KLIX - prodane duše

nosara

#76 Re: KLIX - prodane duše

Post by nosara »

zateznistub wrote:
nosara wrote:Mozda je ovo deal "radnike za rvi, sehidske porodice i borce"... Ne bi me cudilo od bakira... Ipak su ovi drugi njegovo biracko tijelo...
Nije tačno

lično sam ovo prvo a imam i drugo
I nikad ni moja malenkost ni niko moj nije dao glas ni stranki ni baketu
Postujem... Sto ne znaci da nisam u pravu...
zateznistub

#77 Re: KLIX - prodane duše

Post by zateznistub »

Jedna stvar je jako žalosna

a to je ta sto je sada sda na vlasti i gura Zakon radi svoje dobiti i zarade a kontra je SDP

Ista stvar bi bila i da je situVacija obrnuta glede SDA i SDP-a

Ono što je jako žalosno je to da NIKO nije i neće stati iza radnika, onih običnih koji su i sa prošlim i sa ovim novim obespravljeni pa bili oni buđetski, privatni, državni i bilo koji drugi sektor
Teniser

#78 Re: KLIX - prodane duše

Post by Teniser »

Pa vi kretenčine koji podržavate sakrivenu agendu i ovaj usrani zakon fakat ili vam babo ima robovlasničku firmu ili ste onako po prirodi kreteni,pitam ja vas dali je SDA vlada na čelu s onim kretenom Novalićem ponudila kroz ovaj zakon sigurnost radnika u bilo koje slučaju,kako misle naplatiti sva dugovanja za pio mio,kako misle napraviti aparat koji će zaustaviti da tajkuni drže radnike kao robove,na koji način vi mislite doći do penzija,kako mislite da će običan čovjek dočekati 40god radnog staža.
Idiotluk.
fosna2014

#79 Re: KLIX - prodane duše

Post by fosna2014 »

Teniser wrote:Pa vi kretenčine koji podržavate sakrivenu agendu i ovaj usrani zakon fakat ili vam babo ima robovlasničku firmu ili ste onako po prirodi kreteni,pitam ja vas dali je SDA vlada na čelu s onim kretenom Novalićem ponudila kroz ovaj zakon sigurnost radnika u bilo koje slučaju,kako misle naplatiti sva dugovanja za pio mio,kako misle napraviti aparat koji će zaustaviti da tajkuni drže radnike kao robove,na koji način vi mislite doći do penzija,kako mislite da će običan čovjek dočekati 40god radnog staža.
Idiotluk.
Ma haj kakve veze radnik ima. Bitno je da se nahrani privatnik, a radnik, pa, sto mu caca nije predao firmu. :roll: Obicna sutnja, obicnog covjeka. Kod nas nista novo. Svakako da se radujem kresanje dobrote budzetlijama (samo se nadam da ce biti masno kresanje), ali se ne radujem nikako cinjenicom da onaj pekar, prodavacica ili konobar od ovoga nemaju ama bas nista. Cak stavise, oderace ih poslodavci kao i do sad.

Dobro si primjetio. I tu treba da politika zapne u vidu neke stranke.
zateznistub

#80 Re: KLIX - prodane duše

Post by zateznistub »

Teniser wrote:Pa vi kretenčine koji podržavate sakrivenu agendu i ovaj usrani zakon fakat ili vam babo ima robovlasničku firmu ili ste onako po prirodi kreteni,pitam ja vas dali je SDA vlada na čelu s onim kretenom Novalićem ponudila kroz ovaj zakon sigurnost radnika u bilo koje slučaju,kako misle naplatiti sva dugovanja za pio mio,kako misle napraviti aparat koji će zaustaviti da tajkuni drže radnike kao robove,na koji način vi mislite doći do penzija,kako mislite da će običan čovjek dočekati 40god radnog staža.
Idiotluk.
:thumbup:
Opetja033

#81 Re: KLIX - prodane duše

Post by Opetja033 »

Idiotluk.
TIpican primjer primitivnog kabadahije na budzetu.
Idemo sada jos malo: kme, kme, kme :mrgreen:
Mister Yes

#82 Re: KLIX - prodane duše

Post by Mister Yes »

Teniser wrote:Pa vi kretenčine koji podržavate sakrivenu agendu i ovaj usrani zakon fakat ili vam babo ima robovlasničku firmu ili ste onako po prirodi kreteni
Ma jok. Mi samo više vjerujemo Americi i EU kada kažu da je zakon dobar nego što vjerujemo korumpiranom sindikatu, Fahri i Nerki trenerki kada kažu da je loš. That's all
badalpur

#83 Re: KLIX - prodane duše

Post by badalpur »

mirza_15 wrote:Gazde iz realnog sektora, privatnici, aplaudiraju ovom zakonu. Ovi zaposleni u realnom sektoru misle bice im bolje kada ovima na budzetu i u JP bude gore. Ustvari ne kontaju da ovi pljescu jer ce dobiti vise preko njihovih ledja (ovih koji rade u realnom sektoru). Ne aplaudiraju oni, i ne bore se za ovaj zakon zato sto su humanisti i sto zele bolje svojim uposlenicima. A od ovih na budzetu mogu da nahebu samo oni koji nemaju ledja. Bice puno lakse otpustiti onog koji nije niciji da bi se doveo neciji mali. Puste zelje i snovi da ce ovima biti gore. Posebno nije jasno zasto neko ko je rob misli da ce mu biti puno bolje kada i onaj koji nije rob to postane (tako barem misle)? Logika je sljedeca: Nisam na budzetu, mrzim one koji jesu zbog prava koje imaju, ali bih i ja bio ono sto trenutno pljujem samo da mogu. Ja sam u govnima i da hoce i komsija biti majku li mu njegovu uhljebljenu, sto ja nisam na njegovom mjestu. Hebem ja vas kada ne razmisljate o borbi za svoja prava nego o tome kako ce komsiji crknuti krava. Hljeba i igara.
Sve po principu nek' komšiji crkne krava, nema veze što ja nemam jesti. Svaka čast za komentar :thumbup:
jasko_ba

#84 Re: KLIX - prodane duše

Post by jasko_ba »

Jos prije 3 godine sam radio neka 3-4 mjeseca kod "gazde" za 150 maraka mjesecno. Jucer mi jaran na kafi prica da isti svrsavaju ko nikad na sam pomen novog zakona :-) Svaka cast svim idiotima sto zele komsiji da mu bude lose. A skontah zadnjih dana itekako da je tih idiota i previse.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#85 Re: KLIX - prodane duše

Post by pici »

jadnali je majka sad ovima kod privatnika koji misle da umanjivanjem prava uhljebljenima, njima će biti bolje... sad kad gazda na 60 dana pošalje ekipu na molerisanje kuće na moru i okopavanja rastinja po kamenjarima za uzgoj vinove loze... biće kme, kme ,kme...
Teniser

#86 Re: KLIX - prodane duše

Post by Teniser »

badalpur wrote:
mirza_15 wrote:Gazde iz realnog sektora, privatnici, aplaudiraju ovom zakonu. Ovi zaposleni u realnom sektoru misle bice im bolje kada ovima na budzetu i u JP bude gore. Ustvari ne kontaju da ovi pljescu jer ce dobiti vise preko njihovih ledja (ovih koji rade u realnom sektoru). Ne aplaudiraju oni, i ne bore se za ovaj zakon zato sto su humanisti i sto zele bolje svojim uposlenicima. A od ovih na budzetu mogu da nahebu samo oni koji nemaju ledja. Bice puno lakse otpustiti onog koji nije niciji da bi se doveo neciji mali. Puste zelje i snovi da ce ovima biti gore. Posebno nije jasno zasto neko ko je rob misli da ce mu biti puno bolje kada i onaj koji nije rob to postane (tako barem misle)? Logika je sljedeca: Nisam na budzetu, mrzim one koji jesu zbog prava koje imaju, ali bih i ja bio ono sto trenutno pljujem samo da mogu. Ja sam u govnima i da hoce i komsija biti majku li mu njegovu uhljebljenu, sto ja nisam na njegovom mjestu. Hebem ja vas kada ne razmisljate o borbi za svoja prava nego o tome kako ce komsiji crknuti krava. Hljeba i igara.
Sve po principu nek' komšiji crkne krava, nema veze što ja nemam jesti. Svaka čast za komentar :thumbup:
Bravo,ovim iz realnog sektora i može odgovarati ali neće ovaj zakon ni proći ma koliko god ovaj usrani klix i svi drugi bakirovi sljedbenici htjeli da komšiji crkne krava.
strong69

#87 Re: KLIX - prodane duše

Post by strong69 »

Idiotluk.
Ma covjek sve rek´o. Argumentovano dokazao da je novi zakon los. :lol: :lol: :lol:
mirza_15

#88 Re: KLIX - prodane duše

Post by mirza_15 »

pici wrote:jadnali je majka sad ovima kod privatnika koji misle da umanjivanjem prava uhljebljenima, njima će biti bolje... sad kad gazda na 60 dana pošalje ekipu na molerisanje kuće na moru i okopavanja rastinja po kamenjarima za uzgoj vinove loze... biće kme, kme ,kme...
Ma ne kontaju oni to. Ne vide od sljepila uzrokovanog ludom zeljom da ovi drugi nahebu. Pa evo samo ovo oko bolovanja. Sve firme do 30 uposlenih ne moraju imati sindikat. Do sadaje bilo 15 uposlenih. Kod ovih vecih ce se poslije 6 mjeseci bolovanja sindikat pitati mogu li ga otpustiti. Pogodi sta ce biti kod ovih manjih. Da se razmijemo, i do sada su privatnici tako iskoristavali radnike, samo sada ce to moci legalno. Sto bi rekao jedan nas bivsi prwmijer: "po zakonu" dotle ce majkicke po istom zakonu uzimati otpremninu za 1 dan penzije.
jefferson

#89 Re: KLIX - prodane duše

Post by jefferson »

mirza_15 wrote:
pici wrote:jadnali je majka sad ovima kod privatnika koji misle da umanjivanjem prava uhljebljenima, njima će biti bolje... sad kad gazda na 60 dana pošalje ekipu na molerisanje kuće na moru i okopavanja rastinja po kamenjarima za uzgoj vinove loze... biće kme, kme ,kme...
Ma ne kontaju oni to. Ne vide od sljepila uzrokovanog ludom zeljom da ovi drugi nahebu. Pa evo samo ovo oko bolovanja. Sve firme do 30 uposlenih ne moraju imati sindikat. Do sadaje bilo 15 uposlenih. Kod ovih vecih ce se poslije 6 mjeseci bolovanja sindikat pitati mogu li ga otpustiti. Pogodi sta ce biti kod ovih manjih. Da se razmijemo, i do sada su privatnici tako iskoristavali radnike, samo sada ce to moci legalno. Sto bi rekao jedan nas bivsi prwmijer: "po zakonu" dotle ce majkicke po istom zakonu uzimati otpremninu za 1 dan penzije.
A sta je sindikat uradio za ove radnike koji imaju preko 15 radnika?
badalpur

#90 Re: KLIX - prodane duše

Post by badalpur »

Teniser wrote:
badalpur wrote:
Bravo,ovim iz realnog sektora i može odgovarati ali neće ovaj zakon ni proći ma koliko god ovaj usrani klix i svi drugi bakirovi sljedbenici htjeli da komšiji crkne krava.
Zakon će proći, to je gotova stvar. Vladajućoj strukturi treba novac, a bez reformi nema šuškica. Meni su samo nejasni uposlenici iz realnog sektora koji jedva čekaju da zakon s'jebe ove iz javnog, a uopće ne shvataju da će oni trpiti najviše posljedice. Meni je samo jedna stvar dovoljna da znam da ovaj zakon ne valja - podržavaju ga moji poslodavci, velemajstori u zlostavljanju :(
Cherry-Cherry

#91 Re: KLIX - prodane duše

Post by Cherry-Cherry »

Nije njima bitno da im bude bolje, već im je bitno da drugome bude gore. Ko biva: kad se ja nisam izborio za sebe, nek crkne onaj ko se izborio. :-D
Opetja033

#92 Re: KLIX - prodane duše

Post by Opetja033 »

Teniser wrote:ali neće ovaj zakon ni proći
Kakav ocaj, kakva panika, kakvo zabijanje glave u pijesak :lol:
Zakon ce proci, vecina postoji. Kmecace te i nakon cetvrtka, na vasu veliku zalost - bez ikakvog efekta. :)
johntra

#93 Re: KLIX - prodane duše

Post by johntra »

Koja većina i gdje?
O'zone
Globalni moderator

#94 Re: KLIX - prodane duše

Post by O'zone »

Bezzze kukate a i branite zakon.

Zakon sranje ništa novo u njemu. Ono što se u realnom sektoru radi radnicima već godinama SAD je samo dobilo i svoje zakonsko uporište. Otpustili su privatnici i trudnice i radnike na bolovanju, išlo se gazdama praviti vikendice a gazdaricama prati cilime. Na raspolaganju si gazdi 24 sata i kad god te pozove moraš ići pa da ti je ne znam ja sta. Radi se prekovremeni ne 60 nego 100 sati sedmicno, na bolovanje se ne ide osim ako je pred smrt.

Sve je to zbog toga što se radnici ne znaju boriti za svoja prava. Sindikat koji bi ih trebao " obrazovati" je institucija uhljebljenika koji se brinu za svoju guzicu jbs radnike.

Od ovog zakona čiji je jedini cilj ukidanje odnosno revizija kolektivnih ugovora će da najebu oni koji rade po njima ali ne postoji drugi način jeftinije racionalizacije radnih mjesta u nerealnom sektoru.

Sta će biti na kraju? Ma koga boli k..c bitno je da ne puča i da su naši na vlasti......
greatful_and_dead

#95 Re: KLIX - prodane duše

Post by greatful_and_dead »

Da li je moguće da su ljudi kod nas ovoliko naivni, a da ne kažem glupi, pa se nadaju i vjeruju da će zakon ići na štetu "budžetlija"? Pa čovjek koji se najviše zalaže za zakon je Novalić, član SDA.

Nije ni čudo da vladaju 25godina kada su im protivnici ovakvi kao na ovoj temi.
badalpur

#96 Re: KLIX - prodane duše

Post by badalpur »

greatful_and_dead wrote:Da li je moguće da su ljudi kod nas ovoliko naivni, a da ne kažem glupi, pa se nadaju i vjeruju da će zakon ići na štetu "budžetlija"? Pa čovjek koji se najviše zalaže za zakon je Novalić, član SDA.

Nije ni čudo da vladaju 25godina kada su im protivnici ovakvi kao na ovoj temi.
Nešto i ja čisto sumnjam da će SDA udariti po svom biračkom tijelu :-)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#97 Re: KLIX - prodane duše

Post by pici »

Sindikat PPDIVUT: Prijedlog zakona o radu je loš, ali je možda bolje da ga sada usvojimo
Piše: N. N.
Samostalni sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji, vodoprivredi, ugostiteljstvu, turizmu i trgovini BiH (PPDIVUT) jučer je održao sjednicu Glavnog odbora na kojoj se raspravljalo i o novom zakonu o radu.

Mehmed Avdagić, predsjednik Samostalnog sindikata PPDIVUT, kaže za Klix.ba da je konstatovano da je napravljen veliki propust sindikata i da je bolje da u ovoj situaciji zakon prođe ovakav kakav jest.

Avdagić pojašnjava da bi zakon trebao biti usvojen kako bi ujedinio radničku klasu u BiH.

“Ovo je možda prilika da se radnici ujedine jer jedino ujedinjeni mogu da dođu do većih prava. To je možda jedan od razloga zašto zakon treba da se pusti da prođe i da sindikati shvate da ne mogu da rade uz blagoslov određenih političkih partija”, kaže Avdagić za Klix.ba.

Inače Sindikat PPDIVUT nije članica Saveza samostalnih sindikata BiH (SSS BiH), a isti su napustili prije sedam godina zbog razilaženja u pogledima sindikalne borbe.

"SSS BiH je prije nekoliko godina potpisivao određene platforme a sada su im stvari izmakle kontroli. Ove vlasti koje su došle nemaju mnogo manevarskog prostora kako bi mogli napraviti bolji ambijent bez inostranih kredita", kaže Avdagić.

Prema njemu, novi zakon neće riješiti probleme u BiH.

"Ovakav zakon bi bio prihvatljiviji u razvijenim državama gdje imate veću potražnju za radnom snagom. Mi imamo obrnutu situaciju i zato kakav god zakon bio ponuđen neće se postići mnogo”, kaže Avdagić.

On zamjera sindikatima što na vrijeme nisu pokazali veći stepen sindikalne borbe, nisu se počeli ujedinjavati, jačati svoju moć...

“Očito je da se došlo u situaciju da su sindikati podržavali određene političke partije i ovo je plaćanje cijene toga”, smatra on.

Avdagić pojašnjava da je BiH u jednoj vrlo lošoj poziciji i da se nema mnogo izbora te da je teško naći rješenje.

“Bojim se da ne uđemo u jednu anarhiju gdje niko neće moći upravljati situacijom”, kaže Avdagić.

Sindikat PPDIVUT će podržati najavljene proteste te će u četvrtak biti ispred Parlamenta FBiH.

“Podržat ćemo svaku sindikalnu borbu ali smo mišljenja da je bolje pustiti da ovo ovako prođe pa onda krenuti u jednu zajedničku sindikalnu borbu. Sada nema ni dovoljno vremena za neku značajniju borbu i trebalo bi raditi na ujedinjavanju sindikata kako bi se nekad u budućnosti izborili za veća prava", mišljenja je Avdagić.

Sindikat PPDIVUT okuplja skoro isključivo radnike u realnom sektoru a Avdagić kaže da je jedan od problema činjenica da se nije našao konsenzus između sindikata koji zastupaju radnike iz realnog i sindikata koji zastupaju radnike iz javnog sektora.

“Nije moguće da opstane realni sektor ako imamo ovoliku potrošnju u javnom sektoru. Morali smo napraviti jednu analizu i rezultate predstaviti svima onima koji su na budžetu. Mi sada imamo jedan sukob koji je nepotreban. Shvatam da su i tamo radnici čija prava podržavam, ali se ne smije potpuno narušiti realni sektor”, zaključuje Avdagić.
evo još uhljebljenih, parazita, budjetlija itd... ako će ovo ujedinit sve sindikate i radnike onda treba fadilju dići spomenik...
O'zone
Globalni moderator

#98 Re: KLIX - prodane duše

Post by O'zone »

Ujedinit će da ti ne kažem šta......
dobojlija81

#99 Re: KLIX - prodane duše

Post by dobojlija81 »

Ima li kakakv medicinski pojam ili poremecaj kad te neko muči i jebe,a ti navijaš to,to jače jače i još uzivas u tome.
Uze vas ovaj privrednik premijer na priču ko levate.
Ne znam kakva kmeka budzetlija,kad se zakon nece ni očešat od njih plaho.
O'zone
Globalni moderator

#100 Re: KLIX - prodane duše

Post by O'zone »

dobojlija81 wrote:Ima li kakakv medicinski pojam ili poremecaj kad te neko muči i jebe,a ti navijaš to,to jače jače i još uzivas u tome.
Uze vas ovaj privrednik premijer na priču ko levate.
Ne znam kakva kmeka budzetlija,kad se zakon nece ni očešat od njih plaho.
Mazohizam sa mrvicom Stockholmskog sindroma....
Post Reply