pedeset wrote:Iako ne pratim mnogo ovakva takmičenja moram priznati da redovno glasam. Jer neprocjenjiv je osjećaj danas otići na blic i čitati kako pjene. Ali doslovno ljudi pjene, smeta im naša zastava u Makedoniji možeš mislit. Predivno je baciti Srbiju na koljena, a niko neće umrijeti ako umjesto kutije cigara pošalje koji glas. Em će biti zdraviji, em sretniji.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Haris Berković | Pobjednik | Zvezde Granda
Moderator: _BataZiv_0809
- sunceKOtepsija
#76 Re: HARIS BERKOVIĆ POBJEDNIK/zvezde granda/
-
dezurni_ucenik
#77 Re: HARIS BERKOVIĆ POBJEDNIK/zvezde granda/
sunceKOtepsija wrote:zunazu wrote:Haj ne kakite.
Momku svaka čast, odlično pjeva! I lijepo je vidjeti da su prva dva mjesta osvojili Bosanci.
Ovako su ljudi i ranije proslavljali Bosnu i nije bezveze nastala ona "kroz Bosnu ne pjevaj, kroz Srbiju ne sviraj". Ta tradicija se nastavila, u svako vrijeme na svoj način. Tri puta na Grandu pobjeđuju Bosanci, nedavno Amel na X-Factoru, ranije Babajić na Operaciji Trijumf... To su sve regionalna takmičenja gdje nije lako biti najbolji.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ako je vama mjerilo uspjeha pobjeda na Grandu, primite moje saucesce.
- Henry Chinaski
#78 Re: HARIS BERKOVIĆ POBJEDNIK/zvezde granda/
Blago majci kad ima sina intelektualca...sunceKOtepsija wrote:pedeset wrote:Iako ne pratim mnogo ovakva takmičenja moram priznati da redovno glasam. Jer neprocjenjiv je osjećaj danas otići na blic i čitati kako pjene. Ali doslovno ljudi pjene, smeta im naša zastava u Makedoniji možeš mislit. Predivno je baciti Srbiju na koljena, a niko neće umrijeti ako umjesto kutije cigara pošalje koji glas. Em će biti zdraviji, em sretniji.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- rovac13
#79 Re: HARIS BERKOVIĆ POBJEDNIK/zvezde granda/
Ove godine su poslali ogromne pare u srbiju da glasaju za pobjednika i ostale uz njeg.
Prosle godine su poslali ogromne pare u srbiju da glasaju za proslogodisnjeg pobjednika kojeg vec sad nema nigdje.
Pretprosle godine su poslali ogromne pare u srbiju da glasaju za gileta i ostale,kojeg takodje vise nema nigdje.
I sad slave pobjedu,skroz sretni.
Na koncertu Done Ares koja se bori za zivot odziv bio jako slab.
Muzicar koji je radio sa Enesom Begovicem,Kenan Dedic iz Visokog,se bori za zivot,ali niko to i ne prati vise.
Itd......puna nam drzava ovakvih i slicnih slucajeva........ali bitno je slat pare u srbiju.

Prosle godine su poslali ogromne pare u srbiju da glasaju za proslogodisnjeg pobjednika kojeg vec sad nema nigdje.
Pretprosle godine su poslali ogromne pare u srbiju da glasaju za gileta i ostale,kojeg takodje vise nema nigdje.
Muzicar koji je radio sa Enesom Begovicem,Kenan Dedic iz Visokog,se bori za zivot,ali niko to i ne prati vise.
Itd......puna nam drzava ovakvih i slicnih slucajeva........ali bitno je slat pare u srbiju.
- sunceKOtepsija
#80 Re: HARIS BERKOVIĆ POBJEDNIK/zvezde granda/
egoista spottedHenry Chinaski wrote:Neću da ulazim u raspravu s tobom jer nema smisla. Samo sam komentarisao da je tužno što ima viša takvih kao ti, a ne ovakvih kao ja.dragan.s wrote:Mislim da i meni i tebi kroje sudbinu oni koji su na vlasti. Ljudi za njih glasaju jer nemaju drugog izbora. Na zadnje izbore nisam ni izašao jer nisam imao za koga glasati. Slaba nam je ponuda.Henry Chinaski wrote: Prijatelju, ti ljudi su glasači koji meni kroje sudbinu. Meni je u interesu da u zemlji živi više pametnih nego glupih.
.
- zateznistub
#81 Re: HARIS BERKOVIĆ POBJEDNIK/zvezde granda/
Ni u najluđim snovima nisam ni slutio da ću ovo uraditi...ali... evo...zasluženo...rovac13 wrote:Ove godine su poslali ogromne pare u srbiju da glasaju za pobjednika i ostale uz njeg.
![]()
![]()
- nadžak
#82 Re: HARIS BERKOVIĆ POBJEDNIK/zvezde granda/
Pretjerujete standardno.
Neko reče da tip ljudi koji su pratili ovakve emisije i glasali, kroje sudbinu nekome. Bez uvrede ali to je budalaština! Ovdje se između redova provlači priča o razlici između urbanog i ruralnog, gdje se podrazumijeva da sve što je urbano je dobro a ovo ruralno je papanski. Jeste da stoji ona priča o tome kakva muzika takvo i društvo ali ima nešto bitnije iznad toga. Hajde presabirete se pa skontajte koliko ljudi poznajete koji nisu iz grada, čak i slušaju te famozne "narodnjake" ali su pošteni i čestiti ljudi.
Važi i obrnuto! Siguran sam da poznajete masu kretena rođenih u po čaršije a ne slušaju narodnjake ali su odron od društva. Hajd pitajte "huligane" i kabadahije bjelosvjetske šta slušaju? Tom teorijom razvrstavanja ljudi i ocjenivanja njihovog karaktera na osnovu toga šta slušaju, ja bih glat slušaoce heavymetala svrstao u divljake i siguran sam da bi bio razapet od strane poštovalaca te vrste zabave. Šta mislite još uz to im reći da su takve osobe dno društva, ekološki neosvješteni, primitivni itd?
Poštenje, čestitost, tolerancija, se ne veže za muziku. To se stiče na neki drugi način. Koji? Druga i duga priča!
Ispade da su ovi "seljaci" koji slušaju narodnjake i vrhunac svog bitisanja vide u koridama, teferičima i zvezdama granda, krivi što je društvo ovakvo kakvo je. Oni neće knjigu, neće školu. Nema veze, ima zemlja i opleti. Obrazovanje je odavno u svijetu pa i ovdje izgubilo smisao. Sada su odvojene stvari Obraz i Nauka. Možeš biti vrhunski stručnjak ali imaš li obraza? Najveći zlotvori čovječanstva su bili izuzetno školovani ljudi.
Iskreno, ni ja ne vidim ništa lijepo u sadašnjoj muzici tog tipa ali ako neko uživau tome, neka ga.
Tolerancija.
Neko reče da tip ljudi koji su pratili ovakve emisije i glasali, kroje sudbinu nekome. Bez uvrede ali to je budalaština! Ovdje se između redova provlači priča o razlici između urbanog i ruralnog, gdje se podrazumijeva da sve što je urbano je dobro a ovo ruralno je papanski. Jeste da stoji ona priča o tome kakva muzika takvo i društvo ali ima nešto bitnije iznad toga. Hajde presabirete se pa skontajte koliko ljudi poznajete koji nisu iz grada, čak i slušaju te famozne "narodnjake" ali su pošteni i čestiti ljudi.
Važi i obrnuto! Siguran sam da poznajete masu kretena rođenih u po čaršije a ne slušaju narodnjake ali su odron od društva. Hajd pitajte "huligane" i kabadahije bjelosvjetske šta slušaju? Tom teorijom razvrstavanja ljudi i ocjenivanja njihovog karaktera na osnovu toga šta slušaju, ja bih glat slušaoce heavymetala svrstao u divljake i siguran sam da bi bio razapet od strane poštovalaca te vrste zabave. Šta mislite još uz to im reći da su takve osobe dno društva, ekološki neosvješteni, primitivni itd?
Poštenje, čestitost, tolerancija, se ne veže za muziku. To se stiče na neki drugi način. Koji? Druga i duga priča!
Ispade da su ovi "seljaci" koji slušaju narodnjake i vrhunac svog bitisanja vide u koridama, teferičima i zvezdama granda, krivi što je društvo ovakvo kakvo je. Oni neće knjigu, neće školu. Nema veze, ima zemlja i opleti. Obrazovanje je odavno u svijetu pa i ovdje izgubilo smisao. Sada su odvojene stvari Obraz i Nauka. Možeš biti vrhunski stručnjak ali imaš li obraza? Najveći zlotvori čovječanstva su bili izuzetno školovani ljudi.
Iskreno, ni ja ne vidim ništa lijepo u sadašnjoj muzici tog tipa ali ako neko uživau tome, neka ga.
Tolerancija.
-
dezurni_ucenik
#83 Re: HARIS BERKOVIĆ POBJEDNIK/zvezde granda/
Neću da ulazim u raspravu s tobom jer nema smisla. Samo sam komentarisao da je tužno što ima viša takvih kao ti, a ne ovakvih kao ja.Henry Chinaski wrote:[quote="dragan.s"
Mislim da i meni i tebi kroje sudbinu oni koji su na vlasti. Ljudi za njih glasaju jer nemaju drugog izbora. Na zadnje izbore nisam ni izašao jer nisam imao za koga glasati. Slaba nam je ponuda.
Tebi nije problem što je većini knjiga najveći neprijatelj, a u realnosti je to katastrofa neviđenih razmjera. Ti ni ne znaš da je to uzrok svih naših problema ali znaš da se žališ jer je sve u kurcu, a ja sam svjestan toga. Ti si vjerovatno vrlo mlad i gledaš vrlo kratko naprijed, a ja vidim sve posljedice ovoga. Elem, nije tolika nesreća ni što smo glupi, koliko je nesreća što nismo toga svjesni.[/quote]
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#84 Re: HARIS BERKOVIĆ POBJEDNIK/zvezde granda/
nadžak wrote:Pretjerujete standardno.
Važi i obrnuto! Siguran sam da poznajete masu kretena rođenih u po čaršije a ne slušaju narodnjake ali su odron od društva. Hajd pitajte "huligane" i kabadahije bjelosvjetske šta slušaju? Tom teorijom razvrstavanja ljudi i ocjenivanja njihovog karaktera na osnovu toga šta slušaju, ja bih glat slušaoce heavymetala svrstao u divljake i siguran sam da bi bio razapet od strane poštovalaca te vrste zabave. Šta mislite još uz to im reći da su takve osobe dno društva, ekološki neosvješteni, primitivni itd?![]()
Tolerancija.
Da o tome ti govorimo. To je upravo nas najveci problem, svi ostali su tek rezultat.
- nadžak
#85 Re: HARIS BERKOVIĆ POBJEDNIK/zvezde granda/
@slo burner
Vidim da se o tome govori. Barem dio foruma TO govori. Ali drug, eto, ja se ne slažem sa tim. U ostatku mog posta sam obrazložio zašto.
Vidim ja u svom gradu masu intelektualaca i školovanih fakultetskih profesora koji preko puta mene u piceriji polupijani javno ugovaraju ispite!
Obraz, Obraz, Obraz...to nama fali. Muzika bi došla na red. Ona je na nekom MANJE bitnom mjestu kao faktor kreiranja karatera osobe. Pozz
Vidim da se o tome govori. Barem dio foruma TO govori. Ali drug, eto, ja se ne slažem sa tim. U ostatku mog posta sam obrazložio zašto.
Vidim ja u svom gradu masu intelektualaca i školovanih fakultetskih profesora koji preko puta mene u piceriji polupijani javno ugovaraju ispite!
Obraz, Obraz, Obraz...to nama fali. Muzika bi došla na red. Ona je na nekom MANJE bitnom mjestu kao faktor kreiranja karatera osobe. Pozz
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
- Slo Burner
#87 Re: HARIS BERKOVIĆ POBJEDNIK/zvezde granda/
Vidis ja mislim da nam treba obrazovan i pametan pa onda castan. Dzaba sto je vrijedan i posten kad citav zivot glasa za SDa prijatelju, takav nam nesvjesno 20 godina cini zlo
- nadžak
#88 Re: HARIS BERKOVIĆ POBJEDNIK/zvezde granda/
Eh, ode ti nadaleko.Slo Burner wrote:Vidis ja mislim da nam treba obrazovan i pametan pa onda castan. Dzaba sto je vrijedan i posten kad citav zivot glasa za SDa prijatelju, takav nam nesvjesno 20 godina cini zlo
Vidi, u onom prvom postu sam napisao riječ OBRAZOVANJE. Nekad je ono obuhvatalo i odgoj i nauku. Sad se škola svela na puko gomilanje informacija a šta će učenik sa tim uradit to profesora nije briga, opravdano ili neopravdano.
Tvoju i moju tezu treba objedinit i voala-uspjeh. Jedno bez drugog NE MERE!
Dakle i karakter i nauku.
- zateznistub
#89 Re: HARIS BERKOVIĆ POBJEDNIK/zvezde granda/
Za boldiranonadžak wrote:Eh, ode ti nadaleko.Slo Burner wrote:Vidis ja mislim da nam treba obrazovan i pametan pa onda castan. Dzaba sto je vrijedan i posten kad citav zivot glasa za SDa prijatelju, takav nam nesvjesno 20 godina cini zloSad će biti ovdje veselo.
Vidi, u onom prvom postu sam napisao riječ OBRAZOVANJE. Nekad je ono obuhvatalo i odgoj i nauku. Sad se škola svela na puko gomilanje informacija a šta će učenik sa tim uradit to profesora nije briga, opravdano ili neopravdano.
Tvoju i moju tezu treba objedinit i voala-uspjeh. Jedno bez drugog NE MERE!
Dakle i karakter i nauku.
za ostatak posta (prvog), vidi, znam određenu količinu ljudi, ni puno ni malo. I svi oni koji imaju vijugu uglavi kazu da je grand i ostalo smeće i šund. Dio ljudi koji i nisu bas nacitani rade svoj posao, generalno fini i pošteni ali nije na odmet malo i lopovluka svršavaju i pišnu na grand i sl. event.
- nadžak
- Slo Burner
#91 Re: HARIS BERKOVIĆ POBJEDNIK/zvezde granda/
Ma nemam ja veze sa SDP-om , da se razumijemo, ne pljujem ih jer ih nema ni na mapinadžak wrote:@Slo Burner
A vidi ovo:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/funkcion ... /150713048
Sorry, morao sam
-
manki
#92 Re: HARIS BERKOVIĆ POBJEDNIK/zvezde granda/
Ziv bio bavi se necim korisnim u zivotu, a ne hejtanjem komsija. Zato nam je drzava takva kakva jeste.pedeset wrote:Iako ne pratim mnogo ovakva takmičenja moram priznati da redovno glasam. Jer neprocjenjiv je osjećaj danas otići na blic i čitati kako pjene. Ali doslovno ljudi pjene, smeta im naša zastava u Makedoniji možeš mislit. Predivno je baciti Srbiju na koljena, a niko neće umrijeti ako umjesto kutije cigara pošalje koji glas. Em će biti zdraviji, em sretniji.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Henry Chinaski
#93 Re: HARIS BERKOVIĆ POBJEDNIK/zvezde granda/
Gdje je to u svijetu obrazovanje izgubilo smisao? Malo si se pogubio jer to nije ni približno tačno.nadžak wrote:Pretjerujete standardno.
Važi i obrnuto! Siguran sam da poznajete masu kretena rođenih u po čaršije a ne slušaju narodnjake ali su odron od društva. Hajd pitajte "huligane" i kabadahije bjelosvjetske šta slušaju? Tom teorijom razvrstavanja ljudi i ocjenivanja njihovog karaktera na osnovu toga šta slušaju, ja bih glat slušaoce heavymetala svrstao u divljake i siguran sam da bi bio razapet od strane poštovalaca te vrste zabave. Šta mislite još uz to im reći da su takve osobe dno društva, ekološki neosvješteni, primitivni itd?![]()
Tolerancija.
Ovdje je tako bilo prije, a i sad je. Znam da je teško od neobrazovane nacije napraviti obrazovanu ali to nije razlog da se svi pomirimo s tim.
Analiza ti je potpuno pogrešna (barem što se tiče mene) jer nigdje nisam ni pomislio da izjednačim primitivizam ovog tipa sa ruralnom sredinom (iako moramo priznati da se u ruralnim sredinama važnost obrazovanja manje cijeni nego u urbanim).
Dapače, urbani centri gore od podrške grandu, zmbt i sličnim gadostima. Sve to ne bi bilo toliko zabrinjavajuće da nije izraženo u tolikoj mjeri.
Zar nije simptomatično da naši pobjeđuju gdje god narod glasa, a nismo najbrojniji u regiji. S druge strane, imamo najnesposobnije političke i sve druge strukture. Konstantno se potencira teza na obrazovanje nije važno jer se svakako ne cijeni. Regionalne vlade, kompanije, industrije i obavještajne službe jebu nas kako stignu i rade šta hoće, a mi samo snuždeno gledamo. Dok ne počne grand šou, onda smo opet sretni...
-
manki
#94 Re: HARIS BERKOVIĆ POBJEDNIK/zvezde granda/
Upravo. A evo kao sto se i iz prilozenog vidi, ti takvi su najveci pljuvaci Srbije.rovac13 wrote:Ove godine su poslali ogromne pare u srbiju da glasaju za pobjednika i ostale uz njeg.
![]()
![]()
Na ovom Balkanu nista nije kako treba, niti je patriotizam patriotizam, niti je religija religija, niti su ljudi ljudi, itd itd.
-
dezurni_ucenik
#95 Re: HARIS BERKOVIĆ POBJEDNIK/zvezde granda/
Henry Chinaski wrote:Gdje je to u svijetu obrazovanje izgubilo smisao? Malo si se pogubio jer to nije ni približno tačno.nadžak wrote:Pretjerujete standardno.
Tolerancija.
Ovdje je tako bilo prije, a i sad je. Znam da je teško od neobrazovane nacije napraviti obrazovanu ali to nije razlog da se svi pomirimo s tim.
Analiza ti je potpuno pogrešna (barem što se tiče mene) jer nigdje nisam ni pomislio da izjednačim primitivizam ovog tipa sa ruralnom sredinom (iako moramo priznati da se u ruralnim sredinama važnost obrazovanja manje cijeni nego u urbanim).
Dapače, urbani centri gore od podrške grandu, zmbt i sličnim gadostima. Sve to ne bi bilo toliko zabrinjavajuće da nije izraženo u tolikoj mjeri.
Zar nije simptomatično da naši pobjeđuju gdje god narod glasa, a nismo najbrojniji u regiji. S druge strane, imamo najnesposobnije političke i sve druge strukture. Konstantno se potencira teza na obrazovanje nije važno jer se svakako ne cijeni. Regionalne vlade, kompanije, industrije i obavještajne službe jebu nas kako stignu i rade šta hoće, a mi samo snuždeno gledamo. Dok ne počne grand šou, onda smo opet sretni...
Sto se raspravljas sa njim, ta njegova recenica za obrazovanje (kako je svugdje izgubilo smisao), to je slika i prilika jednog tipicnog bosnje kojem su odavno isprali mozak.
- rumenige_brajtner
#96 Re: HARIS BERKOVIĆ POBJEDNIK/zvezde granda/
aiii džasminemk ultra wrote:
samo ovo![]()
- nadžak
#97 Re: HARIS BERKOVIĆ POBJEDNIK/zvezde granda/
@dezurni ucenik
Sa tim citiranim trebao si dodati i onu iduću rečenicu. Dakle, mislio sam na to da se i u svijetu obrazovanje odvojilo na dva dijela.
Naravno da nisam mislio da je besmisleno ići u školu i obrazovati se. Možda se nezgodno izrazih.
Usput, malo ti je ružan način kako si ono rekao, znaš! Kažeš čovjeku, ma šta se bolan raspravljaš sa njim, ono u smislu, pusti levata...nije fazon to.
Eno čovjek u postu prije tvoga fino mi napisao šta misli o tome a vidi kako ti nastupaš.
Sa tim citiranim trebao si dodati i onu iduću rečenicu. Dakle, mislio sam na to da se i u svijetu obrazovanje odvojilo na dva dijela.
Naravno da nisam mislio da je besmisleno ići u školu i obrazovati se. Možda se nezgodno izrazih.
Usput, malo ti je ružan način kako si ono rekao, znaš! Kažeš čovjeku, ma šta se bolan raspravljaš sa njim, ono u smislu, pusti levata...nije fazon to.
Eno čovjek u postu prije tvoga fino mi napisao šta misli o tome a vidi kako ti nastupaš.
- bude
#98 Re: HARIS BERKOVIĆ POBJEDNIK/zvezde granda/
to ti je rezultat obrazovanja 
-
dezurni_ucenik
#99 Re: HARIS BERKOVIĆ POBJEDNIK/zvezde granda/
rumenige_brajtner wrote:aiii džasminemk ultra wrote:
samo ovo![]()
Evo i mene nafuraste
-
dezurni_ucenik
#100 Re: HARIS BERKOVIĆ POBJEDNIK/zvezde granda/
nadžak wrote:@dezurni ucenik
Boze moj , sta 's - prirodna selekcija. Nismo svi isti.