[1] Objašnjava, ako se prihvati kao dokazana. Što nije slučaj.
[2] Nemoj da ti neko poput mene govori za šta su ti dokazi iz tih naučnih disciplina. Jer, za teoriju evolucije to nisu.
[3] Čuj šta je *za mene* konkretan dokaz. Je li to ne znaš ni šta je (konkretan) dokaz? Ne znaš, to je jasno. Da bi (Darvinistička) teorija evolucije bila dokazana, tj. da bi ista prestala biti samo jedna od bezbroj naučnih teorija, neophodno je ponuditi konkretan dokaz, a konkretan dokaz bi bio dokumentovan, zabilježen, verificiran, repliciran i reproducibilan slučaj transformacije jedne vrste u drugu, pogotovo transformacija nežive tvari u živu, transformacija auto-replicirajućih molekula u viši organizacioni sistem (ćelija), transformacija jednoćelijskog organizma u višećelijski, transformacija različitih oblika višećelijskih organizama sve do čovjeka, i dalje. A "teorija evolucije je skoro pa činjenica", začudo, ne nudi i ne navodi niti jedan ovakav dokaz. Već se spominju npr. fosili, gdje, usput budi rečeno, nema dovoljno dokaza da bi se isti uopšte povezali sa drugim vrstama (bilo onima prije ili poslije vrste kojoj fosil pripada), a između pojedinih navodno "sukcesivnih" fosilnih ostataka bude i po koji milion godina, što implicira da evolucija nije postepen proces, već skokovit, čime, praktično, sama teorija postaje još slabija.
Dakle, ne, teorija evolucije nema niti jedan konkretan dokaz da je ispravna. U najboljem slučaju, ima "posredne argumente i pokazatelje", na osnovu kojih je čitava ta teorija ekstrapolirana i uzdignuta na nivo skoro pa činjenice (kao što i ovdje neki forumaši ustvrdiše). Pri čemu se prikladno zaboravlja da je činjenica jedna stvar, a pretpostavka druga. Obzirom na to, niko sa pameti nije u obavezi da *vjeruje* u teoriju evolucije (a *znati* je svakako ne može, zbog navedenih razloga), premda se ista može studirati i pokušavati dokazati kroz realne primjere.
[4] Argumentum ad hominem (diskreditacija mojih tvrdnji bazirana na tobožnjem poznavanju nivoa moje edukacije, šta drugo očekivati od ateiste koji vjeruje u evoluciju) + logička greška skretanja pažnje na stvari od kojih moje tvrdnje ne zavise (spominjanje vjernika, biblije i šta već, iako ja nigdje niti jednom iste nisam spomenuo, niti se na njih pozivam kao argument).
[5] Još malo logičkih greški i ispraznih tvrdnji kao i kod [4]. Usput, što je ateistima (ne svim, ali očito mnogim) toliko bitna teorija evolucije, kad je ona samo jedna od mnogih naučnih teorija, osim što je više na stranu bajke? Zato jer je to jedan od "argumenata" diskreditacije religija i onog o čemu one govore. Što je, doduše, jadno, imajući u vidu o čemu je zapravo riječ - o silnoj ekstrapolaciji i pretpostavki bez i jednog stvarnog dokaza, a samo sa posrednim argumentima koji se a priori prihvataju kao dokazi.
A sad se vrati nazad u svoju religiju i vjerovanja.