Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
- dust in the wind
#76 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Zagreb, Maribor... hehehhe. ostala 3 mi ne padaju na pamet. mada sva mi je slovenije dosadna
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#77 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Recept kefira dolazi sa kakvaza tj. prostora Gruzije.. a to isto od Finske do Grcke svak ziv pije - eto samo sto nije ko nikad se posirilo van te neke linije.karanana wrote:cuj gruzijci nisu ucestvovali u krojenju evropske istorije a jedan od najuticajnijih ljudi 20 vijeka u evropi je bio gruzijac.
vidi fakat, veliki broj raje spominje bratislavu. mora da nesto onda tu ima.
Sto se Bratislave tice, ako ti je do stambenih blokova imaju ih u 1001 boji tj. mozes otici u one gdje ni sunca nema, romske, nake vake itd. Centar je velicine prkna, a sto se tice nocnog zivota i kulturnih zabava tj. pozorista, muzeji i to - siromasno za glavni grad. Pola dana je dovoljno da sve vidis i kazes idemo dalje.
-
Zux
#78 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Vidim svi spominju Bratislavu, pa se pitam da nema jos jedna Bratislava negdje
Istina centar - stari grad je dosta mali, obidjes sve za dan. Ali navece je bas dobra zajebancija bila, par pubova obisli bilo zivo pravo, jos zima bila. Slovakinje mljac... Elem meni u odlicnom sjecanju od prije par godina.
Mislim da je ipak Maribor vrh, top destinacija za crknuti od dosade. Potrefio sam se u subotu navece, nigdje nikoga, ulice prazne, kafane se zatvaraju u 21, nevjerovatno, nisam sebi mogao doci. Ipak mislim da nijedan grad nije bas toliko dosadan, uvijek ima nesto novo i drugacije za vidjeti, posebno kad se radi o neki daljim destinacijama.
Mislim da je ipak Maribor vrh, top destinacija za crknuti od dosade. Potrefio sam se u subotu navece, nigdje nikoga, ulice prazne, kafane se zatvaraju u 21, nevjerovatno, nisam sebi mogao doci. Ipak mislim da nijedan grad nije bas toliko dosadan, uvijek ima nesto novo i drugacije za vidjeti, posebno kad se radi o neki daljim destinacijama.
- dust in the wind
#79 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
heheheh. ista stvar mi se desila u Mariboru. sta je ono braćo mila. uđem na net i ukucam noćni život i prva stranica mi izađe, Maribor nema noćni život.heheheheheh.Zux wrote:Vidim svi spominju Bratislavu, pa se pitam da nema jos jedna Bratislava negdjeIstina centar - stari grad je dosta mali, obidjes sve za dan. Ali navece je bas dobra zajebancija bila, par pubova obisli bilo zivo pravo, jos zima bila. Slovakinje mljac... Elem meni u odlicnom sjecanju od prije par godina.
-
Zux
#80 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Ma kakav nocni zivot, da mi je bilo samo pivu popiti negdje ko coekdust in the wind wrote:heheheh. ista stvar mi se desila u Mariboru. sta je ono braćo mila. uđem na net i ukucam noćni život i prva stranica mi izađe, Maribor nema noćni život.heheheheheh.Zux wrote:Vidim svi spominju Bratislavu, pa se pitam da nema jos jedna Bratislava negdjeIstina centar - stari grad je dosta mali, obidjes sve za dan. Ali navece je bas dobra zajebancija bila, par pubova obisli bilo zivo pravo, jos zima bila. Slovakinje mljac... Elem meni u odlicnom sjecanju od prije par godina.
- karanana
#81 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
bio sam cesto u mariboru i slazem se. popodne i navecer grad je poprilicno mrtav. ima onih par pubova u onim ulicicama od glavnog trga ali su poprilicno pusti bili kad sam ja ulazio. doduse imas skijanje odmah u gradu ako si od tog tipa.
onaj europa centar nije los.
eh bilo je par dobrih strip klubova...jedan odmah uz rijeku kad se od multiplexa silazi niz stepenice prema obali. i jedan dobar je bio tamo negdje u nekakvoj industrijskoj coni. dobre koke....istocna evropa, srbija.....samo skupa karanjcija 90 evra pola sata cini mi se. ili je islo do svrsavanja sto je onda meni 10 minuta. ne mogu se sjetit sada kako su mjerili da li vremenski ili po svrsavanju.
onaj europa centar nije los.
eh bilo je par dobrih strip klubova...jedan odmah uz rijeku kad se od multiplexa silazi niz stepenice prema obali. i jedan dobar je bio tamo negdje u nekakvoj industrijskoj coni. dobre koke....istocna evropa, srbija.....samo skupa karanjcija 90 evra pola sata cini mi se. ili je islo do svrsavanja sto je onda meni 10 minuta. ne mogu se sjetit sada kako su mjerili da li vremenski ili po svrsavanju.
- Russki
#82 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Zagreb
Kiseljak
Kreševo
Visoko
Vinkovci
Kiseljak
Kreševo
Visoko
Vinkovci
- ultima_palabra
#83 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Venecija i Dubrovnik su najprecjenjeniji gradovi, dovoljno je da jedan dan provedeš tamo, drugi dan bi umro od dosade.
- Russki
#84 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Istina.ultima_palabra wrote:Venecija i Dubrovnik su najprecjenjeniji gradovi, dovoljno je da jedan dan provedeš tamo, drugi dan bi umro od dosade.
- fortaleza
#85 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Dubrovnik definitivno.
- cyprus
#86 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Slažem se i ja za Dubrovnik... Doduše, kao ni ja jedan drugi grad, za Dubrovnik pogotovo neću reći da je dosadan, ali precijenjen jeste sigurno... Realno, Kotor me je znatno više dojmio, ako govorimo o istom tipu grada...
- adda_sa
#87 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
nema duhaspreca wrote:Essen i Dortmund rupa?...sta si ocekivala od tih gradova u essenu sam zivio 3godineadda_sa wrote:bratislava no.1 def
essen i dortmund su takodjer rupe, dok je keln npr bas cool
jos sam bila tokom bozica, kada su izbacili sve weihnachtsstandove, gluhwein i ta prica, al nes mi suho opet
- karanana
#88 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
jebi ga, ovdje je definicija dosadnosti generalna i svakom je dosadnost mozda nesto drugo, tako da je mozda meni grad dosadan jer nema kurava, nekome je dosadan jer nema pozorista, nekom trecem je dosadan jer nema shoppinga itd, itd, itd.
hajmo malo okrenuti temu, ili otvoriti novu, cisto da osjetim feeling sta je onda suprotan nedosadan grad? top 5 nedosadnih gradova?
hajmo malo okrenuti temu, ili otvoriti novu, cisto da osjetim feeling sta je onda suprotan nedosadan grad? top 5 nedosadnih gradova?
- spreca
#89 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
za njih je to sasvim dovoljno za provod i neku sarolikost i oni se ne osjecaju rupom od grada............mi smo malo drugaciji mentalitetom i zato nam sve to izgleda gluho i bez duse......to sto kod nas radi ko sta hoce i kako hoce sto se tice objekata vecernjeg zivota i to ce jednog dana doci pod jacu kontrlu i neke zakonske okvire......jer neki se pozalise da nisu u 21 mogli nigdje popiti pivu...mozda je to dobro a mozda i ne.adda_sa wrote:nema duhaspreca wrote:Essen i Dortmund rupa?...sta si ocekivala od tih gradova u essenu sam zivio 3godineadda_sa wrote:bratislava no.1 def
jos sam bila tokom bozica, kada su izbacili sve weihnachtsstandove, gluhwein i ta prica, al nes mi suho opet
- spreca
#90 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
karanana wrote:jebi ga, ovdje je definicija dosadnosti generalna i svakom je dosadnost mozda nesto drugo, tako da je mozda meni grad dosadan jer nema kurava, nekome je dosadan jer nema pozorista, nekom trecem je dosadan jer nema shoppinga itd, itd, itd.
- adda_sa
#91 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
[/quote]za njih je to sasvim dovoljno za provod i neku sarolikost i oni se ne osjecaju rupom od grada............mi smo malo drugaciji mentalitetom i zato nam sve to izgleda gluho i bez duse......to sto kod nas radi ko sta hoce i kako hoce sto se tice objekata vecernjeg zivota i to ce jednog dana doci pod jacu kontrlu i neke zakonske okvire......jer neki se pozalise da nisu u 21 mogli nigdje popiti pivu...mozda je to dobro a mozda i ne.[/quote]
ok..doduse bila sam po dan, dva tamo. mozda nisam stigla da se uzivim
3god su 3god, pa ima kad i zaci, i procackati sve i svasta
ok..doduse bila sam po dan, dva tamo. mozda nisam stigla da se uzivim
- spreca
#92 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
naravno da ima veze koliko si vremena proveo negdje...........pomalo se i naviknes pa i ako nesto nestima postane ti dobro....kod kuce je najbolje a tamo sam najmanjeadda_sa wrote:
ok..doduse bila sam po dan, dva tamo. mozda nisam stigla da se uzivim3god su 3god, pa ima kad i zaci, i procackati sve i svasta
-
Trebam te
#93 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
mali_balon wrote:Sta ti je BA....jos kad bi ti reko da sam bio u kalesiji, vozuci, bosanskoj otoci, bobanovu, suskovu, grahovu.....reko bi mi da lazem....topcam wrote:Ti bas proputovaomali_balon wrote:Kakanj
Breza
Olovo
Ilijas
Vares
Extra
- Zviz
#94 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
ultima_palabra wrote:Venecija i Dubrovnik su najprecjenjeniji gradovi, dovoljno je da jedan dan provedeš tamo, drugi dan bi umro od dosade.
Istina, a oba grada puna guzve ljeti. Nisu bas te guzve za svakoga.
- Zviz
#95 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Ja mislim da nedosadno se odnosi da cesto imas zelju posjetiti taj grad jer te nekako na pogled i ono sto ima zadovoljava. Ali opet nije ni pogled sve ako ponude nema. Kopenhagen nema bas neki pogled, nema bas i neku ponudu a nabijene cijene = dosadno. To sto ima 1001 pub u gradu - ako nisi lokalac dobro cuvaj novcanik. Moto je koliko para toliko muzike. A sad da ides negdje i da sjedis i gledas i kazes samo gledanje me odmorilospreca wrote:karanana wrote:jebi ga, ovdje je definicija dosadnosti generalna i svakom je dosadnost mozda nesto drugo, tako da je mozda meni grad dosadan jer nema kurava, nekome je dosadan jer nema pozorista, nekom trecem je dosadan jer nema shoppinga itd, itd, itd.
-
sumirprimus
#96 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
100 ljudi 100 cudi...men na moru nikad nije dosadno....pogotov zimi...dubrovnik...okolo kole ulicice obala mirisi...
Sjevernije sve isto ...radno paradno dosadno..
Sjevernije sve isto ...radno paradno dosadno..
- adda_sa
#97 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
true story :Sspreca wrote:kod kuce je najbolje a tamo sam najmanje![]()
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#98 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Ma jok, rekao bih ti da dobro znas izabrati destinaciju koju zelis posjetiti.mali_balon wrote:Sta ti je BA....jos kad bi ti reko da sam bio u kalesiji, vozuci, bosanskoj otoci, bobanovu, suskovu, grahovu.....reko bi mi da lazem....topcam wrote:Ti bas proputovaomali_balon wrote:Kakanj
Breza
Olovo
Ilijas
Vares
Cajan grad, ali u lijepom drustvu, preporuka, ako vec nisi bio.
PS: Samo ljeti i niposto poslije kise
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#99 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
spreca wrote:Essen i Dortmund rupa?...sta si ocekivala od tih gradova u essenu sam zivio 3godineadda_sa wrote:bratislava no.1 def
Nista strasno. Osim, ako poslije preselis u Darmstadt
- spreca
#100 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
nisam vise na tim paralelamatopcam wrote:spreca wrote:Essen i Dortmund rupa?...sta si ocekivala od tih gradova u essenu sam zivio 3godineadda_sa wrote:bratislava no.1 def
Nista strasno. Osim, ako poslije preselis u Darmstadt![]()
![]()