Ceterum censeo RS esse delendam

Post Reply
draganbl

#76 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by draganbl »

prog321 wrote:
draganbl wrote:
Nekome je svejedno, a nekome nije.

Tako je i sa školskom slavom Savindanom. Nije problem, ako se slavi, jer Savindan u školi nije uveden kao vjerska slava, već kao dan koji simbolizuje početak prosvetiteljstva. To ne bi trebalo nikome da smeta. Međutim, pogrešno je tom danu davati vjersku i nacionalističku konotaciju i to je problem.

Pa smeta Bosnjacima, smeta Hrvatima, i svima ostalima koji sa svetim Savom nemaju apsolutno nista.
Boli nas kk kad je kod Srba pocela prosvjeta. Ima i drugih naroda u rs.
Slavljenje svetog Save u školama je dio istorije i tradicije srpskog naroda i to bi trebao da poštuješ, a ne da se prema tradiciji naroda koji živi u tvojoj zemlji odnosiš nekulturno i bezobrazno.
Ne možeš očekivati da neko poštuje tebe, tvoju tradiciju i istoriju, ako ti ne poštuješ tuđu. Mada ti se to vjerovatno ne može objasniti.
drunken tiger

#77 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by drunken tiger »

prog321 wrote:
draganbl wrote:

Tako je i sa školskom slavom Savindanom. Nije problem, ako se slavi, jer Savindan u školi nije uveden kao vjerska slava, već kao dan koji simbolizuje početak prosvetiteljstva. To ne bi trebalo nikome da smeta. Međutim, pogrešno je tom danu davati vjersku i nacionalističku konotaciju i to je problem.

Pa smeta Bosnjacima, smeta Hrvatima, i svima ostalima koji sa svetim Savom nemaju apsolutno nista.
Malo sam lošiji s tom stranom historije. Može li mi ko samo dati literaturu u kojoj se navodi koje je godine i gdje sava dolazio na ove prostore i počeo s prosvjetiteljstvom. Ono što ja znam je da on nikada ovim prostorima nije prošao...
LBVIEW

#78 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by LBVIEW »

draganbl wrote:Evo nakon što je jednima zasmetao naziv jezika, sada drugima smeta što vaspitačica nosi maramu. Pa valjda je važnije od te marame da li je ta vaspitačica adekvatno obrazovana, kulturna, pažljiva, srdačna, strpljiva...
Ovdje se sva pažnja javnosti usmjerava ka marami. Da li je neko postavio pitanje je li ova vaspitačica kompetentna da radi posao na koji je primljena? Koji fakultet je završila i da li ispunjava druge uslove da bude zaposlena kao vaspitačica? Moguće je da su mediji maramu stavili u prvi plan, a zapravo se u pozadini krije nešto drugo?
Adekvatno poredenje,nema sta.
A da Bosnjaci vama nametnu naziv jezika,umjesto srpskog,u suprotnosti s Ustavom,ti bi tada vrtio tu pricu kako nije bitno kako se jezik zove vec kvalitet nastave na istom?Bi,malo morgen,sto rece onaj pod lipom.
sumirprimus

#79 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by sumirprimus »

isto tkao onda zivite u drzavi bosni i hercegovini i krajnje je drsko i bezobrazno kako se ponasate prema bosanskom jeziku.
i tako u nedogled...
spreca

#80 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by spreca »

drunken tiger wrote:
spreca wrote:
drunken tiger wrote: Tačnije iz Bošnjakistana.
znaci nisi iz Federacije....a gdje ti to dodje tvoj Bošnjakistan? :mrgreen:
To ti je onaj dio koji ostane kad se oduzme RS i dio koji pripada hrvatima. I nje to moj Bošnjakistan, za to ste se VI izborili. Ti i tebi slični ;) Vidim još se borite ;)
:lol: :lol: :lol:
draganbl

#81 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by draganbl »

LBVIEW wrote:
draganbl wrote:Evo nakon što je jednima zasmetao naziv jezika, sada drugima smeta što vaspitačica nosi maramu. Pa valjda je važnije od te marame da li je ta vaspitačica adekvatno obrazovana, kulturna, pažljiva, srdačna, strpljiva...
Ovdje se sva pažnja javnosti usmjerava ka marami. Da li je neko postavio pitanje je li ova vaspitačica kompetentna da radi posao na koji je primljena? Koji fakultet je završila i da li ispunjava druge uslove da bude zaposlena kao vaspitačica? Moguće je da su mediji maramu stavili u prvi plan, a zapravo se u pozadini krije nešto drugo?
A da Bosnjaci vama nametnu naziv jezika,umjesto srpskog,u suprotnosti s Ustavom,ti bi tada vrtio tu pricu kako nije bitno kako se jezik zove vec kvalitet nastave na istom?Bi,malo morgen,sto rece onaj pod lipom.
DA si čitao ono što sam napisao na ovoj temi, vjerovatno ti ne bi promakla ova rečenica
To što će mojoj djeci u svjedočanstvu pisati srpski jezik meni ama baš ništa ne znači, ako taj jezik nisu naučili, ili ga nisu dovoljno dobro naučili. I obrnuto, ako će ga valjano naučiti od učiteljice/nastavnice koja jezik kojim govori zove bosanski, bošnjački ili bosansko-hrvatsko-srpski kako god, nemam ništa protiv da ga i ja tako zovem.
koju sam napisao na prvoj stranici.
sumirprimus

#82 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by sumirprimus »

draganbl wrote: Ne razumijem te, šta smeta, šta ne smeta?
Na jednoj sličnoj temi prije dvije tri godine sam predložio da se pokrene inicijativa da u svakoj školi stoje biste / slike tri najveća prosvetitelja iz reda tri konstitutivna naroda (kod Srba je to sveti Sava, ne bih sad da polemišem ko su odgovarajući prosvetitelji u Bošnjaka i Hrvata, to neka oni sami predlože). Tako bi svako imao priliku da vidi i uči i dio svoje nacionalne istorije, a takođe i dio istorije svojih drugova iz razreda, tako bi djeca lakše razumjela različitosti. Sličnosti su vjerovatno svjesni.

Kakva bolan 100% pravoslavna djeca? Eto ja prvi nisam pravoslavac (ja sam agnostik).
Kakav bolan šerijat? Pa da li bi ti volio da ti dijete ide u školu gdje važi šerijiat? Tebi to ne bi smetalo?
dobro pravimo se englezima.
to je najbolje... ;-)
mg

#83 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by mg »

draganbl wrote: Ne razumijem te, šta smeta, šta ne smeta?
Na jednoj sličnoj temi prije dvije tri godine sam predložio da se pokrene inicijativa da u svakoj školi stoje biste / slike tri najveća prosvetitelja iz reda tri konstitutivna naroda (kod Srba je to sveti Sava, ne bih sad da polemišem ko su odgovarajući prosvetitelji u Bošnjaka i Hrvata, to neka oni sami predlože). Tako bi svako imao priliku da vidi i uči i dio svoje nacionalne istorije, a takođe i dio istorije svojih drugova iz razreda, tako bi djeca lakše razumjela različitosti. Sličnosti su vjerovatno svjesni.

Kakva bolan 100% pravoslavna djeca? Eto ja prvi nisam pravoslavac (ja sam agnostik).
Kakav bolan šerijat? Pa da li bi ti volio da ti dijete ide u školu gdje važi šerijiat? Tebi to ne bi smetalo?
U sva tri slučaja to je Josip Broz! :D
sumirprimus

#84 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by sumirprimus »

ma kakav josip broz,sta povratnicka djeca uce, da nije tragicno bilo bi komicno.
mg

#85 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by mg »

sumirprimus wrote:ma kakav josip broz,sta povratnicka djeca uce, da nije tragicno bilo bi komicno.

Ne znam, ali znam da djeca političara studiraju na prestižnim svjetskim univerzitetima. Valjda izučavaju kako biti čoban stadu od 3 500 000 retardiranih ovaca. I kako ih držat gladnim, i ubjedit da gladuju još više...
KENJAC

#86 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by KENJAC »

Tema pocinje sa " bla bla bla RS treba razoriti" a onda se od nje , te iste RS trazi da ucini neke promjene u skolstvu. Tema se nastavlja "RS je svakako mrtva i ne moze da zivi bez Federacije " ali se opet traze neke usluge. Tema kaze "boli nas kita za Svetog Savu" a onda se trazi da nekog zaboli kita za naziv nekog predmeta .... Aj sad realno. Kako bi ste se vi ponasali da ste RS ? Ovdje nema teme gdje se spram RS ne nastupa sa pozicije moci ! Mi trebamo njih ukinuti , vojno rjesenje je jedino rjesenje, mi imamo a oni krepavaju od gladi .... i to tako ide vec vise od 20 godina.
Drugovi i drugarice ! RS je realnost ! Crko da Bog da onaj ko je htio ovaku realnost u Bosni und Hercegovini , ali ovo je realnost. Sveti Sava je slava Srpskog skolstva i to je realnost. Realnost je da neko na ovom forumu moze reci "moj dedo je bio Ustasa i znao je kako sa Srbima" (naravno bez zutog kartona) Realnost nasa je da bukvalno zaboli kita i jedan narod za druga dva !!!! Sta se sada koj kurac ibretite. Cuj "on ce meni reci kako se zove moj jezik" Jok, eto nece ! Ima jedna pekara kod Konjica u Podorascu ! Prije dvije godine prolazim tamo i gladan stanem da kupim somun sa kajmakom. Kaze mi teta "nema jos" a iza nje covjek donosi gajbe vruceg hljeba. Tek onda skontam da ima desetak ljudi jos sto sa strane cekaju. Sve mi bi jasno. Top jos nije opalio. Ni u ludilu mi nije palo na pamet da otvaram temu "Srbinu u Federaciji nisu dali da jede"
Drugovi i drugarice ! Ako ste ovo htjeli , ovo ste i dobili ! To vam je realnost. Palamudit o tome ko i zasto je doveo do toga , mozemo do sutra. Nikad ko ove godine mi se citava Bosna nije ucinila jadnijom. A bila je to nekad divna zemlja ....
BHCluster

#87 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by BHCluster »

KENJAC wrote:Tema pocinje sa " bla bla bla RS treba razoriti" a onda se od nje , te iste RS trazi da ucini neke promjene u skolstvu. Tema se nastavlja "RS je svakako mrtva i ne moze da zivi bez Federacije " ali se opet traze neke usluge. Tema kaze "boli nas kita za Svetog Savu" a onda se trazi da nekog zaboli kita za naziv nekog predmeta .... Aj sad realno. Kako bi ste se vi ponasali da ste RS ? Ovdje nema teme gdje se spram RS ne nastupa sa pozicije moci ! Mi trebamo njih ukinuti , vojno rjesenje je jedino rjesenje, mi imamo a oni krepavaju od gladi .... i to tako ide vec vise od 20 godina.
Drugovi i drugarice ! RS je realnost ! Crko da Bog da onaj ko je htio ovaku realnost u Bosni und Hercegovini , ali ovo je realnost. Sveti Sava je slava Srpskog skolstva i to je realnost. Realnost je da neko na ovom forumu moze reci "moj dedo je bio Ustasa i znao je kako sa Srbima" (naravno bez zutog kartona) Realnost nasa je da bukvalno zaboli kita i jedan narod za druga dva !!!! Sta se sada koj kurac ibretite. Cuj "on ce meni reci kako se zove moj jezik" Jok, eto nece ! Ima jedna pekara kod Konjica u Podorascu ! Prije dvije godine prolazim tamo i gladan stanem da kupim somun sa kajmakom. Kaze mi teta "nema jos" a iza nje covjek donosi gajbe vruceg hljeba. Tek onda skontam da ima desetak ljudi jos sto sa strane cekaju. Sve mi bi jasno. Top jos nije opalio. Ni u ludilu mi nije palo na pamet da otvaram temu "Srbinu u Federaciji nisu dali da jede"
Drugovi i drugarice ! Ako ste ovo htjeli , ovo ste i dobili ! To vam je realnost. Palamudit o tome ko i zasto je doveo do toga , mozemo do sutra. Nikad ko ove godine mi se citava Bosna nije ucinila jadnijom. A bila je to nekad divna zemlja ....
A ja konto da je ovo sekularna drzava?
LBVIEW

#88 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by LBVIEW »

draganbl wrote:
LBVIEW wrote:
DA si čitao ono što sam napisao na ovoj temi, vjerovatno ti ne bi promakla ova rečenica
To što će mojoj djeci u svjedočanstvu pisati srpski jezik meni ama baš ništa ne znači, ako taj jezik nisu naučili, ili ga nisu dovoljno dobro naučili. I obrnuto, ako će ga valjano naučiti od učiteljice/nastavnice koja jezik kojim govori zove bosanski, bošnjački ili bosansko-hrvatsko-srpski kako god, nemam ništa protiv da ga i ja tako zovem.
Ma znam ja sta si ti napisao,pitanje je kako bi reagirao u konkretnom slucaju da Bosnjaci krenu uzvracati reciprocitetom,a izgleda da drugacije nece ni moci u okruzenju koja toleranciju smatra za slabost.Uzmi cirilicnu epizodu u Vukovaru za primjer,jel'de nema veze sto srpska djeca nece uciti to pismo,bitno je da nauce bilo koje kako treba? :mrgreen:
I,za kraj,ta prica uopce nije relevantna za ovu diskusiju koja se,da ponovim,odnosi na krsenje prava jednog naroda zagarantiranog Ustavom.Da ne govorim kako je i sam argument o kvalitetu nastave na klimavim "nogama", jer ne postoji korelacija izmedu naziva jezika i kvaliteta nastave na istom.
Naslovnica

#89 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by Naslovnica »

KENJAC wrote:Tema pocinje sa " bla bla bla RS treba razoriti" a onda se od nje , te iste RS trazi da ucini neke promjene u skolstvu. Tema se nastavlja "RS je svakako mrtva i ne moze da zivi bez Federacije " ali se opet traze neke usluge. Tema kaze "boli nas kita za Svetog Savu" a onda se trazi da nekog zaboli kita za naziv nekog predmeta .... Aj sad realno. Kako bi ste se vi ponasali da ste RS ? Ovdje nema teme gdje se spram RS ne nastupa sa pozicije moci ! Mi trebamo njih ukinuti , vojno rjesenje je jedino rjesenje, mi imamo a oni krepavaju od gladi .... i to tako ide vec vise od 20 godina.
Pa zar se ne kupuje hrana prije nego top opali, prije iftara, majka mu stara!? To u Podorašcu nekako drugačije rade?! Ja na Čaršiji ili na Alipašinom kupim somuna kada budu gotovi i kada ih iznesu, a to je svakako prije nego top opali.
LBVIEW

#90 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by LBVIEW »

Spin po obicaju,a post "zbrda-zdola". :mrgreen:
Delegat,ne traze se nikakve usluge sumske,vec postivanje Ustava za koji su glasali i sumski predstavnici-
nije vam to svedski sto pa da uzmete samo sto vam pase.Bude li se Ustav selektivno tumacio,otkud ti pomisao da sumska jedina ima pravo na to?
A realno,"mi"smo u prilici da se ponasamo k'o sumska pa to isto ne radimo,inace bi se srpski jezik u Federaciji zvao ,sta ja znam,precanski ili "jezik kojim govore Srbi".
Nego,sta kazes za onu "cirilicnu epizodu" u Vukovaru,vidis kako to susjedi rade,nema tolerancije k'o kod "nas",kmecis li zbig belosvetske nepravde ili svojim sunarodnjacima porucujes isto sto i Bosnjacima ovdje?
Last edited by LBVIEW on 27/08/2015 12:00, edited 1 time in total.
KENJAC

#91 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by KENJAC »

LBVIEW wrote:
Spin po obicaju,a post "zbrda-zdola". :mrgreen:
Delegat,ne traze se nikakve usluge sumske,vec postivanje Ustava za koji su glasali i sumski predstavnici-
nije vam to svedski sto pa da uzmete samo sto vam pase.Bude li se Ustav selektivno tumacio,otkud ti pomisao da sumska jedina ima pravo na to?
A realno,"mi"smo u prilici da se ponasamo k'o sumska pa to isto ne radimo,inace bi se srpski jezik u Federaciji zvao ,sta ja znam,precanski ili "jezik kojim govore Srbi".
Nego,sta kazes za onu cirilicnu epizodu u Vukovaru,vidis kako to susjedi rade,nema tolerancije k'o kod "nas",kmecil li zbig belosvetske nepravde ili svojim sunarodnjacina porucujes isto sto i Bosnjacima ovdje?
Poznat si ko hrabar i nada sve inteligentan momak. Sad to sve reci onima u Nevesinju! Lahko je palamudit vodje !
prog321

#92 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by prog321 »

draganbl wrote:
prog321 wrote:
draganbl wrote:

Slavljenje svetog Save u školama je dio istorije i tradicije srpskog naroda i to bi trebao da poštuješ, a ne da se prema tradiciji naroda koji živi u tvojoj zemlji odnosiš nekulturno i bezobrazno.
Ne možeš očekivati da neko poštuje tebe, tvoju tradiciju i istoriju, ako ti ne poštuješ tuđu. Mada ti se to vjerovatno ne može objasniti.
Razmisli ovo.
Bosnjaci muslimani su poceli prosvjetu u mektebima.
Zamisli da se u skolama Federacije slavi dan kada je prvi put osnovan mekteb u BiH ?
Bili smatrao da taj dan trebaju slaviti svi ucenici u skoli ? :-)
LBVIEW

#93 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by LBVIEW »

.
Last edited by LBVIEW on 27/08/2015 15:16, edited 1 time in total.
LBVIEW

#94 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by LBVIEW »

Poznat si ko hrabar i nada sve inteligentan momak. Sad to sve reci onima u Nevesinju! Lahko je palamudit vodje !
Tja,sve je to relativno,ali kad za oponenta imas nekog ko ne zna sastaviti koherentan post onda svakako stoji.
Sta imaju oni u Nevesinju s tim, Ustav se postuje ili ne i tu nema izuzetaka,svidalo se to kome ili ne,inace se pravi opasan presedan.
Sto se tice palamudenja,jedini koji to radi si ti,uz to jos i trolas te opravdavas diskriminaciju Bosnjaka i krsenje Ustava,te smatras kako isto treba prihvatiti jer su oni jadni isprovocirani ili im se moze.Ne pitas se,naravno,jesu li Bosnjaci isprovocirani puno gorim ponasanjem dobrog dijela Srba koji i dan danas negiraju/relativiziraju genocid ,slave zlocine i sasvim normalno bez ikakve grize savjesti zive tik uz masovne grobnice.Dalje,sta mislis da se uzvrati istom mjerom,da li bi bio dosljedan i ponovio ovu mantru da zamijenjenim ulogama ili bi kmecao kao sto npr. kmecite u vezi zabrane cirilice u Vukovaru?
Drvenija87

#95 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by Drvenija87 »

Halid Muslimovic slavi Republiku Srpsku- http://www.rtvbn.com/356089/Kup-RS--Rudaru-iz-Prijedora

Na sto su sve Bosnjaci u stanju uraditi... :run:
drunken tiger

#96 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by drunken tiger »

Drvenija87 wrote:Halid Muslimovic slavi Republiku Srpsku- http://www.rtvbn.com/356089/Kup-RS--Rudaru-iz-Prijedora

Na sto su sve Bosnjaci u stanju uraditi... :run:
Šta ti ovdje nije jasno? Čovjek iz Prijedora. Slavi pobjedu svog kluba. E sad je druga stvar što je liga tako konstruisana (opštinska, kantonalna federalna i sl.) Ništa sporno ovdje nije osim ako ti je uzor Fatmir Alispahić pa samo čekaš da pljuješ po svemu što nije bošnjačko-muslimansko-balijsko!!
draganbl

#97 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by draganbl »

LBVIEW wrote:
draganbl wrote:...
Ma znam ja sta si ti napisao,pitanje je kako bi reagirao u konkretnom slucaju da Bosnjaci krenu uzvracati reciprocitetom,a izgleda da drugacije nece ni moci u okruzenju koja toleranciju smatra za slabost.Uzmi cirilicnu epizodu u Vukovaru za primjer,jel'de nema veze sto srpska djeca nece uciti to pismo,bitno je da nauce bilo koje kako treba? :mrgreen:
Pa napisao sam ti šta mislim kako bih reagovao, nemam ništa protiv drugog naziva jezika.
Sa druge strane, kada već pitaš za ćirilicu, mislim da je velika šteta što sva djeca iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine ne uče ćirilicu u školi, ili je uče ali je ne nauče da je aktivno i funkcionalno koriste. Dakle, ne samo da bi trebali da ćirilicu uče Srbi u Hrvatskoj, već bi svi građani Hrvatske, Bosne trebali (morali) da je znaju.
LBVIEW wrote: I,za kraj,ta prica uopce nije relevantna za ovu diskusiju koja se,da ponovim,odnosi na krsenje prava jednog naroda zagarantiranog Ustavom.Da ne govorim kako je i sam argument o kvalitetu nastave na klimavim "nogama", jer ne postoji korelacija izmedu naziva jezika i kvaliteta nastave na istom.
Ti si sam krenuo u to prepucavanje šta bih ja prihvatio kao nametnuto rješenje, a šta ne bih.
Naravno da postoji direktna korelacija, jer se fokusiranjem na naziv jezika (što je sa praktične strane nevažno) skreće pažnja sa pravog, najvećeg problema našeg obrazovanja, od koga polaze mnoge nevolje u našem društvu. A taj problem je katastrofalno obrazovanje koje dobijaju generacije mladih već decenijama.
draganbl

#98 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by draganbl »

prog321 wrote:
Razmisli ovo.
Zamisli da se u skolama Federacije slavi dan kada je prvi put osnovan mekteb u BiH ?
Zašto se ne bi u čitavoj Bosni i Hercegovini slavio / obilježavao dan koji predstavlja simbol početka obrazovanja u Bošnjaka? Ja bih sa ponosom prisustvovao toj svečanosti, jer poštujem svoje sugrađane i komšije i ako njima taj dan nešto znači, naravno da nemam ništa protiv. Svojim gestom poštovanja bih otvorio mogućnost da se i moj praznik poštuje, ali to je već naredni korak.
E sad, ne znam da li ti je dan osnivanja prvog mekteba najbolji primjer, ali već vjerujem da bi neko upućeniji i obrazovaniji mogao predložiti neki adekvatan datum.
General War

#99 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by General War »

LBVIEW wrote: Ma znam ja sta si ti napisao,pitanje je kako bi reagirao u konkretnom slucaju da Bosnjaci krenu uzvracati reciprocitetom,
Pa to cetalji uporno i zele...jebe se njima za federaciju, BiH i posebno za srbe u federaciji...nista ti ne prigovaraj Dodiku i veseloj druzini u PC...svo zlo ovakog stanja je na dusi "bosnjackih (bosanskih) predstavnika i inteligencije" koji patritizam mjere stepenom zastupljenosti u UO, stelom u telekomu ili EP...
prog321

#100 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by prog321 »

draganbl wrote:
prog321 wrote:
Razmisli ovo.
Zašto se ne bi u čitavoj Bosni i Hercegovini slavio / obilježavao dan koji predstavlja simbol početka obrazovanja u Bošnjaka? Ja bih sa ponosom prisustvovao toj svečanosti, jer poštujem svoje sugrađane i komšije i ako njima taj dan nešto znači, naravno da nemam ništa protiv. Svojim gestom poštovanja bih otvorio mogućnost da se i moj praznik poštuje, ali to je već naredni korak.
E sad, ne znam da li ti je dan osnivanja prvog mekteba najbolji primjer, ali već vjerujem da bi neko upućeniji i obrazovaniji mogao predložiti neki adekvatan datum.
Pa mektebi su bile osnovne skole za muslimansko stanovnistvo.
Zasto bi tebi slavljenje osnivanja prvog mekteba smetalo ? Objasni molim.
I da li si da se taj datum uvede kao sluzbeni praznik u skolama rs ?? :-D
Post Reply