"TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#76 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
za hizu
ne postoje pravi i krivi vojnici
samo ljudi
samo ljudi
-
dpjokala26
#77 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
+1.dustaban wrote:Mnogo ste duhoviti... sta da vama neko baci SAMO OBICNU petardu pred vase auto u punoj brzini... zar nije normalna reakcija PREPASTI se i naglo skrenuti?
A kad auto naglo skrene... pa udari u zid, ili iz drugog pravca ide drugo vozilo, ili je na drugoj strani litica ???
Nastavite se zajebavati...
-
dpjokala26
#78 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
anto nije sandzaklija pa da ima srce sokolovo.hizo ramidovic wrote:hebes tog vojnika koji se usere od pisljivog topovskog udara...ako si pravi vojnik, uvijek moras biti spreman na sve...jedino ako si kakav podrumas ili mamin pekmez onda je sracka potpuno razumljiva...
-
hizo ramidovic
#79 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
postoje...svaki pravi vojnik je i covjek, ljudina...no, postoje i "vojnici" ali to je nesto drugo...Black swan wrote:za hizu
samo ljudi
-
dječak sa šibicama
#80 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
Ma petardica, ovo neki narkoman, slucajno, nije namjerno.
- spreca
#81 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
Izgleda da je ovdje glavni problem i razocarenje nekih sto General Jelec nije nastradao...........nekima ovdje bi bilo draze da je on nastrado samo da bi oni mogli da optuze onu drugu stranu
-
hizo ramidovic
#82 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
jah, ako se usr'o od top.udara onda mora da ima muda k'o zrna graska...dpjokala26 wrote:anto nije sandzaklija pa da ima srce sokolovo.hizo ramidovic wrote:hebes tog vojnika koji se usere od pisljivog topovskog udara...ako si pravi vojnik, uvijek moras biti spreman na sve...jedino ako si kakav podrumas ili mamin pekmez onda je sracka potpuno razumljiva...
-
dječak sa šibicama
#83 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
Narkomancici vole bacati topovske udare po tunelima, to je standardno ponasanje, i topovski udar ostavlja krater, klasicno.
Nema mjesta panici, sluzbeni organi rade po pe esu.
16 godina nakon ubistva, jos uvijek se ne zna ko je Leutaru podmetnuo topovski udar. Mirno spavajte.
Nema mjesta panici, sluzbeni organi rade po pe esu.
16 godina nakon ubistva, jos uvijek se ne zna ko je Leutaru podmetnuo topovski udar. Mirno spavajte.
-
HM 2011
#84 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
i selefizam i vehabizam objedini da ti bude lakse...desni wrote:@HM 2011 Ne selefizam nego vehabizamNema dokaza da oni slijede učenje Selefa na bosanskom časnih predaka ili prvih muslimana oni su samo ljudi koji fanatično slijede učenje Abdul Vehaba i Ibn Tejmije
![]()
Glede ovog ili ovih majmuna što su udarili na OSBIH ujedno i jedinu nam domovinu misliš li da bi ih trebalo pomatrati kao četnike i ustaše recimo
nije mi interesantno niti da slijede ucenje John Waynea - priznata su religijska podgrupa i nema mjesta generalizaciji..... u suprotnom u praksu se uvodi generalizacija i svi imamo problem..
Last edited by HM 2011 on 21/11/2015 10:04, edited 1 time in total.
- GeeTnT
#85 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
U pravu si, samo sto to nije nimalo naivno...spreca wrote:Izgleda da je ovdje glavni problem i razocarenje nekih sto General Jelec nije nastradao...........nekima ovdje bi bilo draze da je on nastrado samo da bi oni mogli da optuze onu drugu stranu
ps: Evo dodjosmo i do Leutara uz preporuku za "miran san"..
-
HM 2011
#86 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
nije ti ovo citirano relativizavija nego individualizacija krivice.... prema tom normativu koji si spomenuo postojanje haskog tribunala je apsurdno te su sudjenja za ratne zlocine glupost - krivica nije individualna neg kolektivna..... i onda je svizac zamotao cokoladu...kecher II wrote:@HM 2011ovo si ti napisao na drugoj temi iz cega logickim slijedom mozemo zakljuciti da ako neki pripadnik isis-a pocini ubistvo, zlocin ili sl. teroristicki cin ne znaci da su svi clanovi isis-a ubice, zlocinci, teroristi....Akt terorizma, ubistva ili slično, koji počini idividua koj je član streljačkog kluba, udruženja pčelara ili pripadnik nekog vjerskog pokreta poput Selefija, nije akt svih članova streljačkog kluba, udruženja pčelara ili svih pripadnika nekog vjerskog pokreta poput Selefija.
tvoja prica o 'agu se svodi na to da opravdas vehabije naspram cetnika i VRS-a sto nema smisla, samo malouman covjek moze drugacije protumaciti tvoje spominjanje 'aga i djenarala, kao cetnici leze po 'agu a tamo nema vehabija pa eto da vidimo ko je zlocinac i terorista cetnici ili vehabije.
lijepo sam ti rekao da mene a pogotovu zrtve terorizma ne zanima sta pise u kuranu ili sta je selefizam ili bilo koji drugi religijski pravac dok god ga neki budu tumacili tako da mene ubiju jer me se to ne tice kako ga oni tumace.
nisi napisao narkoman a niti sam ja tebe citirao vec parafrazirao kao narkoman, pojedinacni slucaj, selfizam, pcelari ovoono... sta je nego relativizacija?
prijetnja je terorizam koji tzv. vehabije ili kako ih strucno nazivaju selefije zdusno podrzavaju ako nista drugo ono verbalno.
jos nema izvinjenja sa tvoje strane....
Last edited by HM 2011 on 21/11/2015 10:05, edited 1 time in total.
- titinho
#87 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
Puno se toga krije od javnosti, policija ne daje nikakve informacije o ovim incidentima. Nista nisu rekli za Rajlovac, nisu objasnili ko je terorista, koji su mu ciljevi, ko je on uopste. Sada nece reci ni koga su uhapsili za ovaj topovski udar. Mediji imaju mastu da nagadjaju.
A sto se tice medija, sta god kazu narod ce vjerovat.
I u drzavi u kojoj je podignuto stanje opasnosti na gotovo najveci nivo, gdje vojska hoda sa dugim cijevima ispred svojih objekata, neko baca topovske udare u tunelu. Pa da nema nikakve veze sa terorizmom, odma mu dajte 2 godine.
I u drzavi u kojoj je podignuto stanje opasnosti na gotovo najveci nivo, gdje vojska hoda sa dugim cijevima ispred svojih objekata, neko baca topovske udare u tunelu. Pa da nema nikakve veze sa terorizmom, odma mu dajte 2 godine.
- spreca
#88 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
Od ovakve vlasti (koju mi biramo) nemozemo ocekivati nista pametno........ova napeta i nejasna situacija njima najvise odgovara jer nas drze na lancu....u slucaj Rajlovac bi do sada vec morali dati tacnije podatke koje i zasto pucao u vojnike OS BIH ........a ko je i zasto pucao nesmije imati olaksavajucu okolnost ali treba da znamo motive.........ista stvar i sa Generalom Jelec.....zasto se krije koga saslusavaju ovim povodom,valjda bi trebali saopstiti imena "uhapsenih"titinho wrote:Puno se toga krije od javnosti, policija ne daje nikakve informacije o ovim incidentima. Nista nisu rekli za Rajlovac, nisu objasnili ko je terorista, koji su mu ciljevi, ko je on uopste. Sada nece reci ni koga su uhapsili za ovaj topovski udar. Mediji imaju mastu da nagadjaju.
- spreca
#89 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
Nisi valjda ocekivao nesto drugoGeeTnT wrote:U pravu si, samo sto to nije nimalo naivno...spreca wrote:Izgleda da je ovdje glavni problem i razocarenje nekih sto General Jelec nije nastradao...........nekima ovdje bi bilo draze da je on nastrado samo da bi oni mogli da optuze onu drugu stranu
ps: Evo dodjosmo i do Leutara uz preporuku za "miran san"..
- spreca
#90 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
Valja supka hraniti..........prislni rad bi bio efikasnij............a a mediji?........pa davno je trebalo zatvoriti 95 istihtitinho wrote:Puno se toga krije od javnosti, policija ne daje nikakve informacije o ovim incidentima. Nista nisu rekli za Rajlovac, nisu objasnili ko je terorista, koji su mu ciljevi, ko je on uopste. Sada nece reci ni koga su uhapsili za ovaj topovski udar. Mediji imaju mastu da nagadjaju.
- bh.tornjak
#91 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
kako javljaju...vozilo generala Jelaca se naslo na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme tj. nije bio cilj nikakvog napada,pogotovo teroristickog.
"krivci" za ovaj incident se sami prijavili policiji....koja bi sada trebala kosti da im polomi....jer ovakve zajebancije po cestama vode do nesreca s smrtnim posljedicama.
samo im se mamare dobro treba na*ebat...da nikad vise im slicno ne padne na pamet...
"krivci" za ovaj incident se sami prijavili policiji....koja bi sada trebala kosti da im polomi....jer ovakve zajebancije po cestama vode do nesreca s smrtnim posljedicama.
samo im se mamare dobro treba na*ebat...da nikad vise im slicno ne padne na pamet...
-
julisiz es grant
#92 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
Džaba, islamofobe na temi ništa neće razuvjeriti da ovo nije "terorizam".bh.tornjak wrote:kako javljaju...vozilo generala Jelaca se naslo na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme tj. nije bio cilj nikakvog napada,pogotovo teroristickog.
I vidi naslova molim te...na generala Jeleča itd...ko da svi znamo ko je to, kao da je to ime opštepoznato, a svi prvi put čuli za njega noćas.
Jedini Jeleč za koga sam ja bio čuo je Neno Jeleč, koji je svirao u Bombaj štampi i Valentinu
- Klavikula
#93 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
vise nije ni bitno da li je slucaj Jelec terorizam ili ne, jedan slucaj manje vise. Cinjenica je da BiH ima problema sa terorizmom i da je strah gradjana opravdan. Dva dana nakon ubistva vojnika bas u tunelu bacen topovski udar, bas kad je prolazio komandant OS. kako li se samo neki usudjuju ovo povezivati sa terorizmom, Bog ce vas za oto kazniti
no dobro. napad na porodicu Andjelic, napad na policijsku stanicu u Bugojnu, Mevlid, Zvornik i sad Rajlovac. dalje, drzava nema kontrolu nad odredjenim mjestima kao sto su Maoca i dr. gle cuda, u svim navedenim slucajevima kontra drzave su se nasle vehabije. dobro, ne treba generalizovati. nisu sve vehabije teroristi ili potencijalno opasni, no vecina terorista ili potencijalno opasnih jesu vehabije.
nravano, dio odgovornosti snosi i Islamaksa zajednica, onu morlanu. jesu se doduse ogradili od vehabizma, ali stado im je sve radikalnije, a oni nista ne poduzimaju.
i da pohvalim docenta Gorana Kovacevica. za razliku od mnogih "strucnjaka" koji se setaju od jedne do druge tv i komentarisu sve i svasta, covjek zaista dobro poznaje materiju o kojoj prica
no dobro. napad na porodicu Andjelic, napad na policijsku stanicu u Bugojnu, Mevlid, Zvornik i sad Rajlovac. dalje, drzava nema kontrolu nad odredjenim mjestima kao sto su Maoca i dr. gle cuda, u svim navedenim slucajevima kontra drzave su se nasle vehabije. dobro, ne treba generalizovati. nisu sve vehabije teroristi ili potencijalno opasni, no vecina terorista ili potencijalno opasnih jesu vehabije.
nravano, dio odgovornosti snosi i Islamaksa zajednica, onu morlanu. jesu se doduse ogradili od vehabizma, ali stado im je sve radikalnije, a oni nista ne poduzimaju.
i da pohvalim docenta Gorana Kovacevica. za razliku od mnogih "strucnjaka" koji se setaju od jedne do druge tv i komentarisu sve i svasta, covjek zaista dobro poznaje materiju o kojoj prica
- undefined007
#94 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
spreca wrote:Izgleda da je ovdje glavni problem i razocarenje nekih sto General Jelec nije nastradao...........nekima ovdje bi bilo draze da je on nastrado samo da bi oni mogli da optuze onu drugu stranu
- Kombat
#95 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
Ubijedjen sam da je verzija sa petardom i topovskim udarom u biti pokusaj da se ne unosi dodatna panika u javnost. Vecina ljudi nije svjesna na kakvom mi buretu baruta sjedimo i da samo fali varnica - neko iznad izgleda ipak o tome vodi racuna. Da se ovo desilo negdje na otvorenoj cesti i nekako bi se prica mogla progutati, ali u tunelu...no way jose...It_is_a_Leclerc wrote:Zašto bi neko išao bacati petarde-topovske udare na načelnika generalštaba OS BiH ? Hajmo se nadati da je u pitanju slučajnost i spačka balavaca.
Jer, svaka namjera bi značila da su Oružane snage BiH označene kao meta. Od strane koga - pa to nije teško zaključiti.
- salik79
#96 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
Spominju Jeleč, a tamo nikada bili nisujulisiz es grant wrote:Džaba, islamofobe na temi ništa neće razuvjeriti da ovo nije "terorizam".bh.tornjak wrote:kako javljaju...vozilo generala Jelaca se naslo na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme tj. nije bio cilj nikakvog napada,pogotovo teroristickog.
I vidi naslova molim te...na generala Jeleča itd...ko da svi znamo ko je to, kao da je to ime opštepoznato, a svi prvi put čuli za njega noćas.
Jedini Jeleč za koga sam ja bio čuo je Neno Jeleč, koji je svirao u Bombaj štampi i Valentinu
- salik79
#97 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
A sta je s kamiondzijama i vozacima autobusa (narocito "Setrasi") koji vole stisnut po trubi u tunelima?!Kombat wrote:Ubijedjen sam da je verzija sa petardom i topovskim udarom u biti pokusaj da se ne unosi dodatna panika u javnost. Vecina ljudi nije svjesna na kakvom mi buretu baruta sjedimo i da samo fali varnica - neko iznad izgleda ipak o tome vodi racuna. Da se ovo desilo negdje na otvorenoj cesti i nekako bi se prica mogla progutati, ali u tunelu...no way jose...It_is_a_Leclerc wrote:Zašto bi neko išao bacati petarde-topovske udare na načelnika generalštaba OS BiH ? Hajmo se nadati da je u pitanju slučajnost i spačka balavaca.
Jer, svaka namjera bi značila da su Oružane snage BiH označene kao meta. Od strane koga - pa to nije teško zaključiti.
- bh.tornjak
#98 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
ovo je cista laz.....zivim deset km od te "strasne" Maoce......Klavikula wrote:vise nije ni bitno da li je slucaj Jelec terorizam ili ne, jedan slucaj manje vise. Cinjenica je da BiH ima problema sa terorizmom i da je strah gradjana opravdan. Dva dana nakon ubistva vojnika bas u tunelu bacen topovski udar, bas kad je prolazio komandant OS. kako li se samo neki usudjuju ovo povezivati sa terorizmom, Bog ce vas za oto kazniti![]()
cuj drzava nema kontrolu.....ahhhahhahahha
-
dpjokala26
#99 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
ne sudi po sebi.hizo ramidovic wrote:jah, ako se usr'o od top.udara onda mora da ima muda k'o zrna graska...dpjokala26 wrote:anto nije sandzaklija pa da ima srce sokolovo.hizo ramidovic wrote:hebes tog vojnika koji se usere od pisljivog topovskog udara...ako si pravi vojnik, uvijek moras biti spreman na sve...jedino ako si kakav podrumas ili mamin pekmez onda je sracka potpuno razumljiva...
- gospodja profiterka
#100 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
Na stranu ovaj incident, time neka se bavi istraga. Ali zaista, ZAISTA, ljudi koji ne znaju ko je načelnik Zajedničkog štaba OS BiH, dakle prva uniforma ove zemlje, ne bi smjeli, ne bi trebali komentirati bilo šta što se tiče unutrašnjih političkih i sigurnosnih prilika u BiH. Baš si mi dao dobar šlagvort da ukažem na temeljni problem svih javnih debata koje se vode u ovoj zemlji, na internetu ili u stvarnosti.julisiz es grant wrote:Džaba, islamofobe na temi ništa neće razuvjeriti da ovo nije "terorizam".bh.tornjak wrote:kako javljaju...vozilo generala Jelaca se naslo na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme tj. nije bio cilj nikakvog napada,pogotovo teroristickog.
Mislim, ako to ne znaš, ako ne znaš kako se zove vojni zapovjednik naših snaga, ako ne znaš nabrojati barem trojicu generala OS BiH, imena čelnika SIPA-e i OSA-e, imena ministara odbrane i sigurnosti i njihovih zamjenika, kao i predsjedavajuće prošlog i sadašnjeg saziva parlamentarne komisije za odbranu i sigurnost i komisije za nadzor nad radom OSA-e, misliš li da zaista možeš kompetentno raspravljati o borbi protiv terorizma u BiH. Zaista?