BravoThorgerson wrote:Vidi jednu stvar, Dodik jeste konjina od covjeka, to stoji. Medjutim i mi ne znamo sta hocemo, otiso je tamo, polozio cvijece odao pocast...jok zovi ga odmah da vidimo jel misli jel genocid il nije.
Pa cemu to jebemu, ako znas odgovor. Cemu?
Doci ce dan kada ce oni sami to izgovoriti, prelomiti preko usta, ali tjeranjem u inat, samo idemo nazad.
I jos jedna stvar, kad ste vidjeli da je Izetbegovic otisao i odao pocast bilo kome osim bosnjacima? Kad je otisao na Kazane, u Grabovicu, Trusinu. Zasto, pa zato sto se boji. Da slucajno ne bi izgubio jedan glas od kakvog bosnjaka. Mene to nervira. Jer to samo pokazuje kakvu bi ovdje drzavu Bakir pravio. Ja kao bosnjak necu da zivim u takvoj drzavi.
Zato kazem, Dodik kakav god da je, on je otisao tamo i odao pocast zrtvama. A doci ce i dan kad ce oni sami priznati sta je tamo bilo.
OT. Camil je meni ok lik. A dosta ljudi su ovdje licemjeri. Svi bi se ispalili sutra da im neko da priliku da zive vani, a seru po covjeku koji se vratio iz Amerike i to u Srebrenicu?! A ja npr znam 5 ljudi koji nece da kupe stan na Dobrinji 1 jer je blizu entitetske granice. Toliko o tome!
Ćamil Duraković
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#76 Re: Ćamil Duraković
-
sumirprimus
#77 Re: Ćamil Duraković
dobro, mi smo sampioni u blacenju i sranju u dalj..metodama manualnog tipkiranja i smsiranja...
- branimir stulic
#78 Re: Ćamil Duraković
MOji dragi huškači i ratnici sa tastaturom, ne dao vam Bog dragi da doživite ono što je dozivjela moja generacija. Od 92-95 sam imao 26-30 godine i sjecam se samo smrti, ubijanja, artiljerije, bitke za razne imenovane i neimenovane vukojebine, gladi, otimanja hrane od neprijatelja, smrti ratnih drugova, skupljanja dijelova njihovih tijela po šumi... da bi poslije rata sreo svoje ratne drugove koji su prezivjeli i gledao ih kako prose, skupljaju pomoc za lijecenje, rade na parkingu... za koga? Za Sina? Za Poljine?
MRŠ!!!!
Ćamile svaka čast.
MRŠ!!!!
Ćamile svaka čast.
- Altsa
#79 Re: Ćamil Duraković
da ista znas ne bi pricao te gluposti. ne poznajem ni jednog licno ali znam da je ahmetovic uvijek bio tihicev covjek pa prema tome ne moze biti i bakirov istovremeno. uzmi hladne vode.Drvenija87 wrote:Camil Durakovic i Sadik Ahmetovic su sramota Bosnjaka.lakilaka wrote:nista se ne moze sakriti. samo je pitanje koliko ce dozvoliti da izadje u javnost. samo je to pitanje.mmaar wrote:Uz svo uvazavanje njegovog licnog povratnickog primjera, Durakovic je takva kratkovida naivcina da je to porazavajuce. Da je imao imalo svijesti i pameti, otkazao bi dolazak Vucicu iz milion i jednog razloga, prvo sto negatorima i podstrekivacima genocida nije mjesto u Srebrenici, a drugo sto je podstrekivac i negator genocida sedmicama i sedmicama unaprijed pripremao ono sto se jucer desilo, sto retorikom, sto konkretnim djelima. Vrlo je moguce da iza cijelog incidenta stoje i njegovi provokatori ubaceni u masu.
http://www.fokus.ba/89611/kolumne/po-ci ... eva-glava/
Oni su samo njemi poslusnici Bakirovi,a narod takvima na koncu tesko prasta.
-
palestinka
#80 Re: Ćamil Duraković
KatarinaKosaca wrote:BravoThorgerson wrote:Vidi jednu stvar, Dodik jeste konjina od covjeka, to stoji. Medjutim i mi ne znamo sta hocemo, otiso je tamo, polozio cvijece odao pocast...jok zovi ga odmah da vidimo jel misli jel genocid il nije.
Doci ce dan kada ce oni sami to izgovoriti, prelomiti preko usta, ali tjeranjem u inat, samo idemo nazad.
I jos jedna stvar, kad ste vidjeli da je Izetbegovic otisao i odao pocast bilo kome osim bosnjacima? Kad je otisao na Kazane, u Grabovicu, Trusinu. Zasto, pa zato sto se boji. Da slucajno ne bi izgubio jedan glas od kakvog bosnjaka. Mene to nervira. Jer to samo pokazuje kakvu bi ovdje drzavu Bakir pravio. Ja kao bosnjak necu da zivim u takvoj drzavi.
Zato kazem, Dodik kakav god da je, on je otisao tamo i odao pocast zrtvama. A doci ce i dan kad ce oni sami priznati sta je tamo bilo.
OT. Camil je meni ok lik. A dosta ljudi su ovdje licemjeri. Svi bi se ispalili sutra da im neko da priliku da zive vani, a seru po covjeku koji se vratio iz Amerike i to u Srebrenicu?! A ja npr znam 5 ljudi koji nece da kupe stan na Dobrinji 1 jer je blizu entitetske granice. Toliko o tome!Dugo nisam pročitala bolji post. Ne pamtim kad sam na forumu pročitala nešto istinitije i tačnije.
istina
- dobar osjecaj
#81 Re: Ćamil Duraković
Meni su simpaticni ljudi koji uprkos bezbroj primjera na kojima se moglo nauciti da niko ovakvog profila nije slucajno dosao tu gdje jeste bez citave masinerije iza sebe, i dalje imaju sposobnost da vjeruju u snove, mastaju i sanjaju o idealu neokaljanog pojedinca koji iz najdubljih altruistickih pobuda cini lijepe stvari za druge. Kako je to samo lijepo 
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#82 Re: Ćamil Duraković
Mislim da bi bilo lijepo ili da kažeš što imaš do kraja ili prestaneš sa tim superiorinim stavom prema diskutantima na temi koji au kao infantilni i priglupi, a ti ih kao mudra i sjvesna želiš ostaviti u iluziji vjerovanja u Djeda Mraza. To je, krajnje, prepotentan i nekorektan stav. Dakle, ili šuti zauvjek ili kaži što imaš.dobar osjecaj wrote:Meni su simpaticni ljudi koji uprkos bezbroj primjera na kojima se moglo nauciti da niko ovakvog profila nije slucajno dosao tu gdje jeste bez citave masinerije iza sebe, i dalje imaju sposobnost da vjeruju u snove, mastaju i sanjaju o idealu neokaljanog pojedinca koji iz najdubljih altruistickih pobuda cini lijepe stvari za druge. Kako je to samo lijepo
Svi smo ljudi od krvi i mesa sa svojim manama i vrlinama. Sirugno da ni ĆD nije iznimka od toga. Ipak, postoje profesionalci u sovm poslu, proesionalac liječnik, profesionalac dostavljač hrane, profesionalac konobar, pa se , čini, konačno da ima i profesionalac političar. Niti znači da je definitivno i konačno i 100% istina, ali ove tvoje upadice u stilu "Glupa djecu, neću da vam kvarim igru i maštarije" su baš neukusne i nimalo pristojne.
-
SSemir
#83 Re: Ćamil Duraković
BravoThorgerson wrote:Vidi jednu stvar, Dodik jeste konjina od covjeka, to stoji. Medjutim i mi ne znamo sta hocemo, otiso je tamo, polozio cvijece odao pocast...jok zovi ga odmah da vidimo jel misli jel genocid il nije.
OT. Camil je meni ok lik. A dosta ljudi su ovdje licemjeri. Svi bi se ispalili sutra da im neko da priliku da zive vani, a seru po covjeku koji se vratio iz Amerike i to u Srebrenicu?! A ja npr znam 5 ljudi koji nece da kupe stan na Dobrinji 1 jer je blizu entitetske granice. Toliko o tome!
- It_is_a_Leclerc
#84 Re: Ćamil Duraković
Mislim da nisi svjestan svoje nesvijesti. Kakve budalaštine.Drvenija87 wrote:Camil Durakovic i Sadik Ahmetovic su sramota Bosnjaka.lakilaka wrote:nista se ne moze sakriti. samo je pitanje koliko ce dozvoliti da izadje u javnost. samo je to pitanje.mmaar wrote:Uz svo uvazavanje njegovog licnog povratnickog primjera, Durakovic je takva kratkovida naivcina da je to porazavajuce. Da je imao imalo svijesti i pameti, otkazao bi dolazak Vucicu iz milion i jednog razloga, prvo sto negatorima i podstrekivacima genocida nije mjesto u Srebrenici, a drugo sto je podstrekivac i negator genocida sedmicama i sedmicama unaprijed pripremao ono sto se jucer desilo, sto retorikom, sto konkretnim djelima. Vrlo je moguce da iza cijelog incidenta stoje i njegovi provokatori ubaceni u masu.
http://www.fokus.ba/89611/kolumne/po-ci ... eva-glava/
Oni su samo njemi poslusnici Bakirovi,a narod takvima na koncu tesko prasta.
-
PM72
#85 Re: Ćamil Duraković
Ćamil Duraković je za mene borac i ljudina.Vlastitim primjerom pokazao kako se voli i brani grad u kojem si rođen i odakle su mu korjeni.za razliku od dijasporske fukare koja kupuje kuće po Vogošći i stanove po Stupu i koja se sjeti babovine samo oko Prvog maja kad okrene janjca i kad ode da nabere šljiva.
Svi mi možemo naprđivati do mile volje i iz perspektive Sarajeva,Zenice,Tuzle ili dijaspore srati i tumačiti.Lako je biti ovdje veliki Bošnjo ili u Danskoj glumiti BH fanatikosa.99% seronja koji napadaju ljude kao Ćamil ne bi smjelo zanoćiti na Palama ili u Višegradu.
Za mene su istinski heroji koji su se vratili na babovinu,koji se bore,koji proizvode,koji rade na malinjacima,plastenicima,voćnjacima...
Svi mi možemo naprđivati do mile volje i iz perspektive Sarajeva,Zenice,Tuzle ili dijaspore srati i tumačiti.Lako je biti ovdje veliki Bošnjo ili u Danskoj glumiti BH fanatikosa.99% seronja koji napadaju ljude kao Ćamil ne bi smjelo zanoćiti na Palama ili u Višegradu.
Za mene su istinski heroji koji su se vratili na babovinu,koji se bore,koji proizvode,koji rade na malinjacima,plastenicima,voćnjacima...
- dobar osjecaj
#86 Re: Ćamil Duraković
Prema tebi priznajem nisam fer.KatarinaKosaca wrote: su baš neukusne i nimalo pristojne.
Izvini, necu vise
U kontekstu tudjih hvalospjeva, evo reci cu samo konkretno da mi je sramotno porediti profi medjunarodnog placenika s obicnim ljudima poput clanova moje porodice koji se se vratili i zive od svog rada u toj istoj RS. Malinjaci, plastenici i vocnjaci nisu nikako u rangu sa izvrsavanjem tudjih naredjenja za krupan novac uz obavezno lazno gradjenje slike "jednog iz naroda", "nove nade" i slicnih nebuloza. Ja mirno spavam i u Sarajevu i u Bijeljini a spavala sam mirno i u toj avetinjskoj Srebrenici. Svaki pedalj ove zemlje je jednako moj i meni drag a ne razumijem cemu svrsavanje na to sto se neko iz Srebrenice vratio uz Srebrenicu gdje prakticno ni dan nije proveo suocavajuci se sa stvarnim tegobama stvarnih obicnih povratnika. Gdje bi se trebao vratiti? U Neum mozda?!
-
prog321
#87 Re: Ćamil Duraković
Odvadite malo boga vam. Godinama sam se družio sa njim i njegovom braćom.
Mislio sam shutiti jer smatram Camila dobrim prestavnikom Srebrenicana. Naroda koji je izuzetno težak i neorganizovan. Koji samo gleda uskofamilijske potrebe i nema svjesta o drzavnoj ili etničkoj cjelini.
Camil treba da ostane u Srebrenici jer je taj grad ionako izgubljen.
Ali nigdje dalje ne smije da ide. Šta vam je ba?
Mislio sam shutiti jer smatram Camila dobrim prestavnikom Srebrenicana. Naroda koji je izuzetno težak i neorganizovan. Koji samo gleda uskofamilijske potrebe i nema svjesta o drzavnoj ili etničkoj cjelini.
-
razonoda
#88 Re: Ćamil Duraković
prog321 wrote:Odvadite malo boga vam. Godinama sam se družio sa njim i njegovom braćom.
-
prog321
#89 Re: Ćamil Duraković
Ne bih htio njega i njegove mane opisivati. Svaki ološ čita ovdje. Mogli bi ga iskoristit, ako već nisu.
Za BiH je najbolje da on ostane u Srebrenici.
- dobar osjecaj
#90 Re: Ćamil Duraković
prog321 wrote:Ne bih htio njega i njegove mane opisivati. Svaki ološ čita ovdje. Mogli bi ga iskoristit, ako već nisu.
Prvi put da su mi tvoji komentari simpaticni
-
razonoda
#91 Re: Ćamil Duraković
-------------dobar osjecaj wrote:prog321 wrote:Ne bih htio njega i njegove mane opisivati. Svaki ološ čita ovdje. Mogli bi ga iskoristit, ako već nisu.
Za BiH je najbolje da on ostane u Srebrenici.[
Prvi put da su mi tvoji komentari simpaticni
-
Foxx
#92 Re: Ćamil Duraković
Cim covjek otvori usta, vidis da je pametan i sposoban. Rekao je u izjavi dan nakon ukopa, da je ovo kap koja je prelila casu i da ce od sada kontrolisati ko dolazi a dzenazu jer se od svega pravi vasar
-
sarlo
#93 Re: Ćamil Duraković
Kakva ce biti dzenaza gdje se vrsi kontrola ulaza? Sta ce reci porodice zrtava.Foxx wrote:Cim covjek otvori usta, vidis da je pametan i sposoban. Rekao je u izjavi dan nakon ukopa, da je ovo kap koja je prelila casu i da ce od sada kontrolisati ko dolazi a dzenazu jer se od svega pravi vasar
I one njegove zene (turace), koje su prodale svoje mrtve, su za vasara.
Neka drugi dodju u organizacioni odbor ako su ovi uprskali stvar.
Camil je simpatican i dozivljavao sam ga kao pozitivnu licnost.
Medjutim, Camil i kompletan Organizacioni odbor 100% su krivi za incident koji se desio vucku.
Negatora genocida zoves na obiljezavanje genocida!! Van razuma.
Terminologija za ljude koji su dosli klanjati dzenazu:fukare, budale, Buzimljani td..
Neko mora snositi odgovornost za losu organizaciju, a to su glavni u organizacionom odboru.
- basicm
#94 Re: Ćamil Duraković
Ne znam kako se od genocida moze napraviti privatno vlasnistvo i pregledati ko ce doci a ko ne?Foxx wrote:Cim covjek otvori usta, vidis da je pametan i sposoban. Rekao je u izjavi dan nakon ukopa, da je ovo kap koja je prelila casu i da ce od sada kontrolisati ko dolazi a dzenazu jer se od svega pravi vasar
Sam njihov cin domacina mi se nije svidio, ali mozda je trenutno tako jedina opcija, da ne budem totalno negativac.
Dok se vidim Suljagicu drukcije "nesvidjelo".
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#95 Re: Ćamil Duraković
Thorgerson wrote:Vidi jednu stvar, Dodik jeste konjina od covjeka, to stoji. Medjutim i mi ne znamo sta hocemo, otiso je tamo, polozio cvijece odao pocast...jok zovi ga odmah da vidimo jel misli jel genocid il nije.Drvenija87 wrote:Dodik pravi od njega budalu. Otisao je zajedno sa njim u Potocare,a poslije toga ista prica,pljuvanje po zrtvama i poricanje genocida.MMM1977 wrote:
Lik iskače iz svih ovdašnjih šablona. Ja njegovu ulogu u budućnosti vidim na sasvim drugi način: Srebrenica će biti prelomna tačka koja će nas odvesti u novi rat ili konačni mir, a Ćamil može biti spona između ovih udaljenih entiteta, jer ga i sam Dodik jako cijeni. Smatram da bi mogao organizovati neke sastanke u Srebrenici zatvorenog karaktera, gdje bi ova naša dva bivola (Dodik i Izetbegović) mogli da, na mjestu najvećeg stradanja muslimana u prethodnom ratu, okrenu priču u ovoj zemlji ka pozitivnom smjeru.
-
prog321
#96 Re: Ćamil Duraković
Kao prvo, Camil nije imao jednog radnog dana prije dolaska u BiH.
Vratio se da bude načelnik u jednom gradiću. To je opet bolje nego biti fukara u Americi.
Vratio se da bude načelnik u jednom gradiću. To je opet bolje nego biti fukara u Americi.
-
Walther
#97 Re: Ćamil Duraković
U svakom pogledu ima ogranicen domet i dogurace onoliko koliko ga budu stranci gurali (u prevod znaci dok bude popustao Srbima - bio "kooperativan"). Za sve ono sto se desilo je kriv prije svega ON
Nije Vucic imao sta traziti u Srebrenici. Ako je vec morao doci onda uz upozorenje da to radi na svoj ruku.
Ako se vec takvu osobu docekuje onda se planira posjeta (svoju predstavu je mogao imati prije ili poslije svega).
Put kojim ide se planira prije toga i svakako trasa puta treba biti daleko od mase.
Evakuacija nakon "napada" je bila ...
Njegovo guslanje o tome kako to nisu Srebrenicani (i promovise mitove o islamskim teroristima izvan Srebrenice).
Njegov napad na Buzimljane i ako se ne clipu vidi da su u napadu i Srebrenicani (mladi, stari, zene, muskarci, ...)
Servilnost i filozofiranje o tome gdje ko smije biti ili ne. Onako usput, zar nije (i) on odgovara ko moze marsirati po Srebrenici dan poslije?
Generalno jad i tuga.... Harise vrati se...
Nije Vucic imao sta traziti u Srebrenici. Ako je vec morao doci onda uz upozorenje da to radi na svoj ruku.
Ako se vec takvu osobu docekuje onda se planira posjeta (svoju predstavu je mogao imati prije ili poslije svega).
Put kojim ide se planira prije toga i svakako trasa puta treba biti daleko od mase.
Njegovo guslanje o tome kako to nisu Srebrenicani (i promovise mitove o islamskim teroristima izvan Srebrenice).
Njegov napad na Buzimljane i ako se ne clipu vidi da su u napadu i Srebrenicani (mladi, stari, zene, muskarci, ...)
Servilnost i filozofiranje o tome gdje ko smije biti ili ne. Onako usput, zar nije (i) on odgovara ko moze marsirati po Srebrenici dan poslije?
Generalno jad i tuga.... Harise vrati se...
-
sarlo
#98 Re: Ćamil Duraković
Kad ga je vec pozvalo, Vucica, trebalo je sve pazljivo analizirati. Uzimajuci u obzir mogucnosti najgorih scenarija. I na osnovu toga napraviti plan uz umanjenje svih mogucih rizika.Walther wrote:
Generalno
A ni najbolji plan nije mogao da iskljuci ekscese tipa zvizduka, galame. Njegov dolazak je jednostavno bio osudjen na vecu ili manju blamazu, tj bruku.
-
razonoda
#99 Re: Ćamil Duraković
Znao je Vucic sta ga ceka u Srebrenici --i ipak je dosao.
Sad je red na Bosanske JUNAKE.
Vučić je u pismu članovima Predsedništva BiH naveo da ih poziva “polazeći od uverenja da su naše dve zemlje čvrsto i trajno opredeljene da jačaju međusobne bilateralne odnose i da sva otvorena pitanja rešavaju u neposrednom dijalogu i duhu dobrosusedstva, a na dobrobit građana dve zemlje”.
Sad je red na Bosanske JUNAKE.
Vučić je u pismu članovima Predsedništva BiH naveo da ih poziva “polazeći od uverenja da su naše dve zemlje čvrsto i trajno opredeljene da jačaju međusobne bilateralne odnose i da sva otvorena pitanja rešavaju u neposrednom dijalogu i duhu dobrosusedstva, a na dobrobit građana dve zemlje”.
-
Paul F.
#100 Re: Ćamil Duraković
Kažu da je Vučić kapitalizirao. Sad i na njima da kapitaliziraju...