Ima li neko slobodnog vremena?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

zeina

#76 Re: Ima li neko slobodnog vremena?

Post by zeina »

JThomas wrote:
zeina wrote:
JThomas wrote:hoćeš isto tako sutra ući u frizeraj, tražiti da ti džaba izvuče pramenove i proglasiti je/ga nečovjekom kad odbije?
Pa koga sam ja proglasila necovjekom ako odbije? Izvini ali stvarno pises nebuloze koje veze s vezom nemaju
a meni "ljudskost nije jača strana" jer mislim da je ovo suludo, k'o što bi i frizer isto pomislio?
Ja samo mislim da je tebi dosadno, vjerovatno visak slobodnog vremena, mnogo bi bolje bilo da to slobodno vrijeme iskoristis tako sto ces uraditi nesto korisno, primjerice tako sto ces pomoci nekome...to bi puno pametnije bilo nego razglabati na forumu i napadati ljude...50 hiljada postova, malo je rec :)
Last edited by zeina on 20/08/2015 21:56, edited 1 time in total.
JThomas

#77 Re: Ima li neko slobodnog vremena?

Post by JThomas »

jelde?
jao_situacije

#78 Re: Ima li neko slobodnog vremena?

Post by jao_situacije »

najjače bi bilo da neko na ovoj temi ode u banoviće
:zoka:
supercali

#79 Re: Ima li neko slobodnog vremena?

Post by supercali »

jao_situacije wrote:najjače bi bilo da neko na ovoj temi ode u banoviće
ako zeina zivi u banovicima svasta je moguce :D
Drinski

#80 Re: Ima li neko slobodnog vremena?

Post by Drinski »

Slazem se da JTomasom da kod nas nije cijenjen intelektualni rad, ali u pravu je Bodkin: ako hoces uradi covjeku a ako neces boli te..
jao_situacije

#81 Re: Ima li neko slobodnog vremena?

Post by jao_situacije »

supercali wrote:
jao_situacije wrote:najjače bi bilo da neko na ovoj temi ode u banoviće
ako zeina zivi u banovicima svasta je moguce :D
vidim ja bilo je svakakvih ponuda :mrgreen:
edo_79

#82 Re: Ima li neko slobodnog vremena?

Post by edo_79 »

Drinski wrote:Slazem se da JTomasom da kod nas nije cijenjen intelektualni rad, ali u pravu je Bodkin: ako hoces uradi covjeku a ako neces boli te..
Potpisujem :thumbup:
JThomas

#83 Re: Ima li neko slobodnog vremena?

Post by JThomas »

Sarajmen wrote:
JThomas wrote:jelde?
Ispravno je napisati '' je l' da''. Eto ti od mene besplatno , halal ti bilo.
jelde?
BarbaDue

#84 Re: Ima li neko slobodnog vremena?

Post by BarbaDue »

prevede li iko ovu djevojku? :mrgreen:
edo_79

#85 Re: Ima li neko slobodnog vremena?

Post by edo_79 »

BarbaDue wrote:prevede li iko ovu djevojku? :mrgreen:
Nc ... teško štivo za prevoda :lol:
cLo

#86 Re: Ima li neko slobodnog vremena?

Post by cLo »

zeina wrote: Ja samo mislim da je tebi dosadno, vjerovatno visak slobodnog vremena, mnogo bi bolje bilo da to slobodno vrijeme iskoristis tako sto ces uraditi nesto korisno, primjerice tako sto ces pomoci nekome...to bi puno pametnije bilo nego razglabati na forumu i napadati ljude...50 hiljada postova, malo je rec :)

:-) Jesi li ti beskrajno bezobrazna ili s oproštenjem glupa? Toliko nonšalancije prema tuđem radu može da ima samo osoba koja je oboje. Ne znam koliko se ti unosiš u posao koji si odabrala, ali prevođenje stručne literature nije nešto čime se razbija dosada i što ljudi rade u dokolici. Taj posao se ne radi u fazonu: zvao me X na pivo, al' logično da sam odbio, jer čovjek se najbolje opusti uz prevod o reakcijskim turbinama. Nemam ja ništa protiv toga što tražiš pomoć, da me pogrešno ne shvatiš, ali način na koji tražiš pomoć minimalizira rad onoga koji bi ti možda drage volje pomogao. Terminologija je samo mali dio problematike, cake u prevodu može prepoznati samo osoba koja se školovala u tom smijeru, a vještina se stiče godinama, tako da ti kvalitet prevoda ne ovisi samo o "nepoznatim riječima" i nije dovoljno da osoba samo "dobro zna engleski". Ne znam koliko ćeš ti uopće shvatiti kompleksnost zadatka koji zadaješ ljudima za "slobodnio vrijeme", ali kada to već radiš trebala bi znati cijeniti uslugu koju će ti pružiti i biti malo zahvalnija. A reagujem zato što je takvih kao što si ti hejbet, ne samo da ne cijene, nego minimaliziraju do te mjere da izjednačavaju rad sa razbijanjem dosade.
zeina

#87 Re: Ima li neko slobodnog vremena?

Post by zeina »

cLo wrote:
zeina wrote: Ja samo mislim da je tebi dosadno, vjerovatno visak slobodnog vremena, mnogo bi bolje bilo da to slobodno vrijeme iskoristis tako sto ces uraditi nesto korisno, primjerice tako sto ces pomoci nekome...to bi puno pametnije bilo nego razglabati na forumu i napadati ljude...50 hiljada postova, malo je rec :)

:-) Jesi li ti beskrajno bezobrazna ili s oproštenjem glupa? Toliko nonšalancije prema tuđem radu može da ima samo osoba koja je oboje. Ne znam koliko se ti unosiš u posao koji si odabrala, ali prevođenje stručne literature nije nešto čime se razbija dosada i što ljudi rade u dokolici. Taj posao se ne radi u fazonu: zvao me X na pivo, al' logično da sam odbio, jer čovjek se najbolje opusti uz prevod o reakcijskim turbinama. Nemam ja ništa protiv toga što tražiš pomoć, da me pogrešno ne shvatiš, ali način na koji tražiš pomoć minimalizira rad onoga koji bi ti možda drage volje pomogao. Terminologija je samo mali dio problematike, cake u prevodu može prepoznati samo osoba koja se školovala u tom smijeru, a vještina se stiče godinama, tako da ti kvalitet prevoda ne ovisi samo o "nepoznatim riječima" i nije dovoljno da osoba samo "dobro zna engleski". Ne znam koliko ćeš ti uopće shvatiti kompleksnost zadatka koji zadaješ ljudima za "slobodnio vrijeme", ali kada to već radiš trebala bi znati cijeniti uslugu koju će ti pružiti i biti malo zahvalnija. A reagujem zato što je takvih kao što si ti hejbet, ne samo da ne cijene, nego minimaliziraju do te mjere da izjednačavaju rad sa razbijanjem dosade.
O cemu bona pricas, na koji nacin ja to ne cijenim neciju pomoc i zasto sam bezobrazna i glupa ako trazim pomoc i ako smatram da je humano pomoci bilo kome? Pomoci se moze na mnogo nacina, to sto si boldirala u mom prethodnom postu odnosi se na pomoc generalno, ne razumijem kako poticanje na medjusobno pomaganje ljudi moze biti bezobrazno i glupo. Svasta cu procitati ovdje :-)
dobar osjecaj

#88 Re: Ima li neko slobodnog vremena?

Post by dobar osjecaj »

Podstakle ste me da čitam štivo o šumu u komunikaciji :)
supercali

#89 Re: Ima li neko slobodnog vremena?

Post by supercali »

Svasta ces procitati al neces rijecnik engleskog da naucis i te strucne izraze
HAVANA

#90 Re: Ima li neko slobodnog vremena?

Post by HAVANA »

Nemam,a kad imam forumam.Pitaj muhu.
Oticon

#91 Re: Ima li neko slobodnog vremena?

Post by Oticon »

HAVANA wrote:Nemam,a kad imam forumam.Pitaj muhu.
:lol: :lol: :lol: :lol:
ExNihilo

#92 Re: Ima li neko slobodnog vremena?

Post by ExNihilo »

Sarajmen wrote:
Leia_Organa wrote:Pošalji meni na PP, prevest ću ti ja. Nije frka. :)
Ako ti ikada bude bila potrebna pomoć bilo koje vrste, nemoj se ustručavati da se javiš. Respekt :thumbup:
Treba joj zaposlenje.
edo_79

#93 Re: Ima li neko slobodnog vremena?

Post by edo_79 »

cLo wrote:

Ma de ba hajd, šta su lopatice na 19 megavatnoj turbini ili stepen poroziteta na 70 gramskom papiru za vreće. Pussy smoke ba
kakotakonikako

#94 Re: Ima li neko slobodnog vremena?

Post by kakotakonikako »

Na ovoj temi se moze puno toga nauciti. O ljudskoj dobroti, ljudskom zlu, o preuvelicavanju, o minimiziranju, o tome da nekima fali para, nekima sex-a, nekima vremena, nekima odgoja. Pokazuje svu sarenolikost ljudskog roda. A moglo se sve zavrsiti na 3-4 posta. Ali, znas ti nas - je.bo ti nas. Valja nekome virtuelno pametovati, kada se ne moze u real life.
bezVolana

#95 Re: Ima li neko slobodnog vremena?

Post by bezVolana »

cLo wrote:
samo da kvotam ne bi li se doticna sluuucajno zamislila i moooozda ali samo mozda uzela u obzir da je preĆerala. (obzirom da se vise ljudi slozilo u odredjenom misljenju, mozda to bude kriterij da pomisli - pa hej mozda nisam upravu?!)

prevodjenje se, kao i sve u zivotu, uci. prvi prevod je njesra pa sjednes pa krenes ponovo pa ponovo. i onda si na 10toj stranici puno bolji nego na prvoj i tako. al ne moze ako je covjeku mrsko. znas to je strucna terminologija. cuj strucna, pa to je TVOJA struka zeno. sta mislis da te ceka sutra kada budes STRUCNJAK u cemugod?

al na zaradi sevapa se posebno ospem.
zeina

#96 Re: Ima li neko slobodnog vremena?

Post by zeina »

bezVolana wrote:
prevodjenje se, kao i sve u zivotu, uci. prvi prevod je njesra pa sjednes pa krenes ponovo pa ponovo. i onda si na 10toj stranici puno bolji nego na prvoj i tako. al ne moze ako je covjeku mrsko. znas to je strucna terminologija. cuj strucna, pa to je TVOJA struka zeno. sta mislis da te ceka sutra kada budes STRUCNJAK u cemugod?

Nije meni mrsko nego nemam vremena jednu stranicu prevoditi danima, kao sto rekoh treba mi za zavrsni rad a to ima svoj neki vremenski rok. Ko zeli pomoci, pomoci ce bez pametovanja o tome kakav cu ja sutra strucnjak biti, to nije tema danasnje emisije...hvala Bogu ima ljudi koji su jos uvijek spremni nekome izaci u susret a ne samo drzati govore i prisjedati na muku.
supercali

#97 Re: Ima li neko slobodnog vremena?

Post by supercali »

zeina wrote:
bezVolana wrote:

Nije meni mrsko nego nemam vremena jednu stranicu prevoditi danima, kao sto rekoh treba mi za zavrsni rad a to ima svoj neki vremenski rok. Ko zeli pomoci, pomoci ce bez pametovanja o tome kakav cu ja sutra strucnjak biti, to nije tema danasnje emisije...hvala Bogu ima ljudi koji su jos uvijek spremni nekome izaci u susret a ne samo drzati govore i prisjedati na muku.
Kakav ces strucnjak biti sigurno nije tema al jeste posljedica danasnje emisije
Nego hajmo mi na neki stiskavac da zaradis sevapa
bezVolana

#98 Re: Ima li neko slobodnog vremena?

Post by bezVolana »

a ti nikako da shvatis da nije stvar u tome sto tebi treba pomoc vec u tvom pristupu
da si tako rekla hej ljudi meni frka ginem ne mgou stici nikako moze li mi neko pomoci molim vas sasvim bi druga stvar bila

i ja trenutno pisem tezu, ginem, ne spavam danima i mrtva sam i neraspolozena, na poslu kradem sate da stignem pa onda kuci dodjem i radim pa jedem ko stoka pa se lose osjecam pa bla bla bla

i ti dodjes eto moze li se neko za sevapcic nategnuti pa prevesti par stranica
halooo ba. ja za 10 stranica kako treba uradjenih poginem.
sema911s

#99 Re: Ima li neko slobodnog vremena?

Post by sema911s »

bezVolana wrote:a ti nikako da shvatis da nije stvar u tome sto tebi treba pomoc vec u tvom pristupu
da si tako rekla hej ljudi meni frka ginem ne mgou stici nikako moze li mi neko pomoci molim vas sasvim bi druga stvar bila

i ja trenutno pisem tezu, ginem, ne spavam danima i mrtva sam i neraspolozena, na poslu kradem sate da stignem pa onda kuci dodjem i radim pa jedem ko stoka pa se lose osjecam pa bla bla bla

i ti dodjes eto moze li se neko za sevapcic nategnuti pa prevesti par stranica
halooo ba. ja za 10 stranica kako treba uradjenih poginem.
Sta pises za tezu,, daj da pomognemooo
bezVolana

#100 Re: Ima li neko slobodnog vremena?

Post by bezVolana »

:lol:
nema ti kod mene sevapa :mrgreen:
Post Reply