Efendić sve l i teror.

Post Reply
The Realist

#76 Re: Efendić sve l i teror.

Post by The Realist »

Ovo je interesantno. Svaki puta kada je neko kontra SDP-a na vlasti, traže se ostavke nakon nekih stvari (ubistvo Denisa, smrt ovog dječaka), dok kada je ubijen onaj konobar, onda se samo blokirala cesta kako bi se riješio slučaj, o ostavkama ni riječi (koliko se sjećam, tada je neko SDP-ov, ili neko od njihov partnera bio na vlasti). Šta bi nakon smrti dvoje cjece u krugu fabrike prije koji mjesec? Tu je, koliko znam, čovjek Naše Stranke bio šef. I onda se čude ljudi što niko ne vidi nadu u ovoj zemlji, a eto kakva nam je opcija, ne znaš ko je gori, pozicija, ili opozicija.

Ako neko i treba odgovarati za ovo, to trebaju biti oni koji su pravili ovo i to samo ako su neku proceduru prekršili (nisu pričvrstili golove, a morali su), iako ja se ne sjećam da tamo gdje sam se ja igrao kao dijete je gol ikada bio pričvršćen, pogotovo što smo voljeli pomjerati golove, jer nam je nekada odgovaralo tako. Gol nije pao sam od sebe, nije pao ni radi bilo čega za šta je namijenjen, nije namijenjen za penjanje, tako da ako zakon ne kaže da moraju golovi biti pričvršćeni, sumnjam da će iko odgovarati. Eventualno postoji mogućnost da golovi nisu bili izrađeni kako treba i da su bili nestabilni.

Neki dan sam se "posvađao" na tramvajskoj stanici, jer sam jednom balavcu morao objašnjavati da ne uništava ogradu, koju je tresao koliko god je mogao, da bi njegov odgovor bio pa ionako je već oštećena, a na kraju kako on ima pravo da to radi i još se ljuti na mene....

Napravili park kod nas, nakon dva dana idioti odvalili klackalicu, da bi nakon mjesec dana odvalili jednu dasku na onoj "tvrđavi" gdje su tobogani spojeni, tako da mi je kćerka jednom nogom propala tu (sva sreća da nije skroz), pošto niko od nas nije primjetio. Popravili su to dosta brzo, ali koja vlast može uticati na takve stvari?

I naravno, bacanje stakla, uriniranje i slične stvari u one bazene sa pijeskom u kojem bi se djeca trebala igrati.
Last edited by The Realist on 07/10/2015 16:26, edited 1 time in total.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#77 Re: Efendić sve l i teror.

Post by hrasno38 »

muha_sa wrote:nema terena u Sarajevu na kojem nisam igrao lopte od kako znam za sebe--a stariji sam od vas hej hej :) sve i jedan je bio ucvršcen i siguran--to garantujem životom. Nismo ni mi bili cvjecke, nemojmo se lagat :-) zaboravili smo naše šejtanluke il necemo sebi da priznamo da smo bili i mi živahni :-)
Muha druze meni je 50 i znam sta pricam i sta govorim pocevsi od golova na betnoskom zeljinom, pa onda kod sumarskog, na cengic vili, iza prve gimnazije, iza skole 29 Novembar itd itd.....nemam obicaj da izmisljam stvari i da karikiram pa sve da je neko moj najblizi u pitanju.
oldtajmer

#78 Re: Efendić sve l i teror.

Post by oldtajmer »

muha_sa wrote:nema terena u Sarajevu na kojem nisam igrao lopte od kako znam za sebe--a stariji sam od vas hej hej :) sve i jedan je bio ucvršcen i siguran--to garantujem životom. Nismo ni mi bili cvjecke, nemojmo se lagat :-) zaboravili smo naše šejtanluke il necemo sebi da priznamo da smo bili i mi živahni :-)
ja koliko se sjecam u centru na kovacima nisu bili ucvrsceni,mada ne mogu bas garantovati sto posto :D
mario001

#79 Re: Efendić sve l i teror.

Post by mario001 »

Thorgerson wrote:A pola ovih sto seru prvo nemaju pojma ni gdje je igraliste, niti su isto ikada posjetili...
Pa zasto nisu otisli eto prije mjesec, prije godinu, prije pola godine i onako obisli terene i vidjeli ima li nekih nedostataka.

Ako su toliko zabrinuti za nasu djecu...jesu moj qrac.

Krv bi popili da se docepaju pozicije.

Hajku vode plasticne novinarke poput one lejla Zvizdic i ove Ermele, uzas
Thorgerson

#80 Re: Efendić sve l i teror.

Post by Thorgerson »

Sve to stoji druze, ali nije u tome sad poenta.

Ponavljam opet, ne branim ni efendica, ni sda, niti sam ikada glasao za njih. I upravo zato su mi sad jos vise mrzi ovi iz opozicije, koji znaju srat samo kad se desi nesta - pa da nakupe bodova. Mislim isto bi bilo, i da je SDP-ov naclenik, SDA bi se digla...znamo to, ponavljam ista su to sve govna.

Nasa stranka, sdp itd svi imaju svoje vijecnike u opstini novi grad. Koliko njih je smatralo da igralista nisu sigurna i da li su ikada ijednom spomenuli na sjednicama vijeca?

Pa naravno da nisu. Ne. Nego su cekali ovakav za njih pogodan trenutak, pa da krenu srat. E u tome je problem. Sta onda koji qrac rade na tim sjednicama. Pa nije poenta opozicije da samo klepa dnevnice? Ili jeste - dok se ne docepaju glavno kolaca?
Thorgerson

#81 Re: Efendić sve l i teror.

Post by Thorgerson »

mario001 wrote:
Thorgerson wrote:A pola ovih sto seru prvo nemaju pojma ni gdje je igraliste, niti su isto ikada posjetili...
Pa zasto nisu otisli eto prije mjesec, prije godinu, prije pola godine i onako obisli terene i vidjeli ima li nekih nedostataka.

Ma to su one halapace...koje znaju sve kad se desi...predjite na nasu stranu i ta sranja...

:run:
mario001

#82 Re: Efendić sve l i teror.

Post by mario001 »

U konkretnom slucaju golovi nisu bili ucvrsceni, nikada nisu bili, umjesto betona stavljena je trava i pokusalo se upravljati sa terenom na nacin da ima cuvar i da se zna red.
To je trajalo 15 dana, ograda je razvaljena i nakon toga se Lokom nije pojavljivao sa idejom da to odrzava i to je postalo javno.
To je jedini javni teren sa vjestackom travom u KS
muha_sa

#83 Re: Efendić sve l i teror.

Post by muha_sa »

oldtajmer wrote:
ja koliko se sjecam u centru na kovacima nisu bili ucvrsceni,mada ne mogu bas garantovati sto posto :D
pošto sam i na tom terenu igro još dok su rukometaši tu trenirali--Idžakovic (Cuna) i kompanija--znam da su golovi bili stabilni i nisu se mogli prevrnut tako lako jer nisam se jednom okacio za precku. Vidiš slike ovih golova--to je jedna skalamerija koju jaci vjetar može pomac. Ponavljam--da sam ja to radio ja ne bih kuci otišo dok ih ne bih pricvrstio.
hrasno38

#84 Re: Efendić sve l i teror.

Post by hrasno38 »

oldtajmer wrote:
Na Kovacima su bili golovi sa drvenim okvirom i metalnom konstrukcijom i naravno da nisu bili ucvrsceni....mislim na svim tim igralistima golovi su se po potrebi ucvrscavali tako sto smo dovlacili kamencuge i stavljali na konstrukcije naravno govorim o vremenima kada nismo imali 12 nego 20-tak godina
GeeTnT

#85 Re: Efendić sve l i teror.

Post by GeeTnT »

Thorgerson wrote:
mario001 wrote:

Ma to su one halapace...koje znaju sve kad se desi...predjite na nasu stranu i ta sranja...

Clanice Pussy Riot u akciji...cekaj samo dok se vrate sa terena na....forum....
mario001

#86 Re: Efendić sve l i teror.

Post by mario001 »

muha_sa wrote:
oldtajmer wrote:
pošto sam i na tom terenu igro još dok su rukometaši tu trenirali--Idžakovic (Cuna) i kompanija--znam da su golovi bili stabilni i nisu se mogli prevrnut tako lako jer nisam se jednom okacio za precku. Vidiš slike ovih golova--to je jedna skalamerija koju jaci vjetar može pomac. Ponavljam--da sam ja to radio ja ne bih kuci otišo dok ih ne bih pricvrstio.
Na ovom golu je pilom presjecena i odnesena sipka koja ide iza gola, dakle nije potosena niti je doslo do zamora materijala, neko je to odpilao.
Kada se pokusalo kontrolirati koristenje terena ljudi su se bunili, medju njima i ja jer je taj teren uvijek bio otvoren
muha_sa

#87 Re: Efendić sve l i teror.

Post by muha_sa »

Thorgerson wrote:
Sve to stoji druze, ali nije u tome sad poenta.

Ponavljam opet, ne branim ni efendica, ni sda, niti sam ikada glasao za njih. I upravo zato su mi sad jos vise mrzi ovi iz opozicije, koji znaju srat samo kad se desi nesta - pa da nakupe bodova. Mislim isto bi bilo, i da je SDP-ov naclenik, SDA bi se digla...znamo to, ponavljam ista su to sve govna.

Nasa stranka, sdp itd svi imaju svoje vijecnike u opstini novi grad. Koliko njih je smatralo da igralista nisu sigurna i da li su ikada ijednom spomenuli na sjednicama vijeca?

Pa naravno da nisu. Ne. Nego su cekali ovakav za njih pogodan trenutak, pa da krenu srat. E u tome je problem. Sta onda koji qrac rade na tim sjednicama. Pa nije poenta opozicije da samo klepa dnevnice? Ili jeste - dok se ne docepaju glavno kolaca?
vjeruj mi da ne razmišljam o politicarima nit opštinskim službenicima---na ovoj sam temi zato što mi je žao djeteta i zato što sam metalac koji je kilometre ograde napravio pa da koju iz zanatske struke progovorim (napišem)
hrasno38

#88 Re: Efendić sve l i teror.

Post by hrasno38 »

muha_sa wrote:
oldtajmer wrote:
Muha druze svaki taj gol je stabilan ako se ne vjesas na njega i ne koristis ga za gimnastiku.
muha_sa

#89 Re: Efendić sve l i teror.

Post by muha_sa »

mario001 wrote:
Na ovom golu je pilom presjecena i odnesena sipka koja ide iza gola, dakle nije potosena niti je doslo do zamora materijala, neko je to odpilao.
Kada se pokusalo kontrolirati koristenje terena ljudi su se bunili, medju njima i ja jer je taj teren uvijek bio otvoren
mario :-D oni golovi su jedna obicna skalamerija a ona odsjecena cijev je posebna prica--javašluk je najblaža kvalifikacija a ona skalamerija od golova se MORALA pricvrstit za podlogu. Moje mišljenje i ništa drugo.
mario001

#90 Re: Efendić sve l i teror.

Post by mario001 »

Najvaznija stvar u svemu ovome je da oni nemaju podrsku roditelja ni za trazenje smjene niti za ovo okupljanje, roditelju nisu zeljei raditi ni obdukciju nad nesretnim djecakom jer su svjesni da je u pitanju nesreca i ne krive nikoga za to.
Ali roditelji su nebiti, ispada da to o tome vise brine Sabina Cudic nego jadni roditelji, i fakat mi nije jasno da misle profitirati iz ovoga
mario001

#91 Re: Efendić sve l i teror.

Post by mario001 »

muha_sa wrote:
mario001 wrote:
mario :-D oni golovi su jedna obicna skalamerija a ona odsjecena cijev je posebna prica--javašluk je najblaža kvalifikacija a ona skalamerija od golova se MORALA pricvrstit za podlogu. Moje mišljenje i ništa drugo.
Sada je svima jasno da su morali ali nisu bili ni prije intervencije ove opstinske administracije
GeeTnT

#92 Re: Efendić sve l i teror.

Post by GeeTnT »

mario001 wrote: Na ovom golu je pilom presjecena i odnesena sipka koja ide iza gola, dakle nije potosena niti je doslo do zamora materijala, neko je to odpilao.
Bas tako... Teren je bio ispravan nakon renoviranja i u vremenu turnira koji se odrzavao povodom godisnjice NG..posle se stoka penjala preko ograde i razvalila bravu na ulazu u teren..Od tada su se golovi ujutro mogli naci i na sredini terena....gledao sam djecu koja su iste te golove vracale na pozicije kako bi se igrali...

Samo da podsjetim, prije sredjenog terena na tom mjestu se nalazio ispucali beton i par koseva koji nikad nisu bili u upotrebi...tada je bio valjda sa upotrebnom dozvolom..
mario001

#93 Re: Efendić sve l i teror.

Post by mario001 »

GeeTnT wrote:
mario001 wrote: Na ovom golu je pilom presjecena i odnesena sipka koja ide iza gola, dakle nije potosena niti je doslo do zamora materijala, neko je to odpilao.
Bas tako... Teren je bio ispravan nakon renoviranja i u vremenu turnira koji se odrzavao povodom godisnjice NG..posle se stoka penjala preko ograde i razvalila bravu na ulazu u teren..Od tada su se golovi ujutro mogli naci i na sredini terena....gledao sam djecu koja su iste te golove vracale na pozicije kako bi se igrali...

Samo da podsjetim, prije sredjenog terena na tom mjestu se nalazio ispucali beton i par koseva koji nikad nisu bili u upotrebi...tada je bio valjda sa upotrebnom dozvolom..
Ocito zivis na Dobrinji, nisam jedini koji je svjedocio tim dogadjajima.
Pokusaj da se zavede red naisao je na otpor, cak i moj...
and

#94 Re: Efendić sve l i teror.

Post by and »

sve su ovo šuplje priče.
ovaj tužni događaj treba da bude opomena svima i da se postave prava pitanja i daju odgovori da bi se pokušalo spriječiti da se ponovi.
kako je zakonski regulisano postavljanje golova i dr. na igralištima?
ako ima manjkavosti u zakonima treba ih popraviti.
ako je regulisano zakonima treba nadležne inspekcije napomenuti da rade svoj posao.
u svakom slučaju treba pregledati sva igrališta,otkloniti nedostatke,reći ko je nadležan za to da i građani mogu prijaviti nedostatke i olakšati posao.
45cents

#95 Re: Efendić sve l i teror.

Post by 45cents »

hrasno38 wrote:
Muha druze svaki taj gol je stabilan ako se ne vjesas na njega i ne koristis ga za gimnastiku.
Inače, te metalne konstrukcije, to je standardna oprema na terenima u opštini Novi grad Sarajevo kojim se isključivo koriste šahovska udruženja i rekreativci badminton kluba.
Tako da su konstrukcije bile sasvim solidne, sve dok ne dođu djeca i sve to razvale.
Smijeniti roditelje, a nagraditi načelnika koji se insanski skrušeno ne petlja u Božija djela.
XXS

#96 Re: Efendić sve l i teror.

Post by XXS »

Situacija je takva kakva jeste i mozemo mi sada mudroserovati jel' se ovo moglo sprijeciti ili nije do prekosutra.
Jel' se moglo uraditi vise, poslati kakvu inspekciju da pogleda sva igralista u nadleznosti opstine i da zatvori ona koja ne zadovoljavaju sigurnosne uslove, jeste, apsolutno jeste ali mislim da to nije razlog za ostavku. U nekim drugim drustvima jeste al' mi nismo na tom nivou.

Nakon sto smo nemar i nebrigu platili jednim djecijim zivotom, kod nacelnika se nije upalila crvena lampica i nije naredio pravljenje akcionog plana inspekcije, sanacije i privremenog zatvaranja igralista koja ne zadovoljavaju sigurnosne propise, nego je sebicno i bezobrazno i bez imalo savjesti o opstem interesu koji bi trebao da ga vodi na njegovoj funkciji pokusao da zastiti sebe i svoju fotelju tako sto je falsificirao nepostojanje instituciske ili licne odgovornosti.

E tu ga je popusio i zbog toga treba dati ostavku.

Njegovo prvo djelo nakon nesretnog slucaja bilo je zastita svoje fotelje umjesto akcioni plan za prevenciju i sprecavanje slicnih incidenta.

Ovdje apsolutno nema veze stranacka pripadnost. Trebaju nam ljudi koji ce raditi svoj posao i kao poruku svakom narednom, iz bilo koje stranke, trenutni nacelnik treba dobiti otkaz jer nije zadovoljio interese gradjana opstine.
mario001

#97 Re: Efendić sve l i teror.

Post by mario001 »

XXS wrote:Situacija je takva kakva jeste i mozemo mi sada mudroserovati jel' se ovo moglo sprijeciti ili nije do prekosutra.
Jel' se moglo uraditi vise, poslati kakvu inspekciju da pogleda sva igralista u nadleznosti opstine i da zatvori ona koja ne zadovoljavaju sigurnosne uslove, jeste, apsolutno jeste ali mislim da to nije razlog za ostavku. U nekim drugim drustvima jeste al' mi nismo na tom nivou.

Nakon sto smo nemar i nebrigu platili jednim djecijim zivotom, kod nacelnika se nije upalila crvena lampica i nije naredio pravljenje akcionog plana inspekcije, sanacije i privremenog zatvaranja igralista koja ne zadovoljavaju sigurnosne propise, nego je sebicno i bezobrazno i bez imalo savjesti o opstem interesu koji bi trebao da ga vodi na njegovoj funkciji pokusao da zastiti sebe i svoju fotelju tako sto je falsificirao nepostojanje instituciske ili licne odgovornosti.

E tu ga je popusio i zbog toga treba dati ostavku.

Njegovo prvo djelo nakon nesretnog slucaja bilo je zastita svoje fotelje umjesto akcioni plan za prevenciju i sprecavanje slicnih incidenta.

Ovdje apsolutno nema veze stranacka pripadnost. Trebaju nam ljudi koji ce raditi svoj posao i kao poruku svakom narednom, iz bilo koje stranke, trenutni nacelnik treba dobiti otkaz jer nije zadovoljio interese gradjana opstine.
Saopćenje s načelnikove stranice prenosimo u cijelosti:

"Prije dva dana na igralištu na Dobrinji tragično je stradao dječak od 12 godina Salih Pačariz. Danas mu je klanjana dženaza i molim Allaha dž.š. da mu podari lijepi dženet, a njegovoj porodici sabur u ovim teškim trenucima.
Žao mi je što ovaj tragični događaj neke stranke i internet portali pokušavaju koristiti za ličnu diskreditaciju mene kao načelnika i politički obračun ne uzimajući u obzir činjenice koje su nesporne. A činjenica je da više od stotinu igrališta u Kantonu Sarajevo nemaju adekvatnu zaštitu niti održavanje. Isto tako značajan broj igrališta u sklopu naselja kao i školskih objekata ima golove koji nisu fiksirani za podlogu i koji pod određenim okolnostima mogu biti uzrok nesreće.

To što je Općina prije određenog vremena sanirala ogradu i postavila umjetnu travu na ovo igralište sigurno nije umanjilo sigurnost njegovog korištenja nego upravo suprotno. Također, općinsko poduzeće Lokom koje upravlja obližnjom sportskom dvoranom pokušalo je održavati i ovo igralište iako to nije njegova obaveza niti nadležnost, ali nije uspjelo u tome jer su građani osporavali pravo Lokoma da upravlja ovim igralištem koje je javna površina, a i devastacije igrališta naročito u noćnim satima nisu se mogle spriječiti.

Danas smo održali sastanak s predstavnicima KJKP Park s kojima je dogovoreno da se od sutra detaljno pregledaju sva igrališta na teritoriji Općine Novi Grad i da se ona na kojima golovi nisu fiksirani pričvrste za podlogu ili potpuno uklone do daljnjeg, ta da se i ostali mobilijar koji može biti opasan ukloni. Također u narednim danima tražit ćemo održavanje sastanka sa svim nadležnim institucijama Kantona Sarajevo, Grada Sarajevo i ostalih općina kako bi se iznašlo sistemsko rješenje za efikasno održavanje javnih površina, koje, zbog podijeljenih nadležnosti, objektivnog nepostojanja kapaciteta Javnih preduzeća da kvalitetno održavaju javne površine, i enormnog devastiranja svih sadržaja koji nisu pod stalnim nadzorom, predstavljaju problem svih općina i građana u Kantonu Sarajevo.

Iako sam od predstavnika Treće policijske uprave jučer upoznat da se sam događaj od nedjelje tretira kao nesretan slučaj, podržavam sve dalje aktivnosti koje nadležni organi budu povodili oko utvrđivanja nečije eventualne lične ili institucionalne odgovornosti", navodi se u saopćenju načelnika Semira Efendića.
XXS

#98 Re: Efendić sve l i teror.

Post by XXS »

Ovo saopstenje dolazi nakon sto je skontao da ga je ispusio sa pokusajem uklanjanja clanka sa stranice opstine.

Prvo je branio fotelju i privilegije.
VjecitiStudent

#99 Re: Efendić sve l i teror.

Post by VjecitiStudent »

Thorgerson wrote:
mario001 wrote:

Sveznajuči anonimusi, Emela je dajdžinica nesretnog dječaka.
HM 2011

#100 Re: Efendić sve l i teror.

Post by HM 2011 »

XXS wrote:Ovo saopstenje dolazi nakon sto je skontao da ga je ispusio sa pokusajem uklanjanja clanka sa stranice opstine.

Prvo je branio fotelju i privilegije.
a onda je pokrenuo inicijativu....

moj ti, u jedinstvu je snaga..

bas je bh standard...

http://www.bas.gov.ba/standard/?ics_id= ... Tra%C5%BEi

Mogu li molim Vas lijepo dobiti status drzavnog službenika ?
Last edited by HM 2011 on 07/10/2015 17:33, edited 2 times in total.
Post Reply