Legalizacija kanabisa u BiH
- travar
#76 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
U medicinske svrhe, da (uz striktnu kontrolu), inače ne.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#77 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Za , odmah i smjesta.
-
celava_dlaka
#78 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
alkoholicari na aparatima
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#79 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
sta bolan demagogiziras masu ovdjepemanapemani wrote:
Tvoj post - od kanabisa do Sodome i Gomore, a znamo kako se riješio slučaj navedenih gradova.![]()
Problem vjernika praktikanata je u tome što oni žive u strahu da će ih Bog satrati na kraju.
Ne mogu shvatiti da neke druge nije strah i tu dolazi do problema, jer se budi ego.
naveo sam ti primjer
ko se druzi s kurvama njemu ne treba legalizacija
isto je i s drogom oruzjem i ostalim sranjima
cilj je zastititi 80% normalne populacije da u afektu ne ode u javnu kucu, nadrogira se pa sjedne u auto ili kupi pistolj pa upuca kolegu na poslu koji ga maltretira
sve ostalo je suplja
mijenjam pusacke droghalje ispod balkona za orkestar koji svira simfoniju
-
pemanapemani
#80 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Nikakva demagogija.Black swan wrote:sta bolan demagogiziras masu ovdjepemanapemani wrote:
Tvoj post - od kanabisa do Sodome i Gomore, a znamo kako se riješio slučaj navedenih gradova.![]()
Problem vjernika praktikanata je u tome što oni žive u strahu da će ih Bog satrati na kraju.
Ne mogu shvatiti da neke druge nije strah i tu dolazi do problema, jer se budi ego.
naveo sam ti primjer
ko se druzi s kurvama njemu ne treba legalizacija
isto je i s drogom oruzjem i ostalim sranjima
cilj je zastititi 80% normalne populacije da u afektu ne ode u javnu kucu, nadrogira se pa sjedne u auto ili kupi pistolj pa upuca kolegu na poslu koji ga maltretira
sve ostalo je suplja
mijenjam pusacke droghalje ispod balkona za orkestar koji svira simfoniju
Nismo zreli za legalizaciju, a mogli bi solidno popuniti budzet.
Legalizacija bi ti sklonila te omladince ispod prozora. Ne samo tebi, nego svima.
Pusiti u "prodavnici" bez alkohola, ili kuci.
Javni prostor - strogo kaznjavanje po dzepu ili drustveno koristan rad fizicke prirode.
Opet naglasavam, nismo (sa)zreli kao drustvo.
-
Tyke
#81 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Bas zvucis kao i vecina old school roditelja. Cuj ovisnost, e moj Boze. Naucno dokazano kako je odvikavanje od lakohola pravi proces i borba, dok od marihuane nije, i ono usljed neznanja bane na temu i pocne nazivati uzivaoce i postivaoce marihuane bagrom i narkomanima.KB9 wrote:ti mora da pusis travu deset godina i nisi ovisan? ah ti paradoksi i spinovanja korisnika opijatastudiorum_tuzlaensis wrote:Znači alkoholičari i debili sa razbacanim dvolitrama po parku su OK za naše društvo, a raspale narkomančine koje puše travu su bagra.KB9 wrote: amin
samo nam jos fali da gledamo narkomancine raspale po ulicama i da imaju svoji drzavu, samo ta bagra se i zalaze za legalizaciju
Malo smo zatucani, jelde?
Eto da te ja razuvjerim, kao uspjesna i materijalno obezbjedjena osoba, uzivam marihuanu preko 10 godina, sa pauzama od moje volje, pa tako nekad mjesec dana, a nekad i koju godinu, pusim kad mi je cejf i nikad po ulici vec u stanu, uz play station, film, curu... niti spavam po ulici, niti se tucem, niti baljezgam, niti povracam, niti smaram ljude okolo, ne zaplicem jezikom i da ne mogu izgovoriti svoje ime, mogu upravljati automobilom, hodati pravolnijski, polagati ispite na fakultetu... dakle, ne trabunjaj ba ako nemas saznanja, zar se mora na svakoj temi pisati tek da se baci kakav post?
On topic:
Ne znam je li BiH spremna na legalizaciju, ali ja sam spreman.
Sjecam se kad se u Svici legalizovalo i otvorile se radnje u kojima mozes kupiti odredjenu gramazu marihuane, izaberes vrstu koju gotivis, koliko se sjecam kasnije su (ili od pocetka cak) u radnji pisalo ime biljke, npr. White widow, i ti izaberes ali nije pisalo marihuana, valjda zbog tog zakona ili sto li vec, da nije ofirno toliko.
Ubzro se pojedinci poceli toliko bogatiti i vozati najmocinje Posche i Ferrarije da se odmah stalo tome u kraj, stopirala prodaja u radnjama i to je to.
Ja sam za to da i za licnu upotrebu bude Weed shop gdje bi mogao kupiti odredjenu gramazu i nimalo vise, a da drzava/grad ubire pare od toga, bez dozvole za licnu proizvodnju. Zabranjeno pusenje na javnim mjestima, barem u pocetku, pa vidjeti kako se napreduje u tom pravcu, da li u nekom lokalu legalizovati ili ne. Na kraju krajeva, najlakse je ponovo udariti zabranu ako ne funkcionise legalizacija.
-
Drinski
#82 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Vjerovatno je i ovaj sto je pobio one vojnike, pod utjecajem droge, mislio da nikome ne moze naskoditi.truts wrote:A zašto je to pod a) problem ?Drinski wrote:Ako se organi vlasti ne mogu da izbore sa nekim problemom, to nikako ne znaci da taj problem treba rijesiti legalizacijom, nego smjenom onih iz drzavnih organa koji trebaju pod a) da osmisle sistem i utvrde politiku i b) da rade na provođenju utvrđene politike.
Zar nekom smeta to što ja odem ujutro na fax, na predavanje, učim do naveče, i onda pred spavanje zapalim da zaspim k'o beba i da se usput naspavam. Zar ja moram strahovat svaki put kad uzimam onu iglicu i nosim kroz grad, ne bil dobio Zenice radi 0,5 grama supstance, koja nikom ne može naškodit?
-
hali gali halid
#83 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Garant je zapalio buksnu pa počeo ubijati i pucati po narodu. Ja ne znam da iko moze biti agresivan ili nasilan na vutri...
- KB9
#84 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
onda malo toga znas, na opijatima to mozes bit, vutrica tvoja je opijat, dalje saberi 2 i 2
- ultima_palabra
#85 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Ubo se jointom u venu.Drinski wrote:Vjerovatno je i ovaj sto je pobio one vojnike, pod utjecajem droge, mislio da nikome ne moze naskoditi.truts wrote:A zašto je to pod a) problem ?Drinski wrote:Ako se organi vlasti ne mogu da izbore sa nekim problemom, to nikako ne znaci da taj problem treba rijesiti legalizacijom, nego smjenom onih iz drzavnih organa koji trebaju pod a) da osmisle sistem i utvrde politiku i b) da rade na provođenju utvrđene politike.
Zar nekom smeta to što ja odem ujutro na fax, na predavanje, učim do naveče, i onda pred spavanje zapalim da zaspim k'o beba i da se usput naspavam. Zar ja moram strahovat svaki put kad uzimam onu iglicu i nosim kroz grad, ne bil dobio Zenice radi 0,5 grama supstance, koja nikom ne može naškodit?
-
Drinski
#86 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Ili je popušio iglicu sa pola grama iz Zenice koja se u citiranom pominje?
Last edited by Drinski on 19/11/2015 09:14, edited 1 time in total.
-
hali gali halid
#87 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Jesi li pušio travu ikada?KB9 wrote:onda malo toga znas, na opijatima to mozes bit, vutrica tvoja je opijat, dalje saberi 2 i 2
- dust in the wind
#88 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
hehehheh. cuj popusio joint i pucao.hehehhe. pa od trave se smire ko bubice, sve im normala, rega bude i ostali travarski slengovi ... jao. pa jel ovaj gore ikad video nekog napušenog. .
- Dr Kova
#89 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
dust in the wind wrote:hehehheh. cuj popusio joint i pucao.hehehhe. pa od trave se smire ko bubice, sve im normala, rega bude i ostali travarski slengovi ... jao. pa jel ovaj gore ikad video nekog napušenog. .
- KB9
#90 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
napustas temu tim pitanjemhali gali halid wrote:Jesi li pušio travu ikada?KB9 wrote:onda malo toga znas, na opijatima to mozes bit, vutrica tvoja je opijat, dalje saberi 2 i 2
-
hali gali halid
#91 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Dakle nisi. Eto nastavi ti s temom, pošto poznaješ materijuKB9 wrote:napustas temu tim pitanjemhali gali halid wrote:Jesi li pušio travu ikada?KB9 wrote:onda malo toga znas, na opijatima to mozes bit, vutrica tvoja je opijat, dalje saberi 2 i 2
- KB9
#92 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
postavljas pitanja i dajes odgovore sam sebi, zanimljivo 
- Janjicar
#93 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Definitivno za legalizaciju. Zasto da ne?
Sve drzave koje su legalizirale su godinama ispred nas, stopa kriminla se nije povecala, budzeti se pune...
Ono sto je nama problem a to je da nismo zreli kao drustvo da to nesto bude legalizirano, nemamo eksperte koji bi to zakonski uredili, uoastolom nemas nikog koji bi se javno zalagao za legalizaciju.
I ako ne potpuna legalizacija onda bi trebalo sto prije uvesti upotrebu u medicinski svrhe a to vam dodje na isto, jer s cvancikom u dzepu od lokalnog doktora dobijes recept kakav hoces
Sve drzave koje su legalizirale su godinama ispred nas, stopa kriminla se nije povecala, budzeti se pune...
Ono sto je nama problem a to je da nismo zreli kao drustvo da to nesto bude legalizirano, nemamo eksperte koji bi to zakonski uredili, uoastolom nemas nikog koji bi se javno zalagao za legalizaciju.
I ako ne potpuna legalizacija onda bi trebalo sto prije uvesti upotrebu u medicinski svrhe a to vam dodje na isto, jer s cvancikom u dzepu od lokalnog doktora dobijes recept kakav hoces
- studiorum_tuzlaensis
#94 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Nije ni Hrvatska imala, pa su to odradili obični ljudi koji su se organizovali, radili ankete, peticije. Stalno su bombardovali Vladu pismima, malo uključili ozbiljnije doktore iz Zavoda i došlo se do dekriminalizacije i legalizacije za medicinsku upotrebu.Janjicar wrote:
Sada se to isto radi i za potpunu legalizaciju u Hrvatskoj.
Sama dekriminalizacija je dovela do toga da je država u budžet ubacila puno više para nego što bi ih potrošila na izdržavanje zatvorskih kazi i trošenje resursa policije na bavljenje kompleksnim procedurama. Ovako te uhvate sa količinom do 5 grama, dobiješ kaznu 4-5 hiljada kuna, platiš 2-3 hiljade u roku od heftu, i nema dosijea, nema vucaranja po sudu, budi oprezniji idući put da ne bi plaćo kaznu, hvala i doviđenja.
Samo što je ova država u potpunom kurcu, ne bi me čudilo da se dođe skoro do kraja uvođenja Zakona i onda neki debil iz Doma Naroda da povuče vitalni nacionalni interes
-
Pirija
#95 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
e cuj legende trava opijat...
-
Drinski
#96 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Prije 10tak godina, neki inspektor iz MUP-a TK za droge u nekoj anketi veli da je on za legalizaciju lakih droga, a potom je prije par godina ispalo da je i on svercovao drogu.
No, dobro, lik je samo htio da se uključi u legalne tokove poslovanja, da plaća porez itd., kao i nase kolege forumasi.
No, dobro, lik je samo htio da se uključi u legalne tokove poslovanja, da plaća porez itd., kao i nase kolege forumasi.
Last edited by Drinski on 19/11/2015 10:05, edited 1 time in total.
- Njanjavi
#97 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Ja sam odlucio prestat duvat nakon procitanog komentara da bi mogao napusen pucat po narodu
Ja necu u zatvor, ne cherajte me da pusim
- Janjicar
#98 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Nista nek nastave ovako pa ce se bogatiti pojedinci, pa ce sve vise bit Mirsa Svicaraca koji ce htjeti da dilanje uzmu pod svoje a legalizacijom bi sve to nestalo.studiorum_tuzlaensis wrote:Nije ni Hrvatska imala, pa su to odradili obični ljudi koji su se organizovali, radili ankete, peticije. Stalno su bombardovali Vladu pismima, malo uključili ozbiljnije doktore iz Zavoda i došlo se do dekriminalizacije i legalizacije za medicinsku upotrebu.Janjicar wrote:
Sada se to isto radi i za potpunu legalizaciju u Hrvatskoj.
Sama dekriminalizacija je dovela do toga da je država u budžet ubacila puno više para nego što bi ih potrošila na izdržavanje zatvorskih kazi i trošenje resursa policije na bavljenje kompleksnim procedurama. Ovako te uhvate sa količinom do 5 grama, dobiješ kaznu 4-5 hiljada kuna, platiš 2-3 hiljade u roku od heftu, i nema dosijea, nema vucaranja po sudu, budi oprezniji idući put da ne bi plaćo kaznu, hvala i doviđenja.
Samo što je ova država u potpunom kurcu, ne bi me čudilo da se dođe skoro do kraja uvođenja Zakona i onda neki debil iz Doma Naroda da povuče vitalni nacionalni interes![]()
jer kanabis će da ugrozi opstanak njegovog naroda, a sve u cilju predizborne kampanje
. Taj Vit. nac. interes je nešto što i čini razliku između normalne države (Republike Hr) i ove prćije koja ni nema obilježja države, već protektorata.
Ljudi ne shvataju da onaj ko nece pusit nece da je ne znam ti koliko put legalizovana. A onaj ko hoce on ce naci nacina i ovako samo sto bi tada znao sta pusi, a ovako imamo trovanja po Sarajevu zbog podmetanja osvjezivaca onog u vutru.
-
Drinski
#99 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
ma prika, ti si odavno popušio...Njanjavi wrote:Ja sam odlucio prestat duvat nakon procitanog komentara da bi mogao napusen pucat po narodu![]()
- Janjicar
#100 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Iz mjesta kojeg sam ja TK je u pitanju, oni koji su bili momci za vrijeme rata 92-95 znaci imali su od 20 do 30 godina 80% njih je pusilo vutru i deralo seDrinski wrote:Prije 10tak godina, neki inspektor iz MUP-a TK za droge u nekoj anketi veli da je on za legalizaciju lakih droga, a potom je prije par godina ispalo da je i on svercovao drogu.
Nakon zavrsenog rata mnogi su od njih postali inspektori, obicna policija itd. Da li su prestali ? sumnjam.