Da si citirao i onaj dio "usminka nezagrnutog mejta" ne bi ni trebao postavljati pitanje.530i wrote:direstraits0078 wrote:Jure rutinski odradi radilicu na 2. specijalu, lezajeve stavi najpovoljnije/najjeftinije, usminka nezagrnutog mejta i proda po paroli koju si vec napisao.
Pitanje je samo zašto to radi, konkretno mislim za radilicu. Auta su prešla puno? Neadekvatno održavanje?
Generalka motora
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
direstraits0078
#76 Re: Generalka motora
-
530i
#77 Re: Generalka motora
Ma vidio sam, nego me interesovalo konkretnije....nije neki starinski motor da su ležajevi radilice potrošna roba na 80-100 hiljada, trebao bi i 500 hiljada odvrnuti bez većih problema.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#78 Re: Generalka motora
mogu se radilica i lezajevi potrositi za 20 km ...mogu i za 40.000 produzeni interval zamjene ulja... 
Last edited by bitanga_sa_otesa on 03/12/2015 19:49, edited 1 time in total.
- shlauf
#79 Re: Generalka motora
Auta dovlači na labudici sa neispravnim motorima. Uglavnom stavlja KING-ove ležajeve radilice koji su u kompletu oko 25,oo KM. Znači najjeftinija varijanta. Obrada radilice je od 70-80,oo KM u Lov Commercu ili je radi kod Sladje. On sa radnicima rastavi i sastavi motor. Ostaju stari dihtunzi i semerinzi jer to ne mijenja. Jebaji ga - dobar je na svemu.530i wrote:direstraits0078 wrote:Jure rutinski odradi radilicu na 2. specijalu, lezajeve stavi najpovoljnije/najjeftinije, usminka nezagrnutog mejta i proda po paroli koju si vec napisao.
Pitanje je samo zašto to radi, konkretno mislim za radilicu. Auta su prešla puno? Neadekvatno održavanje?
- Sodom1
#80 Re: Generalka motora
Kolega de pojasni ovo ´´kupuj malo pametnije´´.direstraits0078 wrote:OK, popusio si foru. Slijedece polovno auto kupuj malo pametnije. Jure rutinski odradi radilicu na 2. specijalu, lezajeve stavi najpovoljnije/najjeftinije, usminka nezagrnutog mejta i proda po paroli koju si vec napisao. To nista nije problem, ako je uradjeno kako treba. A @shlauf zna vrlo dobro koliko i kako jure uradi motor i s kojim dijelovima.
Tako da odvezi auto kod Edvina i vidi koja ce dijagnoza biti i sta treba promijeniti da bi bio siguran da neces imati zariban motor i odvaljenu klipnjacu ili supalj blok.
Ja kad sam kupovao svoja auta nisam nikad vozio ga da mu skidaju karter i da vide sta ima unutra.
Doduse nisam nikad nikakve majstore vodio s sobom (jer ih ne poznajem) , niti ikoga da pregleda auto , ali to je druga prica.Jedino da ne kupuje kod JureTa ni on ni niko,to vidim jedino kao ´´pametnije kupovanje´´
- shlauf
#81 Re: Generalka motora
Radilice radi jer su se okrenuli ležajevi ili bar jedan od njih.
-
junior3
#82 Re: Generalka motora
Ma i kad mehaničara povedeš da pogleda auto, opet možeš najebati.
Zna bagraa ušminkati sve.
-
direstraits0078
#83 Re: Generalka motora
OK, da pojasnim/pojednostavim: ne kupuj kod prevaranata. Da li se prevarant zove juro, ovan, jovan ili mujo, nije bitno. Ima toliko ljudi koji su na glasu kao dobri i posteni prodavci, ali ljudi bi dobro a jeftino. E pa ne ide jarane. Vidi koliko kosta set Glyco lezajeva i nova radilica, ako hoces da valja uradi na std, zamijeni sve dihtunge, sve semeringe, remenice, podizace ventila i zdravo zivio.Sodom1 wrote:Kolega de pojasni ovo ´´kupuj malo pametnije´´.direstraits0078 wrote:OK, popusio si foru. Slijedece polovno auto kupuj malo pametnije. Jure rutinski odradi radilicu na 2. specijalu, lezajeve stavi najpovoljnije/najjeftinije, usminka nezagrnutog mejta i proda po paroli koju si vec napisao. To nista nije problem, ako je uradjeno kako treba. A @shlauf zna vrlo dobro koliko i kako jure uradi motor i s kojim dijelovima.
Tako da odvezi auto kod Edvina i vidi koja ce dijagnoza biti i sta treba promijeniti da bi bio siguran da neces imati zariban motor i odvaljenu klipnjacu ili supalj blok.
Ja kad sam kupovao svoja auta nisam nikad vozio ga da mu skidaju karter i da vide sta ima unutra.
Doduse nisam nikad nikakve majstore vodio s sobom (jer ih ne poznajem) , niti ikoga da pregleda auto , ali to je druga prica.Jedino da ne kupuje kod JureTa ni on ni niko,to vidim jedino kao ´´pametnije kupovanje´´
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#84 Re: Generalka motora
Dovoljno je da odes na PIK i vidis da je kod Jure tvoj auto 6300 koliko si ga platio. Kod nekog drugog slican auto 7000-8000 ili ako nekim slucajem postoji takav da je kupljen nov ovdje,da je jedan vlasnik,presao orginalnih 150k km i prodaje se za simbolicnih 9000 KM. Ne treba biti puno pametan pa zbrojiti dva i dva,zar ne.Sodom1 wrote: Kolega de pojasni ovo ´´kupuj malo pametnije´´.
- bitanga_sa_otesa
#85 Re: Generalka motora
mehanicar mora biti supermen da moze gledati kroz gusjunior3 wrote:Ma i kad mehaničara povedeš da pogleda auto, opet možeš najebati.
-
direstraits0078
#86 Re: Generalka motora
Zuperman.bitanga_sa_otesa wrote:mehanicar mora biti supermen da moze gledati kroz guZjunior3 wrote:Ma i kad mehaničara povedeš da pogleda auto, opet možeš najebati.
- bitanga_sa_otesa
-
esso_sa
#89 Re: Generalka motora
Ma nisu ni KING lezajevi toliko losi, ne prepadajte covjeka bezze... Znam dosta ljudi koji su ih ugradjivali (neki i na nasvirane motore) i nikad nikakvih problema... Ne radi se o kineskom smecu... Bitnije je da je radilica uradjena kako treba. Ako nije, okrenut ce i sputter lezajeve...direstraits0078 wrote:OK, da pojasnim/pojednostavim: ne kupuj kod prevaranata. Da li se prevarant zove juro, ovan, jovan ili mujo, nije bitno. Ima toliko ljudi koji su na glasu kao dobri i posteni prodavci, ali ljudi bi dobro a jeftino. E pa ne ide jarane. Vidi koliko kosta set Glyco lezajeva i nova radilica, ako hoces da valja uradi na std, zamijeni sve dihtunge, sve semeringe, remenice, podizace ventila i zdravo zivio.Sodom1 wrote:Kolega de pojasni ovo ´´kupuj malo pametnije´´.direstraits0078 wrote:OK, popusio si foru. Slijedece polovno auto kupuj malo pametnije. Jure rutinski odradi radilicu na 2. specijalu, lezajeve stavi najpovoljnije/najjeftinije, usminka nezagrnutog mejta i proda po paroli koju si vec napisao. To nista nije problem, ako je uradjeno kako treba. A @shlauf zna vrlo dobro koliko i kako jure uradi motor i s kojim dijelovima.
- bitanga_sa_otesa
#90 Re: Generalka motora
da se razumijemo king je smece,moze proci na nekim obicnim benzinjarama,neopterecenim..
radilica u radu ne smije doticati lezaj,ulje i pritisak je tu najbitniji,kao i tolerancija izmedju radilice i lezaja....
radilica u radu ne smije doticati lezaj,ulje i pritisak je tu najbitniji,kao i tolerancija izmedju radilice i lezaja....
-
direstraits0078
#91 Re: Generalka motora
Kod bilo kakvog otvaranja motora, majstor je najbitniji. I onaj kome majstor nosi dijelove na obradu. Tu je kriza. Dobar dunđer će i std set zayebat.bitanga_sa_otesa wrote:da se razumijemo king je smece,moze proci na nekim obicnim benzinjarama,neopterecenim..
-
NediM17
#92 Re: Generalka motora
Lako se to provjeri. Krenes sa naplatnih u Josanici i svaka do blokade, i do Zenice na punom gasu, ako se ne razleti, dobro je uradjena masina. 
-
esso_sa
#93 Re: Generalka motora
Ja sam king imao na svom kecu, a ti znas pod kakvim opterecenjem je taj motor.. U medjuvremenu sam prepakovao motor sa original VW dijelovima, ali sam iskoristio priliku da usput pregledam i stare - king nije pokazivao nikakve tragove habanja, niti radilica... Mislim da dobro ulje, pritisak i ispravan zazor tu igra puno bitniju ulogu nego marka lezaja...bitanga_sa_otesa wrote:da se razumijemo king je smece,moze proci na nekim obicnim benzinjarama,neopterecenim..
Last edited by esso_sa on 04/12/2015 12:22, edited 1 time in total.
- bitanga_sa_otesa
#94 Re: Generalka motora
moguce je ,ako je sve u toleranciji.kad se redovno mijenja ulje i pravilno koristi auto,ne bi trebalo biti problema.mada ja uvijek bjezim od tih najjeftinijih stvari...radije kupim federal mogul/glyco....
-
esso_sa
#95 Re: Generalka motora
Toleranciju doduse jesam mjerio kad sam ih stavio (plastigauge ili "plastelin" kako ga raja zovu) i bilo je u mjeri...
A ni Glyco vise nije neka sigurica.. Jaranu se okrenuse i to pojacana "sputter" verzija, motor se nije ni razradio motor kako treba, a bili su u toleranciji kad su ugradjeni... Novo i kvalitetno ulje, nova uljna pumpa, radilica u mjeri, pa opet zviz
A ni Glyco vise nije neka sigurica.. Jaranu se okrenuse i to pojacana "sputter" verzija, motor se nije ni razradio motor kako treba, a bili su u toleranciji kad su ugradjeni... Novo i kvalitetno ulje, nova uljna pumpa, radilica u mjeri, pa opet zviz
- bitanga_sa_otesa
#96 Re: Generalka motora
mora postojati razlog zasto se okrenuo,mozda je ostao bez podmazivanja...ovdje kad rade radilice niko ne ispira uljne kanale ....a znas da je meni pukla osovina nove uljne pumpe...to ''novo'' je sve relativno....bolja iskustva imam sa starim provjerenim stvarima koje su radile u nekom motoru....
-
esso_sa
#97 Re: Generalka motora
To sa radilicom moze biti.. Sladjo je radio obradu, mozda nije isprao il je sta zajebao... Ne znam, nemam licnog iskustva sa njimbitanga_sa_otesa wrote:mora postojati razlog zasto se okrenuo,mozda je ostao bez podmazivanja...ovdje kad rade radilice niko ne ispira uljne kanale ....a znas da je meni pukla osovina nove uljne pumpe...to ''novo'' je sve relativno....bolja iskustva imam sa starim provjerenim stvarima koje su radile u nekom motoru....
- bitanga_sa_otesa
#98 Re: Generalka motora
meni su se ogadili svi ovdje zbog neposlovnosti,odnesem glavu,bit ce sutra ,zvat cemo....prodje 5 dana niko ne zove ,sesti dan odem,evo kaze zavrsili smo...zbog toga mi se i ne rade takvi poslovi...