Onom korisniku?!?! konkretno?? primjer, link?? vidim da navijas za bht ne znam jel radis tamo il ne ali meni je svejedno. Ako bht ima kvalitetniju jeftiniju uslugu prelazim u bht ali posto nema, nema ni prelaska. Ja ti opet navodim svoj primjer za koji kazem da je u 99% slucajeva identican i kod ostalih korisnika a to sto tebe boli sto bht ima dosta MENADZERA(neznalica i propaliteta) a malo radnika to je vas problem. Kako gubis jedan po jedan argument osvrces se na rekla/kazala argumente sto nemam namjeru dokazivati za/protivmirza_15 wrote:Dobro, sto onom korisniku sa Telemach teme ne rjese problem?
BH Telecom: Pad titana
Moderator: anex
-
test_test
#76 Re: BH Telecom: Pad titana
-
nightvision
#77 Re: BH Telecom: Pad titana
A kako nece? Prije svega nece moci opljackati sav novac od prodaje, nesto ce htjeli-ne htjeli morati investirati u drzavu. I to je to. Oduzece im se alatka kojom su se bogatili, prebijali jaranske, familijarne, stranacke i svake druge dugove i usluge, sredstvo za kupovinu izbornih rezultata; ukratko, odjeci ce se jedna od grana na kojoj raste kriminal i korupcija sda. A kod privatnika pljacke nema, uporedjivati rad nekog privatnog operatera sa pljackom politicke stranke i par mafijaskih familija nema nikakvog osnova.Drinski wrote: I ti mislis da ces zaustaviti pljacku prodajom? pa onda ce opet neko drugi pljackati, a SDA ce ti opljackati pare od prodaje. I sad, da bih ja zavalio SDA trebam da prodam telekom i njima dam dvije mlijarde maraka u ruke?!
OK. I ti onda prodas stari TV i kupis novi, zar ne?
Od TV-a nemas dobiti, tako da i dalje nije relevantan argumenat u ovoj prici. Pocet cu da sumnjam da imas licnog interesa da branis boje telekoma.
- GoldenSpoon
#78 Re: BH Telecom: Pad titana
Gledaj bijede, dočepalo se negdje na odmoru nečije jahte pa se uslikalo, i onda se čudite zašto sve propadne? Pogledajte mu glavu, zar išta ima pametno u pogledu ovog kromanjonca?bach wrote:Ovakve oni maskote postavaju u u upravu najvažnije državne firme.
Sedin Kahriman. Mali od palube Asima Sarajlića.
Inače je glumio Baju Givikta u filmu Magareće godine.
-
test_test
#79 Re: BH Telecom: Pad titana
Maharadza wrote:Ima i toga ali ja im lično nikada neću halaliti ona bijedna 3GB (kasnije 5GB) limita na ADSL-u i 10KM koje su uzimali za svaki GB prekoračenja limita...dok nije došao TM sa FLAT ponudom i normalnim brzinama i cijenama! Evo i mobilnu planiram uskoro prešaltati na haloo jer su jednostavno jeftiniji, ili to ultra ima bolju ponudu od haloo koji daje 1GB za 5KM?neki wrote:Cinjenica je da 99 posto ovih sto zeli da se telekom proda to zeli iz jala zbog uhljeba koji su tamo nezaposleni i svjesnosti da se oni tamo ne mogu uvaliti.
jeben mentalitet..
Nije meni problem ogranicenje nego mi je bila problem brzina koja je bila tacno 4 puta manja od usluge koju sam platio. Znaci mjerio sam brzine kod sebe i prijatelja to je uzas. A kada su presli na FLAT dzaba flat ako je brzina 2mb/p a reklamiraju na TV-u 8mb/s WTFF opet lud zbunjen normalan
-
mokebih
-
mirza_15
#81 Re: BH Telecom: Pad titana
Ja sam iznio brojeve. Brojevi su konkretni argumenti. Ti si nama prenio svoj subjektivni dozivljaj. I ti svoj subjektivni dozivljaj nazivas argumentom, a oni moji brojevi nisu? Haj dobro.test_test wrote:Onom korisniku?!?! konkretno?? primjer, link?? vidim da navijas za bht ne znam jel radis tamo il ne ali meni je svejedno. Ako bht ima kvalitetniju jeftiniju uslugu prelazim u bht ali posto nema, nema ni prelaska. Ja ti opet navodim svoj primjer za koji kazem da je u 99% slucajeva identican i kod ostalih korisnika a to sto tebe boli sto bht ima dosta MENADZERA(neznalica i propaliteta) a malo radnika to je vas problem. Kako gubis jedan po jedan argument osvrces se na rekla/kazala argumente sto nemam namjeru dokazivati za/protivmirza_15 wrote:Dobro, sto onom korisniku sa Telemach teme ne rjese problem?
Nisam zelio da prozivam konkretnog korisnika, ali kada insistiras nick mu je Tomahawk11.
Na posljednjoj stranici imas dva korisnika koji se zale na telefon.
Znam ja da su to pojedinacni primjeri. Samo ih navodim u prilog cinjenici da pojedinacan primjer nije argument.
-
Drinski
#82 Re: BH Telecom: Pad titana
umjesto odgovora, moram se samocitirati:nightvision wrote:A kako nece? Prije svega nece moci opljackati sav novac od prodaje, nesto ce htjeli-ne htjeli morati investirati u drzavu. I to je to. Oduzece im se alatka kojom su se bogatili, prebijali jaranske, familijarne, stranacke i svake druge dugove i usluge, sredstvo za kupovinu izbornih rezultata; ukratko, odjeci ce se jedna od grana na kojoj raste kriminal i korupcija sda. A kod privatnika pljacke nema, uporedjivati rad nekog privatnog operatera sa pljackom politicke stranke i par mafijaskih familija nema nikakvog osnova.Drinski wrote: I ti mislis da ces zaustaviti pljacku prodajom? pa onda ce opet neko drugi pljackati, a SDA ce ti opljackati pare od prodaje. I sad, da bih ja zavalio SDA trebam da prodam telekom i njima dam dvije mlijarde maraka u ruke?!
OK. I ti onda prodas stari TV i kupis novi, zar ne?
Od TV-a nemas dobiti, tako da i dalje nije relevantan argumenat u ovoj prici. Pocet cu da sumnjam da imas licnog interesa da branis boje telekoma.
Ja uopće nisam uvjeren da bi novac od Telekoma bio znalacki koristen. Štaviše, bili bi u situaciji ko sa bankama, imamo mi sada bolju uslugu, ali nemamo banke. Prodane su.Koliko ja vas kuzim, vi biste da prodate telekom zbog lose usluge i kao osvetu politicarima? To bi isto bilo ko kada bi seljak prodao zemlju da se osveti ministru poljoprivrede.
Ako ti ne valja argument sa TV-om, onda cemo kazati ovako: to bi bilo isto ko kada bi farmera poslali na njivu da se brine o muzarama a on počeo da razmislja da proda stado.
Sto se tice sumnje, sumnja jeste dobra, neko je jednom posumnjao da zemlja nije centar svemira, ali on je bio u pravu.
Nego, ako ste uvjereni da lobiranje za prodaju moze dobro doci na makroplanu (pa i da dio prodajne cijene moze biti ipak investiran u neke drzavne projekte), onda bolje lobirajte za izmjenu načina upravljanja drzavnim dobrima, uključujući i telekom. Ako mislite da je to ćorav posao, znajte onda i da je pozitivan efekt prodaje ćorav. Onaj ko hoce bolju uslugu, na mikroplanu, moze preci kod konkurencije.
- roki
#83 Re: BH Telecom: Pad titana
Uvijek ću se sjetiti onog januara/februara neke godine kad telecomu prestade raditi brojač na ADSL-u i oni onako samoincijativno dodaše raji par stotina MB za period kada se promet nije mogao uračunati.Ti MB su se tada masno plaćali.
Godinama su nas podkradali limitima dok je u svijetu flat bio normalan a onda su vazili kako nema potrebe uvoditi flat jer to nikom netreba. Dođe konkurencija i flat osvanu preko noći.
Nađoh izvod i cjenovnika:http://www.bhtelecom.ba/fileadmin/user_ ... 2_2008.pdf
3GB 35KM bez PDV-a.
Nadao sam se i ranijem srozavanju našeg giganta ali poskupljenje ultre na kojoj 5KM dopune važi otprilike kao prije 2-3KM je presudilo
Godinama su nas podkradali limitima dok je u svijetu flat bio normalan a onda su vazili kako nema potrebe uvoditi flat jer to nikom netreba. Dođe konkurencija i flat osvanu preko noći.
Nađoh izvod i cjenovnika:http://www.bhtelecom.ba/fileadmin/user_ ... 2_2008.pdf
3GB 35KM bez PDV-a.
Nadao sam se i ranijem srozavanju našeg giganta ali poskupljenje ultre na kojoj 5KM dopune važi otprilike kao prije 2-3KM je presudilo
-
test_test
#84 Re: BH Telecom: Pad titana
Ne znam da li si zakljucio da na ovoj temi vecina ima isto misljenje? Mozda ne oko prodaje jer me ne zanima,nego oko usluge i svega sto se veze za istu? Ja mislim da je to potreban i dovoljan argument za sve ostalo i ubuduce. Da li mozes navesti razlog zasto si ti toliko za bht? Imas tabele prethodno navedene o cijenama usluga pretpostavljam da nije to u pitanju taj argument je nuliran. Kvalitet usluge i podrske je argument koji je takodjer nuliran. Onda ne znam sta je to sto izdvaja bht od ostalih osim monopola koji se smanjuje svakim danom?mirza_15 wrote:Ja sam iznio brojeve. Brojevi su konkretni argumenti. Ti si nama prenio svoj subjektivni dozivljaj. I ti svoj subjektivni dozivljaj nazivas argumentom, a oni moji brojevi nisu? Haj dobro.test_test wrote:Onom korisniku?!?! konkretno?? primjer, link?? vidim da navijas za bht ne znam jel radis tamo il ne ali meni je svejedno. Ako bht ima kvalitetniju jeftiniju uslugu prelazim u bht ali posto nema, nema ni prelaska. Ja ti opet navodim svoj primjer za koji kazem da je u 99% slucajeva identican i kod ostalih korisnika a to sto tebe boli sto bht ima dosta MENADZERA(neznalica i propaliteta) a malo radnika to je vas problem. Kako gubis jedan po jedan argument osvrces se na rekla/kazala argumente sto nemam namjeru dokazivati za/protivmirza_15 wrote:Dobro, sto onom korisniku sa Telemach teme ne rjese problem?
Nisam zelio da prozivam konkretnog korisnika, ali kada insistiras nick mu je Tomahawk11.
Na posljednjoj stranici imas dva korisnika koji se zale na telefon.
Znam ja da su to pojedinacni primjeri. Samo ih navodim u prilog cinjenici da pojedinacan primjer nije argument.
- krakatoa
#85 Re: BH Telecom: Pad titana
Haj prestani lagati.test_test wrote:Maharadza wrote:Ima i toga ali ja im lično nikada neću halaliti ona bijedna 3GB (kasnije 5GB) limita na ADSL-u i 10KM koje su uzimali za svaki GB prekoračenja limita...dok nije došao TM sa FLAT ponudom i normalnim brzinama i cijenama! Evo i mobilnu planiram uskoro prešaltati na haloo jer su jednostavno jeftiniji, ili to ultra ima bolju ponudu od haloo koji daje 1GB za 5KM?neki wrote:Cinjenica je da 99 posto ovih sto zeli da se telekom proda to zeli iz jala zbog uhljeba koji su tamo nezaposleni i svjesnosti da se oni tamo ne mogu uvaliti.
jeben mentalitet..
Nije meni problem ogranicenje nego mi je bila problem brzina koja je bila tacno 4 puta manja od usluge koju sam platio. Znaci mjerio sam brzine kod sebe i prijatelja to je uzas. A kada su presli na FLAT dzaba flat ako je brzina 2mb/p a reklamiraju na TV-u 8mb/s WTFF opet lud zbunjen normalan
-
mirza_15
#86 Re: BH Telecom: Pad titana
Covjek poredio najskuplju uslugu BH Telecom-a i hallo. I za razgovore do pola minute i ta usluga skuplja od BH Telecoma zbog obracunske jedinice. Ko uzima ultru ili hallo ne trosi puno na pozive. Da trosi koristio bi neku drugu, povoljniju varijantu. Ako ne trosi puno na pozive onda su mu razgovori uglavnom kratki. Hallo ti uzme 0,18 KM cim se veza ostvari dok na ULTRI mozes pricati i za 0,07 ili za 0,14. Ako pricas u prosjeku polaminute (dakle govorim o prosjeku a ne o svim razgovorima jer neki mogu biti i duzi, ali ce ih anulirati ovi kraci od 15 sec) za nekih realnih 80 minuta ustedis preko 6 KM na ULTRI! Znaci na najskupljoj opciji u BH Telecom-u. Ako uzmes da imas i dva najbroja koji su upola jeftini razlika postane jos veca (preko 10 KM). Istina je da imaju povoljniji internet, ali najbitniji segment ponude, govorni saobracaj je skuplji na kraju balade! Da ne govorimo o tome da ces i taj internet imati u urbanim podrucjima, ali cim maknes negdje dalje mozes plakati. Ja sam ovog ljeta bio na Borackom jezeru i provjerio signale. Samo BH Telecom gore ima 3G mrezu. Bio danima u jednom mjestu na putu D.Vakuf - Jajce. Opet samo BH Telecom ima 3G mrezu. Dakle, kada mi najvise trebe taj mobilni internet njega na hallo nema! Moze tada da ima cijenu koliku hoce. Jednostavno ga nema! Da ne pricamo sada o ponudama M paketa BH Telecom-a, kupovini terminalne opreme..... BH Telecom ima povoljniju ponudu i od M:tela u svakom pogledu.test_test wrote:
Ne znam da li si zakljucio da na ovoj temi vecina ima isto misljenje? Mozda ne oko prodaje jer me ne zanima,nego oko usluge i svega sto se veze za istu? Ja mislim da je to potreban i dovoljan argument za sve ostalo i ubuduce. Da li mozes navesti razlog zasto si ti toliko za bht? Imas tabele prethodno navedene o cijenama usluga pretpostavljam da nije to u pitanju taj argument je nuliran. Kvalitet usluge i podrske je argument koji je takodjer nuliran. Onda ne znam sta je to sto izdvaja bht od ostalih osim monopola koji se smanjuje svakim danom?
BH Telecom nema monopol ni na jednu uslugu. Na podrucju pruzanja usluga prenosa TV signala je usao na popunjeno trziste i razbio monopol kablovskih kuca koje su bratski podjelile teritorij.
- ja sam amoniman
#87 Re: BH Telecom: Pad titana
Reko vam ja da ce ovaj pocet palamudit ali tu sam da ga potopim
Pa sa kim cu uporedjivat ultru nego sa adekvatnom prepaid ponudom tj. sa haloo, nevjerovatno kako se covjek provaljuje
Covjek se samo dobavezo poziva do 15 sec ko pijan plota, pa ko to poziva da bi prico 15 sec
Poslat ce sms ili poruku preko vibera ili whatsappa a moze mu se na haloo jer ce za samo 5 km moci kupit gigu !!!! I rahat cak i pricat preko ovih aplikacija
A gdje je jos haloo opcija dzaba price unutar mreze !!

A sto se tice postpaid ponude bht uhljupa pa zar ne govori gubitak udjela sa 51% na 31% sve o njihovoj ponudi
Pa eronet i savrsena ih pokopava sa 80 minuta dzaba razgovora prema svim mrezama, gdje dakle poziv po minuti izadje 0,13 plus ima 200 sms i plus 300 mb a sve za 10 km
Spram usljivih nekih mini, midi i ostalih bht sranja gdje konkretno mini15 daje 65 minuta razgovora, nista sms i pisljivih 50 mb a sve za 17,5 km
I ko je lud a ko zbunjen
Pa sa kim cu uporedjivat ultru nego sa adekvatnom prepaid ponudom tj. sa haloo, nevjerovatno kako se covjek provaljuje
Covjek se samo dobavezo poziva do 15 sec ko pijan plota, pa ko to poziva da bi prico 15 sec
Poslat ce sms ili poruku preko vibera ili whatsappa a moze mu se na haloo jer ce za samo 5 km moci kupit gigu !!!! I rahat cak i pricat preko ovih aplikacija
A gdje je jos haloo opcija dzaba price unutar mreze !!

A sto se tice postpaid ponude bht uhljupa pa zar ne govori gubitak udjela sa 51% na 31% sve o njihovoj ponudi
Pa eronet i savrsena ih pokopava sa 80 minuta dzaba razgovora prema svim mrezama, gdje dakle poziv po minuti izadje 0,13 plus ima 200 sms i plus 300 mb a sve za 10 km
Spram usljivih nekih mini, midi i ostalih bht sranja gdje konkretno mini15 daje 65 minuta razgovora, nista sms i pisljivih 50 mb a sve za 17,5 km
I ko je lud a ko zbunjen
Last edited by ja sam amoniman on 11/09/2015 16:30, edited 2 times in total.
- Maharadza
#88 Re: BH Telecom: Pad titana
Ne rise, znaš li koliko možeš razgovarati za 1GB na skype-u...da ti uho otpadne ali čuj izjave najbitniji segment govorni saobraćaj a ne mobilni internet...zato i propadate jer mislite da se korisnici još uvijek moraju VAMA prilagoditi a ne obrnuto!mirza_15 wrote:Covjek poredio najskuplju uslugu BH Telecom-a i hallo. I za razgovore do pola minute i ta usluga skuplja od BH Telecoma zbog obracunske jedinice. Ko uzima ultru ili hallo ne trosi puno na pozive. Da trosi koristio bi neku drugu, povoljniju varijantu. Ako ne trosi puno na pozive onda su mu razgovori uglavnom kratki. Hallo ti uzme 0,18 KM cim se veza ostvari dok na ULTRI mozes pricati i za 0,07 ili za 0,14. Ako pricas u prosjeku polaminute (dakle govorim o prosjeku a ne o svim razgovorima jer neki mogu biti i duzi, ali ce ih anulirati ovi kraci od 15 sec) za nekih realnih 80 minuta ustedis preko 6 KM na ULTRI! Znaci na najskupljoj opciji u BH Telecom-u. Ako uzmes da imas i dva najbroja koji su upola jeftini razlika postane jos veca (preko 10 KM). Istina je da imaju povoljniji internet, ali najbitniji segment ponude, govorni saobracaj je skuplji na kraju balade! Da ne govorimo o tome da ces i taj internet imati u urbanim podrucjima, ali cim maknes negdje dalje mozes plakati. Ja sam ovog ljeta bio na Borackom jezeru i provjerio signale. Samo BH Telecom gore ima 3G mrezu. Bio danima u jednom mjestu na putu D.Vakuf - Jajce. Opet samo BH Telecom ima 3G mrezu. Dakle, kada mi najvise trebe taj mobilni internet njega na hallo nema! Moze tada da ima cijenu koliku hoce. Jednostavno ga nema! Da ne pricamo sada o ponudama M paketa BH Telecom-a, kupovini terminalne opreme..... BH Telecom ima povoljniju ponudu i od M:tela u svakom pogledu.test_test wrote:
Ne znam da li si zakljucio da na ovoj temi vecina ima isto misljenje? Mozda ne oko prodaje jer me ne zanima,nego oko usluge i svega sto se veze za istu? Ja mislim da je to potreban i dovoljan argument za sve ostalo i ubuduce. Da li mozes navesti razlog zasto si ti toliko za bht? Imas tabele prethodno navedene o cijenama usluga pretpostavljam da nije to u pitanju taj argument je nuliran. Kvalitet usluge i podrske je argument koji je takodjer nuliran. Onda ne znam sta je to sto izdvaja bht od ostalih osim monopola koji se smanjuje svakim danom?
BH Telecom nema monopol ni na jednu uslugu. Na podrucju pruzanja usluga prenosa TV signala je usao na popunjeno trziste i razbio monopol kablovskih kuca koje su bratski podjelile teritorij.
-
mirza_15
#89 Re: BH Telecom: Pad titana
Jeste. Nazoves besplatno covjeka koji trenutno nije online ili ne koristi skype.Maharadza wrote:
Ne rise, znaš li koliko možeš razgovarati za 1GB na skype-u...da ti uho otpadne ali čuj izjave najbitniji segment govorni saobraćaj a ne mobilni internet...zato i propadate!![]()
![]()
A kada dodjes kuci pa tako sa svojim ukucanima pricaj. Mozda se nekada sretnemo i u dzamiji pa mozes i tamo da me pocastis tim svojim repertoarom. Samo sumnjam da bi u tom slucaju to proslo bez posljedica.
- Maharadza
#90 Re: BH Telecom: Pad titana
Uhljeb plaćenički koji širi jeftinu propagandu nije ni zaslužio drugačiji vid komunikacije, vas je sevap gaziti i poželiti vam propast zajedno sa mafijom sa poljine hills-a! Ničija nije do zore pa neće ni vaša, inšallah!mirza_15 wrote:Jeste. Nazoves besplatno covjeka koji trenutno nije online ili ne koristi skype.Maharadza wrote:
Ne rise, znaš li koliko možeš razgovarati za 1GB na skype-u...da ti uho otpadne ali čuj izjave najbitniji segment govorni saobraćaj a ne mobilni internet...zato i propadate!![]()
![]()
A kada dodjes kuci pa tako sa svojim ukucanima pricaj. Mozda se nekada sretnemo i u dzamiji pa mozes i tamo da me pocastis tim svojim repertoarom. Samo sumnjam da bi u tom slucaju to proslo bez posljedica.
-
mirza_15
#92 Re: BH Telecom: Pad titana
Na ULTRI (NAJSKUPLJI razgovori u BH Telecomu) je minuta 0,28 KM i obracunska jedinica 15 sec.
na hallo je minuta 0,18 i obracunska jedinica 60 sec.
Ako uzmemo da je PROSJECNA duzina trajanja razgovora 30 sec (dakle, prosjecna ne svi, jer ce duze razgovore anulirati ovi do 15 sec, a govorimo uglavnom o korisnicima koji malo trose, pa su im i razgovori kraci). realna minuta na hallo se tarifira kao dvije (dva puta po 30 sec) i to izadje 0,36 KM. Dakle razlika 0,08
za 80 minuta razlika:
80 x 0,08 = 6,4 KM.
na hallo je minuta 0,18 i obracunska jedinica 60 sec.
Ako uzmemo da je PROSJECNA duzina trajanja razgovora 30 sec (dakle, prosjecna ne svi, jer ce duze razgovore anulirati ovi do 15 sec, a govorimo uglavnom o korisnicima koji malo trose, pa su im i razgovori kraci). realna minuta na hallo se tarifira kao dvije (dva puta po 30 sec) i to izadje 0,36 KM. Dakle razlika 0,08
za 80 minuta razlika:
80 x 0,08 = 6,4 KM.
- ja sam amoniman
#93 Re: BH Telecom: Pad titana
cirkus covjek
A sto to ne bi bio online kad ima gigu fore i to na 3g uz max brzinu na kojoj viber i whatsapp odlicno rade i u govornom rezimu
Ali kako ti to mozes znati kad sa svojim jadnim paketom mini 15 ispucas za dan dva tih jadnih 50 mb po max brzini
A placas 17,5 km za taj usljivi paket mini 15
-
mirza_15
#94 Re: BH Telecom: Pad titana
Maharadza wrote:
Uhljeb plaćenički koji širi jeftinu propagandu nije ni zaslužio drugačiji vid komunikacije, vas je sevap gaziti i poželiti vam propast zajedno sa mafijom sa poljine hills-a! Ničija nije do zore pa neće ni vaša, inšallah!
Neka te Allah nagradi za svaku lijepu rijec i lijepe zelje. Necemo onda komunicirati nikako. Ides na ignore pa mozes po kuci sa ukucanima tako da komuniciras.
-
mirza_15
#95 Re: BH Telecom: Pad titana
Haj da ti jos jednom repliciram posto vidim da sam ti drag i da ne mozes bez mene mada sam rekao da vise necu. Neka ovo bude moje posljednje obracanje tebi.ja sam amoniman wrote:![]()
cirkus covjek
A sto to ne bi bio online kad ima gigu fore i to na 3g uz max brzinu na kojoj viber i whatsapp odlicno rade i u govornom rezimu
Ali kako ti to mozes znati kad sa svojim jadnim paketom mini 15 ispucas za dan dva tih jadnih 50 mb po max brzinipa prelazis na brzinu od 64 kbps na kojoj zbilja viber i whatsapp stekaju pa ti se i ne isplati da koristis
A placas 17,5 km za taj usljivi paket mini 15
Haj sto ne znas racunati. sada vise ne znas ni citati. Imas ti. Nema onaj kojeg pozivas. Kontas? Otisao si na Boracko jezero i vise nemas 3G signala hallo jer tamo nema niko 3G mrezu osim BH Telecoma. Kontas? Ne mozes dobiti ni eventualno svog jarana koji je na hallo (ja neznam nikoga i nemam nikoga u imeniku) koji je negdje blizu Jajca (Vinac recimo) jer i tamo samo BH Telecom ima 3G mrezu, ali mozes dobiti mene jer sam ja srecom na BH Telecomu. Za tvoje racunanje stvarno vise nemam sta dodati. Jos mi nisi odgovorio koliko je 2 + 2 x 2 = ?
- ja sam amoniman
#96 Re: BH Telecom: Pad titana
Ocajan si. Haj sto nemas nista pametno jer argumente sa bht ne mozes ni imat, nego ne znas ni citat ili imas problema sa kontanjem
Ja sam i reko sto ne bi imo I ONAJ DRUGI internet i bio online kad ima gigu povoljno, ja se podrazumjevam da imam, ali ne kontas ti to
A biranje Borackog jezera kao lokacije je poseban cirkus, postajes sve vise smjesan
Koga zaboli za borackim jezerom bolan
Nego kako mini 15 i 64 kbps morel se ista surfat
Ajd barem mozes slat poruke preko viber i whatsappa
A sve za 17,5 km mjesecno
Evo kolko je

-
dezurni_ucenik
#97 Re: BH Telecom: Pad titana
Ne trebaju meni nikakvi statisticki podaci, nikakve tabele. Meni je dovoljan racun na kraju mjeseca. Sa telekomovim fiksnim telefonom placalo se preko sto maraka. Kad odjavis ih, i uvedis neciji drugi telefon racun na kraju bude 70 maraka ( internet, telefon, tv). Preko 30 maraka razlika. Znaci imam 30+ razloga da vas hracem i pljujem na svakom cosku.
-
mirza_15
#98 Re: BH Telecom: Pad titana
Poredjenje ti nije adekvatno. Ne mozes porediti fiksni telefon BH Telecom-a sa integrisanom uslugom drugih operatera. Phone+ i duo kod telemach-a kostaju isto i imaju iste uslove telefoniranja unutar BiH. Jos kod BH Telecoma postoji nesto skuplji phone paket sa drugacijim uslovima. Da ne ulazimo sada u to da je POTS telefonija daleko kvalitetnija i pouzdanija od VoIP telefonije i moze da radi u uslovima u kojim VoIP ne moze. A cijena kod BH telecoma moze biti jos povoljnija na osnovu kupovine terminalne opreme.dezurni_ucenik wrote:Ne trebaju meni nikakvi statisticki podaci, nikakve tabele. Meni je dovoljan racun na kraju mjeseca. Sa telekomovim fiksnim telefonom placalo se preko sto maraka. Kad odjavis ih, i uvedis neciji drugi telefon racun na kraju bude 70 maraka ( internet, telefon, tv). Preko 30 maraka razlika. Znaci imam 30+ razloga da vas hracem i pljujem na svakom cosku.
-
The BEN10
#99 Re: BH Telecom: Pad titana
Samo malo - znači, znate da zbog pretplate gubite pretplatnike fiksne telefonije i opet ništa ne radite na tome!?mirza_15 wrote:Bravo! Ljudi odjavljuju fiksnu telefoniju. Pored toga BH Telecom ima Telemach kao snaznu konkurenciju na tom polju. Imati fiksni telefon danas je neisplativo. Platis 15 KM telefon, platis 15 KM analognu kablovsku 30 KM.Haris033 wrote:Naravno da je pad prometa svih telecom operatera stalan, obzirom da većina ljudi koristi internet aplikacije i sve se manje služe mobilnom mrežom i fiksnom telefonijom (čak i ogroman broj penzionera zna šta je Viber i sl.![]()
). Ta tendencija će se nastaviti i u budućnosti...
Da li BH Telecom zasluzuje kritiku. Naravno! Ali cesto se ne radi o kritici vec o klasicnom pljuvanju i frustracijama.
Halali brate, ali to je čisti dilentatizam.
-
dezurni_ucenik
#100 Re: BH Telecom: Pad titana
Pasa, ode ti na ignore listu. Sve najboljemirza_15 wrote:Poredjenje ti nije adekvatno. Ne mozes porediti fiksni telefon BH Telecom-a sa integrisanom uslugom drugih operatera. Phone+ i duo kod telemach-a kostaju isto i imaju iste uslove telefoniranja unutar BiH. Jos kod BH Telecoma postoji nesto skuplji phone paket sa drugacijim uslovima. Da ne ulazimo sada u to da je POTS telefonija daleko kvalitetnija i pouzdanija od VoIP telefonije i moze da radi u uslovima u kojim VoIP ne moze. A cijena kod BH telecoma moze biti jos povoljnija na osnovu kupovine terminalne opreme.dezurni_ucenik wrote:Ne trebaju meni nikakvi statisticki podaci, nikakve tabele. Meni je dovoljan racun na kraju mjeseca. Sa telekomovim fiksnim telefonom placalo se preko sto maraka. Kad odjavis ih, i uvedis neciji drugi telefon racun na kraju bude 70 maraka ( internet, telefon, tv). Preko 30 maraka razlika. Znaci imam 30+ razloga da vas hracem i pljujem na svakom cosku.