Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima

Locked
insomnia78

#76 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by insomnia78 »

sWeeT_Companion wrote:
nek si ti reko da su mu sve pobili ovi iz arbih bez ijednog dokaza... :wink:
Dokaza je i previše ako se time uopšte neko želi baviti. Sud i Tužilaštvo ne žele. Kad već govorimo o ubijenim Sikirašima iz Grahovišta.
Zorka Sikiraš 1911. godište
Stana Sikiraš 1937. godište
Neđo Sikiraš 1927. godište
Tankosava Sikiraš 1919. godište
Ranko Sikiraš
Veljko Sikiraš
Dakle, Njegoš iako je dijete itekako zna za ovakve podatke i vjerovatno ga itekako bole. Ali to ga ne spriječava da pruži sve od sebe kako bi pobjedio Litvaniju, Italiju. Međutim, već na osnovu ovoga, je sasvim iluzorno pričati koliko mu prija vidjeti ratnu zastavu.
Sto li?
palermo

#77 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by palermo »

madner wrote:Treba shvatiti da su novinari

a) izlozeni puno vise negativnim stvarima
b) sami u dosta gorem stanju nego vecina drustva
i dodao bih, teško da ima profesije u nas u kojoj je tako brutalno pravljena negativna selekcija
plum

#78 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by plum »

Bas zbog svega ovoga bilo mi je intereasantno pa sam obratio paznju sta ce klinci iz RS govoriti kad ih prozove onaj gmaz. Ne znam jel iko primjetio kad su govorila bosnjacka djeca svima puna usta Bosne a ova djeca iz RS mudro izbjegli sve to: "hvala sto ste dosli u ovolikom broju"," ovo je nevjerovatan osjecakj "...i sve u tom stilu da me neko ne bi pogresno shvatio nezamjeram im apsolutno nista i ja bih na njihovom mjestu tako.
sWeeT_Companion

#79 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by sWeeT_Companion »

Sto li?
Čekaju referendum. :mrgreen:
5 0 5

#80 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by 5 0 5 »

sWeeT_Companion wrote: Istorijska zastava Bošnjaka ok. Nikako naroda BiH. Bih nije jednonacionalna država. A zastave RBIH i ARBIH su zastave jednog naroda. Kao što smo već apsolvirali, imamo tri zvanične zastave i samim time sve dok je tako sve ostalo je politika.
znas, kada je bijela zastava sa ljiljanima postala zvanicna zastava republike bosne i hercegovine, krajisnik (onaj sto je odlezao u zatvoru zbog ratnih zlocina) skupa sa ministrom za informacije (ne sjecam se imena vise), su izjavili na srpskoj televiziji da oni nemaju nista protiv zasteve sa ljiljanima jer su to ustvari srpski simboli. to je bilo 1992. godine. a ti, ako si putovao 1996. godine, recimo u litvaniju, morao si putovati sa pasosom koji je imao ljiljane na koricama. sve je to dio istorije nase domovine.
Fudo387

#81 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by Fudo387 »

sWeeT_Companion wrote:
5 0 5 wrote:
sWeeT_Companion wrote: Dakle, Njegoš iako je dijete itekako zna za ovakve podatke i vjerovatno ga itekako bole. Ali to ga ne spriječava da pruži sve od sebe kako bi pobjedio Litvaniju, Italiju. Međutim, već na osnovu ovoga, je sasvim iluzorno pričati koliko mu prija vidjeti ratnu zastavu.
opet. zastava nije ratna nego zastava republike bosne i hercegovine. jedna od istorijiskih zastava bih. ni manje ni vise.
Istorijska zastava Bošnjaka ok. Nikako naroda BiH. Bih nije jednonacionalna država. A zastave RBIH i ARBIH su zastave jednog naroda. Kao što smo već apsolvirali, imamo tri zvanične zastave i samim time sve dok je tako sve ostalo je politika.
Koje su to tri zvanicne?
Dozer

#82 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by Dozer »

sWeeT_Companion wrote:
5 0 5 wrote:
sWeeT_Companion wrote: Dakle, Njegoš iako je dijete itekako zna za ovakve podatke i vjerovatno ga itekako bole. Ali to ga ne spriječava da pruži sve od sebe kako bi pobjedio Litvaniju, Italiju. Međutim, već na osnovu ovoga, je sasvim iluzorno pričati koliko mu prija vidjeti ratnu zastavu.
opet. zastava nije ratna nego zastava republike bosne i hercegovine. jedna od istorijiskih zastava bih. ni manje ni vise.
Istorijska zastava Bošnjaka ok. Nikako naroda BiH. Bih nije jednonacionalna država. A zastave RBIH i ARBIH su zastave jednog naroda. Kao što smo već apsolvirali, imamo tri zvanične zastave i samim time sve dok je tako sve ostalo je politika.
Zapravo, BiH jeste jednonacionalna drzava, ali nije monoetnicka ;). To ti je po vazecem Ustavu BiH.
Drzavna reprezentacija se, takodjer, naziva i - Nacionalni tim. ;)
Ako BiH nije jednonacionalna, koju su naciju onda predstavljala ova djeca? Koje drzave? :D

Btw, zastava sa ljiljanima je u svoje vrijeme bila zastava drzave BiH. Kako je poznato, legalna i legitimna vlast medjunarodno priznate i suverene drzave Bosne i Hercegovine je bila u Sarajevu, dok su odmetnute teroristicke frakcije poput SDS-a i HDZ-a bile upravo to - antidrzavne teroristicke frakcije.

Ali, kako je vec i receno, zastava s ljiljanima pripada istoriji, i tamo treba i da ostane. Danasnja i zvanicna zastava BiH je :bih:
Last edited by Dozer on 18/08/2015 14:04, edited 1 time in total.
sWeeT_Companion

#83 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Fudo387 wrote:
Koje su to tri zvanicne?
Zastava države Bosne i Hercegovine.
Zastava Federacije BiH
Zastava Republike Srpske.
5 0 5

#84 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by 5 0 5 »

sWeeT_Companion wrote:
Fudo387 wrote:
Koje su to tri zvanicne?
Zastava Federacije BiH
i zastava brcko distrikta. :lol: :lol:
sWeeT_Companion

#85 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

5 0 5 wrote:
sWeeT_Companion wrote: Istorijska zastava Bošnjaka ok. Nikako naroda BiH. Bih nije jednonacionalna država. A zastave RBIH i ARBIH su zastave jednog naroda. Kao što smo već apsolvirali, imamo tri zvanične zastave i samim time sve dok je tako sve ostalo je politika.
znas, kada je bijela zastava sa ljiljanima postala zvanicna zastava republike bosne i hercegovine, krajisnik (onaj sto je odlezao u zatvoru zbog ratnih zlocina) skupa sa ministrom za informacije (ne sjecam se imena vise), su izjavili na srpskoj televiziji da oni nemaju nista protiv zasteve sa ljiljanima jer su to ustvari srpski simboli. to je bilo 1992. godine. a ti, ako si putovao 1996. godine, recimo u litvaniju, morao si putovati sa pasosom koji je imao ljiljane na koricama. sve je to dio istorije nase domovine.
Republike nema. BiH je država. Država tri naroda. Ne država dva naroda koji su se dičili pomenutom zastavom. Sam simbol ljiljana uopšte nije sporan. Ima ga na većini starih pravoslavnih crkava na Balkanu. I nemojmo se praviti naivni, kad to nismo. Zastavi Armije i zastavni Četničkog pokreta nije mjesto na stadionu.
Fudo387

#86 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by Fudo387 »

sWeeT_Companion wrote:
Fudo387 wrote:
Koje su to tri zvanicne?
Zastava Federacije BiH
Ja te dvije zadnje nikad nisam vidio na tribinama medju navijacima BiH.
Dozer

#87 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by Dozer »

Od kojih je, zapravo, samo jedna zvanicna izvan BiH - ona BiH. Ostale su lokalnog karaktera, i nista bitnije od zastave bilo kojeg sportskog kluba ili kantona ;)
Last edited by Dozer on 18/08/2015 14:08, edited 1 time in total.
sumirprimus

#88 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by sumirprimus »

dječak sa šibicama wrote:
sumirprimus wrote:ma zvali ga ne zvali,sigurno je da se raditi na tome da sve sto valja pridobiju i srbija i hrvatska,pitanje je sta ce bosna uradit da zadrzi ovu djecu u svom dresu?
prazna ne puca..vjecno... :D
Hrvatska nema koga zvati jer nijedan igrac nije Hrvat.

Srbija eventualno moze, ali imaju i oni i svojih talenata na bacanje. Jednako kao i Hrvatska.

Srbija i Hrvatska imaju ovih kadetskih i juniorskih kosarkaskih medalja jedno 40 komada, zajedno. Hocu reci, talenata na ovim prostorima nikada ne nedostaje, pitanje je samo zasto tako malo njih uspije u seniorskoj kosarci. Malo u poredjenju sa brojem talenata.

To je posebna tema, savezi korumpirani, treneri neznalice, klubovi propadaju, opstaju samo privatni klubovi poput Cedevite ili Crvene Zvezde koju finacira politika odnosno Vucic, propali su jedan Zadar, Split, i Partizan tone. Oni postoje, ali rezultati sve slabiji, plata za igrace nema, Cibona je vec par godina na rubu bankrota. A talenata na bacanje, zato dodju gospoda iz Reala i Barcelone i odvedu sve sto valja. Danas u mladjim pogonima ova dva kluba igra brat bratu 10 ili 15 djecaka sa ovih podrucja.
nisam mislio striktno samo na ovu selekciju djecaka.inace na sve selekcije...
5 0 5

#89 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by 5 0 5 »

sWeeT_Companion wrote: Republike nema. BiH je država. Država tri naroda. Ne država dva naroda koji su se dičili pomenutom zastavom. Sam simbol ljiljana uopšte nije sporan. Ima ga na većini starih pravoslavnih crkava na Balkanu. I nemojmo se praviti naivni, kad to nismo. Zastavi Armije i zastavni Četničkog pokreta nije mjesto na stadionu.
vidi, da se ja pitam, ponio bih i zastavu socijalisticke republike bosne i hercegovine. a ako se sjecas, prije par godina se mogao vdijeti tu i tamo transparent iz banjaluke na utakmicama reprezentacije bih. kada bi narod bio normalan u ovoj drzavi a ne ksenofobicni fasisti, gradili bi drzavu na pozitivnim primjerima iz proslosti a i na ovakvim uspijesima poslijeratne generacije. zasto ne bi bile i entitetske zastave na utakmicama? zar se ne moze skupiti autobus srba iz rs da dodju u glavni grad na proslavu sampionske titule?

ono sto je meni smetalo su turske zastave, koje su bile dio folklora do prije par godina. srecom, nema toga vise. turci su stranci. nemaju nikakve veze sa nama. a usput, sjedili su ko popisani za vrijeme utakmice dok je reprezentacije srbije skandirala bosna bosna. ali, srbi iz srbije nisu optereceni stvarima s kojima jesu bosanci. bosanci svih boja.
Challenger__

#90 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by Challenger__ »

5 0 5 wrote:...dok je reprezentacije srbije skandirala bosna bosna.
I Crne Gore. :arrow: Posebno hvala košarkašima Srbije i Crne Gore
detroit-mercy

#91 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by detroit-mercy »

Dozer wrote:Stavljam ovo u politiku, jer se toga i tice. Nazalost.

Prvo - SVAKA ČAST DJECO na odličnim igrama i na osvojenim medaljama!

Drugo - SVAKA ČAST DJECO što ste NORMALNI, što niste podlegli imbecilizmu i idiotlucima koji vladaju u ovoj zemlji!

Sinoc, stojeci u masi i gledajuci one djecake od 15-16, jednostavno mi je malo falilo da zaplacem. Bukvalno...
Pogotovo kada su poceli izlaziti na balkon, prozvani, jedan po jedan, vidno uzbudjeni i zbunjeni, ali i odusevljeni masom ispod njih koja im je skandirala iz sveg glasa.
Dodatno sam se najezio kada je prozvan mali Sikiraš, s Pala (velikim slovima: S PALA!), a ispod njega se prolomile onolike ovacije. Gledao sam lica ljudi oko sebe, a na njima se zaista moglo vidjeti da urlaju bez ikakve zadrske, da zaista podrzavaju momka, da tu jednostavno nije postojala ni mrvica negativne energije ili bilo kakve mrznje, netrpeljivosti ili bilo cega drugog vezanog za imbecilnost zvanu "nacionalizam".

Nebitno je bilo sto je mali s Pala, sto je Srbin. I ne samo on, nego i mali Lazo, ali i svi ostali. Sarajevo, ali i ne samo Sarajevo jer je tamo bilo ljudi sa svih strana, iz Tesnja, iz Zenice, iz Bihaca, itd., sinoc je pokazalo da u ovoj zemlji, ipak, ima nade.
Ima nade da ove nazadne politike polako krenu svojim putem u 3 pm, gdje i pripadaju, i odakle nikada nisu ni trebale izlaziti.

Djeco, HVALA VAM sto se idiotima u liku i prikazu SDA, SNSD, HDZ, SDS i svima ostalima koji jasu na tim sinama, sinoc UDARILI BESPOVRATNU SAMARCINU! Sto ste im pokazali da nisu i ne mogu uspjeti u svojim nakanama, i da nikada nece.

A doticnima iz spomenutih oligarhijskih "ustanova" ovom prilllikom se zelim sjetiti blize i dalje familije, naravno u najnegativnijem mogucem smislu i kontekstu, i poruciti - odjebite konacno i pustite ljude u ovoj zemlji da disu i zive kako i zasluzujemo, a svoje nazadne i nakaradne ideje, ukljucujuci i sve pare koje ste do sada pokrali, nosite sa sobom u 3 lijepe pi*ke materine!
Poserem ti se u po teme, jer si je i postavio da bi pocelo prepucavanje i proseravanje i tu si jos udrobio malo svoje patetike.. Momcima svaka cast, oni su samo radili ono sto su izabrali da rade u zivotu.
GeeTnT

#92 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by GeeTnT »

Dozer wrote:@Dustabanlija
Pa zar i to nije jos jedan od dokaza kako svi oni (politicari s 3 "zavadjene" strane) pusu u istu tikvu?
GeeTnT wrote:
Dozer wrote:Ne rise, ziv bio. I ne provaljuj se dalje :D

I
Sinoc na areodromu kada je Baho citao pripremljeni tekst o tome koliko druge reprezentacije imaju novca i podrsku, neko je doviknuo "SLUSAJ DINO" (Konakovic je bio tu).... bio je to lik koji je iz dijaspore.

Zasto to pominjem...pa zato sto samo pi.ke o tome pisu preko foruma, a niko da u oci gleda i skrese u facu..

Eto..toliko, jer ja se provaljujem, a ti eto se "boris"...
Ti postajes stravicno naporan. Usput, ja Dinu licno poznajem i nisam mu jednom svasta nesto u lice rekao. I njemu, a i jos ponekima. Dakle, jos jednom - ne seri vise, ziv bio.
Koliki apetit imas sumnjam da imam tu kolicinu...
detroit-mercy

#93 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by detroit-mercy »

_BataZiv_0809 wrote::thumbup: :bih:

Sad cekamo dijasporu da relativizira :D
I tebi se pokenjam u post :mrgreen:
detroit-mercy

#94 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by detroit-mercy »

Em2r wrote:
Fudo387 wrote:Tema je smece, oni klinci nicim nisu zasluzili da se preko njihovih ledja naprdjiva o polikiTi.
Katanac!

Tacno tako. Ja sam se sinoc osjecao ko govno zbog Njegosa. Djete pravo zdravo, trud zalaganje, rezultati, a oni nasi novinari, Baho smrdotina stara i svi generalno:

Vi'te ljudi srbina, vi'te sa Pala, vi'te, vi'te ovo se rijetko vidja, cudo nevidjeno, samo danas u vasem gradu.

Jadno djete ko da je cirkuska mecka.
Djeca su dokazala da se moze zajedno bez te price, ali kakvi, sad im treba nabit komplekse i stvorit probleme, kako ce im tek biti kad dodju u svoje carsije.
Je li bilo i ono obavezno pitanje novinara za koga navija :mrgreen: , evo i ovaj sto je postavio temu, u koju mu se poserem, je odmah poceo da podvlaci odakle je ko :skoljka: .
5 0 5

#95 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by 5 0 5 »

Challenger__ wrote: I Crne Gore. :arrow: Posebno hvala košarkašima Srbije i Crne Gore
da. i crne gore. sve su to klinci. i najbitnije, nemaju veze sa ratom. ali nema veze. otrovat cemo mi njih vec.
Challenger__

#96 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by Challenger__ »

5 0 5 wrote:
Challenger__ wrote: I Crne Gore. :arrow: Posebno hvala košarkašima Srbije i Crne Gore
da. i crne gore. sve su to klinci. i najbitnije, nemaju veze sa ratom. ali nema veze. otrovat cemo mi njih vec.
Ne,ne. Ti nećeš, ja neću. Tačka. A ovakvi kao Insomnija će dati sve od sebe da ih zatruju.
It_is_a_Leclerc

#97 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by It_is_a_Leclerc »

Pa jel dosta više ? Sa Pala, sa Pala, ko da je sa Madagaskara ?

De osvrnite se malo oko sebe..

Pa u rukomentoj reprezentaciji BIH najmanje Bošnjaka ima. Sve Banjalučani, Mostarci, Ljubušaci.
U fudbalskim selekcijama, pogotovo juniorskim, kadetskim i u21, najviše Srba i Hrvata.
Evo i u košarci ove godine... U svim kategorijama, najviše onih koji nisu Bošnjaci.

Prestanite uzimat ibret na posve normalnu pojavu. I činjenicu.

Pa rođeni su ljudi u BiH. Logično je da s protokom vremena osjećaju za koga treba da nastupe.
insomnia78

#98 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by insomnia78 »

capitalisme wrote:Uspjeh - pozdravljam.
Doček pravi mahalski, Baho zaposjeo mikrofon i ne pušta, a zamjerka kao i uvijek samo jedna - ratne zastave BIH, ljiljani.

Znate li koliko normalnih Srba odbijate kačenjem tih zastava? Uprkos tome, ja sam navijao za BIH.. ali da kvari sve, itekako kvari. Ja mogu da razumijem dijasporca koji bi najradije da se rat desi opet, koji ovdje dođe 10 dana a šta će biti poslije njega ne zanima, pa se okiti tim zastavama da nekome prkosi. Ali me brinu oni koji su tu svaki dan i sa kojima trebam živjeti...

Ali ono juče su bila djeca Sarajeva koja su mahala ratnim zastavama. Djeca koja su dočekivala reprezentaciju gdje su se rodili svi poslije rata. Zašto opet ići u prošlost?

Njegošu Sikirašu su pripadnici armije BIH pobili pola familije, što se vrlo lako može i provjeriti. Imao je pravo da bira hoće igrati za BIH ili Srbiju. U Srbiji bi isto sigurno igrao, a savez je milljama sređeniji. Da ne govorim šta bi dobio da je kod srba dogurao do seniora, i sami znate kakva je srpska košarka. Ali on je odabrao BIH i ja to poštujem.

Kontate li reakciju srpskog naroda u BIH kad vidi te ratne zastave? Kontate li da su mnogo nevinih Srba pobili baš oni koji su nosili te zastave?

Od dijasporca ne očekujem da to skonta, njihove postove ionako preskačem. Meni su bitni ovima sa kojima dijelim sadašnjost a bogami i budućnost. Nije to put naprijed.
Neces razbojniče!

I vi ostali cete dopustiti ovo relativiziranje?
Da se komsije ne naljute?
Dozer

#99 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by Dozer »

@GeeTnT

Jesi i ti zadrti dijasporas k'o i ovaj @detroitlija, pa jos i milostivi? :D
Meni se cini da ni jedan od vas nije u BiH pojeo ni kilu hljeba, al' ga zato mozete njatike u tonama :lol: :lol: :lol:
Mudroseri na kvadrat :roll:
Fudo387

#100 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by Fudo387 »

insomnia78 wrote:
capitalisme wrote:Uspjeh - pozdravljam.
Doček pravi mahalski, Baho zaposjeo mikrofon i ne pušta, a zamjerka kao i uvijek samo jedna - ratne zastave BIH, ljiljani.

Znate li koliko normalnih Srba odbijate kačenjem tih zastava? Uprkos tome, ja sam navijao za BIH.. ali da kvari sve, itekako kvari. Ja mogu da razumijem dijasporca koji bi najradije da se rat desi opet, koji ovdje dođe 10 dana a šta će biti poslije njega ne zanima, pa se okiti tim zastavama da nekome prkosi. Ali me brinu oni koji su tu svaki dan i sa kojima trebam živjeti...

Ali ono juče su bila djeca Sarajeva koja su mahala ratnim zastavama. Djeca koja su dočekivala reprezentaciju gdje su se rodili svi poslije rata. Zašto opet ići u prošlost?

Njegošu Sikirašu su pripadnici armije BIH pobili pola familije, što se vrlo lako može i provjeriti. Imao je pravo da bira hoće igrati za BIH ili Srbiju. U Srbiji bi isto sigurno igrao, a savez je milljama sređeniji. Da ne govorim šta bi dobio da je kod srba dogurao do seniora, i sami znate kakva je srpska košarka. Ali on je odabrao BIH i ja to poštujem.

Kontate li reakciju srpskog naroda u BIH kad vidi te ratne zastave? Kontate li da su mnogo nevinih Srba pobili baš oni koji su nosili te zastave?

Od dijasporca ne očekujem da to skonta, njihove postove ionako preskačem. Meni su bitni ovima sa kojima dijelim sadašnjost a bogami i budućnost. Nije to put naprijed.
Neces razbojniče!

I vi ostali cete dopustiti ovo relativiziranje?
Da se komsije ne naljute?
Nemoj bolan insomnia, dje ce ti dusa...zatrovaces djecu.
Rek'o direktor turisticke zajednice sa Krima, nemoj vise. :mrgreen: :lol:?? ?l
Locked