SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bodkin

#76 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece

Post by Bodkin »

insomnia78 wrote:I jevreji se obrezuju
jel i oni proslavljaju uz rucak i medalje
U-zap

#77 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece

Post by U-zap »

calculator wrote:Perfidna islamizacija BiH... Povrat u osmanski feudalizam :(
JThomas wrote:ma nije više ni perfidna. ovakve ti stvari mašu sa svakog ćoška.
Ma kao sto sam rekao, baliluk teski. Umjesto da gledaju kako se na zapadu zivi oni gledaju neke turke, turkofili. Dobro je neko ranije rekao, da ovdje nema Hrvata i Srba to bi odavno bio Afganistan, ako ne i gore. Hrvatska u EU, sad ce i Srbija i CG a Bosna ce ostati da mashe. I onda ce na kraju podici zidove oko Bosne da bude kao neki rezervat i tjt. Neki dan pricam sa prijateljem, kaze u Bosni sve neke nindze po gradu kao da si u Teheranu a na Ilidzi---no comment :run:
ne znam samo kakva je to pamet da se slavi i hvali okupator, vole Turke a mrze Austrijance :-? a Austrijanci svjetlosni milenijum ispred Turske. I umjesto da gledaju kako gospodin Austrijanac radi oni organizuju MASIVNO SUNECENJE :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :run: :run: :run:
Latte

#78 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece

Post by Latte »

Sunecenje kao prepreka BiH ka prikljucenju EU
Drinski

#79 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece

Post by Drinski »

stetoskop wrote:Vic:

Došao Mujo iz škole i govori babi: Babo, babo, vidio sam čunu u Pere koji ide sa mnom u razred...
Babo ništa ne govori, gleda u TV
Nakon malo vremena, Mujo opet: Babo, babo, u mene veća čuna od Perine...
Babo šuti i dalje
Opet nakon malo vremena Mujo: Jelde babo, u mene veća čuna zato što sam musliman i osunečen
A nije moj sine, već zato što si u tim godinama trebao biti osmi razred, a ne peti...
:D
Bitno je da Pero uci.
Leo_alfa

#80 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece

Post by Leo_alfa »

Latte wrote:Sunecenje kao prepreka BiH ka prikljucenju EU
Zvuci kao tema nekog diplomskog, ne bas diplomskog mozda seminarskog :mrgreen: :-)
Bodkin

#81 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece

Post by Bodkin »

Drinski wrote:

Došao Mujo iz škole i govori babi: Babo, babo, vidio sam čunu u Pere koji ide sa mnom u razred...
Babo šuti i dalje
Opet nakon malo vremena Mujo: Jelde babo, u mene veća čuna zato što sam musliman i osunečen
A nije moj sine, već zato što si u tim godinama trebao biti osmi razred, a ne peti...
Bitno je da Pero uci.
jesi vidio diskriminacije i mrznje. cak i u vicevima je pero bolji
bubi_mama

#82 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece

Post by bubi_mama »

@ajtolah vidi nisam rekla da svi dobijaju infekcije i sl. Vec samo se nadovezah na ovo gdje se stalno trubi o izboru djeteta i obrezivanje se naziva zlostavljanjem...Sta ako dobije infekciju?
A ovo za ovo u Kaknju...meni licno debilizam bez granica. Ja sam svoje djete osunetila bez ikakvih pompi i slavlja.
m_l

#83 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece

Post by m_l »

Leo_alfa wrote: Sta se organizuje za SFF?
Partiji koji nemaju nikakve veze sa islamom, od sadrzaja do samog ponasanja ucesnika. Mozemo vidjeti kroz medije. Postoji sloboda izbora - sta ce ljudi raditi, kako ce sebe javno predstaviti, itd., i mislim da je ruzno pricati o mahanju iza svakog coska islamom sve dok neko nekoga na nesto ne tjera. Ni meni se mali milion stvari s druge strane ne svidja, pa sta cu...
frngla

#84 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece

Post by frngla »

Zlostavljanje djece?! Ne lupajte! Ja bih se sa sad u ovim godinama svojevoljno obrezao da me nisu moji roditelji odveli na obrezivanje kao dijete.
To što sve muslimansko pojedinci žele da predstave kao zlostavljanje, barbarstvo, budalaštinu, to je drugi problem. Ne podržavam ovo kolektivno sunećenje jer je papanluk, ali općenito podržavam i sutra ako budem imao muško dijete, biće osunećeno.

Mnoge stvari meni nisu jasne u kršćanstvu pa ne otvaram teme kako bih indirektno (upakovano fino) povrijedio kršćane kao vjernike.
deer_hunter

#85 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece

Post by deer_hunter »

frngla wrote:Zlostavljanje djece?! Ne lupajte! Ja bih se sa sad u ovim godinama svojevoljno obrezao da me nisu moji roditelji odveli na obrezivanje kao dijete.
To što sve muslimansko pojedinci žele da predstave kao zlostavljanje, barbarstvo, budalaštinu, to je drugi problem. Ne podržavam ovo kolektivno sunećenje jer je papanluk, ali općenito podržavam i sutra ako budem imao muško dijete, biće osunećeno.

Mnoge stvari meni nisu jasne u kršćanstvu pa ne otvaram teme kako bih indirektno (upakovano fino) povrijedio kršćane kao vjernike.
obrezivanje muslimansko??? sjedi, jedan!
JThomas

#86 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece

Post by JThomas »

ovo se društvo generalno mentalno vraća prema 14. - 15. vijeku. to je zvanični kurs na sve tri strane. i nikome neće biti bolje zbog tih retrogradnih tendencija, mimo "nek' crknu dušmani".
Margita81

#87 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece

Post by Margita81 »

Ovdje nije rijec o samom cinu sunecenja/obrezivanja nego sta su od toga napravili.
Plemenska ceremonija jbt. Ovako to zaista i izgleda kao zlostavljanje djece.
Pryda

#88 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece

Post by Pryda »

bubi_mama wrote:
Pryda wrote:Smatram da bi to trebala biti stvar izbora. Dijete nema nikakvog prava glasa niti zna hoce li to ili nece. Fino kad se napuni 18 odlucis kakav hoces da ti bude. :)
A kad se inficira i kako vec biva jel opet treba da bude stvar izbora? Mislim ono, djete malo infekcija uzas i sta onda? Stvar izbora. Aman dosadni ste vise sa tom pricom da djeca od rodjenja treba da imaju svoje misljenje. Ono nema pojma ni ko je ni sta je a ne da odlucuje za sebe.
To sam i ja isto napisao. Dijete nema pojma i zato mu se treba ostaviti izbor kada bude imalo pojma. Hajmo sad vadit zube i slijepa crijeva, mozda i koji bubreg da ne bi moglo doci do infekcije, onako preventivno. O kakvim ti uopste infekcijama pricas, mozes li naci podatke koliko neobrezane djece dobije tu infekciju (ovi sto vode racuna o sebi i drze higijenu na nivou) tu opet i ako se desi infekcija zbog manjka higijene nije dijete krivo nego smotani roditelj koji ga nije naucio. I da se ne lazemo kod nas se najmanje obrezuje zbog higijene, najcesce je to zbog religije i sta ce komsija rec ako ne bude tako. :kiss:
Leo_alfa

#89 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece

Post by Leo_alfa »

m_l wrote:
Leo_alfa wrote: Sta se organizuje za SFF?
Partiji koji nemaju nikakve veze sa islamom, od sadrzaja do samog ponasanja ucesnika. Mozemo vidjeti kroz medije. Postoji sloboda izbora - sta ce ljudi raditi, kako ce sebe javno predstaviti, itd., i mislim da je ruzno pricati o mahanju iza svakog coska islamom sve dok neko nekoga na nesto ne tjera. Ni meni se mali milion stvari s druge strane ne svidja, pa sta cu...
I dalje ne shvatam poentu.
Jer ne govorimo o tome kako se drustvu namece bilo sta (onda bi pricu mogli razvuci nasiroko o vjerskim predavanjima, reklamiranju po ulici raznim promo materijalom, kao i za drugi slucaj, reklamiranje festivala, organizovanjem radionica filma itd.), nego o tome da li se uopste radi o slobodi ili zlostavljanju konkretno jednog cina.
Bilo sta organizovano na SFF-u, ako se moze dovesti u ovakav kontekst price slobode ili zlostavljanja, je ok, inace mozemo za primejr uzeti i bilo koju dosadnu reklamu sa tv-a.
JThomas

#90 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece

Post by JThomas »

knjiga nema nikakvu poreznu olakšicu, plaća se sve isto k'o što plaća i tajkun na novi porše. a vjerske zajednice su oslobođene svega i još dobijaju izdašne donacije iz budžeta svih nivoa vlasti. tako se ubija nauka i kultura. ovi pokušavaju biti veći turci od turaka, onima aktuelni papa nije dovoljan katolik, a o onim trećim je izlišno i pričati, svaka javna zgrada ima svoju krsnu slavu. i to se tiče i mene, jer taj mentalni sklop vuče cijelo društvo u pogrešnom smjeru.
roki

#91 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece

Post by roki »

I dlake mi ispod pazuha i na ćuni rastu, i ja se svako malo brijem jer bi drugačije bilo nehigenski.
frngla

#92 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece

Post by frngla »

deer_hunter wrote:obrezivanje muslimansko??? sjedi, jedan!
Kako je pokretač teme naeveo "SUNECENJE" to je naziv za muslimansko - vjersko obrezivanje
Hvala što si me prosvijetlio, ooo ti Arhimede, Pitagora
bavi

#93 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece

Post by bavi »

Babo šuti i dalje

kako smiješan vic
Peryton_

#94 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece

Post by Peryton_ »

necu da se mijesam u ispravnost ove ceremonije,ali ono sto mogu reci jeste da od 32 pacijenta kojima sam dijagnostikovao skvamozni karcinom penisa zadnje dvije godine, 27 njih nije bilo obrezano.
ne izvlacim nikakve zakljucke, ali tako je kako jest.
uskoro ce izaci i jedan rad na ovu temu u nasoj zemlji,koji ce opisati ove slucajeve malo detaljnije.
bavi

#95 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece

Post by bavi »

Peryton_ wrote:necu da se mijesam u ispravnost ove ceremonije,ali ono sto mogu reci jeste da od 32 pacijenta kojima sam dijagnostikovao skvamozni karcinom penisa zadnje dvije godine, 27 njih nije bilo obrezano.
uskoro ce izaci i jedan rad na ovu temu u nasoj zemlji,koji ce opisati ove slucajeve malo detaljnije.

sadce ti reci da lazes :)
insomnia78

#96 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece

Post by insomnia78 »

Bodkin wrote:
Ako te stvarno zanima
http://www.kikajon.org/zivotni-ciklus
bavi

#97 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece

Post by bavi »

bavi wrote:
Peryton_ wrote:necu da se mijesam u ispravnost ove ceremonije,ali ono sto mogu reci jeste da od 32 pacijenta kojima sam dijagnostikovao skvamozni karcinom penisa zadnje dvije godine, 27 njih nije bilo obrezano.

sad ce ti reci da lazes :)
Margita81

#98 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece

Post by Margita81 »

Fulate temu totalno.
insomnia78

#99 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece

Post by insomnia78 »

Par puta se kroz temu, hinjski, provlaci prica kako bi ovo bio Afg da nema Srba i Hrvata
Cime oni to tacno pomazu u nepostajanju afganistanom?
Preventivnim odstrjelom komsija svakih nekoliko godina?
Posto po manifestovanju religije nimalo ne zaostaju za BH muslimanima
Bodkin

#100 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece

Post by Bodkin »

insomnia78 wrote:
Bodkin wrote:
Ako te stvarno zanima
http://www.kikajon.org/zivotni-ciklus
:thumbup:
Post Reply