KENJAC wrote:Tema pocinje sa " bla bla bla RS treba razoriti" a onda se od nje , te iste RS trazi da ucini neke promjene u skolstvu. Tema se nastavlja "RS je svakako mrtva i ne moze da zivi bez Federacije " ali se opet traze neke usluge. Tema kaze "boli nas kita za Svetog Savu" a onda se trazi da nekog zaboli kita za naziv nekog predmeta .... Aj sad realno. Kako bi ste se vi ponasali da ste RS ? Ovdje nema teme gdje se spram RS ne nastupa sa pozicije moci ! Mi trebamo njih ukinuti , vojno rjesenje je jedino rjesenje, mi imamo a oni krepavaju od gladi .... i to tako ide vec vise od 20 godina.
Drugovi i drugarice ! RS je realnost ! Crko da Bog da onaj ko je htio ovaku realnost u Bosni und Hercegovini , ali ovo je realnost. Sveti Sava je slava Srpskog skolstva i to je realnost. Realnost je da neko na ovom forumu moze reci "moj dedo je bio Ustasa i znao je kako sa Srbima" (naravno bez zutog kartona) Realnost nasa je da bukvalno zaboli kita i jedan narod za druga dva !!!! Sta se sada koj kurac ibretite. Cuj "on ce meni reci kako se zove moj jezik" Jok, eto nece ! Ima jedna pekara kod Konjica u Podorascu ! Prije dvije godine prolazim tamo i gladan stanem da kupim somun sa kajmakom. Kaze mi teta "nema jos" a iza nje covjek donosi gajbe vruceg hljeba. Tek onda skontam da ima desetak ljudi jos sto sa strane cekaju. Sve mi bi jasno. Top jos nije opalio. Ni u ludilu mi nije palo na pamet da otvaram temu "Srbinu u Federaciji nisu dali da jede"
Drugovi i drugarice ! Ako ste ovo htjeli , ovo ste i dobili ! To vam je realnost. Palamudit o tome ko i zasto je doveo do toga , mozemo do sutra. Nikad ko ove godine mi se citava Bosna nije ucinila jadnijom. A bila je to nekad divna zemlja ....
Spin po obicaju,a post "zbrda-zdola".
Delegat,ne traze se nikakve usluge sumske,vec postivanje Ustava za koji su glasali i sumski predstavnici-
nije vam to svedski sto pa da uzmete samo sto vam pase.Bude li se Ustav selektivno tumacio,otkud ti pomisao da sumska jedina ima pravo na to?
A realno,"mi"smo u prilici da se ponasamo k'o sumska pa to isto ne radimo,inace bi se srpski jezik u Federaciji zvao ,sta ja znam,precanski ili "jezik kojim govore Srbi".
Nego,sta kazes za onu "cirilicnu epizodu" u Vukovaru,vidis kako to susjedi rade,nema tolerancije k'o kod "nas",kmecis li zbig belosvetske nepravde ili svojim sunarodnjacima porucujes isto sto i Bosnjacima ovdje?