Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
razonoda wrote:Subašić: Pokušala sam zaštititi Vučića
Mogherini: Solidarišem se sa Vučićem
DURAKOVIĆ SE IZVINIO VUČIĆU Ovo su uradili bolesni umovi
VUČIĆ Moja ruka pomirenja prema Bošnjacima ostaje ispružena!
---ovo se nije smjelo desiti--------- DANAS--
Upravo! Sto reče neko danas - nikad se više neću smijati vicevima o glupom Bosancu.
kad pomenu vic....
Uhvate vanzemaljci : njemca,japanca i bosanca , da vide sta im ima u glavama
Otvore japanca........
Otvore njemca........
Otvore bosanca... jedna zica. Kako samo zica, sta ce mu. Kaze jedan od njih ---hajmo presjec, da vidimo sta ce se desiti.
IIIIII presjeku zicu --bosancu otpadnu usi.
Majke Srebrenice i Camil Durakovic su osudili ovo i izjavili da niko iz Srebrenice ne stoji iza napada. Time je za mene prica zavrsena. Ko god misli da ima nesto pozitivno u ovom haosu, on nije normalan. Sto ga ti junaci nisu sacekali na autoputu i zakamenjali? Vec na dzenazi (hej na dzenazi!), pred ocima gostiju koji su se pokupili sto su brze mogli, sto nije bio slucaj prethodnih godina.
---ovo se nije smjelo desiti--------- DANAS--
Upravo! Sto reče neko danas - nikad se više neću smijati vicevima o glupom Bosancu.
kad pomenu vic....
Uhvate vanzemaljci : njemca,japanca i bosanca , da vide sta im ima u glavama
Otvore japanca........
Otvore njemca........
Otvore bosanca... jedna zica. Kako samo zica, sta ce mu. Kaze jedan od njih ---hajmo presjec, da vidimo sta ce se desiti.
IIIIII presjeku zicu --bosancu otpadnu usi.
emmir1 wrote:Obezvrijedili smo Srebrenicu, ponizili majke Srebrenice, pljunuli na ljude koji su danas pokopani.
Na dzenazi mi hoćemo da se bijemo.
Teško će više ikad ovoliko delegacija da dođe u mjesto gdje tekbiraju i linčuju ljude.
Ponizili smo svoj narod, napravili ogromnu štetu Bosni i Hercegovini.
Ma jok. Incident je incient, dešava se svugdje. Ovo je bitno:
Obama: Ne možemo umanjiti bol porodicama žrtava, ali moramo kazniti one koji su počinili genocid
John Kerry: Odgovorni za pokolj 8.000 Srebreničana moraju biti kažnjeni
Američki državni sekretar John Kerry, povodom dvadesete godišnjice genocida u Srebrenici, izjavio je da odgovorni za pokolj 8.000 ljudi na istoku Bosne i Hercegovine moraju biti kažnjeni, te da je žrtve, kao i sve ratne žrtve, potrebno spominjati svaki dan, ne samo na godišnjicu.
kakavdanakneiskustvu wrote:Majke Srebrenice i Camil Durakovic su osudili ovo i izjavili da niko iz Srebrenice ne stoji iza napada. Time je za mene prica zavrsena. Ko god misli da ima nesto pozitivno u ovom haosu, on nije normalan. Sto ga ti junaci nisu sacekali na autoputu i zakamenjali? Vec na dzenazi (hej na dzenazi!), pred ocima gostiju koji su se pokupili sto su brze mogli, sto nije bio slucaj prethodnih godina.
kakavdanakneiskustvu wrote:Majke Srebrenice i Camil Durakovic su osudili ovo i izjavili da niko iz Srebrenice ne stoji iza napada. Time je za mene prica zavrsena. Ko god misli da ima nesto pozitivno u ovom haosu, on nije normalan. Sto ga ti junaci nisu sacekali na autoputu i zakamenjali? Vec na dzenazi (hej na dzenazi!), pred ocima gostiju koji su se pokupili sto su brze mogli, sto nije bio slucaj prethodnih godina.
Ako vec nekog "kamenujes" onda se to radi pred kamerama. Ovo je snazna poruka planeti. Od svih zvanica samo jedan ... je napadnut. Kad nekoga sacekas na autoputu onda je to samo bzv napad.
Ovdje u Svedskoj sam upravo odgledao redovne vijesti
Prva reportaza je bila naravo iz Bisela ...Cipras i Evropljani itd itd ...2 - 2,5 min
Druga reportaza je bilo ovo sve u vezi Srebrenica ...volio bih da vam mogu ovdje zaliepiti klipp svega toga ...ali na zalost - moracete mi vjerovati na rijec i licnu prosudbu i utisak.
Reportaza je bila u formi retrospektive ...u stilu Blitz-vijest ... na pocetku: Frka ...prizor sekvenca Vucica kako teturajuci trci ...okruzen gorilama koje mu krce put vicuci : Cuvaj ...Dobro je ! ... (prokomentarisan na svedskom umjereno ironicno ) Premijer republike srbije primoran na bijeg sa komemorativne priredbe u Bosni i Hercegovini ... Odmah zatim : sporije ... prizor o tome sta je u pozadini svega toga...scena NERMINEE ... scena Mladica : "Cestitam Krsticu ...bravo majstore - hajmo sad Bratunac - potocari "
Onda rez ...govor Klintona ... ona zena kako sadija cvijet za rever Aleksi Vucicu ... popraceno komentarima u vezi Rusije i Veta u vijecu sigurnosti ...
Sve u svemu u 3 minuta ...opsti utisak pozitivan...umjereno negativan zbog incidenta ali ...sve u svemu napredak u odnosu na ranije...Svedjani su poceli sve to nazivati FOLKMORD (genocid-ubistvo naroda) ...a ne "masaker" (pokolj) kao sto je to ranije bio slucaj.
Sve u svemu ...ni najmanje razloga za paniku ... opci utisak - umjereno pozitivan. Mogao je biti bolji da te govnarije nije bilo ...ali sve u svemu vrlo dobro.
Ako vec nekog "kamenujes" onda se to radi pred kamerama. Ovo je snazna poruka planeti. Od svih zvanica samo jedan ... je napadnut. Kad nekoga sacekas na autoputu onda je to samo bzv napad.
Snažna poruka planeti o čemu? Da se u Bosni kamenuju predstavnici država tokom dženaze žrtvama genocida? Je l' ovo neka Horde zla i BHF lekcija iz planetarne politike i PR-a?
Sto srbija nije poslala Cedomira Jovanovica u delegaciju srbije....Natasu Kandic,Sonju Biserko ili Bebu Popovica....poslali su cetnika vucica da se nasladjuje dobro obavljenom poslu i gura prst u oku zrtvama genocida kojeg je on samo tri dana prije javno negirao i lobirao kod rusa da se ulozi veto u UN..o cemu mi ovdje raspravljamo..pricamo price"Ne ponovilo se nikad,a dojucerasnje i sadasnje licemjere i cetnike prihvatamo kao pomiritelje...protiv sam svakog nasilja...ali kamen u facu vucicu je moralan cin...po mnogima je skrnavljanje dzenaze kamen na ideologa genocida,a skrnavljnje dzenaze nije prisuustno ideloga genocida koji ga javno ne priznaje..
Snažna poruka planeti o čemu? Da se u Bosni kamenuju predstavnici država tokom dženaze žrtvama genocida? Je l' ovo neka "Horde zla" i BHF lekcija iz planetarne politike i PR-a?
335
PRINT A A A
A crowd throwing stones, shoes and bottles of water forced Serbian Prime Minister Aleksandar Vucic to flee a memorial ceremony in Bosnia commemorating the 20-year anniversary of the Srebrenica massacre.
Mr Vucic had to be whisked away through a crowd of angry mourners after his glasses were broken when a stone, thrown from the booing crowd, hit him in the face.
People also carried banners reading a wartime quote from the Prime Minster: “For every killed Serb, we will kill 100 Bosniaks.”
The incident reveals the deep-seated anger over Serbia’s denial of the crime as genocide.
Bodyguards try to protect Serbian Prime Minister Aleksandar Vucic (C) from stones hurled at him by an angry crowd at the Potocari Memorial Center Bodyguards try to protect Serbian Prime Minister Aleksandar Vucic (C) from stones hurled at him by an angry crowd at the Potocari Memorial Center
A group of women from the capital Belgrade, who are campaigning for Serbia to admit their role in the slaughter, shouted “responsibility” and “genocide” at Mr Vucic.
Tens of thousands of people were at the memorial marking the death of around 8,000 Muslim men and boys by Bosnian Serb forces during the break-up of the former Yugoslavia.
The United Nations had decalred Srebrenica to be safe for civilians, but on 11 July 1995 Serb troops attacked the Muslim area.
READ MORE: SREBRENICA ANNIVERSARY: 20 YEARS AFTER THE MASSACRE BODIES ARE STILL BEING BURIED
SREBRENICA 20 YEARS AFTER THE GENOCIDE: THE DUTCH PEACEKEEPERS STILL HAUNTED BY MEMORIES OF THE MASSACRE
RUSSIA CRITICISED FOR VETOING UN SECURITY COUNCIL RESOLUTION TO CONDEMN 1995 SREBRENICA MASSACRE AS 'GENOCIDE'
On Wednesday Russia vetoed a United Nations Security Council resolution to describe the Srebrenica massacre as “genocide”.
Last month, Milorad Dodik, president of Bosnia's autonomous Serb Republic, called the massacre “the greatest deception of the 20th century”.
14 people have been convicted at a UN tribunal in The Hague in connection to the Srebrenica killings.
The former Bosnian Serb army chief, Ratko Mladic, and former Bosnian Serb leader Radovan Karadzic are both facing seperate trials at The Hague. Both are accused of crimes relating to the Srebrenica massacre.
Znaju stranci zasto je to.Ovo je pobjeda ruskog veta zarad mira na Balkanu.
Freamon Lester wrote:
Slusaj majmune. Jedini respekt koji na danasnji dan neko treba da dobije su upravo majke zrtava genocida. A danas ako si i zaboravio mozda pored obiljezavanja godisnjice genocida bila i djenaza za zrtve genocida. Dakle djeca istih tih majki kojima ti onako hladno dajes nekakvu lekciju. A dodjes na djenazu njihovoj djeci i onda se jos kamenjem gadjas. Pomracenje uma klasicno.
Sve sto su postigli danas takvi majmuni kao sto si ti je upravo punjenje baterija Vucicu. Ali komplikovano je to za tvoj mali mozak. Jer kad imas muda da kritikujes majke onih koji su danas ukopani kakve koristi od daljnjeg objasnjavanja...
hrasno38 wrote:
Kad neko ko je izgubio cijelu poroduicu smogne snage da se ponasa krajnje dostojanstveno i zna da uvijek "metak slijedi drugi metak" koji si ti faktor da uopste taj stav preispitujes????
Snažna poruka planeti o čemu? Da se u Bosni kamenuju predstavnici država tokom dženaze žrtvama genocida? Je l' ovo neka Horde zla i BHF lekcija iz planetarne politike i PR-a?
vučić je na presici izjavio da su navijači nekog fudbalskog kluba iz srbije !?!?!!?
---ovo se nije smjelo destiti DANAS--
cilj je postignut...ovaj bivši ker šešelja je odradio svoje i zaradio sebi poene u sred Potočara i stratiša bošnjaka....perverzija dovedena do vrhunca....sad se samo o Vučiću prica, samo izlijece to prezime kao bitna stvar, Vučić ovo Vučić ono, samo još kad izleti naslov: Vučiću možemo li ti popušti spolni organ u znak izvinjenja....Srebrenica i Dan žalosti u drugom planu
I kome treba zahvaliti? Vučiću ili nekom našem bošnji koji nema gram mozga?
zavrzlama wrote:Sto srbija nije poslala Cedomira Jovanovica u delegaciju srbije....Natasu Kandic,Sonju Biserko ili Bebu Popovica....poslali su cetnika vucica da se nasladjuje dobro obavljenom poslu i gura prst u oku zrtvama genocida kojeg je on samo tri dana prije javno negirao i lobirao kod rusa da se ulozi veto u UN..o cemu mi ovdje raspravljamo..pricamo price"Ne ponovilo se nikad,a dojucerasnje i sadasnje licemjere i cetnike prihvatamo kao pomiritelje...protiv sam svakog nasilja...ali kamen u facu vucicu je moralan cin...po mnogima je skrnavljanje dzenaze kamen na ideologa genocida,a skrnavljnje dzenaze nije prisuustno ideloga genocida koji ga javno ne priznaje..
jbg,drzave obicno salju premijere ili predsjednike,ne nvo aktiviste ili opozicione politicare,vucic je premijer,svidjalo se to nama ili ne
"Vrlo jasno sam govorio i iznosio stavove o onome što je proteklih mjesec dana radila država Srbija i njen premijer, između ostalih. Ali, u trenutku kada je napadnut, prestalo je biti bitno što smo danas ukopali 136 duša. Jedino o čemu se sada priča je to da je premijer Srbije napadnut. I tako je on, koji je prije 20 godina govorio kako treba ubiti sto muslimana za jednog Srbina, upravo tamo gdje su oni pobijeni postao žrtva", rekao je Suljagić i dodao: "I zato sam siguran da je ovo mogla uraditi samo plaćenička pogan".
zavrzlama wrote:Sto srbija nije poslala Cedomira Jovanovica u delegaciju srbije....Natasu Kandic,Sonju Biserko ili Bebu Popovica....poslali su cetnika vucica da se nasladjuje dobro obavljenom poslu i gura prst u oku zrtvama genocida kojeg je on samo tri dana prije javno negirao i lobirao kod rusa da se ulozi veto u UN..o cemu mi ovdje raspravljamo..pricamo price"Ne ponovilo se nikad,a dojucerasnje i sadasnje licemjere i cetnike prihvatamo kao pomiritelje...protiv sam svakog nasilja...ali kamen u facu vucicu je moralan cin...po mnogima je skrnavljanje dzenaze kamen na ideologa genocida,a skrnavljnje dzenaze nije prisuustno ideloga genocida koji ga javno ne priznaje..
blentove Ćamil Duraković kao načelnik opštine, organizacioni odbor kao i majke Srebrenice SU ODOBRILE Vučićev dolazak
i koji si ti onda kurac i ostali kreteni koji to kao nešto osuđuju
čovjek je stavio i cvijet koji su mu majke Srebrenice dale, što je za poštovanje
jer jedno govno Ivanić na primjer nije htio stavit kada mu je reporterka BHT neku veće dala u intervjuu
a da li jeijedno krme iz četniteta stavilo taj cvijet za rever
Last edited by Hantalas stari on 11/07/2015 18:47, edited 1 time in total.
Walther wrote:
vučić je na presici izjavio da su navijači nekog fudbalskog kluba iz srbije !?!?!!?
pretpostavljam iz Sandžaka
Ma, ne mislim bukvalno, nego je to sve bilo toliko navijački, pravo stadionsko pljuvanje, testosteron na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme, neprimjereno, bez mozga, bez ideje, nadam se da se radi o političkom diletantizmu, a ne o nečem mnogo ozbiljnijem ...
Američka ambasada u Beogradu je osudila napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima i pozvala na odbacivanje nasilja i nastavak puta ka miru.
"Osuđujemo nasilje nad premijerom Srbije i drugima na današnjoj komemoraciji povodom 20. godišnjice genocida u Srebrenici. Oni koji su se okupili u Potočarama, došli su u znak sećanja, da odaju počast žrvama Srebrenice", piše u saopštenju Ambasade.
U saopštenju se ukazuje da "oni koji odbacuju pomirenje, prizivaju napetost i podele iz prošlosti".
Ambasada SAD zato "poziva sve da odbace nasilje i da nastave putem ka miru".
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da današnji napad na njega u Potočarima nije incident, već dobro organizovan napad.
Da... Da se predstavnik drzave koja je izvrsila genocida kamenuje. Nisu napadnuti "predstavnici drzava". Nisu napadnuti Srbi jer nije prvi. Napali bi ga u svakoj drzavi u slicnoj situaciji...
Napadnut je ON i on dobro zna zasto. Da ima obraza zaobilazio bi Srebrenicu i avionom. Da je sve proslo kako bi zamislio na BBCu bi danas bila njegova slika u ulozi velikog politicara. Covjeka buducnosti. Zvuk stranci svakako ne slusaju vec godinama. Da su mu majke okrenule ledja to bi bila jos snaznija poruka ali i ovako ce neki shvatiti... Kad vec politicko vodstvo Bosnjaka nema muda da zabrani dolazak takvoj osobi.
Svoje sam ukopavao kao Srebrenicani i nemam nikakve potrebe ili zelje da ga zagrlim, razumijem ili oprostim. Nikakve.
Last edited by Walther on 11/07/2015 18:49, edited 1 time in total.
blentove Ćamil Duraković kao načelnik opštine, organizacioni odbor kao i majke Srebrenice SU ODOBRILE Vučićev dolazak
Hvala na lijepom rijecniku ..
E ti koji su ga pozvali nek sutra uzivaju u vucicevoim nastavku negiranja njih samih i genocida nad njima..
ti koji su odlucili da ukazu gostoprimstvo vucicu po mom misljenju vjerovatno nisu na istoj talasnoj duzini sa 99% ostalih Srebrenicana...a vrijme ce pokzati svoje...
piupiu wrote:
pretpostavljam iz Sandžaka
Ma, ne mislim bukvalno, nego je to sve bilo toliko navijački, pravo stadionsko pljuvanje, testosteron na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme, neprimjereno, bez mozga, bez ideje.
ja mislim bukvalno, jer je tako izjavio, a vjerovatno je dobio provjerene informacije od njihovih obavještajnih službi
uostalom saznat će se sve narednih dana, koji retardi stoje iza kamenovanja, tegbiranja i alahanja
Ovo sto je uradjeno.....glupo da ne moze gluplje. Jbm ti, neke su sirovine iskoristile priliku da Vucica gadjaju flasama, kamenjem, psuju....aferim!
Sta se dobilo? Dobio se qrc! Lijepa pameti, skupa li si!
Znaci, dosao, poklonio se, hajd vozdra, sto kaze reis, ima pametnijeg posla, treba klanjati dzenazu, al jok, mazlumi nasli praviti nered!
Naravno da je nepostovanje.Treba mazlume koji su napravili ovaj belaj dobro kazniti.
Hvala na lijepom rijecniku ..
E ti koji su ga pozvali nek sutra uzivaju u vucicevoim nastavku negiranja njih samih i genocida nad njima..
ti koji su odlucili da ukazu gostoprimstvo vucicu po mom misljenju vjerovatno nisu na istoj talasnoj duzini sa 99% ostalih Srebrenicana...a vrijme ce pokzati svoje...
činjenica je da on NEGIRA TERMIN GENOCID, ali ni u kom slučaju ne negira zločin i ipak je za pozdravit njegov dolazak da oda počast žrtvama, za razliku od ijednog čobana krmka iz četniteta koji nisu našli za shodno da dođu, pa i samog krmeta Ivanića kao člana predsjedništva