganchetu nisi postavila dobro, samim tim, za nemili dogadjaj snosis veci dio krivice od tog cigancheta.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#89 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by Jimmy McNulty »

Ja sam jučer umalo baš odlež'o jednog.

Išao prošetat malo popodne i vidim baca petarde, haj šta bi sva djeca vole bacat petarde ali onda vidim da je baci na kera koji je spavao :roll: I ja poče galamit da probudim nesretno pašče, uzmem neki kamenčić i bacim kera, sva sreća pogodim ga i samo što je usto ona petarda eksplodira. Sva sreća ništa keru osim što je traume doživio :mrgreen: onda uhvatim cigića i konto sam mu par dobrih pljeski opalit ali skontam se da to ne razumije ni jezik sile i odustanem.

Uglavnom nemojte me pogrešno shvatit, ali ja još nisam sreo normalnog cigu, sve stoka što ne znači da nema dobrih ali jednostavno ja ih ne volim i ne podnosim ih pa nek ispadnem i rasista ako treba.
maida95

#90 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by maida95 »

Njih čovjek više ne može ni ignorisat', odma' postaju nasilni i bezobrazni. Hiljadu puta sam imala priliku da vidim kako nakon što neko prođe pored njih oni kreću sa psovkama, pa nastave da prate osobu i kad vide da ih osoba totalno ignoriše krenu sa pljuvanjem i udaranjem. Šta čovjek da uradi? Da mu uzvratiš pa i ti njega udariš - odnekud će da se stvori neki "stariji brat" koji će vjerovatno da ti zaprijeti nožem, možda se čak nađe i neki policajac tu koji će opet tebe da kažnjava umjesto tog prosjaka, i eto još goreg problema.
Edin H.

#91 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by Edin H. »

maida95 wrote:Njih čovjek više ne može ni ignorisat', odma' postaju nasilni i bezobrazni. Hiljadu puta sam imala priliku da vidim kako nakon što neko prođe pored njih oni kreću sa psovkama, pa nastave da prate osobu i kad vide da ih osoba totalno ignoriše krenu sa pljuvanjem i udaranjem. Šta čovjek da uradi? Da mu uzvratiš pa i ti njega udariš - odnekud će da se stvori neki "stariji brat" koji će vjerovatno da ti zaprijeti nožem, možda se čak nađe i neki policajac tu koji će opet tebe da kažnjava umjesto tog prosjaka, i eto još goreg problema.
kriza, slabo ide business, pa nervozni :oops:
red evil

#92 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by red evil »

Ciganke što hodaju, odu kod jedne žene, te žene nema u kući, ciganka je sve pretražila samo da je nađe i nađe je u bašti kako kopa krompie i pita je da joj da nešto. Žena joj odgovara, evo okopaj ovo i dobit ćeš 10-20km, ali neće, kaže joj da sam htjela radit ne bih hodala.

Prosjacima ne bih dao ništa, znaju se ustanove gdje možeš tražit, nikad ne bih dao ovim što ghodaju od kuće do kuće, ulicama, bogatiji su od mene. Dok ja vozam auto staro 10god, oni vozaju najnovijeg audija.
DZONPI

#93 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by DZONPI »

Naivan i glup je ista dijagnoza bez ljutnje.
Edin H.

#94 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by Edin H. »

DZONPI wrote:Naivan i glup je ista dijagnoza bez ljutnje.

DZONPI, daj banku :D
Hakiz

#95 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by Hakiz »

Čemu?
Last edited by Hakiz on 02/01/2016 14:37, edited 4 times in total.
Hakiz

#96 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by Hakiz »

Vidi gore.
bluerapsody

#97 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by bluerapsody »

DZONPI wrote:Naivan i glup je ista dijagnoza bez ljutnje.
da naivna sam i glupa sto pokusavam biti dobra , nazalost prema pogresnim ljudima tako mi se ljetos isto desilo nekakva romkinja srednjih god sa djetetom malim u rukama usla u dvoranu u kojoj smo ja i jos dosta ljudi koji izlazu rukotvorine ...uglavnom svi su je redom potjerali i pridje meni place cvilli kuka kako eto fali joj tacno 4.8 KM da kupi bebi pelene i ja kako na nesrecu nisam u tom trenu imala nista sitnih dadnem joj 5 KM i to kasnije ispricam najboljem drugu i on meni na to samo : joj sto bi te sad zadavio ko zeca toliko god se druziimo skupa i kazem ti ne daji nikome nista a ti ludo dajes sve...sto je najgoere u pravu je al eto...i cula sam da ta ista romkinja prilazi ljudima trazi im tacno isti iznos ili nekad cak i vise kukajuci da nema navodno djetetu za pelene
dzejkej

#98 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by dzejkej »

Mene zaskoce jal djeca jal zene kad izlazim iz Bingaca. Fakat zaviruju u kese. Kaze jedan mali 'Sta si to kuupila'. Sou. Postavljacica teme je mescini previse mehka pa joj se mali cigo nadovezo. Ako ti je dosadan samo ga otjeras i Caao sto bi reko Sojic.
Naslovnica

#99 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by Naslovnica »

Nažalost, dokle god raja daje pare ovoj vrsti prosjaka, oni će biti prisutni.
Kažu da su u Ljubljani riješili problem prosjačenja kampanjom, preko sredstava javnog informisanja, izričito se zahtijevalo od ljudi da prestanu davati pare.
Nakon 7 dana ulice su bile očišćene od prosjaka.
A vi samo dajite...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#100 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by Truba »

garant neko u vlasti dobija tal
može se to lako riješiti

50 marki ako te snime da daješ lovu
Post Reply