Zahvali tome Anti Starcevicu koji vas je nacinio Hrvatima. To je bio njegov i Garasaninov patent u sirenju velikosrpske i velikohrvatske hegemonije na Bosnu i Bosnjake katolicke i pravoslavne vjere.animals wrote:Najveci paradoks ova tri naroda sto si automatski po vjeri svrstan u jean narod..ili obratno..
musliman je automatski Bosnjak, ili obratno..Srbin pravoslavac, Hrvat katolik..
pa tako i Lucifer, ateista , je automatski prvo Bosnjak, musliman, pa tek onda ateista..
koji paradoksi
Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
-
mmaar
#76 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
Last edited by mmaar on 29/08/2015 22:15, edited 1 time in total.
- animals
#77 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
Mrznja se moze i ljeciti, ali treba psihijatru otici..mmaar wrote:
hinjaluk i pokvarenost definitivno morate patentirati
-
Objektivni navijac
#78 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
Odkuda ja znam,odkud su tvoji a i kakve to veze ima sa temom ?? Valjda ti znasklej wrote:ako ti nije frka, haj' ti ovo malo uproscenije napisi. ja te ne kontam bas najbolje. odakle su moji dosli ovdje? mozes li me kako pogurati za domovnicu? dosadilo ovo svako malo prijetnje sa ponovnim uvodjenjem vizaObjektivni navijac wrote:Pa naravno da se ne zovu takoLARVA wrote:Zašto danas Bošnjaci ne nose imena kakva su nosili bitni ljudi iz naše historije.
Tvrtko, Jelena (Helena), Stjepan, Matej, Matija, Kulin, Katarina, da ne nabrajam dalje.
Bitna je povelja Kulina bana, zar ne? Kralj Tvrtko? Grbovi? Ljiljani?
Naši kraljevi i kraljice. Naša historija.
A ne znam danas, ni jednog Bošnjaka, da se zove Kulin ili Jelena.![]()
Danasnji Bosnjaci nemaju apsolutno nikakve veze sa srednjevjekovnom Bosnom. Ni istorijske,ni tradicijske,ni bioloske. Apsolutno nista. Jedini ljudi u Bosni,koji mogu povuci neku paralelu sa srednjovjekovnim Bosnjacima su Hrvati srednje Bosne i muslimanske porodice,koje su s njima u srodstvu. Uprosceno : Kome nana nije tetovirana,taj nije Bosnjaka sreo ni u putu.
Novokomponovani Bosnjaci ,to jeste Bosanski muslimani su islamizirani Slaveni sa cijeloga juznoslavenskoga zivotnoga prostora,koji su se smanjivanjem turske imperije naselili u Bosni,naravno uz ostale druge islamizirane narode- Madjare,Vlahe,Albance,Tatare i naravno same Turke. I zajedno su na bazi Islama stvorili nacionalnu diferencijaciju u odnosu na susjedne narode. Razvili nacionalnu osobenost.
Osnova nacionalnoga identiteta Bosnjaka je Islam. Zato je Ceric u pravu,kafa kaze da je Turska majka,jer bez dolaska Turaka i Islama,ne bi postojala ni nacija.
Davanje neislamskih imena djeci se smatra nacionalnom izdajom.
Ima dobar odlomak u Vukovoj knjizi Noz,kada neko objasnjava Iliji/Aliji njegovo porijeklo i nabrajajuci imena dodje do Radoslava ( ili slicno ) i ono kao na kraju ces uvijek doci do Srbina. Odlomak je dobar jer raskriva svu glupost velikosrpske ( velikobosnjacke ) mitologije. Ne postoji na kraju Radoslav i to ne samo kod Bosnjaka,nego cak ni kod Bosanskih Srba. Bosanski muslimani i Bosansku Srbi su narodi extremno nehomogenog porijekla. Srbstvo o Bosnjastvo su samo mitovi i guslanje. Bosanski muslimani-Bosnjaci su potomci izbjeglih muslimana sa svih turskih evropskih teritorija,Slaveni i neSlaveni- Hrvati,Srbi,Albanci.
,Madjari,Vlasi,Turci,Tatari,itd a nisu nikakvi potomci srednhevjekovnih Bosnjana. Bosanski Srbi su isto izuzetno nehomogeni,potomci su Ilira,Vlaha ( zato ih se i zove Vlasi,jer slavenska rijec za Romanske narode je Vlah ,bez pezorativnoga znacenja u drugim slavenskim jezicima ),osim toga ima ih Sasa,Hrvata,Albanaca,Galicana ( kao Dodik ),sve su osim starosjedioca. Starosjedioca osim sake srednjebosanskih Hrvata ionako nema. Naravno,Srbi kojima je srpstvo,kao razvijena nacionalna ideja sluzila za homogenizaciju,su se bolje homogenizirali od Bosnjaka,koji su imali nesrecu da se okupe oko Islama,koji je u sustini nadnacionalan i anacionalan.
No.nemojte meni vjerovati,vjerejte svojim ocima i usima. Pogledajte oko sebe i u sebe,pa cete vidjeti,da niciji djed nije Radoslav a jos manje Tvrtko.
- animals
#79 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
A ko je tebe Turcinom nacinio..mmaar wrote:Zahvali tome Anti Starcevicu koji vas je nacinio Hrvatima. To je bio njegov i Garasaninov patent u sirenju velikosrpske i velikohrvatske hegemonije na Bosnu i Bosnjake.animals wrote:Najveci paradoks ova tri naroda sto si automatski po vjeri svrstan u jean narod..ili obratno..
pa tako i Lucifer, ateista , je automatski prvo Bosnjak, musliman, pa tek onda ateista..
koji paradoksi
-
mmaar
#80 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
Ja nikog ne mrzim, za razliku od onih koji mrze i kolju eUropski.animals wrote:Mrznja se moze i ljeciti, ali treba psihijatru otici..mmaar wrote:
hinjaluk i pokvarenost definitivno morate patentirati
- Sanjarko
#81 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
Odavno ima cak i Azijatskih Slavena i Azijatskih Ilira.Lug wrote:crni, plavi, smedji, visoki, niski, celavi..hebiga svi Slaveni.![]()
jos jedino Afro Slavena nema..al`bice bice kako je krenulo
-
mmaar
#82 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
Lijepo, lijepo, stašaU, samo gadno si pobrkao loncice. Nemam ja turski pasos, kao ti putovnicu, niti se izjasnjavam Turcinom kao ti Hrvatom.animals wrote:A ko je tebe Turcinom nacinio..mmaar wrote:Zahvali tome Anti Starcevicu koji vas je nacinio Hrvatima. To je bio njegov i Garasaninov patent u sirenju velikosrpske i velikohrvatske hegemonije na Bosnu i Bosnjake.animals wrote:Najveci paradoks ova tri naroda sto si automatski po vjeri svrstan u jean narod..ili obratno..
koji paradoksi
-
klej
#83 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
hocemol' otvorit novu temu i pitati zasto se nijedan pravoslavac ili katolik ne zove npr. jasmin? meni, imena ne znace mnogo, gledam mnogo dublje. i da imam to neko ime, koje bi me, drasticnije, vezalo za srednjovjekovnu bosnu, i dalje bih bio ovo sto jesam. covjek, koji ljude ne djeli po rasi, religiji, naciji, vjeri... nego po ljudstvu. a, vi, i dalje pisite nebuloze. kud srece da nam se svi problemi svode na imena. mozda onda ni desnica ne bi mogao doci za ministra, sve kao kandidat sda
i imali bi problem sa konstiutiranjem vlasti, zbog vitalnog nacionalnog interesa. jadni mi, jadna nam drzava. 
- animals
#84 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
A kako se izjasnjavas, Bosnjak ili Bosanac..a kako si se izjasnjavao do 91..mmaar wrote:
Lijepo, lijepo, stašaU, samo gadno si pobrkao loncice. Nemam ja turski pasos, kao ti putovnicu, niti se izjasnjavam Turcinom kao ti Hrvatom.
Ja se od rodjenja ovako izjasnjavam..ja sam Bosanski Hrvat..
a ti..ti si samo Bosnjak..ili si Bosanac..znas li sta si..
-
mmaar
#85 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
.
Last edited by mmaar on 29/08/2015 22:26, edited 1 time in total.
-
mmaar
#86 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
Ni salonci nisu sto su nekad bili.Objektivni navijac wrote: Odkuda ja znam,odkud su tvoji a i kakve to veze ima sa temom ?? Valjda ti znasAko ne znas,raspitaj se
Moji su Turci
![]()
Ima dobar odlomak u Vukovoj knjizi Noz,kada neko objasnjava Iliji/Aliji njegovo porijeklo i nabrajajuci imena dodje do Radoslava ( ili slicno ) i ono kao na kraju ces uvijek doci do Srbina. Odlomak je dobar jer raskriva svu glupost velikosrpske ( velikobosnjacke ) mitologije. Ne postoji na kraju Radoslav i to ne samo kod Bosnjaka,nego cak ni kod Bosanskih Srba. Bosanski muslimani i Bosansku Srbi su narodi extremno nehomogenog porijekla. Srbstvo o Bosnjastvo su samo mitovi i guslanje. Bosanski muslimani-Bosnjaci su potomci izbjeglih muslimana sa svih turskih evropskih teritorija,Slaveni i neSlaveni- Hrvati,Srbi,Albanci.
,Madjari,Vlasi,Turci,Tatari,itd a nisu nikakvi potomci srednhevjekovnih Bosnjana. Bosanski Srbi su isto izuzetno nehomogeni,potomci su Ilira,Vlaha ( zato ih se i zove Vlasi,jer slavenska rijec za Romanske narode je Vlah ,bez pezorativnoga znacenja u drugim slavenskim jezicima ),osim toga ima ih Sasa,Hrvata,Albanaca,Galicana ( kao Dodik ),sve su osim starosjedioca. Starosjedioca osim sake srednjebosanskih Hrvata ionako nema. Naravno,Srbi kojima je srpstvo,kao razvijena nacionalna ideja sluzila za homogenizaciju,su se bolje homogenizirali od Bosnjaka,koji su imali nesrecu da se okupe oko Islama,koji je u sustini nadnacionalan i anacionalan.
No.nemojte meni vjerovati,vjerejte svojim ocima i usima. Pogledajte oko sebe i u sebe,pa cete vidjeti,da niciji djed nije Radoslav a jos manje Tvrtko.
Jos samo da nam das strucno misljenje o homogenosti Hrvata i bosanskih katolika, pa da zakljucimo temu.
Pretpostavljam da neces izbjeci pomenuti demografske promjene nastale okupacijom Bosne od strane AU.
Last edited by mmaar on 29/08/2015 22:36, edited 1 time in total.
- Sanjarko
#87 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
Pa ima ih Ali slabo.klej wrote:hocemol' otvorit novu temu i pitati zasto se nijedan pravoslavac ili katolik ne zove npr. jasmin? meni, imena ne znace mnogo, gledam mnogo dublje. i da imam to neko ime, koje bi me, drasticnije, vezalo za srednjovjekovnu bosnu, i dalje bih bio ovo sto jesam. covjek, koji ljude ne djeli po rasi, religiji, naciji, vjeri... nego po ljudstvu. a, vi, i dalje pisite nebuloze. kud srece da nam se svi problemi svode na imena. mozda onda ni desnica ne bi mogao doci za ministra, sve kao kandidat sdai imali bi problem sa konstiutiranjem vlasti, zbog vitalnog nacionalnog interesa. jadni mi, jadna nam drzava.
Vecinom nose Latinska/Rimljanska i Grcka imena/Staro Grcka.
Po gotovo sada Moda davati takva imena.
Sve Nike,Leoni itd.
- sWeeT_Companion
#88 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
A vi iz RSa sa Srbima imate veze ko ja s Mauritanijom
Ja se nikada nešto slično ne bih odlučio napisati u vezi vas Bošnjaka.
Iako smatram da je i Cerić svojevremeno pretjerao.
-
mmaar
#89 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
Boli te kurac kako se ja izjasnjavam, a ako ce ti ublaziti bol, isto sam sto i ti, Bosnjak, samo ne katolik, vec ateista.animals wrote:A kako se izjasnjavas, Bosnjak ili Bosanac..a kako si se izjasnjavao do 91..mmaar wrote:
Lijepo, lijepo, stašaU, samo gadno si pobrkao loncice. Nemam ja turski pasos, kao ti putovnicu, niti se izjasnjavam Turcinom kao ti Hrvatom.
Ja se od rodjenja ovako izjasnjavam..ja sam Bosanski Hrvat..
a ti..ti si samo Bosnjak..ili si Bosanac..znas li sta si..
Da bi postavljao pitanje kako sam se izjasnjavao do 91. trebao bi poznavati neke historijske okolnosti i to kad je ukinuto i pod kojim okolnostima nacionalno ime Bosnjak i kakva politicka i druga borba je bila potrebna da Bosnjaci, cak i u socijalizmu koji je proglasavao jednakopravnost naroda, uopste povrate svoju nacionalnu posebnost. Isto je bilo s Bosnom koju su imali komsije i susjedi plan podijeliti i nakon oslobodjenja, ali to im nije ni tada, ni 90ih niti ce im ikada poci za rukom.
- Sanjarko
#90 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
A vama Rusija i.sWeeT_Companion wrote:A vi iz RSa sa Srbima imate veze ko ja s Mauritanijom![]()
Iako smatram da je i Cerić svojevremeno pretjerao.![]()
Rusofili i Turkofili i sta.
Znaci svi Boshnjaci-Bosanci tako misle ko Ceric.
Mi Boshnjaci/Bosanci imamo zajednickog sa Jevrejima, Irancima,
Kulturno i Sa Turcima i sta onda.
- It_is_a_Leclerc
#91 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
Zato što su Bošnjaci narod koji u najvećem dijelu pripada muslimanskoj religiji i kulturološkoj sferi, a imena poput Matej, Stjepan i sl. su imena koja su duboko i vrlo jasno utemeljena u kršćanskoj vjerskoj terminologiji.LARVA wrote:Zašto danas Bošnjaci ne nose imena kakva su nosili bitni ljudi iz naše historije.
Tvrtko, Jelena (Helena), Stjepan, Matej, Matija, Kulin, Katarina, da ne nabrajam dalje.
A ne znam danas, ni jednog Bošnjaka, da se zove Kulin ili Jelena.
Bošnjaci su narod koji je primio Islam dolaskom Otomanske imperije. I ja ne vidim nikakvu sramotu i problem u tome !? Dapače. Bošnjaci su narod koji se svog Islama nije odrekao ni nakon dva genocida, "istrage Poturica", pravoslavnih "agrarnih reformi" i sličnih zločina, što argumentovano razbija srbijanske floskule o "narodu koji prodaje vjeru za večeru".
Mi se ne stidimo ni Tvrtka, ni Katarine, ni Jelene. Oni su dio historije Bosne i Hercegovine, i Bošnjaci kao ugaoni kamen ove države su iznimno ponosni na njih, i na sve ono što su radili dok historijski žrvanj nije doveo do uništenja kraljevstva Bosne. Za razliku od, naprimjer, Hrvata makar ne izmišljamo kojekakve "kraljeve", samo da imamo čije suvenire prodavati na moru, niti najsramnije poraze poput Kosovskog ili Mohačkog polja ne slavimo kao "nacionalne praznike", pridajući tom jezivom i ponižavajućem porazu neke mitološke karakteristike.
- animals
#92 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
Ja nisam Bosnjak, niti automatski katolik..mmaar wrote:
Boli te kurac kako se ja izjasnjavam, a ako ce ti ublaziti bol, isto sam sto i ti, Bosnjak, samo ne katolik, vec ateista.
Da bi postavljao pitanje kako sam se izjasnjavao do 91. trebao bi poznavati neke historijske okolnosti i to kad je ukinuto i pod kojim okolnostima nacionalno ime Bosnjak i kakva politicka i druga borba je bila potrebna da Bosnjaci, cak i u socijalizmu koji je proglasavao jednakopravnost naroda, uopste povrate svoju nacionalnu posebnost. Isto je bilo s Bosnom koju su imali komsije i susjedi plan podijeliti i nakon oslobodjenja, ali to im nije ni tada, ni 90ih niti ce im ikada poci za rukom.
a taj seljacki jezik ostavi kad dodjes kuci...
a ti nemas pojma sta si..najmanje veze imas sa Bosnom..
-
mmaar
#93 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
Petar, Marko, Ivan, da ne nabrajam dalje... sve stara slavenska imena.Vizionar 1985 wrote:Pa ima ih Ali slabo.klej wrote:hocemol' otvorit novu temu i pitati zasto se nijedan pravoslavac ili katolik ne zove npr. jasmin? meni, imena ne znace mnogo, gledam mnogo dublje. i da imam to neko ime, koje bi me, drasticnije, vezalo za srednjovjekovnu bosnu, i dalje bih bio ovo sto jesam. covjek, koji ljude ne djeli po rasi, religiji, naciji, vjeri... nego po ljudstvu. a, vi, i dalje pisite nebuloze. kud srece da nam se svi problemi svode na imena. mozda onda ni desnica ne bi mogao doci za ministra, sve kao kandidat sdai imali bi problem sa konstiutiranjem vlasti, zbog vitalnog nacionalnog interesa. jadni mi, jadna nam drzava.
Sve Nike,Leoni itd.
Pitanje je ima li i kod pravoslavaca i kod katolika vise od 10% slavenskih imena
-
mmaar
#94 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
Turcin sam, reci mi Bosnjaceanimals wrote:Ja nisam Bosnjak, niti automatski katolik..mmaar wrote:
Boli te kurac kako se ja izjasnjavam, a ako ce ti ublaziti bol, isto sam sto i ti, Bosnjak, samo ne katolik, vec ateista.
a taj seljacki jezik ostavi kad dodjes kuci...
a ti nemas pojma sta si..najmanje veze imas sa Bosnom..
- animals
#95 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
Sve si u pravu..osim ono za Tvrtka , Katarinu i Jelenu..It_is_a_Leclerc wrote:Zato što su Bošnjaci narod koji u najvećem dijelu pripada muslimanskoj religiji i kulturološkoj sferi, a imena poput Matej, Stjepan i sl. su imena koja su duboko i vrlo jasno utemeljena u kršćanskoj vjerskoj terminologiji.LARVA wrote:Zašto danas Bošnjaci ne nose imena kakva su nosili bitni ljudi iz naše historije.
Bošnjaci su narod koji je primio Islam dolaskom Otomanske imperije. I ja ne vidim nikakvu sramotu i problem u tome !? Dapače. Bošnjaci su narod koji se svog Islama nije odrekao ni nakon dva genocida, "istrage Poturica", pravoslavnih "agrarnih reformi" i sličnih zločina, što argumentovano razbija srbijanske floskule o "narodu koji prodaje vjeru za večeru".
Mi se ne stidimo ni Tvrtka, ni Katarine, ni Jelene. Oni su dio historije Bosne i Hercegovine, i Bošnjaci kao ugaoni kamen ove države su iznimno ponosni na njih, i na sve ono što su radili dok historijski žrvanj nije doveo do uništenja kraljevstva Bosne. Za razliku od, naprimjer, Hrvata makar ne izmišljamo kojekakve "kraljeve", samo da imamo čije suvenire prodavati na moru, niti najsramnije poraze poput Kosovskog ili Mohačkog polja ne slavimo kao "nacionalne praznike", pridajući tom jezivom i ponižavajućem porazu neke mitološke karakteristike.
vidim Bosnjaci ih slave svake godine..
-
klej
#96 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
Odkuda ja znam,odkud su tvoji a i kakve to veze ima sa temom ?? Valjda ti znas
Ako ne znas,raspitaj se
Moji su Turci
No.nemojte meni vjerovati,vjerejte svojim ocima i usima. Pogledajte oko sebe i u sebe,pa cete vidjeti,da niciji djed nije Radoslav a jos manje Tvrtko.[/quote]
jasta cu, nego se raspitivati o nekakvim cukucukundjedovima. kako se pise, jos ce ispasti da mi se taj cukuncukundedo zvao milomir, a meni bi ime trebalo biti momir, pa da se moram preispitivati sta sam i ko sam do sada bio u zivotu. kad bih, na kraju, podvukao crtu, bio bih ovo sto jesam, covjek, sa svim svojim vrlinama i manama, jedinka. ponavljam, ne stidim se toga sto sam i za mene su ovakve teme samo jedne od onih gdje se ljudi nikada nece sloziti, te ce sve samo vrtiti u krugi siriti mitomanije sa svih strana, te slijepo dokazivanje istih u nedogled. a, precih i znacajnijih zivotnih tema nebrojeno. ali, bitno je ubijati drugog i drugacijeg u pojam, to je nasa svakodnevnica.
No.nemojte meni vjerovati,vjerejte svojim ocima i usima. Pogledajte oko sebe i u sebe,pa cete vidjeti,da niciji djed nije Radoslav a jos manje Tvrtko.[/quote]
jasta cu, nego se raspitivati o nekakvim cukucukundjedovima. kako se pise, jos ce ispasti da mi se taj cukuncukundedo zvao milomir, a meni bi ime trebalo biti momir, pa da se moram preispitivati sta sam i ko sam do sada bio u zivotu. kad bih, na kraju, podvukao crtu, bio bih ovo sto jesam, covjek, sa svim svojim vrlinama i manama, jedinka. ponavljam, ne stidim se toga sto sam i za mene su ovakve teme samo jedne od onih gdje se ljudi nikada nece sloziti, te ce sve samo vrtiti u krugi siriti mitomanije sa svih strana, te slijepo dokazivanje istih u nedogled. a, precih i znacajnijih zivotnih tema nebrojeno. ali, bitno je ubijati drugog i drugacijeg u pojam, to je nasa svakodnevnica.
- Sanjarko
#97 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
Dobro to su Biblijska imena ne treba sada cjepidlacit.mmaar wrote:Petar, Marko, Ivan, da ne nabrajam dalje... sve stara slavenska imena.Vizionar 1985 wrote:Pa ima ih Ali slabo.klej wrote:hocemol' otvorit novu temu i pitati zasto se nijedan pravoslavac ili katolik ne zove npr. jasmin? meni, imena ne znace mnogo, gledam mnogo dublje. i da imam to neko ime, koje bi me, drasticnije, vezalo za srednjovjekovnu bosnu, i dalje bih bio ovo sto jesam. covjek, koji ljude ne djeli po rasi, religiji, naciji, vjeri... nego po ljudstvu. a, vi, i dalje pisite nebuloze. kud srece da nam se svi problemi svode na imena. mozda onda ni desnica ne bi mogao doci za ministra, sve kao kandidat sdai imali bi problem sa konstiutiranjem vlasti, zbog vitalnog nacionalnog interesa. jadni mi, jadna nam drzava.
Sve Nike,Leoni itd.![]()
![]()
![]()
Pitanje je ima li i kod pravoslavaca i kod katolika vise od 10% slavenskih imena
- animals
#98 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
Mozda i jesi , ko ce znati..sta se stidis, svoga..mmaar wrote:
Turcin sam, reci mi Bosnjace![]()
-
mmaar
#99 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
Kako Rusija, kad bosanski pravoslavci nisu Slaveni vec Vlasi. I N. Malcolm u Povijesti Bosne ukazuje na taj paradoks, da je Rusija tokom agresije na BiH stala na stranu jedinog neslavenskog elementa na ovim prostorima. Jedino sta je tu bitno, jeste religija.Vizionar 1985 wrote:A vama Rusija i.sWeeT_Companion wrote:A vi iz RSa sa Srbima imate veze ko ja s Mauritanijom![]()
Iako smatram da je i Cerić svojevremeno pretjerao.![]()
Rusofili i Turkofili i sta.
Znaci svi Boshnjaci-Bosanci tako misle ko Ceric.
Mi Boshnjaci/Bosanci imamo zajednickog sa Jevrejima, Irancima,
Kulturno i Sa Turcima i sta onda.
-
calculator
#100 Re: Današnji Bošnjaci, Tvrtko, Katarina, Jelena, Kulin
Da su Muslimani, prije jeseni 1993. godine, svojim potomcima dodjeljivali takva imena, bilo bi ih i danas među Bošnjacima.LARVA wrote:Zašto danas Bošnjaci ne nose imena kakva su nosili bitni ljudi iz naše historije.