Zato sto mogu,Ned071 wrote:Izvini a po cemu si ti relevanran nekog prozvat supkom i govnetom?
Za mene Su ti ljudi pakasi, teski oblik pakasa Koji bi da se izdvoje iz copora I nesto glumi da je bolje prosao..,,
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Zato sto mogu,Ned071 wrote:Izvini a po cemu si ti relevanran nekog prozvat supkom i govnetom?
Evo ga, Sema je slika i prilika prosjecnog vozaca polovnog premiuma. Samo obratite paznju na pismenost, i to se ne provlaci kroz jedan nego kroz stotine postova, da ne zalazimo dublje u detalje.sema911s wrote:Zato sto mogu,Ned071 wrote:Izvini a po cemu si ti relevanran nekog prozvat supkom i govnetom?
Za mene Su ti ljudi pakasi, teski oblik pakasa Koji bi da se izdvoje iz copora I nesto glumi da je bolje prosao..,,
Volim I ja tebe nedime,.., ti vozi Sta hoces ja cu Sta hocu, ti imaj misljenje kako god zelis al istina boli,., meni se hebe da vozis I juga ako je tebi dobar,..,NediM17 wrote:Evo ga, Sema je slika i prilika prosjecnog vozaca polovnog premiuma. Samo obratite paznju na pismenost, i to se ne provlaci kroz jedan nego kroz stotine postova, da ne zalazimo dublje u detalje.sema911s wrote:Zato sto mogu,Ned071 wrote:Izvini a po cemu si ti relevanran nekog prozvat supkom i govnetom?
Bakir1 wrote:@madner i u najboljem slucaju razlika je 120+ hiljada kilometara....
turbina? dpf? tandem pumpa? dizne? kome se zaliti upravi vodovoda? nasuprot 7 godina prst u uho, trosak tri stoje servisa i zivio prijatno, mada za 16v tdi ni u garazi nije ispod 250 KM servis isti takav...
Prolazim svake godine. Sad sam bio u maju, najviše onih Audija A3 sa elektronskim motorom. Zaboravi tačan naziv serije, sad im je to u trendu. Pored audija a3, ima dosta bmw 1. Ja nikad više nisam vidio Audija, i na cesti i na odmaralištima, svaki drugi audi i većinom a3 a ako nije a3 onda neki audi karavan. Na cesti im ima više karavana nego sedan izvedbi.530i wrote:Ne znam kad si ti prolazio, ali u onih par navrata kada sam ja išao najviše je bilo mercedesa i bmw-ova. S tim da su porsche i bmw najviše jurili. Audija rekao bih prosječan broj, koliko i passata i golfova...condy wrote:Kad prođeš bavarskom oko Minhena do Ninberga, svako drugo vozilo je Audi.
Dodaj da Su supci svi Koji voze dizele, male motorice, vag polo, mpv. Mali Suv, svi seati, skode osim superba karavana, BMW x1, x3, merc a i b. Svi avudiji osim rs,.,Sarajevski-Seljak wrote:@Sema
Tebi su supci svi sto voze Renola, Pezoa, Citroena, Kiu, Hyundaia itd. ?
A nisu supci ako voze BMW, Audi, Mercedes ?
Tobe jarabi...
Kako me volis kada me nazivas supkom?sema911s wrote:Volim I ja tebe nedime,.., ti vozi Sta hoces ja cu Sta hocu, ti imaj misljenje kako god zelis al istina boli,., meni se hebe da vozis I juga ako je tebi dobar,..,
A za pravopis uzivaj u mojim greskaa,., mnoge stvari bole,., zavist je cudoo,.,
Zalazi dublje u detalje,istrazuj,... Kada nemas pametnijeg poslaaa
Šta znači prosječan vozač polovnog premijumaNediM17 wrote:Evo ga, Sema je slika i prilika prosjecnog vozaca polovnog premiuma.sema911s wrote:Zato sto mogu,Ned071 wrote:Izvini a po cemu si ti relevanran nekog prozvat supkom i govnetom?
To supak moze nekada bit dobro a nekada loseNediM17 wrote:Kako me volis kada me nazivas supkom?sema911s wrote:Volim I ja tebe nedime,.., ti vozi Sta hoces ja cu Sta hocu, ti imaj misljenje kako god zelis al istina boli,., meni se hebe da vozis I juga ako je tebi dobar,..,
A za pravopis uzivaj u mojim greskaa,., mnoge stvari bole,., zavist je cudoo,.,
Zalazi dublje u detalje,istrazuj,... Kada nemas pametnijeg poslaaa
Neko ko je imao novaca da kupi novu Kiu ili Suzukija imao je i za polovan premium, i da sam htio kupio bih ga, a nisam, prema tome nema mene sta da "boli" i nemam kome da zavidim.
Niti zalazim u detalje tvojih postova niti mi se istrazuje, niti imam vremena da se bavim tobom u zivotu, ali onako sto mi jedno vec godinu - dvije dana upada u oci, jesi li ti napisao neki post- necitljiv je, ili receno na drugi nacin, nepismen si do bola.
Ja cu se osvrnuti samo na ovaj dio mozgalice vezan za bmw, po meni je razlika u cijeni toliko mala ako se porede isti motori da prakticno dilema ne postoji, jer razlika u cijeni kad su novi je oko 10-15%, jedino mozemo reci 116D nov ili 330d 1-2 godine star?Bakir1 wrote:glupo je sto je uvucena u pricu kija, hajmo malo prosiriti vidike, nova skoda superb (najnovija) ili audi a6 star 3 godine, recimo 2,0 tdi dsg vs 3,0 tdi 4x4? nova octavija ili polovan pasat? nova jedinica ili polovna trojka? sa prezirom se ufatilo koreje i rumuna, evo mozgalice.
jel bolji auto bio nov seat exeo ili polovan audi a4?
Bakir1 wrote:@nabucco
da vlasnici novih mercedesa nisu preponosni kao sto jesu i da se po forumima razglaba o "garanciji" gdje bi bio toj prici kraj.
evo kao neko ko se brine o odrzavanju pasata iz 2012 kupljenog novog, mogu reci sem cinjenice da se na autu dize lak iz neobjasnjivih razloga, dva updejta dsg-a, neobjasnivog podrhtavanja sjedista preko 200, nema nista vrijedno spomena kao problem sa autom u garanciji.
vjerovatno se tada za te pare mogao kupiti trogodisnji mercedes vece klase koji bi sada imao 6 godina i barem 250.000 km nasuprot pasata koji ima 3 godine i 105.000 km.
osnovna stvar je kada sa problemom i autom u garanciji odes u servis potpuno rasterecen ili sa audijem iz 2011 kojem su crkle dizne i pumpa visokog pritiska i koji ima urednu servisnu istoriju i nepunih 180.000 km molis ovlastenog za kulanz u popravci i skinu te ko slinu
E pa otidji malo do Stuttgarta kada si vec tu, pa pokusaj naci tako nesto. Upravo sto 530i govori... no1. Mercedes, zatim BMW i onda jos veliki broj Porschea. Kad gledas sve to imas osjecaj da barem 1/3 od svih ukupnih vozila u toj regiji pokrivaju upravo oni, ali to je i logicno s obzirom da se proizvode tu i Njemci kao lokal-patriote kupuju upravo njih. Vjerujem da je u drugim regijama situacija drugacija.condy wrote:Prolazim svake godine. Sad sam bio u maju, najviše onih Audija A3 sa elektronskim motorom. Zaboravi tačan naziv serije, sad im je to u trendu. Pored audija a3, ima dosta bmw 1. Ja nikad više nisam vidio Audija, i na cesti i na odmaralištima, svaki drugi audi i većinom a3 a ako nije a3 onda neki audi karavan. Na cesti im ima više karavana nego sedan izvedbi.530i wrote:Ne znam kad si ti prolazio, ali u onih par navrata kada sam ja išao najviše je bilo mercedesa i bmw-ova. S tim da su porsche i bmw najviše jurili. Audija rekao bih prosječan broj, koliko i passata i golfova...condy wrote:Kad prođeš bavarskom oko Minhena do Ninberga, svako drugo vozilo je Audi.
Najbolji slucaj je 80, najgori 160 hiljada kilometara.Bakir1 wrote:@madner i u najboljem slucaju razlika je 120+ hiljada kilometara....
turbina? dpf? tandem pumpa? dizne? kome se zaliti upravi vodovoda? nasuprot 7 godina prst u uho, trosak tri stoje servisa i zivio prijatno, mada za 16v tdi ni u garazi nije ispod 250 KM servis isti takav...
Ja glasam za polovno, no stvarno sam imao srece sa istim. Doduse neko bi rekao da ih se nisam na vrijeme rjesio, no sto je polovnih auta bilo u familiji su do 300 000 bili skroz ok.Bakir1 wrote:glupo je sto je uvucena u pricu kija, hajmo malo prosiriti vidike, nova skoda superb (najnovija) ili audi a6 star 3 godine, recimo 2,0 tdi dsg vs 3,0 tdi 4x4? nova octavija ili polovan pasat? nova jedinica ili polovna trojka? sa prezirom se ufatilo koreje i rumuna, evo mozgalice.
jel bolji auto bio nov seat exeo ili polovan audi a4?