Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
sema911s

#76 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by sema911s »

Ned071 wrote:Izvini a po cemu si ti relevanran nekog prozvat supkom i govnetom?
Zato sto mogu,

Za mene Su ti ljudi pakasi, teski oblik pakasa Koji bi da se izdvoje iz copora I nesto glumi da je bolje prosao..,,
madner

#77 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by madner »

Pa to i jeste postena usporedba jer je isto KM.

Za 30 000 Ceed ili A3 sa 4-5 godina, sa dosta jacim motorom i opremom.
NediM17

#78 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by NediM17 »

sema911s wrote:
Zato sto mogu,

Za mene Su ti ljudi pakasi, teski oblik pakasa Koji bi da se izdvoje iz copora I nesto glumi da je bolje prosao..,,
Evo ga, Sema je slika i prilika prosjecnog vozaca polovnog premiuma. Samo obratite paznju na pismenost, i to se ne provlaci kroz jedan nego kroz stotine postova, da ne zalazimo dublje u detalje.
sema911s

#79 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by sema911s »

NediM17 wrote:
sema911s wrote:
Zato sto mogu,

Evo ga, Sema je slika i prilika prosjecnog vozaca polovnog premiuma. Samo obratite paznju na pismenost, i to se ne provlaci kroz jedan nego kroz stotine postova, da ne zalazimo dublje u detalje.
Volim I ja tebe nedime,.., ti vozi Sta hoces ja cu Sta hocu, ti imaj misljenje kako god zelis al istina boli,., meni se hebe da vozis I juga ako je tebi dobar,..,

A za pravopis uzivaj u mojim greskaa,., mnoge stvari bole,., zavist je cudoo,.,

Zalazi dublje u detalje,istrazuj,... Kada nemas pametnijeg poslaaa
Bakir1

#80 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by Bakir1 »

@madner i u najboljem slucaju razlika je 120+ hiljada kilometara....
turbina? dpf? tandem pumpa? dizne? kome se zaliti upravi vodovoda? nasuprot 7 godina prst u uho, trosak tri stoje servisa i zivio prijatno, mada za 16v tdi ni u garazi nije ispod 250 KM servis isti takav...
Last edited by Bakir1 on 17/08/2015 12:08, edited 1 time in total.
Sarajevski-Seljak

#81 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by Sarajevski-Seljak »

@Sema

Tebi su supci svi sto voze Renola, Pezoa, Citroena, Kiu, Hyundaia itd. ?

A nisu supci ako voze BMW, Audi, Mercedes ?

Tobe jarabi...
Nabucco

#82 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by Nabucco »

Bakir1 wrote:@madner i u najboljem slucaju razlika je 120+ hiljada kilometara....
turbina? dpf? tandem pumpa? dizne? kome se zaliti upravi vodovoda? nasuprot 7 godina prst u uho, trosak tri stoje servisa i zivio prijatno, mada za 16v tdi ni u garazi nije ispod 250 KM servis isti takav...

Evo covjek gore nabroja da je zamjenio pola Insginie u 3 godine :D . Govorimo o Insigniji, koja se gura da bude premium :roll: (pod ovo premium mislim na ovaj bosansku premium klasu gdje se gleda samo dužina, velicinaa gepeka i da ima 4 vrata i da je skupo :D )
condy

#83 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by condy »

530i wrote:
condy wrote:Kad prođeš bavarskom oko Minhena do Ninberga, svako drugo vozilo je Audi.
Ne znam kad si ti prolazio, ali u onih par navrata kada sam ja išao najviše je bilo mercedesa i bmw-ova. S tim da su porsche i bmw najviše jurili. Audija rekao bih prosječan broj, koliko i passata i golfova...
Prolazim svake godine. Sad sam bio u maju, najviše onih Audija A3 sa elektronskim motorom. Zaboravi tačan naziv serije, sad im je to u trendu. Pored audija a3, ima dosta bmw 1. Ja nikad više nisam vidio Audija, i na cesti i na odmaralištima, svaki drugi audi i većinom a3 a ako nije a3 onda neki audi karavan. Na cesti im ima više karavana nego sedan izvedbi.
sema911s

#84 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by sema911s »

Sarajevski-Seljak wrote:@Sema

Tebi su supci svi sto voze Renola, Pezoa, Citroena, Kiu, Hyundaia itd. ?

A nisu supci ako voze BMW, Audi, Mercedes ?

Tobe jarabi...
Dodaj da Su supci svi Koji voze dizele, male motorice, vag polo, mpv. Mali Suv, svi seati, skode osim superba karavana, BMW x1, x3, merc a i b. Svi avudiji osim rs,.,

A dobri ljudovi Su Fuji hevy,,Matsuda, manufacture po garazama, merc,
NediM17

#85 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by NediM17 »

sema911s wrote:Volim I ja tebe nedime,.., ti vozi Sta hoces ja cu Sta hocu, ti imaj misljenje kako god zelis al istina boli,., meni se hebe da vozis I juga ako je tebi dobar,..,

Kako me volis kada me nazivas supkom?

Neko ko je imao novaca da kupi novu Kiu ili Suzukija imao je i za polovan premium, i da sam htio kupio bih ga, a nisam, prema tome nema mene sta da "boli" i nemam kome da zavidim.

Niti zalazim u detalje tvojih postova niti mi se istrazuje, niti imam vremena da se bavim tobom u zivotu, ali onako sto mi jedno vec godinu - dvije dana upada u oci, jesi li ti napisao neki post- necitljiv je, ili receno na drugi nacin, nepismen si do bola.
Bakir1

#86 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by Bakir1 »

@nabucco
da vlasnici novih mercedesa nisu preponosni kao sto jesu i da se po forumima razglaba o "garanciji" gdje bi bio toj prici kraj.
evo kao neko ko se brine o odrzavanju pasata iz 2012 kupljenog novog, mogu reci sem cinjenice da se na autu dize lak iz neobjasnjivih razloga, dva updejta dsg-a, neobjasnivog podrhtavanja sjedista preko 200, nema nista vrijedno spomena kao problem sa autom u garanciji.
vjerovatno se tada za te pare mogao kupiti trogodisnji mercedes vece klase koji bi sada imao 6 godina i barem 250.000 km nasuprot pasata koji ima 3 godine i 105.000 km.
osnovna stvar je kada sa problemom i autom u garanciji odes u servis potpuno rasterecen ili sa audijem iz 2011 kojem su crkle dizne i pumpa visokog pritiska i koji ima urednu servisnu istoriju i nepunih 180.000 km molis ovlastenog za kulanz u popravci i skinu te ko slinu ;-)
condy

#87 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by condy »

NediM17 wrote:
sema911s wrote:
Zato sto mogu,

Evo ga, Sema je slika i prilika prosjecnog vozaca polovnog premiuma.
Šta znači prosječan vozač polovnog premijuma :?

To ni @madner ne bi odgonetnuo.

Pa i tvoje je auto polovno...ispade da je bolje i od polovnog mercedesa iz 2013. godine :lol:
Sarajevski-Seljak

#88 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by Sarajevski-Seljak »

.
ado-šampion

#89 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by ado-šampion »

Ako si samac ili par bez djece, i ako nemas puno dugih relacija 500-1000 km onda Audi. U suprotnom Insignija.

Po meni, Insignija je nepremium auto srednje klase koje, kad se posmatra kao takvo, tesko mu je naci neku izrazenu manu. Udobna, stabilna, sigurna, dobra sjedala, dobra ergonomija (ako izuzmemo milion tipki na konzoli :-) ), dobri stedljivi dizel motori, dobro izadjena ... Sad, ja to auto nisam posjedovao, da ne ulazim previse u kvalitet i pouzdanost, probao sam jednu (dizel 130 KS, 2009, 150 presla, karavan), i nista ne pucketa, ne krcka, vrata se lijepo zatvaraju, po meni dobro izradjeno auto, standardno svapski. :D Ako bi trazili mane, onda s obzirom na velicinu auta, konfiguraciju (FWD i poprecan motor) i klasu kojoj pripada, auto se ne razbacuje prostorom, blago receno, pogotovo na zadnjoj klupi. Ako se moze uvrstiti u mane, Insignija je model na zalasku, vec je stara 7 godina. Insignija je jednom recenicom auto koje ima pomalo svega, ali ni po cemu ne odskace posebno.

Audi, ne znam aktuelni A3, bolje s tom Insignijom porediti generacijski A3, tj. prethodni model... Ako poredimo taj, Audi ima puno bolje dizajniranu i kvalitetnije uradjenu unutrasnjost, dosta je kruci, okretniji, agilniji. Mana je sto nije bas prostran i malo je naporan na dugim relacijama, posebno za onoga ko sjedi na zadnjoj klupi. :D Previse je krut, sto bi rekli Hercegovci. :-) Ko uziva za volanom, Audi je sigurno bolji izbor. Insignija je onako mrtva, hladna, barem meni.

Sto se tice dvojbe, novo vs polovno, ja sam u prilici da imam tu dvojbu, ako cemo realno novo ima jednu jedinu prednost a to je sto je novo. Ko hoce novo auto za prevoz od A do B, ispodprosjecno, to je to. Dao si pare i imas prevoz od A do B nekih X godina, zagarantnovano da neces imati troskova. Ali nije zagarantnovano da neces gubiti zivce. :-) S druge strane, polovno mozes traziti bukvalno da ispunjava zelje, mozes ga odrzavati gdje hoces (i izbjeci skupi ovlasteni servis). Ja ne raspolazem tolikom iznosom za auto (raspolazem s nesto manjim) ali od 25-30 hiljada pored A4, BMWa 3 i slicno ne bih ni razmislio o Kiji Ceed, onako iskreno. Naravno 2.0 TDI ili 318d. V6 je nesto sasvim drugo sto se tice odrzavanja. Ono sto skrsis na ovlasteni servis kroz neki period od 5 godina moze te pokriti za eventualne kvarove na polovnom autu. Kojih ne znaci da ce uopste biti. Vani je situacija bitno drugacija jer je odrzavanje Audija, BMWa i slicnih premiuma i kod avlijanera skupo.
Bakir1

#90 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by Bakir1 »

glupo je sto je uvucena u pricu kija, hajmo malo prosiriti vidike, nova skoda superb (najnovija) ili audi a6 star 3 godine, recimo 2,0 tdi dsg vs 3,0 tdi 4x4? nova octavija ili polovan pasat? nova jedinica ili polovna trojka? sa prezirom se ufatilo koreje i rumuna, evo mozgalice.
jel bolji auto bio nov seat exeo ili polovan audi a4?
sema911s

#91 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by sema911s »

Nego za postavljaca teme sto dizeli,.., insignija Sa 2.0t motorom je malo skuplja od dizle,.. A opelovi. Benzinci Su superr
sema911s

#92 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by sema911s »

NediM17 wrote:
sema911s wrote:Volim I ja tebe nedime,.., ti vozi Sta hoces ja cu Sta hocu, ti imaj misljenje kako god zelis al istina boli,., meni se hebe da vozis I juga ako je tebi dobar,..,

Kako me volis kada me nazivas supkom?

Neko ko je imao novaca da kupi novu Kiu ili Suzukija imao je i za polovan premium, i da sam htio kupio bih ga, a nisam, prema tome nema mene sta da "boli" i nemam kome da zavidim.

Niti zalazim u detalje tvojih postova niti mi se istrazuje, niti imam vremena da se bavim tobom u zivotu, ali onako sto mi jedno vec godinu - dvije dana upada u oci, jesi li ti napisao neki post- necitljiv je, ili receno na drugi nacin, nepismen si do bola.
To supak moze nekada bit dobro a nekada lose

za grmaticke greske jbga zivim predugo van bosne pa mnoge padeze Sam zaboravio

A volim ja tebee
lavic

#93 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by lavic »

Bakir1 wrote:glupo je sto je uvucena u pricu kija, hajmo malo prosiriti vidike, nova skoda superb (najnovija) ili audi a6 star 3 godine, recimo 2,0 tdi dsg vs 3,0 tdi 4x4? nova octavija ili polovan pasat? nova jedinica ili polovna trojka? sa prezirom se ufatilo koreje i rumuna, evo mozgalice.
Ja cu se osvrnuti samo na ovaj dio mozgalice vezan za bmw, po meni je razlika u cijeni toliko mala ako se porede isti motori da prakticno dilema ne postoji, jer razlika u cijeni kad su novi je oko 10-15%, jedino mozemo reci 116D nov ili 330d 1-2 godine star?
Bakir1

#94 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by Bakir1 »

neka to bude parametar na koji ce neko odgovoriti ;-)
bmw nije nesto o cemu previse znam
Nabucco

#95 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by Nabucco »

Bakir1 wrote:@nabucco
da vlasnici novih mercedesa nisu preponosni kao sto jesu i da se po forumima razglaba o "garanciji" gdje bi bio toj prici kraj.
evo kao neko ko se brine o odrzavanju pasata iz 2012 kupljenog novog, mogu reci sem cinjenice da se na autu dize lak iz neobjasnjivih razloga, dva updejta dsg-a, neobjasnivog podrhtavanja sjedista preko 200, nema nista vrijedno spomena kao problem sa autom u garanciji.
vjerovatno se tada za te pare mogao kupiti trogodisnji mercedes vece klase koji bi sada imao 6 godina i barem 250.000 km nasuprot pasata koji ima 3 godine i 105.000 km.
osnovna stvar je kada sa problemom i autom u garanciji odes u servis potpuno rasterecen ili sa audijem iz 2011 kojem su crkle dizne i pumpa visokog pritiska i koji ima urednu servisnu istoriju i nepunih 180.000 km molis ovlastenog za kulanz u popravci i skinu te ko slinu ;-)

Dobro, ali da pokusamo govoriti o odnosu novo/polovno iste klase. Znaci hvala Bogu sad na tržištu ima mnogo auta, pa je tako moguce kupiti polovno auto staro 2-3 sa 150 hilajda na satu za nekih 60-70% vrijednosti novog auta, a da se taj model auta i dalje regularno prodaje u salonima kao novo auto. Znaci primjer, Audi A3 nov 50 hiljada godiste 2015, polovan A3 35 hiljada KM (znaci govorimo o autima isti model, isti motor, ista oprema), ušteda od 15000KM nije mala,tesko da ce popravke ukljucujuci i redovne servise u roku 5 godina preci iznos 15000KM ( vala možeš komotno novi motor i mjenjac staviti). I ovu kupovinu ja opravdavam.

Također opravdavam i ovaj slucaj:
Recimo, Dobiješ takav posao da moraš ici svaki mjesec jednom u Njemačku. znaci 2000km mjesecno, samo za to jedno putovanje, x12 mjeseci = 24000km godišnje ( samo za mjesecni odlazak u njemačku), kad se doda tu još ovda po lokalnom, Bude nekih 35-40 000km godišnje. I sad imaš 20 000KM i hoces da kupiš auto da možeš to odraditi. Šta ces uzeti ? Audi A4 iz 2008-9 2.0TDI sa 170KS ili Peugeot 208 1.2VTI ili Hyundai i20 1.2 također ili Fiat Pandu 1.2 ( gledo sam cijene novih auta po piku, i nakod 3-4 prelistane stranice jedino ova 3 auta spadaju u ovu skupinu do 20 000KM ). Naravno da ces morati uzeti polovan A4 jer ti ovi novi sto mozes kupiti do 20 000KM ne ispunajvaju ama baš niti jedan uslov za 40 000km godišnje ( ne govorim mehaničke prirode, bez problema ce svaki poderati tih 40k kodišnje, al' gdje je tu ugođaj, sigurnost, brzina, potrošnja ?

Ali nikako ne opravdavam ovo:
Voziš se prvenstveno po gradu, vikendom izlet ne duzi od 100km u jednom smjeru , jednom godišnje odlazak na more ne preko 1000km udaljenosti.Porodica ti ima 3 ili 4 člana. Imaš 35 000KM na racunu. Sad biraš. Hoces uzeti novog Golfa 7, Seat Leon , Pežo 308, Renault Megane ili Polovnu A6cu 3.0 TDI staru 7-8 godina , Polovnu e60ku istog godišta kao i audi.Ja smatram da je svako buala ko kupi ovu A6cu ili e60ku, jer mu ne treba, i ta kupovina je stvar kurchenja i kompleksa ( šta ce reci komšija, čiji je veći)

Poenta: Ako imaš neograničen budžet, kupi novo auto koje ti treba za stvarne potrebe, a ne radi kurchenja. Ako imaš ograničen budžet a treba (naglašavam treba) ti auto iz visoke klaze i nemaš para da kupiš nov, kupi polovan. Ali nikako ne kupovati polovno auto koje ti ne treba, a da za te pare možeš kupiti novo auto koje ce zadovoljiti sve vaše potrebe!
gtc

#96 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by gtc »

condy wrote:
530i wrote:
condy wrote:Kad prođeš bavarskom oko Minhena do Ninberga, svako drugo vozilo je Audi.
Ne znam kad si ti prolazio, ali u onih par navrata kada sam ja išao najviše je bilo mercedesa i bmw-ova. S tim da su porsche i bmw najviše jurili. Audija rekao bih prosječan broj, koliko i passata i golfova...
Prolazim svake godine. Sad sam bio u maju, najviše onih Audija A3 sa elektronskim motorom. Zaboravi tačan naziv serije, sad im je to u trendu. Pored audija a3, ima dosta bmw 1. Ja nikad više nisam vidio Audija, i na cesti i na odmaralištima, svaki drugi audi i većinom a3 a ako nije a3 onda neki audi karavan. Na cesti im ima više karavana nego sedan izvedbi.
E pa otidji malo do Stuttgarta kada si vec tu, pa pokusaj naci tako nesto. Upravo sto 530i govori... no1. Mercedes, zatim BMW i onda jos veliki broj Porschea. Kad gledas sve to imas osjecaj da barem 1/3 od svih ukupnih vozila u toj regiji pokrivaju upravo oni, ali to je i logicno s obzirom da se proizvode tu i Njemci kao lokal-patriote kupuju upravo njih. Vjerujem da je u drugim regijama situacija drugacija.

Sto se diskusije novo-polovno tice, samo cu vam jedno reci. Kada su Henryja Forda pitali koji je najbolji auto i ocekivali da im kaze kako je to neki Ford, svi su ostali u cudu kada im je ovaj odgovorio: "Nov auto je najbolji".
Svako kupuje u skladu sa svojim mogucnostima i zeljama, tako da ostavite se te teme- covjek je pitao Insignia ili A3. ;-)
madner

#97 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by madner »

Bakir1 wrote:@madner i u najboljem slucaju razlika je 120+ hiljada kilometara....
Najbolji slucaj je 80, najgori 160 hiljada kilometara.

Treba biti peh da te to sve potrefi, za 4 godine ces tog Audija prodati za 16-20, a Kia je tada 12 do 15. Za tu razliku mozes ponesto i popraviti. Ako imas peh, te popravke ce te vise kostati, ako imas srece nece. :D
Garancija kod Kia je mac sa dvije ostrice, jer moras bas sve kod njih raditi, nabere se tu fina suma.

Da se razumijemo, ja na volim Audi i izbjegavam VW :D
madner

#98 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by madner »

Bakir1 wrote:glupo je sto je uvucena u pricu kija, hajmo malo prosiriti vidike, nova skoda superb (najnovija) ili audi a6 star 3 godine, recimo 2,0 tdi dsg vs 3,0 tdi 4x4? nova octavija ili polovan pasat? nova jedinica ili polovna trojka? sa prezirom se ufatilo koreje i rumuna, evo mozgalice.
Ja glasam za polovno, no stvarno sam imao srece sa istim. Doduse neko bi rekao da ih se nisam na vrijeme rjesio, no sto je polovnih auta bilo u familiji su do 300 000 bili skroz ok.
Bakir1

#99 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by Bakir1 »

licne preferencije ja nikada necu osporavati i ne bih, nabuco je jednu dobru poentu izvukao iz cijele price i apsolutno se slazem sa istom, meni je kriterij ako govorimo o autu broj 1 mlado pouzdano sa sto manje kilometara i sto novije, auta broj 2,3,12 ja sta kupujem i otpadi odbijaju, ali velika je istina da su auta od 2010 pa na ovamo postala kao rucni kineski satovi, dok radi radi, kada prestane raditi ne isplati se praviti, barem na zapadu, zatim se kod nas radi niskog zivotnog standarda krpe i mogu se skrpiti.
ovo je off isprovociran negdje tamo recenicom muda za polovnu limuzinu ;-)
madner

#100 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by madner »

Pa nizi standard = manja satnica = isplati se popravka.

I tacno je da te moze zapasti samo takvo smece i kao novo.
Post Reply