TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Rasprave o filozofskim temama.
Post Reply
sizifinho

#76 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by sizifinho »

jebo te led kakav su nasi ljudi glupi
Ali dibidus. Kod nas ce ljudi prije povjerovati da se covjek vratio kroz vrijeme nego da je internet troll. Prije ce povjerovati sa je neko uhvacen kako putuje kroz vrijeme na videu, nego da je.video fake.

Ima za to naziv, to se moze smatrati socijalnim fenomenom u podrucjima sa visokom stopom neobrazovanosti.

Ljudi i kad imaju diplomu za nesto, bacaju gluposti i debilizme, i eto promovisu time traveling

Neki dan na praksi stojim s kolegama s faksa i pricamo, usput spominjemo imunologiju, prevenciju i vakcinaciju kad ce zena hladno iz pozadine:
A znate li da vakcine uzrokuju autizam

ja se okrecem, kad ono nije obicna zena vec medicinska sestra.

Hej, zdravstveni radnik, ko fol ima diplomu, a baca takve gluposti u javnost. Takvi ce sutra nase bolesne previjati, bez jedne dobre daske u glavi. I takvi ce u kucama pricati o vakcini i autizmu.

Da sam je pitao sta je vakcina ne bi znala odgovorit.
Da sam je pitao sta je autizam...ne bi znala odgovoriti.
Bitno je da je ona nekad procitala tu glupost pa sad gluposti valja. Tako je i sa svim drugim stvarima kod naseg naroda.
insomnia78

#77 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by insomnia78 »

Efekti su danas strasno napredovali, cak i za "amatere"
Ovi snimci nadzornih kamera su, zbog lose kvalitete, narocito podlozni manipulaciji
Rampage

#78 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by Rampage »

sizifinho wrote:jebo te led kakav su nasi ljudi glupi
Ali dibidus. Kod nas ce ljudi prije povjerovati da se covjek vratio kroz vrijeme nego da je internet troll. Prije ce povjerovati sa je neko uhvacen kako putuje kroz vrijeme na videu, nego da je.video fake.

Ima za to naziv, to se moze smatrati socijalnim fenomenom u podrucjima sa visokom stopom neobrazovanosti.

Ljudi i kad imaju diplomu za nesto, bacaju gluposti i debilizme, i eto promovisu time traveling

Neki dan na praksi stojim s kolegama s faksa i pricamo, usput spominjemo imunologiju, prevenciju i vakcinaciju kad ce zena hladno iz pozadine:

Hej, zdravstveni radnik, ko fol ima diplomu, a baca takve gluposti u javnost. Takvi ce sutra nase bolesne previjati, bez jedne dobre daske u glavi. I takvi ce u kucama pricati o vakcini i autizmu.

Bitno je da je ona nekad procitala tu glupost pa sad gluposti valja. Tako je i sa svim drugim stvarima kod naseg naroda.
Gdje su kod vas ljudi glupi?

Kod vas u SAD-u, na ravijenom Zapadu, tamo gdje se naučnici bave kvantnom fizikom:)?
Dozer

#79 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by Dozer »

E, jebi ga...

Da, nasi ljudi zaista jesu glupi, ali to bas i nema veze s obrazovanjem. Ili, ima...?
Najveci umovi danasnjice ne iskljucuju Time traveling, cak i misle da je moguc, ali eto...obicni smrtnici ZNAJU da je to sve budalastina... Istovremeno im bog postoji...

Vakcina uzrokuje autizam... Ne znam za to, ali 100% znam da su prije 5-6 godina uzrokovale CP, radi teskih metala koji su se nalazili u njima, tacnije - zive. Utvrdjeno i potvrdjeno u laboratorijama u Italiji, nezavisno, sve placeno nevladinim parama. Bilo i u nekim printanim medijima kod nas o tome, ali i brzo zataskano i zaboravljeno. Vjerovao ti ili ne. I ovo ti je iz prve ruke. Cak su bile pokrenute i tuzbe od strane udruzenja roditelja, ali i to je gurnuto negdje pod sto...
Last edited by Dozer on 07/10/2015 16:10, edited 1 time in total.
Simple Man

#80 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by Simple Man »

Pitanje: Hoće li se nešto dogoditi 2012? Čuo sam priče o tome da će tada biti kraj svijeta.

Odgovor: U mojoj 2012, ja sam imao četrnaest godina,

Pitanje: Možeš li nam ispričati neke osobne priče iz tvoje prošlosti?

Odgovor: Rođen sam 1988.,

Kako je 2012. imao 14 godina, ako je rodjen 1988. ?
Dozer

#81 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by Dozer »

insomnia78 wrote:Efekti su danas strasno napredovali, cak i za "amatere"
Ovi snimci nadzornih kamera su, zbog lose kvalitete, narocito podlozni manipulaciji
Kao neko ko godinama radi s tim programima za dizajn, efekte i sl., poput Flasha, Corela, AI, PS, a pomalo i AAE, vjeruj mi da su upravo te kamere s losim snimcima, tj. rezolucijama, najteze za manipulaciju.
Kemal Malovčić

#82 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by Kemal Malovčić »

Pitanje je što ga je spasio da ne ugine.

Sigurno je tetić nekome bitnom iz budućnosti.
sizifinho

#83 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by sizifinho »

Dozer wrote: E, jebi ga...

Da, nasi ljudi zaista jesu glupi, ali to bas i nema veze s obrazovanjem. Ili, ima...?
Najveci umovi danasnjice ne iskljucuju Time traveling, cak i misle da je moguc, ali eto...obicni smrtnici ZNAJU da je to sve budalastina... Istovremeno im bog postoji...

Vakcina uzrokuje autizam... Ne znam za to, ali 100% znam da su prije 5-6 godina uzrokovale CP, radi teskih metala koji su se nalazili u njima, tacnije - zive. Utvrdjeno i potvrdjeno u laboratorijama u Italiji, nezavisno, sve placeno nevladinim parama. Bilo i u nekim printanim medijima kod nas o tome, ali i brzo zataskano i zaboravljeno. Vjerovao ti ili ne. I ovo ti je iz prve ruke. Cak su bile pokrenute i tuzbe od strane udruzenja roditelja, ali i to je gurnuto negdje pod sto...
neću se ja s tobom sad raspravljati oko toga da vakcina uzrokuke CP ili CF ili ALS ili bilo šta. Ja sam se vakcinisao, kao i 90% moje generacije i nemamo te bolesti. Ja kažem da ne uzrokuje, medicinski sam radnik, ne primam pare od farmaceutske kompanije da lažem već znam kako vakcina djeluje, znam kako nastaju te bolesti i kažem: "Vakcine ne uzrokuju spomenute bolesti."
Tvoje prve ruke neću provjeravati, niti želim dirati tuđu privatnost.
Istina je da vakcina ne uzrokuje ništa od navedenog, kao ni živa koja se nalazi u vakcini?! .

Jesi li se pitao da li bi ta osoba svejedno dobila CP i da nije primila vakcinu?

U svakom slučaju, svakom ide njegovo, nek vjeruje šta hoće, ali neću dopustiti da drugi ljudi zbog svoje gluposti ugroze ostatak društva, a odbijanjem primanja vakcine upravo se to radi.
I ko god smatra da vakcina ima više štetnog efekta, nego pozitivnog se može zvanično zvati budalom.

Ali to nije tema ovog.

Tema ovog je da je ljudima lakše povjerovati u nešto vanserijsko, na niđeveznim dokazima i tako se smatrati: otvorenog uma, izvan kaveza itd...
Da li je moguće putovanje kroz vrijeme, ja ne znam, niti mogu dati odgovor. Ono što znam jeste da klip koji si ti stavio nije pokazatelj ni dokaz putovanja kroz vrijeme, kao što ni ovaj putnik0 nije pravi putnik, već internet troll.
Rampage

#84 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by Rampage »

Znači po tebi svako ko diskutuje o ovoj temi je lud?

Daj, molim te, pa da li je iko ovdje naveo da vjeruje u tu priču o nekom putovanju kroz vrijeme? Čovjek otvorio temu da se diskutuje o istoj, bilo kroz iznošenje nekih naučnih istraživanja, svoja lična mišljenja ili pak kroz zabavu i šta sada, trebamo vrijeđati sve one koji ne misle onako kao mi?
Niemand

#85 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by Niemand »

Aj hev a kvescen :D

Uvijek u nekom ratu ima prica o nekih dvoje mladih sa suprotnih strana sto se vole, pa zaginu, romeo i julija fazoni i tako to. Dobro, mozda mi je djetinjstvo bilo previse pod utjecajem spanskih serija, al.. npr. vrati se ciko u proslost da obavi neku misiju. Tu vidi "ljubav svog zivota", ono, gotovo je, lik se zaljubio i umire za njom :D Al, ispostavi se da je to njegova pranana (npr scer joj, njegova nana, pobjegla od kuce kad se udala, tj. ukrala se, nisu imali vise nikvog kontakta, i tako on nije nikad ni vidio sliku te pranane pa da zna da se ne treba zaljubiti, neg ono, fina cura i volim je :D) znam, evo me ko forumas motorna pila :D

al kaaaaaaman, svako vrijeme ima svog romea i juliju :D i tako, nece da ide kuci bez nje, al to mu je pranana, i sad, ako on ostane u tom nekom svijetu-a bez pranane se ni on ne bi rodio, 'ta ce biti sa njega? Hocel umrijeti 'nama? Ispariti? Il, ako nju, mladu i finu povede sa sobom, a ona treba da je mrtva vec jedno 30 godina :| Jel on sam sebi pradedo i praunuk :shock:

Ne interesuje mene ta fizika, racunari i ratovi, vec ove svakodnevne, mahalske stvari :D

A realno, ako je ovaj na misiji uspio naci vremena za foruma, sasvim je logicno vjerovati da bi i moj protagonista naso vremena za prananu :D
sizifinho

#86 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by sizifinho »

Rampage wrote:Znači po tebi svako ko diskutuje o ovoj temi je lud?

Daj, molim te, pa da li je iko ovdje naveo da vjeruje u tu priču o nekom putovanju kroz vrijeme? Čovjek otvorio temu da se diskutuje o istoj, bilo kroz iznošenje nekih naučnih istraživanja, svoja lična mišljenja ili pak kroz zabavu i šta sada, trebamo vrijeđati sve one koji ne misle onako kao mi?
nismo se razumjeli.

mislio sam da svako kome je dokaz za vremensko putovanje jedan forum ili jedan klip- nije vrijedan uvažavanja i za mene je diskreditovan.
Ko kaže da je njegovo lično uvjerenje izjava da putovanje kroz vrijeme postoji, ja neću ništa moći reći jer nemam pravo. Ko mi pokuša priložiti dokaz uz tu izjavu će naići na argumentaciju. Jednostavno.
Niemand

#87 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by Niemand »

Imam jos pitanja :D

npr. romeo i julija u sretnoj vezi :D romeo prevari juliju :D ona se naljuti, nisu vise skupa, i sad, on se pokaje i hoce da vrati vrijeme unazad, da je nikad ni ne prevari, a ona hoce da vrati vrijeme unazad, da ga nikad ni ne upozna :D i sta sad :D naredni 10-20 godina vrati ona, vrati on i tako unedogled, il ima nesto ko sud za to, ko kod razvoda, pa kome se dodjeli vracanje u proslost il :cekam:

mLogo je pitanja, malo odgovora :D

inace, imam ja jos pitanja al eto da ne budem dosadna :D
bezveze7

#88 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by bezveze7 »

:thumbup:
ExNihilo

#89 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by ExNihilo »

Niemand wrote:Aj hev a kvescen :D

Uvijek u nekom ratu ima prica o nekih dvoje mladih sa suprotnih strana sto se vole, pa zaginu, romeo i julija fazoni i tako to. Dobro, mozda mi je djetinjstvo bilo previse pod utjecajem spanskih serija, al.. npr. vrati se ciko u proslost da obavi neku misiju. Tu vidi "ljubav svog zivota", ono, gotovo je, lik se zaljubio i umire za njom :D Al, ispostavi se da je to njegova pranana (npr scer joj, njegova nana, pobjegla od kuce kad se udala, tj. ukrala se, nisu imali vise nikvog kontakta, i tako on nije nikad ni vidio sliku te pranane pa da zna da se ne treba zaljubiti, neg ono, fina cura i volim je :D) znam, evo me ko forumas motorna pila :D

al kaaaaaaman, svako vrijeme ima svog romea i juliju :D i tako, nece da ide kuci bez nje, al to mu je pranana, i sad, ako on ostane u tom nekom svijetu-a bez pranane se ni on ne bi rodio, 'ta ce biti sa njega? Hocel umrijeti 'nama? Ispariti? Il, ako nju, mladu i finu povede sa sobom, a ona treba da je mrtva vec jedno 30 godina :| Jel on sam sebi pradedo i praunuk :shock:

Ne interesuje mene ta fizika, racunari i ratovi, vec ove svakodnevne, mahalske stvari :D

A realno, ako je ovaj na misiji uspio naci vremena za foruma, sasvim je logicno vjerovati da bi i moj protagonista naso vremena za prananu :D
Svaki science fiction fan zna da postoje dva scenarija:

1. Ako povede prananu sa sobom u budućnost, promijenit će hronologiju događaja i vjerovatno obrisati samog sebe u budućnosti.

2. Lik je sam sebi deda.
TheMule

#90 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by TheMule »

Dozer wrote:Nego, pogledaste li ovo?

Komentari?
Ove je cool, ali mi je kamion nesto sumljiv jer je zakocio prebrzo. Kad sam malo blize pogledo, primjetio sam da vozac ima bijelu odjecu, ali kad izadje, nosi tamnu!
sizifinho

#91 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by sizifinho »

TheMule wrote:
Ove je cool, ali mi je kamion nesto sumljiv jer je zakocio prebrzo. Kad sam malo blize pogledo, primjetio sam da vozac ima bijelu odjecu, ali kad izadje, nosi tamnu!
:thumbup:
gnjev

#92 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by gnjev »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
gnjev wrote:Ali ja sam mislio na naseg Drvosjecu :D
Drži se ti teme o Farmi. :wink:
Cak i farma je realnija od putovanja kroz vrijeme :mrgreen: Al hvala tebi sto si odvojio dio svog cijenjenog vremena (vjerovatno u pauzi istrazivanja putovanja kroz vrijeme) te posjetio moj profil 8-)
piupiu

#93 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by piupiu »

Pa, možda je TT0 i bio na nekom putovanju ... šamanskom ... :D

Maštovit čovjek, zanimljiv, o lijepim stvarima priča ...
Niemand

#94 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by Niemand »

ExNihilo wrote: Svaki science fiction fan zna da postoje dva scenarija:

1. Ako povede prananu sa sobom u budućnost, promijenit će hronologiju događaja i vjerovatno obrisati samog sebe u budućnosti.

2. Lik je sam sebi deda.
A sta ako "ostane u proslosti" sa nanom :cekam:
ExNihilo

#95 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by ExNihilo »

Niemand wrote:
ExNihilo wrote: Svaki science fiction fan zna da postoje dva scenarija:

2. Lik je sam sebi deda.
A sta ako "ostane u proslosti" sa nanom :cekam:
Pa isto, u suštini. Nebitno gdje su.

Ako prihvatimo multiverse teoriju, čeprkanjem po timeline promijenit će budućnost i offsetirati neki drugi univerzum.

Ili

Ako je budućnost predeterminirana, napravit će samog sebe, koji će se kasnije vratiti...da bi napravio samog sebe. Infinite loop. :D
dale cooper

#96 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by dale cooper »

ExNihilo je kao pravi sci-fi fanatik pogledao previše filmova/serija i pročitao previše knjiga na tu tematiku, da bi
ga bilo šta moglo iznenaditi. :D :thumbup:
Dozer

#97 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by Dozer »

sizifinho wrote:
Dozer wrote: E, jebi ga...

neću se ja s tobom sad raspravljati oko toga da vakcina uzrokuke CP ili CF ili ALS ili bilo šta. Ja sam se vakcinisao, kao i 90% moje generacije i nemamo te bolesti. Ja kažem da ne uzrokuje, medicinski sam radnik, ne primam pare od farmaceutske kompanije da lažem već znam kako vakcina djeluje, znam kako nastaju te bolesti i kažem: "Vakcine ne uzrokuju spomenute bolesti."
Tvoje prve ruke neću provjeravati, niti želim dirati tuđu privatnost.
Istina je da vakcina ne uzrokuje ništa od navedenog, kao ni živa koja se nalazi u vakcini?! .

Jesi li se pitao da li bi ta osoba svejedno dobila CP i da nije primila vakcinu?

U svakom slučaju, svakom ide njegovo, nek vjeruje šta hoće, ali neću dopustiti da drugi ljudi zbog svoje gluposti ugroze ostatak društva, a odbijanjem primanja vakcine upravo se to radi.
I ko god smatra da vakcina ima više štetnog efekta, nego pozitivnog se može zvanično zvati budalom.

Ali to nije tema ovog.

Tema ovog je da je ljudima lakše povjerovati u nešto vanserijsko, na niđeveznim dokazima i tako se smatrati: otvorenog uma, izvan kaveza itd...
Da li je moguće putovanje kroz vrijeme, ja ne znam, niti mogu dati odgovor. Ono što znam jeste da klip koji si ti stavio nije pokazatelj ni dokaz putovanja kroz vrijeme, kao što ni ovaj putnik0 nije pravi putnik, već internet troll.
Ti ,vidim, nastavljas po starom. I pri tome, koliko se sjecam ti si student, a ne medicinski radnik :wink:
Sto se spomenutog CP-a tice, desavao se kod djece starosti 6 mjeseci. I, da, ziva u toj seriji vakcina je uzrokovala CP jer je uticala na mozak. Posto si medicinski radnik, ili nesvrseni student, svejedno, trebalo bi da znas da se testovi na to rade iz korijena kose.
I jeste utvrdjeno da je kolicina zive kod te djece bila drasticno veca od maksimalno dozvoljene. Tada se to malo motalo po medijima, bilo malo halabuke oko toga jesu li te vakcine iz te nabavke bile ispravne ili ne, i naravno da su nasi rekli da jesu. Podrzumijeva se da nisu objavili nikakvu zvanicnu analizu tih vakcina, nego su samo rekli da su ispravne.
Znas kako znam sve ovo? Tako sto je jedno od te djece bila cerka moje kume, koja je isla u Italiju s jos par djece istog uzrasta i sa istim oboljenjem, i na svima njima je tamo utvrdjeno isto - prevelika kolicina zive u tijelu, koja je uticala na mozak. Ti slucajevi su, mislim, jos uvijek otvoreni u nasem sudu. Jasno, ne ocekuje se da ikada budu rijeseni, i pored jasnih i nedvosmislenih medicinskih nalaza.
Dozer

#98 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by Dozer »

TheMule wrote:
Zqpravo, kamion je naglo poceo kociti i prije ulaska u raskrsnicu, prije pjesackog iz onog oravca, i jasno se vidi da se na momenat pocinje zanositi.
Odjeca u kamionu bas i nije bijela, nego samo pod odsjajem ulicne rasvjete i sofersajbe izgleda svjetlija.
TheMule

#99 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by TheMule »

Dozer wrote:
TheMule wrote:
Zqpravo, kamion je naglo poceo kociti i prije ulaska u raskrsnicu, prije pjesackog iz onog oravca, i jasno se vidi da se na momenat pocinje zanositi.
Odjeca u kamionu bas i nije bijela, nego samo pod odsjajem ulicne rasvjete i sofersajbe izgleda svjetlija.
Ma nije ba. Ima i odsjaj, ali on je na plastici iznad volana. A u covjeka je bijela majca kratkih rukava. I obrati paznju kad se kamion zaustavi, uopste nema pomaka naprijed. Vozilo tesko 5+ tona mora imati inerciju, ovdje nista. Moje misljenje je da je kamion ubacen u snimak.

Za slijedece nemam nikakvih dokaza, ali bih se smio kladiti da je osoba u bijeloj majici u kamionu, ista kao i osoba na biciklu. Duh koji ima cudnu maskulaturu je zena. Prati joj pokrete kad odlazi, ima male korake, noga ispred noge, kukovi se njisu tamo-amo. Izgleda kao da tezi svega 40-50-ak kg. Nabili su joj kapuljacu da joj ramena izgledaju sira kao u muskarca.

Ali vidi jos jednu stvar koju sad primjetih: Vidi ova dva auta prije kamiona. Ni jedan ne daju zmigavac, ono odozgo skrece desno iz lijeve trake, a ovaj drugi u isto vrijeme lijevo, tj. obadva smijera su imali zeleno u isto vrijeme! Pojedinacno ovo nije cudno, jer ljudi krse zakon, ali 4 zakona su prekrsena u jednoj sekundi, malo cudno.

Mislim da je sve ubaceno koristeci CGI. Originalni snimak je samo snimak ceste. Ostalo doradjeno

Image
Niemand

#100 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?

Post by Niemand »

ExNihilo wrote:
Pa isto, u suštini. Nebitno gdje su.

Ako prihvatimo multiverse teoriju, čeprkanjem po timeline promijenit će budućnost i offsetirati neki drugi univerzum.

Ili

Ako je budućnost predeterminirana, napravit će samog sebe, koji će se kasnije vratiti...da bi napravio samog sebe. Infinite loop. :D
Kripiiiii :o

a ovaj drugi primjer, sta ako oboje hoce da promjene nesto, al oboje drugacije :D

i tako se svadjaju sa vracanjem ko oko daljinskog :D i npr, to radi par stotina hiljada ljudi kad se posvadja :D hocel onda imati "sadasnjost" il samo rikverce i premotavanja :cekam:

i iskreno, bez da se iko uvrijedi, nevjerovatno mi je da neko moze vjerovati da ce ovo biti moguce ever, sve i kad bi bilo moguce :D zamisli vratis se u doba aristotela, cojk te prebije, otme masinu za putovanje i ispali se iz svog sela :D

il, il, dodjes zaustaviti 2. svjetski rat, hitler te pomnozi sa nulom, otme masinu i osvoji svijet :D

komplikovano vala sve i da moze :|

lijepi kazinski :mrgreen:
Post Reply