BiH i borba protiv terorizma

Post Reply
Danguba

#76 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by Danguba »

Ja bih to lahko rijesio.
Jednu praznu kasarnu jos vise isprazniti i pretvoriti je u neku vrstu zatvora, pritvora, izolacije. Cim obavjestajne sluzbe dodju do ''vrucih'' podataka o terorizmu u regiji ili n.b. kod nas, sve one koji su na spisku odmah pokupiti i tamo smjestiti pod nadzor. Tamo neka borave dok ''opasnost'' ne prodje. To ponavljati svaki put kada se ima potreba za tim.
Mislim da bi mnogi odavde zauvjek pobjegli ili bi se ocistili od ''sejtana''. :D

Naravno da se zakonski treba pokriti taj pritvor.
Danguba

#77 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by Danguba »

Kikibombona wrote:Ljudi, ovo je strasno, porazavajuce, sramotno
A dje Turska jarane pa Srbija... :-)
Kikibombona

#78 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by Kikibombona »

Danguba wrote:
Kikibombona wrote:Ljudi, ovo je strasno, porazavajuce, sramotno
A dje Turska jarane pa Srbija... :-)
Procitaj jarane prvo, valjda znas engleski...

Image

Turci imaju vise ISIL dobrovoljaca od nas, ali po glavi stanovnika daju visestruko manje. To je porazavajuce, uznemirujuce, sramotno... Vazno je istaci da je Turska susjed ISILa pa opet daje manje dobrovoljaca po glavi stanovnika. Uzas.

Image
ruud

#79 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by ruud »

92 per million people > 3.5 * 92 = 322 Bosnian fighters enrolled with ISIS? Am I Right?
Challenger__

#80 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by Challenger__ »

Yep.
Kikibombona

#81 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by Kikibombona »

ruud wrote:92 per million people > 3.5 * 92 = 322 Bosnian fighters enrolled with ISIS? Am I Right?
Da.

Mi drzave uopste nemamo. O ovome niko nista ne govori...

Dovoljan pokazatelj je to da niko ne zna ko su vlasnici portala 'vijestiummeta', portala koji godinama unazad podrzava teroristicke grupe... Jos da sramota bude veca, odgovorni sada govore da bi TREBALI protrkeljati 'vijestiummeta' AKO BUDE tehnickih mogucnosti... a drugi govore kako su dobili dojave od HAKERA... Heeejjjj!? :( :run:
zagortenej

#82 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by zagortenej »

ništa čudno, 20 i kusur godina nas pripremaju za ovo, za islamsku državu, pomoć braći muslimanima, ummetu i sl. :roll:
od IZ-a, bivseg reisa do politicara.
ruud

#83 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by ruud »

E pa drugovi koji potvrdiste da sam ja u pravu sa računicom, istom to računicom dolazimo do broja ratnika iz francuske i belgije, koji je znatno znatno veći od našeg, a nije da je broj muslimana tamo zanemariv. Tako da iskreno, i ne čudi me ovaj broj boraca iz Bosne, s obzirom koga sve imamo i nemamo ovdje. Opet s obzirom da smo muslimanska zemlja.
Danguba

#84 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by Danguba »

Kikibombona wrote:
Da.

Mi drzave uopste nemamo. O ovome niko nista ne govori...

Dovoljan pokazatelj je to da niko ne zna ko su vlasnici portala 'vijestiummeta', portala koji godinama unazad podrzava teroristicke grupe... Jos da sramota bude veca, odgovorni sada govore da bi TREBALI protrkeljati 'vijestiummeta' AKO BUDE tehnickih mogucnosti... a drugi govore kako su dobili dojave od HAKERA... Heeejjjj!? :( :run:
Kakve veze mi imamo sa Vijestiizmeta osim sto ih razumijemo na maternjem jeziku. Utvrdjeno je da ta grupa djeluje iz vana za cije djelovanje su odgovorne te drzave.
Sta mi mozemo? Da platimo hakerima da im obore site? Da ih hapsimo u tudjoj zemlji?
Mi mozemo zabraniti prosipanje tih pamfleta po nasim sajtovima.

...da, i nemamo drzave. Imamo nesto sto amateri pokusavaju prikazati kao ''rad drzavnih sluzbi''.
Danguba

#85 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by Danguba »

zagortenej wrote:ništa čudno, 20 i kusur godina nas pripremaju za ovo, za islamsku državu, pomoć braći muslimanima, ummetu i sl. :roll:
O cemu ti pricas? Buncas ili si zlonamjeran.

I da postoji 300 ekstremista na 3,5 miliona stanovnika. To jeste zabrinjavajuce ali nije nikakva prijetnja da bi mase mogle da im se pridruze.

Sto neko rece, necete to docekati koliko god to prizeljkivali.
tututuuuu

#86 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by tututuuuu »

i jos jedna stvar je da i to boraca sto ide iz Fra. su dominantno ljudi arapskog porijekla, dok iz BiH u vecini slucajeva ide domaci Huso vulgaris. :D
zrakomlat

#87 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by zrakomlat »

tututuuuu wrote:i jos jedna stvar je da i to boraca sto ide iz Fra. su dominantno ljudi arapskog porijekla, dok iz BiH u vecini slucajeva ide domaci Huso vulgaris. :D
:lol:
ruud

#88 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by ruud »

tututuuuu wrote:i jos jedna stvar je da i to boraca sto ide iz Fra. su dominantno ljudi arapskog porijekla, dok iz BiH u vecini slucajeva ide domaci Huso vulgaris. :D
E jesi otkrio toplu vodu
GeeTnT

#89 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by GeeTnT »

Danguba wrote:
zagortenej wrote:ništa čudno, 20 i kusur godina nas pripremaju za ovo, za islamsku državu, pomoć braći muslimanima, ummetu i sl. :roll:
O cemu ti pricas? Buncas ili si zlonamjeran.

I da postoji 300 ekstremista na 3,5 miliona stanovnika. To jeste zabrinjavajuce ali nije nikakva prijetnja da bi mase mogle da im se pridruze.

Sto neko rece, necete to docekati koliko god to prizeljkivali.
Prizeljkuje se da Bosnjaci stave Abu Hamzu na majice pa da se izjednace sa ´erojima sastavljenih obrva i dobrocudnih pogleda....

Džaba trud trubača iz Guče...
tututuuuu

#90 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by tututuuuu »

ruud wrote:
E jesi otkrio toplu vodu
pa nekima ju je potrebno otkrivati. :D Jer i dalje se prica kako je to nista, kako neko "podmece" itd... :D
ruud

#91 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by ruud »

Pošteno ako ti to tako smatraš, nek si im razdanio, samo prvo promisli pa piši komentar, mojne tih edita/inserta i sl. :D
Danguba

#92 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by Danguba »

zrakomlat wrote:
:lol:
a zvizdan upeko na kamenjaru...hajmo sada :lol:
animals

#93 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by animals »

BiH nije muslimanska zemlja..
Bosnjaci jesu muslimani, ali su normalni Europejci..
I Bosnjaci se sami moraju boriti protiv radikala u svojem korpusu..
Tu im ne moze niko drugi pomoci..i malo se preuvelicavaju te stvari sa Islamistima u Bosni..
pa vise ima radikala i zamotani zena u Becu nego u Bosni..
Jack Be Nimble

#94 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by Jack Be Nimble »

Barem smo 4ti pa nemamo sanse za baraza i izlaganju novih blamaza da bi otisli na SP terorista. Ali opet smo prvi medju predstavnicima Europe, pa smo se mozda plasirali direktno :bih:
tututuuuu

#95 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by tututuuuu »

ruud wrote:Pošteno ako ti to tako smatraš, nek si im razdanio, samo prvo promisli pa piši komentar, mojne tih edita/inserta i sl. :D
ajd idi piskiti. :D opet sam osjetio potrebu da to jos malo dodatno razjasnim raji. :D
ruud

#96 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by ruud »

animals wrote:
BiH nije muslimanska zemlja..
Bosnjaci jesu muslimani, ali su normalni Europejci..
I Bosnjaci se sami moraju boriti protiv radikala u svojem korpusu..
Tu im ne moze niko drugi pomoci..i malo se preuvelicavaju te stvari sa Islamistima u Bosni..
pa vise ima radikala i zamotani zena u Becu nego u Bosni..
Gdje si ti čuo, pročitao ili šta već da Bosna nije muslimanska zemlja?
tututuuuu wrote:
ruud wrote:Pošteno ako ti to tako smatraš, nek si im razdanio, samo prvo promisli pa piši komentar, mojne tih edita/inserta i sl. :D
ajd idi piskiti. :D opet sam osjetio potrebu da to jos malo dodatno razjasnim raji. :D
De nam još koju otkrij :D vjerujem da imaš još kojeg asa u rukavu...
animals

#97 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by animals »

Ako malo razmislis, vidjecas da nije..
tututuuuu

#98 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by tututuuuu »

ruud wrote:]

Pa evo... ja nisam kriv sto tebe to dira, al sta sad ja da radim? Jesam li opet u pravu? :D i idi piskiti rekao sam ti, bolje nego da ovdje kakis. :lol: Aj cao.
ruud

#99 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by ruud »

tututuuuu wrote:
ruud wrote:]

Pa evo... ja nisam kriv sto tebe to dira, al sta sad ja da radim? Jesam li opet u pravu? :D
Izvini šta me dira? Ozbiljno, ne shvatam te!

@animals, evo ja sam malo razmislio i opet vidim isto ko i prije, možeš li me malo prosvijetliti?
ruud

#100 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by ruud »

tutu, duša draga i nik mu je u skladu sa godinama, još uvijek su mu riječi piškit i kakit glavne u vokabularu, vjerovatno što mu roditelji to stalno ponavljaju jer je još malecki...
Post Reply