Famozna zabrana ispod Euro3
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
530i
#76 Re: Famozna zabrana ispod Euro3
Ova zabrana je populistički potez političara. Neke realne strategije tu nema. Za početak da se barem uvede kontrola prisutnosti katalizatora na tehničkim pregledima, pa onda sve ostalo.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#77 Re: Famozna zabrana ispod Euro3
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ja imao 1997 godine Feliciju 1.6 benzin imala katalizator...ne znam koja je norma bila ali sigurno nije ispod Euro3.Stihy wrote:Realno ova je "odredba" donesena da ne bude priče kako KS češka muda dok je haman vanredno stanje.
Ova država ima pun qrac zakona koje niko ne poštuje pa će tako biti i sa ovim.
Baš me zanima kako bi ministar MUPETA i premijer objasnili isključenje iz saobraćaja mog komšije inače 100% rvi koji vozi euro 0 doniranu Feliciju?
Tipa parkiraj svoje smeće koje smo ti mi ( Federalno ministarstvo donirali) dali i nastavi dalje u kolicima?
![]()
Tesko da je bila euro 3, al' eto....
- corsa
#78 Re: Famozna zabrana ispod Euro3
Ma kakav euro 3, Mercedes C180, dakle benzin, iz 1997. euro 2.konektovan wrote:Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ja imao 1997 godine Feliciju 1.6 benzin imala katalizator...ne znam koja je norma bila ali sigurno nije ispod Euro3.Stihy wrote:Realno ova je "odredba" donesena da ne bude priče kako KS češka muda dok je haman vanredno stanje.
Ova država ima pun qrac zakona koje niko ne poštuje pa će tako biti i sa ovim.
Baš me zanima kako bi ministar MUPETA i premijer objasnili isključenje iz saobraćaja mog komšije inače 100% rvi koji vozi euro 0 doniranu Feliciju?
Tipa parkiraj svoje smeće koje smo ti mi ( Federalno ministarstvo donirali) dali i nastavi dalje u kolicima?
![]()
Tesko da je bila euro 3, al' eto....
- drndalo
#79 Re: Famozna zabrana ispod Euro3
Samo vi zavidni lajte, Dino-Kifla Konakovic, u ostrom napadu na SmoG, sa lijevog krila, odmah postigao zavidan uspijeh, te se vedrina i sunce vratilo u grad... Steta sto ranije ne napade sMOG...
- Drvosjeca iz Dejcica
#80 Re: Famozna zabrana ispod Euro3
Strah i trepet za smog.drndalo wrote:Samo vi zavidni lajte, Dino-Kifla Konakovic, u ostrom napadu na SmoG, sa lijevog krila, odmah postigao zavidan uspijeh, te se vedrina i sunce vratilo u grad... Steta sto ranije ne napade sMOG...
-
mahalas505
#81 Re: Famozna zabrana ispod Euro3
Jedna trica iz coska, a ne vidi se ni kos od smogadrndalo wrote:Samo vi zavidni lajte, Dino-Kifla Konakovic, u ostrom napadu na SmoG, sa lijevog krila, odmah postigao zavidan uspijeh, te se vedrina i sunce vratilo u grad... Steta sto ranije ne napade sMOG...
- Hemera
#82 Re: Famozna zabrana ispod Euro3
i nova kola čade u pm,danas sam vidjela 2 renoa,crni dim ko da je ćumur nazad sa solunarom i to novija,a tu su i pasati fiati i slično
- amar1994
#83 Re: Famozna zabrana ispod Euro3
da su novi nisu sigurno,noviji da,eh to su ti oni sa povadjenim DPF-ovima i katalizatorima,uz to jos ako su lose dizne ljepotaHemera wrote:i nova kola čade u pm,danas sam vidjela 2 renoa,crni dim ko da je ćumur nazad sa solunarom i to novija,a tu su i pasati fiati i slično
- Hemera
#84 Re: Famozna zabrana ispod Euro3
ne znam da li ovaj ima ali,možda mu se vlasnik prepozna,boja mu je tamnij malo od ove,sa svijetlo sivim okolo ovim platikama ili kako se to već zove zadnji dio mu je crn i stakla i sve i baca crno nazadamar1994 wrote:da su novi nisu sigurno,noviji da,eh to su ti oni sa povadjenim DPF-ovima i katalizatorima,uz to jos ako su lose dizne ljepotaHemera wrote:i nova kola čade u pm,danas sam vidjela 2 renoa,crni dim ko da je ćumur nazad sa solunarom i to novija,a tu su i pasati fiati i slično
viđen na malti
nek se ubije
http://allfotocars.com/data_images/gall ... nic-05.jpg
Last edited by Hemera on 30/12/2015 17:01, edited 2 times in total.
- vjesticanametli
#85 Re: Famozna zabrana ispod Euro3
vozim i nemam 3 vec 2 i ne zanima me njihova zabrana
vidim danas uredno voze i drugi

- Hemera
#86 Re: Famozna zabrana ispod Euro3
EURO ĐŽ norma za nju ništa ne važi

- vjesticanametli
#87 Re: Famozna zabrana ispod Euro3
heeej ne zezaj se sa svetim slovom naseg obrazovnog kadra
naravno da ne vazi......kad sastave ovu zemlju kako treba mozemo pricati do tada od mene dosta sto servisiram svoje vozilo i ne bacam smece okolo, ne pljujem, ne kradem i ne ubijam...... ja letim sa euro 2

- Edin H.
#88 Re: Famozna zabrana ispod Euro3
vjesticanametli wrote:vozim i nemam 3 vec 2 i ne zanima me njihova zabranavidim danas uredno voze i drugi
![]()
- vjesticanametli
-
jefferson
#90 Re: Famozna zabrana ispod Euro3
joooj ja mjere jbt. Garant je neko vec upitao, a sta sa autima koja su kao Euro IV, V a povadjeni DPF filteri, ili katalizatori?
-
Seawolf
#91 Re: Famozna zabrana ispod Euro3
Onaj koji je donio ovakvu odluku u ovakvoj situaciji je priličan nepoznavalac auta, njihove tehnike i izduvnih gasova (a, pretpostavljam i većine drugih stvari).
Kada je zagađenje smogom u gradovima u pitanju, presudna je količina čvrstih nesagorjelih čestica (čađ), koju izbacuju automobili, a u tom slučaju se nikako istom normom ne mogu tretirati dizelaši i benzinci/LPG-aši. Prva norma koja za benzince uopšte tretira količinu čađi je Euro 5, a za dizelaše se količina čađi propisuje još od Euro 1 norme.
Ako se baš htjelo nešto razumno odlučiti, onda je trebalo uvesti privremenu odredbu da se zabrani kretanje po gradu za benzince sa minimalno Euro 2 normom (zbog ograničenja količine emitovanog HC+NOx-a), a za dizele sa minimalno Euro 4 (zbog ograničenja količine izbačene čađi i emitovanog HC+NOx-a).
Kada je zagađenje smogom u gradovima u pitanju, presudna je količina čvrstih nesagorjelih čestica (čađ), koju izbacuju automobili, a u tom slučaju se nikako istom normom ne mogu tretirati dizelaši i benzinci/LPG-aši. Prva norma koja za benzince uopšte tretira količinu čađi je Euro 5, a za dizelaše se količina čađi propisuje još od Euro 1 norme.
Ako se baš htjelo nešto razumno odlučiti, onda je trebalo uvesti privremenu odredbu da se zabrani kretanje po gradu za benzince sa minimalno Euro 2 normom (zbog ograničenja količine emitovanog HC+NOx-a), a za dizele sa minimalno Euro 4 (zbog ograničenja količine izbačene čađi i emitovanog HC+NOx-a).
-
jefferson
#92 Re: Famozna zabrana ispod Euro3
Ma daj bolan, daj narodu hljeba i igara. Ovo je kao da se nesto radi.Seawolf wrote:Onaj koji je donio ovakvu odluku u ovakvoj situaciji je priličan nepoznavalac auta, njihove tehnike i izduvnih gasova (a, pretpostavljam i većine drugih stvari).
Ako hoce da rjese zagadjenje treba se poceti govoriti o lozenju cvrstih energenata i slicno.
Koliko tona cumura se izlozi u Sarajevu dnevno? Loze?
Na kraju, sto ne donesu odluku o kvaliteti goriva da bude na nivou EU?
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#93 Re: Famozna zabrana ispod Euro3
Balkoni su DEFINITIVNO manje ograniceni od reportera na kliksu. (!)
http://www.klix.ba/vijesti/bih/svaki-tr ... /151230007
http://www.klix.ba/vijesti/bih/svaki-tr ... /151230007
- Laplace
#94 Re: Famozna zabrana ispod Euro3
To je tačno, ali je novinar (bar koliko vidim na slici) u fokus slike postavio vodotoranj koji služi za hlađenje rashladne tečnosti u TE. Dimnjaci koji izbacuju štetne plinove su tanji i viši.Filter wrote:ako neko misli da je struja manji zagadjivac, skoro je bio tekst o tomeranger wrote:jedino rjesenje je u subvenciji grijanja na struju. struju proizvodimo i samim tim možemo sniziti cijenu i ljude forsirati da se griju na istu. mozda provesti akciju podjele peći. nije jeftino, nije po volji ali je jedini način.
bolja drzava je zbog toga i forsirala plin i funkcionisalo je do u nazad 5-6 godina, ali sa padom standarda i porastom cijene plina ljudi masovno odustaju od tog nacina grijanja i loze - SVE. ali bukvalno sve sto moze izgoriti.
http://www.fokus.ba/168799/vijesti/bih/ ... rak-u-bih/
neko je u prethodnim postovima spomenuo pelet kako losu stvar... e jbga, makar nesto procitajte prije nego sto bubnete.
standard nam je los, energetska, stambena, socijalna (nastavi niz) politika jos gora![]()
ova zabrana nece nista promijeniti
- Edin H.
#95 Re: Famozna zabrana ispod Euro3
Pocetnicka srecavjesticanametli wrote:
-
hizo ramidovic
#96 Re: Famozna zabrana ispod Euro3
umeneje euro 0 idagaja vidim koceme zaustavit jasam platijo registraciu ukesu paimam pravo dase vozam kadmie cejf umene zdrak ni je zagadzen adzejes nekse snadzu koija
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#97 Re: Famozna zabrana ispod Euro3
Ukinuse zabranu. Dugo je trajala. 
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
-
direstraits0078
#100 Re: Famozna zabrana ispod Euro3
Sta kazu, hoce li zabraniti vatromet veceras, zagadjuje i to, i petarde, ali vatromet ga ono bas usmrdi, ušĆuje se pravo, toliko se ušĆuje usi zabole.