(H)rsum i njegov Zabranjeni forum!

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

davis.ba wrote:Ne sporim to, i moj dedo isto tako radi, ali budimo realni koliko ljudi danas ima mobitel? Magao bih se zakleti da je postotak minimalno 90%.

Ja ne govorim da nema ljudi kojima je to isplativije ali navodim mobitel kao primjer drugih stvari koje ljudi sebi kupuju koji spadaju u luksuz(farba za kosu ciganki je luksuz,to je bio jedan primjer) a kasnije govore kako su siromašni.
znas sta...nekim ljudima je osim bijede koju zarade ostalo samo dostojanstvo...kao i toj ciganki ofarbana kosa...jedna farba je 5 KM, a ne farba se svaki dan...
stvarno ne mogu da ti se nacudim dovoljno...
:(
edu

Post by edu »

neka ba..da nije njega..ne bih se nasmijao.. :D :D :D

nego sinoc sam vecinu ovog cirkusa propustio..a cini mi se da je bilo i vise no uzbudljivo..vidio sam pitanje..igre na srecu su a) igre..b) mamipara.. :-) :-) ..sad je pitanje..jesu li igre na srecu igre?! :D :D :D
manijak1

Post by manijak1 »

Jesu li TV kokoške baš kokoške :?
edu

Post by edu »

bolje ti hakala ide.. :D :D :D
manijak1

Post by manijak1 »

A tebe izbjegavaju ćurke :D ko zna zašto ?
edu

Post by edu »

zato sto one ne vole pametne dJecke.. :D :D :D
manijak1

Post by manijak1 »

Upravo suprotno :D
davis.ba

Post by davis.ba »

edu wrote:
davis.ba wrote:Ali ljudi bi da se ponašaju ko gospoda, niko neće da ispada fukara pa žive ko da nisu siromašni a nemaju čime da to potkrijepe.
e hajde pametni ti nama objasni kako siromasani mogu izgledati i zivjeti kao gospoda..(valjda su gospoda oni koji imaju mobitele..sta li ?!)

i jos nesto..de nam pokazi tu listu prioriteta..evo mojih prijedloga:
1. vazduh
2. voda
3. hljeb
4. i neko hladno oruzje da se ubiju!
Ja sam ti naveo jedan primjer kad sam to pisao, to što se ti praviš lud je tvoj problem.

papak_eliminator wrote:znas sta...nekim ljudima je osim bijede koju zarade ostalo samo dostojanstvo...kao i toj ciganki ofarbana kosa...jedna farba je 5 KM, a ne farba se svaki dan...
Dostojanstvo se pokazuje ofarbanom kosom?
5KM je kao malo? Pa vi očigledno gledate iz svog ugla a ne iz ugla koji bi trebao da gleda siromašni. 5KM je jako puno kad nemaš hljeba da jedeš.
edu

Post by edu »

to je onih 5 km sto ce im uzeti jedinstvena stopa..mislim uzet ce im minimum 10..ali ce im terza dati 5.. :D :D :D

ali ti odobravas jedinstvenu stopu..zar ne?
papak_eliminator

davis.ba wrote:

papak_eliminator wrote:znas sta...nekim ljudima je osim bijede koju zarade ostalo samo dostojanstvo...kao i toj ciganki ofarbana kosa...jedna farba je 5 KM, a ne farba se svaki dan...
Dostojanstvo se pokazuje ofarbanom kosom?
5KM je kao malo? Pa vi očigledno gledate iz svog ugla a ne iz ugla koji bi trebao da gleda siromašni. 5KM je jako puno kad nemaš hljeba da jedeš.
u ratu su zene hodale okupane, dotjerane..koliko se moglo sa nestasicom vode...i cesto su ih pitali KAKO I ZASTO...a odgovor je bio jednostavan MOZETE UZETI VODU I STRUJU AL DOSTOJANSTVO NE...
al necemo o tome sad...
:D
manijak1

Post by manijak1 »

davis.ba

Post by davis.ba »

edu wrote:to je onih 5 km sto ce im uzeti jedinstvena stopa..mislim uzet ce im minimum 10..ali ce im terza dati 5.. :D :D :D

Šta skrećeš sa teme uopšte? Ti si jedan isfrustrirani provokator kojeg su ljudi poklopili na mnogo tema i sad pokušavaš nekako poklopiti mene ali ti nikako ne uspjeva.

Samo znaš srati i pisati neke "humoristične" postove a onda kada ti neko uzvrati ozbiljnim riječima ti samo skrećeš na drugu temu jer niti znaš diskutovati normalno niti imaš čime da potkrijepiš svoja razmišljanja. Okani se čovječe kad samo lupaš.

Slijedeći put pročitaj o čemu se govori pa onda pokušaj da i zaista napišeš nešto o tome.

papak_eliminator wrote:u ratu su zene hodale okupane, dotjerane..koliko se moglo sa nestasicom vode...i cesto su ih pitali KAKO I ZASTO...a odgovor je bio jednostavan MOZETE UZETI VODU I STRUJU AL DOSTOJANSTVO NE...
al necemo o tome sad...
Very Happy
Šta ovim pokušavaš reći? Da je uredu da se ciganka farba a da joj dijete gladuje? Jel to? Što se mene tiče neka se farba ko hoće ako ima da priušti za to ali vi ljudi gledate to iz svoje perspektive a pretpostaviću da niste siromašni, i onda kažete pa 5KM nije puno, šta je to za farbu?

Ako ćemo pričati o siromašnima onda hajde da vidimo koliko imaju za hranu, za režije, za školovanje i sto drugih stvari pa onda vidi jel malo 5KM.

Ja znam da kod nas ljudi i kad nemaju para opet se snalaze nekako ali razlog što sam naveo primjer ciganke jeste da napišem kako se ljudi ne ponašaju u skladu sa svojim finansijskim stanjem i da zbog toga teško da se mogu izvući iz tog stanja. To je ono što sam htio reći. A odjednom dolaze odgovori kako farba nije luksuz, kako mobitel nije luksuz i glupa poređenja sa vodom, vazduhom i slične gluposti.

Edu normalno da nema veze o čemu govori jer on nije skontao da pričamo o sirmašnim ljudima. Ja znam da njemu 5KM nije puno ali eto možda je ovo dokaz o našem mentalitetu kojeg sam spomenuo ranije da bi ljudi da imaju a da opet mogu kukati kako nemaju(kada im odgovara) a da se pucaju jer ipak oni su gospoda.
papak_eliminator

davis.ba wrote:
edu wrote:to je onih 5 km sto ce im uzeti jedinstvena stopa..mislim uzet ce im minimum 10..ali ce im terza dati 5.. :D :D :D

Šta skrećeš sa teme uopšte? Ti si jedan isfrustrirani provokator kojeg su ljudi poklopili na mnogo tema i sad pokušavaš nekako poklopiti mene ali ti nikako ne uspjeva.

Samo znaš srati i pisati neke "humoristične" postove a onda kada ti neko uzvrati ozbiljnim riječima ti samo skrećeš na drugu temu jer niti znaš diskutovati normalno niti imaš čime da potkrijepiš svoja razmišljanja. Okani se čovječe kad samo lupaš.

Slijedeći put pročitaj o čemu se govori pa onda pokušaj da i zaista napišeš nešto o tome.

papak_eliminator wrote:u ratu su zene hodale okupane, dotjerane..koliko se moglo sa nestasicom vode...i cesto su ih pitali KAKO I ZASTO...a odgovor je bio jednostavan MOZETE UZETI VODU I STRUJU AL DOSTOJANSTVO NE...
al necemo o tome sad...
Very Happy
Šta ovim pokušavaš reći? Da je uredu da se ciganka farba a da joj dijete gladuje? Jel to? Što se mene tiče neka se farba ko hoće ako ima da priušti za to ali vi ljudi gledate to iz svoje perspektive a pretpostaviću da niste siromašni, i onda kažete pa 5KM nije puno, šta je to za farbu?

Ako ćemo pričati o siromašnima onda hajde da vidimo koliko imaju za hranu, za režije, za školovanje i sto drugih stvari pa onda vidi jel malo 5KM.

Ja znam da kod nas ljudi i kad nemaju para opet se snalaze nekako ali razlog što sam naveo primjer ciganke jeste da napišem kako se ljudi ne ponašaju u skladu sa svojim finansijskim stanjem i da zbog toga teško da se mogu izvući iz tog stanja. To je ono što sam htio reći. A odjednom dolaze odgovori kako farba nije luksuz, kako mobitel nije luksuz i glupa poređenja sa vodom, vazduhom i slične gluposti.

Edu normalno da nema veze o čemu govori jer on nije skontao da pričamo o sirmašnim ljudima. Ja znam da njemu 5KM nije puno ali eto možda je ovo dokaz o našem mentalitetu kojeg sam spomenuo ranije da bi ljudi da imaju a da opet mogu kukati kako nemaju(kada im odgovara) a da se pucaju jer ipak oni su gospoda.
davis, ti sam sebe poklapas i vodi racuna kako se obracas drugima.
ako zelis eduu reci da je ISFRUSTRIRANI PROVOKATOR, upotrijebi PP, a na forumu to ne radi...
poslusaj svoj savjet koji tako velikodushno dijelis svima
Ti napisi pa prije nego kliknes na POTVRDI edituj sam...
:D lijep pozdrav
manijak1

Post by manijak1 »

Biramo TV kokoške :oops: jel' to prikladan naziv za temu ?
Ili trebam slati EPP-ove ? :D
davis.ba

Post by davis.ba »

Reci mi čime se poklapam ako već to tvrdiš?

Ne znam zašto ti njega braniš? Kad se već sa njim ne može mislio sam da makar s tobom mogu diskutovati normalno.
papak_eliminator

manijak1 wrote:Biramo TV kokoške :oops: jel' to prikladan naziv za temu ?
Ili trebam slati EPP-ove ? :D
:roll: ako ima definicija te kokoshke, ne znam sto bi smetalo...
makar meni ne smeta...a ovo nije ta tema...
ovdje je u pitanju hRshum i njegov forum...
i zalba jednog od gledalaca kako grand kafa jos nije ispunila svoju obavezu prema svojim igracima vezano za solje itd (pokusaj da se vratimo na temu)
papak_eliminator

davis.ba wrote:Reci mi čime se poklapam ako već to tvrdiš?

Ne znam zašto ti njega braniš? Kad se već sa njim ne može mislio sam da makar s tobom mogu diskutovati normalno.
edua ne treba braniti. Ja ti na fin nacin signaliziram da lagano prilazis granici kulturne i normalne komunikacije.
jos malo pa ce biti "Ciko ciko dokle ide ova autobus? - MRSH"...
rekao si mu da je isfrustrirani provokator i da sere...
to nije normalna diskusija.
A sa mnom ti komunikacija ide isto putem PPa. :D
I fina i ruzna. Pa ko prezivi :D
davis.ba

Post by davis.ba »

Umjesto što mene opominješ trebao bi njega jer je on taj koji minira većinu tema, makar na kojima ja diskutujem, svojim humorističkim upadima, redanjem smajlija itd.

I sad ga ja trebam ozbiljno shvatiti?

Ako hoćeš da diskutujemo o ovome dalje, odgovori na ono što sam napisao.
Pričali smo o tome koji su proizvodi luksuz za siromašne. Ti meni nisi nigdje pokazao da to nije slučaj sa farbanjme kose osim riječima: pa to je samo pet maraka šta je to i sl.

Ako uzmemo da je prihod jedne siromašne porodice od 400KM pa na dole onda sigurno da je svaki dodatni trošak luksuz. Čista logika.
edu

Post by edu »

meni je ovaj kralj..tito..buraz..samo da te pitam..mislim..pitao sam te vec..ali pokusavas izbjeci to pitanje..je li ti podrzavas jedinstvenu stopu?

moderatorski strumfe..stipu ga..kome cu se smijati ako on ode.. :D :D :D
papak_eliminator

davis.ba wrote:Umjesto što mene opominješ trebao bi njega jer je on taj koji minira većinu tema, makar na kojima ja diskutujem, svojim humorističkim upadima, redanjem smajlija itd.

I sad ga ja trebam ozbiljno shvatiti?

Ako hoćeš da diskutujemo o ovome dalje, odgovori na ono što sam napisao.
Pričali smo o tome koji su proizvodi luksuz za siromašne. Ti meni nisi nigdje pokazao da to nije slučaj sa farbanjme kose osim riječima: pa to je samo pet maraka šta je to i sl.

Ako uzmemo da je prihod jedne siromašne porodice od 400KM pa na dole onda sigurno da je svaki dodatni trošak luksuz. Čista logika.
svojim ocima vidjeh kako Seferovicka udje u Hose market da ukrupni ono sto je sa djetetom isprosila u tramvajima taj dan...izbroja joj kasirka 56KM na sta ona rec PIH SAMO....
znaci da farba za kosu nekim Romkinjama nije luksuz.
Hajd sad ti nesto reci pa cemo da vodimo dijalog :D
davis.ba

Post by davis.ba »

Pa eto upravo si i potvrdio ono što govorim. Ovdje nije riječ samo da li sebi ona može to priuštiti već i šta bi mogla sa tim parama da ih troši kako treba.
To je isto kao i onaj primjer što sam naveo, oni mogu da plate to ali nikad neće izaći iz tog kruga da žive od prvog do prvog, jedva.
davis.ba

Post by davis.ba »

Da se citiram:
Ja znam da kod nas ljudi i kad nemaju para opet se snalaze nekako ali razlog što sam naveo primjer ciganke jeste da napišem kako se ljudi ne ponašaju u skladu sa svojim finansijskim stanjem i da zbog toga teško da se mogu izvući iz tog stanja. To je ono što sam htio reći
papak_eliminator

davis.ba wrote:Pa eto upravo si i potvrdio ono što govorim. Ovdje nije riječ samo da li sebi ona može to priuštiti već i šta bi mogla sa tim parama da ih troši kako treba.
To je isto kao i onaj primjer što sam naveo, oni mogu da plate to ali nikad neće izaći iz tog kruga da žive od prvog do prvog, jedva.
niko od nas nema moc da bilo kome odredi kako ce potrositi pare, pogotovo one koje zaradi na ovaj ili onaj nacin...
ali isto tako niko od nas nema pravo reci PA SIROMASNI NEK NE KUPUJU djeci te silne skupe slatkise i igracke...
o tome se diskutovalo... :D

a danas primih dopis ZBOG PDVa VAM JE RENTA POVECANA... jok ne udara...
edu

Post by edu »

edu wrote:meni je ovaj kralj..tito..buraz..samo da te pitam..mislim..pitao sam te vec..ali pokusavas izbjeci to pitanje..je li ti podrzavas jedinstvenu stopu?

moderatorski strumfe..stipu ga..kome cu se smijati ako on ode.. :D :D :D
evo i ja se citir'o..rekoh mozda ovaj borac za sirotinju..koji podrzava porez na sirotinju..ne vidi dobro.. :D :D :D
davis.ba

Post by davis.ba »

papak_eliminator wrote:
davis.ba wrote:Pa eto upravo si i potvrdio ono što govorim. Ovdje nije riječ samo da li sebi ona može to priuštiti već i šta bi mogla sa tim parama da ih troši kako treba.
niko od nas nema moc da bilo kome odredi kako ce potrositi pare, pogotovo one koje zaradi na ovaj ili onaj nacin...
ali isto tako niko od nas nema pravo reci PA SIROMASNI NEK NE KUPUJU djeci te silne skupe slatkise i igracke...
o tome se diskutovalo... :D

a danas primih dopis ZBOG PDVa VAM JE RENTA POVECANA... jok ne udara...

Naravno da nema pravo niko nekom govoriti kako će pare trošiti, ali poenta je u tome ako imaju para da troše na te skuplje stvari onda ne mogu tvrditi da su siromašni, da nemaju šta da jedu.

Terzić nije rekao "nek ne kupuju silne slatkiše" već je pošao od pretpostavke da ti siromašni o kojima se govorilo neke od tih stvari i ne kupuju pa se ne može onda žena žaliti kako su neke skupe stvari još poskupljale pa sirotinja ne može kupovati. :-)
Post Reply