Sarajevo grade, šta ti papci rade! :(

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
O'zone
Globalni moderator

#76 Re: Sarajevo grade, šta ti papci rade! :(

Post by O'zone »

Ne možeš nači izraz da nazoveš OVA bića koja ovako razbacaju smeće pored jasno navedenih......mah što se trudim samo se beze nerviram
Qler

#77 Re: Sarajevo grade, šta ti papci rade! :(

Post by Qler »

Stoka, seljačine i primitivci

Sent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#79 Re: Sarajevo grade, šta ti papci rade! :(

Post by japin_mutapi »

Mi smo Pklatovi i nemojte nam sta zamjeriti
mi samo zelimo da mislite ko mi
The BEN10

#80 Re: Sarajevo grade, šta ti papci rade! :(

Post by The BEN10 »

Ma dobro, treba proći vremena i vremena da raja nalegne. Jest odvratno gledati ovakve stvari, ali jednostavno treba proć vrijeme da jedni odumru i dođu drugi...
Opal_89

#81 Re: Sarajevo grade, šta ti papci rade! :(

Post by Opal_89 »

Pa dobro nisu ni oni morali staviti otvor k'o postansko sanduce :D nit' covjek moze ubaciti vecu vrecu smeca nit' se zavuci da rovi :skoljka: Mislim da su i ulicni psi odradili svoj dio posla.
Samo se nadam da u narednim danima nece biti ubacenih kurbanskih kozica ili krepanih zivotinja :run:
Opal_89

#82 Re: Sarajevo grade, šta ti papci rade! :(

Post by Opal_89 »

MickeyPierce wrote:Da mu ja snece razvrstavam :izet:

More al kad ubace i kontejner za kiseli kupus (sta da radim s pola bureta od 120 l u proljece kad kupus vise nije za jelo) :?
Imas cijelu zimu da motas sarmu :D pokiselis manje bure
Logovan

#83 Re: Sarajevo grade, šta ti papci rade! :(

Post by Logovan »

karanana wrote: mislim da je ideja karinana jer dze ces u rupu bacat smece.....to je tesko odrzavati i da se pridrzavas uputa i radis sve kako treba. usmrdit ce se a kako to saprati dole?
Pogrešno misliš Boga mi. Eto neko slike postavio i pogledaj. Ovo je predobro. :thumbup:

A što se tiče naroda... Puni smo seljačina, papaka, a i onih koji ne znaju kako se koriste ovi kontejneri, valjda im treba pun klinac uputstava.

Potvrdilo se ono da sve što dođe dobro u ovaj grad, odmah u vezi toga izađe negativna vijest, kako je uništeno, uprljano, itd.
vješalica

#84 Re: Sarajevo grade, šta ti papci rade! :(

Post by vješalica »

karanana wrote:Image

mada je i ideja kao ideja karinana i beze i mimo papanluka.
"Molimo građane da maksimalno ozbiljno shvate i prihvate ovaj projekat kako bi zaživio ne samo u Sarajevu nego i u cijeloj BiH. Naši građani često putuju u zemlje Evropske unije gdje postoje pravila ponašanja koja naši građani poštuju. Problem je što se ista pravila ne poštuju i ovdje, već se ponašaju bahato", dodaje Ramić.
objasnio čovjek samo treba bagru udarati po džepu pa nek cvile u avaz da se naprave veće žrtvice

inače ovo je trebalo pokupiti i baciti ovim papkarošima sa parkiranim kolima
oni vjerovatno mislili od ovih "kanti" da je mjesto za parkiranje...krembili
Rockefeller

#85 Re: Sarajevo grade, šta ti papci rade! :(

Post by Rockefeller »

Treba zaposlit nekog da ljude uči gdje koji otpad treba da baci.
SmokingMan

#86 Re: Sarajevo grade, šta ti papci rade! :(

Post by SmokingMan »

Rockefeller wrote:Treba zaposlit nekog da ljude uči gdje koji otpad treba da baci.
Posebno kompleksaše koji duž šetališta bacaju proklete otpatke iz Mc'donalds-a u Nedžarićima.Jebo te,znam nositi otpad po 1-2 kilometra dok ne dođem do kante za smeće,nije me niko učio,nego jednostavno sam svjestan svoje odgovornosti prema prirodi.
Rockefeller

#87 Re: Sarajevo grade, šta ti papci rade! :(

Post by Rockefeller »

SmokingMan wrote:
Rockefeller wrote:Treba zaposlit nekog da ljude uči gdje koji otpad treba da baci.
Posebno kompleksaše koji duž šetališta bacaju proklete otpatke iz Mc'donalds-a u Nedžarićima.Jebo te,znam nositi otpad po 1-2 kilometra dok ne dođem do kante za smeće,nije me niko učio,nego jednostavno sam svjestan svoje odgovornosti prema prirodi.
Vrijeme je da treba. Vidiš i sam šta papci rade. To je da te Bog dragi sačuva.
__Phoenix__

#88 Re: Sarajevo grade, šta ti papci rade! :(

Post by __Phoenix__ »

Već su zaposleni, u narodu poznati kao "zeleni".
sema911s

#89 Re: Sarajevo grade, šta ti papci rade! :(

Post by sema911s »

MickeyPierce wrote:
Jel trebam imat 3-4 kese kuci da razvrstavam smece? Hocel ciko otvarat kese da vidi jesam li dobro razvrsto?
Razvrstavao bi ga u 107 kesa, gomila. . I čega već kada ti kazna dodje, da te policajac oglobi za mjesečnu platu, još te natjera da poslije posla cistis(društveni rad još u naranizaštom odjelu).....

Hoćete u Evropu a mozak vam još u otomansko dobaa
Rockefeller

#90 Re: Sarajevo grade, šta ti papci rade! :(

Post by Rockefeller »

MickeyPierce wrote:
Jel trebam imat 3-4 kese kuci da razvrstavam smece? Hocel ciko otvarat kese da vidi jesam li dobro razvrsto?
Je l to sve sto imas? Vidis li na slici gdje je smece? Pored.
sema911s

#91 Re: Sarajevo grade, šta ti papci rade! :(

Post by sema911s »

morate odnekud poceti,., sve izmjene krecu od mrvica,., debele glowee da promjenite morate se vi promjenit
zateznistub

#92 Re: Sarajevo grade, šta ti papci rade! :(

Post by zateznistub »

MickeyPierce wrote:Vidi nesto ovdje se ne odgovara za privredni kriminal korupciju ili ratne zlocine.

Mene kao gradjanina koji papiric nece baciti mimo za to predvidjenog mjesta zanima kako bi se to moglo kontrolisati da li sam staklo bacio u kantu za staklo.. Plastiku u kantu za plastiku ... Papir u kantu za papir i sl ... Ja taj nacin ne vidim.

Ovo sto su postavili nije nikakva novina ovakvi kontejneri vec godinama postoje u sa . dino je ovo samo iskoristio kao poene a gradjani su mu samo odgovorili sta misle o njemu i stranki mu
U normalnim zemljama postoji i zove se debela novčana kazna. Stisni u dojčlandu pa baci pogrešno smeće u pogrešan kontelner...kad ođe mali zeleni i rebne ti kaznu...bolje da bubreg izgubiš...
supercali

#93 Re: Sarajevo grade, šta ti papci rade! :(

Post by supercali »

Ja za ove probleme vidim rjesenje u prijavljivanju od strane savjesnih gradjana
Ko prijavi za svoju kaznu ima pogodnost 50% manje placanje kao u saobracaju
Kladim ae da u roku mjesec svi bi postivali zakon jer svakoga neko mrzi pa ovaj jedva ceka da mu drzava naplati prekrsaj
U saobracaju isto samo eto ne bi mogli to 50%
holowey

#94 Re: Sarajevo grade, šta ti papci rade! :(

Post by holowey »

primjer kako je rijesen otpad u r.irskoj: odvoz nesortiranog smeca kosta toliko i toliko po kg ili l zapremine, a odvoz sortiranog (staklo, papir, plastika, metal) toliko i toliko po kg u plusu... vagaju kante prije utovara... na kraju mjeseca se svodi racun pa mozda platis sitno, mozda imas preplatu a mozda te smece zavije u crno (nakon trece opomene)... istovremeno te i motivise da sortiras i demotivise da ne sortiras... sortirano ide na reciklazu a nesortirano na sortiranje pa onda dio na reciklazu a dio na deponiju... to naknadno sortiranje kosta pa je zato odvoz nesortiranog otpada skup...

medjutim mi nemamo sistem... imamo kante za sortiranje, imali smo ih i ranije, ali sve ide na isti kamion i na istu deponiju... ne znam kakva je ideja sa ovim podzemnim kantama (ko ih kupi i gdje istresa, rad ili neko drugi) ali oni hajfisi ranije u bojama su se istresali u isti kamion kao i metalni hajfisi... nasa posla :bih:
shiny

#95 Re: Sarajevo grade, šta ti papci rade! :(

Post by shiny »

A jesu nekad nakon rata već bili oni šareni kontejneri za sortiranje i meni je uvijek bilo zanimljivo kako to na kraju smiješaju kad dođu da pokupe :D
supercali

#96 Re: Sarajevo grade, šta ti papci rade! :(

Post by supercali »

Medju prvim su bili na drveniji pored stepenica koliko se sjecam
The BEN10

#97 Re: Sarajevo grade, šta ti papci rade! :(

Post by The BEN10 »

zateznistub wrote:
MickeyPierce wrote:Vidi nesto ovdje se ne odgovara za privredni kriminal korupciju ili ratne zlocine.

Mene kao gradjanina koji papiric nece baciti mimo za to predvidjenog mjesta zanima kako bi se to moglo kontrolisati da li sam staklo bacio u kantu za staklo.. Plastiku u kantu za plastiku ... Papir u kantu za papir i sl ... Ja taj nacin ne vidim.

Ovo sto su postavili nije nikakva novina ovakvi kontejneri vec godinama postoje u sa . dino je ovo samo iskoristio kao poene a gradjani su mu samo odgovorili sta misle o njemu i stranki mu
U normalnim zemljama postoji i zove se debela novčana kazna. Stisni u dojčlandu pa baci pogrešno smeće u pogrešan kontelner...kad ođe mali zeleni i rebne ti kaznu...bolje da bubreg izgubiš...
Kaže prijatelj da kod njih "u Njemačku" jedno jutro kontejnere nisu htjeli da odvezu jer je neko bacio smeće u pogrešan kontejner. Začas su skontali ko je. Nikad se više nije ponovilo. Sistem sam sebe kontroliše.
Ili slučajno da te vidi neko - onda se zove Polizei. Pa ti sviraj borbene. I opet će te taj isti čovjek pozdraviti prvi put kad te vidi, a onda će te opet nakon toga bez imalo grižnje savjesti prijaviti za pasjaluke. ;-)
Margita81

#98 Re: Sarajevo grade, šta ti papci rade! :(

Post by Margita81 »

MickeyPierce wrote:
U kuci imamo 4 kante za smece-bio otpad, plastika, papir i nerazgradivi otpad. Svaku bacamo u pripadajuci kontejner koji ima svaka zgrada u dvoristu iza. Vrlo je prosto zaista.
Zemlja desavanja-dojcland.
Rockefeller

#99 Re: Sarajevo grade, šta ti papci rade! :(

Post by Rockefeller »

MickeyPierce wrote:
Svaki kontejner u gradi je takav .. Vise smeca okolo nego u kontejneru ... Treba ciko kod svake kante znaci .... Znas sta bi to znacalo ... Ljudi bi smece ostavljali po parkovima haustorima na ulici ... Da me neko kontrolise da li ispravno smece bacam ... Hejjj ... Mozak?
Ne ne prijatelju. Savjestan građanin, kulturan radio bi u korist svoje države, domovine. Vidim da ih boli briga, ne treba im to.

Ljudi su ostavljali smeće po haustorima dok sam ja u Sa živio, to mi nije novo.
zateznistub

#100 Re: Sarajevo grade, šta ti papci rade! :(

Post by zateznistub »

The BEN10 wrote: Kaže prijatelj da kod njih "u Njemačku" jedno jutro kontejnere nisu htjeli da odvezu jer je neko bacio smeće u pogrešan kontejner. Začas su skontali ko je. Nikad se više nije ponovilo. Sistem sam sebe kontroliše.
Ili slučajno da te vidi neko - onda se zove Polizei. Pa ti sviraj borbene. I opet će te taj isti čovjek pozdraviti prvi put kad te vidi, a onda će te opet nakon toga bez imalo grižnje savjesti prijaviti za pasjaluke. ;-)
Žalosno je to što mi NIKADA nećemo doći na taj nivo razmišljanja i djelovanja...

U prošlih otprilike mjesec dana sam nekoliko puta zvao policiju jer kamion RAD-a nije mogao isprazniti kontejnere ispred mog i ulaza preko puta jer klokani parkiraju svoje kontejnerekako oni misle da treba....ljudi dolazili...kačili čestitke....stvar je ovih dana mogo bolje i urednija...

Dok to ne budemo svi radili i zbog najmanje sitnice nećemo na zelenu granu...
Post Reply