Famozna zabrana ispod Euro3

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

530i

#76 Re: Famozna zabrana ispod Euro3

Post by 530i »

Ova zabrana je populistički potez političara. Neke realne strategije tu nema. Za početak da se barem uvede kontrola prisutnosti katalizatora na tehničkim pregledima, pa onda sve ostalo.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#77 Re: Famozna zabrana ispod Euro3

Post by konektovan »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Stihy wrote:Realno ova je "odredba" donesena da ne bude priče kako KS češka muda dok je haman vanredno stanje.

Ova država ima pun qrac zakona koje niko ne poštuje pa će tako biti i sa ovim.

Baš me zanima kako bi ministar MUPETA i premijer objasnili isključenje iz saobraćaja mog komšije inače 100% rvi koji vozi euro 0 doniranu Feliciju?
Tipa parkiraj svoje smeće koje smo ti mi ( Federalno ministarstvo donirali) dali i nastavi dalje u kolicima?

:thumbup:

:bih:
Ja imao 1997 godine Feliciju 1.6 benzin imala katalizator...ne znam koja je norma bila ali sigurno nije ispod Euro3.

Tesko da je bila euro 3, al' eto.... :zoka:
corsa

#78 Re: Famozna zabrana ispod Euro3

Post by corsa »

konektovan wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Stihy wrote:Realno ova je "odredba" donesena da ne bude priče kako KS češka muda dok je haman vanredno stanje.

Ova država ima pun qrac zakona koje niko ne poštuje pa će tako biti i sa ovim.

Baš me zanima kako bi ministar MUPETA i premijer objasnili isključenje iz saobraćaja mog komšije inače 100% rvi koji vozi euro 0 doniranu Feliciju?
Tipa parkiraj svoje smeće koje smo ti mi ( Federalno ministarstvo donirali) dali i nastavi dalje u kolicima?

:thumbup:

:bih:
Ja imao 1997 godine Feliciju 1.6 benzin imala katalizator...ne znam koja je norma bila ali sigurno nije ispod Euro3.

Tesko da je bila euro 3, al' eto.... :zoka:
Ma kakav euro 3, Mercedes C180, dakle benzin, iz 1997. euro 2.
drndalo

#79 Re: Famozna zabrana ispod Euro3

Post by drndalo »

Samo vi zavidni lajte, Dino-Kifla Konakovic, u ostrom napadu na SmoG, sa lijevog krila, odmah postigao zavidan uspijeh, te se vedrina i sunce vratilo u grad... Steta sto ranije ne napade sMOG...
Drvosjeca iz Dejcica

#80 Re: Famozna zabrana ispod Euro3

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

drndalo wrote:Samo vi zavidni lajte, Dino-Kifla Konakovic, u ostrom napadu na SmoG, sa lijevog krila, odmah postigao zavidan uspijeh, te se vedrina i sunce vratilo u grad... Steta sto ranije ne napade sMOG...
Strah i trepet za smog. :mrgreen:
mahalas505

#81 Re: Famozna zabrana ispod Euro3

Post by mahalas505 »

drndalo wrote:Samo vi zavidni lajte, Dino-Kifla Konakovic, u ostrom napadu na SmoG, sa lijevog krila, odmah postigao zavidan uspijeh, te se vedrina i sunce vratilo u grad... Steta sto ranije ne napade sMOG...
Jedna trica iz coska, a ne vidi se ni kos od smoga :D .
Hemera

#82 Re: Famozna zabrana ispod Euro3

Post by Hemera »

i nova kola čade u pm,danas sam vidjela 2 renoa,crni dim ko da je ćumur nazad sa solunarom i to novija,a tu su i pasati fiati i slično
amar1994

#83 Re: Famozna zabrana ispod Euro3

Post by amar1994 »

Hemera wrote:i nova kola čade u pm,danas sam vidjela 2 renoa,crni dim ko da je ćumur nazad sa solunarom i to novija,a tu su i pasati fiati i slično
da su novi nisu sigurno,noviji da,eh to su ti oni sa povadjenim DPF-ovima i katalizatorima,uz to jos ako su lose dizne ljepota :-)
Hemera

#84 Re: Famozna zabrana ispod Euro3

Post by Hemera »

amar1994 wrote:
Hemera wrote:i nova kola čade u pm,danas sam vidjela 2 renoa,crni dim ko da je ćumur nazad sa solunarom i to novija,a tu su i pasati fiati i slično
da su novi nisu sigurno,noviji da,eh to su ti oni sa povadjenim DPF-ovima i katalizatorima,uz to jos ako su lose dizne ljepota :-)
ne znam da li ovaj ima ali,možda mu se vlasnik prepozna,boja mu je tamnij malo od ove,sa svijetlo sivim okolo ovim platikama ili kako se to već zove zadnji dio mu je crn i stakla i sve i baca crno nazad
viđen na malti
nek se ubije

http://allfotocars.com/data_images/gall ... nic-05.jpg
Last edited by Hemera on 30/12/2015 17:01, edited 2 times in total.
vjesticanametli

#85 Re: Famozna zabrana ispod Euro3

Post by vjesticanametli »

vozim i nemam 3 vec 2 i ne zanima me njihova zabrana :D vidim danas uredno voze i drugi :lol: :lol:
Hemera

#86 Re: Famozna zabrana ispod Euro3

Post by Hemera »

EURO ĐŽ norma za nju ništa ne važi :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
vjesticanametli

#87 Re: Famozna zabrana ispod Euro3

heeej ne zezaj se sa svetim slovom naseg obrazovnog kadra :lol: naravno da ne vazi......kad sastave ovu zemlju kako treba mozemo pricati do tada od mene dosta sto servisiram svoje vozilo i ne bacam smece okolo, ne pljujem, ne kradem i ne ubijam...... ja letim sa euro 2 :-D :D
Edin H.

#88 Re: Famozna zabrana ispod Euro3

Post by Edin H. »

vjesticanametli wrote:vozim i nemam 3 vec 2 i ne zanima me njihova zabrana :D vidim danas uredno voze i drugi :lol: :lol:

:shock:
vjesticanametli

#89 Re: Famozna zabrana ispod Euro3

:gunjastajl:
jefferson

#90 Re: Famozna zabrana ispod Euro3

Post by jefferson »

joooj ja mjere jbt. Garant je neko vec upitao, a sta sa autima koja su kao Euro IV, V a povadjeni DPF filteri, ili katalizatori?
Seawolf

#91 Re: Famozna zabrana ispod Euro3

Post by Seawolf »

Onaj koji je donio ovakvu odluku u ovakvoj situaciji je priličan nepoznavalac auta, njihove tehnike i izduvnih gasova (a, pretpostavljam i većine drugih stvari).

Kada je zagađenje smogom u gradovima u pitanju, presudna je količina čvrstih nesagorjelih čestica (čađ), koju izbacuju automobili, a u tom slučaju se nikako istom normom ne mogu tretirati dizelaši i benzinci/LPG-aši. Prva norma koja za benzince uopšte tretira količinu čađi je Euro 5, a za dizelaše se količina čađi propisuje još od Euro 1 norme.

Ako se baš htjelo nešto razumno odlučiti, onda je trebalo uvesti privremenu odredbu da se zabrani kretanje po gradu za benzince sa minimalno Euro 2 normom (zbog ograničenja količine emitovanog HC+NOx-a), a za dizele sa minimalno Euro 4 (zbog ograničenja količine izbačene čađi i emitovanog HC+NOx-a).
jefferson

#92 Re: Famozna zabrana ispod Euro3

Post by jefferson »

Seawolf wrote:Onaj koji je donio ovakvu odluku u ovakvoj situaciji je priličan nepoznavalac auta, njihove tehnike i izduvnih gasova (a, pretpostavljam i većine drugih stvari).

Kada je zagađenje smogom u gradovima u pitanju, presudna je količina čvrstih nesagorjelih čestica (čađ), koju izbacuju automobili, a u tom slučaju se nikako istom normom ne mogu tretirati dizelaši i benzinci/LPG-aši. Prva norma koja za benzince uopšte tretira količinu čađi je Euro 5, a za dizelaše se količina čađi propisuje još od Euro 1 norme.

Ako se baš htjelo nešto razumno odlučiti, onda je trebalo uvesti privremenu odredbu da se zabrani kretanje po gradu za benzince sa minimalno Euro 2 normom (zbog ograničenja količine emitovanog HC+NOx-a), a za dizele sa minimalno Euro 4 (zbog ograničenja količine izbačene čađi i emitovanog HC+NOx-a).
Ma daj bolan, daj narodu hljeba i igara. Ovo je kao da se nesto radi.
Ako hoce da rjese zagadjenje treba se poceti govoriti o lozenju cvrstih energenata i slicno.
Koliko tona cumura se izlozi u Sarajevu dnevno? Loze?
Na kraju, sto ne donesu odluku o kvaliteti goriva da bude na nivou EU?
topcam
Vozim: uzbrdo

#93 Re: Famozna zabrana ispod Euro3

Post by topcam »

Balkoni su DEFINITIVNO manje ograniceni od reportera na kliksu. (!)

http://www.klix.ba/vijesti/bih/svaki-tr ... /151230007
Laplace

#94 Re: Famozna zabrana ispod Euro3

Post by Laplace »

Filter wrote:
ranger wrote:jedino rjesenje je u subvenciji grijanja na struju. struju proizvodimo i samim tim možemo sniziti cijenu i ljude forsirati da se griju na istu. mozda provesti akciju podjele peći. nije jeftino, nije po volji ali je jedini način.
bolja drzava je zbog toga i forsirala plin i funkcionisalo je do u nazad 5-6 godina, ali sa padom standarda i porastom cijene plina ljudi masovno odustaju od tog nacina grijanja i loze - SVE. ali bukvalno sve sto moze izgoriti.
ako neko misli da je struja manji zagadjivac, skoro je bio tekst o tome
http://www.fokus.ba/168799/vijesti/bih/ ... rak-u-bih/
neko je u prethodnim postovima spomenuo pelet kako losu stvar... e jbga, makar nesto procitajte prije nego sto bubnete.

standard nam je los, energetska, stambena, socijalna (nastavi niz) politika jos gora :roll:
ova zabrana nece nista promijeniti
To je tačno, ali je novinar (bar koliko vidim na slici) u fokus slike postavio vodotoranj koji služi za hlađenje rashladne tečnosti u TE. Dimnjaci koji izbacuju štetne plinove su tanji i viši.
Edin H.

#95 Re: Famozna zabrana ispod Euro3

Post by Edin H. »

vjesticanametli wrote::gunjastajl:
Pocetnicka sreca :oops:
hizo ramidovic

#96 Re: Famozna zabrana ispod Euro3

Post by hizo ramidovic »

umeneje euro 0 idagaja vidim koceme zaustavit jasam platijo registraciu ukesu paimam pravo dase vozam kadmie cejf umene zdrak ni je zagadzen adzejes nekse snadzu koija
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#97 Re: Famozna zabrana ispod Euro3

Post by Entropio »

Ukinuse zabranu. Dugo je trajala. :lol:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#98 Re: Famozna zabrana ispod Euro3

Post by bitanga_sa_otesa »

Image
zrakomlat

#99 Re: Famozna zabrana ispod Euro3

Post by zrakomlat »

:lol:
direstraits0078

#100 Re: Famozna zabrana ispod Euro3

Post by direstraits0078 »

Sta kazu, hoce li zabraniti vatromet veceras, zagadjuje i to, i petarde, ali vatromet ga ono bas usmrdi, ušĆuje se pravo, toliko se ušĆuje usi zabole. :D
Post Reply