Siizam na Face tv i Hayat

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
salik79

#76 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by salik79 »

choxnox wrote:Molit cu da se diskusija ne razvija dalje dok nam se ne pridruzi i sejh nad sejhovima: salik79 :lol: :lol:

Ne vidjeh jel vec pocelo ubjedjivanje doticnih kako nam je Iran spasio zive glave u ratu i kako bismo bez Irana bili niko i nista :-) :lol:

Ko rek'o?! Reis reko! :mrgreen:
U nastavku je dodao: „To što ste bili uz nas u vrijeme rata u BiH, u onim veoma teškim uslovima, nama je pomagao da stanemo na svoje noge i da branimo svoj vjerski identitet. Riječi ne mogu izraziti zahvalnost za vaš lično i trud i pomoć naroda Irana, ali s druge strane, moram reći da ste na izuzetno doličan način postupili prema svojoj islamskoj dužnosti u pomaganju jednoj maloj evropskoj muslimanskoj državi. Nikako niste bili spremni odreći se svoje ozbiljnosti i pomoći, a mi do sada nismo imali takav primjer od strane niti jedne druge islamske države koje su sada naši prijatelji.“ Zatim je naveo primjere iranske pomoći u obnovi i izgradnji institucija, džamija, cesta, mostova i kuća nakon rata.
http://sandzakpress.net/reis-ul-ulema-h ... ta-u-iranu
zagortenej

#77 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by zagortenej »

Pa i reis je sija, jos i Husejin se zove :skoljka:
Towelie

#78 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by Towelie »

Zanimljivo, danas je u mom gradu iranska ambasada podelila pakete sa humanitarnom pomoci i nikome nije smetalo sto su siije. :D
salik79

#79 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by salik79 »

@zagor

Tako je, kriptonja tukjaski :D , da je od ehla promijenio bi ime! Ha ja - kako to nas istinski daija, alim i mudzahid Bosnic ucinje. :mrgreen: :run: :skoljka:
karanana

#80 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by karanana »

Towelie wrote:Zanimljivo, danas je u mom gradu iranska ambasada podelila pakete sa humanitarnom pomoci i nikome nije smetalo sto su siije. :D
ma bola potkupljuju neuki bosnjacki zivalj. isto ko sto jevreji rade.

takav ces odgovor dobiti.
Towelie

#81 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by Towelie »

karanana wrote:
Towelie wrote:Zanimljivo, danas je u mom gradu iranska ambasada podelila pakete sa humanitarnom pomoci i nikome nije smetalo sto su siije. :D
ma bola potkupljuju neuki bosnjacki zivalj. isto ko sto jevreji rade.

takav ces odgovor dobiti.
Isto i akika kad bude zaborave se medjusobne nesuglasice. :-D
Hocu da kazem da ljudi nemaju problem sa drugacijima, vec sa sopstvenim nefsovima.
zagortenej

#82 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by zagortenej »

Kad se sta dijeli dzaba i kad su kakvi sohbeti, onda je ummet ujedinjen :mrgreen:
Towelie

#83 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by Towelie »

zagortenej wrote:Kad se sta dijeli dzaba i kad su kakvi sohbeti, onda je ummet ujedinjen :mrgreen:
Upravo.
Da je, Bog do, tako i u ostalim prilikama.
zagortenej

#84 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by zagortenej »

salik79 wrote:@zagor

Tako je, kriptonja tukjaski :D , da je od ehla promijenio bi ime! Ha ja - kako to nas istinski daija, alim i mudzahid Bosnic ucinje. :mrgreen: :run: :skoljka:
I Bosnić je Husein, ali je promijenio u Bilal, onako je zvučao previše siitski.
jao_situacije

#85 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by jao_situacije »

asurbanipal wrote:
walter kurtz wrote:pratim :zoka:

Vazduh treperi kao da nebo gori.

Treba zovnuti savu-x da riješi situaciju.

Inače, Elvir Švrakić i Senad Hadžifejzović su kriptošijje. Kažu da ih ima oko 70 % među Bošnjacima. :mrgreen:

Također dosta Srba i Hrvata se okreće šiizmu.
čuj kriptošijje :lol: :lol:
:thumbup:
sumirprimus

#86 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by sumirprimus »

ha realno dvije strane iste medalje.
suni sija.
da ne zapocinjem raspravu sa obje strane :D
zagortenej

#87 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by zagortenej »

Image
Last edited by zagortenej on 04/07/2015 09:47, edited 2 times in total.
sumirprimus

#88 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by sumirprimus »

BROKEN IMAGE?
kritichar

#89 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by kritichar »

niko nije znao da su šije, niti znaju šta su šije
asurbanipal

#90 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by asurbanipal »

zagortenej wrote:Image

:D

Image

Jedna u skladu s temom i mubarek mjesecom... :-D

sumirprimus

#91 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by sumirprimus »

na ovoj srednjoj slici,ko kalifa pod stare dane...
sta je fazon u crnoj obleki?zalost ili?
kritichar

#92 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by kritichar »

šta vam ona pločica znači što na njoj klanjate?
BiH38

#93 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by BiH38 »

Siijje su zabluda za neuke muslimane koji ne poznaju kako oni djeluju. Uglavnom izgledaju pitomo i privlacno za ljude kojine znaju o cemu se radi. Oni su vecinski uzrok danasnjih nemira medju muslimanima. Njihovim nebulozama i lazima nema kraja. Evo ovaj futavi celavac koji svako jutro drobi na Hayatu je predvodio incijativu promjene Kurana casnog. Htjeli su dodati neke svoje ajete kao neki anex u Kuranu. Pa gdje to ima??? Kriju svoje namjere kao zmija noge a ako cemo malo zakopati po povrsini bosanskih zabludnjicara i sufije imaju slicnih adeta. Uglavnom sve je misticno i sakriveno. Kriju ko im je sejh, kriju sta rade i u sta pozivaju. Uglavnom kriju cime se bave. Jos samo fali da iskopaju katakombe pa da se u njima sastaju i kriju. Pa gdje ima da musliman krije sta zeli i sta hoce? Je li to odlika poslanika i ashaba ? Jesu li oni krili kad su pozivali u Islam? Evo navescu nekoliko sijjskih nebuloza pa nek se svak zapita o kakvim se ovdje muslimanima radi. Pozivam Sijje da se oglase ako imaju sta da demantuju. Idemo:

1. Sijje smatraju da je sadasnji Kuran nepotpun i kako oni imaju jos mnogo toga dodati , a da ne pominjem da smatraju kako je "pravi" Kuran trenutno sakriven negdje u pecini i da ce on biti iznesen naknadno i da nece imati ni jedan harf danasnjeg Kurana casnog, ( navodno se radi o kuranu koji je pisao Alija r.a. )

2. Ne priznaju ni jednnog halifu poslje Poslanika do Alije r.a. za kojeg smatraju da je izmanipulisan od strane drugih i da mu je uskracen halifat. Uglavnom psuju Ebubekra r.a., Omera r.a. i Osmana r.a. i ostale ashabe, a Aisu r.a. smatraju razvratnicom,

3. Aliju r.a. smaraju bozanstvom kao i Hasana r.a. i Huseina r.a. ( unuke poslanika ). Necesto koriste te casne licnosti Islama kao bozanstva u cije ime danas vode krvave pohode i ubijaju suni muslimane ( osveta za Hasana r.a. i Huseina r.a.)

4. Pogledjte jedan video na dan asure i kako ga sijje docekuju i obiljezavaju. ( horor krvi i kasapljenja od djeteta do staraca pa bih volio da mi neki sijja objasni ovakve monstruozne postupke i zar nije u Islamu strogo zabranjeno skrnaviti svoje tijelo?)

5. Muta brak???? Moderna prostitucija kod sijja gdje mozes ali bukvalno sresti zenu na ulici i ponuditi joj za neki iznos novca da ti bude zena 7 dana. Poslje isteka 7 dana zena je slobodna bez ikakvih obaveza prema njoj. Ona uzela lovu a ti zadovoljio svoje bludne potrebe i to je po sijjama sve u granicama dozvoljenog.

Ima jos dosta toga ali neka mi neko odgovori o kakvim se ovdje muslimanima radi. Volio bih da neki sijja demantuje ovo i da iznese jasne dokaze da oni ovo ne misle i ne rade.
choxnox

#94 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by choxnox »

stafi wrote:ma to su vehabisti. njihov najveći problem su šije. a jedini kontakt sa njima su imali kad su jeli njihovu humanitarnu u ratu.
Evo ga, pocelo je... :lol:
dezurni_ucenik wrote:Kad se branilo u ratu siitskim oruzjem, tad su valjali. Sad ne kontam odakle ta propaganda protiv njih ?

I Aljo vam je poslije rata potvrdio u jednom intervju, pitanje bilo ko nas je najvise pogurao sa oruzjem : "Iran pa deset praznih mjesta, pa tek ostali".
Znas koliko mi je taj tvoj Aljo vazna i bitna licnost? Na spisku prioriteta nalazi se ispod onog nakon cega povucem vodu jedanput dnevno. Svojim potpisom '95 je sve ono sto smo ja i moji imali jednostavno ostavio u "amanet" genocidnom entitetu. Ali to nije tema, pa necu dalje da prljam topic sa doticnim...
kritichar wrote:
niko nije znao da su šije, niti znaju šta su šije
Upravo to, narod je neobrazovan jer kad im spomenes Iran odmah ide mantra kako su nam to "braca" i slicne gluposti. IZ koja sama sebe proglasava "vodjom" muslimana u BIH ne radi apsolutno nista da taj isti narod obrazuje ni u jos vaznijim stvarima, a kamoli ovo oko sija. Stvar je u tome da Iran putem svoje "fine" propagande vjesto koristi vakuum koji IZ stvara sa svojom pasivnoscu. Ko ih ne zna, skupo bi ih platio.

Za ove kojima su usta puna "Irana tokom rata": Iran je gledao i gleda apsolutno samo svoj interes, a taj je da svoju tajno-obavjestajnu mrezu smjesti u srce Evrope, a upravo Bosna i Hercegovina je za to "dusu dala" sto zbog morala rukovodstva sto zbog blizine Evropi. Boli njih neka stvar za Bosnjacima...
choxnox

#95 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by choxnox »

@BIH38: Eh upravo to, evo ovo sam ja jednom prilikom napisao kao odgovor za salik79 i vise mi se nikada nije javio da replicira :roll:
choxnox wrote:
salik79 wrote:Jel' se ovaj lik zajebava, ili stvarno dovodi u pitanje iransku pomoc tokom agresije?!!! Ako trola bezze trola, ako namjerno laze - neka mu dragi Bog sudi, a ako tada nije bio rodjen, neka se kani teme oko koje pojma nema...
Djesi sija, nisam te prepoznao. Dovu upucujem da hoce sije, "prave i jedine muslimane" ( :lol: ) Allah dz.s. osramotiti i poniziti na ovom svijetu, a propisno kazniti na buducem za sve ono sto ste radili, radite i sto cete raditi sunnitima.

Zbog vase:
  • tvrdnje da Kur'an nije potpun (tvrdite da Poslanik s.a.v.s nije smio od svojih ashaba da objavi dijelove Kur'ana, te cinjenica da imate "svoj" Kur'an)
  • iskrivljivanja slike o Poslaniku s.a.v.s (lazi podmetnute Poslaniku s.a.v.s)
  • proklinjanja njegovih ashaba (narocito prvu trojicu halifa Ebu Bekra, Osmana, Omera) i casne supruge Poslanika s.a.v.s (Aise r.a.)
  • proglasavanje obicnih ljudi svecima (12 imama kojima pripisujete svojstvo "bezgrijesnosti" koje jedino pripada Allahu dz.s.)
  • vjerovanja da se umrli imami i sveci mogu zauzeti za vas na Sudnjem danu i da budu veza izmedju vas i Boga (sto ste preuzeli od krscanstva jer Islam jasno kaze da ce covjek odgovarati za svoje postupke i da dove upucuje sam za sebe)
  • legalizacija prostitucije putem religije (mut'aa gdje mozete sklopiti privremeni brak na 15 minuta ili pak par dana)
  • dozvoljena vam je laz "po potrebi" tzv. tukija, narocito kada se nalazite medju sunnitima
  • licemjernosti i smutnje (jedno kazete sad, drugo uradite kasnije)
  • i bezbroj drugih stvari koje samo Allah dz.s. zna
Da nastavim ili je ovo dovoljno? Nemoj da se meni pravis previse pametan, nemas pojma s kim ulazis u diskusiju na ovu temu. I sam Jusuf el-Kardavi se skoro cijeli svoj zivot borio da se uspostavi normalan odnos izmedju sunnita i siita, pa je covjek na kraju odustao jer je vidio sa kim ima posla.
salik79

#96 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by salik79 »

kritichar wrote:šta vam ona pločica znači što na njoj klanjate?
Evo, neka ti istinski ucenjak, sejh Ahmed Didat r.a., da odgovor - pocinje na 2:15 (preporucujem pogledati citav prilog "bolest razjedinjavanja"):

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZrPPx2Cl_p8 [/youtube]
zagortenej

#97 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by zagortenej »

BiH38 wrote:
5. Muta brak???? Moderna prostitucija kod sijja gdje mozes ali bukvalno sresti zenu na ulici i ponuditi joj za neki iznos novca da ti bude zena 7 dana. Poslje isteka 7 dana zena je slobodna bez ikakvih obaveza prema njoj. Ona uzela lovu a ti zadovoljio svoje bludne potrebe i to je po sijjama sve u granicama dozvoljenog.
[/b]
Ima jos dosta toga ali neka mi neko odgovori o kakvim se ovdje muslimanima radi. Volio bih da neki sijja demantuje ovo i da iznese jasne dokaze da oni ovo ne misle i ne rade.
je li to ovo, samo se zove misjar? :mrgreen:

Misjar je vrsta braka koja se pojavila u skorije vrijeme. Najprije u Saudijskoj Arabiji u oblasti Kasim, a zatim se raširila na druge zemlje arapskog zaljeva, a onda i u druge islamske zemlje. Riječ “misjar” u običnom, narodnom govoru znači: kratki ili brzi zijaret. Zbog toga je ovaj brak poznat pod ovim imenom, jer muž ne boravi stalno kod žene, nego joj dolazi u kratkim periodima, bilo danju ili noću, shodno svojim ili njenim mogućnostima. Ova vrsta braka nema svoju definiciju kod ranih islamskih pravnika nego je uzeta iz današnje stvarnosti te je prijašnji učenjaci nisu ni obrađivali, tako da današnji učenjaci definišu taj brak, shodno kako su im postavljena pitanja o njemu. Skoro da su složni u definiciji ovog braka, kažu da je oblik ovog braka da se ispune svi ruknovi braka (da supružnici nemaju šerijatske prepreke za ženidbu, ponuda i pristanak) i šartovi (određivanje supružnika, zadovoljstvo sa obje strane, staratelj, dva pravedna svjedoka ili razglašavanje) prilikom sklapanja ugovora, s tim da žena odustane od nekih svojih prava, kao što su izdržavanje (stan, hrana i odjeća) i pravednog boravka kod nje u slučaju da je druga žena.
salik79

#98 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by salik79 »

choxnox wrote:@BIH38: Eh upravo to, evo ovo sam ja jednom prilikom napisao kao odgovor za salik79 i vise mi se nikada nije javio da replicira :roll:
choxnox wrote:
salik79 wrote:Jel' se ovaj lik zajebava, ili stvarno dovodi u pitanje iransku pomoc tokom agresije?!!! Ako trola bezze trola, ako namjerno laze - neka mu dragi Bog sudi, a ako tada nije bio rodjen, neka se kani teme oko koje pojma nema...
Djesi sija, nisam te prepoznao. Dovu upucujem da hoce sije, "prave i jedine muslimane" ( :lol: ) Allah dz.s. osramotiti i poniziti na ovom svijetu, a propisno kazniti na buducem za sve ono sto ste radili, radite i sto cete raditi sunnitima.

Zbog vase:
  • tvrdnje da Kur'an nije potpun (tvrdite da Poslanik s.a.v.s nije smio od svojih ashaba da objavi dijelove Kur'ana, te cinjenica da imate "svoj" Kur'an)
  • iskrivljivanja slike o Poslaniku s.a.v.s (lazi podmetnute Poslaniku s.a.v.s)
  • proklinjanja njegovih ashaba (narocito prvu trojicu halifa Ebu Bekra, Osmana, Omera) i casne supruge Poslanika s.a.v.s (Aise r.a.)
  • proglasavanje obicnih ljudi svecima (12 imama kojima pripisujete svojstvo "bezgrijesnosti" koje jedino pripada Allahu dz.s.)
  • vjerovanja da se umrli imami i sveci mogu zauzeti za vas na Sudnjem danu i da budu veza izmedju vas i Boga (sto ste preuzeli od krscanstva jer Islam jasno kaze da ce covjek odgovarati za svoje postupke i da dove upucuje sam za sebe)
  • legalizacija prostitucije putem religije (mut'aa gdje mozete sklopiti privremeni brak na 15 minuta ili pak par dana)
  • dozvoljena vam je laz "po potrebi" tzv. tukija, narocito kada se nalazite medju sunnitima
  • licemjernosti i smutnje (jedno kazete sad, drugo uradite kasnije)
  • i bezbroj drugih stvari koje samo Allah dz.s. zna
Da nastavim ili je ovo dovoljno? Nemoj da se meni pravis previse pametan, nemas pojma s kim ulazis u diskusiju na ovu temu. I sam Jusuf el-Kardavi se skoro cijeli svoj zivot borio da se uspostavi normalan odnos izmedju sunnita i siita, pa je covjek na kraju odustao jer je vidio sa kim ima posla.
Jos jednom, cisto da se vidi o kojoj psihopatologiji je rijec:

Reis Husein ef Kavazovic:
U nastavku je dodao: „To što ste bili uz nas u vrijeme rata u BiH, u onim veoma teškim uslovima, nama je pomagao da stanemo na svoje noge i da branimo svoj vjerski identitet. Riječi ne mogu izraziti zahvalnost za vaš lično i trud i pomoć naroda Irana, ali s druge strane, moram reći da ste na izuzetno doličan način postupili prema svojoj islamskoj dužnosti u pomaganju jednoj maloj evropskoj muslimanskoj državi. Nikako niste bili spremni odreći se svoje ozbiljnosti i pomoći, a mi do sada nismo imali takav primjer od strane niti jedne druge islamske države koje su sada naši prijatelji.Zatim je naveo primjere iranske pomoći u obnovi i izgradnji institucija, džamija, cesta, mostova i kuća nakon rata.
BiH38

#99 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by BiH38 »

salik79 wrote:
kritichar wrote:šta vam ona pločica znači što na njoj klanjate?
Evo, neka ti istinski ucenjak, sejh Ahmed Didat r.a., da odgovor - pocinje na 2:15 (preporucujem pogledati citav prilog "bolest razjedinjavanja"):

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZrPPx2Cl_p8 [/youtube]
Pusti suplje salik79 vec hajde odgovori je li ovo sitina. Ne moras na ona moja pitanja evo mozes od ovog @choxnox cini mi se da ih je on malo bolje poslozio. Odgovori je li ovo istina ili laz i onda mozemo dalje pricati:

-tvrdnje da Kur'an nije potpun (tvrdite da Poslanik s.a.v.s nije smio od svojih ashaba da objavi dijelove Kur'ana, te cinjenica da imate "svoj" Kur'an)
iskrivljivanja slike o Poslaniku s.a.v.s (lazi podmetnute Poslaniku s.a.v.s)
-proklinjanja njegovih ashaba (narocito prvu trojicu halifa Ebu Bekra, Osmana, Omera) i casne supruge Poslanika s.a.v.s (Aise r.a.)
-proglasavanje obicnih ljudi svecima (12 imama kojima pripisujete svojstvo "bezgrijesnosti" koje jedino pripada Allahu dz.s.)
-vjerovanja da se umrli imami i sveci mogu zauzeti za vas na Sudnjem danu i da budu veza izmedju vas i Boga (sto ste preuzeli od krscanstva jer Islam --jasno kaze da ce covjek odgovarati za svoje postupke i da dove upucuje sam za sebe)
-legalizacija prostitucije putem religije (mut'aa gdje mozete sklopiti privremeni brak na 15 minuta ili pak par dana)
-dozvoljena vam je laz "po potrebi" tzv. tukija, narocito kada se nalazite medju sunnitima
-licemjernosti i smutnje (jedno kazete sad, drugo uradite kasnije)

i molim bez nepotrebnog supljiranja kojem ste skloni
BiH38

#100 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by BiH38 »

zagortenej wrote:
BiH38 wrote:
[/b]
je li to ovo, samo se zove misjar? :mrgreen:

Misjar je vrsta braka koja se pojavila u skorije vrijeme. Najprije u Saudijskoj Arabiji u oblasti Kasim, a zatim se raširila na druge zemlje arapskog zaljeva, a onda i u druge islamske zemlje. Riječ “misjar” u običnom, narodnom govoru znači: kratki ili brzi zijaret. Zbog toga je ovaj brak poznat pod ovim imenom, jer muž ne boravi stalno kod žene, nego joj dolazi u kratkim periodima, bilo danju ili noću, shodno svojim ili njenim mogućnostima. Ova vrsta braka nema svoju definiciju kod ranih islamskih pravnika nego je uzeta iz današnje stvarnosti te je prijašnji učenjaci nisu ni obrađivali, tako da današnji učenjaci definišu taj brak, shodno kako su im postavljena pitanja o njemu. Skoro da su složni u definiciji ovog braka, kažu da je oblik ovog braka da se ispune svi ruknovi braka (da supružnici nemaju šerijatske prepreke za ženidbu, ponuda i pristanak) i šartovi (određivanje supružnika, zadovoljstvo sa obje strane, staratelj, dva pravedna svjedoka ili razglašavanje) prilikom sklapanja ugovora, s tim da žena odustane od nekih svojih prava, kao što su izdržavanje (stan, hrana i odjeća) i pravednog boravka kod nje u slučaju da je druga žena.
Ko je rekao da je to ispravno ???? Ja vas sijje pitam je li to ispravno??? Pusti se Saudijske Arabije i sl. Je li mislis da je ako neko zivi na teritoriji Saudijske Arabije preduslov da bude i ispravan musliman???
Post Reply