Jimmy McNulty wrote: E mogu mislit tog izlaska na šta bi se pretvorio, ja udario po pivama i medovači a ona priča kako je ispostila 30 dana. Za par god kad bi se registrovala na forum prvi post bi ostavila u temi Vaša najgora date iskustva
Ghosting
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
bezVolana
#76 Re: Ghosting
-
Sunny-7
#77 Re: Ghosting
dječak sa šibicama wrote:Ja tebe ne zasluzujemćiribiribela wrote:it's not you, it's me.
- Saian
#78 Re: Ghosting
pirmin wrote:"odgojena u pravom bosnjackom duhu"
...dalje mi je sve bilo jasno
pa ghosting
- sheilak
#79 Re: Ghosting
vidim, saian se raspisao po svim temama...stae rec?
a ja mislim da je nepristojno neodgovoriti na poruku, pa odgovaram i ljudima kod kojih imam svako pravo da ne odgovorim vise nikad. ali onda kratko, sto treba biti dovoljno jasno i postepeno se prestanem uopste javljati. dakle, nije neko abruptno nestajanje vec neko slowly fading away...
a razlozi su razliciti, primjerice neko ti se ne svidi, a zelis izbjeci objasnjavanje (iako te zbog toga znaju napasti) ili se ne osjecas ugodno u prisustvu te osobe ili smaranje.
a ja mislim da je nepristojno neodgovoriti na poruku, pa odgovaram i ljudima kod kojih imam svako pravo da ne odgovorim vise nikad. ali onda kratko, sto treba biti dovoljno jasno i postepeno se prestanem uopste javljati. dakle, nije neko abruptno nestajanje vec neko slowly fading away...
a razlozi su razliciti, primjerice neko ti se ne svidi, a zelis izbjeci objasnjavanje (iako te zbog toga znaju napasti) ili se ne osjecas ugodno u prisustvu te osobe ili smaranje.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#80 Re: Ghosting
primijetio sam i u razgovoru s drugima zaključio da ovi što urade taj ghosting oni i njihove obitelj
hodaju kao da su oslobodili sarajevo
vrzmaju se i oko kuća ljudi koje su pokušali uništiti
dok se ovi ostali skrivaju i bježe te mijenjaju putanje
hodaju kao da su oslobodili sarajevo
vrzmaju se i oko kuća ljudi koje su pokušali uništiti
dok se ovi ostali skrivaju i bježe te mijenjaju putanje
- sheilak
#81 Re: Ghosting
black swan, jel sve ok kod tebe? 
- Truba
#82 Re: Ghosting
uvijek bilo što ne bi bilo ok?
logičnije je da oni koji zduše bez objašnjenja se skrivaju od onih koje su izradili
sada u ovom društvu je drugačije oni koji su uništeni bježe od onih prvih
isto kao što su ratni zločinci na TVu a obitelji njihovih žrtava na marginama društva
malo grubo poređenje ali tako nekako
gostači će opet naći nekoga da ga gostiraju a izgostirani će ubuduće paziti i vječno su brain demage za odnos bez rezerve
logičnije je da oni koji zduše bez objašnjenja se skrivaju od onih koje su izradili
isto kao što su ratni zločinci na TVu a obitelji njihovih žrtava na marginama društva
gostači će opet naći nekoga da ga gostiraju a izgostirani će ubuduće paziti i vječno su brain demage za odnos bez rezerve
-
palestinka
#83 Re: Ghosting
Ima istine. Zato i gostiranje jeste kukavičko koliko god bilo rašireno. Izgostirani će uvijek razmišljati da li je nejavljanje taktiziranje ili gostiranje i šta raditi? Javiti se, pa poniziti ili ne javiti, a ostaje otvoreno da li je nešto moglo biti. Zato i kažem sistem pet dana, javi se za kafu. Ako druga strana ne odgovara ni sa DA ní sa NE, znaš da ta osoba nema minimum pristojností i da je kukavica. Ideš dalje.Black swan wrote:uvijek bilo što ne bi bilo ok?
- supercali
#84 Re: Ghosting
E da vidim koja ce mene izgostirati
Jbt meni ovo lici na ono koja ce te bolje ugostiti
Jbt meni ovo lici na ono koja ce te bolje ugostiti
- supercali
#85 Re: Ghosting
Hocemo li na kafu?palestinka wrote:Ima istine. Zato i gostiranje jeste kukavičko koliko god bilo rašireno. Izgostirani će uvijek razmišljati da li je nejavljanje taktiziranje ili gostiranje i šta raditi? Javiti se, pa poniziti ili ne javiti, a ostaje otvoreno da li je nešto moglo biti. Zato i kažem sistem pet dana, javi se za kafu. Ako druga strana ne odgovara ni sa DA ní sa NE, znaš da ta osoba nema minimum pristojností i da je kukavica. Ideš dalje.Black swan wrote:uvijek bilo što ne bi bilo ok?
- supercali
#86 Re: Ghosting
Hocemo li na kafu?Sunny-7 wrote:dječak sa šibicama wrote:Ja tebe ne zasluzujemćiribiribela wrote:it's not you, it's me.![]()
- supercali
#87 Re: Ghosting
Hocemo li na kafu?bezVolana wrote:Jimmy McNulty wrote: E mogu mislit tog izlaska na šta bi se pretvorio, ja udario po pivama i medovači a ona priča kako je ispostila 30 dana. Za par god kad bi se registrovala na forum prvi post bi ostavila u temi Vaša najgora date iskustvadobar zavrsetak price
- supercali
#88 Re: Ghosting
Hocemo li na kafu?ćiribiribela wrote:it's not you, it's me.
-
bezVolana
#89 Re: Ghosting
odma ili sad?supercali wrote:Hocemo li na kafu?bezVolana wrote:Jimmy McNulty wrote: E mogu mislit tog izlaska na šta bi se pretvorio, ja udario po pivama i medovači a ona priča kako je ispostila 30 dana. Za par god kad bi se registrovala na forum prvi post bi ostavila u temi Vaša najgora date iskustvadobar zavrsetak price
- mousstapha
#90 Re: Ghosting
Gostovao i bio gostovan.
- supercali
#91 Re: Ghosting
Gostovo u barlotiju
Rekla mi jedna cekam te tu a ja ga samo zaobisao
Rekla mi jedna cekam te tu a ja ga samo zaobisao
- Cherry-Cherry
#92 Re: Ghosting
Prije tri godine šalje meni lik poruku, gdje si, šta ima i tako to i predstavi se... i ja, misleći da je to jedan drug iz srednje škole (a ima neobično ime, ne znam nikog da se tako zove) kojeg nisam vidjela 100 godina a nisam mu imala broj telefona, odgovorim na poruku. I tako krene priča u stilu: pa gdje si ti, ne daš se vidjeti tamo vamo bla bla ajmo na kafu... Ja tad bila na moru i kažem: kad dođem u Sarajevo čut ćemo se i tako... Vratim se ja u Sarajevo, sretnem jednu poznanicu i tako joj kroz priču spomenem ovog lika, da smo se čuli, kaže ona nema šanse, ne živi on ovdje, on ti je godinama u Americi... I skontam ja da sam fulila. Nakon nekoliko dana šalje meni tip poruku i odgovorim ja da je u pitanju greška, da sam mislila da je zapravo neko drugi, izvinem se i tako... I kontam ja to je to, kad malo sutra, poče on sa porukama, pa jedna pa dvije, pa pet, pa deset, pa tako svaki dan, pa da se vidimo, pa šta ima veze, možemo na kafu... Još jednom ja napišem, da je greška. Da nije slao 100 poruka dnevno možda bih i izašla, al me smorio
I počnem ja ignosrisati poruke, kontam prestat će, al hoće vraga
Pa prvo krenu poruke onako normalne, pa onda kako sam ja bezobrazna, pa ovakva pa onakva, pa ja njeg zavukla a sad lafo nije on taj nego ja fulila, pa sam bezobrazna, pa podla... pa onda opet idu poruke kako sam ja super cura i volio bi on da tu nešto bude, odnosno on zna da će nešto biti, samo treba da se vidimo... To je trajalo danima, sigurno bar 20-ak dana
majko mila... Ja, naravno, nisam više odgovarala i onda je nekako prestao.
- Truba
#93 Re: Ghosting
mah to je patologija
ovdje se govori barem o tome nakon 2-3 godine zajedništva i potencijalnih imena djece i kako djecu odgajati, do toga što je žao što nisi upoznao mrtvog oca/majku (MART)
a krajem aprila vidiš GOSTING
se približava
tako nekako
možda ljudi sami sebe varaju u smislu da "pojačavaju" vezu pred kraj
a na kraju čiste suprotnosti 
ovdje se govori barem o tome nakon 2-3 godine zajedništva i potencijalnih imena djece i kako djecu odgajati, do toga što je žao što nisi upoznao mrtvog oca/majku (MART)
a krajem aprila vidiš GOSTING
tako nekako
možda ljudi sami sebe varaju u smislu da "pojačavaju" vezu pred kraj
- mousstapha
#94 Re: Ghosting
Suprotno od ghostinga je uhodjenje. Tzv. stalkeri. Mislim da je to bilo u slucaju Cherry-Cherry.
- Truba
#95 Re: Ghosting
to imponuje do neke mjere
mi muškarci baš rijetko to doživimo
osobno nikad
možda jedino kad si u vezi pa neka iz pakosti želi naštetiti ali možda ako si kao apolon inače nix
osobno nikad
možda jedino kad si u vezi pa neka iz pakosti želi naštetiti ali možda ako si kao apolon inače nix
- madner
#96 Re: Ghosting
Ma ono, nije da ne godi egu, ali nista specijalno. 
- Truba
#97 Re: Ghosting
koju si li ti izgostiro sad u njemačkoj a priznaj?
- Dosadno mii
#98 Re: Ghosting
Ona nekog uhodila?mousstapha wrote:Suprotno od ghostinga je uhodjenje. Tzv. stalkeri. Mislim da je to bilo u slucaju Cherry-Cherry.
- mousstapha
#99 Re: Ghosting
Aaaaa pa nju lik porukama. A mozda je i pratio.Dosadno mii wrote:Ona nekog uhodila?mousstapha wrote:Suprotno od ghostinga je uhodjenje. Tzv. stalkeri. Mislim da je to bilo u slucaju Cherry-Cherry.
- ho oponopono
#100 Re: Ghosting
...kineski macak...