Problemi s svekrvom

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Matzan

#76 Re: Problemi s svekrvom

Post by Matzan »

Jadan tvoj muž. :cry:
sadie_forever

#77 Re: Problemi s svekrvom

Post by sadie_forever »

bumerangss wrote:
sadie_forever wrote:Nedvno sam se udala i trenutno zivimo s njegovom mamom koja je inace udovica i ima 3 djece,a moj muz je najmladji.Ne stvara neke probleme ali mi se cini da je ljubomorna,smeta joj kad se odbvojimo u posebnu sobu,ono kao smeta nam.Isto zeli da ima uvid u svaki dio naseg zivota,moj muz radi i ima svoju platu ,placa njoj sve sto njoj treba(ona ima 2 penzije i ne treba joj plaho nista od nas)..dominantna je i ne zeli shvatit da joj je sin ozenjen...mene ona nervira ali i njega.ja opet sutim jer nije moja mati,ali kako se postaviti? odselit cemo ako Bog da ali kako do tada?[/quote

Dok ne odselite, do tad trpi jer si ti tuj gost, kako i sama kazes njegova mama ono ovo... sto se primjeti da si je vec zamrzila i ne bih rekao da je ona ljubomorna nego ti si ljubomorna sto se u toj kuci zna red, ko je glava a ko rep a rep si trenutno ti dok ne dobijes konkurenciju (jetrvu) a i kad dobijes ostat ces rep dozivotno jer ces uvijek biti treca snaha od najmladjeg sina bez obzira sto si prva uljegla :D Ona nema na sta biti ljubomorna, nece valjda biti lljubomorna sto spavas s njenim sinom :-)
Njen sin tj tvoj muz i treba da placa dio i racuna i hrane jer si ti tuj trenutno parazit a i on kad se znao ozeniti i ti udati prije stvaranja osnovnih uvjeta za brak a prvi od njih je stambeni prostor, to znaci da vam je pamet bila a ocito i ostala u gacama.
Moj ti je savjet da nadjes kakav posao da pomognes muzicu da se prije osamostalite a manje ces imati vremena za dosade i izmisljana i cvokotanja muzu sta ti je svekrva uradila, sta ti je rekla, sta nije uradila a trebala je, da ti smeta njena sjenka....
Zahvali se Bogu pa nemas svekra jer da imas ti ne bi smjela ni prnuti!
I jos veca sreca pa nemas ni jetrve!
Ustvari ne znas koliko si sretna a neotesana!! :run:
ljubomorna jeste eto muz meni nedavno kupio poklon ona se naljutila i rekla a gdje je mami wtf ..a muz ima dobar posao i dobru platu,obrazovani smo oboje i kad Tad cemo otici u Toku Ove godine
Thorgerson

#78 Re: Problemi s svekrvom

Post by Thorgerson »

radenska wrote:Ja da sam ove pameti nikad se ne bih udala u zajednicu. Ali sam jednostavno mislila da cemo imati svoj stan i zivjela sam sa svekrvom i svekrom pune 4 godine. Kad se samo sjetim onog perioda poslije prvog poroda i njihovog prebacivanja sto odmaram (a sedam dana sam padala u nesvijest cim bih stala na noge) pozli mi. Govorila i dan i noc da treba da se preselimo, da imamo svoj stan (a imali smo uslove) i napokon spasi me drugo dijete, jer je i on napokon uvidio da bi smo bili kao sardine u tom stancicu jos s bebom. Kako smo se preselili tek sam pocela da zivim punim plucima. Ne kazem ja da meni svekrva ne pomogne, cak mi je i veoma draga ali to recimo nije ni blizu one ljubavi kakvu vidjam od strane svekrva prema snahama kod drugih. Oni su jednostavno takvi ljudi i samo svoju djecu vole, ostale ko sisa.
I sad su mi svaki dan, barem jedno na kafi, ali nek ja imam svoja vrata pa neka i dodju, dodju da vide unuka. I jos mi svekar ima obraza reci da se cesto cujem sa svojom mamom, a on svog sina SVAKI dan dodje da vidi iako ima 35 godina. Nemam ja nista protiv , ali pusti mene da zivim svoj zivot.

A i muski znaju biti bezobrazni. Bas sam onako kroz pricu sa zenama zakljucila da kad vam spomenemo da idete kod punice ko da vas grom udari. Vama dovoljno da punca i punicu vidite jednom mjesecno bez obzira da li zive u istom gradu, cak i naselju, ali svoja mamita :o moooora da se vidi.

Mozda jel ima i drugacijih muzeva ali moj je uvijek smatrao da ja pretjerujem kad sam mu se zalila ako nesto nije uredu
Hos se kladiti u 10.000 KM da ces se i ti isto ovako ponasati prema svom sinu, kcerci itd.

Cuj, ej ONI SU. Isto ko da pricas o vanzemaljcima jebem ti drzavu. :-) :D

Iako nisam tako mislio, ali iskustvo mi je pokazalo drugacije - muskarci su drugaciji i to bas drugaciji u ovim situacijama. Meni punica il punac nesta kaze, nesta udje, nesta poslusam, nesta izadje na drugo. I ja to naredni sat zaboravim i s puncem pijem pivu. A vi - zene? Pa nek ti je sverkva danas nesto rekla sto si ti pogresno ruzno shvatila - to je belaj i do kraja zivota cete vi to zvocati jedna drugoj. A to su neke gluposti, znaci ide sverkva i kaze zeni, vidi bona dijete ti se isprljalo... ova odmah trci do muza ajoj sta mi je rekla, dijete prljavo, pa ne mogu ja njega stalno cistit, ja radim, vidi kod njeg kuce kako je prljava, vid joj podova, vid paucine po zidovima, a meni nesta zvoca, vidi ovo, a sta mi radi, ja ne mogu izdrzat itd... :roll:

Eto tebi reko svekar cesto se cujes sa mamom. Pa? Sta ti koji djavo smeta ako ti je rekao. Stariji ljudi, lupaju okolo, i ne gleda sta lupa. Reci jest cujemo se eto. Jok, to odmah ide u analizu sto je to rekao, zasto, i on se cuje sa svojim, kako ga nije stid, blbabl bl bl...i tako unedogled.

I najvise je ovakvih situacija, dakle glupih. Najmanje ima tih situacija gdje svekrva bas zagorcava zivot snahi.

Uostalom ljudi su zivotinje. A kod zivotinja imaju neka pravila, nagoni, instikti narocito za svoja mladuncad. I to je valjda tako i kod zena. Majka jednostavno brani svoje mladunce i jebe joj se za sve ostalo. I tako ces i ti sutra kao majka se ponasati. Sto prije se to shvati to bolje.
supercali

#79 Re: Problemi s svekrvom

Post by supercali »

insomnia78 wrote: :thumbup:
A mozda
Image
Ovo je doslovno bilo jebo ti je mater
Pasiflora

#80 Re: Problemi s svekrvom

Post by Pasiflora »

bumerangss wrote:Dok ne odselite, do tad trpi jer si ti tuj gost, kako i sama kazes njegova mama ono ovo... sto se primjeti da si je vec zamrzila i ne bih rekao da je ona ljubomorna nego ti si ljubomorna sto se u toj kuci zna red, ko je glava a ko rep a rep si trenutno ti dok ne dobijes konkurenciju (jetrvu) a i kad dobijes ostat ces rep dozivotno jer ces uvijek biti treca snaha od najmladjeg sina bez obzira sto si prva uljegla :D Ona nema na sta biti ljubomorna, nece valjda biti lljubomorna sto spavas s njenim sinom :-)
Njen sin tj tvoj muz i treba da placa dio i racuna i hrane jer si ti tuj trenutno parazit a i on kad se znao ozeniti i ti udati prije stvaranja osnovnih uvjeta za brak a prvi od njih je stambeni prostor, to znaci da vam je pamet bila a ocito i ostala u gacama.
Moj ti je savjet da nadjes kakav posao da pomognes muzicu da se prije osamostalite a manje ces imati vremena za dosade i izmisljana i cvokotanja muzu sta ti je svekrva uradila, sta ti je rekla, sta nije uradila a trebala je, da ti smeta njena sjenka....
Zahvali se Bogu pa nemas svekra jer da imas ti ne bi smjela ni prnuti!
I jos veca sreca pa nemas ni jetrve!
Ustvari ne znas koliko si sretna a neotesana!! :run:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
drunken tiger

#81 Re: Problemi s svekrvom

Post by drunken tiger »

sadie_forever wrote:Nedvno sam se udala i trenutno zivimo s njegovom mamom koja je inace udovica i ima 3 djece,a moj muz je najmladji.Ne stvara neke probleme ali mi se cini da je ljubomorna,smeta joj kad se odbvojimo u posebnu sobu,ono kao smeta nam.Isto zeli da ima uvid u svaki dio naseg zivota,moj muz radi i ima svoju platu ,placa njoj sve sto njoj treba(ona ima 2 penzije i ne treba joj plaho nista od nas)..dominantna je i ne zeli shvatit da joj je sin ozenjen...mene ona nervira ali i njega.ja opet sutim jer nije moja mati,ali kako se postaviti? odselit cemo ako Bog da ali kako do tada?
Prije nego ste ušli u brak trebali ste naći mjesto za sebe gdje ćete živjeti. Tako će vam zgaditi najslađe dane braka i teško da ćete se ikada oporaviti od toga. Uvijek će biti nabijanja na nos sa svih strana, ti njemu, on tebi, ona njemu, ona tebi,...tako to ide. Brak u zajednici je brak u krizi!!
Nisrin

#82 Re: Problemi s svekrvom

Post by Nisrin »

....
Last edited by Nisrin on 16/08/2015 14:33, edited 1 time in total.
insomnia78

#83 Re: Problemi s svekrvom

Post by insomnia78 »

To nisu tvoja cetiri zida
sinuhe

#84 Re: Problemi s svekrvom

Post by sinuhe »

Strasno. Zivjeti sa nepoznatim ljudima samo zato sto se udas.
Nisrin

#85 Re: Problemi s svekrvom

Post by Nisrin »

...
Last edited by Nisrin on 16/08/2015 14:34, edited 1 time in total.
insomnia78

#86 Re: Problemi s svekrvom

Post by insomnia78 »

Nisrin wrote:
insomnia78 wrote:To nisu tvoja cetiri zida

Tom logikom se niko ne bi trebao udavati ni zeniti, sad jesam u moja cetiri zida, moji nas ne smaraju!

Ti ako svom djetetu vec obezbijedis zivotni prostor, jer si u mogucnosti, posto danas ne moze svako dici kredit ili kupiti nekretninu, pusti ga da zivi na miru, sam sa zenom/muzem...valjda bi tako teebalo biti, a ne samo da se ispoljava sebicnost, jer si zaboga roditelj!
Ma vama su, barem vecini vas, samo mrtvi muzevi roditelji ujedno i dobri roditelji

Kolko god ljudi ugadjali, izlazili u susret, pomagali opet ne valjaju

Evo i ova moja, zivi 2000 km od svekra i svekrve a ne moze mjesec dana sastaviti, jos od toga samo par dana kod njih, da se ne pocne preseravati
supercali

#87 Re: Problemi s svekrvom

Post by supercali »

Hoce ona da ganja ovog s bmw-om
Da je ganjala ovog s golfom ili nekim drugim autom imali bi svoj stan :)
Latte

#88 Re: Problemi s svekrvom

Post by Latte »

Ko god se ozeni i zivi u stanu sa roditeljima je kreten.
Idemo logikomda imas izmedju 25 i 30 godina,tek vjencan i ti sa zenom kuci kod staraca.
Oni imaju nekih 55 do 60 godina.
Ljubavni zivot 0 bodova,sloboda kretanja 0 bodova,rahatluk 0 bodova.
Sta god da krenes uraditi roditelji znaju "bolje"
Hocemo vani da jedemo,1001 pogled koji probija "Vidi kurave ne kuha"
Odosmo u kafanu "Vidi propalica samo hodaju"
insomnia78

#89 Re: Problemi s svekrvom

Post by insomnia78 »

Latte wrote:Ko god se ozeni i zivi u stanu sa roditeljima je kreten.
Idemo logikomda imas izmedju 25 i 30 godina,tek vjencan i ti sa zenom kuci kod staraca.
Oni imaju nekih 55 do 60 godina.
Ljubavni zivot 0 bodova,sloboda kretanja 0 bodova,rahatluk 0 bodova.
Sta god da krenes uraditi roditelji znaju "bolje"
Hocemo vani da jedemo,1001 pogled koji probija "Vidi kurave ne kuha"
Odosmo u kafanu "Vidi propalica samo hodaju"
Pa nemaju svi uslove za odvojiti se
Ja licno, isto ne bih ali mogu razumjeti
A vidis da snajkama smeta i sto ljudi dodju u svoju kucu koju su im dali :lol:
insomnia78

#90 Re: Problemi s svekrvom

Post by insomnia78 »

Dje @muha, da nam isprica kako su nekad snahe za vratima stojale?
:lol:
ho oponopono

#91 Re: Problemi s svekrvom

Post by ho oponopono »

...mi cemo doticnoj i kindere odgojiti sa savjetima...sve joj nesto fali jebote...bjezi od nas bona i sebe sacuvaj...:pisnula: i :pisnuo:
sumirprimus

#92 Re: Problemi s svekrvom

Post by sumirprimus »

ma to samo ostro,i u cvolike nema zajebancije. :D
Qler

#93 Re: Problemi s svekrvom

Post by Qler »

Ja kad sam se zenio, rekao sam radije cu u 20 kvadrata u ilijasu nego u 2000 kvadrata sa svojima ili njenim... koliko god oni bili super ljudi, tu su dvije porodice, dvije generacije, dva razlicita pogleda na zivot... nema tu srece...
Innovation

#94 Re: Problemi s svekrvom

Post by Innovation »

KatarinaKosaca wrote:Ja na tvom mjestu ne bih ništa. Ne bih se svađala, ne bih ni muža nagovarala na svađu. Pretrpi se dok se ne odselite. Čisto pragmatično. Ti si se udala za čitav život, ona će uvijek biti njegova majka, a u životu vam samo i tebi i tvojoj djci ako Bog da kad ih budeš imala može pomoći. Sad radi nekog privremenog nerviranja, ne isplati se pokvariti odnos za čitav život nekom svađom.
:thumbup:
Ne bih se svađala, ne bih ni muža nagovarala na svađu. Pretrpi se dok se ne odselite.
:pjevusi:
ona će uvijek biti njegova majka
:!:
shalla

#95 Re: Problemi s svekrvom

Post by shalla »

Qler wrote:Ja kad sam se zenio, rekao sam radije cu u 20 kvadrata u ilijasu nego u 2000 kvadrata sa svojima ili njenim... koliko god oni bili super ljudi, tu su dvije porodice, dvije generacije, dva razlicita pogleda na zivot... nema tu srece...
Surpuga i ja smo nakon dva mjeseca zabavljanja znali da to vodi braku ali smo se vjenčali nakon nekih 40-ak mjeseci zabavljanja. Razlog upravo ovaj koji navodiš, dok nismo bili u mogućnosti da obezbjedimo sebi život u SVOJA četiri zida nismo se htjeli vjenčati. Ja jako volim svoju mamu, isto kao i ona svoje roditelje, ali brate mili moja mama je meni nekada toliko teška a da ne pričam koliko me nekad smaraju punac i punica, tako da znam po hiljadu puta reći "neka nama našeg mira", pa da je u 15 kvadrata neka je... Što kaže Nisrin gore, hoću ba i da mi je neusisano i da hodam u gaćama, i da prnem da sve trešti :mrgreen:
Znam ja da ne mogu svi kupiti kuću, stan ali brate ima podstanarstvo, ma ima i drugih načina, samo ne idite u zajednice. Narušićete i odnose sa roditeljima i odnose sa ženom/mužem...
Last edited by shalla on 14/08/2015 13:34, edited 1 time in total.
Nisrin

#96 Re: Problemi s svekrvom

Post by Nisrin »

...
Last edited by Nisrin on 16/08/2015 14:34, edited 2 times in total.
Pasiflora

#97 Re: Problemi s svekrvom

Post by Pasiflora »

Nisrin wrote:Koja demagogija, ne znam otkud vam pravo da sudite zeni, da ste se nasli u istoj ili slicnoj situaciji ne biste glupe komentare ostavljali!
Cuj zena je parazit ako se uda za covjeka kojeg voli i pod svaku cijenu treba da trpi sve jer je ona "gost", a ne ravnopravan clan te porodice, familije...

Neke svekrve su jako nezgodne i sta god uradis ne mozes im ugoditi, jednostavno daju sebi previse za pravo (iako ima i groznih snaha).
Moja je uvijek bila divna, posto nemam mamu, da kazem da sam je tako gledala, nazivama me djetetom, stajala u moju odbranu, udala sam se za covjeka kojeg volim i koji ima kucu, tj. roditelji su mu kupili kucu, oni zive u drugom gradu...na kraju, dolaze kad hoce, koliko hoce, rade sta hoce, puse iako mi smeta, problem nastane kad nam pocese dolaziti svaki cas, kad hoce, koliko hoce, raditi sta hoce, pusiti itd sve ono sto meni smeta, iako zive u drugom gradu, ali imaju objasnjenje da je njihova kuca...wtf?

Ja nisam spremna da zrtvujem svoj zivot, mir, privatnost ni za ciju mamu/oca, ne volim ni jedan oblik zajednice, nisam taj tip, to me smara, najvise volim svoju slobodu da radim sta hocu u svoja cetiri zida, da mi je ponekad i razbacano i nerasklonjeno, da mi niko ne zvoca, da gledam sta hocu, pravim sta hocu i kad hocu, perem ves kada hocu, ne volim mijesanje u moj zivot, jer se nisam udala ni za cije roditelje nego za covjeka s kojim planiram ostatak zivota provesti!

Za ovu djevojku pokusajte i vi naci izlaz najbolje za sve, a to je da se odselite bilooo gdje...bolje u 5 kvadrata imati mir i rahatlook, a njegova majka nek nauci zvijeti sama, za sebe, vi gradite svoj zivot!
Pa sama je rekla da joj muž dovoljno zarađuje - neka nađu stan i odsele se. Život mladog para treba početi iza vlastitih, a ne porodičnih vrata.
Uostalom - koga đavola se udavala kad je znala da će useliti kod svekrve (ili svoje mame - nebitno)! Valjda ljudi ulaze u brak kada su financijski neovisni (što podrazumijeva da će kupiti ili barem iznajmiti vlastiti stan/kuću). Svak treba da živi u svom miru i svi će se više voljeti.
A ti @Nisrin - u žestokom si problemu, ali sa svojim mužem, a ne sa njegovim roditeljima. Valjda on treba sa njima razgovarati i objasniti im što vama dvoma smeta - ako vam oboma smeta :-) , a ne samo tebi.
Nisrin

#98 Re: Problemi s svekrvom

Post by Nisrin »

---!
Last edited by Nisrin on 16/08/2015 14:34, edited 2 times in total.
ho oponopono

#99 Re: Problemi s svekrvom

Post by ho oponopono »

...k'o vjeciti derbi... :gunjastajl:
sumirprimus

#100 Re: Problemi s svekrvom

Post by sumirprimus »

shalla wrote:
Qler wrote:Ja kad sam se zenio, rekao sam radije cu u 20 kvadrata u ilijasu nego u 2000 kvadrata sa svojima ili njenim... koliko god oni bili super ljudi, tu su dvije porodice, dvije generacije, dva razlicita pogleda na zivot... nema tu srece...
Surpuga i ja smo nakon dva mjeseca zabavljanja znali da to vodi braku ali smo se vjenčali nakon nekih 40-ak mjeseci zabavljanja. Razlog upravo ovaj koji navodiš, dok nismo bili u mogućnosti da obezbjedimo sebi život u SVOJA četiri zida nismo se htjeli vjenčati. Ja jako volim svoju mamu, isto kao i ona svoje roditelje, ali brate mili moja mama je meni nekada toliko teška a da ne pričam koliko me nekad smaraju punac i punica, tako da znam po hiljadu puta reći "neka nama našeg mira", pa da je u 15 kvadrata neka je... Što kaže Nisrin gore, hoću ba i da mi je neusisano i da hodam u gaćama, i da prnem da sve trešti :mrgreen:
Znam ja da ne mogu svi kupiti kuću, stan ali brate ima podstanarstvo, ma ima i drugih načina, samo ne idite u zajednice. Narušićete i odnose sa roditeljima i odnose sa ženom/mužem...
nevezano za temu...
doji zena dijete,kae koliko mu je godina,ma 60ak mjeseci :lol:
Post Reply