Što si Janala, Janala si...
-
Ci-Nick
#76 Re: Što si Janala, Janala si...
glavna je fora što deklarišu vodu kao "prirodna mineralna" a ne kao ostale punionice "prirodna izvorska".
Iako se ne sjećam da sam pio neprirodnu, neizvorsku, nemineralnu vodu.
Voda sa česme je zakon !
Iako se ne sjećam da sam pio neprirodnu, neizvorsku, nemineralnu vodu.
Voda sa česme je zakon !
- drunken tiger
#77 Re: Što si Janala, Janala si...
Kad kvalitet domaćeg piva bude zadovoljavao standarde kupovat ću ga. Popijem sarajevsko oporavljam se od nje kao poslije manje operacije. DOk je valjalo ništa drugo ni kupovao nisam, gajbama sam uzimao. DOMAĆE KVALITETNO. I molim te pročitaj moje prijašnje postove prije nego odlučiš da pametuješ i da me optužuješ. Hajd ljubim te.vejza00 wrote:pa to je zbog takvih kao ti koji kupuju ožujsko, karlovačko i pan. da kupujete domace pivo, onda bi ono bilo u friziderima i hladnodrunken tiger wrote:U pravu si, ali nekada baš moraš kupiti a uđeš u trgovinu i puni frižideri hadne jane a bh voda na polici stoji topla ko pišalina...Nije samo stvar u kupovini i podršci domaćem. Ima tu dosta toga što domaći proizvođači ne rade. Frižideri, marketing...Sarajevsko pivo sam do sada vidio hladno samo u jednoj trgovini. A u koju god da uđeš puni frižideri hladnog ožujskog, karlovačkog, pana i sl.shmizlica wrote:koji klinac i kupujete vodu, odvrneš česmu i napiješ se
- It_is_a_Leclerc
#78 Re: Što si Janala, Janala si...
Ne brkajte babe i žabe. Ljudi odu na hrvatsku obalu - sve uredno plate; ništa ne dobiju džabe. Dakle, ljudi svjesno odu kao gosti, ostave novac njima i tu su računi čisti. To nije isto što i potreba da se zaštiti domaći proizvođač kojeg ta ista Hrvatska šikanira, odbijanjem kupovanja skupih i nekvalitetnih hrvatskih proizvoda.dust in the wind wrote:boga oca potrosili tokom sezone kod njih. mnogi bosanci. dzebe mi sada bojkotovati. mogu bojkotovati svo ice I pice zbog besparice
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#79 Re: Što si Janala, Janala si...
Pa dobro, ako je to problem, valjda se dvije strane mogu dogovoriti, u interesu je i njima i nama da je saradnja na nivou, a ne ovako hinjski, pred svrsen cin....ne ide.sunceKOtepsija wrote:na drugoj temi se kaze da mi imamo porez na nj9hove mlijecne proizvode i da smo to trebali usklaadit, posto s eu imamo taj ugovor o slobodnom itd ne znam jel istina, tako se pise, sad mozda neko namjerno skreceTomahawk11 wrote:Znaci, oni bi nama da uvoze, al sebe da zastite od naseg uvoza....mudro
-
Naslovnica
#80 Re: Što si Janala, Janala si...
Ovdje je izgleda pitanje " IMA LI ŽIVOTA POSLIJE AGROKORA I KONZUMA"?!?!
Ljudi ne kontaju da će (a neće) ako Agrokor ode na njegovo mjesto doći neka druga firma, koja će zaposliti ljude.
Mlijeko će se kupovati kao što se kupovalo i do sada.
Voda isto tako.
Mi imamo pare da kupimo šta nam treba, a na nama je da odlučimo šta ćemo kupovati.
Dokle god postoji potražnja, postojaće i ponuda.
Kada bi sada Konzum zatvorio sve svoje prodavnice, u BiH bi nastao haos, zato što su poklopili toliko toga. Ali bi se ubrzo situacija razbistrila, neko bi drugi preuzeo njiov biznis i nastavio. Ne mora biti samo jedan igrač koji bi preuzeo, nego više njih.
Još kada bi to bio neko domaći, to bi bilo super.
Ljudi ne kontaju da će (a neće) ako Agrokor ode na njegovo mjesto doći neka druga firma, koja će zaposliti ljude.
Mlijeko će se kupovati kao što se kupovalo i do sada.
Voda isto tako.
Mi imamo pare da kupimo šta nam treba, a na nama je da odlučimo šta ćemo kupovati.
Dokle god postoji potražnja, postojaće i ponuda.
Kada bi sada Konzum zatvorio sve svoje prodavnice, u BiH bi nastao haos, zato što su poklopili toliko toga. Ali bi se ubrzo situacija razbistrila, neko bi drugi preuzeo njiov biznis i nastavio. Ne mora biti samo jedan igrač koji bi preuzeo, nego više njih.
Još kada bi to bio neko domaći, to bi bilo super.
- vejza00
#81 Re: Što si Janala, Janala si...
slobodno ti pij i sarajevsko i tuzlansko i preminger nece ti nista biti, kao sto nije ni nama ostalima nikad nista bilodrunken tiger wrote:Kad kvalitet domaćeg piva bude zadovoljavao standarde kupovat ću ga. Popijem sarajevsko oporavljam se od nje kao poslije manje operacije. DOk je valjalo ništa drugo ni kupovao nisam, gajbama sam uzimao. DOMAĆE KVALITETNO. I molim te pročitaj moje prijašnje postove prije nego odlučiš da pametuješ i da me optužuješ. Hajd ljubim te.
- insomnia78
#82 Re: Što si Janala, Janala si...
Sljakeri po terenima like this since 60- i nekeBoba33 wrote:..probaj, pa se keseriinsomnia78 wrote:Gastronom, nem govoraBoba33 wrote:Samo vi bojkotujte , a nista ljepse nego pojesti
pa zaliti hladnom mineralnom JANA
Ah, meraka!
![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#83 Re: Što si Janala, Janala si...
Ova prica o vodi je bezveze.
Mi smo zemlja paradoksa. Zemlja koja je (uz Crnu Goru) najbogatija prirodnom pijacom vodom, ali mi uvozimo ko da smo Saudijska Arabija
Nije tu kriva Hrvatska, EU, tu smo mi krivi.
Mi smo zemlja paradoksa. Zemlja koja je (uz Crnu Goru) najbogatija prirodnom pijacom vodom, ali mi uvozimo ko da smo Saudijska Arabija
Nije tu kriva Hrvatska, EU, tu smo mi krivi.
-
Naslovnica
#84 Re: Što si Janala, Janala si...
Ovaj gulaš je prije rata bio skroz OK (mada i nije bilo nekog izbora), a sada je APSOLUTNO SMEĆE!Boba33 wrote:..probaj, pa se keseriinsomnia78 wrote:Gastronom, nem govoraBoba33 wrote:Samo vi bojkotujte , a nista ljepse nego pojesti
Ah, meraka!
![]()
Smeće su i ostali, ali za cijenu koja se plati, to je prevara!
Kupio sam prije nekoliko godina, pa još jednom, oba puta se zajebao i na kraju rekao - NIKAD VIŠE!
- vejza00
#85 Re: Što si Janala, Janala si...
odlično rečenoIt_is_a_Leclerc wrote:Ne brkajte babe i žabe. Ljudi odu na hrvatsku obalu - sve uredno plate; ništa ne dobiju džabe. Dakle, ljudi svjesno odu kao gosti, ostave novac njima i tu su računi čisti. To nije isto što i potreba da se zaštiti domaći proizvođač kojeg ta ista Hrvatska šikanira, odbijanjem kupovanja skupih i nekvalitetnih hrvatskih proizvoda.dust in the wind wrote:boga oca potrosili tokom sezone kod njih. mnogi bosanci. dzebe mi sada bojkotovati. mogu bojkotovati svo ice I pice zbog besparice
- drunken tiger
#86 Re: Što si Janala, Janala si...
Slobodno ti. Samo ti za svoje novce radi šta hoćeš i kupuj šta hoćeš. Meni ne odgovara. POčeo sam bio kupovati kada su uradili promjenu ambalaže i najavili promjenu recepture ali ne ide brate. Ne odgovara mi, boli me stomak od nje, žgaravica ubi, glava puca od dvije pive... Ne odgovara mi isto kao što mi ne odgovara head and shoulders šampon od kojeg se ospem sav. Razumiješ? Škodi mi zdravlju i izbjegavam je. A nisam toliki patriota da bih štetio zdravlju zbog kupovine domaćeg nekvalitetnog proizvoda. Ne znam šta je tu teško shvatiti?? Kupujem sve domaće što je kvalitetno, no što nije kupim uvozno. Hranu kupujem domaću sve što postoji i što se može naći.vejza00 wrote:slobodno ti pij i sarajevsko i tuzlansko i preminger nece ti nista biti, kao sto nije ni nama ostalima nikad nista bilodrunken tiger wrote:Kad kvalitet domaćeg piva bude zadovoljavao standarde kupovat ću ga. Popijem sarajevsko oporavljam se od nje kao poslije manje operacije. DOk je valjalo ništa drugo ni kupovao nisam, gajbama sam uzimao. DOMAĆE KVALITETNO. I molim te pročitaj moje prijašnje postove prije nego odlučiš da pametuješ i da me optužuješ. Hajd ljubim te.
- dust in the wind
#87 Re: Što si Janala, Janala si...
zajebancija je bila. zna ovdje svako razliku između odlaska na godisnji odmor I zaštite realnog sektora države. naravno da se mora i treba stititi.medjutim ovdje ni drzava nema interesa da ga stiti. nazalost nasuvejza00 wrote:odlično rečenoIt_is_a_Leclerc wrote:Ne brkajte babe i žabe. Ljudi odu na hrvatsku obalu - sve uredno plate; ništa ne dobiju džabe. Dakle, ljudi svjesno odu kao gosti, ostave novac njima i tu su računi čisti. To nije isto što i potreba da se zaštiti domaći proizvođač kojeg ta ista Hrvatska šikanira, odbijanjem kupovanja skupih i nekvalitetnih hrvatskih proizvoda.dust in the wind wrote:boga oca potrosili tokom sezone kod njih. mnogi bosanci. dzebe mi sada bojkotovati. mogu bojkotovati svo ice I pice zbog besparice
- musicman80
#88 Re: Što si Janala, Janala si...
Nije odlicno receno, ako tebe neko udari gdje najvise boli (nas Hrvatska sa mlijekom), trebas i ti njega udariti gdje najvise boli (Hrvatska, turizam), pa kada osjete, promijenice pjesmu.vejza00 wrote:odlično rečenoIt_is_a_Leclerc wrote:Ne brkajte babe i žabe. Ljudi odu na hrvatsku obalu - sve uredno plate; ništa ne dobiju džabe. Dakle, ljudi svjesno odu kao gosti, ostave novac njima i tu su računi čisti. To nije isto što i potreba da se zaštiti domaći proizvođač kojeg ta ista Hrvatska šikanira, odbijanjem kupovanja skupih i nekvalitetnih hrvatskih proizvoda.dust in the wind wrote:boga oca potrosili tokom sezone kod njih. mnogi bosanci. dzebe mi sada bojkotovati. mogu bojkotovati svo ice I pice zbog besparice
- dječak sa šibicama
#89 Re: Što si Janala, Janala si...
Jest dobra ova Jana, bas sjeda poslije Vindijine sunke.
Uf, a onda cu jednu Dorinu smiriti.
Uf, a onda cu jednu Dorinu smiriti.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#90 Re: Što si Janala, Janala si...
http://www.mint.hr/UserDocsImages/150814_lipanjVI.pdfmusicman80 wrote: Nije odlicno receno, ako tebe neko udari gdje najvise boli (nas Hrvatska sa mlijekom), trebas i ti njega udariti gdje najvise boli (Hrvatska, turizam), pa kada osjete, promijenice pjesmu.
možda su bosanci većina u 2-3 grada na obali, ali to nije ni blizu ukupne većine
nismo dospjeli ni u statistiku, nego otišli pod ostali
nek nas tlači ko god može, imaju politiku, imaju državu, imaju sposobnije ljude u vlasti
a bojkot hrvatskih proizvoda i ostalog vjerujem da neće imati velikog utjecaja na HR
- dječak sa šibicama
#91 Re: Što si Janala, Janala si...
S obzirom da BiH turisti cine nekih 1% ukupnih turista na Jadranu, bas ce osjetiti.musicman80 wrote:Nije odlicno receno, ako tebe neko udari gdje najvise boli (nas Hrvatska sa mlijekom), trebas i ti njega udariti gdje najvise boli (Hrvatska, turizam), pa kada osjete, promijenice pjesmu.
Njemačka (23,3%), Austrija (10,9%), Slovenija (10,7%), Češka (8,5%), Italija (5,6%) Poljska (5,3%) to su vodeci turisti na Jadranu.
- Ljakan
#92 Re: Što si Janala, Janala si...
Ne uvozit nista hrvatsko i cao zdravo.Ko ih jebe kad su picke,vazda bili i ostat ce.
- insomnia78
#93 Re: Što si Janala, Janala si...
I sta ti, konkretno imas od toga?
Ponosni Hrvat
Ono, nek propadne moja ekonomija al nek zivi 'rvatska
Ponosni Hrvat
Ono, nek propadne moja ekonomija al nek zivi 'rvatska
- dječak sa šibicama
#94 Re: Što si Janala, Janala si...
E kad bi postojao nekakav bojkot, to bi itekako osjetili, jednako kao i slovenci. Oni prodaju robu i u EU, ali glavno trziste im je Srbija i BiH.mk ultra wrote: a bojkot hrvatskih proizvoda i ostalog vjerujem da neće imati velikog utjecaja na HR
Ali takav bojkot je nemoguc, osim individualno. Ko nece da kupuje ne mora, neces hrvatsko maslinovo ulje, ti kupi bosansko ako postoji. Mozes i talijansko.
Neces Podravku, ti kupi Lijanovica. Neces Plivu, ti kupi Bosnalijek. Neces PIK Vrbovec, ti kupi Akovu. Izbor je svakome na izvolton.
- FAP mashina
#95 Re: Što si Janala, Janala si...
Svi ga znaju na odjelu gastroenterologije.insomnia78 wrote:Gastronom, nem govoraBoba33 wrote:Samo vi bojkotujte , a nista ljepse nego pojesti
Ah, meraka!
![]()
- zateznistub
#96 Re: Što si Janala, Janala si...
drunken tiger wrote:Slobodno ti. Samo ti za svoje novce radi šta hoćeš i kupuj šta hoćeš. Meni ne odgovara. POčeo sam bio kupovati kada su uradili promjenu ambalaže i najavili promjenu recepture ali ne ide brate. Ne odgovara mi,vejza00 wrote:slobodno ti pij i sarajevsko i tuzlansko i preminger nece ti nista biti, kao sto nije ni nama ostalima nikad nista bilodrunken tiger wrote:Kad kvalitet domaćeg piva bude zadovoljavao standarde kupovat ću ga. Popijem sarajevsko oporavljam se od nje kao poslije manje operacije. DOk je valjalo ništa drugo ni kupovao nisam, gajbama sam uzimao. DOMAĆE KVALITETNO. I molim te pročitaj moje prijašnje postove prije nego odlučiš da pametuješ i da me optužuješ. Hajd ljubim te.... Ne odgovara mi isto kao što mi ne odgovara head and shoulders šampon od kojeg se ospem sav. Razumiješ? Škodi mi zdravlju i izbjegavam je. A nisam toliki patriota da bih štetio zdravlju zbog kupovine domaćeg nekvalitetnog proizvoda. Ne znam šta je tu teško shvatiti?? Kupujem sve domaće što je kvalitetno, no što nije kupim uvozno. Hranu kupujem domaću sve što postoji i što se može naći.boli me stomak od nje, žgaravica ubi, glava puca od dvije pive
- agnostic_front
#97 Re: Što si Janala, Janala si...
Jesi ti zbog toga skinuo Ševu sa avatara?Ljakan wrote:Ne uvozit nista hrvatsko i cao zdravo.Ko ih jebe kad su picke,vazda bili i ostat ce.
-
Naslovnica
#98 Re: Što si Janala, Janala si...
Ja apsolutno razumijem čovjeka kada kaže za sarajevsko.
Probao sam ga 2 puta nakon "rebrandinga". Onaj otrov prije neću ni da spominjem.
Oba puta je bilo različitog okusa.
Bolje je nego što je bilo, ali je još uvijek daleko od toga da bude zadovoljavajuće.
Probao sam ga 2 puta nakon "rebrandinga". Onaj otrov prije neću ni da spominjem.
Bolje je nego što je bilo, ali je još uvijek daleko od toga da bude zadovoljavajuće.
- JanuaryJones
#99 Re: Što si Janala, Janala si...
Kako se zamišlja zabrana uvoza hrvatske (srbijanske) robe u BiH pored živih Čovića i Dodika i inih malih HDZovaca i SNSDovaca u svim nivoima vlasti?
- drunken tiger
#100 Re: Što si Janala, Janala si...
Ma pusti, sad će te optužiti da si špijun i neprijatelj Bosne i Hercegovine i svega što je domaće.Naslovnica wrote:Ja apsolutno razumijem čovjeka kada kaže za sarajevsko.