Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
spreca

#76 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by spreca »

neutrall wrote:
spreca wrote:hocemol guziti po HR ili ce mo bojkotovati :oops: :lol:
ja BIH da guzimo ipak, al svoje.
e pa netreba bas sve bojkotovati :mrgreen:
saiks

#77 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by saiks »

@ zateznistub
Cokolada,bombone,bombonjere,vocni jogurti koje bosna ni za 5 godina nece imati u svojoj ponudi,npr dukatos s pistacijom,pivo itd.
GAU8

#78 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by GAU8 »

Muka mi je što naša politika sve što zna jeste kuknjava i kmečanje.
Pozivi na bojkote, ovo - ono.

Umjesto da riješe problem, oni kukaju...

A hrvatski potez..... not cool... samo što mogu reći pizdurine teške.
VjecitiStudent

#79 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by VjecitiStudent »

Ne mogu oni nikad biti toliki šupci, koliko naši političari mogu biti i šupci i glupi u isto vrijeme.
Novalić: Ne trebamo biti tužni jer će za kratko biti stopiran izvoz mlijeka
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/28617 ... ijeka.html
drunken tiger

#80 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by drunken tiger »

@Macho man
Kupujem Milkosove prozvode, i samo njih što se tiče mlijeka. Ali pivo domaće ne kupujem niti ću kupiti dok kvalitet ne bude na nivou dostojnog piva. Od jedne boce piva 330ml ubi žgaravica i glava boli 2 dana... Ne treba mi to. Vodu kupim rijetko, samo kada negdje putujem pa na pumpi kupim bočicu, kupim janu jer nijedna bh. voda nema bocu s pipom, svaka se odvrće i nisu promijenili dizajn 45 godina. ( Jana svako malo reklame puca, uzimaju ljude na neke poruke na boci..ulažu u reklame i razvaljuju, dok naši proizvođači nemaju pojma šta znači marketing!) Naši proizvođači su ubijeni od lobija i države a pored toga nemaju marketing nikakav. Sarajevsko pivo debilne reklame pravi, kvalitet piva očajan...sramota. Kupim kvalitetno domaće, što nema kupim uvozno. Ne vidim problem u tome. Neću da bojkotujem nikoga zbog nesposobnosti naših političara. Da su stali iza domaćih proizvođača ne bi ni morali izvoziti nego bi imali sve domaće i kvalitet bi se popravio jer bi novci išli na prave adrese.
zli_hordas

#81 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by zli_hordas »

Koja crna EU, to se nikad neće desiti. Ali to ne znači da Konzum i druge ne treba zaobilaziti u širokom luku, jer čine sve da nam zatru i ovo jada od poljoprivrede.[/quote]
NIje ni Konzum ni Hrvatska kriva što su dominantni u BiH. TO je jednostavno pitanje lobija. Neko im je dozvolio i uzeo velike pare da se dopusti njima da imaju skoro pa monopol u BIH. S druge strane velika je razlika u kvaliteti proizvoda hrvatskog porijekla i bh. porijekla. Onda kada bh. proizvodi budu imali konstantan kvalitet i odgovarajuće cijene možemo očekivati oporavak privrede i ekonomije. Neću da bojkotujem nikoga, hoću najkvalitetnije za svoje novce. [/quote]
pa eto ti kvalitete, Milkos je dobio dozvolu za izvoz i znači da su proizvodi dobri za EU
ali jok, opet će glupi Bosanac/Bošnjo rađe kupit Dukat ili neki proizvod iz srbije ili slovenije
pa ima li goreg primjera od vode, najkvalitetnije vode imamo, tešanjska Oaza bila na stolu Klintona!!
a potrošnja uvoznih voda nekoliko puta veća od domaće
pa nije čudo da nam je tako kako jeste...znaš ti nas, jebo ti nas[/quote]

Svi bojkutuju ali samo preko fejsa.
Ci-Nick

#82 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Ci-Nick »

a šta ako se ispostavi da nije Hrvatska nego Slovenija ?
U svakom slučaju bojkot proizvoda zemlje koja je zaustavila naš planirani izvoz.
Drvosjeca iz Dejcica

#83 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 27/08/2015 09:57, edited 1 time in total.
bingov buraz

#84 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by bingov buraz »

insomnia78 wrote:
odmetnuti wrote:
muha_sa wrote:zemlja iz regije--koja bi to mogla biti :?
Hrvatska i Slovenija više nisu u Regiji.
Preselili na Pirineje?
:lol:

Kakav crni bojkot,ko se nije opametio dosad nece ni sad.

Prijedlog ovim sto pune vode sa izvora i prodaju,dajte napravite neku mega giga cool reklamnu kampanju i stavite cijenu od 5 maraka za 0,33 vode da se papci i papanke imaju s cim kurciti po korzu.
Altsa

#85 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Altsa »

saiks wrote:@ zateznistub
Cokolada,bombone,bombonjere,vocni jogurti koje bosna ni za 5 godina nece imati u svojoj ponudi,npr dukatos s pistacijom,pivo itd.
mrsko mi pisati ali evo @saiks sve rece...ali najveci problem je u kontinuitetu kvalitete...danas popijes kefir milkosov koji sutra kada ga kupis nece biti isti i tako sa svim proizvodima...poredi vodu jana i olimpiju...olimpija ko da je sva od hemije...
Last edited by Altsa on 27/08/2015 09:58, edited 1 time in total.
drunken tiger

#86 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by drunken tiger »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
zli_hordas wrote:Koja crna EU, to se nikad neće desiti. Ali to ne znači da Konzum i druge ne treba zaobilaziti u širokom luku, jer čine sve da nam zatru i ovo jada od poljoprivrede.
NIje ni Konzum ni Hrvatska kriva što su dominantni u BiH. TO je jednostavno pitanje lobija. Neko im je dozvolio i uzeo velike pare da se dopusti njima da imaju skoro pa monopol u BIH. S druge strane velika je razlika u kvaliteti proizvoda hrvatskog porijekla i bh. porijekla. Onda kada bh. proizvodi budu imali konstantan kvalitet i odgovarajuće cijene možemo očekivati oporavak privrede i ekonomije. Neću da bojkotujem nikoga, hoću najkvalitetnije za svoje novce.
pa eto ti kvalitete, Milkos je dobio dozvolu za izvoz i znači da su proizvodi dobri za EU
ali jok, opet će glupi Bosanac/Bošnjo rađe kupit Dukat ili neki proizvod iz srbije ili slovenije
pa ima li goreg primjera od vode, najkvalitetnije vode imamo, tešanjska Oaza bila na stolu Klintona!!
pa nije čudo da nam je tako kako jeste...znaš ti nas, jebo ti nas

Svi bojkutuju ali samo preko fejsa.[/quote]

Ne razumiješ ti to druže sudija, on vodu kupuje ne zbog vode već zbog pipe. :oops:[/quote]
Ne razumiješ ti to drvosječa. Radi se o tome da se ne ulaže u modernizaciju i u proizvodnju Treba mi pipa za bebu!! Šta ti nije jasno?
Drvosjeca iz Dejcica

#87 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Altsa wrote:
saiks wrote:@ zateznistub
mrsko mi pisati ali evo @saiks sve rece...ali najveci problem je u kontinuitetu kvalitete...danas popijes kefir milkosov koji sutra kada ga kupis nece biti isti i tako sa svim proizvodima.
Ja sam na temi o Diti i BH Telecomu rekao da u sebi imam neku mrvu ponosa, dostojanstva i patriotizma zbog kojeg ću prije kupiti i nešto lošiji domaći proizvod od onog uvoznog. Nisam postao potrošački zombi koji samo i samo slijepo vjeruje reklamama, skupljim proizvodima i uvoznim. Uvozni proizvodi možda imaju za mrvu bolju kontrolu kvalitete, mada je i to upitno i relativo, ali uvijek i uvijek domaći proizvod stavljam ispred uvoznog. Ima nešto što para kupit ne može.
Drinski

#88 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Drinski »

Pa nisu ovi iz EU krivi sto BIH neće da uzvrati recipročnim mjerama. ovo sa pricom "kupujmo domaće" je dobro do izvjesne mjere koja ne osigurava extraprofit Bingu i sl. stoga mislim da je izlaz u reciprocitetu.
uvesti jos gore mjere, pa makar nikad neki njihov proizvod ne uvezao. sada ce neko reci da se to ne moze uraditi, ali ako ne moze, onda je opet kriva bh. vlast sto je dopustila da udje u stupicu.
međutim, ja mislim da se moze a ako se ne zna, nacice se neko ko zna. ionako se ima previse savjetnika...
musicman80

#89 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by musicman80 »

Dzaba nam je kada je Hrvatska clanica EU i moze koristiti mehanizme unije koje BiH kao zemlja koja nije clanica ne moze. Bojkot nece puno pomoci posto je Hrvatska ionako sve sto se proizvodi za BIH vec prebacila u fabrike u BiH, i to je ustvari sada domaca firma, Ledo itd. Ono sto se moze uraditi je da drzava kao institucija zabrani uvoz robe iz Hrvatske dok se ovo sa mlijekom ne rijesi, a opet ne vjerujem da bi to bilo moguce, sto zbog EU, sto zbog hrvata u BIH koji bi sigurno stavili veto.
drunken tiger

#90 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by drunken tiger »

Drinski wrote:Pa nisu ovi iz EU krivi sto BIH neće da uzvrati recipročnim mjerama.
uvesti jos gore mjere, pa makar nikad neki njihov proizvod ne uvezao. sada ce neko reci da se to ne moze uraditi, ali ako ne moze, onda je opet kriva bh. vlast sto je dopustila da udje u stupicu.
međutim, ja mislim da se moze a ako se ne zna, nacice se neko ko zna. ionako se ima previse savjetnika...
Ubi nas lobi. Uzimaju se velike pare na dizanju ruke i stavljanju potpisa za uvoz nekog proizvoda. Evo ti najsvježiji primjer, uvozimo meso iz Argentine koje je bilo po kontejnerima zaleđeno 10 godina a u Tursku na godišnjem nivou izvozimo 60 tona svježeg mesa :D To je to.
Drinski

#91 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Drinski »

musicman80 wrote:Dzaba nam je kada je Hrvatska clanica EU i moze koristiti mehanizme unije koje BiH kao zemlja koja nije clanica ne moze. Bojkot nece puno pomoci posto je Hrvatska ionako sve sto se proizvodi za BIH vec prebacila u fabrike u BiH, i to je ustvari sada domaca firma, Ledo itd. Ono sto se moze uraditi je da drzava kao institucija zabrani uvoz robe iz Hrvatske dok se ovo sa mlijekom ne rijesi, a opet ne vjerujem da bi to bilo moguce, sto zbog EU, sto zbog hrvata u BIH koji bi sigurno stavili veto.
moze se zabraniti uvoz iz RH.
Drinski

#92 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Drinski »

drunken tiger wrote:
Drinski wrote:Pa nisu ovi iz EU krivi sto BIH neće da uzvrati recipročnim mjerama.
Ubi nas lobi. Uzimaju se velike pare na dizanju ruke i stavljanju potpisa za uvoz nekog proizvoda. Evo ti najsvježiji primjer, uvozimo meso iz Argentine koje je bilo po kontejnerima zaleđeno 10 godina a u Tursku na godišnjem nivou izvozimo 60 tona svježeg mesa :D To je to.
To opet nije krivica uvoznika.
musicman80

#93 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by musicman80 »

Drinski wrote:
musicman80 wrote:Dzaba nam je kada je Hrvatska clanica EU i moze koristiti mehanizme unije koje BiH kao zemlja koja nije clanica ne moze. Bojkot nece puno pomoci posto je Hrvatska ionako sve sto se proizvodi za BIH vec prebacila u fabrike u BiH, i to je ustvari sada domaca firma, Ledo itd. Ono sto se moze uraditi je da drzava kao institucija zabrani uvoz robe iz Hrvatske dok se ovo sa mlijekom ne rijesi, a opet ne vjerujem da bi to bilo moguce, sto zbog EU, sto zbog hrvata u BIH koji bi sigurno stavili veto.
Onda to treba pod hitno i uraditi.
Drinski

#94 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Drinski »

musicman80 wrote:
Drinski wrote:
Onda to treba pod hitno i uraditi.
nece se to htjeti uraditi, zbog bla.bla.bla....
Drvosjeca iz Dejcica

#95 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

drunken tiger wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
zli_hordas wrote:Koja crna EU, to se nikad neće desiti. Ali to ne znači da Konzum i druge ne treba zaobilaziti u širokom luku, jer čine sve da nam zatru i ovo jada od poljoprivrede.
NIje ni Konzum ni Hrvatska kriva što su dominantni u BiH. TO je jednostavno pitanje lobija. Neko im je dozvolio i uzeo velike pare da se dopusti njima da imaju skoro pa monopol u BIH. S druge strane velika je razlika u kvaliteti proizvoda hrvatskog porijekla i bh. porijekla. Onda kada bh. proizvodi budu imali konstantan kvalitet i odgovarajuće cijene možemo očekivati oporavak privrede i ekonomije. Neću da bojkotujem nikoga, hoću najkvalitetnije za svoje novce.
pa nije čudo da nam je tako kako jeste...znaš ti nas, jebo ti nas

Svi bojkutuju ali samo preko fejsa.
Ne razumiješ ti to druže sudija, on vodu kupuje ne zbog vode već zbog pipe. :oops:[/quote]
Ne razumiješ ti to drvosječa. Radi se o tome da se ne ulaže u modernizaciju i u proizvodnju Treba mi pipa za bebu!! Šta ti nije jasno?[/quote]

Imao sam i ja tri bebe pa samo iz iskustva mogu da ti kažem da ono nije baš pipa za bebu. Ne znam kako to da se modernizuje esencijalna tečnost na planeti - voda. :shock: Flaširana voda treba da ispuni osnovnu funkciju da zadovolji potrebe organzma za tekučinom a ne da bude "moderna" i "fancy". Barem je meni to neka logika po kojoj se vodim. Naravno da ta voda treba da ispuni i higijenske standarde ali to kod naših domaćim flaširanih voda nije upitno.
forzamilan

#96 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by forzamilan »

Bili davno izbori. Zaiskali ste eto vam/nam ga ;)
drunken tiger

#97 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by drunken tiger »

Macho man wrote:
drunken tiger wrote:
i opet nisu oni krivi,
što kupuješ ??
da ga niko neće, da se bojkotuje, vozio bi ga svojoj materi
Ma neću da bojkotujem nikoga. Šta ako se pokaže da je Njemačka tražila zabranu ili Italija ili neko drugi? Hoćete li prestati vozati Alfe, vw, mercedese audije i ostalo?? Šuplja priča bolan. Nije mi niko kriv i ne vidim problem u ovome nigdje drugo osim u politici i odnosu domaćih političara prema proizvođačima. Da imaju proizvođači zaštitu države do ovoga ne bi ni došlo. O tome se radi.
Haris.ba

#98 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Haris.ba »

Ova me tema podsjeca na teme pred izbore. Covjek bi rekao nikada vise SDA nece preci cenzus, a oni najvise glasova pokupe.

Isto ce biti i sa ovim. Niti cemo prestati kupovati strane proizvode ako imamo domacu alternativu, niti cemo voditi nikakve trgovinske ratove. Niti postoji politicka mogucnost, niti smo sposobni braniti nasa prava u nekim zatezanjima sa EU.

Ko god je podnio zalbu nek je. Tako se bori za svoje interese. Da cemo barem nauciti sta iz toga.
drunken tiger

#99 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by drunken tiger »

Haris.ba wrote:Ova me tema podsjeca na teme pred izbore. Covjek bi rekao nikada vise SDA nece preci cenzus, a oni najvise glasova pokupe.

Isto ce biti i sa ovim. Niti cemo prestati kupovati strane proizvode ako imamo domacu alternativu, niti cemo voditi nikakve trgovinske ratove. Niti postoji politicka mogucnost, niti smo sposobni braniti nasa prava u nekim zatezanjima sa EU.

Ko god je podnio zalbu nek je. Tako se bori za svoje interese. Da cemo barem nauciti sta iz toga.
:thumbup:
Drinski

#100 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Drinski »

Macho man wrote:
drunken tiger wrote: Ma neću da bojkotujem nikoga. Šta ako se pokaže da je Njemačka tražila zabranu ili Italija ili neko drugi? Hoćete li prestati vozati Alfe, vw, mercedese audije i ostalo?? Šuplja priča bolan. Nije mi niko kriv i ne vidim problem u ovome nigdje drugo osim u politici i odnosu domaćih političara prema proizvođačima. Da imaju proizvođači zaštitu države do ovoga ne bi ni došlo. O tome se radi.
važnija je svijest potrošaća od bilo kakvih zaštita i zabrana
svijest o značaju kupovine domaćeg proizvoda
a to je kod tradicionalno glupog Bosanca/Bošnje, klasičara iz viceva o glupom Bosancu....nula
ma lijepo je to, ali opet nema veze sa ovim.
znaci, zamisli da svi kupujemo domaće proizvode, a oni opet nama udare blokadu.
Post Reply