pazi ti mozes se osjecati kako zelis i izjasnjavati tvoje pravoHugo Chavez wrote:Pitanje o izjašnjavanju meni lično ne predstavlja, niti može stvoriti neki problem,dok mogućnost izbora smatram prednošću, a ne nedostatkom.Fudo387 wrote:Kako god se izjasnis, zajebaces se.Hugo Chavez wrote:Zavrzlama:
Otac ateista od oca ateiste i majke muslimanke;
Majka ateista od oca katolika i majke pravoslavke (oboje rođeni u Hrvatskoj);
Ja državljanin Bosne i Hercegovine i Hrvatske.
Koja je moja nacija, a koja nacionalnost?
Da li mi to neko drugi treba određivati ili ja sam?
A jesu ti ga zakomplikovali...
Zato sam i postavio boldirano pitanje, jer u BiH se mnoge stvari "podrazumijevaju" (na pr. svi katolici su Hrvati i sl.), a ja smatram da su, u 21. vijeku, pojmovi nacija, nacionalnost, pa čak i država banalizovani (dovoljno je pogledati šta se dešava sa Libijom, Egiptom, Sirijom, Ukrajinom, itd).
A što se tiče komplikacija, recimo, nikada nisam stajao u redu za vizu, ali da ne bježimo od teme, dodatna zavrzlama:
Uz sve naprijed navedeno sam i državljanin EUKakogod, moje mišljenje je da se sve svodi na lični izbor, a jedino sam siguran da pripadam evropskom narodu.supercali wrote: To ti je odredio otac svojim mjestom rodjenja a i ti svojim mjestom rodjenja znaci vrijeme i mjesto ti odredjuju nacionalnost i pripadnost narodu
Nema tu niko nista odredjivati sve ostalo sam biras uz naravno prije toga ispunjenje nekih normi i sl al uglavnom sve je do tebe osim 3 stvari
ni meni ne znaci nista to niti kad naglasavam kome pripadam sta sam i sve te stvari
samo se zna na osnovu poznatih stvari sta si i to je to
plastican primjer
ne moras nikad reci koje ti je boje koza kosa i oci niti to ikad naglasavati niti gledati to kod drugih
samo se zna da si crn smedje kose i bijele puti