Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post Reply
Fudo387

#76 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by Fudo387 »

Hafis wrote:Hvala na čestitkama 8)
Ti si ipak tih dana izgubio. :D
Hafis

#77 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by Hafis »

Hvala Fudo :)
Fudo387

#78 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by Fudo387 »

zateznistub wrote:
LBVIEW wrote:
Bodkin wrote:Realno 4 godine jebavanja sa 10% stanovnistva cije je zaledje u ratu ili pod sankcijama uz podrsku zapada nije za west pointa ali pobjeda je pobjeda
A to k'o biva tih 10÷ samo,bez icije pomoci zauzelo trecinu Hrvatske? A 4 godine je bilo potrebno da se stvore preduvjeti za akciju koja ce trajati par dana,inace da se oduzila,postala bi neprihvatljiva medunarodnoj zajednici.
Ovako su maltene dobili zeleno svjetlo za akciju od Amera,i diplomatski i vojno su briljantno odigrali,pogledaj onaj dokumentarac o Oluji u 4 dijela(prvi prikazan juce) i sve ce se samo kasti.
Jedino gdeje je <hv briljirao i gjde im treba kapu skinuti je odbrana Vukovara sve dok im Nike nije zabio nož u leđa i pao dogovor sa slobom.
Isto kao i dogovor oko krajine...kakva Oluja kakvi bakrači, priče za malu djecu
Cuj price za malu djecu?
Pa ako se svaki srpski poraz pravda politickim mesetarinjama a ne njihovom vojnoj inferiornosti, kako to da zijanise Mrkonjic?
Od Knina do Mrkonjica ima finih kilometara, a imali su i vremena da oforme odbranu. Doduse, nije da nisu i pokusali, ali ih ljudi u drugom napadu otpuhase, jebo te, meni u Kljucu dosadilo slusati detonacije, a kako je tek bilo onima kojima je sve to padalo na glavu. Ustvari, znam, bilo im je jebeno. :mrgreen:
jao_situacije

#79 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by jao_situacije »

kamberovica polje wrote:
karanana wrote:kad su one parade i kad idu oni tenkovi i one teske samohotke od 50 tona kao i ostali gusjenicari, kako se zastiti cesta da je ne razvale gusjenice?
da li stave neku gumu preko gusjenica?
Stave se gume ali nije problem gornjeg sloja asfalta, problem su nosivi slojevi ispod koji prenose opterećenje na zemlju a ona cesta garant nije bila projektirana za ovakvu mašineriju. Ima neko pravilo da je prelazak jednog šlepera preko komada ceste ko prelazak 100000 automobila pa eto računaj da većina ovih makina ima i veću tonažu od šlepera.
ne boj se ti ništa, bandić je to sve uračunao ;-)
junior3

#80 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by junior3 »

Tek je tu trebalo doci do prave borbe sa 1 KK, koji je bio i najjaci korpus VRS. I uglavnom su to bili ljudi koji su na svom pragu, tesko bi nazad krenuli. :D
nocnaptica986

#81 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by nocnaptica986 »

gledati gamad kako kmeci-neprocjenjivo

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1023339

srbski koljaci nikad ne miruju....ali ako nista,makar cemo biti mirni neko vrijeme sad kad ih vise nema u lijepoj nasoj
Fudo387

#82 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by Fudo387 »

junior3 wrote:Tek je tu trebalo doci do prave borbe sa 1 KK, koji je bio i najjaci korpus VRS. I uglavnom su to bili ljudi koji su na svom pragu, tesko bi nazad krenuli. :D
Sanski Most, Kljuc, Drvar, Prijedor i Banjaluka spakovani za traktorijadu, drugi i treci korpus stiscu od Vozuce...
E jebem ga, vama vazda e tek onda... :D
General War

#83 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by General War »

junior3 wrote:Tek je tu trebalo doci do prave borbe sa 1 KK, koji je bio i najjaci korpus VRS. I uglavnom su to bili ljudi koji su na svom pragu, tesko bi nazad krenuli. :D
Nebi ih stigli...amerika rekal ko kupi prnje a ko ne....sve ostalo je samo ko se kako snasao u datom momentu.
jao_situacije

#84 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by jao_situacije »

da su ameri pustili 7 dana akcije možda bi zadržali bijeljinu, možda
simonese

#85 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by simonese »

smrt narodu,sloboda fasizmu
junior3

#86 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by junior3 »

Ja ba Prijedor i BL bi se preletjeli. :D
zateznistub

#87 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by zateznistub »

Fudo387 wrote: Cuj price za malu djecu?
Pa ako se svaki srpski poraz pravda politickim mesetarinjama a ne njihovom vojnoj inferiornosti, kako to da zijanise Mrkonjic?
Od Knina do Mrkonjica ima finih kilometara, a imali su i vremena da oforme odbranu. Doduse, nije da nisu i pokusali, ali ih ljudi u drugom napadu otpuhase, jebo te, meni u Kljucu dosadilo slusati detonacije, a kako je tek bilo onima kojima je sve to padalo na glavu. Ustvari, znam, bilo im je jebeno. :mrgreen:
Apsolutno priča za djecu i to za vrtića u mlađoj grupi. Ako ti zaista smatraš da se onako brzo mogu osvojiti i osloboditi onoliki teritorij i to onim snagama oda je to tvoj problem...
Fudo387

#88 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by Fudo387 »

zateznistub wrote:
Fudo387 wrote: Cuj price za malu djecu?
Apsolutno priča za djecu i to za vrtića u mlađoj grupi. Ako ti zaista smatraš da se onako brzo mogu osvojiti i osloboditi onoliki teritorij i to onim snagama oda je to tvoj problem...
Romela ti, kakve su to snage bile potrebne pa da ti kazes e to je to?
jao_situacije

#89 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by jao_situacije »

junior3 wrote:Ja ba Prijedor i BL bi se preletjeli. :D

opća bježanija je bila, što je nekako i razumljivo, teroriziraš 2 države 4 godine, gađaš djecu snajperima granatiraš bolnice praviš primarne sekundarne i tercijarne masovne grobnice siluješ sve što stigneš i onda skontaš da oni kojima si to sve radio kreću na tebe svim raspoloživim sredstvima a da je već jedna paradržava pala u roku od 3 dana
:run:
General War

#90 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by General War »

Sa cime bi ih branio...kad su ti jedinice bile rastegnute od bihaca do posavine...
GandalfSivi

#91 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by GandalfSivi »

Jos se sjecam traktorijade kao da je jucer bilo. A da smo navijali, navijali smo...
junior3

#92 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by junior3 »

General War wrote:
Sa cime bi ih branio...kad su ti jedinice bile rastegnute od bihaca do posavine...
Pa jebo ga ti, premjestane su brigade. Na Manjaci je bila komplet 16 krajiska sigurno najbolja brigada VRS, nije sama naravno bilo ih je jos.

Kod Prijedora je bila 43 motorozovana, koja je sama imala i oklopa i artiljerije vise nego V korpus plus ostale 5 kozarska i da sad ne nabrajam.

Mislim da bi vise problema bilo tamo odakle su povucene.
JohnnyS

#93 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by JohnnyS »

Meni samo nije jasno zašto ovi koji su uvjereni da je Oluja bila dogovorena kmeče širom međumrežja i napadaju Hrvatsku. Što lijepo ne odu popišati se onda na Voždov grob ili najebat se majke članovima aktualne Vlade Srbije jer ako je bio dogovor onda su SM i njegove nabiguzice to dogovorile. Umjesto toga pričaju o tobožnjem genocidu kojeg samo oni vide.
General War

#94 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by General War »

GandalfSivi wrote:Jos se sjecam traktorijade kao da je jucer bilo. A da smo navijali, navijali smo...
Ja nisam, jer sam gledao i ranije traktorijade jos iz *91 koje su prolazile kroz tuzlu prema srbiji...pa onda "Sijekovac"...sto se mene tice cestitati jednoj zemlji za ciscenje "svog" naroda a uz to a sto je jako interesantno mazohisticki se udvoravati zemlji koja je ucestvovala u agresiji na BiH i instalaciji HZHB i veliki dio jedinica je ucestvovao borbeno protiv jedinica ABiH...mislim... :-) i jos povrh svega kad vidim delegaciju "zena srebrenice" :-) na politicko-vojnoj manifestaciji...parodija Montija Pajtona jke picin dim sa bosnjinim patriotizmom.
GandalfSivi

#95 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by GandalfSivi »

General War wrote:
GandalfSivi wrote:Jos se sjecam traktorijade kao da je jucer bilo. A da smo navijali, navijali smo...
Ja nisam, jer sam gledao i ranije traktorijade jos iz *91 koje su prolazile kroz tuzlu prema srbiji...pa onda "Sijekovac"...sto se mene tice cestitati jednoj zemlji za ciscenje "svog" naroda a uz to a sto je jako interesantno mazohisticki se udvoravati zemlji koja je ucestvovala u agresiji na BiH i instalaciji HZHB i veliki dio jedinica je ucestvovao borbeno protiv jedinica ABiH...mislim... :-) i jos povrh svega kad vidim delegaciju "zena srebrenice" :-) na politicko-vojnoj manifestaciji...parodija Montija Pajtona jke picin dim sa bosnjinim patriotizmom.
Ta prica sada mozda i stoji. Ali onda '95-e je bilo zesceg navijanja. Ono, Washingtonski sporazum, Hrvati saveznici, deblokada Bihaca, potencijalna ofanziva na Krajinu (ovu nasu), napokon gledas agresora porazenog i ponizenog, manje od mjesec poslije Srebrenice, itd itd...

U tom momentu je to bilo vise navijacki nego objektivno, ali dobar dernek bio...
General War

#96 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by General War »

junior3 wrote:
General War wrote:
Pa jebo ga ti, premjestane su brigade. Na Manjaci je bila komplet 16 krajiska sigurno najbolja brigada VRS, nije sama naravno bilo ih je jos.

Kod Prijedora je bila 43 motorozovana, koja je sama imala i oklopa i artiljerije vise nego V korpus plus ostale 5 kozarska i da sad ne nabrajam.

Mislim da bi vise problema bilo tamo odakle su povucene.
Pa u nekako u isto vrijeme je probijena linija na Ozrenu i doboj je bio ugrozen, ko je branio Savu onda?
...ne, da su se svi frontovi aktivirali...nebi mogao bataljon skupiti...NATO je vec sredio C-3 VRS, ne znas ni gdje ides niti gdje je linija.
junior3

#97 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by junior3 »

General War wrote:
Pa u nekako u isto vrijeme je probijena linija na Ozrenu i doboj je bio ugrozen, ko je branio Savu onda?
...ne, da su se svi frontovi aktivirali...nebi mogao bataljon skupiti...NATO je vec sredio C-3 VRS, ne znas ni gdje ides niti gdje je linija.
Ko je branio Savu? Front se smanjivao, palo je dosta teritorije pod kontrolom 2 kk, tako da je i vojska koja je bila tu premjestena. Jedinice na koridoru su zamjenjene, ali kako su to ABiH ili HV mogli znati? Nikako, barem u tom trenutku.

Doboj je uvijek bio ugrozen, dovoljno je reci putnikovo brdo. A i na Ozrenu na Kraljici se stalo jer vise nije bilo lako napredovati, bila je tu odbrana fino povezana.

E sta bi ipak u nastavku bilo to ne znam. :D
sWeeT_Companion

#98 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by sWeeT_Companion »

Dučić je davno opisao...
Ti ne znade mreti kraj slomljenog mača,
Na poljima rodnim, braneći ih časno
Kitio si cvećem svakog osvajača.
Pevajuć’ mu himne, bestidno i glasno.

Slobodu si večno, zakržljala raso,
Ček’o da donesu tuđi bajoneti,
Po gorama svojim tuđa stada pas’o,
Jer dostojno ne znaš za Slobodu mreti.

Pokaži mi redom Viteze tvog roda,
Što balčakom s ruku slomiše ti lance,
Gde je Karađorđe tvojega naroda,
Pokaži mi tvoje termopilske klance.

S tuđinskom si kamom puzio po blatu,
S krvološtvom zveri, pogane hijene,
Da bi mučki udar s leđa dao Bratu,
I ubio porod u utrobi žene.

Još bezbrojna groblja zatravio nisi,
A krvavu kamu u nedrima skrivaš,
Sa vešala starih novi konop visi,
U sumraku uma novog gazdu snivaš.

Branio si zemlju od nejači naše,
Iz kolevke pio krv nevine dece,
Pod znamenjem srama uz ime ustaše,
Stavio si Hrista, Slobodu i Svece.

U bezumlju gledaš ko će nove kame,
Oštrije i ljuće opet da ti skuje,
Čiju li ćeš pušku obesit o rame,
Ko najbolje ume da ti komanduje.
sumirprimus

#99 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by sumirprimus »

heh 1kk a staj dotad pokrivo?
kako bi s apetitom bRez njih ošli pošli došli na savu na pecanje... :D
sumirprimus

#100 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by sumirprimus »

sWeeT_Companion wrote:Dučić je davno opisao...
Ti ne znade mreti kraj slomljenog mača,
Na poljima rodnim, braneći ih časno
Kitio si cvećem svakog osvajača.
Pevajuć’ mu himne, bestidno i glasno.

Slobodu si večno, zakržljala raso,
Ček’o da donesu tuđi bajoneti,
Po gorama svojim tuđa stada pas’o,
Jer dostojno ne znaš za Slobodu mreti.

Pokaži mi redom Viteze tvog roda,
Što balčakom s ruku slomiše ti lance,
Gde je Karađorđe tvojega naroda,
Pokaži mi tvoje termopilske klance.

S tuđinskom si kamom puzio po blatu,
S krvološtvom zveri, pogane hijene,
Da bi mučki udar s leđa dao Bratu,
I ubio porod u utrobi žene.

Još bezbrojna groblja zatravio nisi,
A krvavu kamu u nedrima skrivaš,
Sa vešala starih novi konop visi,
U sumraku uma novog gazdu snivaš.

Branio si zemlju od nejači naše,
Iz kolevke pio krv nevine dece,
Pod znamenjem srama uz ime ustaše,
Stavio si Hrista, Slobodu i Svece.

U bezumlju gledaš ko će nove kame,
Oštrije i ljuće opet da ti skuje,
Čiju li ćeš pušku obesit o rame,
Ko najbolje ume da ti komanduje.

majke mi vrijeme da pocnete kakve deseterce o ljubavi,mazenju,ljubljenju...
ubi vas ovo vešala,groblj,kama,krv...doduse...
Post Reply