edu wrote:to je onih 5 km sto ce im uzeti jedinstvena stopa..mislim uzet ce im minimum 10..ali ce im terza dati 5..
ali ti odobravas jedinstvenu stopu..zar ne?
Šta skrećeš sa teme uopšte? Ti si jedan isfrustrirani provokator kojeg su ljudi poklopili na mnogo tema i sad pokušavaš nekako poklopiti mene ali ti nikako ne uspjeva.
Samo znaš srati i pisati neke "humoristične" postove a onda kada ti neko uzvrati ozbiljnim riječima ti samo skrećeš na drugu temu jer niti znaš diskutovati normalno niti imaš čime da potkrijepiš svoja razmišljanja. Okani se čovječe kad samo lupaš.
Slijedeći put pročitaj o čemu se govori pa onda pokušaj da i zaista napišeš nešto o tome.
papak_eliminator wrote:u ratu su zene hodale okupane, dotjerane..koliko se moglo sa nestasicom vode...i cesto su ih pitali KAKO I ZASTO...a odgovor je bio jednostavan MOZETE UZETI VODU I STRUJU AL DOSTOJANSTVO NE...
al necemo o tome sad...
Very Happy
Šta ovim pokušavaš reći? Da je uredu da se ciganka farba a da joj dijete gladuje? Jel to? Što se mene tiče neka se farba ko hoće ako ima da priušti za to ali vi ljudi gledate to iz svoje perspektive a pretpostaviću da niste siromašni, i onda kažete pa 5KM nije puno, šta je to za farbu?
Ako ćemo pričati o siromašnima onda hajde da vidimo koliko imaju za hranu, za režije, za školovanje i sto drugih stvari pa onda vidi jel malo 5KM.
Ja znam da kod nas ljudi i kad nemaju para opet se snalaze nekako ali razlog što sam naveo primjer ciganke jeste da napišem kako se ljudi ne ponašaju u skladu sa svojim finansijskim stanjem i da zbog toga teško da se mogu izvući iz tog stanja. To je ono što sam htio reći. A odjednom dolaze odgovori kako farba nije luksuz, kako mobitel nije luksuz i glupa poređenja sa vodom, vazduhom i slične gluposti.
Edu normalno da nema veze o čemu govori jer on nije skontao da pričamo o sirmašnim ljudima. Ja znam da njemu 5KM nije puno ali eto možda je ovo dokaz o našem mentalitetu kojeg sam spomenuo ranije da bi ljudi da imaju a da opet mogu kukati kako nemaju(kada im odgovara) a da se pucaju jer ipak oni su gospoda.