Parada srama danas u Beogradu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Da li bi podržali gej paradu u vašem gradu?

Podržavam
48
53%
Ne podržavam
43
47%

Total votes: 91

centromera

#76 Re: Parada srama danas u Beogradu

Post by centromera »

insomnia78 wrote:To su svakako vecinom one ruzne s malim sisama :lol:
To je opasna konstatacija i velik syeb :D
Licno poznajem dvije cure sto su zajedno....Prosto da se covjek zayebe sa tim stereotipom. Znam brdo likova sto su prilazili i jednoj drugoj pa se s njima druzili pojedinacno al hudi nikako da skontaju zasto im ne upali neki drugi odnos osim jaranskog :mrgreen: :mrgreen: Opet sam vidjo neke njihove jaranice i ni one mi nemaju male sise :D

Na temu podrzavam :bih:
Last edited by centromera on 20/09/2015 11:26, edited 1 time in total.
radiša

#77 Re: Parada srama danas u Beogradu

Post by radiša »

Secer_033 wrote:
radiša wrote:pa dobro jesi ti ali vecina nije.
Hoces da kazes da su vecina pedera pederi samo zato sto su ucili da je ok? Molim te mi reci da sam te pogresno shvatila.
eto to si ti tako shvatila i zasto sad da ti pisem bilo sta kad shvatas i vidis stvari onakvim kakve nisu?
nisam ja ovde da nekog ucim,ja cu napisat a vi shvatajte kako mislite da treba i sve ok.

zingiri pingiri :lol:
SaPnA

#78 Re: Parada srama danas u Beogradu

Post by SaPnA »

Ovi pederi su jebeni supci, al bukvalno :mrgreen:
Fudo Bosna

#79 Re: Parada srama danas u Beogradu

Post by Fudo Bosna »

Po meni neki ljuidi, sa pravom, zamjeraju oštar stav/kritiku gey parada, a neosuđivanje fašizma/ustaštva /četništva i to je O.K, i mislim da su ovdje u pravu. Apsolutno sam protiv promovisanja gey populacije, javnog promovisanja, nametanja, kao nečeg poželjnog u društvu, ali slažem se, privatno, to je nečije lično pravo izbora, i to uvažavam...

Međutim , onako ne da se NE PRIMJETITI, organizovanost, bahatost i moć gey udruga, u sve smiješ "taknuti", sviju smiješ kritikovati, ali ako samo osudiš javnu promociju gey načina života, ne nečije privatno pravo na sopstvenu seks. orijentaciju, odmah si, kao: pojedinac, grupa građana, neki portal,vjerska zajednica ili..., pod oštrom kritikom, prijetnjama, nisi demokrata, prozivaju iz ambasada, EU proziva, "gaziš" ljudks prava, eto toliko, da se ponekad i ekstremistočke /desničarske organizacije vjerovatno "postide", jer ne mogu parirati ovoj gospodi u agresivnoj kampanji i "duhovnom odstrelu", protivnika, tj. sviju koji ih kritikuju?

Onako samo primjećujem. (Možeš negirati nečiji jezik, nečiju naciju, EU ni riječi, ambasade ni riječi, pretući povratnike, niko ni riječi, ali ako samo kritički spomeneš gey populaciju, "donji si" !!!)

Što li, ma znam da je sve to spontano da," nema veze" ,sa tvorcima , "new world order", to je samo "spontana" reakcija, demokratske javnosti :D ?
Fudo Bosna

#80 Re: Parada srama danas u Beogradu

Post by Fudo Bosna »

cyprus wrote:
Fudo Bosna wrote:Ali kada ti za 1-2 ili 5 godina dijete dođe iz škole i kaže , a to će vrijeme ,vidimo, vrlo brzo doći: "Tata/mama, danas nas je učiteljica /nastavnica učila, da ne moramo imati samo mamu i tatu, zašto ja nemam dvojicu tata? Nastavnica kaže da je biti gey , O.K... Mama, kako se postaje gey, volio/la bih biti gey, jer je to, IN?" Je li to i dalje sloboda spolne orijentacije pojedinca ili grupe ljudi ili zadiranje u moj porodični moral i vrijeđanje/atak na moja prava ? Javna manifestacija i promovisanje nečega i promocija , čemu to, je li to provokacija svih onih koji nisu te orijentacije, a to je, objektivno, velika večina populacije???
Ništa se ti ne brini... Braća iz Obraza i sličnih organizacija za odbranu morala i normalnog će stati u odbranu pravih vrijednosti ;-)

PS Interesantno mi je što se rijetko ko buni kad paradiraju i jebu nam mater raznorazni nacionalisti evo već 25 godina... Djeca nam uveliko već misle da je nacionalizam normalan :sad:
Taman sam o tome postao, kada vidjeh ovaj post/repliku, i ja primjetih da nema dovoljno osude desničarskih organizacija, ali vjeruj mi, ovi
iz "šarenih udruga", su po bahatosti čak i desničare prevazišli, ne smiješ im ni "zucnuti", sva "demokratska" javnost je "namah" uz njih...
Kinesko prkno

#81 Re: Parada srama danas u Beogradu

Post by Kinesko prkno »

Samo pederima smetaju homoseksualci. :mrgreen:
Fudo Bosna

#82 Re: Parada srama danas u Beogradu

Post by Fudo Bosna »

Kinesko prkno wrote:Samo pederima smetaju homoseksualci. :mrgreen:

Ima možda i ta konstatacija mjesta, ali je činjenica da su zaštičeni ko "medž...", i da na svaku kritiku: pojedinca, vjerske organizacije, udruge, imaš pravu lavinu optužbi i od njih ali i od međunarodnog faktora, a to po meni, nije uopšte "slučajno" , već organizovano i smišljeno nametanje nekih drugih moralnih pogleda !!!
raoul duke

#83 Re: Parada srama danas u Beogradu

Post by raoul duke »

insomnia78 wrote:E jbg sad
Od pederluka niko nije nastrad'o
Osim pokoja guzica
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
JThomas

#84 Re: Parada srama danas u Beogradu

Post by JThomas »

ljudi se bore za svoja prava, u granicama svojih mogućnosti. činjenica je da i dalje na 98% planete ne možeš baš normalno živjeti ako se zna da si gej.
kox

#85 Re: Parada srama danas u Beogradu

Post by kox »

Beogradu i državi Srbiji svaka čast što su uspostavili mehanizme da mogu obezbijediti održavanje ovakvih dogadjaja. U Sarajevu je šačica drogiranih navijača i 10-ak vehabija dovoljna da onemoguće sve što im padne na pamet a par stotina može zapaliti i predsjedništvo ako im je ćeif. Izmedju ostalog i tu se vidi razlika izmedju onih koji koliko-toliko pokušavaju da naprave državu i ovih naših minderaša.
raoul duke

#86 Re: Parada srama danas u Beogradu

Post by raoul duke »

JThomas wrote:ljudi se bore za svoja prava, u granicama svojih mogućnosti. činjenica je da i dalje na 98% planete ne možeš baš normalno živjeti ako se zna da si gej.
98 % ?
JThomas

#87 Re: Parada srama danas u Beogradu

Post by JThomas »

kox wrote:Beogradu i državi Srbiji svaka čast što su uspostavili mehanizme da mogu obezbijediti održavanje ovakvih dogadjaja. U Sarajevu je šačica drogiranih navijača i 10-ak vehabija dovoljna da onemoguće sve što im padne na pamet a par stotina može zapaliti i predsjedništvo ako im je ćeif. Izmedju ostalog i tu se vidi razlika izmedju onih koji koliko-toliko pokušavaju da naprave državu i ovih naših minderaša.
ipak ne može kad je njima ćejf. može kad je vlasti ćejf i u interesu da diskredituje proteste.
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#88 Re: Parada srama danas u Beogradu

Post by heat »

zašto paradirati uopšte ? Zašto ne paradiraju gladni i bolesni ? :?
bh.tornjak

#89 Re: Parada srama danas u Beogradu

Post by bh.tornjak »

ko ce s kim u krevet leci....ko ce koga za rucicu drzat ....itd...itd...je NJIHOVA privatna stvar, i to neka ostave za sebe.

....cemu parade.....cemu "reklama" .....????
Traze neka prava....a u stvari ih imaju (u mnogim zemljama veca nego oni "normalni".
Hoce prava da "usvajaju" djecu....OK.
Pita li ko tu djecu da li ta djece zele biti usvojena od tih osoba...???
Imaju li djeca svoja prava...????
Da li ce mnoga od te djece "pranjem mozga" u tom okruzenju biti OK....????
Pitanja se postavljaju sama od sebe...a niz je dugacak.

Sve u svemu......boreci se za svoja prava mnogi nemilosrdno "gaze" tudja.
Fudo Bosna

#90 Re: Parada srama danas u Beogradu

Post by Fudo Bosna »

kox wrote:Beogradu i državi Srbiji svaka čast što su uspostavili mehanizme da mogu obezbijediti održavanje ovakvih dogadjaja. U Sarajevu je šačica drogiranih navijača i 10-ak vehabija dovoljna da onemoguće sve što im padne na pamet a par stotina može zapaliti i predsjedništvo ako im je ćeif. Izmedju ostalog i tu se vidi razlika izmedju onih koji koliko-toliko pokušavaju da naprave državu i ovih naših minderaša.

Danas gey parada, biometrijski pasoš, sutra čip tvojoj bebi-čim se rodi, tebi čip , pa ti i neće trebati nositi diplomu, radnu knjižicu, karticu od bankomata, imaće te snimljenog 24h, ako treba imaće i snimke iz postelje ili kupatila, nečeš smjeti reči djetetu vidi one pe... šta rade, ako sazna učiteljica, šta ćeš dijete "izletilo",dobičeš , "popravno vaspitnu" od začetnika," new world ...", koji eto kažu , gey parada je "osnovno" ljudsko pravo? (Drugi NE SMIJU PARADIRATI)!!!

Što bi se reklo na bosanskom; "Svaka čast", ma jest , jest, aha!" :roll:
bh.tornjak

#91 Re: Parada srama danas u Beogradu

Post by bh.tornjak »

Fudo Bosna wrote:Po meni neki ljuidi, sa pravom, zamjeraju oštar stav/kritiku gey parada, a neosuđivanje fašizma/ustaštva /četništva i to je O.K, i mislim da su ovdje u pravu. Apsolutno sam protiv promovisanja gey populacije, javnog promovisanja, nametanja, kao nečeg poželjnog u društvu, ali slažem se, privatno, to je nečije lično pravo izbora, i to uvažavam...

Međutim , onako ne da se NE PRIMJETITI, organizovanost, bahatost i moć gey udruga, u sve smiješ "taknuti", sviju smiješ kritikovati, ali ako samo osudiš javnu promociju gey načina života, ne nečije privatno pravo na sopstvenu seks. orijentaciju, odmah si, kao: pojedinac, grupa građana, neki portal,vjerska zajednica ili..., pod oštrom kritikom, prijetnjama, nisi demokrata, prozivaju iz ambasada, EU proziva, "gaziš" ljudks prava, eto toliko, da se ponekad i ekstremistočke /desničarske organizacije vjerovatno "postide", jer ne mogu parirati ovoj gospodi u agresivnoj kampanji i "duhovnom odstrelu", protivnika, tj. sviju koji ih kritikuju?

Onako samo primjećujem. (Možeš negirati nečiji jezik, nečiju naciju, EU ni riječi, ambasade ni riječi, pretući povratnike, niko ni riječi, ali ako samo kritički spomeneš gey populaciju, "donji si" !!!)

Što li, ma znam da je sve to spontano da," nema veze" ,sa tvorcima , "new world order", to je samo "spontana" reakcija, demokratske javnosti :D ?

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
kox

#92 Re: Parada srama danas u Beogradu

Post by kox »

JThomas wrote:
ipak ne može kad je njima ćejf. može kad je vlasti ćejf i u interesu da diskredituje proteste.
Ima toga što ti kažeš ali ima i obične nesposobnosti i bolikurca. Pa eno dodjoše navijači Lecha i napraviše haos u Vogošći bez da je policija prstom makla. Da im je palo na pamet mogli su došetati do predsjedništva i srušiti ga ciglu po ciglu prije nego bi policija stigla.
JThomas

#93 Re: Parada srama danas u Beogradu

Post by JThomas »

sve to može srediti i ovakva država da hoće. sve je to namjerno pušteno da mali čovjek bude zadeveran svojom malom brigom. i da kaže šuti dobro je, živa je glava, šta imam ja rušiti vlast, nek' je drugi ruše.
Russki

#94 Re: Parada srama danas u Beogradu

Post by Russki »

JThomas wrote:sve to može srediti i ovakva država da hoće. sve je to namjerno pušteno da mali čovjek bude zadeveran svojom malom brigom. i da kaže šuti dobro je, živa je glava, šta imam ja rušiti vlast, nek' je drugi ruše.
tako nekako :D
Matzan

#95 Re: Parada srama danas u Beogradu

Post by Matzan »

Više (se) žegaju oni što danas paradiraju nego većina forumaša, i opet se bune!? :P
Kinesko prkno

#96 Re: Parada srama danas u Beogradu

Post by Kinesko prkno »

Fudo Bosna wrote:

Ima možda i ta konstatacija mjesta, ali je činjenica da su zaštičeni ko "medž...", i da na svaku kritiku: pojedinca, vjerske organizacije, udruge, imaš pravu lavinu optužbi i od njih ali i od međunarodnog faktora, a to po meni, nije uopšte "slučajno" , već organizovano i smišljeno nametanje nekih drugih moralnih pogleda !!!
Ali zasto kritikovati nekog ko ima pravo da radi sa svojim tijelom sta hoce,sta mene boli briga ko se s kim trpa,ko nosi mesijeve dresove,ko pije hladnu kafu,ko voli golfa dvojku,masno jelo i cigare itd.jer sve su to stvari koje nemaju negativan uticaj na moj zivot.
Fudo Bosna

#97 Re: Parada srama danas u Beogradu

Post by Fudo Bosna »

Kinesko prkno wrote:
Fudo Bosna wrote:

Ali zasto kritikovati nekog ko ima pravo da radi sa svojim tijelom sta hoce,sta mene boli briga ko se s kim trpa,ko nosi mesijeve dresove,ko pije hladnu kafu,ko voli golfa dvojku,masno jelo i cigare itd.jer sve su to stvari koje nemaju negativan uticaj na moj zivot.

Ne kritikuje se što neko radi sa svojim tijelom šta hoće, nego što to prikazuje , javno, nametanjem, javnom paradom, društveno prihvatljivim i poželjnim,a svaka reakcija se kvalifikuje kao atak na prava te populacije?

U čemu je problem da udruženje sufija danima kruži po Sarajevu, pa jehovini svjedoci imaju svoju paradu i slikaju se, pa svi koji su heteroseksualci,ali samo ova, gey populacija , javno paradira i samo njima ne smiješ NIKAKVU kritiku uputiti ???
kox

#98 Re: Parada srama danas u Beogradu

Post by kox »

JThomas wrote:sve to može srediti i ovakva država da hoće. sve je to namjerno pušteno da mali čovjek bude zadeveran svojom malom brigom. i da kaže šuti dobro je, živa je glava, šta imam ja rušiti vlast, nek' je drugi ruše.
Mislim da malo precjenjuješ naše voljene vodje i njihovu mogućnost strateškog planiranja. Naravno da se može srediti da postoji volja, samo za to nemanje volje bih ja prije krivio nedostatak bilo kakve vizije nego neki plan.
Last edited by kox on 20/09/2015 12:41, edited 2 times in total.
bumerangss

#99 Re: Parada srama danas u Beogradu

Post by bumerangss »

JThomas wrote:ljudi se bore za svoja prava, u granicama svojih mogućnosti. činjenica je da i dalje na 98% planete ne možeš baš normalno živjeti ako se zna da si gej.
Nije bas 98, mozda 60% jer na "zapadu" i u AmeriKi mozes :D
S4mpion

#100 Re: Parada srama danas u Beogradu

Post by S4mpion »

Podrška homoseksualnim parovima neminovno vodi i do podrške incestnim homoseksualnim parovima, otac i sin, majka i kćerka, dvije sestre, dva brata... I takve zajednice zahtijevaju podršku.

Podršku zahtijevaju i zajednice ljudi i životinja....

Pandorina kutija. :pusi:
Locked