Zašto se mrzi turbofolk?
Moderator: _BataZiv_0809
- Mali_Vuk
#76 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
Sejo Pitić Pita i Mile Kitić... zmaj.
- beniciodeltoro
#77 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
Znači tvoj odgovor je da ga nemaš i moraš zato pominjati neku treću temu. To što me pojedini uvaženi anonmimni korisnici jednog internet foruma ismijavaju to me zaboli moje desno mudodezurni_ucenik wrote:Dovoljno si pokazao preko one price o nadrealistima i zadnje sto zelim je da tebi nesto dokazujem. I onako te vecina forumasa provaljuje i ismijava na onoj temi za Kusturicu.beniciodeltoro wrote:Pa šta je onda za tebe veličina o kojoj si se smijao? Ako ne trebaju top liste i međunarodno priznanje zašto onda treba imati kompleks niže vrijednosti ako smatraš nekog domaćeg pjevača boljim od stranog? Šta znamo možda ima neki pjevač u Nigeriji pjesmu koja je bolja od Lennonovog Imagine ali mi to ne možemo nikada znati jer je do marketinga.dezurni_ucenik wrote:I MTV i top 10 liste nisu nikakve potvrde kvalitete.
Bi vraga Imagine bila toliko popularna da je Lennon bio neki obični momak što je svirao u garaži a ne neko ko je već bio poznat sa Beatlesima.
Ne znaš ni sam šta govoriš, u jednom momentu ismijavaš Balkance jer sebi umišljaju da su veličina a onda tvrdiš da međunarodno priznanje nije nikakvo mjerilo, znaš da si kontradiktoran i zato pominješ neke treće teme na forumu.
Evo ja pozivam svakoga da postavi tekst od ijedne svjetski poznate pjesme koja će nadmašiti ovu Kemalovu
Dvije kule za dva mi brata
treca kula od suhog zlata
nije meni namjenjena
I ako sam i ja njegov bio
nikad me nije volio
sve to majka znala
pa ga proklela
-
dezurni_ucenik
#78 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
Nemam potrebe da se ja dokazujem nekome kome su Nadrealisti bili velikosrpska propaganda sa ciljem ismijavanja muslimanskog naroda i neko ko svoje argumente pokrepljuje stihovima Kemala Malovcica.
- Mali_Vuk
#79 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
Eee, da se kojim slučajem ovi nisu rodili, danas bi planeta zemlja bila promašeno mjesto.beniciodeltoro wrote:
Kraljevi
Gle'aj kralja

Kakav bunotvnički stav!
Tačno je kao pojava u skladu sa muzikom koju "svira"!
- Mali_Vuk
#80 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
Dugo vremena sam mislio da je Bora Drljača najveća seljačina u svijetu glazbe, dok nisam vidio ovoga..
I Eru Ojdanića.
I Eru Ojdanića.
- beniciodeltoro
#81 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
Pa ti si taj što me citira znači imaš potrebedezurni_ucenik wrote:Nemam potrebe da se ja dokazujem nekome kome su Nadrealisti bili velikosrpska propaganda sa ciljem ismijavanja muslimanskog naroda i neko ko svoje argumente pokrepljuje stihovima Kemala Malovcica.
Da, ja pokrepljujem svoje argumente stihovima Kemala, pa šta? Gdje je to mjerilo da su stihovi od Michaela Stipesa bolji od stihova Kemala Malovčića, da su pjesme Davida Bowiea bolje od pjesama Mehe Puzića, da su zvukovi Pharrella Williamsa bolji od zvukova Južnog Vetra, da su stihovi Chrisa Rea bolji od stihova Hari Mata Haria? Sve je do marketinga (i naravno ukusa ali mnogi ismijavaju naše hitove samo zato što su poznati samo kod nas a hvale neke strane hitove samo zato što su poznati širom svjeta) zašto npr. ne bi neko smatrao Davorina Popovića boljim od Franka Sinatre, i da je Sinatra rođen u Sarajevu ne bi niko znao za njega.
Da se gleda samo muzika a ne marketing onda bi među najboljim svjetskim hitovima svih vremena bili Amerikanac, Nijemac, Nigerijanac, Bosanac, Marokanac, Ukrajinac, Slovenac i Danac a ne 90% se sastojalo od američkih i britanskih grupa.
- beniciodeltoro
#82 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
Ja sam napisao već da je njegova današnja muzika odron a i ispod ove slike napisao da su kraljevi tada bili kada je se slikala ova slika, znači postavljanjem njegove aktuelne slike si nešto htio reći a nisi ništa rekao. Njegova današnja muzika i nastupanje nema veze sa onom njegovom muzikom prije rata. Možda je kriza srednjih godina a možda je i skontao da su druga vremena i da sa starom muzikom ne bi daleko došao pa sad glumi repera i snima spotove sa Đoganijem. Njegove tadašnje pjesme kao i njegov glas su bile magične.Mali_Vuk wrote:Eee, da se kojim slučajem ovi nisu rodili, danas bi planeta zemlja bila promašeno mjesto.beniciodeltoro wrote:
Kraljevi
Gle'aj kralja
Kakav bunotvnički stav!
- Mali_Vuk
#83 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
Postavljanjem njegove slike ja sam rekao sve, onome ko ima imalo razuma.
Nekome ko poredi R.E.M. sa ovim frikovima ne bih nikad ni pokušao nešto ozbiljno da objašnjavam.
Nekome ko poredi R.E.M. sa ovim frikovima ne bih nikad ni pokušao nešto ozbiljno da objašnjavam.
- Mali_Vuk
#84 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
Ali OK, slažem se da je bino ljude izvesti na pravi put

-
KIseljak12
#85 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
Nijedan zanr nije bolji od drugog po defaultu, u svakom ima skarta, u nekom vise, u nekom manje.
Ako to ne bi bilo tacno, po misljenju nekog ko misli da ce metal uvijek biti bolji od folka neka iskreno uporedi ove pjesme.
Prva mi je ok, prosjecna za taj zanr, ne nudi nista novo osim blasfemije prema islamu. Druga je remek-djelo.
Ne zanima me stereotipan nacin zivota fanova nekog zanra, npr. klasicna - leptir masne, folk-alkohol, nasilje, mafija, grunge, punk, rock, metal-masna duga kosa, alkohol, koza, sutke, droge, elektro-slicno prethodnom, itd. Za svaki zanr se moze naci takvo nesto. To me ne zanima, zanimaju me pojedina djela, tj. kompozicije/pjesme. Nekad se potrefi citav album kao cjelina da je super, sto je rijetkost.
Ne mrzim nikoga, niti sudim previse po muzickom ukusu, takve furke su za djecu.
Ako to ne bi bilo tacno, po misljenju nekog ko misli da ce metal uvijek biti bolji od folka neka iskreno uporedi ove pjesme.
Prva mi je ok, prosjecna za taj zanr, ne nudi nista novo osim blasfemije prema islamu. Druga je remek-djelo.
Ne zanima me stereotipan nacin zivota fanova nekog zanra, npr. klasicna - leptir masne, folk-alkohol, nasilje, mafija, grunge, punk, rock, metal-masna duga kosa, alkohol, koza, sutke, droge, elektro-slicno prethodnom, itd. Za svaki zanr se moze naci takvo nesto. To me ne zanima, zanimaju me pojedina djela, tj. kompozicije/pjesme. Nekad se potrefi citav album kao cjelina da je super, sto je rijetkost.
Ne mrzim nikoga, niti sudim previse po muzickom ukusu, takve furke su za djecu.
-
dezurni_ucenik
#86 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
Sad sam ubjedjen da si ti jedna najobicnija trolcina.beniciodeltoro wrote:Pa ti si taj što me citira znači imaš potrebedezurni_ucenik wrote:Nemam potrebe da se ja dokazujem nekome kome su Nadrealisti bili velikosrpska propaganda sa ciljem ismijavanja muslimanskog naroda i neko ko svoje argumente pokrepljuje stihovima Kemala Malovcica.još počinješ o Nadrealistima koji nisu uopšte tema znači pogodilo te je i to baš ono pravo ma koliko god tvrdio suprotno, ostalo molim preko privatnih messageova
da se držimo ove veoma zanimljive teme.
Da, ja pokrepljujem svoje argumente stihovima Kemala, pa šta? Gdje je to mjerilo da su stihovi od Michaela Stipesa bolji od stihova Kemala Malovčića, da su pjesme Davida Bowiea bolje od pjesama Mehe Puzića, da su zvukovi Pharrella Williamsa bolji od zvukova Južnog Vetra, da su stihovi Chrisa Rea bolji od stihova Hari Mata Haria? Sve je do marketinga (i naravno ukusa ali mnogi ismijavaju naše hitove samo zato što su poznati samo kod nas a hvale neke strane hitove samo zato što su poznati širom svjeta) zašto npr. ne bi neko smatrao Davorina Popovića boljim od Franka Sinatre, i da je Sinatra rođen u Sarajevu ne bi niko znao za njega.
Da se gleda samo muzika a ne marketing onda bi među najboljim svjetskim hitovima svih vremena bili Amerikanac, Nijemac, Nigerijanac, Bosanac, Marokanac, Ukrajinac, Slovenac i Danac a ne 90% se sastojalo od američkih i britanskih grupa.
- Tito_i_Partija
#87 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
ExNihilo wrote:RHCP su abominacija rock muzike, baš kao što je turbofol abominacija folk muzike. Nirvana je, opet, bend za nedozrele tinejdžerke. Tako da, jarane, ne brini se. Nema u tvom ukusu ništa kontradiktorno: sve što slušaš je sranje.

Najbolji post dosad.
- Mali_Vuk
#88 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
Neka ljubi ko god koga hoće.
- Anestezija
- beniciodeltoro
#90 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
Nisi ti ništa rekao. Nije valjda ovoMali_Vuk wrote:Postavljanjem njegove slike ja sam rekao sve, onome ko ima imalo razuma.
isto kao ovo
Nije problem ako ti se ovo ne sviđa ali ne možeš tvrditi da je ovo isto. To je isto kao reći da je muzika Šabana Šaulića i Lil Waynea ista.
A vidim ti postavljaš samo aktuelnije slike i videa a namjerno ne one iz doba one slike Južnog Vetra o kojima sam govorio. To sve govori o tvojoj argumentaciji
- Mali_Vuk
#91 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
Ma ovo prije je puno bolje. Nema diskusije
Last edited by Mali_Vuk on 05/12/2015 20:35, edited 1 time in total.
- Mali_Vuk
#92 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
Slušaj ti živ bio šta god hoćeš. Nemam namjeru te ubjeđivati ni u šta 
- beniciodeltoro
#93 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
Tvoje sudjelovanje u ovoj diskusijiMali_Vuk wrote:Slušaj ti živ bio šta god hoćeš. Nemam namjeru te ubjeđivati ni u šta
Ja
Mile Kitić poslije plastičnih operacija gdje glumi da mu je 20 godina je čisti odron ali prosto obožavam njegove prijeratne pjesme.
Ti(postavljam staru sliku)
Kraljevi ali kada mislim kraljevi mislim na to doba kada je slika slikana
Ja(postavlja noviju sliku)
Gle'aj kralja
TiNije problem ako ti se ovo ne sviđa ali ne možeš tvrditi da je ovo isto.
Pokušavaš biti mangup ali ti slabo ide od ruke jer se ponašaš kao srednjoškolac. Niti sam ja rekao da ti se mora sviđati niti da su njegove novije pjesme ili stajling dobriMa ovo prije je puno bolje. Nema diskusije![]()
![]()
- Mali_Vuk
#94 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
Čuj "diskusija" Pa nema tu diskusije, niti je može biti
Jer to što ti postaviš par video klipova i tvrdiš da je to dobro, slušljivo, fino, ne spada u domenu diskusije, nego tvog subjektivnog mišljenja.
Kao što je moje subjektivno mišljenje da je to što si ti postavio obično sranje.
I nema tu nekog ozbiljnog ubjeđivanja. Samo malo zdrave zajebancije.
A to što si se ti ufurao da nekome nešto argumentiraš.. to je do tebe
Jer to što ti postaviš par video klipova i tvrdiš da je to dobro, slušljivo, fino, ne spada u domenu diskusije, nego tvog subjektivnog mišljenja.
Kao što je moje subjektivno mišljenje da je to što si ti postavio obično sranje.
-
Yapi Yapo
- beniciodeltoro
#97 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
Pa hajde onda iz zdrave zahebancije postavi nekakav tekst koji će parirati Sekinom Poslednjem letu, Kemalovom 2 kule ili Miletovoj Kraljici trotoara.Mali_Vuk wrote:Čuj "diskusija" Pa nema tu diskusije, niti je može biti
Tebi je ovo zdrava zahebancija iako tema ima pitanje jer ne znaš dati odgovor pa zato pljuješ iz zdrave zahebancije.
I Mile i Seka i stotine drugih folkera i turbofolkera imaju pjesama koje su smeće i to previše sa stihovima "ne bi bilo loše da svoje auto parkiraš u moju garažu" ili "sutra bit ćeš dio moje sex kolekcije" ali ne treba sve generalizovati i reći npr. da je Give it Away od RHCP bolja od Miletove "Ja neću ljepšu" ili da je od Prodigy "Baby's got a Temper" bolji od "Nađi novu ljubav" od Saše Matića jer kod Matića se vidi da je tekstopisac uložio trud a i melodija je fina a ta pjesma od Prodigy je jedna obična ofucana kopija njihovog prijašnjeg hita Firestarter.
Normalno je u mladosti, djevojke se furaju na boygroups ili Beyonce dok momci slušaju gangsta rap ili heavy metal ali kada se dođe u zrelije godine onda se traži dobra muzika nevažno koji je žanr jer su prošle godine gdje imaš neke komplekse gdje bi neko mogao misliti da si gay ako slušaš Take That ili štreber ako slušaš Skrillex ili djed ako slušaš Louisa Armstronga ili konzervativan ako slušaš Hor Arabeske. Zato ne razumijem zašto ne može neko reći da voli poslušati i Sinana i Justina Timberlakea i Oasis i Genesis i Mehu Puzića
- Mali_Vuk
#98 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
A očigledno.dezurni_ucenik wrote:
Sad sam ubjedjen da si ti jedna najobicnija trolcina.
-
Yapi Yapo
- sinuhe
#100 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
Nemojte ljudi. Heino zakuc'o.