SARAJEVO OCIMA JEDNOG TURISTE >)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Niemand

#76 Re: SARAJEVO OCIMA JEDNOG TURISTE >)

Post by Niemand »

:roll:
radiša

#77 Re: SARAJEVO OCIMA JEDNOG TURISTE >)

Post by radiša »

ja mislim da bi nas arapi iz trnova izvukli kad bi sagradili tamo ono sto su planirali.
Thorgerson

#78 Re: SARAJEVO OCIMA JEDNOG TURISTE >)

Post by Thorgerson »

Dobro neko gore fkt napisa.

Jbg. Realno ako ti dodjes ovdje iz Minhena iliti Amsterdama, Osla itd...naravno da cemo izgledati kao zemlja treceg svijeta.

Pa i ja kada odem u neke od tih gradova, vratim se ovdje, zivot mi se smuci...najvise zbog necistoce, nikakve infrastrukture, saobracaja, rusevina, prljavstine, nikakvog reda ni u cemu itd.

A to se moze popraviti. I mi imamo sredstva za to.

Postoji podatak da Barselona ima manje uposlenih na odrzavanju parkova nego nas KJKP Rad. Ej...jebena Barselona! :shock:

Kod nas jbt u gradu imas dva parka i njih 10 dodje, izlezavaju se, zajebavaju i lafo nesta uredjuju...padne snijeg sve crno, prljavo...
Niemand

#79 Re: SARAJEVO OCIMA JEDNOG TURISTE >)

Post by Niemand »

Ne mogu oni nakupiti smeca kolko narod more baciti istog.
Fudo387

#80 Re: SARAJEVO OCIMA JEDNOG TURISTE >)

Post by Fudo387 »

Niemand wrote:Ne mogu oni nakupiti smeca kolko narod more baciti istog.
Dobro, gdje vi vidite te gomile smeca?
Meni one glavne djade izgledaju sasvim pristojno i uredno.
radiša

#81 Re: SARAJEVO OCIMA JEDNOG TURISTE >)

Post by radiša »

vani ljudi cijene prostor na kojem zive,disu vazduh a ne ko ovi nasi cobani,bitno im je iznjet smece iz kuce i rijesili su problem,mogu ga bacit na cestu,ostavit u liftu...
Niemand

#82 Re: SARAJEVO OCIMA JEDNOG TURISTE >)

Post by Niemand »

Fudo387 wrote: Meni one glavne djade izgledaju sasvim pristojno i uredno.
Bas fino.
AmADin_gospo

#83 Re: SARAJEVO OCIMA JEDNOG TURISTE >)

Post by AmADin_gospo »

Lucky Strike wrote: PITANJE:

Po vama, je li Sarajevo dosadan grad i sta mi to mozemo i trebamo ponuditi ljudima da bi ovaj grad napustili sretni i zadovoljni?

Ne mozemo vjecito ljudima prodavati sliku Sebilja, masnih cevapa i multikulturalizma kojeg vise nema. :skoljka:

Budite objektivni, molim vas. 8-)
sarajevo može "ponuditi" turistima stvaro koje se pregledaju za 1 do max 2 dana (ukoliko se vodaju oko grada) i to je to.

za njih smo zemlja trečeg svijeta, ko ruanda, zimbabve il najrobi.

sarajevo na posjeduje minimalnu osnovnu infrastrukturi za normalan funkcionalan život, a stanovnici istog se trude da tako i ostane.

nije grad zgrada, cijev, fasada, trotoar, grad su stanovnici.
Astrix

#84 Re: SARAJEVO OCIMA JEDNOG TURISTE >)

Post by Astrix »

julisiz es grant wrote: Ljudi stavrno trebaju malo prošetati svijetom, prije nego počnu svašta pisati.
Pa ja sam u Kopenhagenu, hej Kopenhagenu, na početku glavne štrafte (ko Ferhadija, al bar jedno 10 puta duža) vidio (i uslikao) par klošara, u prnjama,bradatih i kosatih, kako spavaju u po bijela dana na ulici. Svijet ih samo obilazi i ide svojim poslom.
Naravno da toga ima svugdje, prosle godine sam bio u Rimu za novu godinu i beskucnici bukvalno 300 metara od Sv. Petra spavaju na ulici u svojim vrecama, a da ne pricam koliko je Rim prljav grad, doduše bila je nova godina ali prijatelji kod kojih sam bio kazu da nije puno bolje ni drugim danima...
insomnia78

#85 Re: SARAJEVO OCIMA JEDNOG TURISTE >)

Post by insomnia78 »

Ma toga ima svugdje
Pa francuzi ne znaju kako da se izbore sa dzeparosima po Parizu
Gle'aj sto rade ispred ajfelovog

Da je kod nas ovo, danima bi se kmecalo po forumu
TheMule

#86 Re: SARAJEVO OCIMA JEDNOG TURISTE >)

Post by TheMule »

Ovdje ima dosta forumasa sa kompleksima nize vrijednosti
Niemand

#87 Re: SARAJEVO OCIMA JEDNOG TURISTE >)

Post by Niemand »

TheMule wrote:Ovdje ima dosta forumasa sa kompleksima nize vrijednosti
Znam, rekli su mi i prije. :|
muha_sa

#88 Re: SARAJEVO OCIMA JEDNOG TURISTE >)

Post by muha_sa »

Fudo387 wrote:Nije Sarajevo nikad ni bilo neka aman zaman turisticka destinacija, sumnjam da ce to ikad postati.
Manje vise sve je ok, samo bi trebali vise prostora za parking, parkova, zelenila i to je to.
Ovo zadnje vise zbog vas samih nego turista. :D
što su turisti dolazili i što dolaze u SA :?

rekoh-- kako znam za sebe vazda je grad bio pun turista
Fudo387

#89 Re: SARAJEVO OCIMA JEDNOG TURISTE >)

Post by Fudo387 »

muha_sa wrote:
Fudo387 wrote:Nije Sarajevo nikad ni bilo neka aman zaman turisticka destinacija, sumnjam da ce to ikad postati.
Manje vise sve je ok, samo bi trebali vise prostora za parking, parkova, zelenila i to je to.

Pa da vide stvari koje ih zanimaju, ja ti ne sporim da Sarajevo toga nema.
Mislim da ti uopste nisi shvatio sta sam napisao, al' ok je, oprastam ti to na godine. :D
muha_sa

#90 Re: SARAJEVO OCIMA JEDNOG TURISTE >)

Post by muha_sa »

Fudo387 wrote:
muha_sa wrote:

Pa da vide stvari koje ih zanimaju, ja ti ne sporim da Sarajevo toga nema.
Mislim da ti uopste nisi shvatio sta sam napisao, al' ok je, oprastam ti to na godine. :D
lafa doFu :)
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#91 Re: SARAJEVO OCIMA JEDNOG TURISTE >)

Post by hrasno38 »

Samo dvije stavke za pocetak: zicara i zeljeznica. Ja ga jebem ko se ne bi volio provozati finim udobnim vozom od Sarajeva do Ploca ili ako nista do Mostara. Doduse ima jos jedan stavka a to jeste zaista gradski prevoz koji ne lici na prevoz nego na nesto slicno autobusu iz filma :ko to tamo peva". Da li turisti imaju sta vidjeti u gradu? Pa sad kad je ponovno otvoren zemaljski muzej situacije se malo popravila medjutim sve to spadne na carsiju, cevape, pite, ascinice....a da smo pametni koliko nismo jer imamo pametnjakovica na svakom cosku opet bi uklucili zeljeznice pa obilazak "piramida i tunela", pa ako treba izmisljati i toplu vodu mada je ima na putu Sarajevo-Zenica:) Ljudi danas u svijetu od savcega necega zaradjuju pare i za sebe i za svoje zemlje samo mi vazda nesto palamudimo i trazimo dlaku u jajetu.
Naravno i sigurnosna situacija se mora uzeti u obzir i pomarisati ove Dzinde i slicna govna.
Niemand

#92 Re: SARAJEVO OCIMA JEDNOG TURISTE >)

Post by Niemand »

:facepalm:
Fudo387

#93 Re: SARAJEVO OCIMA JEDNOG TURISTE >)

Post by Fudo387 »

hrasno38 wrote:. Doduse ima jos jedan stavka a to jeste zaista gradski prevoz koji ne lici na prevoz nego na nesto slicno autobusu iz filma :ko to tamo peva".
Oni trajvaNi fakat izgledaju sablasno kad ih vidis, no nije to bas toliki problem.
Da su k'o u Japanu ja u ono cudo ne bih sjeo.
Zasto bih, kad te taxista voza tamovamo za bagatelu?
A turista ako nema pet maraka za taxi, jebat ga, bolje da i ne dolazi. :D
radiša

#94 Re: SARAJEVO OCIMA JEDNOG TURISTE >)

Post by radiša »

ima on petaka al naš kad vidi da je stranac doda dvicu ispred petice.
AmirBaa

#95 Re: SARAJEVO OCIMA JEDNOG TURISTE >)

Post by AmirBaa »

hrasno38 wrote:Samo dvije stavke za pocetak: zicara i zeljeznica. Ja ga jebem ko se ne bi volio provozati finim udobnim vozom od Sarajeva do Ploca ili ako nista do Mostara. Doduse ima jos jedan stavka a to jeste zaista gradski prevoz koji ne lici na prevoz nego na nesto slicno autobusu iz filma :ko to tamo peva". Da li turisti imaju sta vidjeti u gradu? Pa sad kad je ponovno otvoren zemaljski muzej situacije se malo popravila medjutim sve to spadne na carsiju, cevape, pite, ascinice....a da smo pametni koliko nismo jer imamo pametnjakovica na svakom cosku opet bi uklucili zeljeznice pa obilazak "piramida i tunela", pa ako treba izmisljati i toplu vodu mada je ima na putu Sarajevo-Zenica:) Ljudi danas u svijetu od savcega necega zaradjuju pare i za sebe i za svoje zemlje samo mi vazda nesto palamudimo i trazimo dlaku u jajetu.
Naravno i sigurnosna situacija se mora uzeti u obzir i pomarisati ove Dzinde i slicna govna.
I ovdje ispoljavas svoje ideje o prevarama turista hahaha :lol: :lol: :lol: :lol:
hAZNADAR

#96 Re: SARAJEVO OCIMA JEDNOG TURISTE >)

Post by hAZNADAR »

ultima_palabra wrote:
Od svega navedenog stranci se ibrete lutalicama i pušenju u zatvorenom. Sve ostalo oni imaju i u svojim gradovima. A to dvoje se može riješiti potezom pera/dizanjem ruke.
Djelimicno,.. licno sam upoznao pusace kojima je toliko gotivno sto ne moraju izaci vani da zapale da namjeravaju ponovo doci. :D

A sto se tice lutalica, naravno je neugodno proci pored copora odraslih pasa.

Medjutim, svjedok sam kako se puno vise ljudi tope na lutalice, posebno na manje. Bilo da su cuke ili mace, te ih hrane, te miluju, te slikaju i poslije stavljaju slike na face. Tako sam imao u Banjaluci goste koji su maksuz dosli na moj nagovor, i jednom cemo izaci da im pokazem tvrdjavu Kastel i tamo nesto pojedemo u restoranu sa terasom povrh Vrbasa. Ma divota.

Usput male mace, malo zavuceno pored ceste. Te ih slikaju, te ih nose, te miluju, te nece otic odatle, Ja popizdio, gubimo sat vremena na macama, heble vas mace, garant sugave,.. i nekako produzimo do Kastela. Eto fino, uslikase i predlozise da se vratimo nazad do maca jer su tu skontali manju burekdzinicu pa da uzmu i sebi i macama. :D

Mada opet, vide vole otici u Sarajevo nego u Banjaluku jer im je nesto kao egzoticnije, interesantnije, malo vise juznjacki i to im gotivno.

Banjaluka je da se razumijemo sredjeniji grad od Sarajeva, relativno nov jer nema starijih zgrada od 70-tih, nije bilo ratnih razaranja, prostoran, pun parkova i zelenila, manje smeca, veca rijeka gdje se moze kupati,... - ali to je turistima dosadno.
U Mostaru je takodjer zapadna strana prostornija i naizgled uredjenija,.. ali turisti vise opet vole istocnu stranu iako na Stari Most potrose samo pola sata.
Turisit jednostavno vole biti negdje gdje je drugacije, vole vidjeti nesto egzoticnije,..
limeni

#97 Re: SARAJEVO OCIMA JEDNOG TURISTE >)

Post by limeni »

Svake godine dolaze sve vise turista u Sarajevo, otidjite na hotelske sajtove ili ukucajte u google sarajevo travel report i vidjet cete da su velika vecina turista izrazito zadovoljni svojom posjetom jer Sarajevo nudi mnogo.
Ne mozemo mi skontati da oni Njemci sto sjede pored nas u Divanu uzivaju ispijajuci Bosansku Kahvu u onom ambijentu jer ga nema tamo, da Englezi zderu konacno pravu hranu koja je 10 puta jeftinija nego njihova "hrana" kao i pivo, da Svedjani obilaze vjerske objekte jer su to kod njih prazni objekti, da Japanci budu veseli kada se neko sa njima sali i prica kao insan, da Arapi vide oazu mira i tolerancije, da Turci uzivaju ovdje i dive se koliko smo duhovno slicni a mozda i moderniji od njih a naravno ne zaboraviti nase drage komsije iz Srbije, Hrvatske itd..kojima je Sarajevo bilo i ostalo ono nesto fascinantno.

Ima naravno i negativnih stvari ali ide na bolje, nadam se.
supercali

#98 Re: SARAJEVO OCIMA JEDNOG TURISTE >)

Post by supercali »

Image

sarajevo gay friendly destinacija :D

ma stranicma je iskreno dobro ovdje iz vise razloga
prvo sa platom od nekih 2000 eura on ovdje provede 10 dana i potrosi 1000 eura da je kupio i iskusio sve sto je zelio
drugo blizu smo europe sto i to dodje jeftino za njih
trece njih ne dotice to sto se u opstini ceka toliko da se izvadi neki papir sto gras malo malo pa strajkuje sto nema vode po noci sto je pitanje hoce li raditi grijanje ili nece
sto telekomi deru kako stignu
sto politicari ne mare ni za sta ni 1% itd itd
isto kao kad ti odes na siciliju pa te ne dotice sto imaju mafiju koja reketira haman pa svakoga ko izadje na ulicu
kad odes u amsterdam tebe ne zanima hoce li se iz onih kanala izliti voda ili u veneciji hoce li sve pasti u more i sl stvari
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#99 Re: SARAJEVO OCIMA JEDNOG TURISTE >)

Post by hrasno38 »

AmirBaa wrote:
hrasno38 wrote:Samo dvije stavke za pocetak: zicara i zeljeznica. Ja ga jebem ko se ne bi volio provozati finim udobnim vozom od Sarajeva do Ploca ili ako nista do Mostara. Doduse ima jos jedan stavka a to jeste zaista gradski prevoz koji ne lici na prevoz nego na nesto slicno autobusu iz filma :ko to tamo peva". Da li turisti imaju sta vidjeti u gradu? Pa sad kad je ponovno otvoren zemaljski muzej situacije se malo popravila medjutim sve to spadne na carsiju, cevape, pite, ascinice....a da smo pametni koliko nismo jer imamo pametnjakovica na svakom cosku opet bi uklucili zeljeznice pa obilazak "piramida i tunela", pa ako treba izmisljati i toplu vodu mada je ima na putu Sarajevo-Zenica:) Ljudi danas u svijetu od savcega necega zaradjuju pare i za sebe i za svoje zemlje samo mi vazda nesto palamudimo i trazimo dlaku u jajetu.
I ovdje ispoljavas svoje ideje o prevarama turista hahaha :lol: :lol: :lol: :lol:
Sve samo da pinka ostane u BiH a turisti sa osmjehom na licu odu iz nje. Cijeli zivot je prevara....cijeli svijet egzistira na prevarama...samo si mi ko eto pametni:)
hAZNADAR

#100 Re: SARAJEVO OCIMA JEDNOG TURISTE >)

Post by hAZNADAR »

AmADin_gospo wrote: sarajevo može "ponuditi" turistima stvaro koje se pregledaju za 1 do max 2 dana (ukoliko se vodaju oko grada) i to je to.

za njih smo zemlja trečeg svijeta, ko ruanda, zimbabve il najrobi.

sarajevo na posjeduje minimalnu osnovnu infrastrukturi za normalan funkcionalan život, a stanovnici istog se trude da tako i ostane.

nije grad zgrada, cijev, fasada, trotoar, grad su stanovnici.
Mozda, ali utisci svih turista koji posjete Sarajevo i Mostar su prijatno iznenadjenje i pozitivni.
Pripremljeni su na idu u treci svijet, ali nemaju bas takve utiske kada vide.
Ono sto su mi svi rekli je da su iznenadjeni dobrim voznim parkom na ulicama. Ima dosta dvojki, ali auta koja se voze ili parkirana ne zaostaju puno po izgledu i markama. Ljudi su svi fino obuceni jer navecer imas vise domacih na ulicama nego turista i ljudi izgledaju sredjeni, dobro obuceni, cure napucane. Primijete mnogo negativnih stvari ali to su i ocekivali.

Bio sam u nekim zemljama treceg svijeta koje ni zgradama, fasadama, saobracajem, izgledom ljudi, autima,... nisu ni blizu BiH standardima.

Ali ako zelis vjerovati da stvarno licimo na Nairobi, Ruandu,.. - vjeruj.
Post Reply