Naravno da je to tako. Znam i to da je Džibril prenosio Muhamedu Alahove riječi i to u trajanju od nekih dvadesetak godina. Naravno da za to nema nikakve ovozemaljske logike, ali ako je onome gore trebalo toliko vremena, ko sam ja da to propitujem.perfekcionista1 wrote:Uopste im ne ide na ruku da tvrde kako nema gresaka u njoj kad su ih ucenjaci iz razlicitih oblasti pronasli u velikom broju. Gledao sam skoro diskusiju jednog svecenika i Ahmeda Didata gdje svecenik tvrdi da je logicno da ima gresaka jer su je ljudi prepisivali malo po sjecanju malo prepisivali iz drugih izvora itd. Eh sad sa muslimanima je razilazenje u cinjenici da oni tvrde kako ne prilici objavi od Boga da ima gresaka i manjkavosti. Crkvi ce lakse biti odbraniti tezu da nije potpuna katastrofa ako ima malo gresaka jer se navodno osnova i poruka biblije sacuvala, nego sto pokusavaju reci kako je od a do ž u bibliji Bozija rijec-aurora313 wrote: Dokaz da Biblija nije knjiga pisana od Boga—a vjerujem da bilo ko razborit ne prihvata tu mogućnost—leži u indirektnom priznanju same katoličke crkve izdatoj nakon koncila u Trentu, Italija, koji je započeo 1545 godine. Tu je zauzet zvaničan stav crkve prema vjernicima gdje se objašnjava način kako crkva vidi da je sve u Bibliji božija riječ. A ovo je direktan navod tih zaključaka:
“Pod nadzemaljskim vođstvom Svetog Duha, ovim su pisci Biblije nadprirodno bili potaknuti da napišu ono što je Bog želio da se napiše. Tako je Bog osnovni tvorac Biblije. Zbog svetog uticaja na pisce, oni nisu mogli da napišu ništa izuzev što je Bog unaprijed odredio. Samim tim, nema grešaka u ovoj božanskoj objavi.”
I cijela Biblija je pisana u trecem licu, npr u Mojsijevim knjigama nigdje nema njegovih rijeci a te knjige su objavljene upravo njemu, svaki put se kaze "I rece Mojsije". Dakle da je to izvorno njegovo trebalo bi da govori u prvom licu. Isti je slucaj sa evadjeljima, nijedan od 4 evandjelja nisu u prvom licu vec neko prepricava dogadjaje o Isusu i njegovim ucenicima, a taj neko nije ni Matej ni Ivan ni neko od ostale dvoijce-.
Ujedno znamo da bi Muhamed počeo negdje da govori pa bi se njegovi rastrčali da nađu materijal na kome će to zapisati (naravno, od riječi do riječi), sve što je Alah poručivao. I naravno da je to sve tačno zabilježeno, povezano, i servirano što na kamenju, na kostima, koži pa i na živinama.
Ali eto… kažu da je tako bilo.
Doduše, i Mojsije je 40 dana proveo bez ića i pića čekajući da Bog iskleše 10 zapovijedi. (A Svemogućem je trebalo samo 6 dana da stvori sve oko nas i sve živo. Interesantno!)