Daca o Sarajevu!!! ... "fascinira" me ovaj mali:)

SD-6

#76 Re: Daca o Sarajevu!!! ... "fascinira" me ovaj mal

Post by SD-6 »

mujosaistoka wrote:
scimitar wrote:
DACO_SRBIN_SRBENDA (KNZS) - 4. maj 2005. u 14.22 (registrovani član)

Sarajevo je danas ,najtuzniji,najsmjesniji,najpodliji i najjadniji grad na kugli zemaljskoj.Licemjerje i glupost njegovih sadasnjih stanovnika postaje nešto sto ih ontoloski određuje.Grad kvazi umjetnika,kvazi politicara,kvazi sportista...Grad ciji sadasnji stanovnici sami sebe ubjedjuju da nešto vrijede i da su nekome bitni i svjesni su da je to laz ali svjesno i gordo žive u toj laži jer drugog izbora i nemaju.Grad u kojem se fukara obogatila preko noćina muci svojih nekadasnjih sugradjana,na koje i dan-danas gledaju sa zaviscu,zlobom i neuspjesno prikrivenom mrznjom .Grad iz cijih stanovnika isijava mrznja na samu pomen bilo čega sto je srpsko. Plitki u svojim hedonistickim shvatanjima zivota ,olicenim u bureku,cevapima i fildzanu kafe kao i cuvenim izrekama „novi dan nova nafaka” ili „pitu ne jede onaj ko ima nego ko je navik'o” . Nesposobni za objektivno ,dublje, sagledavanje stvari , bez ikakvog smisla za organizaciju i losi improvizatori. Do te mjere uzivljeni u ulogu žrtve ,misle da im pripada pravo na apsolutnu istinu.Uvijek spremni da pokazu na „svog komsiju Srbina,vojnika Armije BiH” kao ,eto, primjera njihove tolerancije i multietnicnosti a već nakon minut,kad se „kamere ugase” tom istom Srbinu psovace majku vlasku i četnicku, govoreci drugom muslimanu „svi su ti oni ,bolan,isti” .Tapsace te po ramenu,gledati u oci i govoriti „pa eto nisu svi Srbi zločinci”.Puni kompleksa proizaslih iz mentalne i fizicke inferiornosti ,nesposobni da obuzdaju svoj pokvarenluk kao logicnu posljedicu toga, pravdaju to nekim ,toboze,sarajevskim duhom, a koji nije ništa drugo nego pokrice i alibi za provincijalni duh,osrednjost (najblaze receno) i primitivizam.Samo se u Sarajevu moglo desiti da se jednom Ivi Andricu dobacuje sa nipodastavanjem u stilu „Halo,pisac, napise li se šta” , a sto je tipican primjer gore navedenog . Da nije riječ o čak i simpaticnom nepriznavanju autoriteta i nepostivanju velicine pokazalo je vrijeme.Tu se radi o zlobi,nepatvorenoj zlobi.U Sarajevu se ,jadni, i danas dan ponose time i takve i slične gestove navode kao primjer tzv.„sarajevskog duha”.„Sarajevske raje”. Ne kaže se dzaba „čega se pametan stidi budala se ponosi” . Kad smo već „kod cuvenog sarajevskog duha” 70-ih i 80-ih a cime se muslimani ponose , iz samo letimicnog pogleda na imena nosioca gradskog duha tog vremena može se zakljuciti da oni ne samo da nemaju razloga da budu ponosni nego nisu sustinski ni ucestvovali u desavanjima tog vremena.Tek tu i tamo pokoji bljesak kao npr. Mirza Delibasic ali zanimljiv podatak je da je u toj cuvenoj utakmici u Grenoblu kada je Bosna postala prvak Evrope u kosarci,najbolji igrac bio jedan Srbin,Zarko Varajic, sa najviše postignutih koseva.Skoro je izasao Bosnin „Almanah” gdje su opisani najveci uspjesi kluba i zanimljivo je da Varajic uopste tu nije spomenut od strane uredjivaca.Istorija se nasilno prekraja i prepravlja,ali kad mogu sa imenom i jezikom zašto ne bi i sa tamo nekim „vlaskim” kosarkasem.Kao i svaka „novokomponovana” i neizivljena „nacija” muslimani su skloni euforiji bez ikakvog utemeljenja i uporista.Drskost,bezobzirnost i nezahvalnost su glavne karakteristike.Nisu rijetki oni koji su u ratu utociste nasli u Srbiji a sad sipaju drvlje i kamenje po srpskom narodu.U Sarajevu ,„olicenju multieticnosti”, pravoslavni popovi ulicom hodaju bez mantije po preporuci vodecih ljudi SPC ,sto nikad nije bilo, nisu rijetki slučajevi fizickog napada i premlacivanja pravoslavnih svestenika a po prvi put u istoriji grada u Gradskoj vlasti nema NIJEDNOG Srbina ,takav slučaj nije zabiljezen ni za vrijeme NDH.U Sarajevu apsolutno svi isto razmišljaju,kao po jednoj matrici,i pozicija i opozicija i obični ljudi.Najnormalnije je cuti na Bosninoj kosarkaskoj utakmici „Ubij Srbina” iako im pola tima cine Srbi a najbolji dokaz iskompleksiranosti nacije je skandiranje „Pusi k... ko te j... ,može Bosna i bez tebe ,Yugoslavijo” , pa i na utakmici Bosna-Litvanija koja nikakve veze nema sa Srbima.Mrznja prema Srbima je duboko utjelovljena i gaji se decenijama a posljednjih nekoliko godina ponovo dizu glavu.Ili misle da su ojacali,ili da su Srbi slabi ili ih neko sa strane „pumpa” ne znam ali znam da ponovo postaju agresivni.Sarajevo je grad gdje se dva muslimana između sebe nikad neće pozdraviti sa „Dobar dan” a ako hrišćanin uputi taj pozdrav muslimanu ili će odgovoriti preko one stvari ili će mu samo reci „Kako ste” !Po svaku cijenu hoće da se razlikuju.Sarajevo je grad gdje se skoro svakodnevno desavaju samoubistva starijih Srba a mladji žive pod psihickim pritiskom neprijateljski nastrojene okoline.Posljedica toga je bjezanje od stvarnosti koje se ogleda kroz razne psihicke probleme ili odavanje alkoholu i narkomaniji.Cest slučaj je da se i čisti Srbin predstavlja kao Hrvat radi dobijanja bilo kakvog posla,jer je Hrvatima ipak malo lakse u Sarajevu a o djeci iz mjesovitih brakova da i ne govorimo.Uvijek prevlada ona strana roditelja koji nije Srbin.Mladje sarajevske preostale Srpkinje se udaju za muslimane ,vjerovatno u nadi da će nekad prestati nositi taj nametnuti pecat pripadnice agresorskog,genocidnog,naroda a dijete u pravilu nikad ne nosi Srpsko ime,nego kobajagi neutralno ,Damir ili Zlatan ,sljedece koljeno je već Muhamed.Oni muslimani koji su ozenjeni Srpkinjama ,to isticu sa ponosom ,opet kao primjer „kosmopolitizma”,„multieticnosti” i „tolerancije” ali samo da se Vlasi ne dosjete.Po Islamu je dozvoljeno da muskarac musliman ozeni nemuslimanku jer je na taj način prevodi u svoju vjeru ,ona nosi njegovo prezime a pitajte muslimane šta misle o udajama muslimanki za Srbe ili Hrvate pa ćete vidjeti šta će vam reci.Ima da je se odreknu preko novina.Sarajevo je jedini grad u Evropi u kojem se u picu ne stavlja svinjska sunka ni u jednoj piceriji u gradu.Sarajevo je grad u kojem će vam taksista u autu pricati o SVIM Srbima kao koljacima i divljacima ni ne sluteci da u autu vozi bas jednog Srbina jer on ZNA da je Sarajevo jednonacionalan grad i bas ga briga.Ti si tu svakako u posjeti roditeljima.Sarajevo je grad u kojem su popljuvali i one Srbe u koje su se do juče kleli (Vesovica,Divjaka,Pejanovica,Tifu).Sarajevo je grad gdje pokoji zalutali Srbin i danas smanjuje ton kad izgovara neko srpsko ime i pazi na svaku izgovorenu riječ.Sarajevo je grad gdje se nije rodila nijedna srpska beba već godinama.Sarajevo je grad gdje su Srbi natjerani da prodaju svoju imovinu u bescijenje.Sarajevo je grad iz kojeg je otisao svako normalan i svako ko je imao gdje a kad umre još ono malo srpskih i hrvatskih bakica i tetkica i kad se bagra docepa i tih preostalih stanova ,Sarajevo će postati stopostotno multietnicki grad ali od siptara,sandzaklija,pokojeg bosanskog muslimana,iranaca,pakistanaca,turaka i ostale islamske „brace”.Sarajevo je grad gdje će svaki kvart za par godina imati svoju dzamiju.Sarajevo je siv grad.Sarajevo je zaista muslimanski grad.”
:( gola istina-sve..... :(
"The truth is out there" :shock: :lol: :lol:
:
dreams

Post by dreams »

Image

:D

Image

:oops:
Oficir s puzom

Post by Oficir s puzom »

dreams wrote:
mujosaistoka wrote:-oni koji nose Ku Kluks Klan kapuljace po Dobrinji i prijete Srbima
ako ovo ima i 1% istine, od mene imaju kahvuchini samo za kreativnost :D:D:D

razapese li ikoga...na zapaljen mjesec i zvijezdu? :D
Toozla wrote:
Nenadv24 wrote: Upitna jeste multietničnost BL, Mostara i Prijedora ali vjeruj mi da je Beograd multietničniji od današnjeg Sarajeva.
...pa, naravno da je multieticniji....nije Armija BIH ili HV drzala Beograd u okruzenju cetri godine i otkinula mu pola duse...
primjeti se ta kreativnost...pogotovo nocu kad prizdiju posljednju gradsku dzamiju :lol:

stoka srpska :-?
ima stoke bolje no ljudi!

a dokaz za to si ti!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

a o djeci iz mjesovitih brakova da i ne govorimo.Uvijek prevlada ona strana roditelja koji nije Srbin.Mladje sarajevske preostale Srpkinje se udaju za muslimane ,vjerovatno u nadi da će nekad prestati nositi taj nametnuti pecat pripadnice agresorskog,genocidnog,naroda a dijete u pravilu nikad ne nosi Srpsko ime,nego kobajagi neutralno ,Damir ili Zlatan ,sljedece koljeno je već Muhamed.Oni muslimani koji su ozenjeni Srpkinjama ,to isticu sa ponosom ,opet kao primjer „kosmopolitizma”,„multieticnosti” i „tolerancije” ali samo da se Vlasi ne dosjete.Po Islamu je dozvoljeno da muskarac musliman ozeni nemuslimanku jer je na taj način prevodi u svoju vjeru ,ona nosi njegovo prezime a pitajte muslimane šta misle o udajama muslimanki za Srbe ili Hrvate pa ćete vidjeti šta će vam reci
:x odakle njemu pravo da dira u nas?

da zeli nesto da promijeni, vratio bi se i Daca i svi ostali...
najlakse je tako iz daleka srati....
sita sam ja takvih....
:x
Oficir s puzom

Post by Oficir s puzom »

mIRCerka wrote:
a o djeci iz mjesovitih brakova da i ne govorimo.Uvijek prevlada ona strana roditelja koji nije Srbin.Mladje sarajevske preostale Srpkinje se udaju za muslimane ,vjerovatno u nadi da će nekad prestati nositi taj nametnuti pecat pripadnice agresorskog,genocidnog,naroda a dijete u pravilu nikad ne nosi Srpsko ime,nego kobajagi neutralno ,Damir ili Zlatan ,sljedece koljeno je već Muhamed.Oni muslimani koji su ozenjeni Srpkinjama ,to isticu sa ponosom ,opet kao primjer „kosmopolitizma”,„multieticnosti” i „tolerancije” ali samo da se Vlasi ne dosjete.Po Islamu je dozvoljeno da muskarac musliman ozeni nemuslimanku jer je na taj način prevodi u svoju vjeru ,ona nosi njegovo prezime a pitajte muslimane šta misle o udajama muslimanki za Srbe ili Hrvate pa ćete vidjeti šta će vam reci
:x odakle njemu pravo da dira u nas?

da zeli nesto da promijeni, vratio bi se i Daca i svi ostali...
najlakse je tako iz daleka srati....
sita sam ja takvih....
:x
pravo da ti kazem mirci ne bih imao nista protiv da zivim u sarajevu...

nek prica ko sta hoce... ne vjerujem ipak da je mrtav taj prepozantljivi sarajevski duh..
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Oficir s puzom wrote:
pravo da ti kazem mirci ne bih imao nista protiv da zivim u sarajevu...

nek prica ko sta hoce... ne vjerujem ipak da je mrtav taj prepozantljivi sarajevski duh..
daleko od toga da je mrtav....Fazon je sto Daca i slicni njemu nisu sarajeva ni na TVu vidjeli godinama i samo slusaju sta im drugi govore...
slusa nekadasnje stanovnike Sarajeva koji su zbog OTADZBINE napustili svoje stanove u Centru i Starom Gradu i otisli u "predgradje" (Lukavicu) pa im je neobicno da ih budi ptica u shumi a ne tramvaj...pa se lako isfrustriraju....
a znam ih par takvih :D

ali to ti je ono SAM PAO SAM SE UBIO....
ja tebi garantujem da tebi ne bi falila dlaka na glavi da si ovdje....
a Daci.... pa ja bih mu prva opalila Samarchinu.. onako reda radi... :D
trtmrt

Post by trtmrt »

nestea wrote:Ne procitah citav post jer vidim da neko glupo dijete pise na pocetku. Evo npr. samo jednu stvar cu navesti. Po Islamu covjek moze ozeniti nemuslimanku i time ona NEMORA preci na Islam vec moze sacuvati svoju vjeru i on joj mora osigurati da ide u svoje bogomolje i izvrsava duznosti vjere. Eto, ostalo sam procitaj a ne blebetaj bezveze sto si cuo od baba na sjelima...
sto ne bi mogla i zena tako?

a sta MORAJU biti djeca?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

trtmrt wrote:
nestea wrote:Ne procitah citav post jer vidim da neko glupo dijete pise na pocetku. Evo npr. samo jednu stvar cu navesti. Po Islamu covjek moze ozeniti nemuslimanku i time ona NEMORA preci na Islam vec moze sacuvati svoju vjeru i on joj mora osigurati da ide u svoje bogomolje i izvrsava duznosti vjere. Eto, ostalo sam procitaj a ne blebetaj bezveze sto si cuo od baba na sjelima...
sto ne bi mogla i zena tako?

a sta MORAJU biti djeca?
svaki iole normalni roditelj NE SILI dijete da MORA BITI nesto....
djeca svakako sama pronadju svoj put, prije ili kasnije....
trtmrt

Post by trtmrt »

mIRCerka wrote:svaki iole normalni roditelj NE SILI dijete da MORA BITI nesto....
djeca svakako sama pronadju svoj put, prije ili kasnije....

ne pricamo ovdje o normalnim roditeljima, nego o ovome sto je podebljano. nek se jave oni koji to poznaju, a ne da pricamo sada bezveze "sto si cula od baba na sjelima..."
rei

Post by rei »

mujosaistoka wrote:
dreams wrote:
mujosaistoka wrote:-oni koji nose Ku Kluks Klan kapuljace po Dobrinji i prijete Srbima
ako ovo ima i 1% istine, od mene imaju kahvuchini samo za kreativnost :D:D:D

razapese li ikoga...na zapaljen mjesec i zvijezdu? :D
ko je gori? vi što onanišete na idiote ili sami idioti?? :-)

Image

stoka bošnjačka :-?

P.S. multietniĆko sarajevo :lol: :lol:

http://www.avaz.ba/absolutenm/anmviewer ... =12&isasp=

Sarajevo nije rasistički grad
Policiji nije ništa poznato * Stanovnici Dobrinje tvrde da nije bilo incidenata * Narušavanje mirnog suživota

Prema informacijama objavljenim u "Večernjem listu", "Blicu" i na Srni, na međuentitetskoj liniji u sarajevskom naselju Dobrinja IV prije tri dana grupa mladića, među kojima su neki, navodno, imali i bijele kapuljače kakve nose pripadnici američkih rasističkih organizacija, u noćnim satima vrijeđalisu na nacionalnoj osnovi stanovništvo srpskog entiteta.
Tragom te informacije, od portparola MUP-a Sarajevskog kantona Magbula Škore saznali smo da je policija provjerila sve navode i utvrdila da se ništa slično nije desilo, a pogotovo ne stoje insinuacije o rasizmu.
Provjere policije

- Policija je obišla teren i razgovarala sa stanovnicima oba entiteta, ali oni nisu ništa primijetili. U vrijeme kad se navodno desio incident, na tom području bile su tri patrole i nijednoj od njih nije ništa slično dojavljeno. Uopće ne znam odakle takve informacije i napisi u novinama - kaže Škoro.
Prema potvrdi dobivenoj iz CJB Istočno Sarajevo, za taj navodni incident policija je saznala iz novina. Njihove ekipe odmah su obišle teren, a razmijenile sui informacije sa kolegama iz Novog Grada u FBiH. Ustanovili su da incidenta uopće nije bilo i da je u pitanju bilo samo zlonamjerno plasiranje laži.
Načelnik općine Novi Grad Damir Hadžić ogorčen je zbog pisanja "Večernjeg lista" i "Blica". Smatra da neko namjerno želi raspiriti mržnju.
- Ne znam zbog čega se stalno potencira priča da su stanovnici Dobrinje I i IV ugroženi kad nije tako. Odgovorno tvrdim da je stanje stabilno i da građani ovih naselja sasvim mirno žive - kaže Hadžić.
Miran suživot

Na pitanje da li je grupa mladića iz Federacije dolazila te noći i uznemiravala ih, stanovnici Dobrinje iz oba entiteta ostali su zapanjeni.
- To je laž. Ništa se nije desilo. Živim ovdje i valjda bih znao. Sasvim normalno živimo sa Bošnjacima i niko nikoga ne dira. Ne znam zašto stalno potenciraju mržnju kad imamo sasvim normalne komšijske odnose - kaže Stojan Grbović, stanovnik srpskog dijela Dobrinje IV.
Isto misli i njegov komšija Ahmed Hajro, koji živi u federalnom dijelu.
- Svaki dan pijemo kafu i družimo se. Ne znam s koje strane dolaze laži i zašto se stvaraju suvišne tenzije - kaže Hajro.

M. SOKOLAR

Hadžić: Obratit ćemo se Vijeću za štampu

Kako navodi načelnik Hadžić, čelni ljudi općine Novi Grad obratit će se Vijeću za štampu i drugim nadležnim ustanovama i zahtijevati da se sankcionišu oni koji su pisali tekstove, a nisu poštovali novinarske kodekse.
Škoro: Autor je trebao kontaktirati MUP KS

- Autor teksta u "Večernjem listu" trebao nas je pitati da li se nešto dogodilo, a ne da piše bez ikakvog osnova. Tekst je veoma tendenciozan. Činjenica je da ljudi mirno žive i da nisu potrebne intervencije - kaže Škoro.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

rei wrote: Prema informacijama objavljenim u "Večernjem listu", "Blicu" i na Srni, na međuentitetskoj liniji u sarajevskom naselju Dobrinja IV prije tri dana grupa mladića, među kojima su neki, navodno, imali i bijele kapuljače kakve nose pripadnici američkih rasističkih organizacija, u noćnim satima vrijeđalisu na nacionalnoj osnovi stanovništvo srpskog entiteta.
Tragom te informacije, od portparola MUP-a Sarajevskog kantona Magbula Škore saznali smo da je policija provjerila sve navode i utvrdila da se ništa slično nije desilo, a pogotovo ne stoje insinuacije o rasizmu.
Ma obukla raja dukseve, a ovi to vidili prvi put u zivotu, pa nisu znali kako da ih opisu... :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

mujosaistoka wrote:
Alfons Kauders wrote:
rei wrote: Prema informacijama objavljenim u "Večernjem listu", "Blicu" i na Srni, na međuentitetskoj liniji u sarajevskom naselju Dobrinja IV prije tri dana grupa mladića, među kojima su neki, navodno, imali i bijele kapuljače kakve nose pripadnici američkih rasističkih organizacija, u noćnim satima vrijeđalisu na nacionalnoj osnovi stanovništvo srpskog entiteta.
Ma obukla raja dukseve, a ovi to vidili prvi put u zivotu, pa nisu znali kako da ih opisu... :D
vidili??? :D ti si polupismen!! :lol: :lol:
neću više gubiti vrijeme na polupismenog fašistu! :)
Hmmm vecina ljudi me proziva da sam komunista, ponekad se javi poneko pa kaze da sam cetnik, il ustasa, al ti si me prvi skonto, svaka ti cast, da ja sam fasista ! :D

I nisam polupismen, vec nepismen. :)
rei

Post by rei »

eeee tugo moja i "poznam" :(
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

rei wrote:eeee tugo moja i "poznam" :(
"Poznam" i to "na zalost"... :lol:
Nex

#90 Daco budalo

Post by Nex »

Daco glupane mislis li ti da je danas 06 maj 1389, seljacino sdna kaconis, koji nemas pojma sta seres ali eto ti kao pametan,da nisi mozda kakav profesor sociologije ili politolog?
Dje si bio '92 kopile, je li mogao prismrdjet pusci ili si jos piso u carsafe? Nemas ti pojma a lajes, jebala te ona krava sa Durmitora sto krepa sto je ni zemlja nece htjet kad rodi junaka-kome ce posteni ljudi kad tad glavu otkinuti. Dje si smrdo,pitaj svoju seku kako se je karala po Sarajevu. Je li ti tokad pricala. Znam te ja pasce nacionalisticko.

Svoj otrov sipaj sebi u usta, domuze peksini.

Ovakav ce mi nerast pricati o Sarajevu! Mrs... :x :!:
posaric

Post by posaric »

Nenadv24 wrote:
Upitna jeste multietničnost BL, Mostara i Prijedora ali vjeruj mi da je Beograd multietničniji od današnjeg Sarajeva.
Hajde da malo analiziramo gradove kao što su Beograd, Zagreb, Banja Luka i Mostar pa da ga usporedimo sa Sarajevom !
trtmrt

Post by trtmrt »

posaric wrote: Hajde da malo analiziramo gradove kao što su Beograd, Zagreb, Banja Luka i Mostar pa da ga usporedimo sa Sarajevom !
Beograd, Zagreb, Prag, Berlin i slicno nisu dobri primjeri za usporedbu. Radi se o glavnim gradovima jednonacionalnih drzava. Bolje bi bilo da si naveo Bruxelles, glavni grad jedne umjetno stvorene drzave (tampon drzave).

Banjaluka, Mostar i Sarajevo se vec mogu porediti.

Mostar nije ociscen od Bosnjaka kao sto je Sarajevo od Srba i Hrvata.

Osim sto je bosnjacki dio Mostara potpuno ociscen od Hrvata, kao i Sarajevo.
rei

Post by rei »

trtmrt wrote:
posaric wrote: Hajde da malo analiziramo gradove kao što su Beograd, Zagreb, Banja Luka i Mostar pa da ga usporedimo sa Sarajevom !
Beograd, Zagreb, Prag, Berlin i slicno nisu dobri primjeri za usporedbu. Radi se o glavnim gradovima jednonacionalnih drzava. Bolje bi bilo da si naveo Bruxelles, glavni grad jedne umjetno stvorene drzave (tampon drzave).

Banjaluka, Mostar i Sarajevo se vec mogu porediti.

Mostar nije ociscen od Bosnjaka kao sto je Sarajevo od Srba i Hrvata.

Osim sto je bosnjacki dio Mostara potpuno ociscen od Hrvata, kao i Sarajevo.

Ja vam kazem da i na forumu ima terorista ..... joj kako samo kakis
i kako s lakocom kazes ono "ociscen".... fujjjjj :zzzz:
trtmrt

Post by trtmrt »

rei wrote:Ja vam kazem da i na forumu ima terorista ..... joj kako samo kakis
i kako s lakocom kazes ono "ociscen".... fujjjjj
dobro dosao u svakodnevnicu. mogu ja pisati i drugacije, mogu ja staviti i pod navodnike "ociscen". ali cinjenice su cinjenice. tu se cistilo i cisti s lakocom. bilo puskom bilo drugim jos efikasnijim mirnodopskim sredstvima ciscenja, ops "ciscenja".
rei

Post by rei »

trtmrt wrote:
rei wrote:Ja vam kazem da i na forumu ima terorista ..... joj kako samo kakis
i kako s lakocom kazes ono "ociscen".... fujjjjj
dobro dosao u svakodnevnicu. mogu ja pisati i drugacije, mogu ja staviti i pod navodnike "ociscen". ali cinjenice su cinjenice. tu se cistilo i cisti s lakocom. bilo puskom bilo drugim jos efikasnijim mirnodopskim sredstvima ciscenja, ops "ciscenja".

ma dosta si ti meni rekao :x , zivim ja u Federaciji i vrlo dobro znam
ko je cistio , i ko je za suzivot a ko nije i ne kaki vise ....
trtmrt

Post by trtmrt »

rei wrote:ma dosta si ti meni rekao :x , zivim ja u Federaciji i vrlo dobro znam
ko je cistio , i ko je za suzivot a ko nije i ne kaki vise ....
za suzivot pod uvjetima koje ja odredim.

srbi su bili najvise za suzivot...u jugoslaviji, zar ne?

prica se ponavlja.
posaric

Post by posaric »

http://www.beograd.org.yu/cms/view.php?id=1201

STANOVNIŠTVO PREMA NACIONALNOM SASTAVU U BG(popis 2002):
Nacionalno se izjasnili - 1.546.812
Srbi - 1.417.187
Jugosloveni - 22.161
Crnogorci - 21.190
Hrvati - 10.381
Makedonci - 8.372
Romi - 19.191
Muslimani - 4.617
Goranci - 3.340
Slovaci - 2.199
Slovenci - 2.084
Mađari - 2.080
Albanci - 1.492
Rumuni - 1.379
Bugari - 1.272
Bošnjaci - 1.188
Rusi - 1.049
Nemci - 481
Ukrajinci - 433
Česi - 422
Rusini - 216
Bunjevci - 183
Vlasi - 71
Ostali - 4.369
Regionalna pripadnost - 586
Nacionalno se nisu izjasnili - 29.312
Nepoznato - 20.869

http://www.beograd.org.yu/cms/view.php?id=1181

Prema popisu stanovništva iz 2002. godine Beograđana pravoslavne veroispovesti ima 90,68%, islamske 1,29%, katoličke 1,03%, protestanata 0,24%, 0,03% Jevreja, 2,02% su nepoznate veroispovesti, a 3% se izjasnilo da nisu vernici.
rei

Post by rei »

vidim ja da je ovo najezda tnikusa :shock:
trtmrt

Post by trtmrt »

rei wrote:vidim ja da je ovo najezda tnikusa
ne znam sto su tnikuse, ali svejedno - ti si ionako za suzivot ukoliko se ne varam ?
rei

Post by rei »

trtmrt wrote:
rei wrote:vidim ja da je ovo najezda tnikusa
ne znam sto su tnikuse, ali svejedno - ti si ionako za suzivot ukoliko se ne varam ?

moze li ikako makar pod jednim uslovom da istjeramo cetnike pa da
se srpski narod malo razrahati i prodise.... :D
Locked