Euridika wrote:Pa toliko o muškom biološkom satu...
Inace je puno vise starijih zena koje postaju majke nego je starijih muskaraca koji postaju ocevi.
Spominjao sam i ranije, znam covjeka koji je sa sedamdeset ozenio zenu nije imala ni trideset, dobili dijete sasvim regularno, sve normalno... Pa onda jos jedan slucaj muza od pedeset i nesto koji je dobio dijete sa curom od dvadeset i nesto.
Istovremeno, koliko zena ima da radja poslije npr. cetrdeset i pete? Danas rijetko, a i kada se desi to je medicinski potpomognuta trudnoca, dok je prije to bio cesci slucaj. Moja nena je zadnje dijete rodila u kasnim cetrdesetim a imala ih je copor citav i to nije bio usamljen slucaj ali su tada zene radjale od 16-17 i imale zdrav reproduktivni zivot, sto i jeste cijela poenta ove price o medjusobnom odredjivanju vrijednosti zena i muskaraca.
Mi ovde ne pricamo o mentalno-duhovnoj vrijednosti vec zapravo o reproduktivnoj sposobnosti, a ta sposobnost kod zena se smanjuje puno brze nego kod muskaraca, plus kod muskaraca traje puno duze. To su cinjenice koje su opstepoznate i opstepriznate, i nema svrhe negirati ih. Majka priroda se pobrinula da to tako bude i sasvim sigurno postoje razlozi zasto je to dobro. I da jos kazem, prije nego se neko uFati toga, moderna medicina svakako ima nacina da pomogne zenama u tom segmentu ali isto tako pomaze i muskarcima pa je rezultat isti, reproduktivna vrijednost i sposobnost jednostavno ne prati starosnu dob i zato je pozeljno da postoji dobna razlika izmedju zena i muskaraca, a to je ujedno i odogovor otvaracici teme.
Muskarci traze mladje zene jer znaju da mladja zenka ima vise sansi da mu obezbjedi potomstvo. A zato i mladja zenka u pravilu trazi starijeg muskarca, jer zna, da je kao iskusniji, sposobniji da njenom potomstvu obezbjedi existenciju i produzetak vrste. Sve je to u nasim genima, ne znam odakle potreba da se to negira i da se bjezi od toga.
Danas mozda imamo situaciju da se taj reproduktivni nagon sakriva iza sexualnih potreba pa je to skoro kao pitanje da li je starija kokos ili jaje, ali svakako da je nagon za reprodukcijom stariji i samo je zamaskiran u sexualne potrebe jer one i postoje kao rezultat reproduktivnog nagona. Zato je sasvim normalno da se mladje zenke vlaze na sposobne muskarce. U pravilu, to su nekada bili stariji, iskusni i sposobni muzijaci. U moderno doba, akumuliranje bogatstva izmijenilo je prirodan tok stvari i omogucilo je neposobnim a pocesto i nepozeljnim pripadnicima nase vrste da uzivaju paznju i zainteresovanost zenki iako to nikako nisu zasluzili. Ovo se odnosi na sinove raznoraznih i kojekakvih "baba" koji su otpad ljudske vrste ali im je materijalna situiranost omogucila da svoje degenericne gene prenose dalje. Posljedice toga vidljive su i u nasem drustvu.
Dakle, da rezimiram, stariji muskarac iz prvog posta uvijek ce traziti sto mladju zenku radi njene reproduktivne sposobnosti. Dakako, mladja zenka ima tvrdje sise koje bolje stoje, ima tvrdje dupe, utegnuta je i ima manje celulita i samim tim je sexualno pozeljnija od starije zenke ali to je samo taj reproduktivni nagon zamaskiran u sexualni. I ja se uopste ne osjecam krivim radi toga.