Demografska katastrofa Turaka na istoku, uz mali pad Kurda, dobijes nesto slabije rezultate....jastuk1 wrote:Kurdi već sada i jesu apsolutna većina na istoku Turske, a da 20, 30 posto neKurda kvari prosjek pa da je zbog njih TFR u drastičnom padu u većinski kurdskim dijelovima - taj kretenizam valjaj nepismenima. Nekurdi na tom terenu bi morali imati TFR 0, (a da je kurdski nepromijenjen) pa da su oni "krivac" za pad TFR-a. Ispadaš maksimalna neznalica.
Arapi će ostati itekako u Iračkom Kurdistanu i objasnio sam ti kako - odomaćili su se u nekom gradićima i već postali većina i nisu im bile potrebne nikakve pare za to!!!!!!!!!!! - znači ne samo da su u izbjegličkim kampovima, već i gradiće preuzimaju. A naseljavanje tek praktički krenulo. Iz Kirkuka su samo potisnuti dublje u unutrašnjost Kurdistana.
Kakva moja želja dušo draga? Ja nemam želja - samo prenosim kakvo je stanje a ti fantaziraš. I sam znaš da ekonomija ne da cijepanje Iraka i Sirije i proglašenje Kurdistana. Čuj deportovat će Arape iz Iračkog Kurdistana kad se rat završi. Kad će se više završiti - evo traje još od rata s Iranom, još od 80-tih! I kako će deportovati većinu stanovništva nekih gradića? Za dvije tri godine čitaj 3 miliona Arapa u Kurdistanu. Pa trebat će im cijeli vojni budžet da organizuju deportaciju. Sanjaš debele snove, ne vidiš šta je stvarno stanje stvari. Neću dalje totalni si paćenik... De ba malo realnosti više...
Al bez obzira, Kurdi rasturaju Turke demografski. Sire se prema Ankari. Imaju velike izglede za buducnost.
Aj vise objasni kako ce se snaci arapska sirotinja u Kurdistanu...
Gdje ce zivjeti porodica od 7-8 clanova koja sada zivi u izbjeglickom kampu?
Imaju li te porodice 50 000 dolara za neki dvosoban stan ili 100 000 dolara za kucu gdje bi se osjecali komotnije?
Aj objasni malo, bez supljiranja...
Zasto mislis da ce Arapi sada ostati u Kurdistanu kada u posljednjih 10 godina masovno napustaju Erbil i Kirkuk?
Ima li to ikakvog smisla, ikakve logike?