vako sam se doslovce i ja provukao u promlinskoj 1992 samo što je bus bio u pitanju

Od cega ce zivjeti tih pet godinaScopio wrote:
ovo u grckoj? da sam tsipras samo vandredna situacija i tenkove na ulice i opremit nesto onako ko FUP-ovce i samo udri bagru, došli i prave proteste još udaraju tvoj narodGeneral War wrote:
...ne nego mislim u spaniji, i ocigledno da se radi o afrikancima koji dolaze iz ekonomskih razloga,sasvim drugacija situacija.KUZNETSOV wrote:ovo u grckoj? da sam tsipras samo vandredna situacija i tenkove na ulice i opremit nesto onako ko FUP-ovce i samo udri bagru, došli i prave proteste još udaraju tvoj narodGeneral War wrote:
Zar zaista mislis da neko od njih zeli u sela?madner wrote:Ne mogu biti gori od cigana.
Bilo bi ljudski primiti bar hiljadu, ima napustenih sela.
Tu je i ItalijaKUZNETSOV wrote:ovo u grckoj? da sam tsipras samo vandredna situacija i tenkove na ulice i opremit nesto onako ko FUP-ovce i samo udri bagru, došli i prave proteste još udaraju tvoj narodGeneral War wrote:
@edit
ipak je španija
joj kako bi ja to sredio, plivali bi preko sredozemnog mora nazad u afriku.... dosli seljaci i pale po gradu samo ne znam ko moze ovo trpiti? prvo ih dobro nalemat pa na casove historije da im se objasni da se ovaj kontinent gradio stotinama godinama da bi imali ovo sto imamo, dosta je krvi proliveno za nasu slobodu evropljani a mi je olako prodajemo!dječak sa šibicama wrote:Tu je i ItalijaKUZNETSOV wrote:ovo u grckoj? da sam tsipras samo vandredna situacija i tenkove na ulice i opremit nesto onako ko FUP-ovce i samo udri bagru, došli i prave proteste još udaraju tvoj narodGeneral War wrote:
@edit
ipak je španija
Jos dok nije bio ovoliki broj ovih jadnika nekoliko puta se desilo da poginu na prugi.LARVA wrote: U Makedoniji danas raspad sistema.
Nema dovoljno vlakova za prevoz.
Više od 4.000 migranata blokiralo je međunarodnu prugu Solun-Skoplje, dok su na grčkom teritoriju već zaglavljena dva teretna i jedan putnički vlak, prenijeli su makedonski mediji.
Vojska i specijalci će na granicu.
A sta je bilo na Ilidzi?LARVA wrote:JEDANAEST izbjeglica i šest policajaca ozlijeđeno je u srijedu navečer tijekom sukoba među tražiteljima azila u centru za prihvat izbjeglica u gradu Suhlu u njemačkoj saveznoj pokrajini Tiringiji.
Skupina od dvadesetak tražitelja azila napala je u centru 25-godišnjaka iz Afganistana nakon što je on istrgnuo stranice iz Kurana i bacio ih u zahod, izjavio je glasnogovornik policije.
Nitko nije uhićen, navodi policija, a situacija se smirila u četvrtak.
U Makedoniji danas raspad sistema.
Nema dovoljno vlakova za prevoz.
Više od 4.000 migranata blokiralo je međunarodnu prugu Solun-Skoplje, dok su na grčkom teritoriju već zaglavljena dva teretna i jedan putnički vlak, prenijeli su makedonski mediji.
Vojska i specijalci će na granicu.
Kao što su gore već postani videi. To je taj divlji mentalitet. 20 na jednoga. Nebitno jesu li to imigranti sa istoka, ili Afrike.
Ili kao kod nas neki dan na Ilidži, Kuvajćani sa novcem. Dvadeset na jednoga.
To ti nije tacno, uplatili su ako se ne varam preko pola milijardewalter kurtz wrote:Istu cifru su uplatili za obnovu gaze5 0 5 wrote:Qatar (world's wealthiest country), Saudi, Kuwait, Bahrain & UAE have offered to resettle exactly 0 Syrian refugees.
https://www.amnesty.org/en/latest/news/ ... ettlement/
Ne mogu te pustinjske zemlje primiti izbjeglice jedva vode i hrane imajuOther high income countries including Russia, Japan, Singapore and South Korea have also offered zero resettlement places.
Ma pusti ih pojma nemaju.Ma.Le.Na wrote:ma cekajanimals wrote:Malena, zaboravila si da su Bosanci vecinom svi integrirani i rade..Ma.Le.Na wrote:ja mislim da je klix "mala maca" kakvi smo mi stvarno
eno nasi napravili plan
genijalci
u pripravnosti smo kaze
kad dodju izbjeglice da ih vratimo!
hej mjesto da prave plan kako i gdje da ih se smjesti..pomogne
a ne
sta mi znamo sta je rat i izbjeglicka patnja
joook
posalji "gubavce" preko granice..
jadni smo da jadniji ne mozemo bit
i kad stari kazu..treba rat da nauci pameti
ma jok..bosanca ni atomska ne bi naucila pameti
ne zive na socijali, i onda je lakse bilo naci posao..
nikad nisi mogao cuti da su se Bosanci potukli u azilantskim logorima..
sada ovi samo prave nerede, i svaki dan incindenti sa njima..
o cemu ti ba pricas
kad smo mi pobjegli "gore" ko je to imao posao??
de ba
svi bili na socijali dok su se snasli
i sta..nisu se nasi bili
nisu..nasi su krali po prodavnicama pa je dugo poslije na njemackim prodavnicama znalo pisat, na NASEM, "Bosanci molimo vas da ne krdete"
da ne govorim prepricavanja uz smijeh kako se narucivalo preko kataloga..tone robe..a onda se spici u Bosnu da se ne plati
jest..divni smo
SpecialOffer wrote: A sta je bilo na Ilidzi?
15.8.2015
Državljanin Kuvajta čiji identitet još uvijek nije poznat sinoć je napao konobara ilidžanskog hotela Crystal, a nakon fizičkog sukoba u pomoć mu je priskočilo više drugih osoba.
Navodno, u bašti hotela Crystal sjedili su turisti kada im je prišao mladić na biciklu. Konobar je upozorio mladića da sa biciklom ne smije ulaziti u uže područje koje pripada hotelu. Tinejdžer je konobara potom udario, a ovaj mu je uzvratio. Kako saznajemo, prijatelji i porodica mladića su zatim nasrnuli na konobara i počeli ga udarati. U ovom incidentu došlo je i do značajnog oštećenja inventara hotela.
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150815023
Kultura na vrhuncu.“Kuvajćani koji su izazvali incident u bašti hotela Crystal nisu naši gosti i sumnjam da su čak bili plaćeni da izazovu incident”, kazao je Alija Budnjo, vlasnik Hotela Ilidža u okviru kojih je i Crystal.
http://hms.ba/sarajevo-kuvajcanin-pretu ... na-ilidzi/
Ruku na srce - mora se priznati da je zadnjih decenija uslo mnogo sljama iz islamskog svijeta u Evropu i da su vjeciti problem. Nepismeni i neotesani ali oportunisti koji su tacno znali racunicu socijale i zarade na crno tamo gdje su dosli.goodbar wrote:Ti jadni ljudi bjeze od rata.Imali su sredjene drzave,ali su im Evropljani i USA sve srusili.Nego,ima na ovom forumu i previse sovena i rasista."Interesantne"su mi Ceska,Slovacka i Poljska koje primaju samo hriscane,od ovih izbjeglica.Toliko ksenofobije i rasisma u ovim zemljama,marva rasisticka.Zbog njih cu da citam neku drugu istoriju,od sredine ' 30-ih,do sredine ' 40-ih.
hAZNADAR wrote:Ovim imigrantima se mora dati sansa - ali uz odredjene uslove. Nema socijale, nema divljanja, kradja, unosenja nemira i nesigurnosti tamo gdje zive, moraju se prihvatiti pravila i zakoni drzave gdje su smjesteni.
Kao to rece neko - ima napustenih sela, ima raznih mogucnosti.
I ovoj napaćenoj duši od čovjeka treba dati šansu, jel tako?General War wrote:Mister Yes wrote:Samo oprezno i sve prvo dobro provjeriti.
This combo picture shows, on the left, Syrian former rebel commander Laith Al Saleh, 30, posing with his assault rifle near his ravaged home city of Aleppo, Syria, in Jan. 2015, as on the right he waits to board an Athens-bound ferry on the Greek island of Kos on Saturday.
Nije tacno pod broj jedan. Broj dva, njihove drxave i imaju pravo da uzmu ili ne uzmu koga hoce. Kakva gomila gluposti. To masovno prihvatanje ce evropu dobro kostatigoodbar wrote:Ti jadni ljudi bjeze od rata.Imali su sredjene drzave,ali su im Evropljani i USA sve srusili.Nego,ima na ovom forumu i previse sovena i rasista."Interesantne"su mi Ceska,Slovacka i Poljska koje primaju samo hriscane,od ovih izbjeglica.Toliko ksenofobije i rasisma u ovim zemljama,marva rasisticka.Zbog njih cu da citam neku drugu istoriju,od sredine ' 30-ih,do sredine ' 40-ih.
Sta bolan pricas? Imaju sasvim dovoljno i hrane i vode. Sve i da nemaju, eno cijele azije pune i hrane i vode. Sto ne idu tamo?Vizionar 1985 wrote:To ti nije tacno, uplatili su ako se ne varam preko pola milijardewalter kurtz wrote:Istu cifru su uplatili za obnovu gaze5 0 5 wrote:Qatar (world's wealthiest country), Saudi, Kuwait, Bahrain & UAE have offered to resettle exactly 0 Syrian refugees.
https://www.amnesty.org/en/latest/news/ ... ettlement/
na link odgovor sam iz linka
Ne mogu te pustinjske zemlje primiti izbjeglice jedva vode i hrane imajuOther high income countries including Russia, Japan, Singapore and South Korea have also offered zero resettlement places.
da prehrane svoje stanovnistvo plus preko 25% stanovnistva tih zemalja
su imigranti tako da ova propaganda nije tacna.
Sansu da naravno, ali ne i sirenje mrznje medju sirijcima...ima nacina, svi oni imaju u datoteci ovako ili onako;LARVA wrote:hAZNADAR wrote:Ovim imigrantima se mora dati sansa - ali uz odredjene uslove. Nema socijale, nema divljanja, kradja, unosenja nemira i nesigurnosti tamo gdje zive, moraju se prihvatiti pravila i zakoni drzave gdje su smjesteni.
Kao to rece neko - ima napustenih sela, ima raznih mogucnosti.I ovoj napaćenoj duši od čovjeka treba dati šansu, jel tako?General War wrote:Mister Yes wrote:Samo oprezno i sve prvo dobro provjeriti.
This combo picture shows, on the left, Syrian former rebel commander Laith Al Saleh, 30, posing with his assault rifle near his ravaged home city of Aleppo, Syria, in Jan. 2015, as on the right he waits to board an Athens-bound ferry on the Greek island of Kos on Saturday.
Kako provjeriti, kada na ulasku u državu bace dokumente, ako su ih i imali kod sebe.