Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post Reply
Martinez_

#76 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by Martinez_ »

Rampage wrote:

Postoji jedna "kvaka" (koje si i ti svejstan, al' se praviš "Toša") - žrtve genocida u Srebrenici nisu držali u okruženju London četiri godine, svakodnevno ga granatirali, izgladnjivali, ubijali londonsku djecu... zar ne?

Ma postoji kvaka qrac, pa ne obeležava i ne pominje se u Londonu samo genocid već ljudi protestvuju zbog svakakvih ''issues'', a ti bi, eto, u Sarajevu da zabraniš sve što se direktno Sarajeva ne tiče. To doduše više govori o tvojoj širini.
Rampage

#77 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by Rampage »

Trebam li ti ponoviti još jednom, trebam li ti nacrtati da nema smisla da se u Sarajevu skupljaju oni koji baštine ideologiju koja je isto to Sarajevo ubijala četiri godine?

Ili ćeš opet skrenuti temu na London?

Još uvijek vrijedi pitanje koje sam ti postavio na početku našeg dijaloga - zašto bi se u Sarajevu obilježavala Oluja, šta to može donijeti Sarajevu?

Što se tiče moje "širine", ti i takvi kao ti ste zadnje osobe na svijetu koje imaju pravo (da imate imalo morala) da se javljate na tu temu. Ali eto, forumi služe za diskusiju...
MuaDib

#78 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by MuaDib »

Zar je teško shvatiti da svaka vojna operacija donosi i nevine žrtve, koje imaju pravo na poštovanje. Jer su u većini slučajeva bile bezopasne i nemoćne, a ubijene.
Rampage

#79 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by Rampage »

Naravno, svaka nevina žrtva zaslužuje poštovanje.

Ali ovaj skup je klasično "kukavičje jaje", podvaljivanje Sarajevu i Bošnjacima. Kao što to @It_is_a_Leclerc napisa:
It_is_a_Leclerc wrote:Ma radi se o perfidnom pokušaju da se epicentar srpsko-hrvatskih tenzija oko Oluje izmjesti u ionako istraumatizirano Sarajevo, pa da nas možete meziti ponovo. Neće moći. MUP KS je, tragom odluke MUP-a Srbije o akciji 7000, očito procijenio da ne postoje sigurnosni garanti za održavanje takvog skupa, pogotovo u blizini ambasada koje su u 2. kategoriji štićenih objekata...

Eto vas tamo.. U Beogradu i Zagrebu, pa palite vatru do mile volje...Mi dobro znamo onu - Zaratili Srbi i Hrvati, teško Muji i njegovoj Fati
LDLT

#80 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by LDLT »

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1022785

"Nemojte o nama suditi po istini koja je bila potrebna da bi se opravdala bombardovanja, proterivanja i ubijanja. Sudite o nama po našim živima, kako sada živimo, radimo i stvaramo, kako smo garant mira, jer bez Srbije nema mira, jer bez sposobne, hrabre i snažne Srbije nema ni snažnih i uspešnih država u njenom okruženju", naglasio je Vulin.

Revizija par excellance
Drvenija87

#82 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by Drvenija87 »

Da je imala prilike ,pucala bi i na Sarajevo.
spreca

#83 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by spreca »

Martinez_ wrote:
JohnnyS wrote:slušaj, u RS bi nožem ucrtali nešto slično na leđa povratniku, iako ovo ne odobravam pogotovo jer se uništava UNESCO-va baština, ovo je manje zlo.
Da, samo zato jer je Unesco.

Nemaš potrebe izigravati dobrotvora, naravno da srpski povratnici u Hrvatskoj nisu poželjni.

Zanimljivo na šta si spao, poređenje Hrvatske sa RS.
:thumbup: u pravu si..... rs je krvlju natopljen......ali ne srpskom
spreca

#84 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by spreca »

LDLT wrote:http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1022785

"Nemojte o nama suditi po istini koja je bila potrebna da bi se opravdala bombardovanja, proterivanja i ubijanja. Sudite o nama po našim živima, kako sada živimo, radimo i stvaramo, kako smo garant mira, jer bez Srbije nema mira, jer bez sposobne, hrabre i snažne Srbije nema ni snažnih i uspešnih država u njenom okruženju", naglasio je Vulin.

Revizija par excellance
jel ovo iz neke humoristicke serije........stvarno ovi srbi imaju smisla za humor........a ovom Vulinu treba zabraniti jesti grah/pasulj
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#85 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by emillio estevez »

Hvala V korpusu na pomoci u akciji Oluja !
and

#86 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by and »

Martinez_ wrote:
Rampage wrote:
Martinez_ wrote:
Najneshvatljivije je ovom prilikom šta kanton Srajevo ima da zabranjuje pomen na žrtve u toku acije ''Oluja''.
Hajd ti meni prvo pomozi da shvatim šta koji qrac imaju obilježavati "Oluju" u Sarajevu, onda ću ja pokušati sam shvatiti ovo tvoje "najneshvatljivije".
Bravo, šta se imaju recimo u Londonu obeleživati događaji sa Bliskog istoka ili Balkana, koji qrac oni tamo imaju sa tim?
a zašto bi se dozvolilo obilježavanje onima koji su rušili ustavni poredak i u sred hrvatske govorili ovo je srbija?
nocnaptica986

#87 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by nocnaptica986 »

jedini lijek za cetnike
Image
NataliDizdar

#88 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by NataliDizdar »

LDLT wrote:http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1022785

Revizija par excellance
To odsustvo bilo kakvog kritickog i realnog razmisljanja oko NATO kampanje kod Srba je meni naprosto fascinantno. Razumijem ja da si protiv bombardovanja tvoje zemlje, ali oni su sebe kolektivno ubijedili da je to bombardovanje nicim izazvano, bukvalno da su se krvolocni, imperialisticki zapadnjaci jednog dana probudili sa zeljom da uniste jednu malu, miroljubivu zemlju. Da njihove akcije prije bombardovanja nisu uopste igrale neku ulogu u toj odluci.

Isto su i od opsade Sarajeva napravili kult srpskih zrtava. Vidjela sam mnogo puta kada su stranci napravili dokumentarce, emisije o opsadi da se oni cude i ljute sto su oni "pristrasni"...Sto se ovi opterecuju opsadom, snajperima, granatiranjem i te neke "gluposti", pobogu zar ne znaju ovi stranci da je opsada Sarajeva prvenstveno bila golgota za sarajevske Srbe?
mudrac2

#89 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by mudrac2 »

prisjetimo se 'eroja.

Banksy

#90 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by Banksy »

It_is_a_Leclerc wrote:
Oluja je legalna i legitimna vojna akcija. SAO Krajina je samoproglašena i kao takva je, temeljem Konvencije iz Montevidea, predstavljala smetnju teritorijalnom i državnom suverenitetu međunarodno priznate Republike Hrvatske.

However, i ipak - tokom te akcije desio se određeni broj zločina. Ne doduše prema civilima koji su bježali (sjetite se kako je Krajišnik pozivao Srbe iz Sarajeva da bježe iz Alijine države), koji su, kako je već rečeno u presudama, na nagovor vlastitog rukovodstva napuštali te prostore, već prema ljudima koji su ostali i koji nisu bježali,a nad kojima je dio odmetnutih postrojbi HV-a počinio ratne zločine.

Zabrane skupova ne podržavam. Smatram da odavanje počasti takvim ljudima, dakle civilima koji su ubijeni na kućnom pragu, treba održati, ali ne podržavam pokušaje transformacije "Oluje" u zločin jer ona to, prema presudama i historiografskoj građi, ne može biti.

Ma radi se o perfidnom pokušaju da se epicentar srpsko-hrvatskih tenzija oko Oluje izmjesti u ionako istraumatizirano Sarajevo, pa da nas možete meziti ponovo. Neće moći. MUP KS je, tragom odluke MUP-a Srbije o akciji 7000, očito procijenio da ne postoje sigurnosni garanti za održavanje takvog skupa, pogotovo u blizini ambasada koje su u 2. kategoriji štićenih objekata...

Eto vas tamo.. U Beogradu i Zagrebu, pa palite vatru do mile volje...Mi dobro znamo onu - Zaratili Srbi i Hrvati, teško Muji i njegovoj Fati
To je to.
Kitrona

#91 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by Kitrona »

Banksy wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Oluja je legalna i legitimna vojna akcija. SAO Krajina je samoproglašena i kao takva je, temeljem Konvencije iz Montevidea, predstavljala smetnju teritorijalnom i državnom suverenitetu međunarodno priznate Republike Hrvatske.

However, i ipak - tokom te akcije desio se određeni broj zločina. Ne doduše prema civilima koji su bježali (sjetite se kako je Krajišnik pozivao Srbe iz Sarajeva da bježe iz Alijine države), koji su, kako je već rečeno u presudama, na nagovor vlastitog rukovodstva napuštali te prostore, već prema ljudima koji su ostali i koji nisu bježali,a nad kojima je dio odmetnutih postrojbi HV-a počinio ratne zločine.

Zabrane skupova ne podržavam. Smatram da odavanje počasti takvim ljudima, dakle civilima koji su ubijeni na kućnom pragu, treba održati, ali ne podržavam pokušaje transformacije "Oluje" u zločin jer ona to, prema presudama i historiografskoj građi, ne može biti.

Ma radi se o perfidnom pokušaju da se epicentar srpsko-hrvatskih tenzija oko Oluje izmjesti u ionako istraumatizirano Sarajevo, pa da nas možete meziti ponovo. Neće moći. MUP KS je, tragom odluke MUP-a Srbije o akciji 7000, očito procijenio da ne postoje sigurnosni garanti za održavanje takvog skupa, pogotovo u blizini ambasada koje su u 2. kategoriji štićenih objekata...

To je to.
Čuj "zaratili"... Šta se desilo sa napadom jednog koji je imao svu prednost? Agresija i te priče...

To je isto kao da ja kažem - zaratili Bošnjaci i Srbi... eto vas tamo pa se "mlatite".
Drinski

#92 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by Drinski »

Oluja je ipak izazvala etn.ciscenje.
Banksy

#93 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by Banksy »

Kitrona wrote:
Banksy wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Eto vas tamo.. U Beogradu i Zagrebu, pa palite vatru do mile volje...Mi dobro znamo onu - Zaratili Srbi i Hrvati, teško Muji i njegovoj Fati
To je to.
Čuj "zaratili"... Šta se desilo sa napadom jednog koji je imao svu prednost? Agresija i te priče...

To je isto kao da ja kažem - zaratili Bošnjaci i Srbi... eto vas tamo pa se "mlatite".
Ono je tek fraza, ali slažem se, u pravu si.
sumirprimus

#94 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by sumirprimus »

mislio sam da je hv imao minimalne zrtve u oluji? :idea:
Kitrona

#95 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by Kitrona »

sumirprimus wrote:mislio sam da je hv imao minimalne zrtve u oluji? :idea:
Oko 250 poginulih.

Najviše oko Petrinje i Benkovca.
sumirprimus

#96 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by sumirprimus »

pa dobro zar im ne odaju pocast vojnom paradom.
emillio estevez

#97 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Drinski wrote:Oluja je ipak izazvala etn.ciscenje.

Tocno izazvala je etnicko ciscenje.
Nezelim pravdati niti osporavati ciscenje , ali moram dodati da je srpski narod i ocekivao raspad svoje tzv. kninske republike.
Nema novaca,nema dobrovoljaca , malo vojnika, nema motivacije , strah pred ustasama .....

Zalosno je vidjeti prazna sela ...
Ali ako je to bila cijena da se pobijedi srpska hegemmoniju ,podrzavam je.
Taj isti pobunjenicki narod je htjeo Hrvatsku i moj narod svesti na Zagreb i okolicu.
das auto

#98 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by das auto »

MuaDib wrote:Zar je teško shvatiti da svaka vojna operacija donosi i nevine žrtve, koje imaju pravo na poštovanje. Jer su u većini slučajeva bile bezopasne i nemoćne, a ubijene.
a zar je tesko shvatiti da u zagrebu i splitu te zadru i skabrnji a onda u sirokom brijegu i u grudama pa i u vukovaru ima puno vise ljudi ( HRVATA) koji zale za nevinim srpskim civilima nego sto ih ima u sarajevu. zar je tesko shvatiti da ce srpske zrtve iz ,,oluje,, izmamiti prije suzu kod Mercepa i Glavasa i Seksa nego li kod jednog sarajlije.Zar je tesko shvatiti da su 4 godine klanja i izivljavanja ubile svaku empatiju i emociju prema srbima.meni je normalno da postoje zene u crnom.nije mi normalno sto ih ima onako malo. U rusiji, engleskoj, francuskoj, grckoj,srbiji,medju jevrejima od amerike do australije, medju romima, holandjanima...ne postoji nijedan covjek koji zali za njemackim zrtvama iz drugog sv. rata a ubijeno je stradalo je 10 miliona ljudi. meni je odvratna fraza i prica kako su sve nevine zrtve iste i kako zrtva nema naciju i vjeru i kako je ubiti jednog covjeka isto sto i ubiti cijeli svijet. Te mantre ( vrlo interesantno) samo vrte srbi.koliko samo mozes biti bolestan i bezobrazan da u sarajevu trazis suze za srpske zrtve iz hrvatske.bas me zivo zanima kako bi u beogradu prosli oni koji bi trazili pravdu i solidarnost za ubijene fratre u sirokom brijegu. bas me zanima kako bi se beogradu i banja luci proveli oni koji bi dosli da placu za babom i tetkom Maxa Luburica i Rafaela Bobana. proveli bi se ko bos po trnju.u najmanju ruku :wink:
Bodkin

#99 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by Bodkin »

emillio estevez wrote:

Nezelim pravdati niti osporavati ciscenje , ali moram dodati da je srpski narod i ocekivao raspad svoje tzv. kninske republike.
Nema novaca,nema dobrovoljaca , malo vojnika, nema motivacije , strah pred ustasama .....

Taj isti pobunjenicki narod je htjeo Hrvatsku i moj narod svesti na Zagreb i okolicu.
Taj isti narod je imao prqvo da se pobuni 90ih. Ostalo je njih 11% u drzavi sa ljudima koji su ih prije 40 godina maljevina na suho ubijali. Ali sve je to palo u vodu nakon prve hrvatske civilne zrtve. Nakon toga nema price o pravu i moralu
emillio estevez

#100 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Bodkin wrote:
emillio estevez wrote:

Taj isti narod je imao prqvo da se pobuni 90ih. Ostalo je njih 11% u drzavi sa ljudima koji su ih prije 40 godina maljevina na suho ubijali. Ali sve je to palo u vodu nakon prve hrvatske civilne zrtve. Nakon toga nema price o pravu i moralu
Prije 97 godina su mecima pobili na Trgu Bana Jelacica domobrane , te u Bjelovaru kao i civile,doduse bili su humaniji samo mecima.

Legalnost na osnovu cega .. .?
Ma hebv al te proslost . Uvijek je suprotna strana zapocela nesto.
Post Reply